Hirdetés
- EA Sports WRC '23
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- GTA VI
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- PlayStation 5
- Elindult a Test Drive Unlimited Solar Crown második szezonja
- Wuthering Waves
- Apex Legends (PC, PS4, Xbox One)
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Bestbuy játékok
-
GAMEPOD.hu
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Köszönöm a türelmeteket, megszületett egy megoldás. A Flash topik a továbbiakban SSD kibeszélő néven fog tovább futni, így ott szabadabban lehet az SSD-ket kibeszélni, megosztani pozitívumot és negatívumot is.
Itt most elég sok hsz szüleletett, ami jobb lett volna oda. Ezeket már nem bolygatom, maradni fog, de kérek mindenkit, (a topik tisztasága miatt) hogy ezeket oda írjuk be ha lehet, vagy onnan linkeljük ide ha nagyon muszáj.
Köszi
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bodor
veterán
A kiszemelt alaplap szépen ki fogja hajtani bármelyik ajánlott SSD-t. Ha játékokat is fel szeretnél tenni az SSD-re, akkor hamar kinőhető a 64 GB-os SSD, mert ugye 10-15% szabad helyet is kell hagyni rajta. Én ezért a 90 és 120 GB-os példányokra gondolnék, mert ezeken hosszabb távon is el lehet férni, és egy-két SSD még bele is fér a keretbe.
Pl.
CORSAIR 90GB SATA3 2,5" Force 3 CSSD-F90GB3-BK 24.702 FtOCZ 90GB SATA3 2.5" Agility 3 AGT3-25SAT3-90G 24.702 Ft
OCZ 120GB SATA3 2.5" Agility 3 AGT3-25SAT3-120G 25.895Ft
-
freaghill
őstag
válasz Core2duo6600 #1878 üzenetére
Még semmi sincs meg belőle, és köszönöm szépen a válaszokat.
[ Szerkesztve ]
-
_adaml21_
őstag
Már írtam korábban, hogy L502x típusú Dell laptopomba akarok 120GB-os SSD-t. Azóta eltelt pár hét, aktuálissá vált a dolog, szóval megkérdezem, melyiket?
Vertex 3 vs. Crucial M4 vs. Samsung 830. Agility 3-nál nagyon sok rejtélyes hibáról olvastam, én inkáb szánok 5ezerrel többet rá, de ne kelljen garanciában macerázni, meg többször újratenni a rendszert.
Esetleg Vertex 4, vagy Agility 4? -
balpis
őstag
nem néztem, de jó eséllyel SATA1 csak a DVD csatlakozód - nem egyszerű kideríteni.
De max. SATA2. Azaz a SATA3 SSD sebességét biztosan visszafogja majd bizonyos esetekben.
Sőt, a caddy gyakorta szintén csak SATA1-et tud.
Azaz érdemes körbejárni a témát.
vagy ami javíthat a sebességen: a HDD-t tenni a caddybe és az SSD-t a HDD helyérenotebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó
-
icons
addikt
Hello!
Tudom, hogy offtopic, amit írok, de itt tudom, hogy vannak akik tudják a választ, illetve másik topik sincsen, ahol több értelme lenne feltenni a kérdést:
Acer 4830TG-be a DVD író helyére szeretnék SSDt tenni. Ehhez ugye kell egy 9,5mm-es caddy/bay/rögzítő keret[/egyéb szinonímák helye]. Nem nagyon találtam boltban sehol megvásárolható keretet, hardveraprón van néhány, de más típusokhoz. A kérdésem az, hogy ha 9,5mm, akkor 99%hogy kompatibilis az én laptopommal, vagy messze nem? (esetleg ha tudtok konkrétumot, hogy melyik az, melyik nem, az is tökéletes lenne)
Illetve kell még valamire figyelnem? SATA csatolósnak kell lennie, azon belül kell valamit nézni? (magyarul beszívhatom és vehetek olyat, ami nem tudja kihasználni az SSDm teljesítményét (OCZ Agility 3 120gigásat akarok venni))Köszi!
-
Rexcor
őstag
Sziasztok!
Gépet szeretnék újítani és elgondolkodtam az ssd vásárlásán.
Az új desktop konfig alaplapja ASUS P8Z77-V lenne az op. rendszer pedig WIN 7.
A méret szerintem 64GB lenne de még nem nagyon tájékozódtam az ssd-k terén azon kívül hogy elolvastam az első hsz-t meg még egy-két dolgot úgyhogy előre is bocs ha hülyeséget írok. A gép elsősorban játékra, filmezésre, office cuccokra, videószerkesztésre lenne.
Kb 20-25k-t szánnék rá vagy ha lehet kevesebbet. A csatlakoztatás gondolom SATA3Ezek alapján melyik ssd lenne a legjobb választás?
-
mcroberto
tag
Köszönöm a válaszokat!
Reggel megrendeltem a Samsungot, csütörtökön jön, remélem FASZA lesz H
Ha nem jelentkezem akkor minden OK, ha meg jövök, úgyis látjátok mi a bajom
Köszi még1xer a tippeket, tanácsokat.
Szevasz tok
IBM-Lenovo BIOS jelszó eltávolítás. PRIVI // Samsung LE32C650// LG 43NANO79 // Intel Serverboard+X3330 xPenology // Supermicro+L5630 xPenology // Lenovo X250@Big Sur // ThinkStation C30 + Dual E5-2650+32GBDDR3ECC+GTX960
-
Bodor
veterán
válasz Cingáriusz #1886 üzenetére
Vertex 3-al nem szokott probléma lenni, nagyon gyanús, hogy valami nincs jól beállítva a gépedben, és nem ártana leellenőrizni, mielőtt SSD hibára gyanakodhatunk.
Ajánlom a Flash SSD topikot, mert ez a téma nem ide tartozik.(#1888) Core2duo6600 : + 1
[ Szerkesztve ]
-
Alajos1
csendes tag
Sziasztok!
Kérdésem a következő lenne:
Az alábbi konfighoz milyen márkályú,tipusú SSD-t javasoltok,én 90-120GB szeretnék.
Alaplap:Asus P5G41T-M LX
Proci:Intel E8500
Ram:2x4GB Kingmax 1333Kb.olyan 30.000,- körüli pénzem lenne rá!
Írhattok konkrét tipust is,én eddig kettőt néztem de nemtudok dönteni és ti biztos tudtok jobbat is.
1.http://www.ocztechnology.com/ocz-vertex-3-sata-iii-2-5-ssd.html
2.http://szamitastechnika.vatera.hu/pc_asztali_szamitogep_alkatresz/merevlemez/ssd/kingston_hyperx_ssd_2_5_120gb_2_honapos_1617447575.htmlKöszi a segítséget.
-
őstag
-
jeni
félisten
válasz Cingáriusz #1883 üzenetére
milyen OCZ és mire kötötted?
-
gps76
őstag
Én vettem egy 64-es Samu 830-at,hát mit mondjak nagyon jó teljesitménye van,igaz hogy lassabb a vertex 3-nál,de az is csak tesztek alapján nagy fájlok másolásánál jelentkezik alig észrevehetően.Annyi hátránya lehet,hogy ha intenziv használatnál magasabb a fogyasztása.Nem tudom mivel lehetne valósan megmérni,mert hálózati fogyasztásmérővel NEM mutat különbséget.
-
őstag
Soha többet OCZ-t. Ilyen instabil és fagyós még anno win95-el sem volt a gépem.
-
Bodor
veterán
Alapból azt tudom mondani, hogy az egyes hozzászólásban ajánlottak közül válogass szerintem.
Az általad kiszemelt Agility 3 is közöttük van, de meg kell hogy jegyezzem, hogy a 90 GB-os és a 120-as között csak minimális az árkülönbség, szóval az utóbbi jobban megéri.A Kingston V200-as egyáltalán nem ajánlott ( a V+200 viszont igen) semmilyen laphoz, a többi viszont jól megy a lapoddal.
-
vond
MODERÁTOR
válasz Core2duo6600 #1878 üzenetére
Ezt nem tudom, honnan veszed...
A HD7770 jobb esetben is csak a HD6850 szintjét hozza, de általában alatta marad... A Sandy i3 meg simán kihajtja a 6850-est... Sőt, még éppen hogy, de akár egy HD6870-hez, GTX560-nak is elég...
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
BK87
senior tag
Sziasztok!
Van egy P8H61M-LE/USB3-as lapom, amihez szeretnék egy SSD-t venni.
A következő ssd-ket néztem:
OCZ agility 3 90GB 79 euro
OCZ agility 4 64GB 75 euro
Kingston v200 64GB 73 euro
Crucial M4 64GB 79 euro
Corsair Force GT 60GB 79 euro
Kingston V200+ 60GB 68 euro
Intel 330 60GB 69 euro
Ezek közül a 90GB-os agility 3 a legszimpatikusabb, márcsak a mérete miatt is, csak nem tudom, hogy mennyire működne jól a lapommal. SATA 2 csatlakozók vannak a lapomon. A felsorolt SSD-k közül melyiket érdemesebb megvenni a lapomon lévő H61-es chip mellé? Előre is köszi a segítséget. -
Core2duo6600
veterán
válasz freaghill #1875 üzenetére
Elég nagy a kontraszt a vga, és a Core i3 közt.
Marha erős vga, és egy harmatos cpu.
Lehet jobban járnál egy picit gyengébb vga val, és egy erősebb cpu val, mondjuk egy Ivy bridge core i5 elMi van meg ebből már ?
Vagy mindent most készülsz venni ?Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
Bodor
veterán
válasz mcroberto #1870 üzenetére
Hiába lassabb a Samsung írási sebessége a tesztekben és a specifikációban, a valós felhasználásbeli teljesítménye ugyanaz érzésre, mint az OCZ Agility 3-nak, csak ez utóbbi olcsóbb....
(#1871) kovimre: Az egyes hozzászólást, és az abban lévő linkelt cikkek elolvasását javaslom először tájékozódásképp. ( Röviden: a legtöbb SSD mérete 2.5, de vannak rendes, HDD ( 3.5) méretűek is, de általánosan a 2.5 méret az elterjedt.Van beépítőkeret néhányhoz ( 1. hozzászólás, táblázat) szóval asztali gépbe is remekül beszerelhetőek. Nem lényeg, hogy szinkron, vagy aszinkron, teljesítményben nincs különbség az ajánlott SSD-k között. Ha vársz pár hónapot, mindennek lejjebb fog menni az ára, legalábbis ez a tendencia.)
(#1873) hamham: nem lesz vele gond, főleg, hogy az SSD vékonyabb 2 mm-rel, a csatlakozók, és a HDD leszorító is jól a helyén tartja majd, max a 2 mm-t kipótolod valamilyen szigetelő anyaggal. ha mégis lötyög.
(#1874) nemaa: A 3K-s hiper x -el arra kell odafigyelni, hogy valamivel kevesebb írást viselnek el , ergo kisebb az élettartamuk, mint a sima hiper x-eknek. Ha nagyon sokat fogsz írni az SSD-re, akkor ezt a tényt is figyelembe kell venni.
(#1875) freaghill: Ti is ezt ajánlanátok? Igen, ezt ajánlom, jól fog menni abban a gépben.
Erősebb gép alá menne, ahogy látjátok
Ezt most nem értem ( nem látom ) , mi az aminél erősebb gép alá menne? Mert itt csak egy konfigról írtál.
[ Szerkesztve ]
-
freaghill
őstag
Hali!
Kb egy hónap múlva összerakok egy gépet.
Ez lenne a konfig:
Zalman Z9 plus
asrock H77M (sata3-as)
intel core i3-2100
Ati Radeon Sapphire HD 7770
4 gb kingston ddr3 1600mhz (1 modul)
Chieftec CTG-500-80PÉs ehhez a flash ssd totyikban ajánlottak egy OCZ Agility 3 SATA III 2.5" SSD 60GB (AGT3-25SAT3-60G) ssd-t. Ti is ezt ajánlanátok? Erősebb gép alá menne, ahogy látjátok, és természetesen win7 menne rajta és az ssd mellett lesz még egy hdd is.
-
hamham
tag
Hali
Ocz agility 3 120gigással kiváltanám a laptoba a hdd-t, néztem hogy 9.3mm vastag, ami benne van most az elvileg 9.5mm. Nem lesz vele gond?
Egy pavilion dv6 1308-asba lesz. -
kovimre
tag
Sziasztok! Egész nap SSD után olvasok és kissé elvesztettem a fonalat. Szóval SATA3 asztali gépbe kellene a dolog 120GB méretben, ami ugye 3.5", de ahogy látom mindenki bátran használ bele 2.5" méretűt. Kicsit furcsa, de ok. A másik, hogy a topicot nézve ár/érték arányban a OCZ AGILITY 3, viszont erről jól olvasom, hogy aszinkron?
Maradva a márkánál, az weboldalán látok újabb termékeket, pl. OCZ VERTEX 4. Nos akkor most melyikre érdemes beruházni? Vagy talán a legjobb, ha várok még vele pár hónapot, hátha jelentsen csökken az áruk? -
mcroberto
tag
Lassabb az írási sebessége, és drágább is, de néztem ezt is de emiatt, kiesett.
Miért döntenél inkább emelett?
IBM-Lenovo BIOS jelszó eltávolítás. PRIVI // Samsung LE32C650// LG 43NANO79 // Intel Serverboard+X3330 xPenology // Supermicro+L5630 xPenology // Lenovo X250@Big Sur // ThinkStation C30 + Dual E5-2650+32GBDDR3ECC+GTX960
-
TeeJay
félisten
válasz mcroberto #1868 üzenetére
szerintem inkább ezt
http://www.pcx.hu/termek/samsung-64gb-mz-7pc064b-ssd-meghajto-100183Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
mcroberto
tag
Sziasztok.
Holnap megszeretném rendelni életem első SSD-jét.
2 versenyző van: pcx.hu-ról
OCZ 60GB Agility 3 AGT3-25SAT3-60G SSD
vagy
Adata 60GB AS510S3-60GM-C SATA3 SSDÁrban ugyan az szinte. Többet nem tudok költeni rá.
4GB ram mellé jönne, egy P8400 procival szerelt R400-as Thinkpadba. (ICH9)
Melyik drágaság legyen? HDD- meg beköltözne az optikai meghajtó helyére.
Segítséget előre is köszönöm
-
Bodor
veterán
Én is inkább a 3 garanciával rendelkezők közül választanék...
-
jeni
félisten
Találtam 3 év garival 24000 Ft-ért 120GB Vertex 3 SSd-t.
Igaz lehet vagy valami van a hátterében?
ls a másik van szintén 120Gb Corsair Force ami jelenleg 16000 Ft 1 hó garival,ha nincs róla számla azt 1 hónap után hogy lehet gariztatni a gyártó felé? -
Bodor
veterán
Szia!
Csak a SandForce ( SF ) vezérlővel ellátott SDD-k nem ajánlottak a Marvell vezérlős SATA3-as portokhoz. Az egyes hozzászólásban lévő táblázatban, illetve a cikkemben szereplő SSD-k mindegyike épp annyira jó választás, mint az általad kiszemelt Samsung 830, és abban a táblázatban jelölve vannak azok az SSD-k, amelyek SF vezérlősek.[ Szerkesztve ]
-
Muton
addikt
Heló!
Szeretnék egy 128 GB-os SSD-t venni a notimba.
Környezet: Win7 64bit, HM67 csipkészlet.
Feladat: fejlesztés, több virtuális gép, sdk használata egy időben.Kérdés:
-szokott még probléma lenni a sata vezérlő és az ssd vezérlője között, vagy manapság már bármit lehet venni, nincs kompatibilitási gond?
-milyen típust tudnátok ajánlani a középkategóriában? Pl. a Samsung 830 sorozatából a 128 gigás az jó választás lehet, vagy mást ajánlotok?Muton#2316 - $z@r a drop >_<
-
dani3l
őstag
Huszonparezer forintert mar kapsz 120-as Agility 3-at, az a legolcsobb az ajanlottak közül. Nem sokkal dragabb, mint pl a 64-es Samu 830. Viszont ha nem kell akkora tarhely es böven eleg a 60 (/64) gb akkor inkabb a Samsung.
Mas: Agility 4-gyel van mar valakinek tapasztalata? Kb egy arban van a Vertex 3-mal, ahol neztem, gondolkodom, hogy asztaliba megprobalkozok vele. De lehet, hogy megy abba is egy Samsung, csak gondoltam nem veszek 2 egyformat (meg ha meretre nem is ugyanakkorak), tapasztalatszerzes miatt..
[ Szerkesztve ]
-
Bodor
veterán
(#1856) jeni +1
-
Dr V
őstag
Köszönöm az eddigi válaszokat. Valszeg inkább 120at veszek, de annyit nem szeretnék ssdre költeni.
The bass and the tweeters make the speakers go to war!
-
jeni
félisten
20000 Ft felett én inkább 120GB SSD-t vennék
a Kingston 60GB V200 nem egy jól sikerült széria
helyette +V200 a jobb
amúgy másutt az Agility 3 60Gb az 15000 FtVertex 3 Agility 3 Samsung 830 ezek jók sőt az Intel is jó márka de gondolom ritka darab
én inkább a Samut venném
[ Szerkesztve ]
-
Dr V
őstag
Ezt vagy ezt vagy ezt
vagy ezt vagy ezt érdemes megvennem? Win7 alá kéne sata2es csatolű, gigabyte ma 790x ud3p lapra lenne csatlakoztatva. Mellé két 500as raid 0ban lesz. Tudom, h már kaptam választ, de ezeket találtam, amik kb egy árban vannak és benne vannak az ajánlottban.The bass and the tweeters make the speakers go to war!
-
törölt tag
válasz Fire/SOUL/CD #1851 üzenetére
Erre mondjam azt , hogy illene jót ajánlani? Világosan emlékszem rá, hogy ajánlott tipust rendeltem. Hogy időközben itt mi és hogyan lett átszerkesztve egy teljesen másik dolog. Vagy te már mikor kijön egy SSD tudod, hogy az rossz? Szóval nem is értem mi ezzel a baj. Neked van egy tapasztalatod meg nekem is van egy. Az Octane S2 SSD nagyon nem okés ellenben a lehúzott nem ajánlott Vertex Plus SSD meg nagyon is okés. A tanulság nem kell fórum meg teszt újság alapján dönteni, hiszen senkinek sem lehetnek hosszú távú tapasztalatai egy termék bemutatásakor. Több mint 3 hónapig az égvilágon semmi baj nem volt az Octane S2 SSD-vel. Megkockáztatom ha nem egy olyan gépben lett volna ami napi 12 órát teker 3 - 4 évig nem lett volna semmi gond.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz #13260800 #1850 üzenetére
Most, hogy már kész tényekkel szembesülsz, nincs értelme azzal érvelni, hogy csak és kizárólag azért vetted az Octane-t, mert esetleg itt PH!-n olvastad, hogy jó. Ha valaki vesz egy SSD-t, ráadásul cégnek, annak bizony illik alaposan utánajárni az adott SSD-nek, és ebben Te is hibáztál, hisz ezt nem tetted meg.
Ezt ne "fejmosásnak" vedd, mert nem erről van szó. Most azzal kell foglalkozni, hogy hogy lehet megoldani a problémát, én ebben ennyit tudok segíteni:
[link] | [link]
(Sajnos simán Octane-nek nevezted, nem pontos típust írtál, az sem biztos, hogy erről a modellről van szó. Linkekben az S2 van szerepeltetve.)[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
törölt tag
Mindegy, ajánlott volt világosan emlékszem rá. A Vertex plus-kat meg napi szinten használják a kollégák úgy, hogy eddig egyetlen kollégánál volt gond ott is csak azért mert fullra telenyomta.
Engem nem nagyon érdekel a sok száz felhasználó mikor a saját szemmemel látom, hogy már hónapok óta müködnek és itt nem egy két darabról beszélek.
[ Szerkesztve ]
-
Bodor
veterán
válasz #13260800 #1848 üzenetére
Nem szeretnék ezen vitatkozni, hogy ki volt vagy nem volt írva az Octane, mert tudom, hogy mit csinálok ...
Hogy ha 07.05.-én azt írom, hogy nem kerül be az ajánlottak közé, mert azt hallottam, hogy problémák vannak vele kapcsolatban, akkor szerinted azóta beírtam és utána újra töröltem?
Hm...."Ellenben a Vertex plus nagyon is jó."
Hát erről próbáld meg meggyőzni azt a sok száz felhasználót, akiknek behalt....
Mint, mondtam, örülök, hogy neked jól megy, maradjon is így. A kivétel erősíti a szabályt, szokták mondani.Egyébként én nem dobnám ki azt az Octane-t. TRIM biztosan megy? Jó driverek ( AHCI ) vannak fent? Itt egy jó cikk, amely esetleg segíthet a korrekt telepítésben és a beállításokban.
Van TRIM-et, helyettesítő karbantartó program, Diskeepernek hívják, nagyon sok szó volt róla a Flash SSD topikban, keress rá ott. Szerintem SSD problémákkal egyébként is ahhoz a topikhoz kellene fordulni.
Üdv -
Bodor
veterán
válasz banhammer #1841 üzenetére
Újra és újra kérnék szépen MINDENKIT, hogy akinek már megvan az SSD-je , és bármilyen problémája akadt vele, az a NE ITT , hanem a Flash SSD topikban tárgyalja ki! NE csináljunk ebből is már még egy ugyanolyat! ( Vagy LEGALÁBB OFF topik legyen a hozzászólás, különösen az olyanok, hogy pl. hogy kell egy Penfrive-ot aktívvá tenni..... )
KÖSZÖNÖM SZÉPEN
(#1842) Dyra: "Ez a takony Octane" sosem volt az ajánlott listában, sem az első hozzászólásban, sem a cikkemben, lehet, hogy összekevered az OCZ Petrol-lal, amely ajánlott volt XP-hez is, de kivettem, mert gondok voltak vele.
Ellenben örülök, hogy a Vertex plus jól megy egy pár gépben, ennek ellenére nálam marad a nem ajánlottak között. -
törölt tag
Vertex plus mint az álom megy több felújított céges laptopban Windows Vistával. A userek imába foglalják a nevem. Ez a takony Octane ami többek közt itt is ajánlott volt régi operációs rendszerekhez ellenben egy hulladék. Dobok rá egy friss FIRM-t ha lassú beakadós marad kukázom. Gáz, hogy ebből is több van.
[ Szerkesztve ]
-
banhammer
veterán
Valaki találkozott már hasonló kékhalállal Windows 7 x64 alatt?
OCZ Vertex 120 Gb fw 2.22
Épp a Shift 2-t (eredeti dobozos verzió) raktam fel és a fenti kékhalál fogadott.
Túrtam a neten információ után, de egyedül csak az OCZ fórumán találtam utalást a hibára.
\m/ Minden lehetséges, kivéve forgóajtón átsíelni... \m/
-
Bodor
veterán
Néhány Intel SSD ára jelentősen csökkenni fog?
Lehet, hogy mégis bekerülnek az ajánlásba?
-
félisten
Windows 7 költöztetése HDD-ről SSD-re - Klónozó és Backup-Restore alkalmazások tesztje
Egyrészt korábban is kértem/javasoltam(és linkeltem is), hogy az 1. hsz-t olvasd el/nézd át. Ha megtetted volna, akkor ez a kérdés fel sem merülhetett volna.
Másrészt ha már SSD tulajdonos vagy, akkor -ahogy Bodor is kérte már többször itt- ebben a topikban tedd fel a kérdéseid a jövőben. Köszi!
UI: Én is igyekszem a jövőben nem válaszolni olyan kérdésre, ami nem ide tartozik, elnézést a topiklakóktól.
[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
aginor
veterán
válasz Fire/SOUL/CD #1834 üzenetére
Rendszer SSD-re migrálására mit ajánlasz?
Azért vagyunk a világon,hogy valahol vegyünk egy ATI Radeon-t :))) by: LADA VFTS http://www.flickr.com/photos/40852488@N03/
-
Feketesz
csendes tag
válasz Fire/SOUL/CD #1835 üzenetére
köszönöm a gyors választ!
-
Bodor
veterán
Igen, tudom hogy az még sajnos. A cikkem ajánlásából már kiszedtem a Petrol-t, de az egyes hozzászólást nem én írtam ,és még nem volt időm frissíteni a képen látható ajánlást.
(#1823) Dyrana: ezért nem ajánlom én az Octane-t, no meg a Vertex plus-t sem.
(#1831) Dr V: Ha a lényeg a megbízhatóság, akkor használt SSD-t nem ajánlom.
OCZ Agility3 64 GB boltból 17K körül, bizonytalanabb garanciával itt az aprón olcsóbban is megkapható, én ezt ajánlom. 64 GB-on WIN 7 64 bittel és jó pár programmal el lehet férni kényelmesen. Beépítőkeretet olcsón lehet kapni az SSD-hez, úgy már be fog férni a 3.5-ös helyre.Pár hozzászólással feljebb épp ajánlottak is egyet.#1774) Feketesz: : Az egyes hozzászólásban ajánlott SSD-k bármelyike megfelelő lesz számodra szerintem.
Újra és újra kérnék szépen MINDENKIT, hogy akinek már megvan az SSD-je , és bármilyen problémája akadt vele, az a NE ITT , hanem a Flash SSD topikban tárgyalja ki! NE csináljunk ebből is már még egy ugyanolyat! ( Vagy LEGALÁBB OFF topik legyen a hozzászólás, különösen az olyanok, hogy pl. hogy kell egy Penfrive-ot aktívvá tenni..... )
KÖSZÖNÖM SZÉPEN
-
félisten
válasz Feketesz #1833 üzenetére
A lapos specifikációját nézve, Intel HM55 chipset-es(SATA2-es), Intel AHCI driver, standrad Caddy kell (12,7mm magas)...
Ezeket figyelembe véve szinte bármelyik ajánlott SSD megfelelhet a számodra, SATA3-as is lehet, visszafelé kompatibilis a SATA2-vel. Neked is csak azt tudom pluszban javasolni, ha esetleg a Samsung 830-ast választanál, akkor azt lehessen stabilan a Caddy-ben rögzíteni, mivel a Samsung 7mm magas. (Arra gondolok, hogy caddy-je válogatja milyen módon rögzíthető a meghajtó benne. Van amiben csavarozni lehet, van ami sima "bepattintós", de van olyan is, amin még van egy plusz "retesz" a tetején, ami 7mm magas SSD-knél ugye nem ér semmit, csak a 9,5mm magas SSD/HDD-knél... Ha véletlenül Samsung 830 mellett teszed le a voksod és a caddy is ilyen "reteszelős", akkor a Samsung-ból az N-es, Laptop Kit-es változatot vedd.[ Szerkesztve ]
-
félisten
Arra miért van szükséged? Esetleg W7 telepítőpendrive-ot szeretnél létrehozni?
Ha igen, akkor ezt olvasd el, a bejegyzésem végén linkeltem a W7 telepítőpendrive létrehozásának módját.
Windows 7 "x86 és x64 az egyben" telepítő készítéseMindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
Feketesz
csendes tag
-
aginor
veterán
válasz Fire/SOUL/CD #1828 üzenetére
Köszi, megvan. Pendrivet hogyan tudok aktívvá tenni, ha szürke ez az opció?
Azért vagyunk a világon,hogy valahol vegyünk egy ATI Radeon-t :))) by: LADA VFTS http://www.flickr.com/photos/40852488@N03/
-
Dr V
őstag
Üdv!
Tervezem egy ssd beszerzését. gigabyte ma-790x lapom van, SATA 3Gb/s csatlakozóval.
10-15 közötti összeget szánok az ssdre. Elvileg a 64gigás elég lenne, de ha 1-2 programot ráteszek még a mostani 64 bites win7 rendszerem mellé akkor valszeg elfogyna a hely...Használt v új kb mind1, lényeg a megbízhatóság és h a rendszerem gyors legyen (habár az eddigi teszteket olvasva kb mind egyfomán gyors életszerű körülmények között). Most 2 db 500as winyóm van raid 0ban, ezen van az oprendszer is.
Csak 3,5" helyre tudom betenni, kisebb nincs a gépházamban.[ Szerkesztve ]
The bass and the tweeters make the speakers go to war!
-
félisten
Ha nem az SSD-re telepítettél, "csak úgy" betetted egy gépbe és egy működő rendszer alól nem látszik, annak szinte mindig az az oka, hogy nincs particionálva a meghajtó.
Ezt az OS lemezkezelőjével megteheted. WIN gomb + R és diskmgmt.msc
Ha teljesen szűz még az SSD, akkor a lemezkezelő először a partíció stílusra kérdez rá, MBR avagy GPT. Az MBR-t válaszd.
Az SSD particionálatlan területén jobb egér/Új egyszerű kötet és egy elsődleges NTFS fájlrendszerű partíciót hozz létre.[ Szerkesztve ]
-
aginor
veterán
válasz Fire/SOUL/CD #1800 üzenetére
Pill. ott tartok, hogy bios látja de a win nem. Achi beállítva. Amd driver feltelepítve, de még a win installer sem látja, de az Aida igen..
-
rszp
aktív tag
Ugyanannyiért a Samsung 830 vagy a Vertex 4 lenne a jobb?
-
törölt tag
Sziasztok! Pár hónapja vettem egy OCZ Octane SSD-t Windows Vistához. KB 2 - 3 hónapig minden rendben volt. Azóta a sírás környékez. Belassul néha úgy a gép, hogy a leglassabb merevlemez 3x körbetáncolja. Vele egy időben vettem OCZ Vertex plus SSD-ket régi laptopokba szintén Windows Vistához. Azok azóta is mint az álom mennek. Elméletileg az Octane is ajánlott volt régi OS-hez. Mi a fene lehet? Gyakorlatilag minden ajánlott beállítást megléptem. Van valami SSD karbantartó program esetleg? Gondolom a TRIM hiánya teszi be a kaput.
-
jeni
félisten
azon töröm a fejem,hogy van-e értelme a Samsung laptopba egy Vertex 3 120GB-t venni,ami HM65 chipes de mégis csak SATA 2 vezérlésű
nem tudná fizikailag kihasználni a tudás többletet.ebben az esetben aszinkron és a szinkron vezérlés már nem oszt szoroz egy Sata 3 ssd esetében egy sata2-re kötve?
a pc gépbe nem gond mert meg van a Corsairom,de még nem szereltem be
-
balpis
őstag
A PCI kártyákat (scsi és tv-tuner) VMWare alól nem látja. Legalábbis win7-ből nem sikerült. De azt hiszem, próbáltam Ubuntuban is és ott sem jött össze.
Sajnos rossz választás volt ezt a TV kártyát vennem akkor, mert szinte mindhez van driver, még ebből a sorozatból is csak ez az egy maradt ki, a kisebb és nagyobb sorszámú is megy W7 alatt...
A SCSI meg a diascannerhez kell, amihez már XP-hez is alig lelni drivert...[ Szerkesztve ]
notebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó
-
jeni
félisten
kérdés a Petrol jó-e vagy sem? ára nagyon jó. melyik rovatban?
balpis
igen a Vetex 3 jobbnak tűnik 3000 Ft-al drágábban adnak mellé keretet és még ráadásul jobb a teszt eredménye
én 1 op. rendszert tennék rá és félek a 60Gb SSD-től mert ott már figyelni kell,nehogy beteljen véletlenül meg az a 15-20% kötelező szabad hely
ezért vennék én is 120Gb SSD-t a laptopba[ Szerkesztve ]
-
balpis
őstag
volt az pár napja 22900 is az aprón.
Meg talán lesz is még
Most viszont a 2k különbséget lehet, megadnám a vertex3-nak, ha épp venni akarnék.
Fontolgattam az asztali gépbe én is, de még halogatom - úgy 20k/120GB-t lőttem be magamnak .De a vásárlással kapcsolatos kérdés - vagy mégsem? - is legyen:
én azért is vártam eddig, mert 120-ast szeretnék, mivel 3 oprendszert tennék rá.
Win7, XP, Ubuntu. Mi van ekkor a Trimmel? Csinálja partíciónként a W7, Ubuntu, az Xp-vel meg majd csinálok valamit, vagy ha felmountolom az XP partícióját a W7 alá, akkor az "lekezeli" azt is valahogy?
Igaz, az XP az tutira csak rendszer lenne, és csak olvasna onnan, nagyon ritkán kell - pl. ha a TV kártyámat akarom használni vagy a diascannert az SCSI kártyán, mivel ezekhez nincs semmi újabb driver -, talán idén már egyszer elindítottam...[ Szerkesztve ]
notebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó
-
jeni
félisten
viszont Vertex 3 az aprón olcsóbb és van hozzá alapból felfogató keret,talán + pont ,hogy szinkronos
rszp
22828Ft
viszont az oazis boltban azonnal megkapja az ember saját névreáááá öcsém az Iway bolt meg a Corsair GT 120 SSD-nek nyomta fel az árát
31970Ft-ról 38750 Ft-ra[ Szerkesztve ]
-
rszp
aktív tag
Árgép alapján van még 23800-ért. De biztos, hogy esni fog mostanában.
-
jeni
félisten
érdekes itt az aprón az Agility 3 120 ára 1000 Ft-al megugrott 24900 Ft de az Oázis boltban olcsóbb.
-
rszp
aktív tag
válasz Core2duo6600 #1806 üzenetére
Olcsóbban az Agility 3 lenne és az alapból meg is felelne, de kérdés az, hogyan reagál a VMWare terhelésre.
-
rszp
aktív tag
Sziasztok!
120-128GB SSD érdekelne Win7 rendszer + VMWare Workstation -höz.
Megfizethető áru érdekelne. A jelöltem a Samsung SSD 830 128GB.Valami szerényebb olcsón képes hasonó eredményt elérni mint a Samsung?
A VMWare használatra melyiket ajánljátok?Köszi.
-
félisten
Hát ha van kedved, keress Marvell technikai doksik és specifikációk után, avagy blogok után, utána Te is "sejtelmesen" fogsz fogalmazni inkább...
1. Igen. (Nem a sebesség az, ami miatt érdemes. SATA3-as HDD-k SATA2 max sebesség közelében nem járnak jelenleg)
2. Igen.[ Szerkesztve ]
-
Core2duo6600
veterán
(#1798) Monyos , (#1799) Bodor
Igen, a sima jelzőt arra gondoltam, hogy nem tömorít, mint ahogyan mondtad is pl Idilinx, Samsung, intel, ...stb.
(#1801) Egon
Sata 2 eset szvsz nem, persze ha kevés a sata port, akkor úgy esik ahogy puffan
Igen, a lapgyártó oldaláróll lehet leszedni a drivert hozzá, bár jó esélyel a win 7 is megtalálja a neten[ Szerkesztve ]
Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
Egon
nagyúr
válasz Fire/SOUL/CD #1800 üzenetére
Hát ez elég sejtelmesen és megfoghatatlanul hangzik ahhoz, hogy farokfelvágva nekiessek...
Mindenesetre ha arra kerül sor, hogy szétszedem a gépet (pl. portalanítás végett), akkor megfontolom, hogy átrakom a Marvell vezérlőre a vinyót (vagy vinyókat).
Két gyors kérdés még a témában:
1. SATA2-es vinyót is érdemes esetemben átrakni?
2. Az említett Marvell ACHI driver, része lehet az Asus honlapjáról letölthető Marvell drivernek? Ha nem, akkor honnan érdemes leszedni?"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Videoteszt Milyen SSD-t vegyek?
- Videoteszt Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- EA Sports WRC '23
- Töltőtoll kedvelők/használók topicja
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Hardcore café
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Mikrotik routerek
- Futás, futópályák
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- További aktív témák...
- SK Hynix Platinum P41 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Bontatlan - 7000-6500 MBs - Eladó!
- Western Digital 3.5" My Book 16TB - Új, Bontatlan - Eladó! 99.000.-
- BESZÁMÍTÁS! 3TB Western Digital RED SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Sandisk Extreme Pro microSDXC kártya 256GB
- Új 2TB KINGSTON XS1000 hordozható SSD , USB 3.2 Gen2, 1050/1000 MB/s, fekete .
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest