Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Celithrandi
addikt
én csak arra reflektáltam, hogy van hely hova tenni. 25ezer eurért pedig nem vesznek ők se tvt. Ennyibe kerül kint egy 5 éves rangerover vagy egy 4 éves hármas BMW Kb 16ezerért néztem most ki egy 4 éves Jaguárt, ehhez mérten egy ócska miniled tv
[ Szerkesztve ]
i9 14900K, MSI Z790 Tomahawk MAX, ARCTIC LFIII 420, MSI 4090, GSkill DDR5 7600Mhz, Patriot VIPER VP4300 Lite 4TB, Lian Li LANCOOL III, LG 34GN850-B, Optoma UHZ66
-
Khaosz55
addikt
Amikor valaki írja mennyit keres sosem mondják-írják, hogy ez most brutto vagy netto, mert nagyon nem mindegy. Nekem is sok Német kollegám van, tisztában vagyok mennyit keresnek. Sok ismerős volt és van kint, vannak akik haza is jöttek 7-10 év után, de maradjunk annyiba aki hazajött nem volt milliomos, igaz ők jellemzően Ausztriában voltak.
-
Celithrandi
addikt
jártál már német faluban? Lazán 300-500nm es házak vannak. Havernak nagyobb a mélygarázsos gépészeti helységes pincéje mint a házam. Osztrákoknál dettó.
i9 14900K, MSI Z790 Tomahawk MAX, ARCTIC LFIII 420, MSI 4090, GSkill DDR5 7600Mhz, Patriot VIPER VP4300 Lite 4TB, Lian Li LANCOOL III, LG 34GN850-B, Optoma UHZ66
-
péjé
őstag
Nem akarok nagyon belemenni ebbe de sztem a középosztály az kb 70,000-100,000 €/$/év környékén indul és a kertvárosban lakik. Ők a célközönsége a 10-20,000 stb eurós projektoroknak. Ha ők elfordulnak ettől akkor nem lesz kinek fejleszteni.
3000 €-t keres a tesóm hűtés-fűtés szerelőként, a 3500 még nem középosztály, nálunk ennyivel már kb az vagy...:-)[ Szerkesztve ]
-
Ijk
nagyúr
-
makkmarce
őstag
félreértettél, szerintem pont ez a legó fog elterjedni, a 100+"-os TV-k helyett.. ez a legó lesz A prémium TV.
A hangnál nem értem a problémádat, van night mód szinte minden erősítőn, és megoldják neked ezt a gondot, hogy suttog vagy sem. A másik lehetőség, ha csak a szöveggel van gond, érdemes ellenőrizni a centert. Rátolni kicsit ha szükséges, hogy érthetőbb legyen a szöveg. (vagy ha az erősítő támogatja a szövegkiemelést, azon húzni kicsit).
okoskodom, tehát vagyok
-
m3ss
veterán
nem tudom mi ebben a jó, hogy teljesen kiegyensúlyozatlan a hangerő, de leginkább a szinkronos filmek ilyenek, angol hanggal nem ennyire problémás, mondjuk nem is nézek már semmit szinkronnal szinte.
en forditva tapasztaltam ezt, nem inkabb szinkronnal hangosabbak a parbeszedek? eredeti hangsavokon inkabb jelentkezik ez amit irtal, nagyobb a dinamika. bar evek ota nem neztem szinkronos filmet. amugy sajnos ez tenyleg idegesito, ha nem tud az ember referencia hangero kozeleben filmezni. denonon a dynamic volume ezt szepen orvosolja amugy.https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
makkmarce
őstag
Dehogy lesz drága.. 20 évvel ezelőtt az egyszerű 30"-os panel is drága volt, most meg fillérekért hozzád dobják. Mikor új lesz, drága lesz, utána meg amint beindul a sorozatgyártás, akkor olcsó. Nézd meg most mennyi egy azonos méretű kisebb oled, meg egy 10 évvel ezelőtti. A tech cuccok azok, amik villámgyorsan olcsósodnak, ahogy jönnek ki az új változatok. A projector is csak azért drága, mert nem kell szinte senkinek sem. Maga a tv-zés is kezd kimenni a divatból, sokan képesek a wc-n ülve végignézni mobilról a trónok harcát
okoskodom, tehát vagyok
-
Vhiktor
veterán
Ízlések és pofonok.
De mint fentebb is írtam, a filmekben csak a hdr fények, csillanások, stb vannak nagy féynerő mellet, a film nagy része bőven 200 nit átlagos fényerő alatt játszódik Vagy esetleg a képernyő trületének 5%-án világít valami 1000 nitel, nem fog zavarni.
Így is mindenki arra panaszkodik, hogy sötét a hdr és nem értik miért, azt hiszik, hogy mindig 1000 nitnek kell lennie mindennek, de ez nem így van.[ Szerkesztve ]
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Vhiktor
veterán
Szerintem simán megoldhato annak aki meg akarja oldani. A 15 nm-es szobámba a 100 colos tvt röhögve be tudnám vinni.
Felette már valóban necces. De ahogy makkmarce is írja, moduláris lesz. Sőt mát most is van, csak egyenlőre nem megfizetheto kategória.A nezesi távolság annyi amennyirol nézik én a mozi feeling miatt biztos nem nézném 2 méterről messzebb a 120 colt sem. Jelenleg 160.cmrol nézem.
Ez a 98 colos amiről beszélek a tulaj szerint talán 60 kg volt, ketten simán feltették a falra.
[ Szerkesztve ]
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
makkmarce
őstag
-
Bikkrom
senior tag
"Hülyeség, baromság, nem tudsz olvasni, legélesebb kanál, rossz a felfogásod..."
Az szép. Személyeskedtem veled bárhol? Te írtad nem is oly rég, hogy ALPD 3.0 van azokban is, mint a Xiaomidban. Próbálva ezzel felhúzni, hogy mennyire jó gép. Semmi köze nincs azokhoz. Annyi a hasonlatod értelme mintha én azt mondtam volna, hogy az én BenQ-mban is izzó van, mint egy Lumisban. De mindegy is, a fenti személyeskedések után én nem írok a kommentjeidre. Meg nem süllyedek le a szintedre...Kellene már egy moderálás, mert ez már nem sár hanem sz*rdobálás... Teljesen igaza van Janaboy-nak. Vállalhatatlan ez a stílus.
[ Szerkesztve ]
Sic vis pacem, para bellum! - Ha békét akarsz, készülj a háborúra!
-
Cseneles
őstag
Ebben semilyen szamisztika nincs, tenyek bizony vannak. Egyszeruen a regi felso kategorias gepek anyaghasznalati minosege, mind optika mind chip es fenyut kivitelezes nem megvasarolhato a mai piacon 10millio forint alatt.
kepminoseg tekinteteben nyilatkozom mindig. Ugyan ez a kepminoseg dc3 chippel es lampa helyett lezerrel ma 17millio.Kerdezem hol van ehhez a benq?
[ Szerkesztve ]
Runco VX22i-CineGlide prism, Hivilux 2.35:1 gain 1.2, Emotiva XMC-1, XPA5 Gen1, Wharfedale EVO 4.4-CS-4.2, 2 Dayton Audio Ultimax 12-22 DIY, 2 Definityve Technology IW13, Behringern NX4-6000
-
Cseneles
őstag
nem neked cimezem, hanem ugy altalanossagban.
Na…azert ne emlitsuk mar egy lapon ez muanyag vackot egy fesokategorias dlp gepek kozott is kiemelkedo peldannyal! Led az led a lampa meg lampa. Ettol fuggetlenul az a led vetito egy kicsivel jobb kepminoseget produkal mint egy aliexpresszes csoda.Ha ledezni akarsz olyan minosegben mint amit egy LS5 produkal akkor Runco q750i, sim2 m150, mico 50 es tarsai magaslataba keresd. Vagy a nero3 led de az mar az elottiek alattit produkal.
benq 3100i on/off kontraszt 900:1 dinamikus 1700:1
Runco ls5 on/off 3500:1 dinamiku 12500:1ezek valos mert szamertekek, nem a kezikonyves kacsa.
[ Szerkesztve ]
Runco VX22i-CineGlide prism, Hivilux 2.35:1 gain 1.2, Emotiva XMC-1, XPA5 Gen1, Wharfedale EVO 4.4-CS-4.2, 2 Dayton Audio Ultimax 12-22 DIY, 2 Definityve Technology IW13, Behringern NX4-6000
-
Bikkrom
senior tag
Ott a teszt. Alig tud többet egy w1070 képénél. Vakteszten kb senki meg nem mondja, még innen sem. Jobb napokon németből 60 ezer, szállítva 70 ezer egy w1070. Ha rászánsz kis időt, 80-90 ezer egy w1110/w2000.
10 éves gépek, elnyűhetetlenek, fillérekből javíthatóak. 10 évvel később, megveheted ugyan azt a képet... 600-ért. Ez ám a technológiai fejlődés.Mint írtam. Adott pénzért mit kapsz. Azért az árért nem jó a képe.
[ Szerkesztve ]
-
péjé
őstag
Sztem nyugodtan engedd el ezt a témát, hidd el nagyon sokáig lesz még lámpa a gépekbe
(5-10 évig tuti, utána meg szürkeimport kínából, usából, stb).
Előbb-utóbb úgyis kiszorulnak a led/lézer miatt szóval ez kb magától megoldódik.
A lézeres gépeknél ahogy olvasom messze nem bírják a 20-25e órát, jó ha felébe megmarad a fényerő, ráadásul ha ott elromlik vmi akkor biztosan kuka lesz a gép...szóval 10 év múlva is lesz miről irogatni...:-) -
Bikkrom
senior tag
Pont ki lett vesézve párszor az elmúlt hetekben. Ezekkel szerelt gépet nem lehet majd kapni. Az izzó ellátást minden nagyobb gyártó meg fogja oldani még hosszú ideig. Olvasd vissza, a Sony-t említették, hogy még 10 évig lesz alkatrész, izzó is. Hogy is ne lenne? Kötelesek még X évig alkatrészt biztosítani eladás után az új gépekhez. Tehát a törvény hatályba léptével nem tűnik el minden készlet és alkatrész. Lesz izzó.
Másik, hogy ez csak EU. Kínából továbbra is be fogod tudni szerezni. Max más néven küldik. Most is onnan éri meg venni gyári újat is. Osram PVIP 240-et(ez érinti a legtöbbeket, w1070, w2000 és társai gépek) keresd meg mennyi, 38-40 ezer. Kínából 22 ezer.
Harmadrészt a szervizesek fel fognak halmozni belőle, lesz magyar készlet is. Meg kínaból be fogják tudni hozni.
Végül, de nem utolsó sorban amit nem említettek még a srácok, hogy Batyó izzó felújítást is végez. Ritka izzóknál fontos amiket ma nehéz beszerezni. Tehát ha véletlen lesz valami ritka izzó, felújítja a gyárit.
Ezt az izzó parát pont itt kellene helyén kezelni és nem pánikoltatni vele.
-
Vhiktor
veterán
Tudom mit írtál. Csak érdekességként linkeltem, hátha valakinek segít.
-
Vhiktor
veterán
-
Vhiktor
veterán
Véleményem továbbra is az hogy a mondo és korábbi elődje simán veri az avs illetve avforumot és a társaikat.
Addig ezt tartani is fogom amíg egy meresemnel az ellenkezőjét nem tapasztalom. Ezzel a xiaomi géppel nem találkoztam szoval nem tudom.ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Bikkrom
senior tag
Nincs itt mit ízekre szedni. Szellemboxolsz valamivel ami nincs. Megint írod, hogy leszaroztuk. Hol? A dinamikus táblázatát lestem, abban 1000, gondoltam anélkül fele annyi se, de valóban ez a teszt is sántít, valamit elrontott. Mindenesetre ha 1000 akkor sincs nagy jelentősége. Akkor sincs ott képben, mint az ajánlott modellek.
Ez a nem tudok olvasni, személyeskedő téma meg már sok. Harmadjára is leírom hátha átmegy: tedd már be hol szaroztam le. Annyit írtam, hogy ennyiért van jobb. Nem sok értelme van veled beszélgetni. Valamivel vitatkozol ami nincs ott. Nagy sérelmed van, hogy nincs semmibe se nézve a Xiaomi projektor téren.
"Jó akkor nincs 1000:1, számít ez valamit is? Nekem úgy is jó." Erre mit írjak? Nem számít. A fényerő meg a színtér sem. Projektornál. Ugyan mi számítana? A ház színe meg anyaga? Ahogy írtam senki sem vitatja, hogy neked úgyis jó. Használd megelégedéssel, senki sem vitatja, hogy szereted a képét.
Ez volt az utolsó, nyugodtan írogass, nem fogok válaszolni. Vagy írd meg privátban. Olyanokat írsz többnyire amit nem írtam. Nagy fájdalmaid vannak projektor téren. Add ki mással.
-
Vhiktor
veterán
Én hitelesnek tartom őket. Megneztem pár tesztjuket, azokban azokkal a gépekkel ugyanannyit mérték mint én. Nem kételkedem bennük. Eddig legalábbis nem kételkedem.
-
Vhiktor
veterán
A hüyle francia teljesen megbízható, bár lehet, hogy itt valamit elrontott a táblázatban és véletlenül a dinamkius értékeket írta be a natvíba, mert tök ugyanaz a 2 táblázat.
Bár a a tesztben azt írja, hogy a dinamkius kontraszt bekapcsolása nincs hatással a mérésekre.Csak szerintem nem 16 fl mellet mérte.
De ők hitelesek, lehet hinni nekik.
[ Szerkesztve ]
-
Ijk
nagyúr
0.45" DMD 500:1. Ezen az írisszel lehet javítani, ki kellene mérni de általában valami dinamikus trükközéssel tudnak ennyit. 1000:1-et is inkább multimédiára, játékra tartom alkalmasnak, filmekben a sok sötét miatt borzasztó gyenge a kontraszt. 2000:1 a már elviselhető szerintem, ennek a duplájával már azt mondom már legtöbben elégedettek lehetnek.
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
Bikkrom
senior tag
Egyfelől nincs meg az 1000:1, az általad korábban linkelt teszt is 3000-et ír, aztán belinkeli egy négyszáz valamennyi az egyhez kalibrált képet egy azon teszten belül. Vhiktor már kivesézte neked nemrég. Mondonál lestem meg, de AVS-en is rákereshetsz. Nincs az 1000.
Senki sem mondta, hogy szar a projektorod. Másold ide be kérlek. Annyit mondtam, hogy árában van jobb kép. Lejátszó meg fölös ezekbe ha ennyit tud. A 100 alattiak azok valóban szarok. A tiédre hol írtam?
"Mivan ha én nem azt veszem amit itt ajánlanak?" Ki mondta? Kivel harcolsz? Azt veszel amit akarsz. Ha az árában van jobb kép akkor azt ajánlják a tagok a topicban. Szabadon azt vettél amit akartál, itt meg szabadon jobbakat ajánlunk ugyan annyiért...
"Gondolod ez engem érdekel? Én elégedett vagyok."
Pont ezt mondtam, direkt beleírtam, ha neked tetszik rendben van. Szíved joga. Tele van a projektoros fb csoport is Vankyo, Xiaomi, BW mániásokkal. Egy-két projektort láttak eddig. Ezt vették, kell az önigazolás. Nem tudom, én inkabb olvasok rendes mért teszteket, szakmai fórumokat, aztán megnézem személyesen.Alapból ellenszenves ez a kismillió kamu teszt Xiaomi, BW társaik témában. Én is így kerültem ide. Meg minden második ember aki betéved ebbe a topicba. Nagyon gáz ahogy minden rendelj kínai oldal agyon dícséri ezeket. Erre bumm, erről sincs egy rendes mért teszt ami nincs tele ellentmondásokkal meg kummantással.
-
Atomgeszi
nagyúr
Arra azért mindig kíváncsi lennék, hogy itt sokak által ajánlott vagy éppen nem ajánlott projektor képét látták e a valóságban mielőtt véleményt mondtak róla.
Anyáméknál szintén a kertimoziban egy kisebb Xiaomi van és még én is meglepődtem a képén a méretéhez képest.. Persze látatlanban sem akartam nyilatkozni róla.
Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett_2/hsz_1-50.html
-
Bikkrom
senior tag
Azért az a 4 éves ALPD3.0 sem egy versenyló.
Se frame interpolation, se zoom, színhelyessége tesztek szerint gyenge, kontraszt szintén egy közepes 700-as. Van egy beépített lejátszója 2/16 gigás, szinte minden kínai appal. Tehát lejátszásra úgyis kell egy külső rendes lejátszó. Tipikus egybe gép ahol úgyis gyenge a lejátszó. A 40%-áért vehettél volna w1070-et, w1090-et, w2000-et. De akár egy új BenQ-t is ennyiért. Bárkit inkább azok felé terelnek itt a topicban.
Párszor már feljött a géped, senki sem nagyon akart belemenni, de nem egy ajánlott típus az áráért. Most ezt vagy elfogadod vagy sem. Hiába gyárt tűrhető közepes gépeket is a Xiaomi ha az árában mindig vannak jobbak. De 100 alatt tényleg csapnivaló amiről a kérdező kérdése is szólt.
Azt senki sem vitatja, hogy te szereted, neked jó. De adott pénzért vannak sokkal jobb választások. De ha nekem nem hiszem akkor hányszor volt ajánlva a topicban?
[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
itt most a nagyon olcso kategoriarol volt szo, ahol kvazi kizarolag kinaiak vannak csak a piacon. ennyi penzert a Philips is ugyanugy kuka.
osszes hasznalhato USTnek kinai bele van, beleertve a mozis gepeket.
plusz dolby vision certes projektor egyetlen van jelenleg a piacon, a XGimi Horizon Ultra. ezt pl en is kiprobalnam.
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
BBéci
legenda
"otthoni felhasználásra nagyon jó"
Mindannyian a lakásunkban használjuk a vetítőket, ezért nem világos, mint akarsz ezzel közölni?Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
veterán
Sziasztok! Kicsit tovabbgondoltam az itt irtakat:
Az r/projectors-t bongeszve talaltam erre az oldalra (benne van a wikiben). A BenQ TK700STi-n megakadt a szemem. 4K, es eleg neki 100"-hoz 2-2.5m tavolsag, annyim meg van, igy nem kell UST feltetlenul. Ajanlott a wikiben linkelt oldal szerint Best Selling Home Theater Projectors under $3000 February 2024 (projectorcentral.com) . Mi a velemenyetek rola?
Amugy 3m-ig tudok elmenni vetitesi tavolsagban. A BenQ 100"-et kihoz 2.1m-bol, 120-at 2.6-bol.
Koszi!
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
Íme: [link]
Semekkora tévével nem tudok elképzelni, átélni moziélményt, mert azt kizárólag a vászonról visszavert fénytől kapom meg, nem a fényforrásba bámulástól. Ez a legfőbb különbség. Nyilván a méret is számít, de számomra nem az a legfontosabb.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Bikkrom
senior tag
Egy szóval nem mondtam, hogy csak a 6000$ a jó. Nekem is két XY van. Motoros oldalfeszített, meg egy fix. Csak annyi, hogy a drágábbaknál nincs csináld magad alumínium keret, mert csak kerettel együtt adják. Ennyi a mondandó.
Nekem akinek a kalibrálás nem lételem. Elvagyok egy alap BenQ-val, meg egy Epson-nal teljesen tök8 a vászon. Annyi volt csak a kritérium, hogy ALR kell, mert fehérek, világosak a helyek ahol vetítek. Tehát nekem soha nem is lesz opció a drága/márkás vászon. De, hogy jobbak-e a drágábbak azon sok vita volt már a topicban. Itt kevés az értő felhasználó. Tehát nekünk majd mindegy, hogy lepedőre vagy falra vetítünk.
Azért ha lenne lehetőségünk megnézni egy SI Black Diamond, DaLite Parallax, DNP supernova, vagy Firehawk 4G vagy G4 ( ) vásznat, mellette az XY-nal, egy értő szempár meg mutatná adott filmeken, hogy mit nézz akkor hidd el látnád értelmét. Ezek legendás vásznak. Ha nem tudnák az árcédula tudását akkor nem lennének a piacon drága vásznak. Jobb is ha nem látjuk ezeket az XY mellett. Áldott tudatlanság. Én már nem lépkedek se gépben, se vászonban. Ez így jó nekem. Fapados vetítés. Majd TV 4-5 év múlva.
-
Atomgeszi
nagyúr
Igen, én csak arra próbáltam erősíteni ezzel, amikor valaki a fehér-fehér között is hatalmas különbséget keres.
ALR-nél, illetve 1.0 gain értéktől eltérő vásznaknál már minden értéket meg kell nézni, hogy megfelelő lesz-e. Kezdve a vetítési távtól és betekintési szögektől.Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett_2/hsz_1-50.html
-
Atomgeszi
nagyúr
Sima fehér hókuszpókusz nélküliek között elhanyagolható, nüansznyi különbség van.
Próbáltam már Stewart ultrahawkmissionimpossiblet is meg 30 ezres funscreen fehér anyagot, egymás mellé tettük és se én se a párom nem tudta megmondani, hogy van különbség.. amikor szoftveresen visszavettem az élességet egyet az F32-őn, akkor mindketten láttuk a különbséget, és ez nem a vásznon múlt.
na kb ennyit számít a fehér vászon.Egy minőségibb géppel kategóriákat lehet lépni, pont, mint hangzásban hangfallal és erősítővel, mintsem kábellel.
Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett_2/hsz_1-50.html
-
Bikkrom
senior tag
"Biztos van olyan Tv ami képes hasonló mozi élményre, de mint írtam ésszerű keretek közt ilyen méretben biztos nincs."
Pont ez az. Mostmár vannak. A 98"-osra pont annyit kell költeni, mint egy használt 4k projektorra, vászonnal.
Színek, kontraszt, HDR, zaj, színtér, minden téren agyon vágja a projektor képét és a verseny csak éleződik. Elindult a méret és oprendszer háború TV fronton aminek a felhasználók csak nyertesei lesznek. Azért 98"-ra simán leváltok 110"-ról, de még lehet 120"-ról is. Aztán a legnagyobb előny, hogy sötétítésre és a falakra nem kell figyelni.Most érzem azt, hogy feljebb lépni már nem fogok projektorban. Amikor ezeket a gépeket megunom pár év múlva akkor jöhet egy mini ledes 98"-os csoda. Mert költségben pont annyi lenne vászonnal, lejátszóval, projektorral fentebb lépni mintha vennék egy TV-t. Lehet csak én érzem így, de egyre gyakrabban jön fel a téma és ez csak fokozódni fog.
Másik, hogy a 4k-val a kedvenc márkáim csak vekengnek. Mármint az Epson évek óta rezget, a DLP-k is totál lemaradtak. Marad a "talán degradálok" Sony ha pont belenyúltál egy darabba vagy a batár nagy JVC-k, amik nálam nem férnek el.
-
cinemazealot
addikt
"...ne akard már megkövezni azokat akiket a projektor "feeling" vonz."
Már megbocsáss, de hol írtam én ilyet? Chosen kolléga kérdésére adtam egy rám jellemző, szubjektív választ. Hiszed vagy sem, nem azért rontom itt a levegőt 10 éve, mert utálom a vetítést, épp ellenkezőleg. De nem mellesleg azt sem bánom, ha közben tanulok is valamit a társaságtól.
Azért viszont, mert volt pofám rákérdezni ÉS egy szakmai topicban elvárható, az általános iskolainál (vö. "mert visszaverődik" ) magasabb szintű, műszakilag adekvát magyarázatot elvárni egy jól láthatóan létező és sokak által érzékelt jelenségre, ne én legyek már keresztre feszítve! A témában egyébként tök jó magyarázatok születtek, csak arra nem tudott eddig választ adni senki, hogy ha egy megfelelően kalibrált tévé egyébként képes volna pontosan olyan fényerejű, kontrasztarányú, gammájú és spektrális eloszlású fényt kibocsátani, mint egy vetítő vászonról visszavert fénye, akkor is érezhető volna bármiféle különbség a kettő között? Mert ha nem, akkor tök mindegy, projektor vagy tévé, csak venni kell a fáradtságot utóbbit bekalibrálni. Ha viszont igen, akkor mi ez a különbség?
De lehet, hogy most eszembe jutott egy magyarázat: a tükröződés. Egy tévé képernyőjén mindig van tükröződés, még akkor is ha matt a felülete és akkor is, ha tök sötét van a szobában (hiszen a képernyő ránk vetülő fényét ugyancsak viszont látjuk a képernyőn). Sőt, még a képernyő görbülete is irreleváns lehet. A tükörkép pedig általában nagyobb távolságban fókuszálódik, mint a képernyő képe, és ez a kettősség hathat pszichikai többletterhelésként a szemre egy vetített képhez képest. Vásznon viszont nincs semmi ilyesmi. Félve kérdezem a többieket: vélemény?
[ Szerkesztve ]
-
m3ss
veterán
1839€-t találtam Fengmi C2
ez ugyanaz, mint a xiaomi cinema2 (c2)?
belefutottam avsen ebbe a vetitobe vmelyik topicban, azt irjak 3e nativot tud, jo fenyero, dv, jo szinter lefedettseg es ranezesre a screenshotokbol elesebb volt mint a nativ 4k-s jvc.
latott mar vki ilyet? kedvenc francia grafikonos tesztemberkemnel lett volna rola teszt, de nem mukodik a honlapja...https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
Vhiktor
veterán
Na ez az év vicce, hogy nálam csúszott félre valami. Elhiheted hogy abszolút nem érdekelnek ilyen semmit mondó "tesztek", amikkel itt most jöttél. Teljesen más szakmai színvonalon mozgok és ezt most nagyképűseg nélkül mondom. De annak hiszel akinek akarsz, viszont hinni a templomban kell. Cybershack hatalmas vicc, egyetlen egy mérésről sincs kép, még sdr-ről sem nemhogy hdr vagy dolby vision. És ezt elem helyezed? A többiről ne beszéljünk, sdr kalibráció pc monitorként való használathoz icc profillal es wze alapjan tesztet irni egy hdr és dv képes tv-ről? Nyammi
De biztos a világ többi részén a többiek a buták, akik szerint a tesztjeim mindent visznek és Vincentel egy lapon említenek.
Persze hogy local dimmingel vannak ezek az értékek, soha nem.is mondtam, hogy nem... de megbocsás ki az hülye aki vesz local dimminges tvt és kikapcsolva használja? Akkor vehetett volna 100 ezerért alapból olyan tvt.
A local dimming ezeknek a tvknek a lelke a szin megjelenitesnél is....
Ennyi erővel kapcsold ki az olednél a külön vezérelhető pixeleket is.....Azok a kontraszt értékek amiket írtam, in image valós kontrasztok. Tedd egy nem.miniledes tv mellé és majdnem akkora lesz a különbség mintha a sima tvt egy oleddel hasonlítanád össze.
De annak ezt magyarázni, akinél alapvető szakmai hianyossagok vannak teljesen mindegy is.
Nálam megnézhetted volna egy g3 mellé téve és bizony csodálkoztál volna.
Persze az oled az oled, de ne beszélj már hülyeségeket a miniledrol, mikor láthatóan abszolút fogalmad nincs az egészről.
[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
veterán
Légyszíves nézd meg a tesztem róla. Ezek természetesen kalibrálás utáni mérések. Ez nem sima va paneles tv hanem miniled. A minilednek pontosan ez a lényege. Több zonara van osztva a hattervilagitas mint a Fald tvk esetében csak minilednél sokkal kisebbek a zónák, több zóna van és egy zónában több nagyon magyon sok miniled is lehet.
Nem a levegőbe és főleg nem hülyeséget beszélek.A jelenetek több mint 90%-ban több tízezer kontrasztra képes, alegrosszabb esetben a panel natív kontrasztjára, ami 5-7000:1 körül van, de ez extrém ritka.
[ Szerkesztve ]
-
makkmarce
őstag
ha EU priority line-on jön(ki lehet választani) , akkor EU-ban valahol átveszik, átcsomagolják, és továbbküldik EU-n belül, szóval biztos, hogy a vásárlónak ezzel már nem lesz dolga.
A másik, hogy rengeteg termékük van lengyel és cseh raktárakban, amik sima EU-n belüli vásárlásnak minősülnek, és 1 hét alatt ittvannak.okoskodom, tehát vagyok
-
Teasüti
nagyúr
Plafonról nyilván.
Mindig az látható az összes marketing anyagban, hogy egy minimál nappaliban a dohányzó asztalon van a proji ultra rövid távon. Na most szerintem ez nem életszerű felhasználás, szóval az esetek nagy részében úgyse a néző előtt lesz lerakva az asztalra.[ Szerkesztve ]
-
BIGi75
senior tag
A Z906 hangszórókészletével felesleges lenne egy eARC bemenet, nem hiszem, hogy bárki is meghallaná a különbséget. Egy komolyabb láncon kijön, elég hangsávot váltani. Általában csak az eredeti hang tömörítetlen, régebbi filmeknél még gyakran az sem. Magyar hanggal szerintem mindegy, hogy ARC vagy eARC, nem hallani a különbséget.
-
BIGi75
senior tag
-
BIGi75
senior tag
Nekem mindegy, ő írta, hogy 4,5 méterről szeretne vetíteni, de ez így meddő vita, mert azóta nem jelentkezett.
HDMI ARC-on nem megy át a bluray lemezek eredeti hangsávja eredeti minőségben (Dolby TrueHD, a Dolby Atmos, a DTS-HD Master Audio, DTS:X) csak az eARC-on. Persze kérdés, hogy a másik oldalon mi fogadja a hangot; egyáltalán van-e értelme az eredeti hangsávok átvitelére törekedni, vagy úgy sem halljuk a különbséget és megfelel egy DD5.1. Kb. annyit tesz, mint mp3-at hallgatni vagy audio cd-t. -
BIGi75
senior tag
Ne nekem kínáld, garambe keres lejátszós projektort. Bár ebből még mindíg csak tömörített hang jön ki 5.1-el, nem tudjuk garambe igényeit a hangot illetően. Az általa megadott vetítési távolsághoz/képmérethez sem ideális. Míg nem reflektál a válaszokra felesleges további ajánlás szerintem.
-
-
BBéci
legenda
Egyetlen szót sem ejtettem kábel árakról.
Azt viszont már kétszer leírtam, hogy nem létezett 2.1 szabvány (kábelekre most sem létezik), mert ezek az esetek 5-7 éve történtek. Leírtam a rendszerben lévő készülékek típusát.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
A mágnes zavarszűrés miatt szokott lenni a kábeleken.
#56005Pro Koryak
Nem láttuk azt, hogy mi történik, nem tudtuk, hogy olcsóbb vagy drágább a másik kábel, viszont a képminőség változása teljesen egyértelmű volt.
A másik két esetben szintén nem volt halvány fogalmam sem, hogy mikor, mi van bekötve, csak a vásznat néztem. A többiek is, akik jelen voltak.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Vhiktor
veterán
Soha nem szerettem a lezer tv elnevezést.
Hisense is ust projektort add csak add mellé vásznat is.
Ugyanaz mint a samsung lsp7 vagy 9 azokban is van beépített tv tuner[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
veterán
Reményeim szerint 2 héten belül fent lesz róla a teszt.
-
Ijk
nagyúr
Szerintem nem lehet katasztrofálisan rossz, de vászonnal együtt majdnem 2,5 millió. Ki ad ki ennyit ilyenre? Ha ennyi elverni való pénzem lenne hobbimra, akkor megvettem volna mandjutól a cineo82-t és berakom dedikált szobába, ami feltörli a padlót élményben egy ilyen UST-vel.
[ Szerkesztve ]
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
Vhiktor
veterán
Az 1049 megint 2000 feletti lumenre van megadva, ekkora fényerővel lehet ennyi, de 16 fl-el ami a szabvány ennek a töredéke szerintem ugyanúgy mint az általam tesztelt LSP7 és 9 esetében is.
A 760 ansit nem látom a tesztben. De kizártnak tartom, le sem merem írni én mennyit mérttem lsp9 esetében
-
Vhiktor
veterán
Én egyenlőre csakis on off kontrasztról beszéltem, a projectorjunkies tesztben ott a lényeg, amit bemásoltam calman mérési eredményeket, látszik, hogy 500:1 körül van a tényleges on off kontraszja a gépnek, de a cikkben ennek ellenére leírja a 3.000-et
Amit a passionhomecinema ír az biztosan nem 16 fl, itt a táblátzat, szépen látszik, hogy 1400 és 2049 lumen ami a 16 fl sokszorosa, be is ketereztem pirossal.
A 16 fl SDr és HDr rész csak annyi, hogy mekkora vásznat tud még megvetíteni normális fényerővel, de nem ezen mérte a kontrasztot. tehát elég erőssen félrevezető a cikk.
A projectorjunkies tesztben is megy a kamulás, viszont balga módon a cikkíró feltöltette a calmanos képeket, ahol viszont szépen le is buktatta magát.
Persze ettől lehet jó a projektor, de ezek a számok (3000:1 kontraszt) egyszerűen nem igazak.
Tényleg szívesen vendégül látnék egy ilyen gépet pár hétre és akkor megírnám az igazat.
Ami lehet akár 3.000:1 (amit kétlek) és 500:1-hez, na ebben van ellentmondás a cikkekben.[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
veterán
De néztem és ezért is írtam, hogy nem 16 fl-re kalibrált
Valószinűleg az van amit mondok.Meg érdemes megnézni projectojunkies méréseit is amit proci985 linkelt, na ott is kijön hogy mi is a valóság:
De azért tesztben még még mindig leírja, hogy a natív 3.000:1 a kontraszt, csak közben meg megosztotta a mérési eredményeket, azért ez vérciki.Lehet, hogy tényleg tud 3.000:1-et, de ezt addig nem hiszem el amíg én ki nem mérem. Mert ezek a tesztek szerintem hamukálnak vagy ferdítik a valóságot, mert egymásnak ellentmondó dolgok olvashatóak egyazon cikkben.
[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
veterán
Egyszer szívesen megnézném magam is, de gyorsan utánaolvasva az a 3.000:1 kontraszt szerintem csak full fényerő mellett van meg, 16 fl-re kalibrálva ez is 1.000:1 körül mozoghat vagy még annyi sem.
-
BBéci
legenda
Amelyik nem érdemes arra, hogy vetítve nézzem, azt egyáltalán nem érdemes megnézni.
Néha előfordul, hogy valamit tévén nézünk, mert nem mindig van kedvünk a teljes sötétítéshez.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
Megesett, hogy asztalra téve teszteltem vetítőt, rémesen zavaró és barátságtalan megoldás. Hosszabb távon nem tudnám elviselni. Zúg, világít, meleget fúj.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Orc
senior tag
Eddig oldalfalon volt a projektor (Optoma HD20), de a Xiaomi-t a plafonra kellene tenni, ami
a páromnak kevésbé tetszik.
Eddig mögöttünk volt a projektor, most majdnem elöttünk/felettünk lenne, tényleg nem "szép".Kinyomom a szemed, eltöröm a lábad... aztán mehetsz amerre látsz!
-
Télapó1564
csendes tag
Van igen, annak a jelét át is tudom vinni a wifi adapteren keresztül a projektorra...(Acer H6502BD), csak azt nem értem ha a tv sticket csatlakoztatom a tv-hez akkor annak a jele hogy megy át a projektorra. (csak az adapterrel tudom átvinni a jelet mert a lakás adottságai miatt hdmi kábel nem jöhet számításba)
-
Vhiktor
veterán
Simán be lehet minden tv-t kalibrálni akkora fényerőre mint amekkorán a projektort nézed
[ Szerkesztve ]
-
-
Khaosz55
addikt
Szerintem az xyscreen fut németbe deluxx darkvision néven. Nyilván Kínából olcsóbb.
A német deluxx darkvision.
A kínai xyscreen a black crystal anyaggal.
Itt a csoportteszt a amiben a deluxx darkvision bent van.
Ha átnézi az ember a képeket és bele olvas akkor látható, hogy a ház kialakítás, távirányító nyomógombok minden apró részlet 1-1 xyscreen. Véleményem szerint kb át van matricázva.A tesztben írják, hogy inkább inkább 0,6-0,7 a gain érték, szóval lumen kell.
Egy valamit le alkarok szögezni, én nekem totálisan mindegy, hogy valaki fehér, fekete, kék, rózsaszín, ALR vagy akármire is akar vetíteni, tőlem még akár kenyérpirítóval is vetíthet, nem érdekel. Én nem fogok és nem akarok senkit meggyőzni semmiről. Én ezt vettem 120" 300K-ba került, ezt tetszett minta alapján és nem hiszem azért mert kínai nem lenne ALR csak sima szürke (volt több gyártótól mintám), én ezen mozizok világos (nem fehér) nappaliban. 3 hónapig volt előtte a régi fehér 100" 1.1 gain értékes vásznam, felváltva és egyszerre is néztem mindegyiket. Számtalanszor próbálgattam melyik tetszik végül az ALR-nél maradtam.
Nincs moziszoba, nem lesz sötét fal, és nem is lesz, annak ellenére nagyon szeretek filmezni ezzel a setuppal.
Azt sajnálom, hogy nem volt meg a fehér vásznam amikor Viktor kalibrálni volt, akkor lehetett volna mérni mi a különbség, és hogy e egyáltalán. Szemre van. -
Morph76
aktív tag
Nem igazán értem a reakciót:
"Szóval az átmérő nem értelmezhető négyzet alakon, de szerintem ezt te se tudtad és van ahol szinonimának írják a kettőt"
Nem szinonima az biztos, ezért is reagáltam rá. Utálom a tv hirdetéseknél is, amikor átló, helyett átmérőt írnak. Téves rosszul rögzült dolog. Persze a ba-be, ban-ben, sem megy sok embernél, de ez nem a topik szerves része, ezért azokon kár rugózni. Az írására igényes ember, azért oda próbál figyelni, mi hagyja el a klaviatúráját. Mindenki tudja miről van szó csak a színvonal megy lejjebb avval is.
devil-k
Nem beszólás volt, hanem kiigazítás. De részemről úgy hívsz bármit, ahogy szeretnél.
Az meg, hogy az AVX-ről Neked mi marad meg a Te dolgod. Én nem csak a fröcsögést látom...[ Szerkesztve ]
-
devil-k
nagyúr
Az ilyen beszólások nélkül nem szakmai topik egyeseknek a PH, az AVX-es fröcsögést át kell ide hozni. No, meg ha 2 havonta nem cserélsz eszközt "feljebblépés miatt", akkor sem vagy szakmai, csak egy ócska tag, akinek a moziját látva/hallva a nagy szakmai guruk rosszul lesznek.
- mozi bolondéria -
-
Ájvé
veterán
Csak nem bírom ki, direkt rákerestem mert szerintem ez csak kötöszködés megint (teljesen értelmetlen, először azt hittem szinonímák),
átmérő: Középponton áthaladó egyenes, amely egy kör, kerek tárgy két szélső pontját köti össze.,
Átló viszont: Összekötő egyenes. Négy- vagy sokszögű mértani alakzatnak, testnek két távoli (nem szomszédos) csúcsát összekötő egyenes.
Szóval az átmérő nem értelmezhető négyzet alakon, de szerintem ezt te se tudtad és van ahol szinonimának írják a kettőt, nem vagyok egy nagy matekos de gondolom csak ott van köztük különbség, ez miatt meg felesleges belekötni ha mindenki tudja miről van szó.
50832 törölhető köszönöm, bár kb ez is meg amire reagáltam az is... -
Ijk
nagyúr
Nem kell tesztelni, fizika törvényei.
Ez olyan mint a mobilos fotózás vs nagyérzékelős fényképező. Mai szenzorok és algoritmusok annyit fejlődtek hogy a miniatűr mobil sok tekintetben elver egy 15 éves aps-c tükrös gépet, és a legtöbb ember igényét kielégíti. Még én is időnként meglepődök milyen jó képek jönnek ki a pixel 3a-ból.
Projektoroknál, jelen esetben dlp vonalon leginkább a fényforrás fejlődött, jelentősebb mint dmd-k evolúciója. Szívesen megnéznék komoly házimozis gépek mellett hogy muzsikál egy ilyen Xiaomi UST, nyilván 600-700 ezerért nem szabad azt a minőséget várni mint egy 5 milliós csúcsgéptől. Szerencsére aprókon mindig akad egy-egy jó gép még olcsóbban is mint ezek az UST-k, de akinek kifejezetten csak ez opció annak nyilván érdemes számításba venni ha már valóban jó képet nyújtanak. A 3000-es kontraszt azért bíztató tényező./人◕ ‿‿ ◕人\
-
Ijk
nagyúr
Lg-t azért nem sorolnám nagy projektorgyártók közé.
Azért nem mértek különbséget mert teljesen ugyanabban az üzemmódban megy felthehetőleg, alapból dinamikus szabályozással működik. Lézerrel és megfelelő algoritmussal meg lehet csinálni észrevehetetlennek, csak spéci teszttel lehet lebuktatni ahol egyszerre van jelen fehér és fekete (fehér kis mértékben, ugye 50-50% az ANSI ami messze van a natívtól). Gyakorlatban nincs jelentősége, az a lényeg hogy működik, mit látsz. 1:3000 teljesen jó házimozizásra szerintem.
A lényeg hogy nagyobb dmd-vel és értelemszerűen nagyobb lézerrel még jobbat ki lehet hozni, ami kontrasztban is versenyképes lehet az LCD házimozi gépekkel, és 0.65-ös képakotóval nem kerül 10+ ezer dollárba mint a nagycsipes csúcsgpek./人◕ ‿‿ ◕人\
-
Vhiktor
veterán
És valóban.
De ezt majdnem 180 cd/m2 vagy 53 fl mellett mérte. 16 vagy mx 20 fl-nél kiváncsi lennék a kontrasztra.ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- PlayStation 5
- Elindult a Test Drive Unlimited Solar Crown második szezonja
- World of Tanks - MMO
- Path of Exile 2
- Path of Exile (ARPG)
- LEGO klub
- Autós topik
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva