Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• mandju

senior tag

válasz Khaosz55 #69638 üzenetére

Így van, van az a képméret, ahol még nem éri ez az objektív a határait. Az én 315 cm széles vásznam is ilyen. Vagyis a JVC Z1 tartotta a christie-vel és az rq13-mal is a lépést. De ebben is nagy 100mm-es objektív van. Talán 350 cm széles, ahol szerintem ezek a gépek már nem annyira "vállalhatóak".

Akkor jöhetnek az igazi nagyvadak.

De például a Barco a Bragit is max 300 cm széles gain 1.0 vászonra ajánlja. Mondjuk a bragi-t a fényerő miatt. A Barco-sok (Chris Makovets, Bart Devos) 40 fL-t ajánlanak HDR-hez. Amikor voltam a Barco szeánszon a njord-ot is ekkora fényerőre kalibrálták. De ezt nem úgy kell elképzelni, mint sdr anyag esetén, hogy rettentő fényes a kép. Tonemapping mellett nagyobb a dinamikatartomány, több fényerő marad a csúcsokra.

ez a bekezdés a 14 fL-tel vetítőknek íródott.

FI:
    igen én is használtam a christie-vel az svp-t. Ott annyi "könnyebbség" volt, hogy csak duplázni kellett a képkockákat, mert a christie tud natív 47.952, illetve 48 Hz-et. Ez egy nagyon pozitív tulajdonsága a profi vetítőknek.

Teljesen artifaktmentes képet eredményezett. Profiloztam. Minden, ami 30 Hz, vagy alatta volt az duplázásra került, felette pedig csak "átengedett" az svp. Szerettem. A JVC FI meg sem tudja közelíteni. Így nem is használom.

Új hozzászólás Aktív témák