-
GAMEPOD.hu
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
QwErTy42
addikt
válasz #35193216 #83297 üzenetére
Pont hogy a böngészéshez kell a processzor.
Egyre több a flash az oldalakon, ami csak úgy zabálja a procit. A fullhd youtube sem videokártyából megy (javítsatok ki ha tévedek). Megnyitsz 2-3 oldalt és akad egy baytrail. Már most és nem 3 vagy 5 év múlva.Ezért a legrosszabb példa: a netezés.
A jó és a jobb/ kevésbé rossz között óriási különbség van. Az hogy valami jobb/kevésbé rosszabb még nem jelenti azt hogy használható is!
[ Szerkesztve ]
...oktalan embert észérvekkel meggyőzni nem lehet...
-
törölt tag
válasz QwErTy42 #83291 üzenetére
"Azért nem kellett volna regisztrálnod, hogy megvédd a Dell mundér becsületét."
Sehol nem védtem a Dell mundér becsületét, hiszen magam is leírtam, hogy Dell helyett HP-t választottam. Pedig hasonló árkategóriában úgy is volt Dell, 5-ös sorozatú, hogy személyesen az AMD-t preferálom (nem objektív okokból, így másnak nem is feltétlenül ajánlom), de nem felelt meg az igényeimnek.
Egyszerűen arról beszéltem, hogy ha van egy árkategória, akkor azon belül is meg lehet találni a jobbat, vagy fogalmazhatunk úgy, hogy a kevésbé rosszat. Nyilván a használt üzleti laptop választása is egy lehetőség, nem mondtam, hogy ne lenne rossz döntés, de az egyéni preferenciáktól is függ, hogy valaki hajlandó-e használt gépet venni, és rengeteg szemponttól függ.
-
törölt tag
válasz Chaser #83293 üzenetére
"Ha értenél hozzá nem hivatkoznál egy teljesen más típusú inspironra hány évet ment. "
Nyilván tartósságban nem hivatkozhatok az újra, mivel arról még nem tudhatjuk, hogy hány évet fog menni.
"A régi TP-k meg mennek 10+ évet, ettől a maiak nem fognak sajnos"
Ezt sem tudhatod.
Ami az Inspiron 1525-öt illeti, igen, nagyon gagyi zsanérja van, mint a maiaknak, semmivel sem jobb. Emellett melegszik rendesen, és rosszul szerelhető. Ennek ellenére bizonyult tartósnak. Szóval rohadtul nem az van, hogy maximálisan elégedett lettem volna vele, hanem egyszerűen próbálom reálisan hova tenni.
"Lehet kihúz gond nélkül 5 évet, de hw-esen is elég gyenge."
Ez meg mint írtam, igény függő. Ha csak netezik meg hasonlók, akkor nincs szükség még a bay trailnél erősebbre sem (de már sokadszor leírtam, ebben az árkategóriában U-s Celeron, illetve 4 magos Beema, Bay Trail a jellemző, nem 2 magos Beema). Ha van rá keret és egy ismerős tanácsot kér tőlem, én is jobbat javaslok, pontosan amiatt, mert akkor több évig lesz neki elég, csak ugye ez attól függ, ki mennyit szán rá.
-
törölt tag
válasz szabonagyur #83290 üzenetére
"Az U-s pentium is ugyanolyan gyenge mint a bay trail."
Nem, a 2 magos bay trailhez képest jóval erősebb (arról volt szó).
"5 éve nem volt elég erős a T3100? Ne mondjad már 6 éve vettem a T2370-et és bőven erős volt mindenhez, mindenen játszottam a laptop felbontásán. Igen nem volt csúcs de nem is a legalja volt akkor sem "
A T2370 a mai leggagyibb bay trailek szintjén van, a T3100 pedig alig erősebb nála. Én meg elsősorban nem a CPU miatt vettem új laptopot, annak a teljesítményével ma is ritkán volt gond. Sokaknak ma is bőven elég.
"Tehát vegyen meg egy 5-6 éves hardvert? értem én...."
Látom, a szövegértés sem megy. A T3100 volt az a kategória akkor, mint ma egy U-s Pentium. A mai U-s Pentium nyilván jóval erősebb a T3100-nál, mindezt kisebb fogyasztással, melegedéssel. De képzeld el, ma vannak olyanok, akik nem azért cserélik le a régi hardvert, mert lassú.
"Az autós hasonlatod meg nagyon rossz..."
Mert nyilván az eredeti nagyon okos autós hasonlat arról, hogy 1 millióért nem lehet új autót kapni, tehát 100-ért sem laptopot, az nagyon értelmes volt, és nem ordít az alapvető logikai önellentmondástól...
-
szabonagyur
félisten
válasz #35193216 #83292 üzenetére
Az nem hozzáértés, hogy megmondod a frankót, hogy gyűjtsön még 50 ezret, mert rohadtul nem ismered az illető anyagi helyzetét, meg hogy van-e lehetősége még gyűjtögetni, meg az sem, hogy használtat vegyen, amit bár érdemes felvetni, de ha újat akar, akkor nem alternatíva.
Tehát 100-ért vegyen meg valami hulladékot inkább? Pont annak akinek nincs pénze annak kell a legjobbat megtalálnia és ha csak a használt jön ki akkor azt kell megvenni. Le kell nyelni, hogy csóró és megvenni a használtat. Ahogy egy kolléga is írta többször a laptop luxuscikk ahogy az autó is.
Ahogy írtad nem ismerjük az anyagi helyzetét, de mi legalább gondolkozunk is veled ellentétben. Akinek most 100e van rá annak nincs évente 100e, hogy vegyen egy picivel gyorsabbat mivel a most új lassú lesz. -
Chaser
legenda
válasz #35193216 #83288 üzenetére
Ha értenél hozzá nem hivatkoznál egy teljesen más típusú inspironra hány évet ment. A régi TP-k meg mennek 10+ évet, ettől a maiak nem fognak sajnos. Mivel nekünk is volt 1525 így gyakorlati tapasztalatom van vele. 5. vagy 6. évét húzza. Zsanér vicc, de a belső váz profi, billzetét sok gép megirigyelhetné, ahogy a szerelhetőségét is. Megjelenéskori ára nem is 100k volt hanem 200+. Én már épp elég inspiront láttam azóta gariban. Hm..lehet hogy olyan területen dolgozok? Szervizháttér sem aranyból van. Van sok szervize itthon a dellnek, de kevés ami igazán jó. Azok is akkor érnek valamit ha mellettük laksz, nyilván több száz km-t nem utazgatnál a gépért 2x. Mivel szervizgar, így azért nem törik magukat túlzottan, arra ott vannak az NBD-s gépek. Jött már vissza inspiron szervizből úgy, hogy rosszabb volt mint beküldés előtt Ha neked tetszik vedd meg, ennyi. Lehet kihúz gond nélkül 5 évet, de hw-esen is elég gyenge.
szerk: De az a megoldás, hogy gyűjteni kell még hozzá. Azért nincs értelme notebookot venni mert csak. Hosszabb távon drágább lesz a gagyi. De ha vkinek annyi a plafon és meg tudja magát győzni hogy nagyon jó vétel hajrá. Itt jön hozzá már másnap nem adod 85-ért, tehát ha kevés a zseton érdemes akkor már egy pár heteset keresni belőle, legalább az áfát más bukja.
szabonagyur Asszem premete mondta sokszor, nyugaton már felnőttek a használt dolgokhoz, itt még nem Én nem vagyok "csóró", de most is használt gépem van. Új boltból ezer éve volt egy, azt is megbántam.
[ Szerkesztve ]
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
törölt tag
válasz Chaser #83285 üzenetére
"Menj be a boltba, vedd meg, kellemes időtöltést hozzá."
Nem, nekem több pénzem volt rá, ezért jobb minőségűt vettem annál. De nem oltom le azokat, akik csak 100-at tudnak szánni rá, vagy kevesebbet, hogy annyiért nem érdemes venni, hanem ez esetben meg kell találni azok közül az ideális megoldást. Az nem hozzáértés, hogy megmondod a frankót, hogy gyűjtsön még 50 ezret, mert rohadtul nem ismered az illető anyagi helyzetét, meg hogy van-e lehetősége még gyűjtögetni, meg az sem, hogy használtat vegyen, amit bár érdemes felvetni, de ha újat akar, akkor nem alternatíva.
-
QwErTy42
addikt
válasz #35193216 #83288 üzenetére
Azért nem kellett volna regisztrálnod, hogy megvédd a Dell mundér becsületét.
Teljesen felesleges: mindannyian elismerjük az érdemeit (szervizháttér, szoftveres támogatottság, Latitude, Precision szériák, egyik-másik jól sikerült XPS...), ellenben mindenki gyárt gyengébb minőséget; 100 ezer forintért (vagy az alatt) szinte kivétel nélkül csak azt gyártanak a cégek.Továbbra sem fogunk 100 ezerért új gépet ajánlani, mert teljesítményben és minőségben túl nagy a kompromisszum egy használt garis üzletivel szemben.
-
szabonagyur
félisten
válasz #35193216 #83289 üzenetére
Az U-s pentium is ugyanolyan gyenge mint a bay trail. 5 éve nem volt elég erős a T3100? Ne mondjad már 6 éve vettem a T2370-et és bőven erős volt mindenhez, mindenen játszottam a laptop felbontásán. Igen nem volt csúcs de nem is a legalja volt akkor sem
akkor sem volt erőmű, mikor megvettem, T3100 volt benne, az olyan, mint ha egy mai U-s Pentiumost vennél, szóval olyan 110-120 ezer.
Tehát vegyen meg egy 5-6 éves hardvert? értem én....
Az autós hasonlatod meg nagyon rossz...
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz szabonagyur #83287 üzenetére
"Felesleges veled veszekedni mivel nem érted meg... "
De, megértem, ha érvekkel alátámasztod. De itt csak szimpla leoltást látok részedről és a többiek részéről, az ilyennel nem sok mindent tudok kezdeni.
"Igen sok ember tolja régi hardverrel, de amikor megvette meg erősnek számított..."
Vagy akkor sem számított annak. Pl. az én említett Inspiron 1525-öm például akkor sem volt erőmű, mikor megvettem, T3100 volt benne, az olyan, mint ha egy mai U-s Pentiumost vennél, szóval olyan 110-120 ezer.
És még mindig nem csak 2 magos bay trail van 100 ezer körül.
Autós hasonlatban egyébként olyan, amit előadtok, mint ha azt mondanád, nehogy megvedd a 2,5 milliós Suzukit, mert annyiért nem lehet autót kapni, 5 millió alatt nincs normális autó, csak szenvedni fogsz vele, ha már nincs pénzed rá, akkor inkább vegyél egy 5 éves Audit, azt is megkapod 2,5 misiért. Holott ennél a kérdés nagyságrendekkel összetettebb pro és kontra.
-
törölt tag
válasz Chaser #83285 üzenetére
Érvek nincsenek, csak hogy nem értek hozzá...
Az 1525 már ugyanolyan silány anyagminőség volt, mint a mostani 3-as sorozatú Inspironok, nem esett azóta többet a színvonal (az 1200 anno jóval jobb minőségű volt, pl. zsanérja összehasonlíthatatlan volt az 1200-al). Mégsem romlottak el tömegesen. Sehol nem írtam, hogy minőségi lenne, hanem azt, hogy az árkategóriában a legjobbak közé tartozik minőségben (nyilván nem a használt üzleti gépekkel vetettem össze). Vesd össze például egy 100 ezres Lenovoval vagy Acerrel, na meg a szervizháttérben is van némi különbség.
-
szabonagyur
félisten
válasz #35193216 #83284 üzenetére
Felesleges veled veszekedni mivel nem érted meg... Akinek nincs pénze arra, hogy évente új gépet vegyen annak nem éri meg ilyen gyenge hardvert venni még akkor sem ha a gép új. Igen sok ember tolja régi hardverrel, de amikor megvette meg erősnek számított.... a bay trail meg most sem erős 1-2 év múlva meg nem lesz az és akinek kell annak sem lesz megint 100e, hogy vegyen mást.
-
törölt tag
válasz szabonagyur #83282 üzenetére
Akkor mutass rá, miért hülyeség, várom az érveket!
-
Chaser
legenda
válasz #35193216 #83281 üzenetére
Nem értesz hozzá, nincs azzal baj. A 1525 még vállalható volt. Az hogy kihúzott 6 évet nálad na bummm. A felár benne van az árban, kb csak nálunk 3 év garis, legtöbb országban 1 év+bővíthető. Inspiron a legalja kategória ebben az ársávban, csodák nincsenek. De ha te ennyire értesz hozzá mért jössz ide kérdezősködni? Menj be a boltba, vedd meg, kellemes időtöltést hozzá.
-
törölt tag
válasz szabonagyur #83280 üzenetére
Vannak ismerőseim akik még Pentium M-et használnak, vagy Pentium 4-et ahhoz képest még a 2 magos bay trail is erősebb, egyébként 100 körül van U-s Celeronnal vagy 4 magos Beema-val is. Nagyon nem a valóságban élsz, sokaknak bőven kielégíti az igényeit a minimális hardver is. A használt gépekkel meg nem korrekt összevetni, mert az új és a használt gépnek is meg vannak az előnyei, hátrányai, sok szempontból, a teljesítmény egyetlen szempont.
-
QwErTy42
addikt
válasz #35193216 #83279 üzenetére
A családban azért előferdül egy-két régi céges laptop (7+ éves) core 2 duo-s gép 2 GB rammal és hasonlók.
Jah kérem szépen azokon viszont csak XP van, ami elég keveset kér enni és pl. nem is erőlteti a nagyi a T60-on a HD youtube-ot...A családban és ismerősök között is sokaknak volt vagy van Inspironja Statisztikának amit írsz édes kevés, ugye tudod?
A használt gépekkel meg nem korrekt összevetni, mert az új és a használt gépnek is meg vannak az előnyei, hátrányai, sok szempontból, a teljesítmény egyetlen szempont.
Azok a használt üzletik minőségben fényéveket vernek az újakra... ezen van a hangsúly elsősorban és nem a teljesítményen.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Chaser #83278 üzenetére
Én nemrég cseréltem le az Inspiron 1525-öm Probook 455 G2-re. Ha jól számolom 6 évig használtam, előtte Inspiron 1200 volt. A családban és ismerősök között is sokaknak volt vagy van Inspironja, de egyről sem tudok, hogy valaha igénybe kellett volna venni a garanciát. Szóval ez a fél életét szervizben tölti, úgy kamu ahogy van. A gyártó egyébként sem hülye, 3 év garanciát csak jelentős felárral adna olyan gépre, ami nagy eséllyel garanciális időn belül rendszeresen elromlik.
-
szabonagyur
félisten
válasz #35193216 #83279 üzenetére
Nem, mivel a 100 körüli Inspiron hardvere sokszor gyengébb mint jó pár régebbi gépé. Az él burokban aki ezt nem veszi észre, és max egy tesztet néz meg róla Főleg, hogy a 100 körüli Inspironban meg csak a 2 magos bay trail van ami meg még lassabb mint bármi.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz szabonagyur #83277 üzenetére
"Mert a 100 körüli Inspiron hardveres nulla."
Mindig minden attól függ, hogy mire kell. A 100 körüli Inspironoknál sokkal gyengébb régi gépeket is használnak még az emberek, nyilván ha burokban élsz, ezt nem láthatod.
-
Chaser
legenda
válasz szabonagyur #83277 üzenetére
Meg minőségben is nulla.
szerk: hb1 Sokra mégy 3 év garanciával ha nem lesz benne örömöd mikor használod, és lehet fél életét szervizben tölti.
[ Szerkesztve ]
-
szabonagyur
félisten
válasz #35193216 #83275 üzenetére
Mert a 100 körüli Inspiron hardveres nulla.
(#83278) Chaser: azért ez túlzás ilyen szempontból, a 3542 van minőségre olyan mint a 544, kijelzőben meg nekem szebb. Minek töltené fél életét ott? Semmivel sem jobb mint az ajánlott Lenovo gépek, pl a Z50 vagy a korábbi B590, Z510.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz szabonagyur #83200 üzenetére
???
-
Bagira01
veterán
Sziasztok!
Csalába kéne egy megbízható noti max 130k-ért. Legolcsóbb Fujitsu A544 paraméterekbe jó lenne, de én egyelőre nem igazán vagyok vele megelégedve. Ennyi pénzért mi az ami még ajánlott(Dell?)Hirdetéseim: http://goo.gl/TfNH1d
-
Khelben
nagyúr
válasz bunygyi #83270 üzenetére
Fujitsu A544 vagy HP Probook 455, utóbbiban nincs ssd, de van 5 év garancia.
150-ért olyan kiemelkedő minőséget ne várj, ezek belépő gépek.
Használtat errefelé keresgélj, 50 körül HP 6930p, 8530p, 6530b van, ezekkel nem nyúlsz mellé. -
bunygyi
tag
Sziasztok.
Szeretnék egy laptopot venni.
Árban 150~ MAX ; Vagy 50~ használt;
Jó minőségű- ;
Böngészésre - ;
SSD kell bele - ;
0% THM és részlet - ;
Előre is köszönöm.[ Szerkesztve ]
-
Tothgera30
Ármester
válasz albert8 #83267 üzenetére
Oh... akkor az még egy kemény dió lesz.
Első kettőt felejtsd el. T430 jó (bár x20 után elég kellemetlen billentyűzettel van szerelve, amiből talán a Dellnél vannak most előnyben), 1600*900p, erősebb i5, a többit sejted. Sok-sok évig hű társ lesz, aminek a másik ké gép nyomába sem ér.
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
albert8
veterán
válasz Tothgera30 #83266 üzenetére
Nem véletlenül sem! Ezt most másnak nézem, mert megkértek rá. Asus k55, meg lenovo g50-et néztem valamint azt a t430-ast használtan. de szerintem újonnan akarnak venni.
Flickr----https://www.flickr.com/photos/113522384@N02/? -----------------------------------Krumplistészta----https://krumplisteszta.wordpress.com/
-
Tothgera30
Ármester
válasz albert8 #83251 üzenetére
Leadtál a 17"-es gamerből? 200k-ból SSD-vel kibővített használt üzletit nézz, nagy HDD-vel 8/16Gb Ram-al. ThinkPad T430/T530, Latitude E6430/E6530 (előbbit meg tudom neked mutatni), EliteBook 8470/8570, Elitebook (újabb, flingánabb széria) 840/850.
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
Tikakukac
titán
válasz szabonagyur #83262 üzenetére
Ja, hát ezekhez a bika konfigokhoz kell is a 16 GB RAM vagy akár tartósan a 8GB
Ha valaki nagyon érzi, hogy ő aztán tényleg tudja a csodát, az megveszi 8-al vagy azt rakat bele. Mindenki más haszálja 4-el és felejtsék már el, hogy minden gépbe 8GB RAM-ot rakunk. Ezzel engem a világból ki lehet üldözni. Mondom ezt a kispadról, egy nem gyenge asztali mögül, ahol max OSX alatt kapacitálok a többől.
[ Szerkesztve ]
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
-
ivana
Ármester
-
DaemonX
HÁZIGAZDA
válasz Tikakukac #83250 üzenetére
Mindenkinek köszönöm az eddigi válaszokat!
Tikakukac, szerinted akkor megfelelő választás lehet az a Dell Inspiron is, amit korábban linkeltem be?
Erre gondolok, meg találtam még egy ilyet is. Bár itt valaki írta, azt hiszem, hogy a videokártya nem a legjobb.Szerk: ahogy látom, van ilyen laptop 5000-es szériából is, valamivel drágábban. Az jó lehet?
[ Szerkesztve ]
-
QwErTy42
addikt
Üdv!
Oszt mekkorát? 10 colosat vagy 17-essset?
Nem azért mondom... csak úgy mondom. Na!Parasztbácsi mód: off.és (#83251) albert8
Kérlek töltsd ki az összefoglalót!szerk.:
(#83253) ivana ( nem akartam beszólni )[ Szerkesztve ]
-
albert8
veterán
Hellósztok!
Átlagos felhasználásra milyen laptopot ajánlotok max 200k-ig?Flickr----https://www.flickr.com/photos/113522384@N02/? -----------------------------------Krumplistészta----https://krumplisteszta.wordpress.com/
-
Tikakukac
titán
válasz Dhampir #83247 üzenetére
T60 után? Pille mindegyik, egy kijelző keret eleve kiesik mindből, a lap körül még 1 szériát volt, utána jönnek a feles-harmadosak.
DaemonX: A mostani Inspironokat már megcsinálták, nincs lakktenger és elég kevés is jön vissza belőle ahhoz képest, hogy 100k az indulója. Az 5000-esek pedig tök korrektek, az nekem bejött 150k körül. Csak most pont van jobb.
[ Szerkesztve ]
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Vekko
aktív tag
Üdv,
billentyűzet háttérvilágítással rendelkező laptopot milyet tudtok ajánlani?
[ Szerkesztve ]
-
ivana
Ármester
válasz redwhite78 #83246 üzenetére
WD green-t vegyél nasba, konkrétan abba való.
-
redwhite78
aktív tag
válasz QwErTy42 #83243 üzenetére
Ne is mond! Én mostanában akarok NAS-t és bele WD red-eket venni,de csak szalad az áruk felfelé. Lehet napolom a kérdést. (nem először...)
Kár, hogy használt nast nem árul alfa.(#83244) DaemonX: latitude, xps, precisionok esetén jelentős probléma az ár, inspironok esetén a minőség. Vostro meg olyan mint a félig teli (üres) pohár. Az ára is jó, meg a minősége is, vagy kicsit másképp szemlélve az ára se jó, meg a minősége sem.
[ Szerkesztve ]
never go full retard
-
ivana
Ármester
válasz DaemonX #83241 üzenetére
Ez a notebook topik, de bíztatlak asztali vételére, sokkal jobban jársz vele, ha nem cipeled és az fog neked ps2-őt emulálni is, illetve lesz rendes monitorod, billentyűzeted, 4 magos procid. 200k új laptopra még bőven az belépő üzleti kategória.
(#83244) DaemonX Semmi amennyiben latitude-k, inspironokkal konkrét típusra nem tudok mondani, de valami mindig van velük, a víz nem válik vérré. Jellemzőjük szokott lenni a borzalmas összeszerelés, nagyon gagyi műanyagok.
[ Szerkesztve ]
-
Khelben
nagyúr
válasz DaemonX #83239 üzenetére
Ja bocs, múlt héten még 220k volt.
Ha a játék szempont, akkor az Asus jobb választás a Probooknál. A 8750M gyenge vga, az i7 meg felesleges mellé. Amúgy nincs baj a Probookkal minőség terén, ha találsz belőle i5-öst olcsóbban, akkor az jobb vétel és marad pénzed pl. SSD-re, ami sokkal többet dob a gép sebességén, mint az i7-es cpu.NAS. Gyakorlatilag egy vagy több HDD, ami működhet raid-ben és az otthoni hálózatodra tudod kötni, amit aztán minden gépről elérsz.
[ Szerkesztve ]
-
DaemonX
HÁZIGAZDA
Elég ritkán cipelném, azért is gondolkodtam azon is, hogy talán asztali PC-t kellene vennem. Egyszóval nem cipelném sokat, csak alkalomadtán. Kell, bár ha jön a PlayStation Now-hoz a PS2 támogatás (PlayStation felhő alapú rendszere), akkor onnantól végülis már nem lesz szükség rá.
Szerk: A NAS az micsoda? Sokszor hallottam már a kifejezést, de nem tudom, mi az.
[ Szerkesztve ]
-
ivana
Ármester
válasz DaemonX #83237 üzenetére
PS2 emulálás mennyire kell? Az alá azért kell a combos proci, főleg fullHD-ba... A többi az reális igény, 2TB-os hdd-nél már inkább gondolkodj el egy nason, ha bedöglik akkor 2TB adatnak kampec és laptopba ez nem olyan ritka.
Mennyire lesz cipelve a gép?
[ Szerkesztve ]
-
DaemonX
HÁZIGAZDA
válasz Khelben #83238 üzenetére
Nos, nem egészen, mert ez alapból 240.000, tehát nem 20, hanem 40 ezerrel több, ráadásul akkor még csak 4GB-os. A plusz 4GB modul ehhez még 12 ezer forint, tehát így a végösszeg 252.000 forint. Ez 25%-al túlment a keretösszegen...
Szerk: közben találtam a te általad linkelt oldalon egy akciós laptopot, ami lényegében ugyanazért az árért már 8GB RAM-ot ad, és a processzor is I7-es I5 helyett. Bár ez is jócskán túlhaladja már a keretet, és a márkát se tudom, hogy laptop terén mennyire jó.
[ Szerkesztve ]
-
DaemonX
HÁZIGAZDA
válasz QwErTy42 #83234 üzenetére
Köszi, hogy felhívtátok rá a figyelmemet!
1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Szerintem egy hónapon belül.
(2) Maximális keretösszeg Ft-ban?
200.000 forint.
(3) Felhasználási kör? (játék, CAD, PhotoShop, renderelési folyamatok, virtualizáció, irodai munka stb…)
Régi konzolos játékok emulálása (DreamCast, GameCube, PlayStation 2, stb.) alkalomadtán PC-játékok, Full HD-filmezés, online póker és azzal kapcsolatos statisztikai programok futtatása
(4) Játékra használnád-e? Ha igen akkor milyen játékokkal játszol és azokat milyen felbontáson illetve részletességgel szeretnéd futtatni?
PlayStation 4 tulajként nem tartom fontosnak, hogy egy atomerőmű legyen a gépem, mert van min játszanom, de mivel hosszútávra tervezek, jobbnak tartok venni egy komolyabb PC-t. Gondolom, egy ilyen árú PC-n egyébként már elég jól futnának a játékok.
(5) Mi a fontosabb számodra, a minőség vagy a teljesítmény?
A kettő egyszerre.
(6) Szeretnél bele SSD-t? Esetenként akár ötször gyorsabb is lehet számítógéped!
...És esetenként akár ötször drágább is. Viccet félretéve szóba jöhet (a statisztikai programok miatt). Attól függ, mennyire dobja meg az árat.
(7) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt?
Nem tudom, legyen optimális a felhasználási körben felsorolt dolgok számára. Egyébként összetett egy kérdés ez, mert minél nagyobb a kijelző, annál nagyobb felbontás kellene a jobb PPI érdekében. Illetve ha a nagyobb felbontás túlságosan terheli a gépet (játékok esetén), akkor lehet kisebb is.
(8) Notebook tömege?
Teljesen lényegtelen, nem állva fogom a levegőben tartani.
(9) Operációs rendszerrel vagy nélküle?
Hehe... Ingyen oprendszerrel kérném.
(10) Tárhely (HDD/SSD) és memória (RAM) mennyisége, illetve, szeretnél-e bele optikai meghajtót?
Tárhelynél 2TB lenne az ideális, de mivel a 2TB-os HDD-vel felszerelt laptopok 400-500 ezer forint körül mozognak (gondolom, a HDD nem túl jó ár/érték aránya miatt), megfelel egy 1TB-os is, amit aztán később ki tudok cserélni egy 2TB-osra. A RAM legyen 8GB. Az optikai meghajtó vagy semmilyen ne legyen, vagy Blu-Ray író.
(11) Egyéb kívánság? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
HDMI fontos lenne, alapvetően a TV-men szeretném nézni a filmeket, a PC által lejátszva (a TV nem viszi a DTS hangot USB-n keresztül).
(12) Használsz-e CPU (processzor) vagy GPU (grafikus processzor) igényes alkalmazást?
A játékok és a statisztikai programok gondolom annak számítanak.
(13) Eddig kinézett notebookok? Linkeld be a boltot! (Ez azért fontos, mert ha jó notebookot választottál akkor csak egy olcsóbb boltot kell keresnünk)
Értelemszerűen argep.hu-n és a hardverapro.hu megbízható kereskedőinél néztem laptopokat, az általam kinézett modellt már korábban belinkeltem.
(14) Használt gép is szóba jöhet, vagy kizárólag csak új?
Szóba jöhet, de azért újnak jobban örülnék.[ Szerkesztve ]
-
QwErTy42
addikt
válasz beach head #83230 üzenetére
100 pénzért újonnan csak ipari hulladékot kapsz. Ennyi. Ezen nincsen mit szépíteni.
Itt nem azzal van a baj, hogy nincsenek komoly igényeid, elvárásaid, hanem arról van szó, hogy a gépház kialakítása, a zsanérok, a hűtés... mind fostalicska, eldobható minőségben készül és így borítékolható a szerviz vagy a korai kuka.
Arról nem is beszélve, hogy azok a procik diavetítést produkálnak már csak a normál windowsos ablakkezelés mellett is.Sokszor ismételt hasonlat: 1 misiért nem lehet új autót kapni, úgy értékelhető új laptopot sem árulnak 100 ezerért.
Két opció van: vagy elhiszed és veszel normális használt gépet (garanciával) ugyanennyiért vagy kifizeted a 100 rongy tanulópénzt és megtanulod a saját károdon.
(#83233) DaemonX Kérlek töltsd ki az összefoglalóban található kérdőívet!
[ Szerkesztve ]
-
DaemonX
HÁZIGAZDA
Sziasztok! PC/Notebook vásárlás előtt állok (még nem döntöttem el, hogy asztali PC-t, vagy notebook-ot vegyek). A kérdésem a következő lenne: melyik a legjobb ár/érték aránnyal rendelkező készülék a 200.000 forintos árkategórián belül? Nekem elsődleges szempont a nagy háttértár, illetve a 8GB RAM.
Egyelőre ezen gondolkodtam: http://www.computerimperium.hu/images/DELL_Inspiron_3537_i7_Black.jpgA választott gépet főként emulált régi konzolos játékok futtatására (GameCube, DreamCast, PlayStation 2, stb.) használnám, illetve letöltésre, valamint 1080P-s filmezésre. Mivel van PS4-em, a komolyabb játékokra PC-n nem tartok igényt, de jobbnak látok egy komolyabb PC-t vásárolni, hogy jó ideig ne kelljen költeni rá. Meg azért a Star Citizent, vagy éppen a Stalker: Lost Alpha-t azért kipróbálnám.
További kérdések: ugye minden laptopban megoldható a HDD-csere? Mert én szívem szerint 2TB-osra cserélném a gyárit. Illetve DVD-drive cseréje is megoldható Blu-Ray drive-ra?
A válaszokat előre is köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
ivana
Ármester
100k-ért innen válogass tök jó gépek vannak.
-
Khelben
nagyúr
Egyszerű a döntés: ennyiért nem szabad új gépet venni. Alfánál rakásban állnak a használt, garanciális, egykor 3-4-500ezerbe kerülő 2-3 éves gépek, azokból kell válogatni.
-
beach head
senior tag
válasz szabonagyur #83203 üzenetére
Jó de hidd el én is képben vagyok úgy nagyjából hogy mire elegendő egy 100.000res gép, nyilván nem full hdben akarok rajt battlefieldezni.. Nem kötekedni akarok, csak ebben a kategóriában tényleg apró különbségek vannak és így nehéz dönteni, teszteket olvasni ilyen gépekről pedig szinte lehetetlen.
[ Szerkesztve ]
-
ivana
Ármester
válasz bobby_30 #83224 üzenetére
Tuti a TP-t venném, mondjuk nekem TP-m van. Jobb a billentyűzet, igazi trackpoint, és van benne rollcage (magnézium belső ház)
-
QwErTy42
addikt
válasz bobby_30 #83224 üzenetére
A Thinkpad nekem szimpatikusabb a rollcage miatt. Viszont érdemes személyesen is megnézni a gépet és megkérdezni az eladót, hogy melyik gépnek mi a története, mert nagyon fej-fej mellett vannak.
Máskor ha linkelni szeretnél, akkor van egy Link nevű gomb, ami segít:
[ Szerkesztve ]
-
bobby_30
tag
Két gép közül nem tudok választani ezért ismét itt vagyok.http://laptopsystem.hu/adatlap/14056693159020, http://laptopsystem.hu/adatlap/14205324276704 A hp egy kicsit magasabb színvonalúnak tűnik, viszont a thinkpad talán jobban megfelelne nekem itthonra. Nagyobb kijelző, valamint van rajta op rendszer is. Ha nektek laptop akkor melyiket választanátok? Esetleg van ezektől jobb ajánlat ebben az árban? előre is köszönöm. Ígérem utána már csak a végeredményről számolok be. http://laptopsystem.hu/adatlap/14205324276704 , http://laptopsystem.hu/adatlap/14056693159020
Bocsi, de nem vagyok egy informatikai guru.[ Szerkesztve ]
-
torma1981
veterán
válasz Tikakukac #83218 üzenetére
Okés. Eddig A544 volt a befutó de most eléggé elbizonytalanodtam. 110k-ért innen a Phról lenne egy A544-es. Laptopszalonos. 1 hónapos. Viszont ez az 5 év garancia plusz 3 év aksi gari nagyon vonzó. Igaz 40k nem kevés. De min 3 évre lenne és még akkor is jó pénzért el lehetne adni.
-
HREH
senior tag
Sziasztok!
100-110 ezer körül keresnék notebookot, kizárólag netezésre, néha filmnézésre, ill. irodai munkára.
Melyek az ajánlott márkák/típusok? Köszönöm előre is!szerk: 15,6"-os kéne, előny nekem ha minél nagyobb a képernyő
[ Szerkesztve ]
"Fun isn't something one considers when balancing the universe. But this... does put a smile on my face."
-
QwErTy42
addikt
Olvasol mostanában híreket?
Sokéves mélyponton van a forint kb az összes valutával szemben.
A székely mondást így bővíteném: a sör nem ital, a nő nem ember, a medve nem játék és a forint nem pénz.
A nagy büdös helyzet meg az, hogy a laptopokat (is) dodóért vesszük......oktalan embert észérvekkel meggyőzni nem lehet...
-
-
PandaMonium
őstag
válasz beach head #83202 üzenetére
Mit játszanál rajta? Mert ha csak 2D-s platformereket akkor egy HD4600-as noti is megteszi (pl. Fujitsu A544 amit 120k körül már kapsz), de ha nem csak arra kell akkor én megfontolnám ezt a vásárlást.
Ha csak ennyit tudsz rászánni akkor érdemes elgondolkodni inkább egy asztalin (mini-ITX konfigon, az már nem olyan nehéz, hogy ha néha magaddal kell vinni megszakadj) mert ennyiért nem fogsz olyan laptopot kapni amin játszani tudnál. Ugyan ennyi pénzből ha veszel használt PC alkatrészeket és összepakolod magadnak sokkal erősebb gépet kapsz amin akár már FullHD-ben is tudsz játszani ezt-azt.Persze ha folyton hordani kell akkor ez nem megoldás, viszont ilyen esetben nincs mit tenni, legolcsóbb alternatíva a Lenovo Z50-70 aminek semmit nem ér a garanciája. Ha így nem mered megvenni (amit megtudok érteni) akkor a következő alternatíva az Asus N550JK ami már az általad rászánt összegnek több mint kétszerese, de ez legalább már az ajánlott kategóriába csúszik.
What I cannot create, I do not understand
-
ivana
Ármester
Nekem se ezért vettem 90k-ért egy használt T420-at
-
Tikakukac
titán
Így igaz. Ha nem telik nem kell megvenni. Ha nem munkaeszköz akkor szórakozás. Ha szórakozás az nem jár. Lám, nekem sincs saját laptopom, pedig én ezzel tényleg pénzt keresek.
-
kalapacsolok
senior tag
válasz szabonagyur #83194 üzenetére
redwhite78 és Tikakukac: rendben, ezt nem tudtam. Nagyon köszönöm mindenkinek a segítséget! Bízom a javaslatotokban, úgyhogy azt veszem!
-
szabonagyur
félisten
Te kérdezted nem hogy mire jó? Ha egyszer semmire semmire. Meg lehet venni de így legalább nem fogsz csalódni benne
-
beach head
senior tag
válasz szabonagyur #83186 üzenetére
Jó én is tisztában vagyok azért vele, de nem mindenkinek telik 150-200 ezer forint egy notebookra.
Új hozzászólás Aktív témák
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- A jövő számítógépei (Reloaded)
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Jövedelem
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Path of Exile 2
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Eredeti játékok OFF topik
- Apple iPhone 12 és 12 Pro duplateszt
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- További aktív témák...
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Macbook Air 2020 13" M1, 8GB RAM, 256GB, 99% akku
- JÓ ÁLLAPOTÚ LENOVO LEGION 5 GAMER laptop 15'6, Ryzen 7 5800h, RTX 3060, 16GB RAM, 512Gb SSD!!!
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Air 13" 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel