Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 7. nap: Control
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
-
GAMEPOD.hu
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
emitter
őstag
válasz f(x)=exp(x) #112139 üzenetére
hát igen, épp emiatt dilemmázom.. tesóm venné, inkább ágyban ülve használja mint asztalnál ülve.. meg fölösleges is neki 17 col.. nincs hasonló tudású de kisebb gép 150e alatt?
Pl. ez a HP Elitebook 8570P 117 ezerért? Vennénk bele 128 GB SSD-t és a HDD-t beraknánk a DVD-olvasó helyére.. esetleg még +4GB RAM-ot. Szerintem ezekkel még mindig 150e alatt jönnénk ki..
Vagy egyéb gép ajánlható innen 150e alatt?
-
emitter
őstag
válasz f(x)=exp(x) #112132 üzenetére
Köszi! 128 SSD-vel Win10-zel 160k.
Viszont ha használtak is szóba jönnek, mit ajánlanátok? HP EliteBook 8760w? Vagy más alternatíva?
-
emitter
őstag
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? 2 héten belül
(2) A gépre szánt összeg forintban? 130-140 ezer Ft
(3) Felhasználás? irodai programok, netezés
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? 15,6" matt (felbontás nem szempont)
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? nem
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.) Windows
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e? Lehetőleg SSD legyen a rendszermeghajtó, mellette lehet HDD pluszban. Optikai meghajtó nem szükséges, de lehet benne.
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…) webkamera
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? új+ szempont a megbízhatóság, így üzleti felhasználásra szánt gépek előnyt élveznek
Köszi!
-
emitter
őstag
Sziasztok!
Ez a használt notebook megéri 60 ezerért?
HP EliteBook 2540p Subnotebook
Core i5-540M 2530/3066 Mhz CPU
12.1" Wxga (1280x800) TFT kijelző
Intel HD vga
4 Gb Ram
160 Gb Hdd
Gigabit lan
56k modem
Firewire
3 db USB 2.0
WLAN a/g/n
Bluetooth
DisplayPort
szép állapot
3 hó garancia
fingerprint, Win7, pici folt a kijelző sarkán -
emitter
őstag
válasz Khelben #76432 üzenetére
Köszi!
Közben kisütötte öcsém, hogy ő már most szeretné megvenni, ráadásul odakint Németo-ban.
Nézegettem, pl. ezt:
HP ProBook 350
484€ (150.000 Ft)
Intel® Core™ i5-4210U
39,6 cm (15") HD 16:9 LED Display (matt), Webcam
6 GB RAM, 1 TB, DVD-RW, ujjlenyomatolvasó
AMD Radeon HD 8670M (2048 MB), HDMI, USB 3.0, WLAN-n, BT
DOS 64 Bit, akkuidő 8,5 hVagy az általad is javasolt
HP ProBook 455
419€ (130.000 Ft)
AMD Vision A6-7050B
39,6 cm (15") HD 16:9 LED Display (matt), Webcam
4 GB RAM, 500 GB, DVD-RW
AMD Radeon R4, HDMI, USB 3.0, WLAN-n, BT
Windows 7 Professional + Win8 64 Bit, akkuidő 7,5 h
is szóba jöhet..Mindkettőnél annyi a difi a magyar HP-hoz képest, hogy csak 1 év gari van rájuk. Ezt nem is értem, hogyhogy, ha a magyarnál 3 év gyártói gari van. A németnek nem ugyanaz a gyártója..? Na mindegy, valszeg úgysem lesz vele gond, ami 1 év alatt nem jönne elő..
Melyiket ajánlanád?
-
emitter
őstag
válasz Khelben #76424 üzenetére
Nekem is valami hasonló kellene (#76422), esetleg tudsz ajánlani valamit? Ezt az Asus X550-et én is nézegettem már, de i5-ös procival. Ez amúgy mennyire ajánlott, megbízható gép?
Vagy inkább egy olcsóbb üzleti modell? Nekem HP Probook van épp 4 éve, azzal eddig semmi gond..[ Szerkesztve ]
-
emitter
őstag
Hali!
Öcsémnek kellene laptop, ilyesmi tudással néznék neki valamit:
14" de inkább 15,6", i5 (vagy hasonló tudású CPU), 4GB RAM, 500GB, OS nem lényeges
Játékra nem nagyon használná (legfeljebb Fifa), tehát netre, filmnézésre kellene. Többnyire hálózatról menne, akkuidő sem annyira lényeges.Elvileg rászán ő 130-150 ezret is (ennyiért már láttam ilyen kaliberűt újonnan), de akár egy megkímélt használt is szóba jöhet. Ha valami 0%THM-est találnánk, az lenne a legtutibb, de ezzel lehet hogy még karácsonyig várnunk kell..
Szóval most tőletek inkább egy (vagy több) konkrét ajánlható típust kérnék.
Köszi! -
emitter
őstag
válasz Chaser #45844 üzenetére
Köszi, közben megkérdeztem, milyen játékokat használna: pl. Heroes 6, Shogun Total War és egyéb Total War-ok.. ezekhez vajon milyen gépigény kell?
És a eggyel lejjebb belinkelt Media Marktos gépről 160-ért win8-cal mit gondolsz/gondoltok?
-
emitter
őstag
Sziasztok,
ismerősnek keresünk gépet:
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
1-2 héten belül(2) Maximális keretösszeg Ft-ban?
160-170 ezer Ft(3) Felhasználási kör? (játék, CAD, PhotoShop, renderelési folyamatok, virtualizáció, irodai munka stb…)
Elvileg semmi komoly igényű játék, teljesen általános felhasználásra kell(4) Játékra használnád-e? Ha igen akkor milyen játékokkal játszol és azokat milyen felbontáson illetve részletességgel szeretnéd futtatni?
előző pont(5) Mi a fontosabb számodra, a minőség vagy a teljesítmény?
Inkább a minőség, de az is szempont, hogy 3-4 év múlva se kelljen újat venni csak azért, mert az általános szoftverek hw-igénye is növekszik..(6) Szeretnél bele SSD-t? Esetenként akár ötször gyorsabb is lehet számítógéped!
csak ha az árba belefér(7) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt?
min. 1366x768, lehetőleg matt(8) Notebook tömege?
nem számít(9) Operációs rendszerrel vagy nélküle?
Ha a Windows8-at ajánljátok, jöhet, amúgy nem kell mert van Win7 korábbról(10) Tárhely (HDD/SSD) és memória (RAM) mennyisége, illetve, szeretnél-e bele optikai meghajtót?
Lehetőleg 1 TB jó lenne, de ha kisebb van csak benne, sebaj, legfeljebb veszek majd egy külső vinyót(11) Egyéb kívánság? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
webcam, HDMI nem árt(12) Használsz-e CPU (processzor) vagy GPU (grafikus processzor) igényes alkalmazást?
nem, de azért HD-videót normálisan elvigyen(13) Eddig kinézett notebookok? Linkeld be a boltot! (Ez azért fontos, mert ha jó notebookot választottál akkor csak egy olcsóbb boltot kell keresnünk)
az ismerős egyelőre valamiért ezzel szemez: HP 15-E010SH(14) Használt gép is szóba jöhet, vagy kizárólag csak új?
csak újKöszönjük előre is a helpet!
-
emitter
őstag
Sziasztok!
br. 150 a keret, melyiket ajánlanátok? (OS nem kell, viszont magyar bill. igen)
- Lenovo Z500
- HP ProBook 4535s
- HP Pavilion Sleekbook 15-b000sh (mondjuk ez ha jól látom nem matt kijelzős, ami szempont lenne azért)
- Samsung NP350E5X
- Lenovo Thinkpad Edge E335Fontos a megbízhatóság, tartósság. Nem multimédiára kell, inkább irodai felhasználásra, így talán egy üzelti jellegű modell lenne a legjobb (Probook, Thinkpad)..?
-
emitter
őstag
válasz runner 125 #24519 üzenetére
Köszi mindenkinek a segítséget, végül a Fujitsu lett, a jobb minőség és tartósság reményében
Jó ötlet lett volna a DELL eladása is, de sajnos 3 évig nem kerül a tulajdonomba, nem adhatom el. Majd csak 3 év után vehetem meg 10%-os maradványértéken.. -
emitter
őstag
válasz runner 125 #24516 üzenetére
Nincs nagy választék, ezeken kívül csak kisebb kijelzőjű Fujitsuk vannak, ezért csak ez a 2 jön szóba.
Hardverileg a Fujitsu is bőven elég lenne (nem játszom a legújabb játékokkal..), de anyaghasználat, megbízhatóság stb. érdekelne az ár/érték arányon kívül.
szerk: és mindkettőre 3 év gari van[ Szerkesztve ]
-
emitter
őstag
Sziasztok,
a cégemnél cafeteriára lehet venni laptopot, a segítségeteket kérném (elég sürgősen, 12:00-ig ), hogy melyiket érdemes választani a kettő közül (ár/érték), ill. hogy nagyjából reális-e az árazásuk:
230.000 Ft - LIFEBOOK E752 Intel® HM76 (i5-3320M 2,6GHz; 4GB; 500GB)
290.000 Ft - DELL Inspiron 7520 SE 148281 (i7-3632QM 2,20GHz; 8GB; 1000GB+32GB) + Windows 8
Köszi! -
emitter
őstag
válasz BigBlackDog #18758 üzenetére
megkérdeztem, 9000 Ft +1 év bővítés. Tehát 146 ezerért már megérné?
amúgy nem ragaszkodom a HP-hoz, ha inkább a Lenovo G580AH-t ajánljátok 2 év garival 130-ért, akkor az is lehet (ismerősnek lenne egyébként)
-
emitter
őstag
válasz btudos #18755 üzenetére
ok, az interstore.hu-ról tényleg írtak hideget-meleget, azt kihagyom akkor..
viszont a digiprime-on van 137k-ért, ez már jó vétel így?
szerk.: én jó egy éve vettem i5-ös win nélküli 4530s-t ugyanennyiért, matricázott billentyűzettel, és ennek az ára csak nőtt azóta, úgyhogy ha jól sejtem, akkor eléggé megéri most a 4545s.. (jobb hardver)[ Szerkesztve ]
-
emitter
őstag
sziasztok,
auchanban egész októberben 0% thm van mindenre, tesóm venne laptopot magának max kb. 140 ezerért, játékra is kéne, ezeket nézte ki:Samsung NP300E5Z-S08
Leírás: 15,6"
CPU: Intel Pentium Dual Core B950 2,1 GHz, RAM: 4 GB, HDD: 750 GB, VGA: Nvidia Geforce, GT520MX 512MB, wifi, webkamera, DVD-író, kártyaolvasó, bluetooth HDMI, 2 év garanciaLenovo G580AH (59-346876)
HD LED, CPU: Intel Pentium Dual Core B970 2,3 GHz, RAM: 8 GB DDR3, HDD: 1 TB SATA DVD-író, VGA: NVIDIA Geforce GT630M 2 GB DDR3, LAN, USB 2.0, 2xUSB 3.0, VGA-kimenet bluetooth, wifi, 5in1 kártyaolvasó, webkamera, 2 év garancia, fekete, barna színHP Pavilion G6-1306SH
LED HD, CPU: AMD Sabine A6-3420M 1,5 GHz, RAM: 4 GB DDR3, HDD: 750 GB, DVD-író, AMD Radeon, HD6520G+7450M/1 GB VGA, wifi, HDMI, bluetooth, webkamera, 3xUSB 2.0, kártyaolvasó, 2 év garanciaMelyiket javasoljátok? Esetleg mást hasonló árban? Üzemidő nem olyan fontos, hálózatról használja úgyis többnyire.
Ja és jól gondolom hogy ezekhez konkrétan nem jár Windows?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Jövedelem
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Okos Otthon / Smart Home
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Kerékpárosok, bringások ide!
- XPEnology
- BestBuy topik
- Nők, nőügyek (18+)
- További aktív témák...
- Gamer Laptop, üzletből, alkalmi áron Lenovo IdeaPad Gaming, i5-12450H/16RAM/512SSD/GeForce RTX3050
- Új Lenovo L0Q Gamer Tervező Laptop 15,6 -30% AMD Ryzen 7 8845HS 16/512 RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- Asus TUF FX505DT - AMD Ryzen 7 3750H - GTX 1650 4GB
- Dell Latitude E6230 laptop (12,5/i7-G3/8GB/128SSD/AkkuX)
- HÚHA MSI Cyborg 14 Hordozható Gamer Tervező laptop -25% i7-13620HS 10Mag 16GB/512 RTX 4060 8GB 144Hz
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest