Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
attiss66
senior tag
-
-
attiss66
senior tag
Két Hitachi Illumina PJ-TX300 projektorom van. Amit Olaszból vettem, hibátlanul működik. A magyar, 3lcd problémás. 2006-ban, új korában 600e körül volt az ára. HD-Ready, de szerintem szuper a kép. Nagy üveg optika, hibátlan képet ad. Úton van a harmadik projektorom, ugyanilyen, Litvániából/ami elméletileg hibátlanul működik, csak vannak külsőleg törések rajta/.
A másik, hogy 3.6 m-ről, csak ezek tudják a 2.8 m széles képet. Nagyon sok projektort néztem , de nem igazán tudják 3.6 m-ről a 2.8 m széles képet.[ Szerkesztve ]
-
attiss66
senior tag
válasz makkmarce #64550 üzenetére
"amúgy se divatozni akarsz gondolom"
így van, nem azért vettem meg, hogy kiállításra készítsem fel
"Én inkább csak beragasztanám egy aluszalaggal, azok jól tapadnak, hőre nem mozdulnak el, por ellen teljesen jó...Ha belenyomsz valami ragacsot, akkor ki tudja hol köt ki, vagy annak az oldószerének gőze mit csinál ott bent."
ezek megintcsak okosságok, egyet értek, jó, hogy elmondtam mi a tervemerre a célra jó bármelyik öntapadós alu szalag, vagy van valami kritérium, hogy melyik jobb
pl ez teljesen megfelelő? [link][ Szerkesztve ]
-
attiss66
senior tag
válasz makkmarce #64548 üzenetére
Köszi. Jól mondod. És először jó volna megnézni róla egy videót, hogyan kell szétszedni. Hát elsőre elég kockázatosnak találom, semmi gyakorlattal.
Ügyességgel szerintem nem volna gond, de ehhez a hadművelethez meglehet kevés lenne. Lehet, hogy először leszigetelem a törött részeket, ráteszem a másikról a porszűrőt és úgy használom jó darabig. Kérdés, hogy az UVErapid ragasztó kötődik e a burkolat műanyagához, mert akkor egyik megoldásként "beburkolom", hogy levegő ne jusson be, csak a szűrőn keresztül. Ha jól működik vagy 500 óra múlva is, akkor elviszem a szerelőhöz, hogy cserélje át a burkolatokat. Ha igaz, amit írnak, lehet, hogy ez a legjobban működő a 3 projektorom közül, ha szerencsém van.[ Szerkesztve ]
-
attiss66
senior tag
Most vettem meg a harmadik Hitachi Illumina PJ-TX300 házimozi projektoromat Litvániából. Törött a ház az egyik oldal sarkain, de hibátlanul üzemel, tesztelték.
Amit először vettem Magyarországon 20e-ért , annak az 3lcd része nem jól szuperál, ezért a 280 cm széles vásznon 4cm-enként fényes csikok vannak függőlegesen, nem mindig látszik, csak amikor nagyon világos a kép, de bosszantó.
A másodikat Olaszországból vettem, annak semmi baja, csak majd égőt kell cserélni.
Kérdésem az lenne, hogy amit most vettem [link] , arról le tudom e szedni a felső burkolatot/ami törött, az alsó rész sértetlen/ és rátenni a "3lcd hibás" projektor felső burkolatát, vagy inkább szerelőre kéne bízni. -
attiss66
senior tag
-
attiss66
senior tag
Én elégedett vagyok arra a "rongy"-ra vetített képpel. És a muzeális vetítőmmel is, olyan szinten, hogy vettem még egy ugyanolyat Olaszországból.
Del Tomasso: "Valamennyi fényt ugyan visszaver szerencsétlen..." pontosan látom, hogy mi történik a vásznon.[ Szerkesztve ]
-
attiss66
senior tag
Én a házimozi vásznamat nem cserélném le semmilyenre. Az én projektoromhoz ez tökéletes. 2.8x1.6 m-es fenyő keretre van feszítve ez a vászon. PETER DIMOUT 01 TÖRTFEHÉR FÉNYZÁRÓ FÜGGÖNY[link] , két világos szürke réteg közt egy fekete réteg. 85-95 %-ban fényzáró. 30 cm-enként rávarrva acél karikák, a karikákat erős madzaggal összehúzva a szemközti karikákhoz, közte rugók, amik folyamatosan feszítés alatt tartják a vásznat. Több, mint vagy 1 éve van így rajta a vászon, feszes , mint a dob. Van ettől tán még jobb valamivel a GINI 01 TÖRT FEHÉR BLACK OUT FÉNYZÁRÓ /4, 95-100 %-ban fényzáró. [link] . Előtte napvitorla volt ráfeszítve, de az nem volt jó, mert amikor a rendelésem megjött, kiderült, hogy 2 darabból van varrva és vetítéskor látszott középen a varrás. Na, meg az nem 3 rétegű volt, nem volt középen fekete réteg, közel sem volt olyan fényzáró.
-
attiss66
senior tag
Sziasztok! Van egy Hitachi Illumina PJ-TX300 projektorom, vagyis kettő. Ehhez, mindenütt azt olvasom, hogy a DT00665 lámpa való hozzá. Tudnék venni jó áron DT00661-et, ami a TX200-hoz használatos. De a TX200 szinte ugyanaz, mint a TX300. Az ebay-n sok helyen így van írva a lámpa DT00661/DT00665.Most mi a különbség a kettő között, a DT00661-es akkor nem jó, vagy nem olyan jó a PJ-TX300-ba, mint a DT00665?
-
attiss66
senior tag
Nem köszönök el tőle, mert nemrég vettem az egyik mellé egy ugyanolyat Olasz-ból. Nekem nagyon tetszik ez a proji. Az egyik csak 500 órás eco-ban, a másik 2300 eco-ban. 3.6 m-ről 2.8x1.58 m képet kevés proji tudja. Remélem bírják a strapát. Tehát akkor egy 35-40 e-es lámpa megfelelő minőség. De modullal, vagy modul nélkül 35-40?/szállítással vagy szállítás nélkül?/
Az egyik uncsiöcsémnek 350e-es Epson-ja van és nála próbáltuk ki, amikor megérkezett olaszból a cucc. Nagyon meg volt vigyázva, saját dobozával és mindennel, ahogy vette valamikor az első tulaj. Nekem jobban tetszett a vetített kép, mint a 350e-es Epsoné. Ő is azt mondta, hogy nagyon jó vetített képe van a PJ-TX300-nak.[ Szerkesztve ]
-
attiss66
senior tag
Sziasztok! A Hitachi Illumina PJ-TX300-as projektoraimba vennék majd új lámpákat. Kérdés, hogy mi a megfelelő, milyen veszélyei vannak egy nem megfelelő minőségű lámpának. pl kínai [link] 14e+1e szállítás modullal. , a másik 100 font+20 font/kb 54e/ szállítás modulos ez is [link] . Kockázatos e a kínai óccsóságokat venni. Eredeti lámpa modullal a csehektől, kb 100e. [link] . Mit érdemes venni a projikhoz és mi a minimum?
[ Szerkesztve ]
-
attiss66
senior tag
válasz cinemazealot #61670 üzenetére
"Egy ideig ECO módban használtam a gépet, de mióta itt megtudtam, hogy az kevésbé használ az izzónak! "
Hello!
Ez minden projektorízzóra vonatkozik, vagy csak a DLP-kre? És konkrétan mi történik az ízzóval az ECO módban?[ Szerkesztve ]
-
attiss66
senior tag
Jó a BenQ 1070, utánanéztem. Ami nekem kell elsősorban, hogy tudja 3.6 m-ről a 2.8x1.6 m-es képet, ez simán viszi alig zoom-olással. fullHD. Nem tudom mi az a szivárványeffektus, amit a DLP-kre mondanak, az mennyire zavaró, és ennél a benq1070-nél mennyire látszik vajon. Akár majd egy ilyet is begyűjthetek, ismerkedésül a DLP-vel.
-
attiss66
senior tag
válasz BIGi75 #61613 üzenetére
"Nem bántam meg, hogy belevágtam, de ha nincs hozzá affinitás..." affinitás van. Kíváncsi vagyok, hogy én mit tudok kihozni az ügyből. Persze megy vele az idő, de egy ilyen feladat, ha sikerül, "az sokat ér"...persze, ha a sok kíséretezéssel se megy és végül beleunok, jön a szakember
-
attiss66
senior tag
válasz Vhiktor #61611 üzenetére
Köszi. Gondoltam én, hogy nem egyszerű, de most már inkább úgy fogalmazok, hogy elég bonyolultnak tűnik. Tudnál linkelni olyan eszközöket, amik kellenek még a megfelelő kalibráláshoz, azon kívül , amit én linkeltem be és egy olyan írást, ami részletesen elmagyarázza a kalibrálási folyamatot? Egy francia fórumon olvastam a koloriméterről a fórumozóktól. Ők ott örvendeztek, hogy milyen jó lett a kép, a csak koloriméterükkel ...pedig lehet nem az volt a max, a csak koloriméterrel. Amit kalibrálni akarok, egy Hitachi Illumina PJ-TX300. Kettő van már belőle. 2006-2008 gyártották a japánok/alap hiba az automata írisz kattogása. a fórumon 2006-2008-ban még csak az auto2 kattogott/tipushiba állítólag/, nekem már az auto1-is kattog/17 éves cucc, ezért kattoghat az auto 1 is a sok használattól . Egy amerikai cégtől, a global albani-tól próbálok meg beszerezni hozzá utángyártott automata íriszeket, ahonnan a Denon3910-hez vettem a lézerfejeket/. Persze, ha kikapcsolom az automata íriszt, megszűnik a kattogás, a fekete minőség rovására, amit persze én nem nagyon veszek észre, hogy rosszabb lenne a kép. Egy TX300-as online teszten leírtak kalibrációs adatokat, amikkel egész jó képet lehet elérni, azzal használom most. Ha majd nem jól működik a kalibráció, visszaállítom azokat az értékeket. Persze gondolom megfelelő kalibrációs eszközökkel dolgoztak, és az én nappalimban, meg az ő teszthelységükben mások a feltételek, az adott hely jellemzői, ami nekik tökéletes, az nekem a más feltételek miatt közel sem az. Ha végképp nem bírok majd vele, szakemberrel bekalibráltatom. Jó így is a kép, de kíváncsi lennék rá, hogy milyen egy optimális kalibrálással, mi a különbség, mennyivel jobb, mivel jobb. Mintha már beszéltünk volna erről, de nem emlékszem, hogy mit. Ha úgy adódna, Te Debrecenben szoktál kalibrálni? és ha igen milyen árakon megy ez.
[ Szerkesztve ]
-
attiss66
senior tag
Sziasztok! Arra gondoltam, hogy házilag lehetne kalibrálni a projektoraimat. Egy ilyesmit találtam aránylag elfogadható áron, kérdés az, hogy ez már elég e egy megfelelő szintű kalibráláshoz és milyen nehéz ezzel bánni. Calibrite ColorChecker [link] Tud e ehhez valaki valamit hozzáfűzni.
-
attiss66
senior tag
Sziasztok! Szerintetek mennyire veszélyes egy ilyet megvenni? Mit tudhat egy ilyen és mit nem? [link]
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest