-
GAMEPOD.hu
Milyen belső merevlemezt vegyek? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
MZsoltee
veterán
válasz tjb007 #19046 üzenetére
Attól függ,hogy mennyit szeretnéd hurcibálni, ha sokat akkor jobb egy noti winyó, ha nem olyan sokat, akkor bármelyik az 1.hszben szereplő winyó megteszi a "Alacsony fogyasztású és hőtermelésű merevlemezek" közül.
Szerk én a WD-t és a Hitaci-t kedvelem, de a Samsungnak az 1TB F3-as vinyója most nagyon bestbuy olcsó gyors és halk is, a Seagate-t tessék kerülni!
[ Szerkesztve ]
A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.
-
OddMan
őstag
A WD7501AALS hdd 2 tányéros vagy 3?
KÖSZI!''A szíved szabad! Légy bátor és kövesd!''
-
ló úr
őstag
Egy Gigabyte Superb 460W-os tápról megy rá közvetlenül az áram!! 4 db. SATA áramcsati van 1 szálon gyárilag,és csak ez az 1 winyó van rákötve arra a szálra!! Am. különböző napszakokban csinálja,most pl. teljesen csendes,meg semmi baja.Adatkábelem van másik,majd rárakok egy vadi újat!! Van egy SATA-s DVD íróm is az meg külön szálról megy MOLEX-SATA átalakítóval,szal szerintem az sem zavarhat be neki!!
"Ha meg kell baszódni, akkor meg kell baszódni"
-
MZsoltee
veterán
válasz tjb007 #19038 üzenetére
Olcsóbban jössz ki ha veszel egy vinyót és hozzá keretet/házat, ha lehet eSatásat.
A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.
-
tjb007
nagyúr
Sziasztok!
A következő a helyzet. Vinyót kéne vennem (1-1,5 TB) ami adattárolásra kéne külső, USB -s rackbe.
A "problémáim" a következők.
Nem tudok eldönteni, hogy milyet vegyek. Mindegyikről olvastam jót is, rosszat is.
A másik pedig az lenne, hogy nem tudom, hogy melyik lenne jobb. Ha vennék egy vinyót + USB -s racket vagy vennék egy gyári külső vinyót.Előre is köszi a segítséget.
-
rszp
aktív tag
Kontakt hiba. A tápkábel nincs a helyén vagy gyenge minőségú, vékony, Esetleg túl sok osztás után jut a diszkhez. Ha mobil rack akkor a nincs rendesen bedugva.
Írás vagy olvasás sikertelensége miatt szenved a diszk. Írás esetén a felírt adat hibás lesz, ellenőrizd vissza ha tudod.
Az adatkábel elég valószínűtlen de nagyon ritkán az is okozhatja.
-
ló úr
őstag
Sziasztok. Newkem lenne egy olyan jellegű problémám,hogy kb. 1 hete vettem egy WD Blue-t 500 GB-osat. Erről a típusról van szó-WD5000AAKS-00V1A0. Namost az a gondom vele,h napi szinten elkezdd minden további nélkül kavarni,kerregni,gondolkodni,a winyó ledem világít folyamatosan olyankor,és a rendszerem olyan lassú lesz,mintha full sebességgel másolnék erről a winyóról 1 másikra!! Mitől lehet ez?? Esetleg hibás a winyóm amit vettem?? Válaszaitokat előlre is köszönöm!!
"Ha meg kell baszódni, akkor meg kell baszódni"
-
adyh
tag
Hali
alapdolog de hiába nekem nem tiszta..
Sata és Sata II közt mi a különbség ?
Kellene vennem egy vinyót notiba azthiszem sima Sata-s kell regire nincs rá írva h milyen.
Felvilágosítana valaki erről? És hogyan tudok megbizonyosodni h milyen kell?"Az akaraterő megteremti az utat"
-
GandC
tag
Sziasztok!
Nézegettem az 1.hsz-t (már nem előszőr..) és azt kérdezném, hogy-hogy nincs 1,5TB-s Samsung ajánlva a greenesek közt? Nincs belőle jó, vagy csak kimaradt? Csak mert jelenleg az ár/érték ugye az 1,5TB-nél a legjobb..., Illetve, hogy mi a különbség az F2 EcoGreen és az F3 EcoGreen széria között? úgy tűnik mintha az 1,5TB-os modell mindkettőnél 3 tányéros lenne, bár lehet a képeket még a samsung.com-ra is összevissza rakják fel...Köszönöm:
GandC+1: Samsungok közül melyik tud olyant hogy a fejet a tányéron kívül, egy ilyen a képen látható szerkezetre parkolja le: Kép? Köszi!
-
Dzsekó
addikt
Elég magas a majdnem 2 éves WD10EACS-emnél 720 a load/unload érték.
Remélem nem purcan ki a 300,000-nél. Előtte mentek majd márha meglesz addig, mert lehet helyszűke miatt beficcen egy 2TB-s.Lehet, hogy nem tetszik neki a nem align-olt partició? Már 7579 ez az érték.
[ Szerkesztve ]
-
Asifan
tag
Sziasztok!
Notebookba 320-as méretben mi a tapasztalat a Samsung vinyóval? Sokan szidják, esetleg tudtok rá mondani valamit? Miben lehet jobb a hasonló méretű WD?: -
Dzsekó
addikt
válasz Oliverda #19015 üzenetére
Mert nincs eltolva a partició és lassú a vinyó.
Lecsíptek a tányér széléből=nem tették tele adattal a tányért, a szélén üres.
Onnan gondolom, hogy hdtune átlag 78MB/s-et hozott eredménynek. Fent linkeltem egy képet, hogy EADS meg 83MB/s-et tol átlagban.rszp: WD15EARS-nél
4,Start/Stop Count,0,100,100,OK (Mindig rendben),00000000003D,0,Engedélyezve
193,Load/Unload Cycle Count,0,198,198,OK (Mindig rendben),000000001D6A,0,Engedélyezve[ Szerkesztve ]
-
rszp
aktív tag
Olyat kérnék EADS/EARS tulajoktól, hogy a SMART 4 és 193 értékét írjátok már le, legyetek szívesek.
Köszi. -
Oliverda
félisten
válasz audi100td #19016 üzenetére
Itt egy összehasonlítás.
Mondjuk én csak filmek tartok rajta és leginkább a csendes működése és az alacsony fogyasztása miatt vettem. Ezekben hozzá az elvárásaimat.
rszp:
Próbáltad már?
Amúgy az már régen rossz ha ilyen programokhoz kell folyamodni...
PhoenixK:
Nekem a feljebb linkelt összehasonlításból az jön le, hogy még ennek ellenére is gyorsabb mint az EADS.
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
őstag
válasz Oliverda #19015 üzenetére
Nem lecsíptek belőle, csak nem használják. Ez onnan látszik, hogy egy olvasási tesztnél a sebesség folyamatoan csökken, ahogy a lemez vége frelé közeledik. Mivel mind az EADS mind pedig az EARS 5400RPM-es, az advanced format miatt pedig kevesebb helyre fér ugyanannyi adat, ezért valószínű, hogy a lassabb részt hagyták parlagon.
@Dzsekó (19013): Nekem az WD10EARS a rendszervinyó. Eleinte mocskos lassúnak éreztem 2*WD3200KS RAID0 után, de a legtöbb gép (amik megfordultak nálam) sebességét hozza rendszerindításnál.
szerk.: Viszont azóta vinyóhangot csak akkor hallottam, amikor más gépet teszteltem...
@rszp: Ez a nagy félelmem nekem is, ezért egyelőre semmi kritikus nincs rajta!
[ Szerkesztve ]
"Önérzetem van, de hülye azért nem vagyok!"
-
rszp
aktív tag
EARS laza kísérlet szoftveres támogatás nélkül.
Ha alacsony szintű elérés kell pl. HDD Regenerator vagy GetDataBack nem tudni mi lesz a kísérletezés vége. Az emulált elérés miatt fel sem lehet ismerni, hogy advanced format.
Azért az szép amikor nem létező, emulált dolgot próbál valami helyreállítani. -
Oliverda
félisten
-
Dzsekó
addikt
válasz Oliverda #19012 üzenetére
Mint írtam feljebb, Win7 alatt sima ügy, a gond az XP-nél kezdődik. Nekem is újra kéne particionálnom.
A gyorsabb írás/olvasás ~10% adatsűrűség növekedés felett jelentkezne, ~10% adatsűrűség növekedésnél ugyanolyan gyors, mint az EADS, most meg még lassabb is, mert lecsíptek a tányér széléből. Majd ha kitöltik a teljes tányért adattal, akkor lesz ugyanolyan gyors, mint az EADS, de akkor már ~550GB adatsűrűségről beszélünk.
Viszont így jobb a vinyó elérése , fenti hsz-emben van a két kép.[ Szerkesztve ]
-
Dzsekó
addikt
válasz atesss #19010 üzenetére
Ott a lineáris sebesség számít. Elérési idő kis fájlok olvasásánál számít, pl. rendszerbetöltésnél. Ennyi erővel már lehetne is ajánlani az EARS-eket rendszervinyónak, aki kifejezetten halk gépet akar, a 13,7ms már nem rossz eredmény. És ennek a vinyónak 0 a rezonanciája, de lehet, hogy én fogtam ki egy tökéletes darabot, mindenesetre leesett az állam, amikor fogtam a kezemben. Se indulási berántás, se működési hang, se rezonancia, mintha SSD-t fognék.
-
Oliverda
félisten
válasz atesss #18998 üzenetére
Ezzel az a gond hogy a WD sehol nem állította soha, hogy emiatt majd máshogy fogják számolni a kapacitást. Az pedig hogy a geeks nevű akármilyen oldal hogyan értelmezte ezt az egészet az egy dolog. Az összes meghajtónál és gyártónál jelenleg 1 TB = 931 GB. Ez nem fog változni még egy darabig de az is lehet hogy soha. Viszont a technológiának köszönhetően nagyobb adatsűrűséget lehet elérni ami gyorsabb írást és olvasást tesz lehetővé, valamint azonos tányérszám mellett nagyobb kapacitást. Ráadásul ezért nem kérnek semmivel sem többet.
Amúgy nem kell besz@rni az EARS szériától mert semmilyen hókuszpókuszt nem igényel a telepítése. Legalábbis Win 7 alatt biztosan nem.
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
atesss
addikt
válasz Dzsekó #19004 üzenetére
Igen, magyarul ez az első ilyen vinyó; és (ahogy az mondjuk szokott ilyen esetekben lenni jópárszor) nem jött teljesen össze a WD-nek a dolog.
Igen, mondjuk a lemez külső széléből tényleg könnyebb lehet leszedni.
És arra mit tudsz mondani, hogy mennyivel olcsóbb nekik, hogy nem kell a szélére adatrögzítő "anyagot" tenniük ?
Vagy kisebb lenne maga az egész tányér is?
(ez viszont hangerő és rezonanciacsökkenést, stb. vonhat magával)És az elérési idő javulása is emiatt van (kisebb fejút), és ilyen nagy különbséggel, 13,7ms kontra 15,1ms ?
(csak akkor furcsa, hogy a 7200rpm-es 2,5" vinyóknak miért ennyire rossz az elérése a kis lemezen; vagy ott sokkal gyengébb a fejmozgató motor ?)
MOD: 15,1/13,7 = 1,102; pont 10% különbség
Bár ez csak a területbeli különbség, sugárban kevesebb lenne.De mostmár összeállt a kép, ugyanaz a tárterület kisebb R sugarú körön van rajta..
Matematikailag pontosabban: kisebb külső sugarú körgyűrűn van rajta.Ha egy ilyen vinyón másolok át egy több, vagy több 10 GB-os fájlt, akkor melyik számít inkább, a lineáris olvasás / írás, vagy az elérési idő ?
(Pontosabban: MKV-t szerkesztek MkvMerge-el, az alapértelmezett hangsávnak az AC3-as magyarokat választom ki, mert csak azt játssza le anyám, és egy barátom TV-je, DTS-t nem.
És ez a művelet asszem elég gyakran fog kelleni, kb. minden majd a vinyón lévő HD filmemet át kell alakítanom így)[ Szerkesztve ]
-
attiati
veterán
Köszi mindkettőtöknek. Jól látom, hogy ez egy 4.000 ft körüli dolog?
Megpróbálok addig még csavarozgatni, igazgatni.[ Szerkesztve ]
-
Dzsekó
addikt
válasz attiati #19002 üzenetére
Lehetőleg szereld a ház aljába a samut, ha szerencséd van, akkor megszűnik az összerezonálás. Helyezheted gumibakokra is a vinyót, vagy 5,25-ös helyre beszerelheted anti vibe keretbe, ami ilyen gumis felfüggesztésű kialakítás.
audi100td-nek van ilyenje.
Nem káros az adatokra a rezonancia.Szerk: már írta is audi a Sharkoon vibe fixert.
[ Szerkesztve ]
-
Dzsekó
addikt
válasz atesss #18992 üzenetére
64MB cache-t úgy értettem lassabbnak, hogy a vezérlés vagy fw nem kezeli rendesen.
Majd ha sikerül align-olnom, akkor megnézem gyorsul-e kis fájloknál, de az nem most lesz sajnos, mert ehhez kéne egy 1TB-s vinyó.Ha Win7-el particionálod otthon a vinyót, utána XP tökéletesen kezeli már.
Hát úgy nézem, hogy a vinyó külsejéből szelhettek le adatot, mert nem gyorsult sokat, átlag 72MB/s-ről 78MB/s-re WD110EADS-hez képest, ez alapján a kép alapján a WD15EADS átlag 83MB/s-et tol, ami több az én 78MB/s-emnél. Az elérési idő viszont nálam 13,7ms, a képen meg 15,1ms, meg is lepődtem, hogy mitől ilyen jó az elérése 5400-as vinyó létére. De mostmár összeállt a kép, ugyanaz a tárterület kisebb R sugarú körön van rajta... Vicces.
Szerk: Itt az én WD15EARS-em összehasonlításképpen. Lassabb lineárisan, jobb az elérése és olcsóbb összegezve.
[ Szerkesztve ]
-
attiati
veterán
válasz audi100td #18995 üzenetére
Most olvastam vissza keresőben, hogy volt akinek szintén rezonált.
Mit lehet vele tenni? (egy noname sulinetes házam van)dzzZZ, dzzZZ , marha idegesítő
Monitoromban a trafó zizeg, a prociventit lassítani kell, mert el akar szállni, ez meg most rezonál. Anti-silence pc.[ Szerkesztve ]
-
Dzsekó
addikt
válasz audi100td #18993 üzenetére
Hali!
Ha azt vesszük, hogy a WD10EADS-em 72MB/s-et tol átlagban, akkor ez 500-as tányérokkal van.
Advanced format röviden kezdetben szopás, majd később már etalon lesz, és ha kikopik az XP, akkor már gond se lesz vele. Tulajdonképpen mostmár nem szívnék vele, csak ugye elsőre nem megy semmi zökkenőmentesen.
Tömören az Advanced format, az 512Bájtos szektorméretet megnövelték 4kBájtra, mivel nőnek a HDD méretek és túl sok a szektoronkénti adminisztrációs felület (szinkron sáv, ECC hibaellenőrző). Ez önmagában nem lenne gond. A gond ott kezdődik, hogy az XP a 63.-ik 512Bájtos szektorban kezdi az első particiót, ami nem osztható 8-al (4kB=8x512B), ezért a vinyó fizikai szektorai nem lesznek fedésben a logikai szektorokkal, emiatt belassul a vinyó. Az align-oló progi azt csinálja, hogy eltolja a particiót, hogy a fizikai és logikai szektorok fedésben legyenek. Vista/Win7 eleve a 2048. szektorban kezdi a particiót, ez osztható 8-al, itt nincs szükség alignolásra (eltolásra).Advanced formatos vinyó particionálása:
1. Win7 alatt és azt látja minden utána
2. Paragon PM10 vagy Acronis PM, utána WD oldaláról letölthető Acronis bootolható align-oló progival helyrerakni az üres particiókat (üresen gyorsabb), majd megtölteni adattal.Nálam az Alignolás hiányzik még. Tele adattal nem kezdem el, mert elveszhetnek az adatok.
Új hozzászólás Aktív témák
- Hír Új 12 és 14 TB-os merevlemezek jönnek az év végére a Toshibától
- Hír 2020-tól gyorsan nőhet a Seagate HDD-k tárkapacitása
- Hír 14 és 15 TB-os merevlemezeket mutatott be a Western Digital
- Hír Nagy kapacitású héliumos Seagate merevlemezek érkeztek
- Hír Drasztikusan növeli az adatátvitel tempót konvencionális HDD-iben a Seagate
- Hír Alig van eltérés a HDD-k között a Backblaze megbízhatósági statisztikájában
- Hír Megérkeztek a Western Digital 10 és 12 TB-os Purple merevlemezei
- Hír Itt a Western Digital 14 TB-os PMR HDD-je
- Hír Hatékonyabb notebookokba szánt HDD-t mutatott be a Toshiba
- Hír Hagyományos irányt követő modellekkel frissíti vállalati HDD-it a HGST
- Hír Új technikával gyorsítaná a merevlemezek működését a Seagate
- Hír Seagate SkyHawk AI merevlemezek mesterséges intelligenciához
- Hír Egy év múlva érkezik a Seagate 20 TB-os HDD-je – HAMR technológiával
- Hír 40 TB-os HDD-ket ígér a Western Digital MAMR technológiája
- Hír Elsőként mutatott be 14 TB-os merevlemezt a HGST
- Hír 12 TB-os HDD-vel bővült WD Gold sorozat
- Hír Olcsó és gyors 8 TB-os merevlemezt hozott a Toshiba
- Hír Új HDD-családdal támadja az adatközpontokat a Western Digital
- Új SanDisk ultra 64GB - 128GB MicroSDXC kártyák . Árak a hirdetésben .
- M.2 2280 256GB SSD-k eladók Ingyen posta
- Toshiba KIOXIA XG8 1TB M.2 Gen4 NVMe SSD! 7000-5600MB/s
- Új, bontatlan Sandisk Extreme Pro Portable külső SSD 2TB 2000 MB/s
- SK Hynix I WD I SSD 256GB M.2 2280 Pci-e NVMe HDS: 100/100 új 0 nap