Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Celithrandi
addikt
típus függő. Utoljára 2021-ben vettem izzót optoma talán HD39-be. Az akkori árak (jól emlékeztem a 15re.):
PHILIPS bulb for OPTOMA SP.7AF01GC01 BL-FU240B ProductNo.: ECL-65747-BO/P
Price: 37,62 €OSRAM P-VIP 240/0.8 E20.8, ProductNo.: ECL-1847-PVIP
Price: 35,54 €Codalux BLB33 projector bulb for OSRAM P-VIP 240/0.8 E20.8 ProductNo.: ECL-BLB33-CB Price: 24,66 €
A Philipset ajánlották.[ Szerkesztve ]
i9 14900K, MSI Z790 Tomahawk MAX, ARCTIC LFIII 420, MSI 4090, GSkill DDR5 7600Mhz, Patriot VIPER VP4300 Lite 4TB, Lian Li LANCOOL III, LG 34GN850-B, Optoma UHZ66
-
BBéci
legenda
válasz Celithrandi #64452 üzenetére
Osram izzó 15000 forintért?
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
veterán
Tegnap meglett az általad ajánlott projektor. Az ajánlást ezúton is köszönöm.
Tudom nektek nem nagy újdonság, már ez a világ, de nekem ez az első ilyen termékem.
Konkrétan megkönnyeztem ami élményt tudott adni nekem....még most sem fogtam fel.
Kb 250cm-es képátlót tudtam elővarázsolni belőle.
Eco módban használom( így tök csendes) a fényerő is bőven elegendő a számomra. A színek és a kontraszt számomra elegendőek, a képe éles.
Egyelőre csak 2 órám volt kb tesztelgetni, de úgy érzem egy darabig elleszek vele.Csak egészség legyen, meg térerő!
-
devil-k
nagyúr
-
Celithrandi
addikt
utolsó próba Rövid, de állítható plafon konzolt nem tudtok ajánlani? Igazából tényleg nem találok, és szívás fixet itthon gyártani. Nagyon-nagyon örülnék bármilyen segítségnek, mert ez a kérdéskör tizenéve keseríti meg az életem Több szétfúrt, menetesszáras mindenem van már amiket eszközönként cserélgettem. Alátétek stb. Most is Soundcare hangfal alátéten van polcon amit a szappantartó formán huzogatok a beállításhoz ami egy vicc, mivel így rendesen nem tudom beállítani, de cserébe indokolatlanul drága fetisiszta teméken csücsül
i9 14900K, MSI Z790 Tomahawk MAX, ARCTIC LFIII 420, MSI 4090, GSkill DDR5 7600Mhz, Patriot VIPER VP4300 Lite 4TB, Lian Li LANCOOL III, LG 34GN850-B, Optoma UHZ66
-
deexteer
csendes tag
Igen, arra írta a Barco mérnök hogy csak a gyárban lehet módosítani. Bár valami kis mozgástér lehet mert az első bekapcsolásnál 10 percig úgymond tanul és addig hullámzott lassan pirosan kéken zölden a menü, utána meg beállt.
-
Cseneles
őstag
válasz deexteer #64489 üzenetére
Azert nincs anomaliad a geppel mivel a szinkerekhez tartozo dolgokat a formatter tarol ami a dmd-t is vezerli. A firmwarenek ehhez semmi koze es felulirni sem tudod sehogyan. Igy van egy szinhelyes vizsimbright(rec.709 90%-os) 2000-2200:1 on/off kontrasztu geped. Ugyan az mint a sima f22 csak mas lett a menud. A szinkerek szinkron is a formatteren van mentve.
Runco VX22i-CineGlide prism, Hivilux 2.35:1 gain 1.2, Emotiva XMC-1, XPA5 Gen1, Wharfedale EVO 4.4-CS-4.2, 2 Dayton Audio Ultimax 12-22 DIY, 2 Definityve Technology IW13, Behringern NX4-6000
-
Vhiktor
veterán
válasz deexteer #64468 üzenetére
Nem csak a hdmi feketszint állítódott át?
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Cseneles
őstag
válasz deexteer #64476 üzenetére
Szerviz menuben a szinkerek indexelest a dmd-hez lehet allitani de rutin kell hozza. A firmwaretol meg messze lesz a quantumtol mivel a kontraszt aranyod marad a regi(irisz cserevel ez is orvosolhato) viszont meg kellene merned a kontrasztot es a szinteret illetve a kosztes szineket. Nekem volt acielo quantum gepem. Fele fenyero mint egy vizsimbright f22 kb.
Runco VX22i-CineGlide prism, Hivilux 2.35:1 gain 1.2, Emotiva XMC-1, XPA5 Gen1, Wharfedale EVO 4.4-CS-4.2, 2 Dayton Audio Ultimax 12-22 DIY, 2 Definityve Technology IW13, Behringern NX4-6000
-
péjé
őstag
Mennyire bonyolult ez az fw csere? van vmi leírásod hozzá?
KP
a vizsim bright színkerék cc. 95%-ban fedi le a rec 709-et, vhol ott van az adatlapon, nem annyira vészes ez a különbség, én inkább a szürke fekete miatt húztam a számat bár egy szürke vászon ellenpontozta ezt vmennyire. Ha ekkorát dob az fw mint a kép alapján gondolni lehet sztem érdemes lehet kipróbálni.[ Szerkesztve ]
-
-KP-
addikt
Hát én csodálkoznék ha egy vizsim brightos gépből vizsimest lehetne csinálni. Mármint nem azon hogy lehetne, hanem hogy nagy mennyiségben beszerezhető lenne a hozzá való alkatrész. Eleve kellene egy valag donorgép amiből a színkereket és egyéb eltérést át lehetne tenni. De 5 év alatt eddig 1 darab eladó vizsimes f22-t láttam, az összes többi vizsim bright volt.
-
Ijk
nagyúr
Batyoval beszéltem valamikor hogy tervezte/tervezi hogy lehetne átépíteni az F22-t Avielora. Már nem emlékszem a részletekre, de ha meg tudná csinálni az sokat segítene f22 tulajoknak (már ha nem nagy vászonra vetítenek). Nekem LS-5 van hosszútávú tervek között, de ha meg lehetne jóval olcsóbban pimpelni az f22-t annak nagyon örülnék, mert nem egyszerű mutatvány lenne az LS-5-t az f22 helyére befaragni.
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
deexteer
csendes tag
válasz spiky03 #64472 üzenetére
Az Avielo quantum a Projectiondesign házimozira szánt projektora, ennek a firmwarejét raktam rá az f22-re. A színkerék ugyan fényesebb verzió lenne, viszont trükköznek a színek hosszával. Hivatalosan nem mondta ki a Barco support hogy a firmware cserével avielo lesz, annyit írtak hogy hozzá kellene még állítani a színkereket és a ballastot amit csak gyárban lehet. Gyakorlatilag meg működik.
-
Celithrandi
addikt
válasz makkmarce #64474 üzenetére
le kell lógatnom a gépet vagy 10 centit felülről (és jó lenne ha lenne pár centi játéka a pontos beállításhoz) egy szekrényben, hátulról bonyolultabb lenne a dolog
Ezer éve polcon vannak a gépek és baromi macerás fejjel lefelé lévő szappantartó alakú gépeket beállítgatni. Túl egyszerű lett volna ha a három alsó lábnak lenne a tetején is hüvelye, hogy át lehessen oda csavarozni.i9 14900K, MSI Z790 Tomahawk MAX, ARCTIC LFIII 420, MSI 4090, GSkill DDR5 7600Mhz, Patriot VIPER VP4300 Lite 4TB, Lian Li LANCOOL III, LG 34GN850-B, Optoma UHZ66
-
makkmarce
őstag
válasz Celithrandi #64473 üzenetére
nem lenne jobb neked oldal fali konzol? hátha az megoldás
okoskodom, tehát vagyok
-
Celithrandi
addikt
Normális állítható magasságú rövid plafon konzolt tényleg nem lehet kapni? 2 napja keresgélek, de az összes fix hosszúságú és dönthető. Nem is értem, hogy mért árulnak ennyi féle célszerszámot rombusz vetítéshez.
-
Celithrandi
addikt
válasz gyuri81 #64467 üzenetére
nem tudni mennyi a kobtraszt, mármint lehet találsz tesztet, de az adatlapi érték full kamu dinamikus szám. Viszont bármi kínai 100ezresnél fixen jobb. Ha igaz amit ír róla az eladó annyira nem félnék hogy meghal, persze bármi meghalhat, de ez javítható nem úgy mint egy plazma tv ha meghal a panel.
[ Szerkesztve ]
-
deexteer
csendes tag
F22 ilyen volt. :
Ilyen lett. :
Szivárvány eddig volt bőven, ma egy film alatt nem tűnt fel egy sem.
-
veterán
válasz Celithrandi #64466 üzenetére
Kipróbálom....ekkora fényerővel még a kínai csodákat sem árulják. 3200 ansi lumen illetve ilyen kontraszt arányú gép ebben az árszegmensben tutira nincs.
Csak ne dögöljön meg a gép, inkább ez tart egy picit vissza.Csak egészség legyen, meg térerő!
-
Celithrandi
addikt
válasz gyuri81 #64465 üzenetére
viszont így, hogy a kisebbik dmd van benne nem tudom milyen lehet pontosan, ilyenem még nem volt. A 0,64ös dmd miatt ahánlottam olyan bátran amit hibásan írtak ott ahol néztem. Mondjuk 65 ért nem rossz tesztnek akkor se.
-
veterán
válasz Celithrandi #64455 üzenetére
Rápróbálok a gépre
Holnap este jelentkezem a tapasztalatokkal.
Remélem le fog esni az állam ( nem volt még projektorom, a tv-m is 40 colos...)
Bízom benne, hogy jobban beválik mint a kínai csodák.Csak egészség legyen, meg térerő!
-
makkmarce
őstag
válasz Celithrandi #64463 üzenetére
a hd27 volt a nagy chip-es.. a hd27e meg a kicsi.. holott azt hittem, hogy az a jobb közben az a butított.
okoskodom, tehát vagyok
-
Celithrandi
addikt
válasz makkmarce #64462 üzenetére
akkor ez is az sajnos. A sima HD27 mi volt? Neklem volt HD27, HD39Darebee és HD29HLV. Előttük talán HD25 és a legelején OPTOMA THEME-S H79. Annak ellenére, hogy a H79 ben 0.79 DarkChip3 volt 720P mellett nem volt hú de komoly kontrasztja.
[ Szerkesztve ]
-
makkmarce
őstag
válasz Celithrandi #64461 üzenetére
a hd27e 100%, hogy 0.47, azt cseréltem le a w4000-re.
okoskodom, tehát vagyok
-
Celithrandi
addikt
válasz makkmarce #64459 üzenetére
most már passz. Ugyanaz mint a hd27e. Több oldalon megnéztem őket, valahol 0,47 valahol 0,48 valahol 0,65 ös DMD nek írják mindkettőt
-
péjé
őstag
válasz Kbhont #64458 üzenetére
Valós 4K nem lesz, az input lag is nagyobb mint a tévéknél, képminőség nem lesz ugyan olyan és van ventizaj, ezzel kalkulálj.
Ez 1080p-nél 240hz-es képfrissítést tud, arról nem írnak mi van ha rezegtet 4k-ra... [link]
Ez elég közeli vetítésű.... [link]
Ez 4k felbontásnál 60hz-t tud, 16ms az input lag és elég közeli a vetítési táv.. [link]
Mondjuk lehet jobb ha az árakat nézve 3 használt 4k-s tévét beszerzel. -
makkmarce
őstag
válasz Celithrandi #64448 üzenetére
abban szerintem 0.47 van, de kezdésnek nem rossz.
okoskodom, tehát vagyok
-
senior tag
Sziasztok! A segítségeteket kérném a következőben! Érdekelne a véleményetek abban, hogy per pillanat MSFS2020 Szimulátor Hozz egy 55 Colos LGTV t használók, ami durván 5-6 °-ban meg van döntve. Ez így Zártszelvény vázra van felszerelve a hozzátartozó állítható üléssel, kormánnyal, gáz karokkal, stb. A tv tetején van egy TrackIr5, A fejmozgás követésére. Ezt a kijelzőt egy RTX 4070TiSuper Hajtja. A fejem és a kijelző távolsága között durván 1 m 1,10 cm van. Arra gondoltam, hogy kiváltanám ezt a tévét és raknék helyette 3 db 50 col os tévét ami 100 Hz-es. Itt jött a gondolat, hogy akkor már megpróbálkozhatnék egy projektorral is amit egy kb. 250 szer 100 cm-es hajlított felületre vetíteni ki. Tehát keresnek egy olyan vetítőt ami4K-ban durván 1 és 2 m közötti vetítési távolsággal tudna ezt a felületet. Régebben volt egy olyan szoftver, amivel el lehetett torzítani a képet ezekről homorú felületekre. Röviden ez lenne a feladat. Kérdés hogy tudtok ebben tanácsot adni. Nyilván az egyszerűbb megoldás a három tv egymás mellé illesztése, De szeretem a kihívásokat! Nagyon köszönöm előre is az ötleteket!
-
tobias40
veterán
válasz Celithrandi #64455 üzenetére
Nem találtam meg pontosan ezt a tipust az oldalon,így csak "saccoltam" egy hasonló tipust.
Én sokszor nem találom meg a keresett tipust,vhogyan rosszul keresek.. -
Celithrandi
addikt
válasz tobias40 #64454 üzenetére
3,6méterről 220-240cm széles képet vetít a gyártó kalkulátora szerint. Ebből tapasztalatom szerint lencsétől mérten 10-20 centi nyugodtan levonható. Tehát kb azt tudja amit keres a kolléga. Első gépnek szvsz tökéletes és ennyiért bármikor el is lehet adni. A maradék pénzből pedig lehet egy vászon is kijön, de nem tudom most milyen árakon mennek a használt vásznak.
[ Szerkesztve ]
-
tobias40
veterán
Csak elég messziről lehet vele vetíteni,nem?
-
Celithrandi
addikt
válasz Celithrandi #64446 üzenetére
erre nincs ötlet? Nem nagyon találtam semmi értelmeset
-
Celithrandi
addikt
válasz gyuri81 #64451 üzenetére
oda jó lenne amit írtam. 1700óra nem sok. Emlékeim szerint 3-4ezret bírnak ezek a lámpák, de kb 15ezer lehet bele egy osram vagy philips izzó. + ez a projektor még kétszer ennyiért sem lenne rossz gép feltétlen szvsz.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz makkmarce #64447 üzenetére
Egyelőre egy világos fal felület van. Majd ha bejön a projektor feeling, akkor fejlesztek egy vászonra...
Fal felület: 210x 160
Vetítési távolság: kb 3,6 mKöszönöm a projektor ajánlást, nem tűnik rossznak!! Sőt...
Mennyire kell félni az 1700 üzemórától? Azért ez nem kevés szerintem...Csak egészség legyen, meg térerő!
-
attiss66
senior tag
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Celithrandi #64448 üzenetére
annyiert siman. HD144X nem egyszeru elhelyezes szempontbol (throw ratiora gondolok), de annyi penzert nem kapni jobbat.
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
Celithrandi
addikt
válasz makkmarce #64447 üzenetére
van az aprón egy HD144X 65ezer pénzért. Én lazán bepróbálnám és akkor már van viszonyítási alap. + annyiért ajándék, 0,65ös dmd vel.
[ Szerkesztve ]
-
makkmarce
őstag
válasz gyuri81 #64418 üzenetére
Az a baj, nem tudok semmit se ezekről az olcsó kínaiakról, csak annyit, hogy a ráírt adatok (fényerő, színhűség,kontraszt) nem felelnek meg a valóságnak.
3 méterről mindenféle projectorral tudsz vetíteni, csak kérdés, hogy mekkora lesz a kép.
A vetítési távolságokat a throw calculator-ral tudod ellenőrizni, ami vagy a gyártó honlapján, vagy itt: https://www.projectorcentral.com/projection-calculator-pro.cfm
A vetítési táv alapján van UST (ultra short throw), ezt a vászontól pár centire kell tenni.
van ST (short throw), ez a vászonttól 1-2m-re, és van a normal, ami ha 3m-re teszed, akkor az lehet a jó.
Ami kijön 100k-ból az egy használt márkás belépő, vagy egy ilyen kínai új. Itt a legtöbben a használt belépősre szavaznak, de tudni kellene, hogy mire is akarsz vetíteni. Fehér fal? van vásznad? mennyire tudsz besötétíteni? mekkora képet szeretnél? mert ha 90" vagy alatt, akkor inkább TV-t javasoljuk, 100k-ból is kijön egy nagyobb használt, vagy egy kicsit kisebb új.okoskodom, tehát vagyok
-
Celithrandi
addikt
Tudtok esetleg olyan konzolt ajánlani ami kb 6-12 cm között állítható és nem van valamilyen "gyorscsatlakozója" hogy ne kelljen fixen hozzávarni a gépet?
-
Celithrandi
addikt
válasz makkmarce #64443 üzenetére
nem az a gond, hogy mivel hajtom meg, hanem hogy a projektorral együtt kapcsoljon ki és be . Áramot tudok neki adni.
-
makkmarce
őstag
válasz Celithrandi #64442 üzenetére
alapvetően az USB-t nem arra találták ki, hogy ventiket hajtson meg.. HA jól van megcsinálva a port, akkor egy pár wattos mehet, viszont ha rosszul, akkor rángatja az USB tápját a villanymotor, ami az álmos könyv szerint túl sok jót nem jelent. Ezt egy kondenzátorral esetleg javíthatod a ventilátor oldalán. Én inkább használnék rá egy régi mobil töltőt, vagy egy bármilyen tápot, minthogy a projectorra kössem.
[ Szerkesztve ]
okoskodom, tehát vagyok
-
Celithrandi
addikt
két kérdés. A projektorok seggén lévő usb ből ugye táplálható usb venti? A másik, hogy nem tudtok ajánlani 12-14 es usb coolert? Ki kéne húznom a levegőt a a szekrényből ahova beküldöm a prjoketorral de forrasztgatni és mókolni nem szeretnék
-
Exian
addikt
válasz Celithrandi #64439 üzenetére
Én eddig csak emailben kommunikáltam vele (muszáj volt, mert intézményi javítások miatt kellett mindig hivatalos árajánlatot bekérnem), nekem szokott válaszolni hamar. Esetleg telefonon meg kell kérdezni, hátha változott az emailje, én valamikor 2023 év végefele leveleztem vele utoljára.
-
-
Nestor16
senior tag
Sziasztok!
Kikerestem az általatok megbízhatónak tartott budapesti szervizes, Batyó e-mail címét és írtam is neki egy W1070-es projektor tisztításával / lámpacseréjével kapcsolatban, de azóta sem jött válasz (2-3 hete).
Kérdésem, hogy jó helyre írtam neki?
batyo@icedsl.hu
Köszi!Üdv, Dávid
-
Janaboy
Topikgazda
-
Celithrandi
addikt
-
makkmarce
őstag
válasz Celithrandi #64431 üzenetére
köszi, de sajnos ez gyenge 30fps nem elég 4k60 a minimum, elméletileg ez CAT7-en el is fog férni.
Az emeletről szeretném lehozni a PC-t.
Steamlink-el, Moonlight-al, meg a többi szeméttel próbálkoztam már, de mind értékelhetetlen eredményt produkált. Talán még a steamlink volt a legvállalhatóbb, de az is pocsék. Úgyhogy maradt a direkt kapcsolat.okoskodom, tehát vagyok
-
Janaboy
Topikgazda
-
-
Celithrandi
addikt
válasz Vhiktor #64427 üzenetére
akkor vga csere, az a legstabilabb. reméltem, hogy van olcsóbb és jobb megoldás, de a 10 méteres 4k 60hz kábel is drága és felesleges hibalehetőség. A géptől csak 5 méter kell abból meg van egy marék itthon.
-
Vhiktor
veterán
válasz Celithrandi #64426 üzenetére
Igen, ilyenre.
Utólag minden ilyen vacak drága sajnos.ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Celithrandi
addikt
válasz Vhiktor #64424 üzenetére
Erre gondolsz? [link]
Nincs erre valami megbízható 4-6ezres eszköz? Alapvetően még vissza tudom küldeni a vga kártyámat és lecserélni olyanra amin két hdmi van, de kicsit sokallok 40ezret egy portcserére. Viszont ha csak 17-25 ezerért van eszköz, akkor annál lehet jobb választás 40ezerért a vga cseréje.[ Szerkesztve ]
-
Celithrandi
addikt
és az összes erősítő is, de nekem csak egy elosztó kell, hogy ne az erősítő felül menjen a jel a projektorba hanem a a vga felől.
-
Vhiktor
veterán
válasz Celithrandi #64421 üzenetére
Premiumcord pl.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Vhiktor
veterán
válasz Celithrandi #64420 üzenetére
Biztos sötétebb attól. De majd ha marad küldök egy kis mintát.
-
-KP-
addikt
válasz Celithrandi #64421 üzenetére
Dune médiajátszók szinte mind ilyenek.
-
Celithrandi
addikt
Akkor hdmi leosztására nem tudtok semmi jó eszközt? 1 be két kimenet kellene, hogy a projektor és az erősítő külön kapja a jelet. Jelet erősítenie nem kell.
-
Celithrandi
addikt
válasz Vhiktor #64415 üzenetére
nekem van, ott ha el van csúszva a kép és rávetít a kávára konkrétan nem látszik. Amúgy ahhoz nagyon hasonlót láttam öntapadós verzióban a bauhausban, hangfal oldalára és center tetejére gondolkoztam hogy rakok, de eszméletlen ronda lenne
-
Márton
nagyúr
Szóval a hátrányok: nincs optikai zoom, csak digit.
Valamint a lámpa sem cserélhető házilag, csak szervíz.
Előny: fényerős, olcsó, natív fhd, nincs szivárvány, usb áram a médialejátszónak.Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
veterán
Filmekhez valamint sorozatokhoz keresek FHD projektort szigorúan 100e Ft alatt. (max heti 1 film és 2-3 sorozat epizód)
A vetítési távolság kb 3m. (Nem tudom ehhez mekkora képátló tartozna...)
Nem hátrány mondjuk ha androidos.
Érdemes a Blitzwolf termékeivel foglalkozni? pl V7?Köszönöm előre is a válaszokat!
[ Szerkesztve ]
Csak egészség legyen, meg térerő!
-
Vhiktor
veterán
válasz Vhiktor #64416 üzenetére
Egyébként én is úgy gondolom, hogy kell még lennie ilyen anyagnak akár még az országon belül is. Viszont külföldön nagyon sok mindent kiprobáltak és közelében sem voltak ennek, még azok az anyagok sem amiknek ugyanaz volt az összetétele mint ennek csak más gyártótól. Úgyhogy arra jutottak, hogy csak egy adott gyártótól van ilyen, nem találtak alternatívát.
Ezt én is nehezen hiszem el, majd fogok rendelni országon belül mintákat és osszehasonlitom vagy én küldök textil boltoknak/gyaraknak, hogy van e ilyenjuk.
[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
veterán
válasz Vhiktor #64415 üzenetére
-
Vhiktor
veterán
válasz Celithrandi #64414 üzenetére
Maszkolhato vásznaknál láttam eddig a legsotetebbet. De ez attól is sötétebb. Nem tudom mellé tenni, mert nekem nincs, de azoknál nem döbbentem meg ennyire mint ennél.
[ Szerkesztve ]
-
Celithrandi
addikt
válasz Vhiktor #64413 üzenetére
a vásznak keretén lévő fekete "plusi" anyagnál gondolom nem sotétebb, mármint azt nem lehet már nagyon fokozni fényelnyelésben.
-
Vhiktor
veterán
Megjött a spéci anyag az USA-ból.
Valóban nagyon fekete, sokkal feketébb mint bármi amit eddig láttam.
Képekkel nehéz illusztrálni.Fekete mozi fotel
Fekete fényzáró függöny
Fekete fal
Jó lesz ez
Köszönöm m3ss-nek a közbenjárást és segítséget.
Természetesen majd lesznek nagyon részletes adl mérések fekete fallal majd pedig ezzel az anyaggal. Hogy mikor azt meg nem tudom.
[ Szerkesztve ]
-
Janaboy
Topikgazda
Emberek engedjük el ezt a kinek mire van pénze témát pls.
KöszönömJanaboy
-
Ájvé
veterán
válasz Celithrandi #64409 üzenetére
Persze sokan jól élnek nagy házban, tehetősen, nyilván sokkal többen megengedhetik maguknak, mint nálunk. Ettől függetlenül ez ott is sok pénz és azért csak egy tv-ért szerintem ott is megnézik mi kerül ebben ennyibe, tetejében azt is meg fogja nézni, hogy melyik a legjobb tv (mondjuk Samsung QD-OLED) és látja, hogy ez bizony hagyományos LCD tv, tetejében ennyiért, miközben elvárná hogy ha ennyire drága akkor legyen a legjobb ami kapható.
De a másik kérdés a jövedelem, van egy nagyon erős kis és közép vállalkozói réteg, több millió ilyen van, ők simán többet is keresnek mint 100000€, de ettől még az átlag kereset nagyon messze van ettől, sok betanított egyszerű munkás lehúzza az átlagot. Mint nálunk a KSH, csak ügye nálunk még feltornásszák hogy jól mutasson
Na mindegy a lényeg, hogy azért szerintem bér tekintetében átlag messze van a 6000€/hó-tól és nagyon sokan pl nagyvárosban hellyel sem rendelkeznek, esetleg egy nagyobb nappali, de akkor meg megy a szekrénysor -
Celithrandi
addikt
én csak arra reflektáltam, hogy van hely hova tenni. 25ezer eurért pedig nem vesznek ők se tvt. Ennyibe kerül kint egy 5 éves rangerover vagy egy 4 éves hármas BMW Kb 16ezerért néztem most ki egy 4 éves Jaguárt, ehhez mérten egy ócska miniled tv
[ Szerkesztve ]
-
Ájvé
veterán
válasz Celithrandi #64405 üzenetére
Jártam sokat német faluban, 2 évig voltam kint, dolgoztam és éltem Németországban. Fogukhoz verik ők is garast. 5000-6000€ fizetés (bruttóról beszélünk, alapvetően ezt szokták írni) már nem átlag fizetés, azért megnézel egy szakmunkást egyszerű munkás embert, nem ennyit keres. Diplomás közép vezető az lehet keres ennyit, de nem ez az átlag bér. Átlag bruttó 3500-4000 mondjuk, egy szakmunkás simán kap ennyit kezdő bérnek. Nem nézitek hogy rengeteg gyári betanított operátor stb dolgozik németben, ők ennyit sem keresnek, C kategóriával sofőrként 2500 bruttóm volt, persze "Ausländer"ként. Ott is annyit fizetnek amennyit muszáj és azonos munka/beosztás melletti is nagy lehet a szórás, ki mennyit keres. Olvastam régebben 3500 volt az átlag bruttó, lehet már magasabb, de 6000 bruttó az nagyon sok, ennyi átlag nincs most se szerintem.
Az hogy kinek milyen háza van semmit nem számít, németek több mint fele nem rendelkezik saját ingatlannal, oda költözik ahol jobban keres, jobb munkát kap, nagyon erős a bérleti jog.
De mindegy, 70000-100000/év az már közép vezető diplomás bér. -
Khaosz55
addikt
Amikor valaki írja mennyit keres sosem mondják-írják, hogy ez most brutto vagy netto, mert nagyon nem mindegy. Nekem is sok Német kollegám van, tisztában vagyok mennyit keresnek. Sok ismerős volt és van kint, vannak akik haza is jöttek 7-10 év után, de maradjunk annyiba aki hazajött nem volt milliomos, igaz ők jellemzően Ausztriában voltak.
-
Celithrandi
addikt
válasz Celithrandi #64405 üzenetére
azért nem rossz ez a rezgetős 4k
-
Celithrandi
addikt
jártál már német faluban? Lazán 300-500nm es házak vannak. Havernak nagyobb a mélygarázsos gépészeti helységes pincéje mint a házam. Osztrákoknál dettó.
-
Celithrandi
addikt
válasz Atomgeszi #64396 üzenetére
szélességet könnyebb mérni 10 éve vettem a vásznat, már nem rémlik hogy adták meg. Mondjuk itt a tv is elférne, a vászon is fix, de én gari idő lejárta előtt szeretek túladni a dolgokon, egy nagy tv eléggé eladhatatlannak tűnik. Mondjuk projektort se könnyű manapság eladni.
-
Ájvé
veterán
Közel 6000€/hó? Te nagyon el vagy tévedve
Minimum közép vezető keres ennyit. Átlag bért mondjuk merci gyárban egy munkás keres, de tessék itt vannak bérek szakmák szerint, persze ez nem mai, biztos növekedett azóta, de 6000/hó az már nagyon szép summa kint is.
Amiről te beszélsz az az értelmiségi réteg, úgymond nagypolgári, ami Magyarországon gyakorlatilag kihal, mert vagy szegény vagy gazdag lassan mindenki és nincs közép osztály.[ Szerkesztve ]
-
péjé
őstag
Nem akarok nagyon belemenni ebbe de sztem a középosztály az kb 70,000-100,000 €/$/év környékén indul és a kertvárosban lakik. Ők a célközönsége a 10-20,000 stb eurós projektoroknak. Ha ők elfordulnak ettől akkor nem lesz kinek fejleszteni.
3000 €-t keres a tesóm hűtés-fűtés szerelőként, a 3500 még nem középosztály, nálunk ennyivel már kb az vagy...:-)[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest