Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
demars
addikt
Sziasztok!
Egy ismerősömnek keresünk gépet.
1. Mikor lenne esedékes a vásárlás?
1-2 héten belül
2. A gépre szánt összeg forintban? (a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
max 250k
3. Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
Filmezés, letöltés,
4. Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Nem
5. Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
Mindegy
6. Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Nem lesz hordozva
7. Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Windows legyen
8. Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége?
Filmezésre kell (nem tudom, hogy kell e SSD), egy külső tárolóra rábeszélem.
9. Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
Projektorról nézné a filmeket, ha jól tudom HDMI -vel csatlakozik.
10. Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Újat szeretne, de egy megvigyázott garanciális használt gép is szóba jöhet.Az ajánlott gépek közül az Acer Aspire 5-t néztem első körben. Esetleg egyéb tanács?
Köszönöm!
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyikben nincs áram, csak más a fogása!
-
demars
addikt
válasz Khelben #138500 üzenetére
Ettől féltem. Hiába mondtam nekik, rágtam a fülüket, hogy inkább az ajánlott dell valamelyike ( vagy egy jobb használt üzleti gép).
Elvileg nem lesz sokat nyüstölve, remélem pár évig elketyereg a lyány gyereknél, aztán majd cserélik.Köszönöm a segítséget és a válaszokat!
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyikben nincs áram, csak más a fogása!
-
demars
addikt
válasz Khelben #138313 üzenetére
Köszönöm
Sajnos kissé elvakultak, ragaszkodnak az asus -hoz.
Körül néztek és ezt választották.
Ugye nem egy rakás hulladék?Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyikben nincs áram, csak más a fogása!
-
demars
addikt
Üdv.
Szomszédom szeretne lányának laptopot, kérnék kis segítséget.(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? Karácsonyra kellene, tehát 1-2 héten belül.
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit) 140.000 HUF
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén) Iskolai célokra kellene, office, beadandók elkészítése, netezés, film nézés.
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? Nincs játszás.
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? Ezt nem tudják, szerintem normál méret jó lesz.
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? Nem lesz hordozva.
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.) Legyen rajta win10!
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e? SSD jo lenne, optikait én nem vetném el, de erre még rákérdezek.
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…) Nincs extra kérés.
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával) Csak új.Még annyit mondtak, hogy nekik bejön az asus márka. Asus termékük van garanciális ügyintézéskor futár vitte hozta, tetszett nekik, hogy nem kellett postázgatni. Tehát megbízható szervíz legyen.
Köszönöm a segítséget! Ha kellene még infó valamiről, megkérdezem.
-
demars
addikt
válasz kistewe #126601 üzenetére
Köszi, nézelődök kicsit.
Most találtam itt az aprón egy 8440p-t, jobb áron mint ahonnan én vettem eddig a gépeket.
Rákérdezek, hogy esetleg 14"-es kijelző elég lenne e neki. Akkor sokkal könnyebb dolgom lenneLenovo G580 használtan? Egy időben ajánlott volt itt és panaszt se olvastam róluk. Kérdés mennyire hajtották agyon
[ Szerkesztve ]
-
demars
addikt
Sziasztok!
Ismét kérdeznék, most még inkább bizonytalan vagyok. Múltkor elhoztam a 8460p lapost amit kinéztem, tökéletes vétel (mint a korábbi is az volt onnan).
Most egy másik ismerősöm keres filmnézős, netezős gépet rohadt kis pénzért!(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? Néhány napon belül ( akár azonnal)
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit) 50k
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén) Filmezés, YT videó, netezés, semmi más!
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? Nincs játék
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? Felbontás nem számít, viszont örülne a leendő tulaj, ha nagyobb lenne a kijelző
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? Németországba jár dolgozni, ott használná. Munka utáni filmnézéshez, netezéshez. Utazás közben nem használja!
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.) Nem lényeg, de ha van win7 az jó pont
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e? Nem kell nagy tárhely, RAM annyi legyen, hogy ne döcögjön a OS.
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…) Magyar billentyűzet
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával) Csak is használt ( kifogástalan működés) a szerény keret miatt!Nem fixáltam le vele, de +10k még sztem simán belefér. Egy kinézett lapos! Ezt az üzletet ismerem, de hardveraprón is fellelni több olcsóbb darabot, sőt nagyobb kijelzővel is látni. Ha valóban nem használja másra csak a fentiekre érdemes esetleg nem üzleti kategóriában körülnézni ( azért ne essen szét pár hónap alatt)?
Köszönöm a segítséget!
-
-
demars
addikt
válasz Khelben #125526 üzenetére
Köszönöm a tanácsot, meg is rendeltem. Holnap hozza a futár!
Más téma: Olcsó de viszonylag jó táskát ehhez a mérethez tudnál ajánlani, nem kell extra vastag, védelem stb. Csak férjen bele a töltő és egy egér! Köszönöm!Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyikben nincs áram, csak más a fogása!
-
demars
addikt
Sziasztok!
Egy kis segítséget kérnék. Autó diagnosztikára keres öcsém gépet.(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Most szeretne vásárolni
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
Elég szűkös a keret amit megadott: 35 k ( tudom, hogy ez sovány, ezért én megtoldom : 60-70 k -ig belefér)
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
Autodiagnosztika (nem ismerem a programot, ha szükséges megkérdezem, hogy mi a rendszer igénye)
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Játék nem lesz rajta!
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
Nem számít!
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Hordozni fogja, de méret nem számít.
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Win 7 vagy Win 10
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
Legalább 4gb ram (ha több nem baj), 250-320 gb hdd elég
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
Nincs
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Megbízható boltból használt jöhet.Ezt néztem ki! Igaz azt írja win 10 vásárolható hozzá.
Ha van jobb ajánlat, szívesen fogadom.Köszönöm.
-
demars
addikt
A gond az, hogy mindenki a "legjobbat, leg megbízhatóbbat, legjobb áron" szeretné megvenni... És igazatok van, sok hulladékot kapni, nyiklik, nyeklik, melegszik, hangos, eltörik...
De nem szabad elfelejteni, azért a 100-150-200 ezer forintért -amiért szinte csak hulladékot kapni - keményen meg kell dolgozni!
Én is tartottam a használt gépektől, de nem bántam meg. Egy jó üzleti gép használtan többet ér, mint egy új olcsó tákolmány, főleg ha megbízható helyről veszi az ember.
Az új A544 amit ajánlottatok, remekül működik, de mesze van az én 8460p-m töl.
Fedél iszonyatosan hajlik, nagyon vékony. Műanyagos, összetöröm mindjárt véletlenül érzésem van, mikor viszem, vagy kinyitom. A touchpad meg katasztrofális a hp után...Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyikben nincs áram, csak más a fogása!
-
demars
addikt
-
demars
addikt
Boldog tulajdonosa vagyok egy HP EliteBook 8460p laptopnak (i5, 8 Gb ram). Masszív, tökéletes gép... de hiányzik a hdmi kimenet. Tudtok ajánlani ilyen kategóriában hdmi-s gépet?
Használt is szoba jöhet, ezt is a laptopsystemről vettem. Én kb 150k- t szánok rá, ezt pedig eladnám majd.
Köszönöm!
(Bocs, hogy nem töltöttem ki a kérdés sort)Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyikben nincs áram, csak más a fogása!
-
demars
addikt
válasz krob81 #77297 üzenetére
Ma jött meg az A544... erről lemaradtam!
Amúgy jó gép, 4 óra használat után (telepítések, filmezés, netezés) alig tapasztalható melegedés.
Anyaga kissé túl műanyagos ( fedél főleg ), hajlik is talán. De ennyi pénzért ez jár.
Plusz pont, hogy drivereket adtak win7 hez és win8 hoz is.Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyikben nincs áram, csak más a fogása!
-
demars
addikt
válasz Tikakukac #76975 üzenetére
Szia
Nem vagyok ennyire guru... ezt az a544 et néztem ki.
HDD helyére lehet akkor ssd t szerelni ( sata 2 -es portosat)?
Ha pedig ssd nélkül használnánk nincsa géppel gond ugye...?Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyikben nincs áram, csak más a fogása!
-
demars
addikt
válasz PRDZsolesz #76934 üzenetére
Köszi
-
demars
addikt
válasz PRDZsolesz #76932 üzenetére
Köszönöm a véleményed! Szerintem ez lesz a befutó!
Driverek rendben vannak?
Hölgy ismerősnek lesz, nem ért nagyon a dolgokhoz. Régi modellt vált le -tök alap használatra kell neki.Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyikben nincs áram, csak más a fogása!
-
demars
addikt
Korábban már kérdezgettem...
Alap gép, általános használatra, semmi játék (.net, film(.
Amit ajánlottatok jók, picit szűk a keret, ezért kerestem olcsóbbat!
Ez minőségben milyen?:
https://www.laptopszalon.hu/laptop_notebook/fujitsu/Fujitsu_Lifebook_A544_Intel_Core_i3_4000M_4GB_500GB_Intel_DOS_Fekete_VFY:A5440M73A5HU_11970.htmlEnnél még talán egy ssd is beleférne, akkor a teljesítménye bőven elég lesz.
Tartósságára lennék kíváncsi (melegszik e)!Köszönöm
-
demars
addikt
Picit lehet, hogy off...
Milyen oprendszerrel érdemes gépet venni?
Azt honnan lehet kideríteni, hogy win7 vagy win8 kompatibilis e a laptop?
Ahogy néztem, általában a ha oprendszerrel kérném, win8 at ajánl a weboldal (laptopszalon)Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyikben nincs áram, csak más a fogása!
-
demars
addikt
válasz demars #76338 üzenetére
Sziasztok!
Erre tanács...?
Sokan linkeltek laptopszalonos gépeket, de nem egy konkrét gépet hoz be az oldal...
Ha jól látom nagyon mennek az intel procik cori típusok.
De ajánlottátok A probook 455 -őt is... ebben amd cpu van. Bírja a strapát?Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyikben nincs áram, csak más a fogása!
-
demars
addikt
Helló Mindenkinek!
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? Azonnal.(nov. 23 -ra itt kell lennie, megy a repülő)
(2) Maximális keretösszeg Ft-ban? 150-170e
(3) Felhasználási kör? Film, .net, office,
(4) Játékra használnád-e? Nem.
(5) Mi a fontosabb számodra, a minőség vagy a teljesítmény? Minőség, megbízhatóság!!!
(6) Szeretnél bele SSD-t? Lehet, ha az árba belefér...
.(7) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt? Lehetőleg fényes és 15,6 " legalább, HD felbontás
.(8) Notebook tömege? Nem számit
(9) Operációs rendszerrel vagy nélküle? Ár függő... jó lenne oprendszerrel, de ha nem fér bele a keretbe nem gond
(10) Tárhely (HDD/SSD) és memória (RAM) mennyisége, illetve, szeretnél-e bele optikai meghajtót? 4gb ram minimum, 500 Gb hidd, optikai meghajtó legyen
(11) Egyéb kívánság? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…) HDMI kimenet feltétel!!! TV vele lesz sokat összekötve, numpad legyen a billentyűzeten
.(12) Használsz-e CPU (processzor) vagy GPU (grafikus processzor) igényes alkalmazást? Nem
.(13) Eddig kinézett notebookok? Nincs, iszonyat nagy a választék. Külföldre megy a laptop, megbízható legyen!!!
(14) Használt gép is szóba jöhet, vagy kizárólag csak új? Kizárólag új.Kérnék szépen néhány tippet, ötletet... hol éri meg megvenni?!
KöszönömAz áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyikben nincs áram, csak más a fogása!
-
demars
addikt
Egy HP EliteBook 8460p -re esett a választásom!
:-)Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyikben nincs áram, csak más a fogása!
-
demars
addikt
válasz Tothgera30 #53093 üzenetére
Helló!
Ez az Acer 570g megbízható?
-
demars
addikt
Sziasztok!
53080. Hsz-re valaki?
Tudom. Ocsóér üzleti gép nem létezik... De hátha!
Köszönöm!Tepsifüles: ezen az oldalon jó gépek vannak! Felsőkategóriás üzleti gépek.
[ Szerkesztve ]
-
demars
addikt
Sziasztok!
Szeretnék egy notit venni, ehhez kérném a segítségeteket!
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? Heteken belül... Ha épp most akciós egy megfelelő masina, akár azonnal meg is venném!
(2) Maximális keretösszeg Ft-ban? 100 ezer körül ( ha jó vétel, lehet picivel több is )
(3) Felhasználási kör? (játék, CAD, PhotoShop, renderelési folyamatok, virtualizáció, irodai munka stb…) Első sorban normál használat ( office, filmezés, netezés ), néha játék... régi kedvenc CS , illetve telefon rom cserélgetés!
(4) Játékra használnád-e? Ha igen akkor milyen játékokkal játszol és azokat milyen felbontáson illetve részletességgel szeretnéd futtatni? Esetenként játszanék kicsit, CS, Battlefield, MOHAA, régi játékok...
(5) Mi a fontosabb számodra, a minőség vagy a teljesítmény? Minőség! Megbízható, strapabíró gép kell! Nem cipelném sokat, csak ha szükséges! Emiatt én használt üzleti gépeket nézegettem. Sajnos ezeknél sok kompromisszumot kell kötni! Nem ragaszkodok csak a felsőkategóriás gépekhez. Ha ajánlotok megbízható más típust, hajlok affelé is!
(6) Szeretnél bele SSD-t? Esetenként akár ötször gyorsabb is lehet számítógéped! Nem feltétlenül! Ha jó áron lenne benne jó lenne... Ha jól tudom HDD később is cserélhető!
(7) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt? Minimum 14.1", vagy nagyobb! Inkább matt fele hajlok. nem zavar be a lámpa illetve a napsütés!
(8) Notebook tömege? Nem számít!
(9) Operációs rendszerrel vagy nélküle? Ha lenne hozzá minimum win7 licensz jó lenne!
(10) Tárhely (HDD/SSD) és memória (RAM) mennyisége, illetve, szeretnél-e bele optikai meghajtót? 320 GB legalább, (bár ez később is bővíthető ), minimum 4 GB ram ( ez is bővíthető ), optikai meghajtó kell!
(11) Egyéb kívánság? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…) HDMI kimenet legyen rajta ( okos TV miatt ), legalább 3-4 USB csati is elkellne!
(12) Használsz-e CPU (processzor) vagy GPU (grafikus processzor) igényes alkalmazást? Nincs tervben!
(13) Eddig kinézett notebookok? Linkeld be a boltot! (Ez azért fontos, mert ha jó notebookot választottál akkor csak egy olcsóbb boltot kell keresnünk)
Első kiszemelt! Nagy hátránya, hogy nincs HDMI kimenet! Árba belefér, jó minőségű üzleti gép!Második kiszemelt! Sajnos ennél sincs HDMI kimenet!
(14) Használt gép is szóba jöhet, vagy kizárólag csak új? Használt gépeket nézegettem, természetesen új is szóba jöhet! Fontos a jó minőség, megbízhatóság!
Remélem elegendő információt adtam meg!
Segítségeteket előre is köszönöm!Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyikben nincs áram, csak más a fogása!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- ÚJ Asus Zenbook 15 UM3504 - 15.6"FHD IPS - Ryzen 5 7535U - 16Gb - 512GB - Win11 - 1,5 év garancia
- MacBook Air M1 8GB/256ssd/Mint Az Új/1-3 hónap gar./Akku 95%/p3949
- Új Lenovo Yoga 7 ProX Gamer Tervező Ultrabook -50% Ryzen 7 6800HS 32/1TB AMD 4GB + 3050 4GB 3K 120Hz
- ÚJ Asus Vivobook 15 M1502YA - 15.6"FHD - Ryzen 7 7730U - 16GB - 1TB - Win11 PRO - 2 év garancia
- Gamer Laptop, üzletből, alkalmi áron Lenovo IdeaPad Gaming, i5-12450H/16RAM/512SSD/GeForce RTX3050
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest