-
GAMEPOD.hu
Milyen belső merevlemezt vegyek? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
smiti
veterán
Sziasztok!
A 3TB-os merevlemezek közül melyik a legajánlottab?
Nézegetem most a WD Red 3TB 5400rpm 64MB SATA3 WD30EFRX-t és a WD Purple 3TB 5400rpm 64MB SATA3 WD30PURX-et, de nem nagyon látom mi a különbség köztük?
1TB M.2 SSD keresek emberi áron.
-
smiti
veterán
Sziasztok!
Szerintetek ez normális:[link]
Az egyik, hogy nekem lassúnak tűnik, a másik, hogy gyorsabban ír mint olvas ?mod: ez egy WD 500GB AAKX
[ Szerkesztve ]
-
smiti
veterán
válasz 3.Aragorn #29735 üzenetére
Ha ajánlhatnám figyelmedbe az alábbi postomat, ebben van egy Green merevlemez tudása linkelve, úgyhogy az én véleményem az, hogy nem kell ilyen szempontból leírni a " lassú " merevlemezeket.
-
smiti
veterán
Lesz igen mert még mindíg nem olyan rossz az ár érte. Engem csak az bosszant, hogy az olyan egyszeri ember mint én ha szeretne venni 1 db-ot belőle annak már nem fog jutni rendes áron.És még az is valószínű hogy az adott üzlet polcára ki sem fog ez a termék kerülni mert a " kedves " dolgozó már így intézte.
Mert csakis így árulhatja már a 4 nap múlva akciós terméket.
-
smiti
veterán
válasz Phoenixy #29666 üzenetére
Hello!
Szerintem nem kell ódzkodni az 5400 RPM-es merevlemezektől.Nekem van egy WD 1500GB Caviar Green 5400rpm 64MB SATA3 WD15EARX lemezem és az alábbi sebességet hozza:[link]
Szerintem elég meggyőző, több mint 2 hónapos és eléggé használva van.
Arról nem is beszélve, hogy nagyon csendes és nem is melegszik.
[ Szerkesztve ]
-
smiti
veterán
Sziasztok!
Két hét után rendeződött a Hitachi 7K3000 1500GB garis ügyintézése. Mivel nem tudták ugyanolyanra cserélni ezért egy WD 1500GB Caviar Green 5400rpm 64MB SATA3 WD15EARX esett a választásom . Most még csak egy gyorsformázást kapott de arra lennék kíváncsi, hogy szükséges -e teljes formázást végezni rajta?
Most ilyen sebességet produkál :
-
smiti
veterán
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy a garanciába leadott HITACHI 1500GB 7K3000 merevlemez helyett mit lenne érdemes választani ha nem tudják ugyanilyenre cserélni. A boltban ahol vettem már 08.01-óta nem elérhető ez a merevlemez.
Árban ez a SATA3 WD15EARX van hozzá a legközelebb, ráfizetni a cserére nem nagyon tudnék most.
Csak háttértárként lenne használva, a rendszerlemezem egy WD 500GB 5000AAKX.
Vagy ha ez nem jó választás akkor mit ajánlanátok helyette. Az sem igazán baj ha SataII csak ilyen vagy ennél gyorsabb legyen.
-
smiti
veterán
Sajnos kicsusszantam a szerk időből, de nem túl gyorsan készült el a WD 500GB Caviar Blue 7200rpm 16MB SATA3 WD5000AAKX tesztje:
Miért van ekkora különbség a 2 merevlemez között? Amíg egy olyan Hitachi-t használtam rendszerlemezként akkor az is ilyen lassan dolgozott ? Mitől lehet ez ?
-
smiti
veterán
Szerintetek normális, hogy tegnap délután 5 óta nem végzett a Hitachi formázásával a gép?
-
smiti
veterán
Ez a hőmérséklet 50GB adat átmásolása közben keletkezett, egyébként egy Koolink külső merevlemezházban van.
Ami érdekes, hogy javul a kondíció és az állapot:
A lemez felületén található 707 gyenge szektor, mely(ek) későbbi használat során áthelyezésre kerülhet(nek).
-
smiti
veterán
-
smiti
veterán
Hali mindenki!
Szerintetek van értelme ilyen kábelt venni ?
Ha van akkor érdemes a SataII-es eszközökhöz is? Vagy esetleg milyen jó minőségű sata kábelt ajánlanátok ?
-
smiti
veterán
válasz Dzsekó #26549 üzenetére
Esetleg valami tipp, hogy mit nézzek meg ? Talán bios beállítás vagy mi lehet a baj ?
(#26558) JackFeryll - Én a Samsung Spinpoint F3 1TB HD103SJ-t ajánlanám, nekem nagyon bevált.
Így utólag mondhatom, hogy megbántam a cserét a Hitachi-ra. ( Bár ez sem rossz mindentől függetlenül )
-
smiti
veterán
Sziasztok!
Megvan az új merevlemezem egy HITACHI 1500GB 7K3000 7200rpm 64MB SATA3 személyében.
Sajnos azt kell hogy mondjam, nem igazán vagyok a sebességével elégedett:
Az előző 1TB-os Samsungom ezt produkálta:
Nem tudjátok esetleg, hogy mi okozhatja eme " száguldást " ?
[ Szerkesztve ]
-
smiti
veterán
Köszi, ezeket nézegettem !
Ez lenne a kiszemeltem vagy a 2TB-os változata.
Ez az egy lemez lenne a gépben, az első 50 GB-on lenne a rendszer és a felhasználói progik.
Az lenne a legjobb, ha legalább ilyen gyors lenne mint a mostani Samsungom:
De ahogy nézegettem a teszteket még gyorsabb is a Hitachi.
-
smiti
veterán
Sziasztok!
Egy kis tárhely bővítésre lenne szükségem, milyen Sata3-as merevlemezt ajánlanátok 1500-2000 GB -os méretben? (De nyugodtan lehet Sata2 is hs szok még jobbak esetleg )
A lényeg a gyorsaság a hűvös és halk üzem.1TB M.2 SSD keresek emberi áron.
-
smiti
veterán
válasz Dzsekó #25183 üzenetére
Akkor egyelőre reménykedem hogy észhez tér. Ha ez nem befolyásolja a megbízhatóságát akkor megtartom még egy darabig. Az hogyan lehet hogy visszasorolódik ?
Egyébiránt mindennek használom a vinyót, rendszernek és háttértárnak is.
Már csak a csend és a hőmérséklet miatt is.Az alaplapomon csak sata III csati van és ezen fut a sata II-es samu .[link]
-
smiti
veterán
Hello!
Úgy néz ki, hogy be kellene szereznem a samu utódját, ugyanis a HD sentinel az alábbi üzit dobta :
A lemez felületén található 1 gyenge szektor, mely(ek) későbbi használat során áthelyezésre kerülhet(nek).
Nem szeretném ha elszaporona a gyenge szektor, nagyon sok fontos adat van a merevlemezen és nem szeretném ha valami elveszne róla.
Ezért keresek valami jó merevlemezt, nem kell feltétlenül SataIII-nak lennie csak ennek nagyon jónak tünik az ára.Nekem az lenne a legfontosabb, hogy megbízható legyen, halk és mindezek mellett hűvös is.
-
smiti
veterán
Sziasztok!
Erről mi a véleményetek ?
Az adatlapomon szereplő konfigomban cserélném a merevlemezt, érdekelne érdemes-e?
Ha nem az igazi akkor ajánljatok nekem valamit 1-1.5TB terjedelemben.üdv.: smiti
Új hozzászólás Aktív témák
- Hír Új 12 és 14 TB-os merevlemezek jönnek az év végére a Toshibától
- Hír 2020-tól gyorsan nőhet a Seagate HDD-k tárkapacitása
- Hír 14 és 15 TB-os merevlemezeket mutatott be a Western Digital
- Hír Nagy kapacitású héliumos Seagate merevlemezek érkeztek
- Hír Drasztikusan növeli az adatátvitel tempót konvencionális HDD-iben a Seagate
- Hír Alig van eltérés a HDD-k között a Backblaze megbízhatósági statisztikájában
- Hír Megérkeztek a Western Digital 10 és 12 TB-os Purple merevlemezei
- Hír Itt a Western Digital 14 TB-os PMR HDD-je
- Hír Hatékonyabb notebookokba szánt HDD-t mutatott be a Toshiba
- Hír Hagyományos irányt követő modellekkel frissíti vállalati HDD-it a HGST
- Hír Új technikával gyorsítaná a merevlemezek működését a Seagate
- Hír Seagate SkyHawk AI merevlemezek mesterséges intelligenciához
- Hír Egy év múlva érkezik a Seagate 20 TB-os HDD-je – HAMR technológiával
- Hír 40 TB-os HDD-ket ígér a Western Digital MAMR technológiája
- Hír Elsőként mutatott be 14 TB-os merevlemezt a HGST
- Hír 12 TB-os HDD-vel bővült WD Gold sorozat
- Hír Olcsó és gyors 8 TB-os merevlemezt hozott a Toshiba
- Hír Új HDD-családdal támadja az adatközpontokat a Western Digital
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Okos Otthon / Smart Home
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Politika
- Monitor hiba topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Nyaralás topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- További aktív témák...
- Eladó Western Digital 1TB Blue HDD
- AKCIÓ! 10TB Western Digital DC HC330 HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Western Digital 3.5" My Book 16TB - Új, Bontatlan - Eladó! 89.000.-
- Seagate BarraCuda Pro 10TB - 3.5", 7200rpm, 256MB, SATA3 - Új, bontatlan - Eladó!
- 4TB CRUCIAL P3! GARANCIÁVAL/SZÁMLÁVAL, ÁRON ALUL! 0 óra, 0 GB!