Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
McSzaby
őstag
Sziasztok,
olvastam, hogy a ASROCK FM2A75M-ITX -s laposnak vannak gondjai hőtermelés oldalon...
Most használtan rányúlnék egy ilyenre, mert egy ilyen bőségesen elég lenne, de ha itt nekem tönkremegy 1 hónap alatt, akkor kalapom megeszem...
Szerintetek 1 A8-s procival 1-2 ram modullal 1-2 HDD/SSD-vel megbirkózik még hiba nélkül?
#ThankYouSirAlex #ThankYouLouis
-
McSzaby
őstag
Azért még mindig gondolkozom, hogy vegyek-e bármit is a laposom mellé. Gondoltam van egy király mini-itx házam, amibe rakhatnék egy A8-t, amin elpörögne a Fifa, mint egyetlen játék amivel játszok, filmezni is jó lesz, stb., de kicsit rémisztő, hogy még egy hobbi gép is 50-60 körül áll meg SSD nélkül. "SSD nélkül meg hülye, aki élni tud."
Nem támadás, nem rosszból mondom, ennyi az ára, ez van. Még át kell gondolnom, hogy nekem megéri-e.
[ Szerkesztve ]
-
McSzaby
őstag
A múltban segítettetek rendesen, megóvtatok egy szar alaplap vásárlásától. Most az lenne a kérdésem, hogy tudok-e olyan lehető legolcsóbb lapot, ami min. 2 gigás LAN van és legalább 1 Ghz-s proci és nem fogyaszt mint ökör? Sajnos aprón nem találtam semmi ilyesmit, de azért kíváncsi ennék mit ajánlotok. Használtan persze, mert csak hobbi lenne...
[ Szerkesztve ]
-
McSzaby
őstag
Sziasztok,
tudom, hogy pofátlanság egyből egy teljes konfigot kérni, de tényleg kíváncsi vagyok a tapasztaltabb emberek véleményére.
Szeretnék összerakni egy teljesen néma konfigot. Lehet használt is, mert csak NAS lesz belőle.
Amire szükségem lenne:
- Legyen teljesen néma! (Vinyónak legyen hangja max.)
- 1 Ghz proci legyen azért min. Talán még dual-core is legyen minimum. (szerintem ez nem elvárás manapság)
- RAM-t én eldöntöm mennyire van szükségem.
- Legyen rajta min. 3 SATA csatlakozó. SATAII min., több szerintem nem is kell.
- Végül - ami nagyon fontos, hogy gigabites LAN legyen minimum. ( A legszebb lenne, ha egyből kettő lenne rajta. ...de nem szempont.)Mit tudtok ajánlani? Házat, tápot, lapot... Árat egyenlőre azért nem írok, mert kíváncsi vagyok mit írtok, de a lehető legjobb ár/érték arányú terméket keresem én is, mint mindenki más.
Nagyon szépen köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
McSzaby
őstag
Sziasztok,
NAS célokra szerintetek melyik a jobb?
GIGABYTE GA-C1037UN-EU vagy ASROCK Q1900-ITX?
Ahogy néztem a procikat a J1900-s kevesebbet eszik, 4 magos és szinte semmivel sem gyengébb, mint az 1037U.
Ti melyiket ajánljátok a két lap közül jobban? Nem tudok dönteni, mert a Gigánál tetszik a dual gigabit, viszont az Asrock papíron 7W-tal kevesebbet zabál, ami azért számít szerintem. Lényegében a vinyót le is fedi a 7W.
Lényeg, hogy full néma NAS-t akarok építeni, ha nem sikerül értelmes áron Hp Proliantot szereznem.#ThankYouSirAlex #ThankYouLouis
-
McSzaby
őstag
válasz radi8tor #23848 üzenetére
Természetesen tervezem, hogy teszek bele egy 8 cm-s ventit, vagy egy 12-st.. Jelenleg van egy házam, amelyben van egy 8 cm-s hátul, egy 12 cm-s a tápban és egy 12 cm-s elől, ahol "hot swap"-s vinyók vannak. Ez sok, maximum elől a 12 cm-s ventit akarom megtartani és a tápot lecserélni egy PSU tápra. Ez a PSU táp már a postán van Kínából.
Ilyen házikóm van CFI-A2059
[ Szerkesztve ]
-
McSzaby
őstag
Halihó,
LC-1400mi házacska esetében szerintetek egészséges, ha nagyjából a deszka felett lévő, előre megtervezett venti helyre rakok csak egy ventit?
A lehető legnémább gépet akarom. PSU táp lesz benne, 1 vagy 2 vinyó és egy fanless Q1900-s Asrock.
Szerintetek ennyi hűtés elég? Elég szűk helyen lesz a gép. Körbe kb. 10 centi rés lesz, mert a tv alá akarom begyömöszölni.
Illetve a másik kérdés, hogy milyen nagyon,nagyon halk 8 cm-s ventit ajánlotok?
[ Szerkesztve ]
-
McSzaby
őstag
válasz rover45 #23881 üzenetére
Féltem azért, főleg a vinyó(ka)t. Minimális szellőzés nem árt. Max. írok rá linux alatt egy scriptet, vagy tudtommal már van ilyen az új lapokon is, hogy bizonyos hőfok felett bekapcsol. Az is elég nekem.
Még egy ostoba kérdés...
Létezik olyan PCI takarólemez, ami elő van fúrva mondjuk egy PSU táp "bemenetéhez"? Lényegében egy lyukas takarólemez... Létezik ilyen, lehet külön venni? Ha nem létezik, akkor DIY technika lesz, de ha van, akkor nem erőltetem meg magam.
[ Szerkesztve ]
-
McSzaby
őstag
Sziasztok,
processzoros topikban kicsit belekavartak a lelkembe. Alapvetően A8-7600-t akartam venni egy kis FIFA-hoz, miniitx lapba. A lényeg, Miniitx be a tv alá/mellé, menne róla filmezés, fifa és kb. ennyi. Nem akarok sokat költeni rá, ebből kifolyólag az IGPU-ban, vagyis APU-ban gondolkoztam.
Erre mondták a processzoros topikban, hogy egy Intel G3220 + HD 7750 jobb választás lenne.
Ti, mint miniitx szakértők, melyiket ajánlanátok? CFI házba megy, amibe 300 W dübörög.
-
McSzaby
őstag
Elnézést, hogy nem válaszolok mindenkire egyenként és köszönöm a válaszokat, ezek hasznosak!
Az AMD APU mellé is vehetek még később dVGA-t, de az erősebb grafikai teljesítményben, mint az i3. Az i3 és az A8 között sok (!) különbséget processzor számításban nem látok.
Szóval összegzem:
1. konfig - A8 IGPU + RAM + GIGABYTE GA-F2A88XN lappal - 66k
2. konfig - G3220 + dVGA + GIGABYTE GA- B85N lap + ram - 65k
3. konfig - i3 - 4160 + GYGABYTE GA-B85N lap + ram - 64 kÁrban eltérés nincs, 1-2k nem eltérés ilyenkor. Mindegyikbe ugyanazt és ugyanannyi ramot tettem. (1333-s Hyper 4 GB)
Ami egyértelmű, hogy az i3-al járok jól. Később, ha lesz pénzem tehetek bele dVGA-t, SSD, még ramot, de alapvetően az AMD-hez már kevés ez a ram.
Azt hiszem eldőlt. i3 lesz, mert erre hosszútávon tudok építeni. i3 után még van i5,i7, szóval Haswell alapokon tudok terjeszkedni. A FIFA-t az i3-3217U-s procimon nvidia 720M-mel laposon már igencsak szaggat, de úgy érzem egy 4160 már bőven elég lesz a következő 3 évre.
Köszönöm a segítséget!
-
McSzaby
őstag
Sziasztok,
az lenne a nagyon hülye kérdésem, hogy a PicoPSU csatlakozóját, illetve az "apa" részét hogy hívják? Van itthon egy tonna adapterem, aminek a végét inkább átforrasztanám és akkor ezzel az adapter problémám megoldva.
Másik hülye kérdés... Gondolom a 12V-s PicoPSU-hoz 16V-s adaptert nem tehetek, ugye jól látom?
-
McSzaby
őstag
válasz radi8tor #24045 üzenetére
Értem, akkor lehet ekkora tápom nincs itthon, csak 19V-sban. Utánanézek, köszönöm!
(#24047) PeterPH: Köszönöm!
Na, akkor leírom mit is akarok.
RAM: KINGSTON 4GB Notebook DDR3L 1600MHz CL11
LAP: ASROCK Q1900-ITX
HDD: Samsung HDJ... (nem tudom most fejből)A samsung 1 TB-s vinyó lehet nem is kerül bele, hanem egyből egy WD Red megy a NAS-ba, de lehet csak később fogom lecserélni, még nem tudom.
A rendszernek pedig menne egy 2,5"-s valamilyen lassabb,kisebb vinyó, amelyen személyes okokból szeretnék LVM-t és különböző szolgáltatásokat alkalmazni.
Ezeknek kell megnéznem az induló áramfelvételét.
Utánanézek, alapjárati fogyasztásban számoltam, nem tudtam, hogy a vinyónak nagyobb az áramfelvétele induláskor.
Több, mint valószínű, hogy keresgélnem kell még.
Nagyon szépen köszönöm a segítségeket egyébként!
[ Szerkesztve ]
-
McSzaby
őstag
Szerintetek hol éri meg adaptert rendelni picopsu-hoz?
Nagyjából 65 - 110 W között legyen és minél occsóbb.
-
McSzaby
őstag
Sziasztok,
tudtok mondani 2-3 nagyon halk 8 cm-s ventit, amelyek szinte némák? Ha ez számít, iponból jönne. Árat direkt nem írtam kivételesen...
-
McSzaby
őstag
Rendeltem ebayről egy 12V-s adaptert egy Pico-hoz. Nagyjából 25 perc után azt hallom, hogy újraindul a vinyóm, megy egy percet és buuummm leáll az egész "NAS", sült kacsa az adapter körül. Éljen mondom, éljen.
Hol kapok értékelhető 12V-s adaptert, ami 75W+ ? Ezt ebayről küldte a ferde szemű, nagy hiba volt.
Ez 72W-s volt elvben, megy rajta egy Asus Q1900-ITX, ram, egy sima 80-s venti és 2 HDD. (Samsung HD103JS vagy mi, meg egy WD RED.)
Nagyon nem hiszem, hogy alapvetően 72W-nak nem kéne elégnek lennie alapesetben, szóval ez a talicska lócitrom kb. az 50%-t se adta le a 72W-nak ezek szerint.
[ Szerkesztve ]
-
McSzaby
őstag
válasz patomi #25170 üzenetére
http://www.ebay.com/itm/AC-DC-12V-6A-72W-Power-Supply-Charger-Adaptor-For-LED-Strip-Light-CCTV-Camera-/310992921377?pt=Laptop_Adapters_Chargers&hash=item48689f6321
Bocs, de nem működik a Link beágyazás.
Nagyon durva egyébként. Szétkaptam erre azt látom, hogy szétgányolták az egészet. Szóval, valaki egy jó minőségűt tud ajánlani? Azt már oda se írom, hogy olcsón..
-
McSzaby
őstag
válasz flashpointer #25174 üzenetére
Kb. 20-22 nap.
(#25176) shteer: Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
McSzaby
őstag
válasz #16939776 #25179 üzenetére
Nem kötekedni akarok, nehogy félreérts, de akkor mi a hímvesszőnek árulnak PicoPSU-t DC csatlakozóval? Ezeket elvileg erre tervezték, plusz nekem elég kis fogyasztású gépem van. Egyedül a vinyók felpörgése az, ami komolyabb energiát fogyaszt el.
De én már semmit sem tudok.
-
McSzaby
őstag
Mérlegeltem, lementem a helyi szatócshoz. Volt a Shteer féle 7A-s tégla is, illetve Duracellm féle 10A-s táp is. 1000-1500 forintokban volt a különbség, szóval Duracellm, megrendeltem azt/vagyis olyat, amit te ajánlottál. Ez a biztos évekre. Márpedig ezt a NAS-t, most legalább 4 évre terveztem. Erőben, fogyasztásban is.
[ Szerkesztve ]
-
McSzaby
őstag
Sziasztok,
Van egy ilyenem. Ezen linux futosgál és eddig egész pozitív a tapasztalatom vele kapcsolatban. NAS/HTPC/Home (Media) Server funkciót lát el. Ebben az olvasatban csináltam belőle egy A2DP Audio Receviert, de az usb-s nano bluetooth adapter,amit vettem hozzá egy kicsit kevésnek bizonyult, sajnos ha nagyobb távolságra vagyok az adaptertől, akkor szaggat a zene. Így elkezdtem nézni a legolcsóbb megoldást.
Ahogy láttam van egy mini-pcie csatlakozó a lapon, nekem pedig van egy mini-pcie wifi kártyám, amit a laptopomból vettem ki és cseréltem le egy másikra. Ebben a wifi kártyában van Bluetooth 4.0, ami elvileg jóval komolyabb erőt képvisel, mint az én kicsi jelenlegi adapterem. A probléma az, hogy nincs előre beépítve antenna, antennahely ehhez. Tudtok ajánlani, mondani, mutatni, linkelni olyan low profile-s antennát, antennaszettet, amit rá tudok varázsolni a kis minipcie-s adapterre és a gépházamra, ami low profiles?
-
McSzaby
őstag
válasz McSzaby #25477 üzenetére
Bocs, azt is akartam kérdezni, hogy Ő jó lehet-e.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest