Új hozzászólás Aktív témák

  • Jhonny06

    veterán

    válasz Sk8erPeter #21947 üzenetére

    Pont ez a lényeg a kettő között, hogy a linkelt MyBook a saját szériájából gyakorlatilag a legalapabb verzió és ugye tápkábeles. A Passport Elite-nek viszont van dokkolója, ez a Passport-ok közül azt hiszem a legdrágább (Mac-es verziókat kivéve). A dokkoló sokat dob az árán, de ezen felül pont amiatt drága, hogy nem "helyhez kötött", mint a MyBook, hanem kicsi, szabadon tudod hordozni, elég neki az USB, mint áramforrás. Az, hogy kevésbé melegszik, az 5400-as fordulatszámú winyónak köszönhető, míg a MyBook-ban 7200-as van, ott viszont van is hely arra, hogy lehűljön, a Passport összezsúfolt házában túlmelegedne egy nagyobb HDD. Notebook-hoz valóban jobb döntés lenne a Passport, hiába drágább és lassabb, de ez már tényleg csak az egyéni felhasználástól függ.

    A FireWire-al az a probléma, hogy csak a Mac-es verziók tudják. Wdc.com-on láthatod is az első menüpont alatt, hogy az asztali (Desktop, azaz tápkábeles) és hordozható (Portable, azaz tápkábel nélküli) kategóriának is van egy-egy külön Mac-es szekciója, ezekből a "Studio" kódnév alatt futó modellekben van FireWire, plusz a design valamennyivel kidolgozottabb, hogy jobban passzoljon a Mac-vonalhoz. Alapvetően drágább az összes Mac-es verzió, de ugyanúgy működnek Win alatt is, tehát ha kell a FW, akkor ezt választanám.

    Samsung-ot nem vennék, jók ezek a WD-k, nagyjából minden szempontból.

    Ilyen külső házas megoldásba nem mennék bele a helyedbe. Macerás, mindenféleképpen lassabb lesz az adatátvitel (már írta itt valaki korábban), nincs hozzá backup szoftver és nem is jössz ki olcsóbban belőle.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák