Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
- Alig két nap múlva konzolokra is befut a Star Trek Legends
-
GAMEPOD.hu
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
umek7
őstag
pl. ThinkPad T510, kérhetsz rá magyar matricát, nagyobb HDD-t és még mindig jól állsz.
[ Szerkesztve ]
-
Őrmi
csendes tag
válasz szabonagyur #82489 üzenetére
Hasznaltban mi a javaslat?
Erdekelne mind a ketto, ha nem okozok sok fejfajast vele.Őrmi
-
félisten
-
umek7
őstag
-
Tarsi88
csendes tag
Tudom, hogy a bolt nem éppen az ajánlott kategória, viszont ez a vas ennyiért elég jó vételnek tűnik vagy tévednék?
[link] -
Fkris
őstag
értem, neked is és szabonagyur kollegának is köszönöm a segítséget.
A ProBook jól néz ki, megbeszélem az illetékessel."...on the Fields of Trenzalore, at the fall of the Eleventh, when no living creature can speak falsely or fail to answer, a question will be asked — a question that must never ever be answered...
-
-
becenevem
aktív tag
(1) Akár azonnal.
(2) 250 eFt
(3) Irodai munka és minimális multimédia
(4) nem
(5) 50-50
(6) nem fontos
(7) a FullHD a lényeges
(8) mindegy
(9) mindegy
(10) 1TB, 8GB, optikai meghajtó lényegtelen
(11) USB 3.0, HDMI
(12) Legyen dedikált videókártya benne.
(13) [link] Ezeket néztem ki.
(14) csak újNe gyere be meg ne gyere erre, he...
-
félisten
-
félisten
-
becenevem
aktív tag
Sziasztok!
Kis segítségre lenne szüksége, nem tudok dönteni.
Lenovo: [link]
Toshiba: [link]
HP: [link]Lényeges kérdés a kijelzőnél, hogy matt vagy fényes legyen?
Vagy ebben a kategóriában más javaslat? Már annyi mindent olvastam a neten, ezek közül szeretnék választani. Rég volt már, hogy laptopot vettem, nem vagyok képben a márkák hibáiról, szerviz háttérről.
Köszönöm.
Ne gyere be meg ne gyere erre, he...
-
félisten
-
Őrmi
csendes tag
Sziasztok
Sajnos a minap beadta a kulcsot a régi ACER apsire 5536G laptopom. Black screen efektusa van. Többen alaplap hibára gondolnak.
Még a biosig sem jutok el, na de nem ez a lényeg.
Szeretnék venni egy másik laptopot. Egy korábbi bejegyzésben egyikőtök írta a matricákkal kapcsolatban, hogy nem katona, hogy kint legyen minden "matrica", hát én az vagyok, így nem nagyon dobb fel a pénz, max keretett ugy 100 eFt környékén tudnám meghúzni.
Így egy olyant keresek, mely netezésre, office, illetve online kisebb játékok (facebook), film nézéshez (hálózaton keresztűl) használható.
Otthoni munkaeszközként szeretném használni, párom suliba jár, így a jelenlegi kicsi 10' ASUs Eee PC1001 kevéske, pedig már van benne ed SSD. Így később, de nem most szóba jöhet egy SSD csere, de az nem fontos.
Kijelző mérete az eddigi 15,6", nagyobb biztos, hogy nem kell, 15 alá meg nem menné ha nem muszály. full hd 1080 nem lenne rossz a filmnézéshez, de nem követelmény Az nem lényeg, hogy matt vagy fényes, szintén független, a súlyával
Operációs rendszerként a win 7 számomra az ideális, de a jelenleg kapható gépek inkább 8-asok már, melyhez külön Op-is kellene venni. Ha van arra lehetőség, hogy olyan laptopot vegyek melyen probléma mentesen elfut a win 7 (olyan op-m van) akkor inkább azt választanám.
Memória: 4 Gb gondoltam az alsó értéknek, több oldalon van rá lehetőség hogy 9 eFt/2 gb bővitik, de szerintem most felesleges.
HDD: 500 Gb, de az 1Tb-ert áldoznék egy kicsit még.
Optikai meghajtó: Jelenleg van egy külső DVD-RW amit használok, mert az ACER-ben az is elszált még 1 éve, így ha nncs benne nem gond.
Extra kívánság, ha lehet így mondani. HDMI, és VGA kimenet, valamint a numerikus pad.Eddig ezt néztem ki:
Lenovo idepad G50Ujban gondolkodok elsősorban. Informatikából nem nagyon szeretem a használtat, de nyitott vagyok.
Segítséget és az időráfordításotokat köszönöm.[ Szerkesztve ]
Őrmi
-
Fkris
őstag
umek7
Ez fontos szempont, akinek menne, annak van irodaja fosulin, kozepiskolaban plusz otthon is.
Emailekre utazas kozben valaszol, buszon, ott maceras lenne egy hagyomanyos notebookot kezelni, elokapni, ezert fontos az atalakithatosag.
Plusz otthon es a ket masik helyen is helyt kell hogy alljon, doksiszerkesztesre es emailezesre.Velemeny egyebkent van, vagy nagyon a hibridek ellen vagytok?
"...on the Fields of Trenzalore, at the fall of the Eleventh, when no living creature can speak falsely or fail to answer, a question will be asked — a question that must never ever be answered...
-
félisten
válasz Cobretti13 #82483 üzenetére
Kolléga előbb megírta mik vannak. Fujitsu A544 ha lesz belőle, Hp 455 5 év garival, meg használtan a Lenovo gépek, mondjuk a W510.
-
Cobretti13
tag
válasz szabonagyur #82478 üzenetére
Akkor esetleg tudnátok olyan notit ebben az árfekvésben, amit lehet is kapni?
Nekem jelenleg van egy 5eves MSI gx 620 - am Nvidia 9600M GT videókarival, de jelentem semmi baja. Mondjuk 1hdd-t elfogyasztott.S3 / MSI GX 620 / Miskolc
-
félisten
válasz minimumgame #82480 üzenetére
Gaganciában mindenképp: gyakorlatilag nincs
Minőség: szerintem a Fujitsu stabilabb.(#82479) ivana: néztem én is, hogy be kéne újítani egyet belőle.
-
ivana
Ármester
válasz minimumgame #82480 üzenetére
Nagyon rossz, összerakás és gari is. Ha nem találsz A544-t és otthonra kell akkor alfa W510, W520 azok nagyon jók. Illetve van még probook 455 az mondjuk amd.
[ Szerkesztve ]
-
minimumgame
tag
Ez így akcióban [link] miben rosszabb mint a Fuji A544?
Csak kérdezem, köszi előre is.
-
ivana
Ármester
válasz szabonagyur #82478 üzenetére
Most, hogy alfa tele van w szériás TP-kkel otthoni gépnek csak azokat ajánlanám, de valahogy nem értik mi a jó (Úgy értve, hogy ilyen 100-150k-s árban)
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
ivana
Ármester
válasz Cobretti13 #82476 üzenetére
Szerintem a különbség a dedikált vga, de a 720 az olyan mint halottnak a csók, nem sokkal gyorsabb mint az intel és egy plusz dolog ami meg tud dögleni (a hibás notik igen nagy százaléka GPU hiba miatt száll el).
-
Cobretti13
tag
válasz Khelben #82460 üzenetére
Szia
ezt találtam az iponon : https://ipon.hu/webshop/product/fujitsu_lifebook_ah544_g32_vfyah544m33a5hu/884265
Mi a különbség az A 544 és az AH 544 között?
130 000 forint Nvidia Gt720 M videókarival.
Ha azt mondjátok, hogy jó lesz akkor meg is rendelem még ma.Kösz a segítséget!
[ Szerkesztve ]
S3 / MSI GX 620 / Miskolc
-
ivana
Ármester
válasz CheeseDave #82474 üzenetére
Minden szempontból megfelel a leírásodnak egy T410, se erősebb, se minőségibb gép nincs ennyiből, ha bevállalod az aprót akkor T420 is lehet. Újat ne vegyél 70k-ért mert az nagyon rossz minőség és gyenge teljesítmény is.
[ Szerkesztve ]
-
CheeseDave
csendes tag
Sziasztok!
Köszönöm szépen az eddigi segítséget, ha maradt még akkor egy ismerősöm keres laptopot, szűkebb keretek között, és szeretném ezen az áron a lehető legjobbat megtalálni.(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Mostanában
(2) Maximális keretösszeg Ft-ban?
70eFt
(3) Felhasználási kör? (játék, CAD, PhotoShop, renderelési folyamatok, virtualizáció, irodai munka stb…)
Netezés, Videónézés, Irodai munkák
(4) Játékra használnád-e? Ha igen akkor milyen játékokkal játszol és azokat milyen felbontáson illetve részletességgel szeretnéd futtatni?
Nem
(5) Mi a fontosabb számodra, a minőség vagy a teljesítmény?
Szűk ár miatt a teljesítmény
(6) Szeretnél bele SSD-t? Esetenként akár ötször gyorsabb is lehet számítógéped!
Ha belefér
(7) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt?
13-15" környéke legyen, a többi mindegy
(8) Notebook tömege?
Ésszerű kereteken belül mindegy
(9) Operációs rendszerrel vagy nélküle?
Nélküle
(10) Tárhely (HDD/SSD) és memória (RAM) mennyisége, illetve, szeretnél-e bele optikai meghajtót?
Jó kérdés, amit jónak láttok, de talán: SSD+4Gb, ha található a keretek között
(11) Egyéb kívánság? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
Nincs
(12) Használsz-e CPU (processzor) vagy GPU (grafikus processzor) igényes alkalmazást?
Nem
(13) Eddig kinézett notebookok? Linkeld be a boltot! (Ez azért fontos, mert ha jó notebookot választottál akkor csak egy olcsóbb boltot kell keresnünk)
Nincs
(14) Használt gép is szóba jöhet, vagy kizárólag csak új?
Ha jó állapotban van, megéri és ideális akkor használt is jó lehet.Köszönöm szépen!
-
ivana
Ármester
válasz durexxx #82471 üzenetére
i3 U két évre is gyengécske ezt jól gondolod. A gépek amiket néztél nagyon gagyik. Újba van A544 (ha találsz készleten) vagy probook 455. Számla van használtra is és ott vannak csak igazán jó gépek. Esetleg ha 15¨ W510 (ez nagyon jó gép ), illetve itt nem nagyon lehet mellé fogni.
-
durexxx
csendes tag
Sziasztok!
Laptopot keresek anyukámnak.
(1) Héten, jövőhéten, minél hamarabb
(2) Maximum 140eFt
(3) Irodai munka plusz szórakozás: netezés, filmek, youtube. Kisebb, régebbi címekkel (semmi BF4) ill. flash játékokra.
(4) Igazán nem lényeg, mivel 5-10 éves játékokról van szó, az sem baj ha vissza kell venni a felbontás vagy a részletességet
(5) Is-is, minél több garancia van a gépen annál jobb (2-3év), nem szeretnék belefutni garancia lejárat után bedöglő gépbe még egyszer Kinézet nem számít csak ne essen szét, bírjon ki kb. 5 évet legalább. Garancia kiterjesztés nem kell.
(6) Ebbe a kategóriába nem nagyon fér bele ahogy eddig néztem.
(7) 15" legyen a kijelző a többi annyira nem fontos.
(8) Nem lesz mozgatva nagyon.
(9) Gyári win kell.
(10) Alapdolgok elegendőek. 500GB HDD, 4GB RAM
(11) HDMI, talán usb3
(12) Nem, de hosszútávra tervezik a gépet így egy olyat szeretnék vásárolni ami az adott lehetőségnek mérten legerősebb konfiguráció. Intelből i3-t néztem M-s végződéssel (i3-3110M, i3-4000M) azok talán erősebbnek tűnnek.
(13)
edigital
laptop.hu két év garival
laptop.hu 3év gari, de i3-4005U procival.
(14) Csak új, számlára nem magánszemélynekKöszi a segítséget.
d -
ivana
Ármester
+1 öszvérnek semmi értelme, nekem van tabom is, meg laptop is. Ezeket kézben tartani nem túl kellemes, mert túl nehezek, rendesebb dologhoz gyengék. Esetleg még a normálisabbja elmegy, de egy inspiron Jó tudom inspiron utálatba szenvedek, de el tudom képzelni a minőségét ennek. Van itthon HP TC1100 ami ilyen konvertible, igaz régi, az elég üzleti gép, tömény fémből van a cucc, de az is problémás tud lenni, pedig nem szar konstrukció, na most elképzeltem milyen egy inspiron konvertible.
-
umek7
őstag
Muszáj ez a tablet és notebook egyben dolog?
Helyette kapnál egy minőségi, jól felszerelt, gyors, hordozható gépet, eredeti oprendszerrel, minden igényed kielégítené: ProBook 430
[ Szerkesztve ]
-
Fkris
őstag
Sziasztok!
Gép vásárlás előtt állok a szempontok a következők:
1.Igazából ez mindegy, de mindenképpen a közeljövőben.
2. Brutto 240e Ft
3. Levelezés, dokumentum szerkesztés, netezés, mind útközben( buszon), mind asztalnál.
4. Semmiképp
5. Minőség
6. Ha belefér jöhet, persze!
7. Legalább 11.6, felbontás ne legyen zavaró, inkább matt.
8. Hordozva lenne, buszon ülve, kézben tartva, ne legyen egy Alienware gamergép súlyában.
9. Ha lehet Win 8.1, de nélküle sem elképzelhetetlen.
10. Legyen benne hely azért, 500Gb nem lenne rossz.RAM ne legyen bántóan kevés, optikai nem kell
11. HDMI, és 2in1 nek kell lennie: tablet és notebook!
12. Nem
13. Dell Inspirion 3148
14. Kizárólag új.Köszönöm szépen a segítséget!
"...on the Fields of Trenzalore, at the fall of the Eleventh, when no living creature can speak falsely or fail to answer, a question will be asked — a question that must never ever be answered...
-
runner 125
nagyúr
válasz Tikakukac #82402 üzenetére
Néha én is elgondolkodom, h vissza kellene másznom Win-re. Viszont nincs olyan gép jelenleg a piacon, ami megfelelne az igényeimnek.
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
Khelben
nagyúr
Használt garanciális üzleti gép. Pl Dell E6500.
Ezeket a vackokat felejtsd el sürgősen. Ezekkel nem hogy 2 évig nem lesz gond, hanem első perctől kezdve csak a gond lesz.[ Szerkesztve ]
-
Lavar
aktív tag
Üdv!
Szülők számára kellene egy olcsó laptop, csak netezésre, e-mailezésre, hirdetések kezelése, esetleg Office, semmi játék, így teljesítményből bőven elég az alap, inkább az a fontosabb, hogy 2 évig azért ne legyen vele gond.
Újonnan, garanciával kellene, windows-al együtt, eddig ezeket néztem ki: (Árban kb. ez a 60 ezer nagyon max. 80 ezres kategória)
Lenovo IdeaPad B50-30
Lenovo IdeaPad G505
Toshiba C50D-A-149Személy szerint a Dell a legszimpatikusabb, ám sajnos ilyen kategóriában nem találtam náluk.
Előre is köszi a segítséget.[ Szerkesztve ]
-
Khelben
nagyúr
válasz Cobretti13 #82459 üzenetére
Fujitsu A544, de kérdezz rá, hogy épp van-e belőle, mert sok helyen kifogyott.
(#82457) Wa2x_ : ha nem cél a színhelyesség, akkor jó az, amit kinézett. Esetleg van még ekörül Probook 455, ott az 5 év garancia elég vonzó.
[ Szerkesztve ]
-
Cobretti13
tag
Sziasztok
Laptop vásárlás előtt állok és nem nagyon tudom, hogy mit vegyek...
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?kb 2 héten belül
(2) Maximáliskeretösszeg Ft-ban?120—130 000
(3) Felhasználási kör? (játék, CAD, PhotoShop, renderelési folyamatok, virtualizáció, irodai munka stb…)filmezés, internetezés, egy kis Dirt2-3
(4) Játékra használnád-e? Ha igen akkor milyen játékokkal játszol és azokat milyen felbontáson illetve részletességgel szeretnéd futtatni?dirt2-3
(5) Mi a fontosabb számodra, a minőség vagy a teljesítmény?is is
(6) Szeretnél bele SSD-t? Esetenként akár ötször gyorsabb is lehet számítógéped! Elég a hdd
(7) Kijelzőmérete, felbontása, fényes vagy matt?14-15" fényes
(8) Notebook tömege?mindegy
(9) Operációs rendszerrel vagy nélküle? Op rendszer nem kell
(10) Tárhely (HDD/SSD) és memória (RAM) mennyisége, illetve, szeretnél-e bele optikai meghajtót? 500gb és kb 4giga ram
(11) Egyéb kívánság? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…) Hdmi kimenetet szeretnék +usb3-at
(12) Használsz-e CPU (processzor) vagy GPU (grafikus processzor) igényes alkalmazást?dirt2-3
(13) Eddig kinézett notebookok?igazából az ipon. hu-t nézelődtem, de van választék bőven. Azt sem tudom, hogy milyen márkát válasszak. Jelenleg egy MSI GX 620 at használok, de azt megörökli a párom.
(14) Használt gép is szóba jöhet? Félek a használt műszaki cikkektől.
Kamionban használnám többnyire, filmezésre netezésre, meg néha napján játékra és ami még fontos lenne, hogy legyen erős a wifi-je, sajnos a Gx620-amnak nagyon gyenge a wifi-je.
Segítségeteket előre is köszönöm!
(esetleges helyesírási hibákért bocsánat mobilról potyogok)S3 / MSI GX 620 / Miskolc
-
Wa2x_
veterán
Sziasztok!
Fotós barátom szeretne egy laptopot magának, ez lenne az első, munkája miatt előnyösebb, mint az asztali. Cipelgetve lesz elég sokat, bár ahhoz talán csak egy jobb táska kellene.
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Egy héten belül.(2) Maximális keretösszeg Ft-ban?
150-160e HUF(3) Felhasználási kör?
Net, fényképszerkesztés (Lightroom, PS), filmnézés(4) Játékra használnád-e?
Csak Football Manager 2015.(5) Mi a fontosabb számodra, a minőség vagy a teljesítmény?
Minőség.(6) Szeretnél bele SSD-t?
Nem szükséges.(7) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt?
Matt, HD elégséges, mivel szemüveges.(8) Notebook tömege?
Nincs megkötés.(9) Operációs rendszerrel vagy nélküle?
Oprendszer nélkül.(10) Tárhely (HDD/SSD) és memória (RAM) mennyisége, illetve, szeretnél-e bele optikai meghajtót?
Optikai nem fontos, 4-8 GB RAM.(11) Egyéb kívánság? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
HDMI, webcam, min. 1 db USB 3.0
.
(12) Használsz-e CPU (processzor) vagy GPU (grafikus processzor) igényes alkalmazást?
LR, PS(13) Eddig kinézett notebookok?
Fujitsu Lifebook A544Köszi előre is a nevében!
[ Szerkesztve ]
..: Old Honda's never die - they just get faster :..
-
Tikakukac
titán
válasz szetcsuszott #82439 üzenetére
Pontosan. Mert az emberek megszokták az igénytelenül fost, és nem is igénylik nem is tudják, hogy a fényképeik háttere mondjuk kék nem pedig zöld, meg, hogy lehet úgy munkát végezni, hogy élvezeti is legyen benne.
A 455 G2-nek továbbra is kegyetlen hulladék képe van. Nyilván a tehéntrágya közé ha rakok egy disznóét is nem tűnik fel. Neked sem tűnik fel, mert amiket soroltál mindegyik low-end dolog. Bármit beraknál oda, ami mondjuk akárcsak kicsit is embereknek készült nem vakoknak kiordítana és sírva menekülnél kifelé a lakásból.
Tudom, mert ezeket rendszeresen játszom el ismeretségi körben.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
grabi15
újonc
Sziasztok! Igényeim a következők.Előre is köszönöm a segítséget!
Egy héten belül.
85-90000 Ft.
(3) Felhasználási kör? (játék, CAD, PhotoShop, renderelési folyamatok, virtualizáció, irodai munka stb…)
Film, irodai munka + néhány program a tanulmányaimból kifolyólag (Matlab, Visual Studio, és hasonló fejlesztői szoftverek).
(4) Játékra használnád-e? Ha igen akkor milyen játékokkal játszol és azokat milyen felbontáson illetve részletességgel szeretnéd futtatni?
Nem, nem szempont.
Legyen megbízható, amire használom, arra legyen elég jó.
(6) Szeretnél bele SSD-t? Esetenként akár ötször gyorsabb is lehet számítógéped!
Nem.
14’’
(8) Notebook tömege?
A hordozhatóság fontos szempont, ne legyen túl nehéz. Most egy 15.6’’-os Acer Aspire gépet használok, ennél semmiképpen ne legyen nehezebb.
Mindegy.
(10) Tárhely (HDD/SSD) és memória (RAM) mennyisége, illetve, szeretnél-e bele optikai meghajtót?
Legalább 4 GB RAM, optikai meghajtó nem feltétlen.
(11) Egyéb kívánság? (pl.: soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
Webkamera legyen (bár olyat nehezebb találni, amiben nincs), a többi nem olyan lényeges.
Ahogyan már korábban is írtam, MatLab + programfejlesztői környezetek.
(13) Eddig kinézett notebookok? Linkeld be a boltot! (Ez azért fontos, mert ha jó notebookot választottál akkor csak egy olcsóbb boltot kell keresnünk)
http://www.computerimperium.hu/images/Lenovo_ThinkPad_T420.jpg
http://www.computerimperium.hu/images/DELL_Latitude_E6410.jpg
Ez a kettő elég meggyőzőnek tűnik, de ha valaki tud jobbat, kérem ne habozzon, írja meg!
Használtan csak üzletből, magánszemélytől nem szívesen vennék. De ha van újonnan a kritériumoknak megfelelő, akkor az még jobb. -
Rum.cájsz
tag
válasz PandaMonium #82452 üzenetére
Köszi az infót!
-
PandaMonium
őstag
válasz Rum.cájsz #82442 üzenetére
Ez panelonként változó. A kalibrációtól a panel nem lesz jobb csak ha rosszak a gyári beállítások akkor javíthat a default értékekhez képest a színhűségen. Van olyan panel ahol eléggé el vannak csúszva ezek az értékek gyárilag, de ellen példának itt van az előttem álló Dell P2314H (bár ez asztali monitor) ahol olyan jók a gyári beállítások, hogy a több ezer forintos színkalibráció eredménye annyi volt, hogy a kék channelt egy minimálisan el kellett tolni, de olyan csekély a különbség hogy nem tudnám megmondani mikor van bekapcsolva a színprofil és mikor nem. A legtutibb infót a notebookcheck-es review-okból kapod, ott írják általában, hogy milyen a noti színhűsége kalibráció előtt és után.
What I cannot create, I do not understand
-
rgeorge
addikt
Aligha kalibrálnak a gyárban, mert fogalmuk sincs, mire fogják használni a laptopot, márpedig van egy pár kalibrálási paraméter (fehérpont, gamma), ami ennek függvénye.
Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."
-
QwErTy42
addikt
Azért IPS és IPS között is hatalmas különbség van. Van amit hiába kalibrálnál nem lenne használható profi célra, ellenben a kalibrálás ellensúlyozni tudja a hiányosságaikat.
(#82445) CheeseDave A célra tökéletesen megfelel. Cirka 20 rongyért bővítheted a gyári garit 3 évvel (5 évre). Nem feltétlenül kell kihasználni a rendelkezésre álló keretet, ha olcsóbban is kielégítő teljesítményt és minőséget kapsz.
[ Szerkesztve ]
...oktalan embert észérvekkel meggyőzni nem lehet...
-
félisten
válasz CheeseDave #82445 üzenetére
Kinézett gép nem rossz, de ott vannak ennyiért a 450-es Probook gépek is, azok is beleférnek a keretbe SSD-vel.
-
CheeseDave
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni a döntésben:(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
1-2 héten belül
200eFt
Irodai munka, Internet, Videónézés, Általános dolgok
Semmi komolyabb játék.
Mindkettő
Célszerű volna.
15-17" környékén, a többi mindegy nagyjából (azért ne legyen csúnya)
(8) Notebook tömege?
Nem kell hogy könnyű legyen, nem nagyon lesz gyalog cipelve.
Nélküle
Kissebb SSD mellé jó volna HDD is, összesen 300 Gb minimum jó volna. Ram 4-8Gb között, Optika nem hátrány de nem fontos
webkamera nem hátrány, de nem fontos
Nem
Korábban linkelték: http://www.laptopszalon.hu/webshop/product/?search=a544#pid_15647
De ez csak egy gyors megközelítés.
ÚjKöszönöm előre is!
-
pinnacle
nagyúr
válasz pinnacle #81747 üzenetére
Végül Dell XPS 13 Ultrabook lett. Szerintem aki zárt térben használja a laptopját, nézze meg a fényes kijelzősöket is. Ennek a Dell-nek nagyon szép kontrasztos képe van. Kijelzőt cseréltek, mert az előző foltos volt. A Dell E6320 nagyon fakó hozzá képest. Lehet, hogy ezeken a vacak TN paneleken segít valamit a fényes bevonat.
-
Rum.cájsz
tag
válasz QwErTy42 #82441 üzenetére
Feltételezem, hogyha vennék egy IPS kijelzős laptopot (ami megfelelő számomra), még mielőtt nekiállnék az "eszeveszett" nagy munkának azért csak illik legalább kalibrálni, vagy tévedek?
Netán ezek - az újak esetén - átesnek gyárilag ezen a folyamaton, vagy ahogy leesik a szalagról már azonnal szerelik is be? -
QwErTy42
addikt
Na meg kérem szépen mihez képest!
Mert 250 ezer környékén már vannak IPS panellal szerelt értékelhető laptopok viszont 150 ezer környékén vagy az alatt nincsen annál a kijelzőnél nagyságrendekkel jobb. (na jó: tosHIBA belerakja az IPS-t egy-két gépébe de ott meg mással van a baj).A kevésbé jó, még nem jelenti azt, hogy trágya, csak ezt az emberek többsége hajlamos elfelejteni.
...oktalan embert észérvekkel meggyőzni nem lehet...
-
félisten
De az átlag felhasználó ahogy látod elolvasta a tesztet, benne van, hogy nem a legjobb és már nem is kell. Másik teszthez ez nincs kiemelve máris jó a kijelző.
-
szetcsuszott
aktív tag
válasz Tikakukac #82419 üzenetére
Amúgy egy átlagos koca-user szerintem viszonylag ritkán fog fanyalogni netezés meg irodai jellegű munka során a kijelzőre meg a betekintési szögre, meg a színhűséget is ritkán elemezgeti. Mondom ezt én, az átlagos kocafelhasználó archetípusa Én is néztem anno a tesztben, hogy a 455 G2-nek lehúzták benne a kijelzőjét,merthogy kékes, meg ilyesmi..hát, nekem egyáltalán nem tűnik fel, legfeljebb akkor látnám a különbséget, ha valami sokkal jobbat mellé raknék, de így blikkre NEKEM teljesen rendben van. Nem photoshoppolok, nem játszok, csak netezek meg térképezek (majd, ha sikerül linux alá felrakni a szoftvert). Összehasonlítási alapom a rokonok,ismerősök konzumerjeivel van, meg az asztali gépem acer AL1716- monitorjával, de ne látok ordító különbséget.
Kezitcsókolom, jó helyen járok? Ez itten az internett? Redmi note4 4/64, Mi11 lite 5G
-
félisten
-
Wolfi88
csendes tag
válasz szabonagyur #82434 üzenetére
Azt még pontos nem találtam ki de a Ph cikkei között valahol volt már milyenről szó, hogy virtual pc ben valahogy,megoldható. Nem nagyon ragaszkodom ehez, a lényeg csak annyi lenne, hogy egy időben két monitoron, vagy laptopkijelzőn és tvén menne a böngészés külön beviteli eszközökkel egy időben egy gépről.
-
félisten
-
Wolfi88
csendes tag
Sziasztok!
Újból összeszedtem a dolgokat
Cél változatlan jelenlegi 2006os asztali gép leváltása laptopra, 3év mindennapi használat alap dolgokkal.(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Hamarosan akár e hónapban.
150-160e Huff.
(3) Felhasználási kör?
Netezés, youtube, minimális játék max 1óra ,kevés virtualizáció pl: két monitoron vagy lapop és tv kijelzőn két windos fiók használata egyidőben netezésre
(4) Játékra használnád-e?
Mivel 2006os gépen van ezrét az ú játékokkal eddig nem játszottam a jövőbeliekre nem nagyon lesz időm..
Ár/érték arányban a legjobbat kihozni. Részben a minőség is fontos mert asszony is használni fogja
(6) Szeretnél bele SSD-t?
Nem ragaszkodom az ssdhez lehet hibryd vagy sima winchester.
Jó lenne a matt de nem ragaszkodom hozzá. felbontás 1920 x 1080 (FHD) közeli.
(8) Notebook tömege?
Keveset lessz kézben elsősorban asztalit pc váltana le.
Oprendszer nélkül
Nem ragaszkodom optikai meghajtóhoz, min 1 TB HDD/SSD/Hibryd HDD, memória min 4GBvagy8GB
HDMI kimenet,DSUB, memkártya olvasó, webkamera, min 1db USB3 .
Nem, ha csak azt a minimális max 1óra játékot nem vesszük bele, meg a max 1óra virtualizációt.
(13) Eddig kinézett notebookok?
LENOVO IdeaPad Z50-75
http://www.aqua.hu/lenovo-ideapad-z50-75-notebook-fekete-80ec004hhv-306317.html
vagy:
LENOVO ideapad z50-70
Intel i5 500gb HDD Geforce GT 820 2Gb
http://www.computerimperium.hu/images/Lenovo_IdeaPad_Z50-70_59-424583_59-424610_59-424606.jpg
Vagy:
HP ProBook 455 G1 F7X54EA
http://www.edigital.hu/notebook/hp-probook-455-g1-f7x54ea-notebook-p402033.html?bid=&partner=10003
Vagy:
Ha tudtok olcsóbban jobbat
Akár használt de még granaciával de jobb lenne az új.Válaszotokat továbbra is szívesen fogadom akár pü akár itt a forum.
Üdv: Wolfi
-
emitter
őstag
Sziasztok!
Ez a használt notebook megéri 60 ezerért?
HP EliteBook 2540p Subnotebook
Core i5-540M 2530/3066 Mhz CPU
12.1" Wxga (1280x800) TFT kijelző
Intel HD vga
4 Gb Ram
160 Gb Hdd
Gigabit lan
56k modem
Firewire
3 db USB 2.0
WLAN a/g/n
Bluetooth
DisplayPort
szép állapot
3 hó garancia
fingerprint, Win7, pici folt a kijelző sarkán -
veterán
válasz PandaMonium #82367 üzenetére
Ezt a gépet olyan gyorsan vedd meg, amilyen gyorsan vsak tudod.
Ez egy nagyon jó ajánlat itthon"A HELYESEN alkalmazott bölcsesség a hasznos" Prédikátor könyve 10:10
-
Khelben
nagyúr
válasz fatallerror #82423 üzenetére
-
Tikakukac
titán
válasz fatallerror #82423 üzenetére
Akksi gari újban fél év illetve egyes esetekben 1 év, nem ez áll (sajnos) a megkotlások élén.
zserrbo: Nem mered megugrani, hogy akár több garival vegyél jobb gépet, mint a boltban kapnál? Ezt nehéz megindokolni azért valljuk be.
[ Szerkesztve ]
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
zserrbo
aktív tag
válasz szabonagyur #82413 üzenetére
Nem várom el, hogy 100-ért full extrás üzleti gépet kapjak használtan, de jelenleg még nem merem megugran, hogy 150-200-ért vegyek egy használt üzletit egy 3 éves garis új gép helyett, azt is nézve, hogy azért én vigyázok a gépekre. Köszi a javaslatokat, a jövőben szerintem fogok még másképp dönteni.
[ Szerkesztve ]
-
-
sbeno
csendes tag
Sziasztok!
Találtam egy Media Markt-os akció újságot a weboldalukon. Arra lennék kiváncsi hogy ebből az újságból van e olyan ami megfelel az igényeimnek. Még januárban szeretnék beruházni egy új notebook-ra. A költségkeret 200.000 Ft. Játékra szeretném használni. Elég lenne ha mediumon futnának az új játékok (Assissins Creed, Far Cry 4 stb.). Teljesítmény fontosabb számomra. SSD nem fontos. Kijelző méret, súly, op. rendszer mind1. Szerintetek?
http://hir.mediamarkt.hu/flyer/MM_fly3r_0rsz4g0s_0107-0118/
-
Tikakukac
titán
válasz Rum.cájsz #82418 üzenetére
Láss sok kijelzőt. Jó sokat. Lehetőleg 80-1000000Ft között. Meg kicsit ismerd mi mennyiért hogyan megy és hol tart az asztali és mobil részleg. Na után lesz alapod. De bizonyos árszintig ha van is értelmesebb panel úgyis kukába rakják bele, az sem sokkal jobb.
fattila85: 150k-ból használtban már kb. minden van, alfánál van bolt és ki is van rakva sok gép, menj el és nézd meg őket. T420 kimaxolva is van ennyiből, az egy jó gép még. Vagy 8460p ha HP-t nézünk, Dellből meg aztán roskadásig tényleg.
[ Szerkesztve ]
-
Rum.cájsz
tag
válasz szabonagyur #82413 üzenetére
Én pölö azért olvasgatom az általatok írt hozzászólásokat, mert gondolnám laikusként, hogy számomra fontos infók vannak benne, többek között a kijelzőkkel kapcsolatban is.
Van egyébként a kijelzőknél valami jóság-féle értékmérő, a felbontási paramétereken kívül. Vagy csak úgy lehet tudni, hogy ennek meg ennek a cégnek faszányosak a termékei, de másik, meg harmadik felejtős.
Honnan fogom megtudni azt, hogy az általam már elfogadhatónak vélt kijelző amúgy max egy sz@r közép kategória? -
Gergosz2
veterán
lehet láma kérdés de megpróbálom:
Várható, hogy január végéig becsusszannak új laposok n550 szintje körül?
Nokia 6030 Hardcore User // I Panic Restaurant by Taito
-
fattila85
csendes tag
válasz szabonagyur #82409 üzenetére
A procit nem hiszem hogy ki fogja használni párom, inkább a videó kártya lesz ott nyúzva néha.
1-2 héten belül
150e ft
Netezés, videók lejátszása, esetleg játék is ha bírja a gép (hétköznap használatnak mondanám )
Használnám ha lehet (a milyen játék nem tudom ami megtetszik az asszonynak )
Hát is-is, a minőség sztem fontos, bár tudom hogy csak otthon lenne használva, és nagyon babusgatva is lenne
Igen szeretnék
14-15" körül gondolom
(8) Notebook tömege?
szinte mindegy
mindegy
nem feltétlen kell optikai, de jó ha van
nincs
Cpu igényest nem, GPU-t inkább
Nyugodtan jöhet a használt megbízható helyről, eddig alfánál nézegettem a kirakatot az itteni ajánlásokban bízva -
félisten
válasz Khelben #82412 üzenetére
Jó de látod, hogy ha már használtról van szó akkor ott elvárják, hogy 100-ért kapjon valami csúcsgépet... Annyira nincsenek tisztában az emberek a dolgokkal, hogy hihetetlen. Mondjuk arra is fogadni mernék, hogy nem is láttak még igazán jó kijelzőt aztán csak megy a dobálózás a szavakkal, ahogyan a videó kártya vagy CPU számozást sem ismerik és így lesz a 820M sokkal jobb mint a 740M.
-
Khelben
nagyúr
válasz szabonagyur #82411 üzenetére
Ja, olvastam, de ennyi pénzért mindegyik ilyen, ezt kellene felfogni. Vagy ha épp egy árnyalattal jobb a kijelző, akkor fos lesz a billentyűzet és/vagy a ház és/vagy a hűtés.
-
félisten
-
Khelben
nagyúr
válasz zserrbo #82406 üzenetére
A Probookot itt megkapod 150-ért, 5 év garanciával.
-
félisten
válasz fattila85 #82408 üzenetére
Hello
A gép jó és ennek a szériának a szervizelése nem ott történik ahol a problémák előfordulnak. De mivel erre 6 hónap van alapból az szerintem a bolthoz szól szóval velük sincs probléma.
Mondjuk ha leírod mihez kell a gép lehet kapnátok jobb ajánlatot is, nem biztos, hogy kell nektek a QM proci pl.-->>kérdőív
-
fattila85
csendes tag
Sziasztok!
Tanácsra lenne szükségem.
Szeretnék venni páromnak egy notebookot, a következőt nézegetem:
http://laptopsystem.hu/adatlap/14202179907827SSd-vel gondolnám, kérdés hogy van-e tapasztalat vele kapcsolatban, és hogy alapvetően jól járnék-e vele?
A garancia miatt aggódom leginkább, ahogy olvasgattam ezt a fórumot elég tragikus állapotok uralkodnak a lenovo-nálKöszönöm a válaszokat!
-
félisten
válasz zserrbo #82406 üzenetére
Kinézett Fujitsu meg HP jó, bár a BF3 itt sem fog jobban menni, a WOT is max lowon.
Kijelző ugyanolyan pocsék mindnek mint a régi gépednek, nézd meg mihez vannak hasonlítva aztán utána mond ezt, hogy nem jó.
Amúgy miből gondolod te is, hogy ha használt üzleti gépről is szó lehet akkor a rászánt pénzt egyből le kell venni 100e alá? Ha rászánnád oda is a teljes összeget jobb gépet kapnál..
[ Szerkesztve ]
-
zserrbo
aktív tag
Kicsit pontosítottam a korábbi igényeimet.
legkésőbb a jövő hét elején
(2) Maximális keretösszeg Ft-ban
160-165
programozás, Külső monitorhoz lenne kötve legtöbbet, de heti 2x ingáznék vele.
játékból World of Tanks max közepes grafig vannak reményeim ill mondjuk egy Battlefield 3 legalább lowon esetleg. A lentebb linkelt régi Asusommal (HD 4570M) 8-40fps-el futott a WOT 1600x900-ban legalapabb grafikán, a BF3 8fps-el (fraps mellett) nem ment
40-60 arányban, ha van rá megfelelő gari.
ha HDD-vel szerelt alapból, akkor valószínűleg csak később, mert még nincs ötletem hogy az ODD helyére tegyem-e a HDD-t vagy külső házba, stb. De ha valaki tud kapásból jó megoldást az egyik adott modellre, akkor kíváncsi lennék.
eddig fényes volt: konkrétan egy asus_k70ab-ty006l
(8) Notebook tömege?
Ölben eddig nem tartottam, mert 17,3-as volt és vagy 3,5 kg, de annyira nem elvárás.
Nélküle
Még nem tudom kell-e optikai bele. Ha hddvel adják leg 500gb és ramból kell a 8gb, de ha gyenge gép olyan 130ig akkor elég a 4gb is. Majd ha lesz pénzem lecserélem.
Igen, a World of Tanks is az.(14) Használt gép is szóba jöhet, vagy kizárólag csak új?
Mivel a WOT-ot szeretném, ha menne, így használt üzletit nem találtam amit bevállalnék olyan 100 alatt leg 1 év nem csak bolti garival.(13) Eddig kinézett notebookok? Linkeld be a boltot! (Ez azért fontos, mert ha jó notebookot választottál akkor csak egy olcsóbb boltot kell keresnünk)
Ezeket néztem ki eddig, nagyjából ebben a sorrendben érdekelne. Az utolsóért sokallom. Sajnos az első az nincs, ha tényleg csak február elejére várható, akkor az kiesett, mert szükségem van egy gépre. Néztem FHD-s laptopokat is, de arra nincs keretem most, csak HP Pavilont és hasonlókat találtam 165-ért 17,3-ban de nem tudom merjem-e
Az 5 év garis HP Probookról mert elvette a kedvem a pocsék kijelző a tesztek alapján, igaz úgy láttam a 455 g1 se egy piskóta, de jobb a VGA.Fujitsu A544 125k
Dell inspiron 3521 di3521a-3217u-4gh50d4bk-11 127,5k
HP Probook 455 G1 160k
Fujitsu A544 SSD-vel 140k
Dell inspiron 3521 27w-black-i3-win8-8gb-akc 160k[ Szerkesztve ]
-
Khelben
nagyúr
válasz fatallerror #82404 üzenetére
Nincs ilyen, a Fujitsu a legolcsóbb, utána a Probook 455, de az már 150k. 100k-ért használt üzletit vegyenek garanciával alfa boljából.
-
fatallerror
addikt
szülői asztali gép megdöglött, de mégegy nem kell nekik, laptop kell nekik 100e körül és működjön. én azt mondtam h nincs olyan 100e körül
max a fuji a544 legkisebb verziója még beleférne de se a laptopszalonban se máshol nem láttam h lenne most, több bolt februárt ír legkorábban...szóval 100e körül, irodai gépet mit tudtok mondani amit most meg is lehet venni a laptopszalonban? új legyen viszonylag normális garanciával mert ennyiért biztos megadja magát hamar
wifi az egyetlen igény ennyiért meg talán win legyen rajta, túl sok mást nem is lehet elvárni csak h belehessen pötyögni 1 word doc-ot.tehát csak annyit kérek a guruktól h a laptopszalon oldaláról linkelje be amit most meglehet venni 100e körül a legkisebb fintorral köszi előre is
don't tell me what i can't do!
-
Tikakukac
titán
válasz runner 125 #82401 üzenetére
Ez pocsék hír annak aki újonnan-alig használtan vette és remek hír a magamfajtának. Miután visszaadtam megfogadtam, hogy egyszer még veszek egyet.
-
runner 125
nagyúr
válasz PandaMonium #82399 üzenetére
Az E7440 tényleg ésszerű döntés lehet használtan, ráaádsul van benne mSata + 2,5"-os HDD hely is.
Elképesztő egyébként h mennyire rossz az értéktartása. Fél évesen felét sem éri az új árának.
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Okoscsengőt hozhat jövőre az Apple
- PlayStation 5
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Bestbuy játékok
- Futás, futópályák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Új Lenovo L0Q Gamer Tervező Laptop 15,6 -30% AMD Ryzen 7 8845HS 16/512 RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- Lenovo Legion 5 - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5 10300H - 16GB - 1,5TB SSD - Win11 - GTX 1650 Ti
- ÚJ Asus Vivobook 15 M1502YA - 15.6"FHD - Ryzen 7 7730U - 16GB - 1TB - Win11 PRO - 2 év garancia
- Apple MacBook Pro - M1, 2020, Silver - 13", 8GB RAM, 512GB SSD, Tocuh Bar, Magyar Bill. - Eladó!
- ÚJ Asus Zenbook 15 UM3504 - 15.6"FHD IPS - Ryzen 5 7535U - 16Gb - 512GB - Win11 - 1,5 év garancia
- Macbook Pro (Retina kijelzős, 13 hüvelykes, 2015 eleje)
- Dell Vostro 15-3568 / i5-7200U / 8GB RAM / 240 GB SSD / jó akksi
- AKCIÓ! HP Omen GTX 1650/ i5 9300H/ 8Gb DDR4/ 128 Gb M.2 + 1 Tb HDD
- Hibátlan Asus ROG Zephyrus G14 RTX 3050Ti/ Ryzen 7 5800H/ 16Gb DDR4/ 500Gb M.2 SSD
- AKCIÓ! Asus FX550D GTX 1660 Ti 6Gb/ R7 3750H/ 16Gb DDR4/ 250Gb SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest