Új hozzászólás Aktív témák

  • Frawly

    veterán

    válasz general #54947 üzenetére

    MacOS alatt fő szabály szerint semmit nem lehet állítani. Lehet még normális RAM drive szoftver sincs rá. Csak azt az alkalmazást használhatod, csak azokat a beállításokat eszközölheted,, amit az Apple jóváhagy, meghagy neked. Plusz pl. a Samsung-féle Turbo Cache megoldás sem érhető el Mac-en. Erre írtam, hogy szívatótényező. Windows alatt könnyebb lenne kísérletezni. Illetve Linux alatt is, de arra nincs Lightroom.

    A bottleneck hatás az az, ha valami lassabb hardver a szűk keresztmetszet, nem az SSD. Ezen a videón mutatják, hogy az SSD hiába bírna 3000 MB/sec-kel olvasni, játékbetöltés alatt 200 MB/sec-nél tetőzik a lemezhasználat. Kicsit olyasmi ez, mint CPU limit játékokban, hogy hiába raksz alá akármilyen brutál videókártyát, ha egy gyengébb hardver miatt nem tudod kihajtani.

    De bottleneck hatás az is, amit a PH-s teszteken is mértek, NVMe SSD bootideje a tesztrendszeren 21 mp, az utolsó két helyen végző SATA SSD-knél 23 mp. Annak ellenére, hogy van a meghajtók között nyers sávszélben 6×-os különbség.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák