-
GAMEPOD.hu
Milyen belső merevlemezt vegyek? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
tuser
aktív tag
-
moonguru
őstag
Samsung: 667GB Formatted Capacity Per Disk
Tehát: 3 x 667 = 2001 GB
Barracuda® Green SATA 6Gb/s 2TB Hard Drive
ST2000DL003Drive specification ST2000DL003
Formatted capacity (4096 bytes/sector)*
2000GB
Guaranteed sectors 3,907,029,168
Heads 6
Disks 3
Bytes per sector 4096
Default sectors per track 63
Default read/write heads 16
Default cylinders 16,383Én itt nem látok ekkorát!
Monitor Guru!
-
tdd587
őstag
Nekem több 1-2 éves winyóknál is 5.000 körül volt a számláló a 8 másodperces default beállítással - 300.000 a nem ajánlott szám, szóval annyira nem vészes (win7 alatt). Engem a kattogás zavart inkább, azért állítottam át mindet 5 percre.
Life is too short for boring Hi-fi. Danes don't lie.
-
Face8814
őstag
Magyarul, ha WD-t akarok és biztosra szeretnék menni akkor Black? Viszont ez egy csöppet drágább....
Samu esetében az F3-as szérián kívül van más alternatíva?
Hitachim még soha sem volt így semmi tapasztalatom nincs vele. Mondjuk lehet ideje kipróbálni ezt a márkát is.Illetve még annyit hogy az említett 3 márka közül a típuskódra kell külön figyelni? Van külön ajánlott verzió? (WD Black esetében pl. WD1002FAEX, Samunál HD103SJ, .... stb)
Az ilyen minőségek, mint "2415680p", azt jelentik, hogy előtted, a szemed láttára real-time leforgatják az összes jelenetet? by Ifju
-
-
zolee3000
tag
Nagyon köszönöm a szemléletes példát! Így már teljesen világos - még nekem is. A formázás után már futtattam egy részletes ön-tesztet a HD Sentinellel és mindent rendben talált. Egyébként mióta hogy úgy szállt el egyszer 1TB-om, hogy nem volt backup, mindent két példányban (2 külön HDD-n) mentek.
-
Dzsekó
addikt
A ledből még annyit sem lehet kikövetkeztetni, mivel csak két állapota van, pláne akkor, ha több vinyó van a gépben, amire csak 1 led jut.
Elérésben meg annyira nincs különbség a 7200RPM és az 5400RPM között (13 vs. 16ms), hogy a torrentet ne bírja, 30+ torrentnél a 1080p simán megy erőlködés nélkül egy WD Green-en.
-
Dzsekó
addikt
Szerintem menne. A ledből sokmindent nem lehet leszűrni. Ezek az 5400RPM-es vinyók (Hitachi 5K3000 az 5940RPM) átlag 100MB/s-es tudnak olvasni, ebből ,ég ha lejön a torrent, akkor is bőven kiszolgál. Nálam g-s router levegőben szaggatás nélkül áttolja a 720p-t, majdnem a 1080p-t is, ott pedig 2,5MB/s a plafon. Esetleg akkor történhet némi szaggatás, ha rengeteg torrent van a kliensedben és az rendezetlenül van a vinyón, akkor a fejnek ide-oda kell ugrálnia, de ott se jellemző nagyon, csak 1x-2x előfordul.
-
.mf
veterán
A WD GP-nél is csak marketing, ott fix 5400.
Onnan lehet tudni, hogy néhány oldalon kimérték a lemez frekvenciáját, s abból szépen ki lehetett számolni a fordulatszámot.
A WD-nél nem evvel volt a gond, hanem a fejparkoltatással, ami nem csak a GP / vagy újabban Caviar Green, hanem a notikkal is ugyanígy van (csak azok nem mennek 24/7, hogy ez feltűnő legyen, de nálam a fájlszerverben használt WD600BEVS notiwinyónál ugyanúgy szárnyal a load-unload cycle érték, mint a WD5000AACS 1. gen GP winyómnál.Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
.mf
veterán
2. verzió. Az összes változó RPM hangzatos baromság, több energiát igényel és sokkal bonyolultabb a lassítás-gyorsítás, a fejmozgatás szinkronizálása a változó sebességhez, s úgyis, mire felpörögne, ha csak kis-közepes fájlt kerestél, már úgyis késő.
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
Új hozzászólás Aktív témák
- Hír Új 12 és 14 TB-os merevlemezek jönnek az év végére a Toshibától
- Hír 2020-tól gyorsan nőhet a Seagate HDD-k tárkapacitása
- Hír 14 és 15 TB-os merevlemezeket mutatott be a Western Digital
- Hír Nagy kapacitású héliumos Seagate merevlemezek érkeztek
- Hír Drasztikusan növeli az adatátvitel tempót konvencionális HDD-iben a Seagate
- Hír Alig van eltérés a HDD-k között a Backblaze megbízhatósági statisztikájában
- Hír Megérkeztek a Western Digital 10 és 12 TB-os Purple merevlemezei
- Hír Itt a Western Digital 14 TB-os PMR HDD-je
- Hír Hatékonyabb notebookokba szánt HDD-t mutatott be a Toshiba
- Hír Hagyományos irányt követő modellekkel frissíti vállalati HDD-it a HGST
- Hír Új technikával gyorsítaná a merevlemezek működését a Seagate
- Hír Seagate SkyHawk AI merevlemezek mesterséges intelligenciához
- Hír Egy év múlva érkezik a Seagate 20 TB-os HDD-je – HAMR technológiával
- Hír 40 TB-os HDD-ket ígér a Western Digital MAMR technológiája
- Hír Elsőként mutatott be 14 TB-os merevlemezt a HGST
- Hír 12 TB-os HDD-vel bővült WD Gold sorozat
- Hír Olcsó és gyors 8 TB-os merevlemezt hozott a Toshiba
- Hír Új HDD-családdal támadja az adatközpontokat a Western Digital
- 4TB CRUCIAL P3! GARANCIÁVAL/SZÁMLÁVAL, ÁRON ALUL! 0 óra, 0 GB!
- Golden Series Silicon Power microSDXC 32GB UHS-I V30 (SP032GBSTHDV3V1HSP)
- Eladó Thosiba 3,5 1TB os HDD 100/100% os
- Seagate Exos 7E8 8TB - SATA3, 7200 Rpm, 256MB - 100/100 -as - Eladó! 36.000.-
- Új SanDisk ultra 64GB - 128GB MicroSDXC kártyák . Árak a hirdetésben .