Hirdetés
- EA Sports WRC '23
- Xbox Classic / Xbox 360
- PlayStation 5
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Warhammer 40.000
- Lost Records: Bloom & Rage – Tape 1 teszt
- Monster Hunter (gyűjtő topik) - PC/PS/XBOX/SWITCH
- Asylum - tölthető a demó
- Nintendo Switch 2
- Kingdom Come: Deliverance II teszt
-
GAMEPOD.hu
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. február
Új hozzászólás Aktív témák
-
MZsoltee
veterán
válasz
Daywalkerke #99826 üzenetére
Ha elkezd 20-30 kliens 720p-ben YT videóket nézni egy esős napon, akkor kíváncsi vagyok mi lesz ebből a hálózatból.
-
MZsoltee
veterán
Win11 kompatibilis usb modemet keresnék legalább 4G-st, de ha lehet 5G-st. Mik a lehetőségek?
-
MZsoltee
veterán
válasz
FireFox1996 #96561 üzenetére
Ezt már egy ax 1800-as Asus is tudja.20k körül kapni.
-
MZsoltee
veterán
válasz
kipser #96396 üzenetére
Mit értesz az alatt, hogy ki akarod használni a 2000/1000-es netet? Mire használnád? Ki tudod használni egyáltalán az igényeid alapján ezt netsebesseget? Érdemes havonta azért + X ezer forintot költeni? Érdemes 100k körüli routert venni?
A 30-40 eszköz mind wlan-on csatlakozik?
A wlan-on csatlakozó eszközök mekkora területen lesznek? Hány szintén lesznek? Milyen falak födém van? Biztos elég lesz egy eszköz?Roviden összefoglalva:
Érdemes most olyan eszközt venned, amit később nem tudod pontosan mire es milyen körülmények között fogsz használni? Nem érné akkor az új helyszínhez megfelelő eszköz(öke)t venni? -
-
MZsoltee
veterán
válasz
falco5 #96331 üzenetére
Kábelekkel kösd össze az eszközöket, egy szintet csak ki tudnak szolgálni.
1. Padláson legyen egy rendes router, ide csatlakozzon a net. Lehet ez elég lesz az emelet kiszolgálására is.
2. Ha nem elég az emelethez, akkor vigyél le egy kábelt a padláson lévő routerből és tegyél egy másik routert az emeletre valahová.
3. A mostani router helyére a földszinten szintén tegyél egy routert, amit összekötsz a padláson lévő eszközzel.A szomszédok ellen a Wifi6 tud a legjobb lenni, akkor van elég csatorna, de ahhoz minden eszköznek wifi6-osnak kell lennie.
-
MZsoltee
veterán
Szvsz nem olyan rosszak a mai routerek. Kérdés mit vársz el tőle. Ha nem több száz torrentet akarsz egyszerre futtatni teljesen vállalhatóak. Illetve a legtöbbre lehet külső merevlemezházban egy vinyót kötni, így hálózati meghajtóként is lehet használni PC-n, laptopon, TV-n.
-
MZsoltee
veterán
válasz
BB9000 #96141 üzenetére
Ha nem kell a sok lan port, akkor elég lehet a AX1800U-ból kettő. Én most rendeltem, és a vége 1 db AX1800U és egy ASUS RT-AX58U V2. Ez így kb 60k.
Két AX1800U 40k-ból megúszható.
Két Asus RT-AX55 55k körül megúszható. Én nem látom az előrelépést a A két AX1800U-hoz képest a +1-1 LAN portonkívül. Esetleg el lehet gondolkodni az egy AX1800U és egy AX55 kombináción is.
Én most rendeltem, és a vége 1 db AX1800U és egy ASUS RT-AX58U V2. Ez így kb 60k.
* #96147blakey: Jogos, javítottam. A Lan port helyes? -
MZsoltee
veterán
Sziasztok!
Otthoni mesh hálózatot szeretnék kialakítani.
A ház két szintes, leier habisol (könnyűbeton) téglákból épült, moinolit fődémmel. Az alsó szint kb 55-60nm. Itt jönne be az internet, úgy néz ki majd Telekom lesz.
A nappaliban szeretném elhelyezni az ONT-t. Elvileg nem mesh képes, így kerülne mellé egy router(ASUS RT-AX58U V2-re gondoltam). Ez körülbelül a ház közepe. Aminek a feladata az alsó szint, valamint a terasz kiszolgálása. A legtávolabbi pont kb 20-25m ameddig el kellene érni. Hálózaton egy TV kerülne még rákötésre.
A felső szintre felvinnék egy ethernet kábelt és ott elhelyeznék egy másik routert a dolgozó szobában (ASUS RT-AX53U Router-re gondoltam) mint mesh eszköz:
- felső szint kiszolgálása Wifi-vel
- NAS kábelen (torrent és a lenti tv-n innen néznénk a filmeket 4K, openvpn-en keresztül elérhető tárhely)
- 1 PC kábelen (a lenti tv-re alkalmanként innen streamelnék játékot)
- 1-2 laptop kábelen (munka, viedokonferencia akár párhuzamosan is, távoli asztal kapcsoalt-ok)Megfelelőek az eszközök, alul esetleg túl terveztem a dolgot?
-
MZsoltee
veterán
válasz
Anonymus23 #91317 üzenetére
Mi lenne a legolcsóbb eszköz ami megfelel a lenti elvárásoknak?
Félreértés ne essék, nem veletek van gondom.Nem gondoltam volna, hogy ez a kérés nem ugorható meg 20k-ból.
12-14k körül vettem a Xiaomi 3G-t anno 3 vagy 4 éve. Azt gondoltam hogy kb másfélszeres áron ennyi idővel később kapok egy ugyanilyent 4 lan-al. -
MZsoltee
veterán
válasz
Multibit #91315 üzenetére
Nem gondolom, hogy 3 eszköz kellene. Eddig egy volt, csak a router, mert a digi a LAN-on jött. Most hoztak egy routert mert optikán jön a net. Ezen nincs USB és gyatra a WIFI is. Ok, akkor ez megy AP-be mögé meg ment a régi router. Már ekkor is szívtam a fogam. Na most vegyek még egy 3. eszközt azért, hogy egy harmadik eszközt is rá tudjak kötni a hálózatra vezetékesen?
-
MZsoltee
veterán
Sziasztok!
Kicsit elvesztem a témakörben, azt gondoltam nincs túl nagy igényem, de mégsem találok megfelelő eszközt.
Van egy Xiaomi 3G routerem, amin van USB 3.0-s csati amire egy merevlemezt csatlakoztattam és a router csodálatosan torrentezik, valamint hálózati meghajtókénti működik. A problémám az lenne, hogy csak 2 lan portom van, ami eddig elég volt, de most jött egy újabb 3. LAN-os eszköz. Szóval olyan routert keresek, ami teljesíti az eddigi követelményeket:
- USB 3.0 csati
- okosítható, így padavannal tud torrentezni
- hardveresen nem gyengébb a jelenlegi routeremtől
- van legalább 4 LAN portja
- 20k-ba belefér -
MZsoltee
veterán
válasz
Gubek-Einste #77988 üzenetére
Csak az már nem kapható.
-
MZsoltee
veterán
Sziasztok!
Egy ismerősömnek megtetszett a Xiaomi 3G routerem, amivel lehet torrentezni és külső merevlemezt is létre lehet hozni hálózati meghajtóként. Mi a legolcsóbb router most, amivel ez szintén hasonló minőségben megoldható? -
MZsoltee
veterán
Vételeztem egy TP-Link TL-WR741ND: és feltűnően lassú wifin keresztül 2-2,5MB/s és 60as net van. Normális ez vagy jól érzem, hogy valami nem stimmel?
TP-Link TL-WR741ND:
- Maximum 50-60 Mbit-es sávszélességû internetkapcsolat mellé -
MZsoltee
veterán
Megoldható-e az, hogy a routeren (TL-WR741ND) kikapcsoljam a ledeket valamilyen módon iszonyat zavar és még fogyaszt is tök fölöslegesen?
-
MZsoltee
veterán
300kb/s az nem túl sok pedig a jelerősséget mindenhol erősnek írja!
-
MZsoltee
veterán
WN721N sokkal gyengébb szerkezet, mint a WN722N? Ilyen menne a már pár sorral ezelőtt említett hálózatba.
-
MZsoltee
veterán
Folyamatban az otthoni hálózat kiépítése
Chello 15/1,5M--->TP LINK TL-WR741ND--->2db 12 cm-s fal ---->és ide milyen wlan adaptert vegyek usb-s /PCI
Boltok:[link][/L (L:http://www.cgroup.hu/#gyartoink/halozati-kartya)[link](/L) -
MZsoltee
veterán
Router vásárlás előtt állok és kikérném a tanécsotokat a kicsikének egyenlőre egy 5/0,5mbps-es netet kellene megosztania, de később lehetséges komolyabb net is.
Egy Pc egy laptop és esetleg egy telefon között. A PC és a lapos között helyi hálózat is lenne. A PCbe kábelen keresztül a többi eszköz meg wlanon.
5k körül gondolkodom lehetőleg helyi boltban esetleg ugyan ennyiért használtan garival:
[link],[link]
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Új! Lenovo IdeaPad Slim 3 Médiás Laptop 15,6" -30% Ryzen 5 7520U 16/512 Radeon Graphics 2GB ! FHD
- Gyönyörű! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 32/512 FHD HUN
- PowerBank ( Magsafe is ) /// Számla + 1 Év Garancia
- PS5 Fat 825GB lemezes // hibátlan állapot // minden tartozékával
- OHH! HP EliteBook 850 G8 Fémházas "Kis Gamer" Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD HUN
- Eladó Intel NUC 5i3RYK (i3 5.gen - 8GB - Win) - Nagy házas verzió!
- Lenovo Thinkpad T490: i5-8365U, 16GM Ram, 256GB SSD,FHD IPS kijelző,100%-os akku
- Sapphire Nitro+ RX580 8GB szép állapotban!
- ASRock Radeon RX 6600 Challenger 8 GB
- Új MSI GF66 Katana FHD IPS 240Hz i7-12700H 14mag 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 3070 8GB Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest