Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
LógaGéza
veterán
válasz
kago akira #31854 üzenetére
Hogy/miért/mikor száll el? Alapból ezeket SD kártyáról kell frissíteni, így nem is tud közben elszállni a VSCode, mivel nem azt használod frissítésre
-
trialkornel
tag
válasz
kago akira #30956 üzenetére
A 3 motor az asztal automata szintezéséhez kell: [link]
-
válasz
kago akira #30956 üzenetére
Automata asztalszintezés. ;)
-
kzkz
őstag
válasz
kago akira #20691 üzenetére
Kezdetben én is sketchup-oztam, most átszoktattam magam a Designspark Mechanical-ra. Ingyenes, és nem kelp hozzá felhő se, telepíted a pc-re és kész.
-
Reggie0
félisten
válasz
kago akira #20574 üzenetére
A kattogasnak tobb oka lehet:
1. Az extruder szoritokarjat szep lassan kivajja a behuzott szal es a vajatba beleszorul. Emiatt kell gorgos szalvezetot tenni ele, ugy mar nincs problema.
2. Tul gyorsan adagolod a szalat a nozzle homersekletehez es az anyaghoz viszonyitva. Ez azert problema, mert a muanyag olvadasi sebessege nem vegtelen, kell neki ido mig a teljes terfogat amit beletolt felolvad
3. Tul erosen szorit az extruder karja. Ilyenkor csokkenteni kell a rugo erejet. Erre a problemara megoldas, ha attetelt raksz a motor es a hajtokerek koze. Hatranya, hogy akkor csokken az a hatarsebesseg is, ahol elkezd megcsuszni a szal es nem annyit huz be, mint amennyit fordul a hajtokerek.
4. Egyesek irtak, hogy nekik azert hajtott gyengen a motor, mert az alapapon a driver referenciafeszultsege nem volt rendesen beallitva es emiatt alacsony volt az aramkorlat.
En az 1. es 3. problemaba futottam bele, az utobbi miatt en 1:5-os bolygomuves attetelt raktam az extruder es a motor koze, ami mellett meg novelni is tudtam a rugoeron igy nagyobb sebessegnel sem csuszik meg a szal.
Lyukegetest nekem is csinalt, maig nem tudom, hogy mi az oka. Mind a ketszer egyszeruen megallt a fej az elso retegnel nyomatas kozben. Az egyik alkalommal az uveg volt fent, az szet is tort rendesen.
[ Szerkesztve ]
-
Saccco
nagyúr
válasz
kago akira #20407 üzenetére
PTFE cső kimozdult és/vagy eldugult a fej.
-
mekkGyver
aktív tag
válasz
kago akira #20404 üzenetére
A kinyomtatott modellekkel elvileg már nincs gond, de a filamentet többször sikerült eltörni befűzéskor. Ha a végét ki akarom kicsit egyenesíteni, hogy bevegye az extruder, akkor is néha letörik.
-
mekkGyver
aktív tag
válasz
kago akira #20400 üzenetére
Biztosan színfüggő is, de amiket én rendeltem, azok nagyon könnyen törnek, és színük sem olyan, mint amit vártam. Az már lehet csak az én kínom, de a dob kívül "bordás" és néha elakad a tartóban.
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
kago akira #20379 üzenetére
[link] 500 ft lesz
-
dugesz77
őstag
válasz
kago akira #20354 üzenetére
Less rá az alaplapra melyik verzióból raktak bele. 1.1.4 és a 1.1.5 már elég halk inkább a stepper motorok hangját hallani arra meg a legjobb megoldás a nema damper.Sokat számít a láb is én ezt használtam régen de pár napja ezt nyomtattam ki szerintem stabilabb de ugyan úgy halk tőle.
[ Szerkesztve ]
-
fape
senior tag
válasz
kago akira #20334 üzenetére
Igen elvileg eccentric nuts / excentrikus anya van amivel lehet közelíteni, távolítani a sínhez a görgőt.
[ Szerkesztve ]
-
kago akira
tag
válasz
kago akira #20331 üzenetére
Közben megjött a válasz, rendesen meg össze kéne szerelni a gépet.
csavarokkal lehet állítani a görgőnél.
-
Gergosz2
veterán
válasz
kago akira #20307 üzenetére
XY vázat érdemes majd meglazítanod amikor a Z tengelxt teszed fel. Nálam túl feszesre volt húzva, ezért döcögött a nyomtató.
-
válasz
kago akira #20307 üzenetére
Az üveget, meg a filamentek valszeg megfogják a vámon, mert futárral jönnek, így azt mindig vámolják. Nekem is megfogták. Én megírtam, hogy elfelejtették belerakni itt, az EU-ban és megígérték, hogy Kínából küldik. Persze csatoltam ezt a beszélgetést, amit a chaten (gondolom neked is megírt az official site) zajlott köztünk, valamint, az ordert, hogy egyszer már kifizettem a csomagot, amiben benne vannak azok a cuccok, amiket most ott megfogtak. ez fontos momentum lesz. Ha kell, segítek, elküldöm priviben, hogy mit írtam nekik és hogy milyen mellékleteket, képernyőképeket küldtem.
-
kago akira
tag
válasz
kago akira #20018 üzenetére
11.-e van es tegnap megjott tehat egeszen gyors volt. Sajna kifogytak a pla-bol meg az uvegbol igy azt majd utannam postazzak. Meglepodtem szetszedes utan hogy milyen kis kompakt. Meg hogy jár hozzá pár gramm pla hogy azert ne unatkozzak.
Eggyelore meg azt sem tudom hogy kezdjek hozza :D kicsit utanna kell olvasgatnom majd.
[ Szerkesztve ]
-
Gergosz2
veterán
válasz
kago akira #20029 üzenetére
az nem DHL lesz, hanem MPL
-
csadi0011
őstag
válasz
kago akira #20018 üzenetére
Nekem is jön egy Kossel 32500 Ft-ért.
Cseh raktárból mennyi időre lehet számítani így december elején? -
dugesz77
őstag
válasz
kago akira #18414 üzenetére
Üdv. Az ender 3 pro-hoz adott mágneses lapka jópofa, egész jól tapad rá a PLA könnyen leszedhető ,mert meghajtva szinte leugrik róla. Viszont a hátránya,hogy 90-100 fokos asztal hőmérséklet körül elveszti a mágnesességét amit hülés után sem tér vissza teljesen PLA-hoz 60 fokos asztal kell ott nincs ilyen gond(Chep teszt video).
Szerintem a mai napig jók az enderek, sok embernek van jó , szinte rögtön van megoldás ha elakadsz, sok a kiegészítő ,tuning alkatrész hozzá. Ha teheted a Pro-t vedd abban jobb a vezérlő + a táp.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Videoteszt A 3D nyomtatás sikerének alapja
- Honor X7 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új 2K Gamer PC Intel i9-12900F/RTX 3070 Ti 8Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR4-DDR5 2-3 Év Gar (27% ÁFÁ-s)
- HP Laptop , 17,3" , R3 7320U , 512GB SSD , 8GB DDR5 , Radeon
- Olcsó PC , i5 6400 , 1050 Ti , 16GB DDR4 , 120GB SSD , 500GB HDD
- Új 4K Gamer PC Intel i9-12900F/RTX 3080 10Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR4-DDR5 2-3 Év Gar (27% ÁFÁ-s)