Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ijk
nagyúr
válasz Morph76 #65199 üzenetére
Akármennyire is szerettem a plazmát ma már kvázi semmiben nem referencia. Kontrasztban OLED jobb, fényerőben is. Mozgókép felbontásban jobb a plazma mivel impulzusos, de egy jó BFI-vel simán lehet reprodukálni. Felbontásban szintén megragadt konzumer szint 1080 sornál (most azon ne vitázzunk mennyire kell 4k), nehéz, magas a fogyasztása. Az impulzusos technológia egyúttal a hátránya is, mert sokan nem viselik el a vibrálást.
Ettől függetlenül mai napig nem cserélnék le egy pl. VT60-at ugyanakkora méretű OLED-re, mert olyan jó minőséget képez.[ Szerkesztve ]
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
Vhiktor
veterán
válasz M@trixfan #65197 üzenetére
pixelfrissítés szerintem egy “egyenletesre öregítés” lényegében.
Ez így van, valamelyik márka még írja is a manualban, hogy ne futtassa a nagy pixel frissítést ész nélkül állandóan senki, mert "rontja" a képet.ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
M@trixfan
addikt
Mert nem is így működnek ezek a dolgok a valóságban. Referencia termékeknél nem lesz hirtelen pocsék az eszköz attól, hogy jött újabb technológia. A legdurvább az élettartam amiben a plazma messzemenően bizonyított. Ráadásul az “image retention” rugalmas egy nagy tartományon belül ha valaki ésszel él. Sajnos az OLED-nél gyanúsan kumulatív öregedés van, a pixelfrissítés szerintem egy “egyenletesre öregítés” lényegében. Mozgás, SD anyagok, natív RGB pixel, meleg foszfor spektrum, homogenitás… Ezek terén nem is haladtuk még meg, “just to name a few”…
[ Szerkesztve ]
twitter: MatrixfanLive | Ősidőktől a PH!-n
-
-
Vhiktor
veterán
válasz MrZenan #65194 üzenetére
Fényképezd le a mintát és tedd be ide, segítünk.
Akár videót is feltehetsz róla (gyári beállítással kezdve majd ahogy növeled a fekete szintet), csak lássuk azt amit Te.ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Vhiktor
veterán
válasz MrZenan #65191 üzenetére
Az hogy a kontraszt akkor jó ha a kontraszt 0-n van az nem jelent bajt. Sok esetben főleg tvknél a kontraszt gyárilag teljesen jól be van állítva és sokszor a feketeszint is.
[ Szerkesztve ]
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Vhiktor
veterán
válasz MrZenan #65191 üzenetére
A sima gamma állítás nem mindig elégséges. Mármint hogy 2.2-re, 2.4re vagy 2.0ra állítod.
Ha gyárilag hullámzik a gamma görbe vagy köze sincs ahhoz ami értek a menüben szerepel, akkor csak 10 vagy még inkább 20 pontos gamma kalibrálással lehet helyre tenni. Ezt nagyon kevés projektor tudja.Ha csak annyi a baj hogy 2.2-t választva mondjuk 2.0 a valós mert gamma, de közben lineáris, akkor csak magasabb gamma értéket kell választani.
Viszont ha fekete közeli részeknél a gamma bebukik, mondjuk 0-10% között, a kiválasztott érték helyett, ami most legyen a példa kedvéért 2.2., szóval helyette 2.6 vagy 2.8 vagy még rosszabb akkor baj van.
Ebben az esetben lehet próbálkozni feketeszint állításal ami segíthet rajta, de közben megemeleheti a fekete szintet is aminek kontraszt veszteség lesz a vége. Ha csak 2 pontos fehéregyensúly állítás van akkor a bias/offset-el is lehet probalkozni de csak óvatosan. Mert az is megemelheti a fekete szintet és fekete közeli részeknél elszíneződést okozhat.
Első lépésként válasz mondjuk 2.2 gammat. Aztán végpontozz, állítsd be a fekete szintet. Itt villogó oszlopok vannak, a 17 és felette latszodnia kell. 17nek elég ha csak éppen látszik. Addig emeld a fekete szintet amíg ez be nem következik de közben figyeld hogy a 16 ne látszódjon az olvadjon egybe a háttérrel és a háttér feketeje se emelkedjen. Van amikor ez nem sikerül. Elofordulhat hogy amikor elkezded látni a 17et akkor már emelkedik a feketeszint is vagy amikor éppen fekete lesz a fekete akkor már nam látsz pár oszlopot villogni. Ekkor csak több pontos gamma kalibráció segíthet. Esetleg a bias/ offsetel lehet próbálkozni.
De tegyél be képet úgy fotózva hogy lássuk mit látsz.
Kontraszt fehér szint allitashoz van. Az 2 külön video.
Milyen gammaval jönnek meg a részletek úgy hogy marad a fekete szint is?
Sötét van a szobában? Nincs világító fényforrás?Szóval ez eléggé összetett dolog, vegpontozással kezd,.általában megoldja a fekete közeli részeket(ettől még a gamma kimerten lehet hullamzo)
[ Szerkesztve ]
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
MrZenan
junior tag
válasz Vhiktor #65184 üzenetére
Nálam 2.2-es gammával csak akkor nincs black crush, ha a brightness +3-on van. Viszont ott már az alapból szürke fekete még szürkébb.. Az AVS hd videói alapján állítottam be mindent. A legnagyobb baj az, hogy az AVS tesztábrája szerint csak akkor jó a kontraszt ha 0-án van.
Van valami tippet esetleg? -
MODERÁTOR
Off off!
Köszi!Xiaomi 13T
-
Vhiktor
veterán
válasz szepi0808 #65183 üzenetére
Természetesen direkt megmutattam azért kérte. Eredetileg egyébként 2.4 volt nála hatalmas black crushal. Ha szeretné utána nyugodtan átállíthatja 2.4re (menüben 2.6) is. Azzal is tökéletes marad a kalibráció, mivel kimértem.
Tisztelettel megjegyzem, hogy Veled nem kívánok semmilyen diszkurzust folytatni Nem értem minek kell beleszólni, amikor én sem reagálok a posztjaidra pedig sokszor tudnék. De továbbra sem fogok.
[ Szerkesztve ]
-
szepi0808
senior tag
válasz Vhiktor #65158 üzenetére
Nem értem, hogy miért kér valaki ideális vetítési körülmények között 2.2 gammát, mikor a 2.4 sokkal mélyebb, élethűbb képet mutat. Sőt 2.5 is nyugodtan beleférne, sőt szoktam is használni. A 2.6 gyári kb 2,4-2,5 között mérhető vissza.
Nem mutattat meg az ügyfélnek a kettő között látható különbséget?Sony VPL-XW5000ES, Sony VPL-XW6100ES SepiSreens Jolly Frame 136" 0.6 ALR 4K Zidoo Z3000 Pro Anthem AVM70 15.2ch. EMOTIVA XPA Gen3 7ch + 2x BasX500. MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5 SVS SB4000 2db.
-
Cseneles
őstag
Masodikra direk a Christie 4km25 rezegtetett 4K gepet raktam be peldanak. Ez megegyezik egy Christie hd10k-m vagy 6-14k-M es a Runco vx22i belso prizma es dmd blokjaval. Kulonbseg egy shift uveg az prizma blokk es az objektiv kozott.. igy a nativ fullhd-bol 4k-t rezegtet illetve a lampa helyett lézert kapott. Nem veletlen a nagyon kozeli kepi hasonlosag.
Runco VX22i-CineGlide prism, Hivilux 2.35:1 gain 1.2, Emotiva XMC-1, XPA5 Gen1, Wharfedale EVO 4.4-CS-4.2, 2 Dayton Audio Ultimax 12-22 DIY, 2 Definityve Technology IW13, Behringern NX4-6000
-
BBéci
legenda
Kihagytam a felsorolásból: viharkár, jégeső és betörés ellen is hasznos a jó minőségű, fémléces redőny. Számomra alapértelmezett, mert redőnyös lakásban nőttem fel, mostani házamhoz úgy kerestem kivitelezőt, hogy beköltözés előtt elkészüljön, mert egy napot/éjszakát sem szerettem volna eltölteni redőny nélkül. Elkövettem egy hibát, fehéret rendeltem, pedig a sötétbarna sokkal jobb lenne.
Ízlések és pofonok...Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Joshi
titán
Mert a nagyszoba (nappali) keleti fekvésű, ott délután vagy esténként ténykedünk amikor már elég a sötétítő is. Ráadásul erkélyfal, anno nem akartam annyit költeni rá.
(#65178) Cseneles ehhez a projektorhoz Paks2 kellene, nem utolsó sorban pedig Mészáros haveri körébe tartozni.
[ Szerkesztve ]
-
Cseneles
őstag
válasz Cseneles #65177 üzenetére
Christie eclipse 6chip dlp, rosszul irtam
Viszont itt a Christie 4k 3chip dlp gep csak h ne legyen annyira elrugaszkodott a keplet. Dlp az Dlp
hiába a magas on/off kontraszt. Egy 6-7000:1 dlp a magas ansinak koszonhetoen csuklobol hozza egy csucs lcd kontrasztjat 1% adl-ig boven felette is teljseit. Egyedul az abszolut fekete szint ami az lcd mellett szol.[ Szerkesztve ]
Runco VX22i-CineGlide prism, Hivilux 2.35:1 gain 1.2, Emotiva XMC-1, XPA5 Gen1, Wharfedale EVO 4.4-CS-4.2, 2 Dayton Audio Ultimax 12-22 DIY, 2 Definityve Technology IW13, Behringern NX4-6000
-
Cseneles
őstag
válasz mandju #65172 üzenetére
Itt meg egy 3chip dlp, Sony házimoziba szánt csúcs gépe illetve a JVC aktuális felsőkategóriás hazimozi projektora látható.
összevetett ANSI kontraszt mérési táblázat. Árazást tekintve :
christie 350.000$, Sony GTZ380 90000€, JVC NZ9 23900€
Ez elég beszédes :Here is an illustrative example; where this particular image measures 5.9% ADL:
Circa 73% of video content resides within the range 0-10% ADL; 82%
within the range 0%-15% ADL; 91%
within the range 0%-20% ADL; and 99.5% resides
within the range 0%-50% ADL (ANSI), with only 0.5% residing[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz Khaosz55 #65173 üzenetére
Az Pioneer KURO, Panasonic VT/ZT60 plazma feketeszint.
#65175Joshi
Szerintem jó a sötétbordó, nem cserélném le feketére.
Miért nincs redőny? Az szerintem alapfelszerelése egy lakásnak/háznak. Nem csak a sötétítés miatt, hanem a hideg/meleg/zaj ellen is kiváló.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Joshi
titán
Laikusként lenne egy kérdésem. Ha a szoba falai fehérek és mondjuk a projektor feketénél nem kapcsolja ki teljesen a háttérvilágítását, akkor is lehet érdemi feketét mérni? Gondolom a helyiségbe semmilyen külső fény nem juthat be.
ui.: mivel nekem nincs a szobában redőny, ezért ha megvárom a teljes sötétet, akkor egy függönnyel már jó lesz? Az a baj, hogy a függönyöm sötét bordó nem fekete. Mindenképpen lecserélem.
[ Szerkesztve ]
-
mandju
senior tag
válasz Khaosz55 #65173 üzenetére
Nem ezért raktam ide.
* JVC DLA-Z1 * gerriets opera white - ultra thin frame 135" 2.35:1 AT * Trinnov Altitude 16 * FusionAmp * Apollon Audio NCMP 6350 * Apollon Audio NCMP8350 * 3 Pronomic XA1400 * HTPC MadVR * DIY H16-15 Bold Series * 6 BMS18N862 * Trinnov waveforming *
-
mandju
senior tag
Én meg itthagyom a JVC Z1 legutóbbi mérését.
Profilozott i1display pro + calman
- 315 cm széles, gain 0.9 vászon.
- ~ 100 nit csúcsfényesség
- 3DLUT, DCI-P3 és Gamma 2.2 kalibrálva (displaycal 2000 minta)
- dinamikus lézer kikapcsolva, írisz teljesen nyitva, filter nélküla gépben 6300 óra van és 2017 a gyártási év.
A szobámban végzett ADL mérési sorozat eredménye:
És mindez filterrel, 3DLut nélkül, autocal lefuttatása után. Elég pontosnak mondható a CMS. Kár, hogy a filter ~ 50% fényerőt nyel el ennél a típusnál.
* JVC DLA-Z1 * gerriets opera white - ultra thin frame 135" 2.35:1 AT * Trinnov Altitude 16 * FusionAmp * Apollon Audio NCMP 6350 * Apollon Audio NCMP8350 * 3 Pronomic XA1400 * HTPC MadVR * DIY H16-15 Bold Series * 6 BMS18N862 * Trinnov waveforming *
-
Vhiktor
veterán
Ha érdekes ilyen formábn az ADL kontraszt, akkor más típusú gépeknál is meg fogom mérni és meg fogom osztani, ha arra alkamasnak találom a szobát.
-
Vhiktor
veterán
válasz BIGi75 #65165 üzenetére
Az anyag megvan, erőt kell gyűjtenem, hogy valahogy feltegyem a falra és a mennyezetre. Függöny síneket nem szeretnék, szóval a falra akarom felszerelni, csak még nem tudom mi lenne rá a legjobb megoldás (esetleg fa keret és arra tűzdelni, a fa keretet meg a falra fúrni).
-
Vhiktor
veterán
válasz Khaosz55 #65166 üzenetére
Direkt kikapcsoltam a dinamikus lézer vezrélést. 3 állása van: Off, Limited, Full.
Limited mellett még mérhető marad egyszerűbb műszerrel is a fekete, Full-nál viszont már nem.ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Cseneles
őstag
Végre egy pozitív mért eredmény Sony lézer projektorral kapcsolatban az ország egyik legjobb és hitelesebb kalibrátorától!
Az ANSI kontraszt mérés nagyban befolyásolja a szoba, mérési környezet illetve még a műszer pozíció és távolság is a vászontól. Viszont alacsony ADL esetén egyre kevésbé szól bele a szoba főleg 1%, 2% esetén. így az ott kapott összeg full fekete terem esetén is nagyon keveset változna főként úgy, h dedikált moziszobában mért értékek ezek is.
20000:1 ON/OFF kontrasztú gépek is beesnek 1% adl esetén 5-6-8000:1 értékre az alacsony ANSI kontraszt végett. Viszont egy magas ansi kontrasztú gép (700-1000:1) sokkal kevesebbet veszít 1% ADL esetén. Még az on/off kontraszt érték felét sem!
Köszönjük a közzétételt!
[ Szerkesztve ]
-
-
Vhiktor
veterán
válasz BIGi75 #65163 üzenetére
Sötét szürke volt minden.
-
BIGi75
senior tag
Tök jó, hogy megosztottad, jó lenne ilyet mérést látni többet is. Az én on/off-om most ott van, mint az xw5000nek 2%nál abban a szobában. Meglepően sokat csökkent a kontraszt már 1%nál is, pedig a leírás alapján nem egy átlagos nappaliról van szó. Mennyezet milyen volt?
-
mandju
senior tag
válasz Vhiktor #65160 üzenetére
Értem amit mondassz, ennek ellenére talán eddig ez a leghivatalisabb on/off mérés, ami elhangzott a szánkból, vagy tőlünk.
-
Vhiktor
veterán
válasz Vhiktor #65160 üzenetére
*Szóval a mások által korábban linkelt ADL mérésekkel sem haonlítható össze vagyis következtetést nem igazán lehet levonni belőle.
-
Vhiktor
veterán
válasz mandju #65159 üzenetére
Természetesen. Az más kérdés, hogy ki szerint mi a hivatalos.
A kalibrálás és a mérés is úgy lett végrehajtva ahogy kell, ez alap.Ez a poszt nem az on off kontrasztról szólt, az most mellékes, a lényeg az ADL, hátha valakinek nyújt egy kis infót.
De, ha különböző márkájú gépeket akar összehasonlítani valaki arra nem jó, mert akkor mindegyik gépet ugyanabban a szobában kellene mérni, ugyanazon a vásznon, stb. és az még mindig csak arra az 1 szobára lenne érvényes.
Egyébként meg ilyen tesztet triple black velvet plushel burkolt szobában kellene végezni, ahol a lehető legoptimálisabbak a körülmények.
Szóval ez inkább csak érdekesség.
[ Szerkesztve ]
-
mandju
senior tag
Köszi Viktor!
azt gondolom ez egy hivatalosnak tekinthető eredménysor. Megfelelő szaktudás mellett és megfelelő műszerettséggel. Az xw5000-nek ilyennek is kell lennie. Ezek a gépek on/off-ban jobbak, mint az xw7000.
-
Vhiktor
veterán
m3ss többször kért ADL méréseket Sony XW5000ES projektorról.
A napokban kalibráltam egyet dedikált moziszobában, így a körülmények adottak voltak egy gyors ADL méréshez. A szoba falai matt sötétszürkére voltak festve, szóval nem voltak annyira sötétek mint mondjuk a Héra kis fekete festéke, de szerintem egy átlag moziszoba szintjét hozták.
Természetesen a mérések csak erre a szobára igazak, ettől lehetnek jobbak az értékek és rosszabbak is. Jobbhoz mindenképpen a legfeketébb matt festék kell, illetve a falak szövettel borítása.3 méter széles 1.1 gain vászon, laser light minimumra véve, dinamikus lézer vezérlés kikapcsolva. Természetesen az értékek a vásznon lettek mérve. Tulaj kérése alapján 2.2 gammára kalibrálva.
ADL kontraszt fekete(nit) fehér(nit)
50%: 77:1 1 77
20% 247:1 0.32 79.37
10% 530:1 0.15 80
5% 932:1 0.09 80.7
2% 2147:1 0.04 80
1% 3322:1 0.03 80.9on/off kontraszt (natív): 11.000:1 SDR esetében.
[ Szerkesztve ]
-
Q
senior tag
válasz brembo #65154 üzenetére
Elég nagy ugrás. Én annak idején AT6000-ről váltottam Epson 9300-ra. Fényerőben, kép élességben mindenképpen jobb. Fogadja a 4K jelet, ebben is jobb. Viszont 4K-ban homályosabb mint FHD-ben. A Panasonicnak jobb volt a 3D-je. Hűtési zaj elhanyagolható mindkettőnél. Mindkettő jól kalibrálható, de a Pana 2x annyi időbe telt. Az Epson képét nagyon nézd meg, mert nagyon könnyen beporosodik és zöldes, lilás foltokkal lesz tele a kép. Csak sötét háttérnél látszik, de engem nagyon zavart. Takarítható, de pénz és bosszúság. Az Epsonokat a képéhez képest túlárazottnak tartom. Ezt úgy írom, hogy nekem nem kellenek a szolgáltatásai, engem a kép érdekel. De lényeg, hogy a Panasonicnál sokkal jobb gép.
Eladó: QSC DCA2422
-
Celithrandi
addikt
válasz user26 #65153 üzenetére
Kicsi a vetítési táv is, nem tudnál túl nagy képet vetíteni. Nézz szerintem egy akkora tv-t ami max szépen elfér. A nézési távod gondolom kb 2,5 méter. Oda egy 65-75-ös tv elég jó opció lehet. Ha vársz még egy 6-12 hónapot akár oledet is kaphatsz értelmes áron.
i9 14900K, MSI Z790 Tomahawk MAX, ARCTIC LFIII 420, MSI 4090, GSkill DDR5 7600Mhz, Patriot VIPER VP4300 Lite 4TB, Lian Li LANCOOL III, LG 34GN850-B, Optoma UHZ66
-
brembo
aktív tag
Sziasztok,
Van egy panasonic PT AT5000E 3 lcd-s projektorom. Mennyire jelent előrelépést ehhez képest egy Epson 9300? A pana már szervízelésre szorulna, de már nem költenék rá, ha reális áron van nála jobb használt masina, amiben fiatal a lámpa.
Válaszotokat előre is köszönöm. -
user26
senior tag
válasz herrká #65152 üzenetére
@herrká
Köszönöm az infót, szeretem, ha valakivel "egy nyelvet" beszélünk. Rá keresgélek, az álltalad javasoltra.@Celithrandi
A szoba 3*3,2m. Szóval elég kicsi, semmiféle nagy dolgot nem tudunk bele venni, mert nem férni el, jött az ötlet, hogy a TV a falon legyen, helykihasználás miatt. Sajnos tönkre ment, és kb jó egy éve nincs is, telefonról, gépről néztem ami épp érdekelt, viszont rá akadtam erre az "okos projektor" témára, és elgondolkodtam, hogy hm... esti film a falon/vásznon...
Belemerülni, és vad eszközöket, kiegészítőket nem akarok, sem helyem hozzá, de ha gyakorlatban működne egy ilyen "projetor-házimozi-élmény", élvezném, de lehet én is csak 3 film erejéig
Hang formában én mindenképpen valami BT -s vezetéknélkülire gondoltam, de mit, azt nem tudom még, mivel nem akarok mindent be kábelezni, úgy hogy ez a "házi mozi" élmény csak szürkület, este időszakban történne.
Perzse lehet a vége egy tv lesz újra, de érdekel a dolog.
szerk:
"pc ből is ha két külön hdmi-n küldöd akkor sincs csúszás"
Sajnos ezt nem igazán értem, 1 db HDMI port van a laptopban, nincs asztali PC, elnézést a félre értésért.[ Szerkesztve ]
Xiaomi fan I 12T Pro I OnePlus 12
-
herrká
senior tag
válasz user26 #65149 üzenetére
Szia! Wanbo T2 Max-om volt. Akcióban ráugrottam. Első projektorunk, jó lesz ez nekünk, nincsenek nagy igényeink - indultunk neki.
A megadott specifikáció egy nagy kamu. Teljes sötétben, fakó, kontraszttalan kép. A hangzása egy tökdoboz. Első két, három film így is élmény volt. De az újdonság elmúlása után, már zavart a szürkés, életlen kép. Az okosságról annyit, hogy a youtube úgy laggolt, hogy élvezhetetlen volt bármit is ott nézni. később bluetooth hangszóróval támogattuk meg, legalább a hang jobb lett.
Aztán idetévedtem és érdeklődtem, hogy esetleg jobb vászon vagy valami? Felvilágosítottak, hogy ennek mindegy, vegyek projektort! :-) Először rosszul is esett, de aztán dolgozott a kisördög. Bekéredzkedtem egy "valódi moziszobába" és aztaaaaaa!!!
Ajánlották itt a BenQ W1070-et, kezdőszintnek. Meghirdettem a Wanbót, szerencsére gyorsan elvitték. Még nagyobb szerencsémre pont meghirdettek egy 1070-et, áron alul. Annyiért adtam el pont a Wanbót.
Hát, nagyon megérte! Vannak szinek! Éles a kép! Mi a teraszon használjuk, már szürkülettől "élvezhető" a kép. Vettem kintre egy használt házimozi erősítőt, volt itthon régről hangfal, hát ég és föld! Mi csak egyszerű filmnézők vagyunk. Azt sem értem sokszor, hogy itt a hozzáértők miről vitáznak vagy írnak?
De ha jót akarsz, kezdjed inkább egy valódi projektorral. Ezek a kínai csodák csak "halk esti fények"!
Bocs, a hosszért! Csak azért írtam, hogy lásd, mi is végigmentünk ezen, de legalább nem buktunk a kezdésnél... Neked ne kelljen később rájönni, hogy kár volt... -
Celithrandi
addikt
válasz user26 #65149 üzenetére
mekkorát tudnál vetíteni? Tehát a 40col helyére mekkora vászon férne fel? Mert ha 80col alatti akkor TV. A hang kérdés meg attól függ miből küldöd, hány kimenettel. Ha veszel pl házimozi erősítőt az szétosztja neked. De pc ből is ha két külön hdmi-n küldöd akkor sincs csúszás
i9 14900K, MSI Z790 Tomahawk MAX, ARCTIC LFIII 420, MSI 4090, GSkill DDR5 7600Mhz, Patriot VIPER VP4300 Lite 4TB, Lian Li LANCOOL III, LG 34GN850-B, Optoma UHZ66
-
user26
senior tag
Üdv, sziasztok! Remélem, hogy nem írtam rossz helyre. Nézegettem ezeket az "okos projetorokat", és gondoltam meglepem magam egy ilyen Wanbo Mini és Mini Pro HD eszközzel, otthoni "mozizás" céljából. Mit gondoltok erről ?
Nincs nagy igény semmiféle 4,8,16,XYK sem 3D igényre, a szoba elég kicsi, egy 40" -s TV volt a falon, de az lekerült, és tv helyett erre gondoltam. Úgy tudom, hogy ez rendelkezik hangszóróval is, viszont a hangzást nem tudom, hogy mivel oldjam meg, az azért ne doboz legyen. Esetleg valami középkategóriás bt -s (párosítható) eszközzel mennyire lenne kompatibilis ? A hang és kép párhuzamossan menne ? (Régebbi JBL, MI bt hangszoróink vannak, zenére nekünk megfelelő, de probaképpen filmhez nem).Nyilván felső, vagy felső + kaegória, és árban tuti lehetne cynemát csinálni otthon, de nem ez a cél.Xiaomi fan I 12T Pro I OnePlus 12
-
Joshi
titán
Szolgáltató függő dolog is lehet (gyenge a jel), de előfordulhat, hogy a set top box-al van valami vagy csak valami beállítás dolog. Itt nincs akkora adatátviteli sebesség, hogy egy átlagos HDMI kábel ne lenne jó. Amúgy én is akarok venni valami hasonló kütyüt, de még nem néztem utána.
-
motown5l
senior tag
Udv.megerkezett ma az uj vaszon.Amit eloszor rendeltem,nem fert be a szobaba..Motoros vaszon.Jobb mint a falra vetiteti.
-
arcok
csendes tag
sziasztok,
talán tud vki segíteni vagy csak felnyitja a szemem, h mekkora butaságot is szeretnék összehozni...
az internet szolgáltatónk a DIGI és mivel olcsóbb csokorban előfizetni, így van tv és telefon előfizetésünk is itthon. ez utóbbiak egyikét sem használjuk, csak az internetet.
van viszont projektorunk és mivel közeleg az olimpia, gondoltam jó lenne a tv közvetítéseket nagyban, jó felbontásban, közösen nézni a családdal. TV készülékünk nincs és nem is szeretnénk ilyet a lakásban.
van ötletetek, hogy a falban lévő koax csatlakozó és a projektor bemenete (ami HDMI és/vagy LAN) közé mit kell tenni, h a projektoron nézzük a DIGI csomagban lévő adásokat?
azt már meg sem merem kérdezni, h mindez kábelek nélkül, wifin keresztül lehetséges-e?
nagyon köszönöm a segítséget!
szolgáltató: DIGI
projektor: XGIMI HORIZON PRO -
m3ss
veterán
válasz Khaosz55 #65137 üzenetére
en csak neha nezem, akkor is csak a szep moziszobakert, nem ertek tul jol nemetul, most is angol felirattal szenvedtem vegig..de amugy ja, ezek utan en is adok a velemenyere. meglepoen oszinte, pedig gondolom vetitoket is arulnak. mondjuk a nemet eladasokat valszeg ez nem befolyasolja nagyon
tenyleg nagyon jo allaround gep ez, talan az egyetlen hatranya az, hogy hdr-ben jo csak az input lag. de ez keves embert erint. na meg az, hogy keves elado van belole..
amugy nehez belekotni sztem.azon mondjuk csodalkozok, hogy ilyen szoras van egyes gepek kozott. azert legyen mar tobb millios termekeknel rendes minosegellenorzes. belepo katban meg elnez az ember bizonyos dolgokat, de tobb millios gepeknel..
https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
Márton
nagyúr
"a kicsi méret miatt tuti hogy nagy a hangja"
Szerencsére ez is csak max. fényerőn igaz, de ECO-ban, ahol még mindig bődületes a fényereje, teljesen csendben van.
Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
Celithrandi
addikt
Azt vajon hogy lehet beállítani win nvidia esetén, hogy sdr nél 8 hdr nél 12 bit legyen? Akármire állítom hdr váltás esetén marad.
-
Márton
nagyúr
válasz Márton #64419 üzenetére
Én meg végül beadtam a derekam és megvettem a legolcsóbb natív fullhd, fényerős Epsont és nem bántam meg! Ok, nincs optikai zoom és lens shift, de a lányom ballagásán nemrég levetített slideshow nagyon hatásos volt! A színek élnek és a kontraszt is rendben volt, amihez persze hozzájártut, hogy sehol nem volt világos fal, végig sötétbarna színek, gerendák mindenütt egy kis étteremben.
Mivel dlp-n csak-csak zavar a szivárvány, most direkt mozgattam is a szemem gyorsan ide-oda, de semmi
Az is tetszik, hogy ha frekit váltok rajta, akkor az azonnali, nem kell jópár másodpercet várni, mint dlp-nél, ahogy a színkerék más sebességre és hangra vált.Bónuszként az usb kimenetéről szépen megy a Kodi stickem, szóval nem kell külön táp vagy powerbank emiatt
Szóval nagyon jó vétel volt, jó hogy nem hallgattam péjé tanácsára. BocsiAmi fura, hogy lekapcsolásnál nincs semmi hűtési procedúra, instant csend lesz. Menüben nem állítható. Ez normális, nem rövidíti jelentősen az élettartamát? Vagy történt valami fejlődés az izzók terén, amiről nem tudok?
Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
M@trixfan
addikt
Pont megnéztem még este, nagyon szimpatikus hozzáállás ez az őszinteség a részéről.
Az x7900 nekem a mai napig unikornis státuszban van a natív kontraszt miatt. Nézem a méréseket fórumokon és kereskedők közül eddig csak ő mondta ki, hogy mai napig abszolút kontraszt király a 7900.Más:
Amúgy mindig meglepődöm tesztvideók közben még elég drága és új gépek ellenében is, mennyire jó konvergenciája van a Sanyo Z2000-emnek, ami messze nem ez az árkategória volt újonnan a maga idejében. LCD létére olyan fókuszált pixel grid van mint a pinty. Fujinon kooperáció az objektív benne, esküszöm élesebb sokszor a tesztábra mint drága LCOS gépeken.twitter: MatrixfanLive | Ősidőktől a PH!-n
-
m3ss
veterán
lars baratunk szerint nalam a pont
lehet x7900-rol mar csak erre az uj high contrast blokkos gepre lenne igazan ertelme valtani, az meg nem most lesz..foleg ugy, hogy en nem igazan nezem 1x kepszel tavnal kozelebbrol max a 3d-t.https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
Vhiktor
veterán
válasz gyraph #65128 üzenetére
Ezért írtam, hogy az a dongle ...r, kukába való.
Ugye a ps5 közvetlenül a projektorra van kötve?
[ Szerkesztve ]
-
gyraph
tag
válasz Vhiktor #65127 üzenetére
A dongle magától nyomat mindent 10biten, ha kell-ha nem. A menujében át lehet állítani 8bitre, de akkor nincs HDR. Erről beszélek….vagy minden HDR, vagy minden SDR, ahogy ez sajnos kiderül a linkről, amit beillesztettem korábban.: How do I play SDR content for Bright, Game, or Cinema picture mode, etc. on my projector with BenQ QS02 Android TV dongle? | BenQ US Nem életszerű, élhetelen.
Ma még tesztelgetem, resetelem stb. Ha nem sikerül, akkor lehet, hogy élni fogok a lehetőséggel. Köszönöm!
(nincs splitter)[ Szerkesztve ]
''tavaszi fáradtság, nyári punnyadás, őszi levertség, téli álom...''
-
Vhiktor
veterán
válasz gyraph #65126 üzenetére
99% biztos vagyok benne, hogy Nálad van a hiba.
Sdrnel minek küldesz 10 vagy 12 bitet?Mint ahogy mondtam LG oled a legjobb játékra, ott ugy működnek a gaming funkciók ahogy kell.
Ha gondolod hozd el hozzám a projektort és megnezem.Az a dongle úgy s...r ahogy van.
Nincs egy splitter a videó láncban?
[ Szerkesztve ]
-
gyraph
tag
válasz Vhiktor #65125 üzenetére
LGC2 a videó indításakor lép HDR-be és egy apró inserten kiírja, hogy milyen jellegű a HDR.
Mindenesetre szerintem ez elég gyenge, hogy mindent HDR-nek kezel, ami 8bit felett van .Ezen a projectoron(W2710i) van ALLM, de VRR nincs persze, sőt azt hiszem az Acer GD711 az egyetlen projector, ami támogatja a VRR-t.[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
veterán
válasz gyraph #65122 üzenetére
Tvn próbáltam. Nincs ilyen projektorom.
De azt is hozzáteszem, hogy nem LG-n próbáltam, de azt tudni kell, hogy LG-n működnek legjobban a játékos funkciók (allm, vrr, stb)ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Celithrandi
addikt
válasz gyraph #65123 üzenetére
24hz nél 12 bit 60nál 8. De mind1, mert hdr ben semmi szín nincs sehogy. Talán kalibrálva lenne. De nevetséges, hogy a gép adatlapja meg 10 bitet mond.
[ Szerkesztve ]
-
gyraph
tag
válasz Celithrandi #65121 üzenetére
10-bit alatt nincs HDR, amennyire én tudom.
-
gyraph
tag
válasz Vhiktor #65120 üzenetére
Köszönöm! Ez azért nem túl biztató...LG TV-n -de szerintem bármelyiken-,ha elindítod mondjuk a Youtube alkalmazást, csak akkor kapcsol át HDR-be, ha HDR videót indítatasz el. Adaptív, ahogy Te is mondtad.
Áthoztam a hálóból a Google Chromecast-tet. Ezen is minden HDR..ha kell, ha nem .''tavaszi fáradtság, nyári punnyadás, őszi levertség, téli álom...''
-
Celithrandi
addikt
válasz Celithrandi #65119 üzenetére
mondjuk most hogy turkálok a leírásban azt os írják, hogy 4k esetében 10 bitet tud, ami nekem 8. Igaz nem írják, hogy ez mennyi hz-ig igaz.
-
Vhiktor
veterán
válasz gyraph #65112 üzenetére
Kiprobaltam. Ps5-n youtube esetében marad a hdr sdr videókkal is.
-
Celithrandi
addikt
válasz Celithrandi #65118 üzenetére
valamit én cseszek el tuti, ez alapján legalább a hd10 nek mennie kell, ami nem nagy csoda, de nem szürke vele a kép:
HDR és HLG kompatibilis
Képes HDR10 és Hybrid Log Gamma (HLG) HDR tartalom fogadására és megjelenítésére. Ezzel az Optoma projektorral sokkal több részletet és textúrát láthat. A tárgyak szilárdabbnak és élethűbbnek tűnnek, az extra részletek pedig nagyobb mélységérzetet keltenek.i9 14900K, MSI Z790 Tomahawk MAX, ARCTIC LFIII 420, MSI 4090, GSkill DDR5 7600Mhz, Patriot VIPER VP4300 Lite 4TB, Lian Li LANCOOL III, LG 34GN850-B, Optoma UHZ66
-
Celithrandi
addikt
válasz gyraph #65117 üzenetére
egyre inkább úgy érzem, hogy valamit elcseszek a hdr beállításoknál a gépemen. nekifutok újra, mert itt a hdr konkrétan a nézhetetetlen kategória
-
gyraph
tag
válasz Celithrandi #65115 üzenetére
Szerintem abszolút élvezhető, sőt, csodálatos. Dinamikus HDR10+ egyébként. Mondom ezt úgy, hogy LGC2 oled van mellette...azon sem érzem szebbnek full sötétben.
-
Vhiktor
veterán
válasz gyraph #65112 üzenetére
Szerintem nem a projektorral van a baj. Én még egyetlen projektorral sem találkoztam ami ilyen téren nem megfelelően működött volna.
Nincs pc otthon? Madvr-al megneznem. Vagy normális média box?Ps5 alapján azt mondom jól működik. Mert ha ps5n kikapcsolod a hdrt akkor sdrbe vált a projektor. Ha bekapcsolod ps5n akkor meg hdrbe.
Nyomj egy resetet a projektornak.
[ Szerkesztve ]
-
gyraph
tag
Igen...sajnos én is így értelmezem. Rengeteg youtube videot is nézek, vegyesen HDR-t és SDR-t. Nyilván SDR-hez is beállítanék egy képet, amit viszonylag jónak érzek, de emiatt hiába, minden a HDR beállítást kapja meg instant. Újra kell indítani az android sticket, ha átállítom SDR-re, na de ha HDR videót néznék, akkor megint és a Playstation5 detto, azon pedig sajnos nem segít az Amazon stick. Nekem ez így katrasztrófa. Rááldoztam a hétvégémet erre a projectorra, de hétfőn szerintem visszaküldöm. Egyébként egészen kiváló képe van, főleg az árához képest. A feketék lenyügözőek, színek rendben...97% DCI-P3 and 100% Rec.709...tesztek is ezt mutatták...egy mínusz a kontrasztnak, de a saját ligájában oké. Filmmaker mode...ISF...etc. Kár érte, remek ügynök volt .
[ Szerkesztve ]
-
gyraph
tag
válasz Vhiktor #65108 üzenetére
Valóban nem médialejátszó a PS5, de van rá lehetőség...Epson projectorommal évekig streameltem Plex-ről PS5-ön... minden gond nélkül.
A mellékapott android dongle viszont médialejátszó is... de az is csak HDR-ben megy:
How do I play SDR content for Bright, Game, or Cinema picture mode, etc. on my projector with BenQ QS02 Android TV dongle? | BenQ US.''tavaszi fáradtság, nyári punnyadás, őszi levertség, téli álom...''
-
Vhiktor
veterán
válasz gyraph #65106 üzenetére
Este megnezem ps5n a youtubeot hogy mi a helyzet vele.
Ps5 nem média lejátszó. Blurayeket viszont jól játsza.[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
veterán
válasz gyraph #65105 üzenetére
Nem erre való.
Ps5 menüje hdr azzal semmi baj nincs.
Kapcsold ki teljesen ps5 menujeben a hdrt nézd meg így hogy sdrbe vált e projektor.ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
gyraph
tag
Oké a játék, de ha Youtube-ot néznék ps5-ön, akkor is a HDR10 beállításokat kapja HDR-rel, úgy értem, minden video. Szalacsi HDR-be? Woody Allen Take the money and run HDR-be? LOL. Woody megöregedett, de aktív.
[ Szerkesztve ]
-
m3ss
veterán
válasz gyraph #65103 üzenetére
lehet akkor felreertettem, vagy te hogy mire reagaltam.
a ps5 menunel normalis, hogy hdr modba valt a vetitod, nekem is ezt csinalja. legtobb jatek hdr, ezert abban is marad. ha nem hdr a jatek akkor majd atvalt sdr jelre.
az, hogy a ps5 medialejatszo woody allen sdr filmnel nem valt vissza sdr-be azt nem tudom miert lehet. sose probaltam filmeket lejatszani meg ps5-on.
amugy imadom a filmjeit most latom, hogy volt egy uj 2023-as filmje amit nem lattam meghttps://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
m3ss
veterán
válasz gyraph #65099 üzenetére
A projector amint bedugom a PS5-öt, azonnal HDR10 képmódba vált, tehát nem elérhető sem cinema, sem sport, sem bright room, isf bright, isf dark etc., csak HDR10.
ez meg nem gond, ezt csinalja nekem is a ps5 az "only if available" beallitason.https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
gyraph
tag
válasz Vhiktor #65098 üzenetére
Mos találtam egy ilyet.:
How do I play SDR content for Bright, Game, or Cinema picture mode, etc. on my projector with BenQ QS02 Android TV dongle? | BenQ US
Tehát a Benq ezt komolyan gondolja?''tavaszi fáradtság, nyári punnyadás, őszi levertség, téli álom...''
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest