Hirdetés
- Bestbuy játékok
- Akciófigyelő: PlayStation "Januári" leárazások
- PlayStation 5
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- World of Tanks - MMO
- PlayStation 4
- Xbox Series X|S
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Path of Exile 2
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lacka89
aktív tag
válasz radio100jozs #5578 üzenetére
Akkor ez azt jelenti h csokkentett sebesseggel tudok csak tolteni a telefonra telepitett ttorrent appal?
-
Brandynew
őstag
válasz radio100jozs #5578 üzenetére
Pár hete törölte el a Telenor a routeres korlátozást.
-
tmarkee
tag
válasz radio100jozs #5558 üzenetére
Igen, világos. A 4. napon visszaadtam az előfizetést. Igen, kaptam számlát, már ki is fizettem a kiszámlázott 700 Ft-ot.
Akkor még egyszer: amit hiányolok (bár már így utólag tökmindegy) az az, hogy az előfizetői szerződésben az általad említett és a weboldalon hirdetett dolgot (7390,-Ft/hó vs. 5912,-Ft/hó) nem láttam benne, ezt a kedvezményt és azt sem, hogy akkor most mi számít bele, mi nem számít bele az adatforgalomba, ami amúgy "korlátlan".[ Szerkesztve ]
# apt upgrade
-
tmarkee
tag
válasz radio100jozs #5542 üzenetére
Én pontosan ezt próbáltam ki. Sajnos nálunk egy nap 10-12 GB adat ment el. Két felnőtt, két "gyerek" (egyetemista programozó+gimis kis csaj), spotify, én torrentezek :-(. A 4. napon visszaadtam. Egyébként jó, a router. Fontos, hogy a 4G-s térerő az épületben is kielégítő legyen. Alapértelmezetten nem jön a routerhez antenna. Interneten keresztül történő vásárlás esetén 30 napos, üzletben 5 napos a visszavételi határnap. A szerződésben az áll, hogy az adatkeret elfogyása után 128 kbps-ra csökken a sebesség.
Ami még érdekes, hogy az előfizetési díj (ha ún. e-komforttal vállalod), akkor 7390,-Ft. A weboldalon nagy számjegyekkel 5912,-Ft szerepel, 20% 2 éves kedvezménnyel, de ez a szerződésben nincs benne. Biztosan én nem vagyok elég szemfüles, bár végigolvastam az utolsó betűig.[ Szerkesztve ]
# apt upgrade
-
Brandynew
őstag
válasz radio100jozs #5543 üzenetére
Mi baj van azzal, hogy havonta 1x telefonálni kell vele?
-
bignor
tag
válasz radio100jozs #5542 üzenetére
Köszi! Huawei b525 lenne a router? Van vele tapasztalatod?
-
juliabrilke
veterán
válasz radio100jozs #5288 üzenetére
Most hallom, hogy sok csomag már teljesen nullára veszi le a sebességet.
Mondjuk szinte tök mindegy, hogy 32 kbit/s vagy 0 kbit/s. -
meszi3
tag
válasz radio100jozs #5261 üzenetére
Hol lehet annak utánanézni, melyik csomagok milyen prioritást élveznek? ÁSZF?
-
Bdanyy
addikt
válasz radio100jozs #5254 üzenetére
Köszi szépen
http://href.hu/x/frwq http://www.n95.hu Nokia N95-ös és egyéb S60 telefonos információs oldal http://febazo.hq.hu/ I8910 HD : http://href.hu/x/f1zt
-
goop
őstag
válasz radio100jozs #5230 üzenetére
Kár volt ezt linkelni, idézni, mivel eleve arról volt szó, hogy bemegy a tescoba és vesz 500 pénzért voda tuti kártyát...
Meg sem említettem az ingyenest, mivel az lassu mire kiér, stb.
#5212 hszem.
Másik meg, ha nem volt már ingyen 6-7 simem akkor egy sem, szóval nagyon figyelnek erre is.[ Szerkesztve ]
-
goop
őstag
válasz radio100jozs #5224 üzenetére
Felhívtam a vodát, nincs ilyen limit, mind a 10 sim lehet tuti díjcsomagban, tehát, trükközni sem kell semmit...
-
goop
őstag
válasz radio100jozs #5224 üzenetére
Rendben, nálam ez a kb kutyát sem érdekli törvény, nem fogok azon izgulni, hogy jujj, a 72. jóbarát nevére regisztráltam a kártyát. Amúgy, ez a tuti csak 2 lehet, / fő ezt honnan veszed? Hülye lenne a vodafone, ha ezzel szivatná magát, meg az ügyfeleket, hogy az engedélyezett 10 kártya / főből csak 2 lehet tuti. Teljes nonszensz.
[ Szerkesztve ]
-
goop
őstag
válasz radio100jozs #5220 üzenetére
Lool. Jól írták előttem, nem úgy gondoltam, hogy lopsz mellé egy személyit.
Asszony, sógor, koma, stb. -
Zeki
nagyúr
válasz radio100jozs #5220 üzenetére
Feleség, gyerek, anyós...
-
goop
őstag
válasz radio100jozs #5215 üzenetére
Bemész a tescoba és veszel amennyit akarsz, max. más nevére aktiválod. Amúgy nekem tuti volt 3 is aktiválva a nevemen...
-
juliabrilke
veterán
válasz radio100jozs #5134 üzenetére
Igen, ez a gond, mobil routeren soha nem olvasok sms-t.
Viszont ahogy nézem 4-5GB adat forgalmam lehet kint, az mondjuk nem rossz 1-2 hétre, annál többet úgyse leszek külföldön most. -
gr8tjoey
aktív tag
válasz radio100jozs #5123 üzenetére
Ennél van olcsóbb megoldás
https://www.facebook.com/groups/488791081326012/
------((-----))------
-
Brandynew
őstag
válasz radio100jozs #5111 üzenetére
Köszi a választ.
Ne már... akkor ennyire rosszul tudta az ügyintéző?
-
milkucika
újonc
válasz radio100jozs #5099 üzenetére
Elvileg igen. Valamilyen céges flotta része. Pesten ment vele a 4G nagyon szépen, innen jött a feltételezés, hogy esetleg ott is kéne működnie.
A telenornál még van ez a 7 napos próba időszak, nem tudja valaki, mert akkor lehet kipróbálnám úgy is.
Köszi az eddigi infókat, most úgy érzem van remény -
ripo05
tag
válasz radio100jozs #5078 üzenetére
Köszönöm!
-
ripo05
tag
válasz radio100jozs #5030 üzenetére
Az ÁSZF-ben láttam, de akkor ez olyan, mint a helyhezkötés a Home-nál. Van de nincs.
Az adatmegosztó jó kérdés. Eddig a Hipernet Home L-et néztem, de a Start csomag gyakorlatilag ugyanannyiba kerül, csak korlátlan. -
8
senior tag
válasz radio100jozs #5006 üzenetére
"Még hálózati előny sincs"
Ha hiszed ha nem, vannak olyan helyek, főleg vidéken, erdősebb területeken, hegyes-völgyes környéken, ahol tmobile egyáltalán nincs, vagy nagyon-nagyon gyenge, de telenor van. Vagy épp fordítva.
De egyéb preferencia/kényszerítő tényezők miatt is előfordulhat, hogy valaki nem akar/tud valaki tmobile-nál új kártyát venni, és ha kevés adatra van szüksége (mondjuk 10-20MB/hó m2m adat) akkor elenyésző a többletköltség. Pl. ahol használni akarja ott éppen jobb a telenor lefedettsége (beltéren vagy kültéren) vagy tmobilenak nincs is, vagy a tmobile nem ad neki fennálló vagy múltbéli tartozás miatt, vagy vmiért feketelistás náluk, vagy valaki a többi telenor előfizetése mellé ki tud alkudni 7Ft/MB-nál kedvezőbb árat, vagy mondjuk a közelében csak telenor kirendeltség van és nem akar sokat utazni ha valamiért személyesen be kell menni ügyet intézni, vagy csak mert nem szereti tmobilet.
Sok ok lehet a gazdasági megfontoláson kívül, akkor is, ha fillérre kiszámolva olcsóbb valami.
[ Szerkesztve ]
52.000Ft jóváírás Gránit bank kétperces okostelefonos számlanyitáshoz, feltétel nélküli 0Ft/hó számlával. Mastercard Platinum bankkártya 2+ évig ingyen. Raiffeisen kisvállalati ajánlókód. REVOLUT regisztrációhoz 8.500Ft! Curve regisztrációhoz 8.000Ft! Privát üzenetben küldöm
-
AcCEsS
senior tag
válasz radio100jozs #5001 üzenetére
Köszönöm, meg is rendeltem!
AcCEsS (https://www.metalenciklopedia.hu)
-
törölt tag
válasz radio100jozs #4956 üzenetére
Azért azt tegyük hozzá, hogy a vonat kasztnija és a csodás fémgőzölt ablakok csodásan árnyékolnak. Utazz egy régi lehúzható ablakú kocsival meg egy újjal és mindjárt érzékelhető a különbség.
Ennek ellenére a te példádon is látható, hogy hiába a két nagynál a 98% feletti 4g lefedettség, a Vodának még mindig meg van az előnye a 900as 3gvel.
-
4Grider
nagyúr
válasz radio100jozs #4958 üzenetére
Én nem várnám el egy mobiltól (két kártyástól főleg nem), hogy ugyanúgy működjön mobilnet tekintetében, mint egy 4G modem vagy router.
-
4Grider
nagyúr
válasz radio100jozs #4956 üzenetére
Milyen 4G-képes eszközről van szó?
-
radio100jozs
őstag
válasz radio100jozs #4951 üzenetére
Mai helyzet reggel Vodával:
Monortól egészet Üllő-Vecsés közepéig folyamatosan volt 4 G, majd itt az M0 felüljárónál leváltott 3G-re, és volt végig Pestszentlőrinc megállóig, ahol megszakadt a net, elment a térerő, és utána leváltott 2G-re, majd kb. fél perc után váltott 4G-re, és volt megint net.
Elég érdekes. valahogy a cellaváltásoknál van gond, de ez úgy tapasztalom nem szolgáltatófüggő, mert két település között a T-seknél is előfordul, hogy elveszti a jelet, és ugyan úgy, hogy egyik irányba igen, a másikba meg nem.
Viszont a T-sekkel ellentétben ami pozitív a Vodában, hogy ő az egyedüli, akinél 4G-ben nem szakad meg az adatkapcsolat, és nem megy el a térerő Monor és H.-Péteri megálló között.Az amúgy a történethez hozzátartozik, hogy a főváros elővárosában egy forgalmas útvonalról van szó, a sík nagy Alföldön.
-
őstag
válasz radio100jozs #4952 üzenetére
Ha levált 4g-ről 3g-re és nem vált vissza, akkor kikapcsolom az adatforgalmat és visszakapcsolom, így 4g-re vált a telefon.
-
törölt tag
válasz radio100jozs #4949 üzenetére
Nos ha egész úton gyakorlatilag volt szélessávű mobilneted a Vodánál a másik kettőnél meg nem mert egy szép távon csak 2g volt akkor melyik hálózat alkalmasabb a problémamentes mobilnetezésre? És ebből a szempontból nem mindegy hogy hány gén lógsz épp? Ilyen jellegű adatforgalomnál mi olyat tud a 4g amit a 3g nem?
-
4Grider
nagyúr
válasz radio100jozs #4927 üzenetére
Én már nem is emlékszem, hogy az én M7350-esem mikor vettem, azaz nem mai darab...
Amiket viszont mostanában vettem (pl. Zyxel WAH7706) az tudja szimultán a 2.4/5GHz-et. -
4Grider
nagyúr
válasz radio100jozs #4922 üzenetére
Ma már elég sok mifi szimultán dual band-es.
-
castiels
addikt
válasz radio100jozs #4922 üzenetére
Okè!
Azèrt kellene mert a Chromecaston történő lejátszás állandóan akad, valoszinuleg a 2.4 ghz miatt. Ezért javasolták hogy a CC 5.0 GHZ en menje a zelefon amiről meg lejatszom 2.4 en.
Egyébként jól működik? Telenoros sim kártya menne bele.
[ Szerkesztve ]
-
kisgyerek85
senior tag
válasz radio100jozs #4915 üzenetére
Köszi, továbbítom az illetékesnek.
Még annyit, hogy ez a modem befogad sim kártyát? -
kisgyerek85
senior tag
válasz radio100jozs #4913 üzenetére
Ez egy ipari terület. Van adsl vonal, de nagyon gyenge. Jelenleg egy wifis szolgáltatótól van internet ezen a területen, ami nem olyan rossz, de nincsenek vele teljesen megelégedve.
Tehát te olyan modemre gondolsz a szolgáltató részéről amire ezt rá lehetne csatlakoztatni? [link] -
törölt tag
válasz radio100jozs #4796 üzenetére
a Telekom oldalán a lefedettségi térképeknél írja, hogy a 4G hálózatán már elérhető a VoLTE.
Hol? Linkeld be lécci.Mert a 300-as tempónál több frekvencia van összekapcoslava.
Igen, és menne Bpen is, ha a 2600as frekit kapcsolnák össze az 1800zal, csak úgy meg nem tudták volna megcsinálni a deep indoor coveraget, így viszont két legyet ütöttek egy csapásra. Bár ezzel az erővel a fővárosban is összerakhatta volna a két T a 800át az már nem osztott, nem szorzott volna.
Nem mellesleg a 2600as sávtól mindhárom cég fél mind a tűztől, egyedül a Telekom használja élesben jópár helyen, a másik kettő csak tesztelgeti. -
törölt tag
válasz radio100jozs #4805 üzenetére
Nekem NAS, médialejátszó, és más eszközökön futó szerverek vannak a router mögött, amikhez külső elérések is tartoznak. Ezért a fix IP kiosztás alapvető igény. De, az általa említett feladatra enélkül is alkalmas. Ezért említettem.
-
max-pain
senior tag
Hardware tamogatas is kell. Sot, ha jol remlik, akkor talan a szolgaltato reszerol is kell valamilyen tamogatas (es most itt nem arra gondolok, hogy legyen VoLTE a szolgaltatonal). De a legnagyobb gond valszeg az lesz, hogy sok korabbi telo nem fog szoftveres frissitest kapni (hiaba lenne kepes ra a hardware).
A Telekom oldalan ennyi van VoLTE-vel kapcsolatban:
4G Hang
A VoLTE technológiával 4G hálózaton tudsz igazán jó minőségű hanghívásokat lebonyolítani.
RészletekA reszletek linkje viszont rossz.
[ Szerkesztve ]
-
radio100jozs
őstag
Na ezzel a cikkel már érthető: [link]
Azaz Bp-en a Telekomnak eddig az 1800 MHz-es sávon adott 150 Mbps tempót, és mivel a városban is kiépítette a 800 MHz-es 4G lefedettséget, aminek a kapacitása 75 Mbps, így adódik a két frekvenciát összekapcsolva (4G+) a 225-ös érték. Mivel Bp-en nincs a Telenorral összekapcsolva a 800 MHz-es sáv, ezért annyi mint a Vodának, azaz 75 Mbps-t nyomhat át rajta maximum elméletben.
[ Szerkesztve ]
-
AstraCDX
senior tag
válasz radio100jozs #4739 üzenetére
Van még olyan szolgáltató, akinél elvárás ez a *99# ?
Nemrég vettem a notebookomba egy Sierra Wireless MC7304 4G/LTE modemet .
Ennek a kapcsolatkezelőjében már nincs is lehetőség ilyent megadni .
De ha az APN nem megfelelően van kitöltve akkor biza nem lép fel a netre .
Üdv.
Astra
-
cocka
veterán
válasz radio100jozs #4737 üzenetére
Valójában anélkül is működnie kéne.
De nekem is rémlik valami ***1 vagy ilyesmi *99***1# ilyesmire gondolsz? Passz, nem tudom.
Az a poén, ha felhívod az ügyfélszolgáltatot és elkezdesz ilyesmikről kérdezgetni, hogy mi a "tárcsázandó" szám, akkor asse tudják miről beszélsz. Ami azért elég gáz.
Nekem azt a választ adták, amikor erről kérdeztem, hogy nem tudják mit kell a dial numberhöz írni vagy azt, hogy "biztos nem kell megadni semmit". -
erzol
őstag
válasz radio100jozs #4731 üzenetére
Havonta játszom ezt el.
Mobilon 110/45-öt mérek, router+modem kombóval 5/5-öt.
Ilyenkor áramtalanítás, sim kártya ki, 10 perc pihi és utánna hasít a net megint.
Hogy miért, még nem jöttem rá... -
radio100jozs
őstag
válasz radio100jozs #4729 üzenetére
Visszavonom, nincs semmi gond a Telenorral, csak egy ki-bekapcs kellett a routeren, és mindjárt visszaállt a "normális" sebességre az internet, és mindjárt 45/43 MBit/s-et mértem le/feltöltésben
-
radio100jozs
őstag
válasz radio100jozs #4729 üzenetére
Ami meg érdekes, hogy az adatmegosztó sim, ami egy TP-Link routerben van, a másik router mellett, ott rendes sebességet mérek.
[link]Na akkor újraindítom a routert, vagy maga a fő kártyára van rátéve kisebb sebesség prioritás.
-
radio100jozs
őstag
válasz radio100jozs #4699 üzenetére
Vagy nem csak internetre használható sim kártya, akkor a Bluemobile, ami a Telekom hálózaton, és a 4G-n is megyen, és 1190 Ft/1GB/30 nap.
-
_Karesz_
tag
válasz radio100jozs #4696 üzenetére
Nekem nem járt hozzá. Most rendeltem ebayről 1000 forintért a 2 darabot.
-
Pixx96
aktív tag
válasz radio100jozs #4693 üzenetére
aha értem de azt látom hogy a Huawei B525 mellé jár kettő hálózati antenna is ami a 4G jelet erősíti a másiknál is meg van ez az opció csak ott ugye nem alap tartozék a kettő antenna. Én java rész online gamingre használnám CSGO,BF1 stb..
-
_Karesz_
tag
válasz radio100jozs #4645 üzenetére
Azért vettem ezzel, mert ez járt hozzá, meg sem kérdezték, hogy mit kérek, így kaptam, mert így volt a 0 forintos akcióban. Más nem is volt az üzletben készleten. Fogalmam sem volt, hogy mire képes, ezt a topikot is utólag találtam meg. A Telenorosban semmi rosszat nem írtak róla. Most az aktív használat után jöttek elő a gyengeségei, így már számomra is teljes a kép. Végül a B525-re cseréltettem ki. Zongorázni lehet a különbséget az E5577s-hez képest.
-
Diák66
őstag
válasz radio100jozs #4623 üzenetére
Egységes ez 800 MHz-en. Mondhatni 75 Mbit/s megvan mindenhol. A frekvenciákra szűrés valószínűleg a sok frekvencia miatt van. Csak jelezném, hogy itthon sem ártana feltüntetni..... mivel idehaza is már 3 sávon megy a dolog. (800,1800,2600)
-
lge73x
tag
válasz radio100jozs #4596 üzenetére
Hipernet home L -100%ig hasonló helyzetben vagyok, én már külföldön is használtam. Szerintem tökéletes csomag!
Egy nagy kérdés foglalkoztat, vajon június 15 után, ha eltőrlik a roaming díjakat, ehhez a csomaghoz is fog tartozni az ingyenes net külföldön? Esetleg ezzel kapcsolatosan valami infó?[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz radio100jozs #4596 üzenetére
Vdoafone meg a Telekom elmehet
A Telekom megteheti, 23 éve toronymagasan piacvezető, Voda pedig azt hiszi, hogy megteheti, csak ha elindul a Digi majd pofáraesnek mert telefonálni 100%, hogy olcsóbb lesz a Digi, árérték arányban olcsó net pedig most sem a Vodánál van.
-
törölt tag
válasz radio100jozs #4589 üzenetére
Pontosan ez lesz nálam is, ha eljön a free roaming, és működni is fog. Csak én flottással fogom megoldani. 2Xkorlátlan adatkártya, havi 7 rugóért.
-
törölt tag
válasz radio100jozs #4585 üzenetére
pocsék internet csomagok
Igen, aztán megy a hiszti, hogy a másik kettő a hálózat összekapcsolással ki akarja véreztetni a Vodát, miközben a Voda vérezteti ki saját magát az elbaltázott koncepciójával. Igazgatók jönnek-mennek, csak épp a megfelelő helyen felejtenek el alaposan kitakarítani...
[ Szerkesztve ]
-
cocka
veterán
válasz radio100jozs #4585 üzenetére
De mi értelme van egy ilyen adatmegosztó simnek, ha 4G routert is használhatsz? Egy kártya netjét osztja vagy 12 felé.
-
Diák66
őstag
válasz radio100jozs #4578 üzenetére
Ez szerintem csak valami laboros teszt lesz, válaszul a másik kettőnek. (akik már túl vannak ezen) Esetleg, az autóból kiindulva, valamilyen versenyt stream-eltek teszt gyanánt a valóságban.
Marketing lesz mindössze a nagy meglepi.... de kell ilyen is! -
4Grider
nagyúr
válasz radio100jozs #4578 üzenetére
Villanthatnak, ha egyszer nincs egy szem flat csomagjuk sem. Sem publikus, sem flottás. 1-2 GB-okhoz meg bőven elég a 10 Mbps is. De még 50 GB-hoz is...
-
xkraiusx
tag
válasz radio100jozs #4574 üzenetére
Ez a turbó csak egy plusz csomag nem?
Mint kb a plusz 100Megabyte?(!)Szerk.: Utána néztem és nem, ez tényleg érdekes...
[ Szerkesztve ]
-
btz
addikt
válasz radio100jozs #4549 üzenetére
ⓑⓣⓩ
-
xkraiusx
tag
válasz radio100jozs #4549 üzenetére
éttrm én, ezeket azért írtam mert
1.: a geltöltés biztos nem 2 megabit, en inkabb 30korulre tennem csak a speedtest nem ment rendesen.
2.:ha modrmmel osztana meg akkor gondolom mégjobb sebességet érne el az illető -
xkraiusx
tag
válasz radio100jozs #4547 üzenetére
Ez kicsit vicces, a trükkömmel az egyik felhasználó ilyet mért
És ez telefonnal megosztott net...
Azt mondta streamelt is és semmi baja sem volt vele (ezt az alacsony feltöltés miatt írom mert stabilan nehéz 3megabittel streeamelni)Ebből nekem az jön le hogy inkább használom a trükköm amíg működik és jövök ki havi 870Ft-ból korlátlan nettel mint a homenetet.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz radio100jozs #4544 üzenetére
Csakhogy azok a csomagok hanghívós kártyához társíthatók, ehhez meg dual SIM -es teló kell, ha hívható akarsz lenni GSM -en. Nem véletlenül nem erőltetik a szolgáltatók a dual SIM -es telókat.
-
Diák66
őstag
válasz radio100jozs #4534 üzenetére
A megújuló extra adat opció lemondható, így nem kell feltétlenül plusz pénzt fizetni, ha elfogyna az adatkeret. Ami egyébként szerintem egy átlag embernek bőven elég. Sőt, ahol nem töltenek le és fel több gigás fájlokat, egy családban, ott egy kisebb család is belefér az adatkeretbe.
-
Diák66
őstag
válasz radio100jozs #4531 üzenetére
A Vodafone Homenet kivételesen nem kikapcsolós, hanem lassítós 150/128 Kbit/s (le- és feltöltés), ha elfogy a kereted.
-
4Grider
nagyúr
válasz radio100jozs #4531 üzenetére
A voda egyszer már nagyon megégette magát a bedugult mobilnettel, igaz, az még 2G volt. Viszont 800 MHz-en sem ugrálhat. Most szakítgatnak ki a 2G-re használt 1800 MHz-es frekvenciájukból szeleteket a 4G számára, de az sem elég felhasználónként több 10 GB adat forgalmazásához.
-
Zeki
nagyúr
válasz radio100jozs #4529 üzenetére
Az, hogy épp a 800MHz-es 4G van megosztva a Telekommal, tehát nem mindegy merre, nem mindigy mikor mérsz sebességet, hogy milyen. És a telekomos mobilnet is ilyen.
-
erzol
őstag
válasz radio100jozs #4525 üzenetére
Faluban lakom, Bp.-től 20 km-re.
Állandó 4G full térerő, 15-ös ping általában.
Október óta használok Home L csomagot szinte teljes sávszélességgel. -
Zeki
nagyúr
Durva hogy mióta itt fórumozol, és jössz ilyen amatőr kérdéssel.
-
DrBubo77
veterán
Faluja válogatja.
Talán ha konkrétabb helymegjelölést adnál, tudna valaki segíteni.ÉN VAGYOK a feltámadás és az élet. (János 11:25)
-
w.miki
veterán
válasz radio100jozs #4344 üzenetére
Köszi, tehát akkor a Telekom a leginkább ajánlott.
Azt nem tudod, USB stick-et adnak hozzá, azt külön kell venni, vagy inkább mobilba tegye be a kártyát, és ossza meg wifi hotspot-ként?Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu
-
4Grider
nagyúr
válasz radio100jozs #4225 üzenetére
A VoLTE-val az a gond, hogy arról nem váltasz le 3G-re (vagy 2G-re). Szóval kell hozzá a budiban is normális 4G lefedettség. Az látszik a Telenyomornál, hogy küzdenek a voLTE-val, mert elég sok mindent kapcsoltak be hozzá mostanában 4G-n. Hogy lesz-e belőle december végén publikus indulás, az mára már erősen kétségessé vált.
-
ripla
addikt
válasz radio100jozs #4208 üzenetére
Ennyire nem értek hozzá, azt tudom hogyan kell aktiválni meg deaktiválni. De felhívtuk az illetékeseket, majd ma kijönnek, lecsekkolják.
-
ripla
addikt
válasz radio100jozs #4161 üzenetére
hát nézd, mi pedig úgy gondoljuk, hogy ez lesz a házon belül 0-24-ben, 2 asztali pc, 2 tab, meg 1 mobil lesz a hálózaton. pont 5 eszköz, a limit is ennyi.
1 hónap próbaidő van a telenornál, ha azalatt visszaviszem a cuccot, akkor törölnek a rendszerből és annyi. de azt azért leírom, hogy lassan 3 napja használom folyamatosan 0-24-ben, magától találja meg a jelet, játszani kell vele, hogy hol a legjobb, de most pl. találtam egy pontot, ahol stabilan jön a 4g, 2/3-as jelerősséggel.egyik mobil eszköz sem vinnyogott még, hogy leszakadtak volna a hálózatról. 54 és fél óra alatt a 3 mobileszköz elfogyasztott 1,74 giga adatmennyiséget.
e mellé lesz még 2 asztali PC rákötve, amiből mindkettő csak böngészésre meg netrádióra van használva, és a 2 gép közül az egyik lesz az, amihez +havi 990 forintért még hozzá lesz csapva egy +100 gigás csomag, így este 11-től reggel 8-ig, azon mennek majd a combosabb letöltések.
így terveztük. a tabon átlag 27-28 mbit-et mérek lefelé, felfelé meg 5-9 között változik, 20-40 közötti pinggel. eddig elégedett vagyok.
egész egyszerűen nem vagyok hajlandó kifizetni havonta 10.000 forintot egy 30/5-ös externetes netért. pont. főleg annak fényében, hogy most még egy 120/10-es upc előtt ülök, havi 3990 forintért.
egy hatalmas ge*iségnek gondolom amúgy a vidéki szolgáltatók hozzáállását és visszaélését a helyzetükkel, mert ennek a 30/5-ös netnek max. 1000-1500 forintba kellene kerülnie, nem is ér többet, ráadásul csak papíron ennyi. szóval nem, ilyenért nem vagyok hajlandó fizetni.[ Szerkesztve ]
-
Roland-87
aktív tag
válasz radio100jozs #4163 üzenetére
Jajj igen a jó öreg Wlan-os Telekom Net, tökéletesen tudtam csatlakozni saját eszközzel a Wifijükre, felhívtam őket hogy kötnék szerződést erre nem engedték mert hogy az én településemen elvileg nem szolgáltatnak.. mondtam nekik hogy de basszus tökéletesen stabilan csatlakozok és a hotspot szolgáltatásuk is működik, de hogy akkor sem köthetek és kész majd rámtették a telót... Az a vicc hogy a mai napig itt van a Wifik közt a T-mobile SSID nyitott hálózatként de ha fellépek rá semmi nem történik (régen bejött a telekom weblapja)
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz radio100jozs #4163 üzenetére
Pont egy ilyentől szeretnék szabadulni. Havi 5500 -at fizetek 3/0,5Mb/s -ért. Már amikor egyáltalán működik. Sajnos, olyan tanyasi külterületen használom, ahol nincs más lehetőség (Budapest, Óbuda, ipari övezet, főútvonal).
-
ripla
addikt
válasz radio100jozs #4152 üzenetére
én mondjuk konkrétan úgy csinálnám ezt az egész mobilnetes dolgot, hogy hagynám a fenébe ezeket a csomagokat, korlátlanná tenném a hálózatot, viszont lenne egy felső határ, mondjuk 100/20 mbit, kezdésnek, aztán ha fejlesztik a hálózatot, akkor majd mehet feljebb.
én simán elfogadnám, hogy korlátlan fel- és letöltés, egy felső sebességlimittel, viszont akkor stabilan hozzon legalább egy 50/10-et csúcsidőben is. szellősebb napokon meg 80-90 mbit lefelé már egész jó lehetne. -
4Grider
nagyúr
válasz radio100jozs #4078 üzenetére
Én személyautóval járok Tapolca és Budapest között nagyjából 3 hetente, és ott még a Balaton-felvidéken is ritkaságszámba megy, hogy a netrádió megdöccenne. Nyílt terepen meg csak akkor áll meg, ha bejövő hívásom van...
-
btz
addikt
válasz radio100jozs #4041 üzenetére
Ezt értem én, hogy gyakorlatban sokmimdentől függhet, hogy meddig terjed a jel, de nekem jók a laborkörülményes értékek is. Pl hogy egy sík, zavarmentes terepen a jel kb eddig terjes 800 mhz-n, 1800, 2600 mhz-n, de ha van valahol egy grafikon 1 mhz-től 10000-ig az is érdekelne.
ⓑⓣⓩ
-
Meghivott
addikt
válasz radio100jozs #4013 üzenetére
Ez azt jelenti, hogy ha a tablet telekom függő, akkor ezt a simet beveszi?
-
citkar
addikt
válasz radio100jozs #3989 üzenetére
Ha modemként megy, akkor nem kell WiFi, így néha jól jönne, amikor tartósan a laptopot használnám.
Nézelődök, hátha belefutok vmi jóárasítottba[ Szerkesztve ]
-
vadkörte
addikt
válasz radio100jozs #3985 üzenetére
Kösz srácok!
A WiFi-jével nekem sincs problémám. A teljesítménye több, mint elegendő. De. Egy kamerarendszer lesz kiépítve a házban és a DVR-t rákötöm egy router-re. Ez viszont egy NAS építését is magával fogja majd hozni. No ez miatt kell a router a kocka mögé.
(ha nincs problémája az embernek, csinál magának )Üdv. V. Körte
-
veterán
válasz radio100jozs #3977 üzenetére
Ezt valahogy nem tudom elképzelni. Persze ha a 4G-re gondolnak, az más, de azért ne hasonlítsuk már össze a mobilnetet a vezetékessel.
iPhone 16 Pro Max -- iPad Pro -- tv 4K -- Watch — Mac — AirPods Pro 2nd gen
-
hgabor19
aktív tag
válasz radio100jozs #3950 üzenetére
Talán ezért...
-
cocka
veterán
válasz radio100jozs #3803 üzenetére
Igen, akár jó is lehet. De a telekomnál úgy kezdődött, hogy ugyanazon területen ugyanazon az eszközön a 4G 20/10 megabitet tudott, míg a telenornál ugyanez 50/18 volt.
Arról nem beszélve, hogy telekomnál pislogtam kettőt és elfogyott a rendelt 110 megám, míg a telenornál majdnem egy hónapig használtam ennek a dupláját ingyért. Ezek után hallani sem akarok a telekomról.
-
tahepa
senior tag
válasz radio100jozs #3799 üzenetére
Majdnem jó..
"Korlátlan böngészés és e-mail opció = 1890 Ft""...Nem minősül böngészésnek a web oldalakon megjelenített vagy azokhoz kapcsolt egyéb formátumok és forgalmak, különösen online játékok, FTP, P2P file megosztás, hang és videó tartalmak letöltése vagy megtekintése. A http video, audio és egyéb (pl. beágyazott multimédiás) tartalmak nem részei az opciónak..."
-
bernel
tag
válasz radio100jozs #3761 üzenetére
Ez a Level UP bővítő nem lenne rossz, de persze Domino Surf-ösöket kihagyják belőle, ahogy látom, pedig amellé nagyon praktikus lenne, de túl szép lett volna, hogy a Telekom ilyen bőkezű legyen.
-
4Grider
nagyúr
válasz radio100jozs #3774 üzenetére
Lehet a 800 MHz-et 1800 MHz-el is aggregálni.
Amúgy pedig a Vodafone használ Budapesten egy tucat 2600 MHz-es cellát az V. és XIII. kerületben. -
g0dl
addikt
válasz radio100jozs #3761 üzenetére
"Level Up" Igazán igényes névválasztás a magyar célcsoportnak. Miért ilyen másoló robotok a marketingesek, hogy saját anyanyelvükön nem képesek nevet adni egy díjcsomagnak? ( jó, a pirosnál angolul is igénytelenre sikeredet (redibiznic), ezeket hol képzik)
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz radio100jozs #3711 üzenetére
Ez egy nagyon jó tapasztalat, csakhogy ennek az összebútorozásnak a hátrányát pedig az ország nyugati felében érzékelhetik a Telekom ügyfelei a Telenor lófax ellátottságra képes 800as cellái képében. Sok helye az a mázli, hogy van a Telekomnak saját 1800as 4gje így nem kell szívni az edgevel mert a Telenor csak jó lyukasan tud lefedettséget csinálni.
-
Zeki
nagyúr
válasz radio100jozs #3711 üzenetére
Ezért kell valami voip is, és akkor mehet a telefonálás 4G-s neten.
-
törölt tag
válasz radio100jozs #3659 üzenetére
A kapacitással eddig se volt probléma, a probléma a pénzéhséggel volt, a másik kettőnél meg továbbra is van. Ugyanis a 4g már faszán paraméterezhető úgy, hogy nehéz megfektetni. Azonban abban nem vagyok biztos, hogy az alultervezett 3gjük fogja bírni ezt a terhelést, főleg ahol 900on megy.
Ezt a már korlátlan adatforgalommal jár a MyTV csomag is dolgot viszont nem értem, ugyanis kb egy éve már (igaz promóciós jelleggel) de nem mérik a MyTv adatforgalmát.
[ Szerkesztve ]
-
Zeki
nagyúr
válasz radio100jozs #3659 üzenetére
Valóban jó ajánlat!
-
nexus6
aktív tag
válasz radio100jozs #3637 üzenetére
egy t-mobile függő stickbe bele lehet tenni a bluemobile sim-et? a té hálózatát használja... egyébként tényleg jó áron van, engem pont az 1 gigás érdekelne (minimál netezés édesanyámnak laptopról).
az bosszant, hogy vezetékes netbe sincs már mondjuk kisebb csomag. pl. 2000 ft és kisebb sávszélesség vagy letöltési korlát.
vagy még a telenoros hipernet tablet érdekelne, csak ahhoz meg kell tablet is.[ Szerkesztve ]
Ezért szeretem a fórumokat, ezerszer jobban értenek az agytrösztök a dolgokhoz, mint egy helpdesk vagy az információ :)
-
menyhartlevi
aktív tag
válasz radio100jozs #3632 üzenetére
Köszi!
Akkor ez ugye a 2. Sim kártyás verzió?
Es hol lehetne erre előfizetni? -
wannabedev
újonc
válasz radio100jozs #3609 üzenetére
Igen, a 1430-on beszerzett infók alapján azzal próbáltam. (Telekom NET, internet, PAP, felhasználó üres, jelszó üres)
-
max-pain
senior tag
válasz radio100jozs #3526 üzenetére
En nem vagyok biztos benne, hogy emiatt boviteni kene a 3G-t beszedre. Egyreszt ahogy irtad a 900 MHz-es 2G bovult az utobbi evek soran, masreszt indul a VoLTE (oke, viszonylag keves telo fogja tamogatni, de valoszinuleg az is tobb szazezret jelent), harmadreszt en ketlem, hogy a beszedforgalom manapsag annyira csucson lenne.
-
veterán
válasz radio100jozs #3526 üzenetére
Ja igaz, 900-on maradhat a 2G.
iPhone 16 Pro Max -- iPad Pro -- tv 4K -- Watch — Mac — AirPods Pro 2nd gen
-
Diák66
őstag
válasz radio100jozs #3496 üzenetére
Hol található meg ez az adatbázis?
-
btz
addikt
válasz radio100jozs #3496 üzenetére
Mi benne a meglepő? Hisz a T-nél mondták már hónapokkal ezelőtt, hogy lesznek új tornyok.
[ Szerkesztve ]
ⓑⓣⓩ
-
st6969
őstag
válasz radio100jozs #3490 üzenetére
Köszönöm. Esetleg másik szolgáltató? A Telekom-ot 3G-re nem annyira javasolták. Vidéken lakom, messzi Alföldön
-
Zeki
nagyúr
válasz radio100jozs #3441 üzenetére
És aki a Magenta 1 csomagban van, az korlátlan mobilnetet kap a nyárra...
10. oldal -
H.Istvan25
senior tag
válasz radio100jozs #3407 üzenetére
Jól hangzik mindez, de a 2100-at már 2014-ben el kellett volna adni valakinek. Akkor a Digi már rendes szereplő lehetne
Huawei Mate 9
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest