-
GAMEPOD.hu
Milyen belső merevlemezt vegyek? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dzsekó
addikt
válasz Synthwave #21993 üzenetére
Gigabyte-nál volt olyan gond, hogy 32GB-osnak látta, mert belematatott a vinyó fw-ébe, de ez bios hiba volt, és javították mindegyik lapnál.
Szerintem fog menni a vinyó, előtte frissíts a legfrissebb biosra itt.
Ha ezután nem látja a vinyót az alaplap, akkor sata1-re kell rakni a vinyót. WD-t jumperrel lehet, Hitachit pedig Sata2-es lapon szoftveresen. -
Dzsekó
addikt
válasz Sk8erPeter #21994 üzenetére
WD vagy Hitachi fejleszt a legjobban, de tulajdonképpen mindegyik gyártóé jó minőségű a 2,5"-os vinyókból.
Külső házból jó az Enermax Jazz, de az drága. illetve jó a Coolink alu rack-je is.
[ Szerkesztve ]
-
Dzsekó
addikt
-
afiaf
csendes tag
Sziasztok!
Most újítottam be egy új gépet, és egy usb-s HDD box (IDE) segítségével megpróbáltam felmásolni egy korábbi vinyóm (Samsung HD 320 LD, 7200 rpm, 8 M, PATA) cuccait.
A probléma az, hogy vmi istentelen lassan megy csak fel. Nagyon max. 1 M, de van amikor 40 kb/s, és eléggé akadozik.
Korábban már használtam ezt a boxot, egy másik vinyóval, akkor faszán működött, szóval a Sansung lehet a ludas.
Lenne vmi tipp/ötlet, hogy mi lehet a gond?
Előre is köszi!
-
molnarpeter
nagyúr
Még 1 kérdés: ha a játékokat 5400rpm-es vinyóra teszem, az okozhat-e nagy lassulást? Nem túl sokat játszom gépen, havi néhány alkalom.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Chaser #21972 üzenetére
Bocsesz, elcs×sztem, azt akartam írni, hogy az 1. hsz.-ben épp, hogy csak 3.5"-es vinyóajánlat van...
Esetleg valami konkrét? Azért a legjobb márkákból is ki lehet fogni jót is, rosszat is.
Vinyóból, külső házból egyaránt.------------
Állítólag jelenthet teljesítménybeli javulást a swap-partíciónak a merevlemez elejére történő helyezése, próbáltam, szerintem van benne valami. De ez szubjektív. Sajnos mérési eredményeket nem jegyeztem le.Sk8erPeter
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Sziasztok.
Egy olyan kérdésem lenne (talán azért nem teljesen offtopik), hogy kapok ajándékba egy 1,5 TB-os vinyót (Hitachi v. WD, ha minden igaz) és érdekelne, hogy lehet-e gond az alaplapommal. Kifejtem.
Azt hallottam több helyről is, hogy az 1 TB-os v. nagyobb HDD-k hajlamosak tönkremenni régebbi (pl. s478-as, ilyesmi) alaplapokban (formázás után nem látja, és aztán már csak a cseregari segíthet). Az a kérdés, hogy lehet-e ilyen problémám?
Alaplap típusa: AOpen AX4SPE-UN rev. 1.00 (Intel 865PE / Intel ICH5).
Előre is köszi.
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
Amartus
senior tag
Üdv!
1.Volt már arról szó, hogy adattárolásra F3EG-t vagy EARS-t érdemes 1Tb-os kivitelben, venni ,de most az 5400 és a 7200-es között talán ha 2e ft. a különbség az iponnál.
Ilyen felállással melyiket érdemes venni?
2. Milyen foglalásra érdemes formatálni, majd a tárolót, ha mindenfajta méretű adat lesz rajta(60Kb tól XGb)? Maradjon 4Kb? Azt hiszem az az alap.Istenem, tele van csillagokkal...
-
Free04
tag
Üdv!
Adattárolásra melyik volna a jobb?
F4 HD204UI 2TB vagy WD20EARS 2TB?
-
Dzsekó
addikt
válasz molnarpeter #21987 üzenetére
Helytelen, ha mindkettő tápkábel be van dugva. A molex-et szedd le róla, csak a sata-t hagyd benne. Ha leáll a vinyó, az egyértelműen táp/tápkábel gond (vagy döglődik a vinyó motorja), adatkábel nem okozhatja ezt. A tápod jó minőségű, a molex-et húzd le, esetleg másik Sata tápkábelt dugj rá. Ezzel a tápgondot nagy valószínűséggel kiküszöbölöd. Ha a vinyóval van gond, azt meg a HD Sentinel kiírja szövegesen, illetve ha lefényképezed Everest alatt a smart képét és belinkeled ide, akkor megmondom, hogy van-e baja a vinyónak.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz Dzsekó #21984 üzenetére
A táp egy 450-es Corsair, a configom terhelve-berhelve is könnyű préda neki 2 tápot is kap a vincsi, molex és sata. A gépet nem én raktam össze, a dupla ellátással kötötték be, de nem ez a táp volt benne (kodegány...), és kb. 2 éve működött rendesen. Revoltec adatkábellel használ
omtam (UV aktív kék). Sentinellel figyeltem, max. 48°C-os volt élete során. 36%-ot írt rá az utóbbi időkben normál szigorúsággal, így gondolom megért a cserére. Viszont a SMART-ban nem növekedett semmi a problémák után -
Dzsekó
addikt
válasz fatallerror #21983 üzenetére
hát ha nem nyúlsz hozzá, akkor úgy marad.
-
Dzsekó
addikt
válasz molnarpeter #21980 üzenetére
1. Hitachi 7200RPM-es, de jó adattárolónak is a 7K1000.C széria.
2. Ami ajánlott 5400RPM-esben, az a WD10EARS és Samsung F3EG (HD105SI)
3. a "haldokló" vinyónál nézd meg a tápcsatlakozást. Ha IDE csatlakozású, akkor csipesszel nyomd össze a tápcsatiban a 4 fém gyűrűcskét, mert kinyíltak. Ha Everest-el csinálsz egy smart képet, akkor abból látszik, hogy van-e baja, akár be is linkelheted ide. Illetve HD Sentinel szövegesen is kiírja, hogy mi a baja és %-osan jelzi a kondíciót, 100%-nál minden oké. -
Dzsekó
addikt
válasz fatallerror #21979 üzenetére
Ahogy jól esik. Ha op. rendszer is lesz rajta, akkor érdemes egy kisebb, 50-100GB-os partíciót csinálni az elejére a rendszernek.
-
fatallerror
addikt
válasz molnarpeter #21980 üzenetére
don't tell me what i can't do!
-
molnarpeter
nagyúr
Hello! Egy adattároló vinyó kellene, 1TB, 5400rpm, megbízható természetesen Az ajánlottak közül kiszúrtam a 24/7es hitachikat, ezeknek ugyebár más a csapágyazásuk, de mindennapos használatnál ez lényeges? Egyebként most épp egy ilyen gyártmányú 160-as haldoklik a gépemben (random időnként leáll), jó lenne ha napi 8 órát kibírna 3-4 évig... Inkább 5 évet
Mi baja lehet, hogy így leáll néha?[ Szerkesztve ]
-
Dzsekó
addikt
válasz fatallerror #21977 üzenetére
Jó az MBR és egyszerű. 2TB kapacitás feletti vinyókat kell majd GPT-vel partícionálni.
-
fatallerror
addikt
vettem egy Samu HD103SJ-t , beléptem a lemezkezelőbe és az első kérdése az volt h MBR v GPT lemeztípus legyen, kapkodva leokéztam az MBR-t, nem tudom baj e....
nem tudom milyen partíciót kell csinálnom (nem rendszer vinyó lesz csak a cuccoknak lesz ez a vinyó) van egyszerű, átnyúló, csíkozott és tükrözött...melyik kell nekem? :]don't tell me what i can't do!
-
Mercutio_
félisten
-
Mercutio_
félisten
Sziasztok!
A jelentegi WD 6400AAKS-t tervezem lecserélni egy WD10EALS-re, de itt a kommnetek között olvastam seek-zaj gondokról, kérdésem: A mostanihoz képest hangosabb a 10EALS, vagy ugyanannyi seek-hangra kell csak számítanom??
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Chaser
legenda
válasz Sk8erPeter #21969 üzenetére
"Az első hsz.-ben csak 2.5 inch-es HDD-k vannak az ajánlott kategóriában, no de 2.5"-es vinyóból milyet lenne érdemes venni? " Ezt jól megaszontad' Nekem 1x azt mondták ki mind1 melyik gyártó, de 2.5-esben samsungot ne, lehet benne valami notikban is alig látni samsungot, ED, hitachi, seagate, toshiba amikkel találkoztam. Rackeket annyira nem ismerem, de ha esatas kell az már drágább, firewire-ért meg igazából + pénzt nem adnék, csak annyit tesz, hogy teljes sávszélességen másol akkor is ha más usb cuccot használsz éppen, sztem nem nagy kunszt ráadásul drága. Vagy esata vagy usb.
Hauptmann: Az mért jó ha másik hdd-n van a swap? Nem fog annyit gyorsulni -már ha 1általán gyorsul-, hogy emiatt különösebben variálj. Vagy saját tapasztalatod van?
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Chaser #21951 üzenetére
Köszi a választ, én is egyre inkább erre a megoldásra hajlok, hogy külön rack-et, és külön vinyót vegyek - talán még árban is jobban jövök ki.
Az első hsz.-ben csak 2.5 inch-es HDD-k vannak az ajánlott kategóriában, no de 2.5"-es vinyóból milyet lenne érdemes venni? 640 GB a minimum, de olyan 20, max 22k körül szeretnék kijönni az összegből, ha lehetséges...
És tudnál ajánlani rack-et is ehhez?Ja, és amúgy notihoz kellene, amin van Firewire és E-SATA csatlakozó is, de utóbbi nagyon zavaró helyen, épp a felhasználó felé néz, ahol a jack-dugók is vannak - ez utóbbi szintén egy elég idióta perverzitás, sokkal praktikusabb lenne oldalt... Nem tudom, ki találta ki, de nagyon rossz megoldás. Már csak amiatt is, mert a felhasználó véletlenül is rátehénkedhet a csatlakozóra, miközben be van dugva, az meg nem túl jó.
(#21953) Ł-IceRocK-Ł: 250-es az kevéske. Meg erről ment korábban a témázás, hogy az ilyen 250-500 GB-osaknak kisebb az adatsűrűsége, ezért pl. a 640-es jobb lehet, mint az 500 GB-os gyorsaság tekintetében is.
A képpel meg nem sokat tudok kezdeni... Inkább terméklinkre lennék kíváncsi.----
Dzsekó: korábban ajánlottál 3.5 colos vinyóhoz külső házat, 2.5-esre esetleg nincs valami javaslatod? És/vagy vinyóra?
[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
Dzsekó
addikt
válasz ígyvanferi #21967 üzenetére
Hogy mire jó?:
1. gyártók könnyebben váltanak nagyobb adatsűrűségre
2. nem tudják már egy 4-5TB-os vinyónál ilyen sok kis helyre (512bájtonként) bepozícionálni a fejet, ezért lépniük kellett.
3. felesleges 512bájtonként tárolni 1 szektor adatait, egy 500MB-os vinyónál még érthető, de egy 5TB-osnál már egyenesen hülyeség ilyen kis méretekre széttördelni a teljes kapacitást.Már 3 gyártónak van advanced formatos vinyója, jövőre mindegyik gyártó ki fog jönni ilyen vinyóval.
-
ígyvanferi
addikt
válasz Dzsekó #21965 üzenetére
Akkor csessze meg a gyártó. Így igazából tényleg nem vagyok képben, mi a szöszre is jó ez. Voltak már 2 tányéros 1 TB-osak eddig is. Még ez sem lehet az új technológia hozadéka.
Na mindegy, akkor majd találomra rábököm valamelyikre a kettő közül. Eddig is csak Samut és WD-t használtam, így ez továbbra sem változik. -
Dzsekó
addikt
válasz ígyvanferi #21962 üzenetére
Bármelyiket veheted, mindkettő megbízható.
Advanced formattal nem nyersz több helyet, erre ügyel a gyártó. A technológiával ténylegesen több helyet lehet elérni ugyanakkora adatsűrűségű tányéron, de ezt nem adja oda a gyártó neked. Ha XP-d van, akkor vacakolni kell a partícionálással, ha Vista/Win7, akkor ezek alatt megpartícionálva nem lesz gondod.
Advanced formatról az 1. hsz-ben olvashatsz még infót.
Amúgy Samsung F4EG sorozat már szintén advanced formatos, és nagyobb adatsűrűségű, ezért szekvenciálisan gyorsabb, de csak 1,5TB-os és 2TB-os van belőle. -
Dzsekó
addikt
válasz banderasz77 #21961 üzenetére
Gyári ajánlás a Hitachiknál a 24/7, de a valóságban is jók, mert jó a csapágyazásuk.
1TB-osból ajánlott:Hitachi 7K1000.C
WD10EALS
Samsung F3Mindegyik megbízható.
-
Dzsekó
addikt
válasz doktordrog #21958 üzenetére
Akár. Ebben WD vinyó van, azok meg megbízhatóak.
-
ígyvanferi
addikt
Én is 1TB-osat keresek adattárolásra. A két konkrét típus, amit kinéztem a Western Digital Caviar Green (WD10EARS) és a Samsung SpinPoint F3EG (HD105SI). Előbbi ugye Advanced Format eljárást használ.
No most, ez nyom annyit a latban, hogy azt válasszam inkább? Nem mondom, hogy tökéletesen értem a dolgot. Most csak az egyik 500-asomat tudtam megnézni, de abból 464,8 GiB-ot lát a Win, ami 93% A leírás 86,5-ot és 96-ot emleget. Egy hoszabb cikk ezt írja: "2 Tbájtos HDD formázva nem a kiábrándító 1,86 Tbájtos kapacitást nyújtja majd, hanem 2,07 Tbájt körülit" Ez hogy is lehetséges? Megint a nagyszerű 1000 vs. 1024 dolog miatt lehet több a tényleges hely, mint aminek kéne lennie?
Igazából annyival is megelégszem, hogy "há' nem érted, több helyed lesz a WD-vel". Akkor azt veszem. -
banderasz77
addikt
válasz banderasz77 #21960 üzenetére
Nézegetem az árakat, hát lehet, hogy inkább csak terrás lesz belőle. Nem túl sok a difi.
A Hitachi-k tényleg olyan jók, hogy 24/7-re van ajánlva mind? Mert akkor inkább csak 1 vinyót veszek, egy terrás-at. Nem kell 2-ő.[ Szerkesztve ]
-
banderasz77
addikt
Szasztok!
Keresném a legjobb ár/érték arányú vinyót rendszernek, 500GB/1 tányér, valamint a tesóját adattárolásra 1-1,5TB. Mi lenne a javaslat?
-
Free04
tag
Üdv!
5400-es wd green külső rackbe megy usb-ről táp nélkül?
-
Chaser
legenda
válasz Hauptmann #21955 üzenetére
Sztem rendben van, hiába húzták le a ph tesztben rendszernek, viszont ha mindenképp 2 hdd kell én a helyedben rendszernek kipróbálnám az F4-et -HD322GJ- 320GB, sajnos nagyobb még nincs, van 250-esben is kb 200ft-tal olcsóbban cserébe Ha jól tudom 640GB/tányér kapacitású az F4, szóval lefelezték hogy 320-as legyen. Tárolásra meg inkább F3 5400 HD503HI.
-
Hauptmann
addikt
Tehát akkor ha jól értelmezem a topicot, akkor a Samsung HD502HJ, teljesen vállalható rendszer-, és tárolówinyónak? Azt tervezem, hogy veszek belőle kettőt, az egyiken lesz az oprendszer, valamint a telepített programok, a másikon pedig a legelső partíción a swap, a többin pedig a tárolandó anyogok lesznek. Vagy esetleg más javaslat?
[ Szerkesztve ]
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
Ezt akartam: [link]
"lol, rock, te egy kib*szott médium vagy. mit médium, HARD " by FireKeeper
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
válasz Sk8erPeter #21950 üzenetére
Chaser véleményét osztom teljes mértékben. Én pl egy thermaltake vagy egy delock házban is megbíznék.
ez sztem jól néz ki.
[link]
és a PH! aprón most van 8 ért vadiúj 250 gigás vinyó. Márkát már nem tudom, és azt sem hogy mennire nagy méretben gondolkozol.[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
Ha meg gyors racket akarsz akkor csak esata-sat vegyél, már ha van a notin/desktopon is, utóbbinál könnyen megoldható.
-
Chaser
legenda
válasz Sk8erPeter #21950 üzenetére
A számtechben már megszoktuk: ha valami kisebb/nagyobb mint az átlag, az mindig drága A 2.5"-os előnyeit Jhonny06 elmondta, gondolj bele, notival utazol és nincs külső áramforrás, 3.5-es használata kilőve, ha csak nincs powerover usb a gépen aminek nem sok esélye van, de ha van is lehúzod az akut, ahogy a nevében is van ezt utazáshoz tervezték, a másikat otthoni háttérnek. Nézd meg egy 1.8-as külső hdd árát
szerk: Amúgy én se vennék épített usb racket vinyóval, csak külön rack és vinyót, már csak a gari miatt is, ezekre 2 évet adnak, ha veszel hdd-t arra 3-at, 2.5-es racket meg pár k-ért kapsz külön, 3.5"-es se drága.
[ Szerkesztve ]
-
Jhonny06
veterán
válasz Sk8erPeter #21947 üzenetére
Pont ez a lényeg a kettő között, hogy a linkelt MyBook a saját szériájából gyakorlatilag a legalapabb verzió és ugye tápkábeles. A Passport Elite-nek viszont van dokkolója, ez a Passport-ok közül azt hiszem a legdrágább (Mac-es verziókat kivéve). A dokkoló sokat dob az árán, de ezen felül pont amiatt drága, hogy nem "helyhez kötött", mint a MyBook, hanem kicsi, szabadon tudod hordozni, elég neki az USB, mint áramforrás. Az, hogy kevésbé melegszik, az 5400-as fordulatszámú winyónak köszönhető, míg a MyBook-ban 7200-as van, ott viszont van is hely arra, hogy lehűljön, a Passport összezsúfolt házában túlmelegedne egy nagyobb HDD. Notebook-hoz valóban jobb döntés lenne a Passport, hiába drágább és lassabb, de ez már tényleg csak az egyéni felhasználástól függ.
A FireWire-al az a probléma, hogy csak a Mac-es verziók tudják. Wdc.com-on láthatod is az első menüpont alatt, hogy az asztali (Desktop, azaz tápkábeles) és hordozható (Portable, azaz tápkábel nélküli) kategóriának is van egy-egy külön Mac-es szekciója, ezekből a "Studio" kódnév alatt futó modellekben van FireWire, plusz a design valamennyivel kidolgozottabb, hogy jobban passzoljon a Mac-vonalhoz. Alapvetően drágább az összes Mac-es verzió, de ugyanúgy működnek Win alatt is, tehát ha kell a FW, akkor ezt választanám.
Samsung-ot nem vennék, jók ezek a WD-k, nagyjából minden szempontból.
Ilyen külső házas megoldásba nem mennék bele a helyedbe. Macerás, mindenféleképpen lassabb lesz az adatátvitel (már írta itt valaki korábban), nincs hozzá backup szoftver és nem is jössz ki olcsóbban belőle.
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz Sk8erPeter #21947 üzenetére
Sztem az első 2.5"-os, a második meg 3.5, az elnevezésükből gondolom, lehet nem így van, de speceknél biztos meg tudod nézni.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Jhonny06 #21946 üzenetére
Szia!
Először is köszi a választ!
Azt néztem, hogy a Passport arányaiban jóval drágább, mint a My Book, mi lehet ennek az oka? Példa: [WD 640GB Passport Elite WDBAAC6400ARD] 640 GB-os, 5400RPM-es, 2 MB (így elsőre kevésnek tűnik) pufferrel ~29k, míg [WD MyBook 1000GB (!!) Essential WDBAAF0010HBK] 1 TB-os (!), 7200RPM-es (!), 16 MB pufferrel ellátott külső vinyó ~20,5k ...
Az előbbinél gizdább a dizájn, van tartója, kevésbé melegszik, vagy mi okozza ezt a meglepő árkülönbséget a teljesítményben pont a gyengébb hátrányára?Mellesleg furcsa, hogy láttam Samsungból is 640-eseket külső vinyóban, azok is sokszor 29k körül mozognak - számomra legalábbis furcsa, mert a WD igen jó márkának számít (személy szerint több bizalmam van a WD-, mint a Samsung-termékekben).
Amúgy a Firewire nem is lenne hülyeség - csak gondolom úgy jóval drágább.Ja, még egy: most a tápkábeles-nem tápos vinyó kérdését még nem sikerült eldöntenem, mert mindkettőnek van előnye-hátránya. Laptophoz kellene, így gondolom praktikusabb a tápkábel nélküli, hogy hurcolászás közben is lehessen használni a külső vinyót - viszont így meg a laptop akksijából zabál. A tápkábelesnek viszont hátránya, hogy be kell dugdosni, meg külön hurcolászni a tápkábelt.
Javaslatot, ötleteket szívesen fogadok.
---------------------(#21945) Ł-IceRocK-Ł: neked is köszi. Az általad javasolt megoldáson is gondolkoztam már, de azzal meg az a bajom, hogy akkor külső házért külön kell rohangászni, abból meg rosszat nem akarok venni, a jó ("jó" alatt azt értem, hogy nem sül meg benne a vinyó, normálisan néz ki, stb.) drága, és amúgy sem tudom, milyen házat lenne érdemes venni... De ha esetleg van konkrét javaslatod ilyenre is, akkor azt is szívesen fogadom.
[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
Jhonny06
veterán
válasz Sk8erPeter #21944 üzenetére
"Asztali" verzió kellene (természetesen külső, értem), vagy kisebb, tápkábel nélküli? Nekem a Western Digital My Book és My Passport jut elsőre eszembe, azokkal nem nagyon lehet rosszul járni, ismert márka. Nem is nagyon tudnék olyat említeni a külső winyó piacról, amit most szívesen és bizalommal megvennék, csak ezt. Talán még a LaCie, de az kétszer olyan drága a design és a név miatt. My Book-on belül kb. mindegy, csak tudásban (pl. kijelző) térnek el egymástól (meg persze árban), azt már Te magad is ki tudod választani, hogy melyik funkcióra van szükséged, pl. +FireWire, ilyesmi. My Passport-on belül nincs akkora választék, de szintén csak ezeket tudom leírni. Én ezek közül választanék. Mindegyikhez van gyárilag backup program, nagyon kényelmes. Árban is megfelelőek és az új modellek kinézetre is pofásak.
[ Szerkesztve ]
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
Kérdés megválaszolva. Samu SpinPoint F3 500gb os lessz. Nem foglalkozom tovább az üggyel.
Sk8erPeter: ha készen veszed kapsz hozzá backupoló progit, esetleg pofásabban néz ki, egyes típusoknál jól van megoldva a hűtése. Amit te raksz össze, az olyan amilyen te szeretnéd hogy legyen, már a lehetőségek szerint. 1tb os külsőnek elég 5400 est venni, a melegedés miatt. Nézd meg az árakat, hogy melyik éri meg jobban, asszem PH!-s teszt is van külső vinyókról.Semmivel nem másol lassabban mint egy bolti külső vinyó,mármint a házilag szerkesztett.
Én a régi 160 ast dobtam ki külső házba egy fekete Coolink-ba, így kevesebbet használódik és tovább élhet. Eddig egyszer szállt el minden adat róla, de az az én hibám volt... nem tarottam karban. asszem a fájlszerkezet valami izé volt neki win7 nél. állandóan javítani akarta.
[ Szerkesztve ]
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Sk8erPeter #21927 üzenetére
Erre valaki? Csak azért UP-olok, mert nemsokára kellene. Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
gainwardgs
veterán
Ugyanaz a kérdés rendszervinyó kéne, én hd322gj-re gondoltam.
Szerintetek?? -
dawe1337
csendes tag
Hali. Rendszervinyónak melyiket ajánlanátok a kettő közül?
Seagate Barracuda 7200.12 (ST3500418AS)
Samsung SpinPoint F3 (HD502HJ)
Itt prohardveren az 500-as merevlemezek csatájában a Seagate jött ki győztesül és a samsungot eléggé leirták, viszont a http://www.harddrivebenchmark.net/high_end_drives.html
oldalon meg eléggé lenyomta a samsung a seagate-t, sőt e szerint az oldal szerint már nincsenek is jobbak csak ssd-k meg a raptorok...
Árba valamivel drágább a samsung de most ettől vonatkoztassunk el.
Szerintetek? Melyiket vegyem?
Köszi. -
Chaser
legenda
válasz Ł-IceRocK-Ł #21935 üzenetére
502HJ-m volt, jó választás, csak az 5400-esnél hangosabb én meg kényes vagyok a hangra, ezért váltom le. Abból semmit ne vonj le, hogy 1x meghalt egy hdd, rengeteg széria van, vannak jobbak, rosszabbak, samunál pl F2 elég gyeszura lett, abból is van egy ami alig 1 év után döglődik, ettől még az összes samu vinyó nem tré
Ugyanolyan gar van rá mint a többire._tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
Heló Mindenki!
lenne egy két kérdésem e támát illetően.
1. a lemezemen megjelent először 1, majd 2 hibás szektor, és úgyérzem hogy kitömörítésnél is sokkal lassabb mint 3 hónappal ezelőtt /Samsung SpinPoint F1 SAMSUNG HD322HJ .320 gb, bár ebből csak 300 at lát... de gondolom ez a velejáró.
2. a külső vinyóm (régi 160 as maxxtor, vinyómat rádugtam a laptopra másolni és eltűnt minden adatom, utólag érdekelne hogy mitől lehetett...
3. Új vinyó vásárlást tervezem, rendszerlemeznek, (szokásos, film,tévé,zene, játék, net stb..)
a kiszemeltek:
SAMSUNG 500GB 7200rpm SATA-300 16MB HD502HJ
Western Digital 500GB 7200rpm SATA-300 16MB Blue WD5000AAKS
Western Digital 500GB 7200rpm SATA-300 32MB Green WD5000AADS
Hitachi 500GB 7200rpm SATA-300 16MB HDS721050CLA362
(mindegyikre 3 év garancia vonatkozik. kivétel a samsungnál ott 3 év samsung garancia. az miben más mint a "sima" ?)A mostani samsunggal is meg vagyok elégedve, halk, csendes, eddig megbízható.
A hitachiról jókat olvastam, állítólag nagyon stapabíróak, és gyorsak is.
A wd-től kicsit ódzkodom, 3 év után megadta magát egy régi 40 gb os... de ez régen volt.
A seagate féle vinyóm sohase volt, de a PH! teszt szerint a 7200.12 jó lehet még.ezekben kérnék segítséget, előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
Ha van vkinek tapasztalata 500GB F3 5400rpm -503HI- és 1TB F3 5400rpm -105SI- közt ossza már meg velem Főként az érdekelne a 2 tányér miatt mennyivel hangosabb/rezonálósabb/melegebb az 1 terás verzió.
szerk: sürgős lenne az info
[ Szerkesztve ]
-
veterán
A jobbat úgy érted, h halkabb, és kevésbé melegedne?
Mert sebességben biztos nem jobbak az 5400-es HDD-k a 7200-eseknél.Nekem pl. két 10000-es Raptorom van RAID0-ban..
Nem szeretem, mert lassabban áll fel a rendszer (diagnosztika miatt), utána már gyorsabb természetesen, de idegesítő amíg t×köl a post képernyőnél.Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)
-
Dr V
őstag
válasz Thunderzolee #21931 üzenetére
7200es is érdekel.Gondolkoztam a 5400esbe is, hátha jobb lenne.
The bass and the tweeters make the speakers go to war!
-
veterán
-
creed30
aktív tag
Sziasztok!
intel Bay Field D865GBF lapom van,most IDE Ultra-ATA/66-os HDD van rá csatlakoztatva.
Szeretnék egy jobb vinyót venni,mi az amit még érdemes lenne belevenni?Gondolom SATA-t nem lehet rá csatlakoztatni. -
Dr V
őstag
Ûdv!
Raid0 ba gondolkozva kéne winyo. Nem a méret a lényeg, hanem a sebesség, hang, fogyasztás ár. 5400es nem fogja vissza? Ezen lenne win7 64bit, minden telepítve és háttértárolóként is müködne. Össz500gb elég lenne.
-
Dr V
őstag
Ûdv!
Raid0 ba gondolkozva kéne winyo. Nem a méret a lényeg, hanem a sebesség, hang, fogyasztás ár. 5400es nem fogja vissza? Ezen lenne win7 64bit, minden telepítve és háttértárolóként is müködne. Össz500gb elég lenne.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Dzsekó #21889 üzenetére
Hali!
Jó, hogy épp erről folyt beszélgetés, én is külső vinyóra pályázok (ajándékba).
640 GB-os kategóriában mit tudnátok ajánlani? Az első hsz.-ben 3.5"-es vinyók vannak, de gondolom itt elsősorban 2.5"-esekre kellene gondolni.
Az is jó, ha venni kell hozzá rack-et, bár "egyben" nyilván egyszerűbb lenne.
Bármi javaslatot szívesen fogadok.
Köszi!Sk8erPeter
-
D@ni88
addikt
A HD103SJ halkabb mint a HD103UJ?
már csak azért mert kevesebb tányér van benne...[ Szerkesztve ]
-
Dzsekó
addikt
válasz kornel8585 #21920 üzenetére
WD15EARS
Ez újabb a a WD15EADS-nél, de nem drágább. Samsung F3EG a másik ajánlott versenyző. E kettő közül válassz.
-
Dzsekó
addikt
válasz kornel8585 #21914 üzenetére
Egyik sem, régebbi szériák már és 5400RPM-esek, ami rendszerre nem olyan jó.
Viszont 1,5TB-os nincs 7200RPM-esben.
Ha mindenféleképpen 5400RPM-es kell, akkor
WD15EARS vagy
Samsung F3EG ill. F4EG, utóbbi gyorsabb picit.7200RPM-es 1TB-os pedig:
Hitachi 7K1000.C
WD10EALS
Samsung F3 -
Tomate
veterán
válasz kornel8585 #21914 üzenetére
Nézz feljebb 3 hozzászólással.
potyi23: Én átállítottam. Szerintem érdemes. Vannak szolgáltatások amik csak AHCI-vel érhetőek el. Pl.: NCQ
-
potyi23
senior tag
hi.Erdemes atallitani a biosban AHCI-ra a csatolot,satarol?
-
kornel8585
tag
sziasztok.szerintetek melyik winyó lenne jobb választás számomra(rendszer winyónak használnám),indoklással:
Samsung HD154UI
WD15EADS
Előre is köszi a választ. -
Tomate
veterán
válasz magedla #21910 üzenetére
Ilyen SAMSUNG 1500GB F2 EcoGreen vinyóm van tavaly karácsony óta:
Csináltam neked HDtune tesztet és két HDsentinel képet:
Nekem nagyon bejött a vinyó. Halk, hűvös, megbízható. Van rajta egy tartalék oprendszerem egy XP, nem mondanám, hogy lassú rajta. Elég fürge.
[ Szerkesztve ]
-
magedla
tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni.
Gépvásárlást tervezek 1-2 héten belül, leginkább játék, film és net célokra. Nem 24/7 használat. (Valami ilyesmi: i5 760, 5850, 4GB DDR3, 1 HDD, Win7 x64)Adattárolásra melyiket javasolnátok?
WD 1500GB 5400rpm 64Mb SATA2 WD15EARS
SAMSUNG 1500GB F2 EcoGreen 5400rpm 32MB SATA2 HD154UI- Ezek hány tányérosak?
- Ha jól tudom, az általam említett WD Green már Advanced Format-os. Ez Win7-nél már nem okoz gondot, ugye?
- Esetleg más alternatíva?A későbbiekben tervezem egy rendszer SSD beszerzését, de addig ez lenne az egyetlen HDD a gépben. Mennyire lenne ezen lassú a rendszer?
Érdemes inkább egy 7200 rpm 1 TB HDD-t beszereznem arra az esetre, ha az SSD-k még jó idei nem kaphatók kompetitív áron és méretben? Szerintetek ez mire várható? (Mondjuk 64-80 GB / 20-25k)
Válaszotokat előre is köszönöm!
True victory is victory over oneself
-
Dzsekó
addikt
válasz atesss #21896 üzenetére
Eddig biztató
Eddig senki nem panaszkodott rá itt tudtommal.
320GB-nál nincs nagyobb a sima F4-ből. Hogy mikorra várható, azt csak a Samu tudja. Nem is biztos, hogy lesz. -
Dzsekó
addikt
válasz bajtokarpi #21891 üzenetére
A 3. kivételével szinte mindegy. Mindhárom jó, megbizható vinyó, és kb. egyforma gyorsak.
-
Predator2
addikt
hello
keresek egy nagyon megbízható gyors jó ár érték arányú 500 v 640gb-os HDD-t
olyan gépben használnám amivel sokat játszok filmnézés (HD) képszerkesztés grafikus programok stb...THX a tanácsot előre is
ui: ár plafont nem írok mert kíváncsi vagyok mit ajánlotok
>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<
-
(Bundás)
addikt
Garanciális ügyintézés előtt állok: várjak Samsung F1 (250HJ)-re, vagy jobb célt szolgálna a WD Blue egytányéros verziója (500 MB). Nem a kapacitás különbség a lényeg, operációs rendszernek, játékok, progik futtatására, hétköznapi felhasználásra kéne.
-
bajtokarpi
őstag
Üdv.!
Köszi!
battletag: bossi#2666
Új hozzászólás Aktív témák
- Hír Új 12 és 14 TB-os merevlemezek jönnek az év végére a Toshibától
- Hír 2020-tól gyorsan nőhet a Seagate HDD-k tárkapacitása
- Hír 14 és 15 TB-os merevlemezeket mutatott be a Western Digital
- Hír Nagy kapacitású héliumos Seagate merevlemezek érkeztek
- Hír Drasztikusan növeli az adatátvitel tempót konvencionális HDD-iben a Seagate
- Hír Alig van eltérés a HDD-k között a Backblaze megbízhatósági statisztikájában
- Hír Megérkeztek a Western Digital 10 és 12 TB-os Purple merevlemezei
- Hír Itt a Western Digital 14 TB-os PMR HDD-je
- Hír Hatékonyabb notebookokba szánt HDD-t mutatott be a Toshiba
- Hír Hagyományos irányt követő modellekkel frissíti vállalati HDD-it a HGST
- Hír Új technikával gyorsítaná a merevlemezek működését a Seagate
- Hír Seagate SkyHawk AI merevlemezek mesterséges intelligenciához
- Hír Egy év múlva érkezik a Seagate 20 TB-os HDD-je – HAMR technológiával
- Hír 40 TB-os HDD-ket ígér a Western Digital MAMR technológiája
- Hír Elsőként mutatott be 14 TB-os merevlemezt a HGST
- Hír 12 TB-os HDD-vel bővült WD Gold sorozat
- Hír Olcsó és gyors 8 TB-os merevlemezt hozott a Toshiba
- Hír Új HDD-családdal támadja az adatközpontokat a Western Digital
- SK Hynix I WD I SSD 256GB M.2 2280 Pci-e NVMe HDS: 100/100 új 0 nap
- SEAGATE EXOS 16TB SZERVER SAS HDD
- 4TB CRUCIAL P3! GARANCIÁVAL, SZÁMLÁVAL (a Te nevedre kiállítva)! 0 óra, 0 GB! LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- Elfogyott, értékelésre vár - HDD vásár - 2TB Hitachi 7200rpm, Samsung
- WD Black SN850X 1TB NVMe SSD
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest