-
GAMEPOD.hu
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
kátú
őstag
Sziasztok! Ezeknek az igényeknek valamilyen szinten megfelelő laptopot keresnék.
Mikor lenne esedékes a vásárlás: Nyár eleje
A gépre szánt összeg forintban: 350K maximum
Felhasználás: Böngészés, fotószerkesztés, videóvágás, játék ez így sorrendben
Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS: max 15,6 de inkább kisebb, felbontás HD legyen minimum, fényes vagy matt mindegy, ha lehet IPS
Mennyit lesz hordozva a gép: nagyon keveset és még ennél is kevesebbet használom utazás közben
Operációs rendszer: Win10 vagy semmi
Tárhely mérete és típusa: SSD minimum 120GB
RAM: 4 GB de lehessen bővíteni
Egyéb kívánság, speciális igények: Ha lehetne akkor hátul legyen a HDMi
Csak új gép jöhet szóba vagy használt is: ÚjVálaszotok előre is köszönöm!
It still works!
-
Bkrisz9
őstag
válasz attila199207 #112793 üzenetére
Minden gépnek van hibája, mindenhol van szériahiba. Ettől még ajánlott gép fog maradni mert az összkép alapján az árkategóriájában jó választás. Mondjuk amit te említettél közel 300.000 ott már nem a K501 az ajánlott hanem az N551,G551 (nem az újabb TN paneles verzió).
Amennyiben OFF áradatot keltő mondanivalód van számomra kérlek keress meg privátban! Köszi! :)
-
Khelben
nagyúr
-
22balu
aktív tag
sziasztok
tudtok nekem linkelni 120-150ezerig olyan laptopot ami 13-14 kepatloju es nem integralt grafikus gyorsito van benne hanem
dedikalt
koszi -
attila199207
tag
válasz Bkrisz9 #112786 üzenetére
Szia nem hibás, mert driver újra telepítés után most lekopogom működik. Ami a ventilátort illeti nem életszerű, hogy a felhasználónak kell "mokolni" vele, hogy jó legyen. Az átlag notebook vásárló, ilyen notebookot keres nem olvas prohardvert, nem forumozik, és nem is ért hozzá. Nem tudom te mit szolnál, ha ugyanez lenne azzal az autóval amit megvettél újonnan, hogy jó jó, de szoftveresen bele kel nyúlni. Persze te is én is megtudjuk oldani kész. De ha egy teljesen átlag felhasználó venné meg, ő nem tudna mit csinálni vele. És az ASUS-t sem érdekli, mert azóta kijött két újabb bios, szerinted változott bármi? elárulom semmi. És azt gondolom, hogy egy verseny helyzetben ahol sok gyártó van a piacon, sok termékkel, ezek a fajta hibák nem elfogadhatóak. És emiatt nem is ajánlható nyugodt szívvel.(ASUS K501UX)
-
meone
tag
Sziasztok!
A cégnél ahol dolgozom szóltak, kéne pár új gép ehhez kéne egy kis segítség aki jobban ismeri a piacot.
Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Beszerzéses lesz most kéne egy pár ajánlat.
A gépre szánt összeg forintban?
500 - 600 000 Ft
Felhasználás? tervező, elemző szoftverek használata.
Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Nem ez az elsődleges cél.
Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
1920x1080, 17 colos
Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Lesz olyan amit napi rendszerességgel hordoznak és utazásközben is, és lesz olyat amit csak irodában keveset hordozva.
Operációs rendszer?
Oprendszer nélkül (free DOS)
Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
256GB SSD 1TB HDD 7200 rpm-es 16 GB RAM CD meghajtóval.
Egyéb kívánság, speciális igények?
Processzor: Intel Core i7 Videokártya: legalább 3GB (lehetőség szerint DDR5)
Csak új gép jöhet szóba vagy használt is?
Csak új.A gépek hosszútávra lesznek beszerezve.
Köszönöm.
[ Szerkesztve ]
Elnézést kérek mindenkitől a helyes írásom ért :)
-
Khelben
nagyúr
válasz Bluesummers #112788 üzenetére
Mert játékos gépekről szólt a beszélgetés, hogy nem kell őket kidobni 2 év alatt, mert ott az EGPU. Erre mondtam, hogy egyrészt játékos gépeken nincs EC, másrészt az EGPU nem hordozható.
-
őstag
válasz Khelben #112730 üzenetére
Játékos gépre minek amúgy express card? Játékos gépen ott van a saját videókártya, de amúgy Medion Erazer régebbi sorozatain megtalálható, de pont hogy üzleti gépre kell ilyen csatlakozás. Ha van Thunderbolt port, az jobb, de Express Card mellett sincs eszeveszett veszteség
Alienware?: [link]
Azt én is inkább javaslom mindenkinek, hogy üzleti gépet vegyen (használt is elég), s kössön rá eGPU-t külső táp mellé
Tikakukac: Igen, EC a szűk keresztmetszet, de a CPU-t úgy értettem, hogy ha van egy alaplapod, meg van szabva, hogy milyen generációsat használhatsz és kész, míg azért külső VGA-ból ott van a választék http://forum.notebookreview.com/threads/diy-egpu-experiences.418851/Tény, hogy eGPU nem egy "felkapom és viszem" dolog, nem lesz hordozható gamer gép, de kapunk egy korrekt "transzformert". Otthon gaming, dokkolóból egy üzletit kikapva pedig egy korrekt üzleti gép. Én egy alternatívát javasoltam, mert itt a "140.000Ft-ból akarok VGA 5-öt futtatni kérdésekre" szerintem ez is alternatíva lehet, vagy olyan embernek, aki néha elmenne egy-egy LAN-partira, nem akar notebookba ölni fél milliót, elég egy átalakító eszköz, a VGA + tápegység adott.
De bocsánat, tudom, hogy xy hamar felkapja a vizet, ha valaki belezavar a topikbaHa válaszolunk / írunk az üzenetére, elvárjuk a választ. Egy minimális kommunikációs etikettet tartsunk be, még akkor is, ha nem érdekel az ajánlat.
-
Bkrisz9
őstag
válasz attila199207 #112785 üzenetére
Billentyűzeted valószínű hibás, ventiket 10 perc belőni, csináltak már hozzá hő profilt. Nem tudom te mit csinálsz de a K501 hűtése rendben van. Hajtottam meg nem egyszer és sose melegedett. Kijelző szintén driver/hw gond lesz. Vissza kellene küldeni garanciába azt a gépet.
[ Szerkesztve ]
Amennyiben OFF áradatot keltő mondanivalód van számomra kérlek keress meg privátban! Köszi! :)
-
attila199207
tag
válasz Devily #112771 üzenetére
Szia nekem K501UX van már lassan másfél hónapja. Én nem ajánlanám senkinek. Okok:
Ventilátor vezérlés mondjuk ki sz*r 40-42 fokon akarja tartani. És a vezérlése nem lineáris hanem 12,5% 25% és igy tovább. Már a 12,5÷ is zavaróan hangos. És ami még rosszabb percenként ki be kapcsol. Billentyűzetén az Y gomb hol megy hol nem, ugyanez a billetyűzet világitással. Webcamera hát hagyjuk, a 4 éves Lenovomnak jobb képe volt. Ez annyira sz*r hogy a havi 1-2 skype-hoz külőn webcamerát kellett vennem mert ciki volt. Sokszor csinálja hogy villog a kijelző halványan bekapcsolaskor de nem kapcsol be. Ilyenkor csak egy 8másodperces bekapcsolás gomb segít. Ram bővithetősége kb lehetetlen, mivel az egyik az alaplapra van forrasztva a másik pedig nem az alaplap hátulján van. Lehet hogy bika lenne a 950GTX de 2 perc után 85 fokos a gép játék alatt ( sniper elite v3) csak aktív hűtéses laptop tartón lehet játszani vele. Persze ezek javíthatok pl fan control, notebook hűtő, + webcamera. DE egy közel 300 ezres gép ( i7 8GB ram 240GB ssd) az ember többet várna. Aki nem szeret mokolni az kerülje. -
HAX
tag
válasz dugo_ #112778 üzenetére
& (#112779) adika4444
& (#112783) QwErTy42Mindenkinek köszönöm a segítséget, öcsém ragaszkodik a nagyobb kijelzőhöz így valószínűleg marad a HP Elitebook 8560P.
Nagyon tetszenek ezek az elitebook-ok, komolyan elgondolkoztam, hogy a Lenovo G580-asom is lecserélem egy erősebb modellre.
-
adika4444
addikt
válasz bprubin #112780 üzenetére
Hali!
GL sorozat nem ajánlott, átcímkézett X.
címszavakban:
Elégtelen hűtés, Tescos tejfölöspohárnál is ócskább ház, (esetenként) ratyi támogatás, olyan billentyűzet hogy az asztal fogja meg ha lenyomod, fejfájós hulladék kijelző...
Papíron csábító, nekem is az eléggé sok gép, csak hát ott a ház, meg azon egyebek amikről a leírás hallgat, teszt az van vagy nincs, fizetett vagy nem...üdv, adika4444
-
bprubin
tag
válasz nightmanager #112776 üzenetére
Esetleg az új Asus GL752 széria?!
[link] -
adika4444
addikt
válasz dugo_ #112778 üzenetére
Hali!
Én inkáb a 8x70P vonalat javasolnám már ilyen árért, 94-ért van Laptopsystemben 8470P +4 GB ram valami 4-5 ezer Huf az már 100, ahhoz még akár +1 év gari is befér vagy egy SSD.
Hordozni mindenképpen jobban javasolnám a használt 8470P-t Laptopsystem-ből, a strapát jobban bírja, erősebb is mint az A514 is, sztem tovább fogja bírni élettartam ügyileg is.
üdv, adika4444
-
dugo_
veterán
Újonnan csak a Fuji A514 férne bele 500+4GB alapkonfiggal, esetleg SSD-s változatban. 8GB RAM ilyen felhasználásra amúgy tök felesleges.
Használtan bőven benne vagy a keretben egy agyonkonfigolt, garanciabővített 8460p-vel például, vagy egy 8560p-vel, ha ragaszkodsz a nagyobb kijelzőhöz, bár a 14" hordozás szempontjából előnyösebb lenne.[ Szerkesztve ]
-
HAX
tag
Sziasztok.
Segítséget kérnék, öcsémnek szeretnénk egy laptopot venni.
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
1 hónapon belül
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
Max 120-130 ha olcsóbban kijön az előny
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy tanulás szintjén)
Tanulós laptop lenne egyetemre, pdf, office főleg + filmezés, netezés, stb.
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Elég ha az egyszerűbbeket elviszi szerintem, semmi extra
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
15,6"
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Lesz hordozva, utazás közben túl sokat nem lesz használva
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Win 10-et majd megvesszük külön gyárilag nem kell hozzá
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
1 TB HDD
8GB ram
szerintem ennyi minimum kell(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
Webkamera
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Itt azt kérném a tisztelt fórumtársaktól, hogy 1-1 ajánlatot had kapjak használtra is és újra is, ebben az esetben még nem született végleges döntés, ha megvannak az esélyes modellek akkor mérlegelünk.
-
kisza25
félisten
válasz Tikakukac #112731 üzenetére
usb type c-re
volt cikkezve itt PH-n is
ezért is gondolkoztam ASUS g552 ROG-on, mert azon van ilyen csati[ Szerkesztve ]
Alfa Romeo Giulietta Sprint
-
Khelben
nagyúr
válasz nightmanager #112773 üzenetére
17-est nem nagyon. 15-ösből esetleg, de attól függ, mit jelent az asztali kiváltása. Játéknál például elég necces lesz.
-
nightmanager
tag
Sziasztok,
jól látom, hogy 300e körül nem lehet kapni skylakes 17'-es, asztalit kiváltó noteszt IPS kijelzővel?[ Szerkesztve ]
-
Devily
tag
válasz PiciDikenz #112769 üzenetére
A világítással szerelt modell az előző szériából:
ASUS K501LX-DM116DA K501UX (Skylake procis) gépek mindegyike megkapta a világítást, de ebből az i5-ös modell 250k körül van.
Amennyiben a jó filmes élmény a lényeg, a DELL jobb választás lehet. Mellette szól továbbá a 3 év garancia is. -
Khelben
nagyúr
válasz PiciDikenz #112769 üzenetére
Ha a fullhd-s dell-re gondolsz, akkor abban ips a kijelző, az asusban csak tn. Bizonyos k501-ekben van bill világítás, vásárláskor meg kell nézni. A dellben nincs bill.világítás.
-
PiciDikenz
aktív tag
-
Khelben
nagyúr
válasz PiciDikenz #112766 üzenetére
Ha játék, akkor inkább az Asus K501.
-
BaLee
addikt
Kolléganőm szeretne egy laptopot, mert a régitől meg tudna válni jó áron.
ebben a hónapban
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
150-200ezer
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy tanulás szintjén)
netes játékok, filmnézéshez, netezéshez
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
nem használják játékra
17,3"-t preferálná, inkább matt, de ha van valami best buy 15.6"-osban jöhet az os
nem lesz hordozva
nem kell oprendszer, max egy gyors win7 -> win10 telepítés lesz rajta
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
legalább 1TB-t szeretne, én mondjuk egy SSD-s megoldást javasolnék mellé vinyóval de az lehet ennyibe nem fér bele
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
HDMI nem árt ha van
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Csak új gépet szeretne.[ Szerkesztve ]
-
PiciDikenz
aktív tag
Helló, tesómnak keresek egyetemi éveire egy megbízható, jól használható laptopot
Azonnal, legkésőbb 2hét múlvaA gépre szánt összeg forintban?
180-200k, minimálisan eltérhetFelhasználás?
Főleg tanulás, netezés, filmezés (ez fontos, meglehetősen sok filmet és sorozatot néz), néha egy kis játék becsusszan, de nem szignifikáns.Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Közepes részletességen 1080p vagy 720p-ben pár éves játékok 30 körüli fps-el jó lenne ha megnyekkennének rajta, de alapjában véve semmi nagyon durva.Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
Gondolom a sok filmezés miatt nem ártana egy 1080p-s kijelző, mattot szerintem ebben az árkategóriában nem kapni, de ki tudja...Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Hetente-kéthetente egyetem - otthon távolság, amúgy nem nagyon, utazás közben szerintem nem használnáOperációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Nem lényegTárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
Szintén mindegy, optikai meghajtó annyira nem lényeg.Egyéb kívánság, speciális igények?
Nem lenne rossz egy billentyűzet háttérvilágítás, nem tudom ez reális-e az árkategóriában... Korábbi tapasztalatok alapján pedig nekem bejött a "macbook-féle" szigetes billentyűzet, az se baj, ha ilyen.Csak új gép jöhet szóba vagy használt is?
Csak új, minél több garival.Első körben két jelöltet gugliztam ki magamtól, de elvesztem a kismillió konfigurációban... A két jelölt:
Asus K501-LX(?)
Dell 5558 - valamiElőre is köszi a segítséget
-
YoSzabee
tag
Sziasztok!
Hamarosan notebook vásárlás előtt állok ezért gondoltam a hozzáértőktől kérek segítséget az időm és a pénztárcám érdekében (Az összefoglalásban felsorolt pontok alapján)
Mikor lenne esedékes a vásárlás?: 2 hónapon belül
A gépre szánt összeg forintban?:max. 120.000 Ft
Felhasználás?: Egyetemre készülő leányzónak lesz, tehát: böngészés, Office programok, Skype, filmnézés
Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?: Ez szerintem ennél a felhasználásnál nem olyan fontos.
Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?: Ezt ha lehet rátok bíznám. Nyilván nem gondolnám hogy egy 22"-os Notebookot fog cipelni az egyetemen a kis "minitankjában" ami a karján lóg. De a kijelzők közül személy szerint a mattot részesíteném előnyben.
Mennyit lesz hordozva a gép?: Amennyit az egyetemeken cipelik a notebookokat. Nem többet
Operációs rendszer?: Idehaza Windows-t használ, szóval jó lenne egy Windows 8.1, vagy ha szerintetek könnyű átállni 8.1-ről 10-re illetve megéri-e akkor az lenne.
Tárhely mérete és típusa: Szerintem egy 500GB-os háttértár, mellé egy 4GB memória már kielégítő lehet ennél a felhasználásnál.
Egyéb kívánság, speciális igények?: Mivel elég messze fog egyetemre járni, ezért Skype-on beszélgetnénk, ehhez lenne szükség egy jobb/jó minőségű webkamerára. (Ha van ilyen ebben az árkategóriában)
Csak új gép jöhet szóba vagy használt is?: Elsősorban új notebookban gondolkodom.Remélem nem felejtettem ki semmit. Ezek alapján szeretném ha adnátok egy támpontot amiből elindulhatnék, esetleg konkrét típus javaslatokat.
Köszönöm!
Üdv.: Szabolcs"Let strength be granted, so the world might be mended."
-
nanus
senior tag
válasz Maximo88HUN #112761 üzenetére
Köszönöm a válaszokat.
-
Maximo88HUN
csendes tag
válasz nanus #112756 üzenetére
Ráadásul el kellene döntenie, hogy irodai felhasználásra, vagy játékra akarja-e használni, mert a játékra szánt gépekhez ritkán adnak jó, gépelésre alkalmas billentyűzetet. Míg aki irodai munkát végez, nem játszik (a gyártók szerint).
Ez az 5+ év a fényképen lévő gépekkel, meg R5 M335-tel...
Dell e7440, 5310 + Xiaomi Mi 9T + Ender 3
-
nanus
senior tag
Sziasztok!
Szeretném igénybe venni a szaktudásotokat,véleményeteket,segítségeteket.
Tőlem kértek tanácsot, de notik terén ez távol áll tőlem. SSD nem igazán, fontos a nagy tárhely.
Az igény :
" Igazából nem a világot megváltani szeretném vele, de ha már beruházok, akkor legyen olyan, ami jó pár évig (5+)megint jó lesz. Nem kell semmi extra, irodai dolgokra, filmnézésre, ilyesmi. Meg a WOT menjen rajta. "Van pár lehetőség, elsősorban ezek közül kellene kiválasztani a legjobbat,( de ha muszáj más is szóba jöhet csak új, max 250-300 ezer között)
Linkelem a képeket sajnos többet nem tudok róluk.
Segítségeteket előre is köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
Maximo88HUN
csendes tag
válasz selton #112752 üzenetére
Fujitsu A514-et nézze meg, szerintem ennyi pénzért újból az lenne a legjobb. 120eFt körül indul. A 4GB RAM jár hozzá alapból, ezt később ő maga is tudja bővíteni könnyedén.
130eFt-ért kap 128GB-os SSD-s verziót.
A laptopszalonnál 2+1 év jótállás van hozzá, ez pont egy alapképzés ideje, ha MSc-re is megy, majd vesz másikat szerintem.
Talán a kijelző a gyenge pontja, csak HD felbontású és a programozáshoz lehet, hogy kevés lesz a 768 sor.Dell e7440, 5310 + Xiaomi Mi 9T + Ender 3
-
selton
csendes tag
Sziasztok!
Unokatesómnak kell gépet vennem, az alábbi körülményekkel:
Április 30-ig.
120 000 Ft
Az egyetemi évekre lesz véve a gép, és matekra fog járni Debrecenbe, így szerintem kell majd nekik programozni, MATLAB szinten legalábbis biztos. Egyébként tanulás, filmnézés, netezés a cél. Játszani nem szokott.
-
Mindegy.
Hetente 2-szer utaztatva lesz. Az aksi idő nem létkérdés.
Nem kell oprendszer.
A hasznláhatóság a cél, de ebben a kategóriában SSD-ben nem igen reménykedek. RAM >= 4GB
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
Webkamera jó, ha van. De ez szinte már alap.
Inkább csak új.Előre is köszönöm a válaszokat!
-
Tikakukac
titán
válasz Dhampir #112743 üzenetére
Igen, ezért mondtam
Az a gép viszont ami asztaliban DDR4 alapra épül, rendes Dell moncsival viszont porba veri meg fogja is a notit. Nem 1 lap a kettő
hukli21: Kis kutatás és megvan az. Moncsi a húzós tétel, de szerintem 15"-ig az is kötelező én legalábbis meghalok 2 nap után is nélküle.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Theory66
aktív tag
válasz hukli21 #112744 üzenetére
Az összeállított PC-t felejtsd el [link]
Itt tudnak ajánlani igény szerint alkatrészt, ha nem értesz hozzá, a bolt ahol rendeled akár össze is szereli(persze némi ellenszolgáltatás jegyében). Jah és arról nem beszéltünk hogy 40 körül már lehet normális fullhd monitort venni, ami nem egy kategória a 200k alatti laptop kijelzőkkel. -
-
Tikakukac
titán
válasz hukli21 #112739 üzenetére
150k-ból megkapod a 200k-s notebook teljesítményét. 50-60k-ból megvan a monitor meg bill és egér. 2 év után ebben vidkarit cserélsz és még 2 évig ülhetsz nyugodtan. Laptopban kicseréled a nagy semmit, eladod, elbuktázod a gép felét vagy kicsivel többet és ugrasz a kövibe.
Miért vettem asztalit? Nem poénból
Dhampir: Notiban meg nehéz kiszedni a vidkarit hajszárítóval
[ Szerkesztve ]
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
hukli21
tag
válasz Theory66 #112735 üzenetére
Félreértettetek Van 200k-m (tegyük fel), vagy veszek egy laptopot, ami egy complete package, vagy egy gépet+monitort+billentyűzetet. És ebben az esetben aPC hardvere még gyengébb lesz mint a laptop esetében, hiszen a lapopt+bill kombó legalább egy 60-as (és ugye ez még nagyon a belépő kategória).
Z3c-->LG G2-->Nexus 5--> Huawei P8 --> Iphone 4s --> LG G3
-
Tikakukac
titán
válasz hukli21 #112734 üzenetére
Első vásárlásnál megkapod kb. ugyanazt. Első vidkari váltás után jön az, hogy vidkari bukót fizeted csak ki, nem a teljes gépét megint.
banán007: Még ízlelem a billzetet, nekem a space nem esik ujjra, minden 10. esetben kihagyom egyszer, de 2-3 napja van nálam, szokni kell.
Nitro belülről nagyon kézműves termék[ Szerkesztve ]
-
banán007
tag
válasz Brandynew #112688 üzenetére
Na akkor most kitöltöm, tegnap óta tisztázódott kb. hogy mi is kell nekem.
Mostanában, de jövő tanévig is tudok várni.
(2) A gépre szánt összeg forintban?
Kb. 300k.
(3) Felhasználás?
Programozás és emellett játék, illetve szövegszerkesztés, filmezés, néha alapszintű képszerkesztés.
Opcionális, de jó lenne ha pár a mostani nagy nevek közül is menne játszhatóan (pl. GTA5, Far Cry Primal akár lowon), de CSGO mindenképp rendesen fusson.
Matt és IPS kijelző, felbontás minimum HD, méretben pedig 14"-től 15"6'-ig.
Gyanítom jövőre egyetemen lesz rendesen hordozva, szóval ez is egy szempont. (súlyra nem kéne nagyon 2,5-2,7kg felé menni, de jobb lenne minél alacsonyabban tartani)
(7) Operációs rendszer?
Nem szükséges. (amúgy meg főleg Windows és néha valami linux disztró lesz )
(8) Tárhely mérete és típusa, memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
Optikai meghajtó nem kell, tárhely összesen elég akár 512GB de kevesebbel is beérem ha úgy van, SSDnek örülnék, RAM 8GB minimum (és jó lenne ha bővíthető),
(9) Egyéb kívánság, speciális igények?
Fontos lenne a jó billentyűzet.
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is?
Csak új.Eddig a Dell 7559-et néztem, sokan ajánlottátok több embernek, de igazából a billentyűzete ami nemtudom hogy milyen. Erről van tapasztalatotok?
Szerk.: még láttam ezt az Acer VN7-592G laptopot, egész jónak tűnik leírás alapján. Vagy ez csak leírásban csábító? (tudom hogy nem a legjobb márka az Acer ilyen téren)[ Szerkesztve ]
-
hukli21
tag
válasz Khelben #112727 üzenetére
Mondjuk én is nagyon néztem/nézem, de egyszerűen nem látom, hogyan tudnék sokkal jobb asztali gépet kihozni ugyanannyi pénzből (mondjuk 200k környéke), mint laptopot. (se monitorom, se billentyűzetem az is igaz, ha ezek vannak, akkor nyílván más a helyzet).
Z3c-->LG G2-->Nexus 5--> Huawei P8 --> Iphone 4s --> LG G3
-
Khelben
nagyúr
válasz takacsbotond #112732 üzenetére
Dell 5558-at nézd meg.
-
takacsbotond
őstag
válasz Bkrisz9 #112684 üzenetére
Pár héten belül. Egy ismerősömnek kellene a laptop.A gépre szánt összeg forintban?
Kb 150000FtFelhasználás?
Internetezés, illetve egy projector lenne gyakran rá kötveHa játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Nincsenek nagy elvárások, egy erősebb igp elég, de az sem baj, ha van benne egy olcsóbb dedikált vga.Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS
Mindegy. Ha lehet inkább matt és ips.Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Néha lesz hordozva, de csak hálózatról lesz használva.Operációs rendszer?
Nem kell.Tárhely mérete és típusa, memória mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
Lehetőleg SSD, 256GB elég. 4-8GB. Igen, kell.Egyéb kívánság, speciális igények?
HDMICsak új gép jöhet szóba vagy használt is?
Inkább új, de használt is szóba jöhet.Próbáltad már kikapcsolni-bekapcsolni?
-
Tikakukac
titán
válasz Bluesummers #112729 üzenetére
Hmm, mondjuk legutóbbi emlékeim szerint még mindig nem a proci a gond, hanem az EC kari sávszélessége, ami nokedli. Majd lesz jó világ, csak legyen TB2< mindenen.
-
Khelben
nagyúr
válasz Bluesummers #112729 üzenetére
Játékos gépen nincs expresscard. Az egpu meg minden, csak nem hordozható.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz Khelben #112727 üzenetére
Kidobni notebookot? (értem a célzást amúgy, ma sajnos ez a trendi...venni, majd kidobni 1-2 év után / lecserélni újabb genrációra ... sajnos szánalmas, törvény szintjén tiltanám az ilyet).
Ezekre ajánlom az eGPU megoldásokat, express cardon keresztül olyan VGA-t csatlakoztatsz (ismertebb fajtákból), amilyet csak akarsz. Egyedüli szűk keresztmetszet hosszú távon a processzor, no azt nem lehet változtatni.
pár egpu-s megoldásHa válaszolunk / írunk az üzenetére, elvárjuk a választ. Egy minimális kommunikációs etikettet tartsunk be, még akkor is, ha nem érdekel az ajánlat.
-
RootRulez
félisten
-
Khelben
nagyúr
-
RootRulez
félisten
Sziasztok!
Alkalmanként összeülünk hálózni a cimborákkal. Ilyenkor régebbi játékokkal játszunk. CoD2, Warcraft 3, (dota), Age of Mythology, ilyesmik.
Szóval most két dolog között vacillálok.
Első lehetősség, hogy veszek egy "oldgamer" notebookot, akár használtan 40-50.000 körül. Ezen elmennek ezek a játékok, a dedikált VGA miatt van is benne tartalék
Második, hogy veszek egy korszerűbb notebookot és eladom az asztali gépem.Első olcsóbb, de havi 1-2 alkalomra most költsem el pénzt?
Második drágább, de akkor lenne egy notebookom, amit mindenre használnék...
Szerintetek érdemes asztalit lecserélni vagy jobb, csak venni egy olcsó akár használtat és alkalmanként jó lesz az?
═════════════════════════════════════════
-
Tikakukac
titán
válasz pomorski #112717 üzenetére
Ahogy érzitek UHD-s verzió egyébként tényleg állat, ha nem sikerült pont bekapni abban a 30 fokban kb. a napot akkor látható is csutka fényerőn. Tényleg csecse cucc, de fűteni azt bír, nem ölben tartós és annyira nem is halk, bár a szabályzás elég jó, E7440-nek szerintem rosszabb a csitítás oldaláról nézve.
-
Brandynew
őstag
válasz pomorski #112711 üzenetére
Itt nagyon sokan vettek már Dell 7559-et, és nincs rá panasz. A 3-5-ös Inspironoknak semmi közük nincs a 7-esekhez, a 7559 egy minőségi, masszív gép. A Latitude nyilván még jobb, mert az üzleti kategória, de annak sokkal-sokkal gyengébb a hardvere, másra való.
A Dell 7559-cel biztos, hogy jól jársz, nagyon jó gép.
[ Szerkesztve ]
-
Khelben
nagyúr
Dell E5570. IPS ennyiből nem lesz. Játékból is csak annyi, ami elmegy az integrált vga-n.
[ Szerkesztve ]
-
pomorski
őstag
válasz Khelben #112712 üzenetére
(és egyúttal válasz (#112713) Tikakukac-nak is): Hát akkor ez nagyon-nagyon nehéz döntés lesz. De azért köszi. Megvesszük az a) laptop gyanánt az egyiket, b) laptop gyanánt a másikat, azután ha bármelyikkel bármi gond lenne, akkor verjünk a fejünket a falba, hogy a) helyett miért nem másik alternatívát vettünk meg, amit xy fórumtárs javasolt...
-
ht42
senior tag
Üdv mindenkinek!
Nekem kéne egy laptop, elsősorban programozásra. A szemem vacak és 30 év meló után NAGYON hozzá vagyok szokva az asztali billentyűzethez (numerikus, a nyilak nem miniatűrök, ilyesmi).
Tehát:(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
1 hónapon belül
(2) A gépre szánt összeg forintban?
300 000 Ft max
(3) Felhasználás?
Programozás mindenekelőtt, néha sorozatnézés, kevés játék.
Maximum COD szerű gyilok.
FHD felbontás, jó minőség legyen, ha csak az IPS jó minőség, akkor az
Nem szempont.
(7) Operációs rendszer?
Semmi.
4 GB memcsi elég, (de lehessen bővíteni), 1TB vinyó, kell SSD is, valahogy (akár a DVD iró kirúgása révén) bele lehessen tenni. Optikai nem kell.
(9) Egyéb kívánság, speciális igények?
Jó billentyűzet rendes nyilakkal, olyasmi mint a Fujitsu 555
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is?
Új.Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
válasz pomorski #112711 üzenetére
Alma-körte. A osztályos merci vs S osztályos. A 3k-s Inspiron meg a 7k-nak némi formán kívül semmi közös pontja nincs. Debreceni laptop.hu-s kollégáknak javaslom a szétszedését, esetleg tolómérős anyagvastagság mérést. Meglepis lesz.
Az ASUS rog azért merült fel, mert ha az játékra való, akkor az biztosan jobban bírja a strapát, mint egy olyan, ami nem játékra...
Nekem fura gondolatmenet. Attól, hogy valamiben erős hardver van és szép színes nem lesz szétmerevítve. Miért lenne. A legtöbb gémer noti szerintem a lakást is 1-szer hagyja el egy hónapban.
-
pomorski
őstag
válasz Maximo88HUN #112700 üzenetére
Köszi az infókat. Inspiron gépet semmi esetre sem vennék. Fél éve vettünk többet is a laptop.hu-ról, de mindegyiket kellett már garanciáztatni. Én speciel azt tapasztalom, hogy a feleségem kb. 8-10 éve vett Dell Inspiron 1520-as gépe, ami már egy koros, régi gép, szinte elpusztíthatatlan. Gondolom azért, mert az azt Inspiront még Írországban gyártották; -a nemrég vett új modelleket pedig Kínában. A debreceni laptop.hu-s kollégátok azt javasolta, hogy ilyen árkategóriában (azaz 300E felett) semmiképp se gondolkodjunk Inspiron-ban, csakis Latitude-ben, amennyiben DELL gépet tervezünk. Úgyhogy maximum az jöhet szóba. Az ASUS rog azért merült fel, mert ha az játékra való, akkor az biztosan jobban bírja a strapát, mint egy olyan, ami nem játékra... Ezért gondoltunk arra, amit korábban írtam. (Egyébként mindkét gép túlnyomórészt csak office-olásra lesz használva.)
-
Ath3sz
újonc
Sziasztok! Laptop vásárlás előtt állok és szeretném a segítségeteket kérni.
Maximum június eleje
300 ezer Ft körüli, max 320ezer
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek
munka vagy tanulás szintjén)
Leginkább játékra kellene és fotószerkesztésre.
Lehetőleg high beállításokon fussanak.
Minimum HD felbontás
Kirándulásokra vinném, akkor utazás közben is használnám.
Nem fontos, hogy legyen rajta előtelepítve
1TB tárhely, minimum 8GB, SSD is gondolom kellene.
HDMI
Csak is új jöhet szóba.Egyik barátom is mostanában fog venni és ő ASUS X550JX XX048D laptopot venne, ajánlotta nekem is, de más leakar beszélni róla mert, ez hardverben erős, viszont külsőre egyáltalán nem. Helyette a Dell 7559-et ajánlotta nekem.
Válaszotokat előre is köszönöm![ Szerkesztve ]
-
QwErTy42
addikt
válasz Sir Riccio #112702 üzenetére
Szia,
Fujitsu A555G-t tudom ajánlani.
...oktalan embert észérvekkel meggyőzni nem lehet...
-
m0car
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, a következő 1-2 hétben szeretnénk beújítani egy gépet.
A keret kb 250-300 ezer ft, új gépben gondolkozunk.
A felhasználási terület abszolút irodai munka.
A kijelző nagyságát 13" - 15,6" közé szeretnénk, lehetőleg FHD, matt.
Utazás közben nem lenne használva, akkuval aktív felhasználással 3-4 órát bírjon ki.
Előre telepített oprendszer nem szükséges, de ha Win rajta, és jelentősen nem befolyásolja jelentősen az árát jöhet.
Mindenképp SSD fog bele kerülni, ami meg alapból van benne külső rackbe/optibaybe. Memória területén min 4 gb, ha bővíthető, egyébként 8. Optikai meghajtó nem kell.
Ultrabookokat nem annyira ismerem, fontos a jó itthoni szerviz.Köszönöm előre is!
-
Maximo88HUN
csendes tag
válasz Khelben #112701 üzenetére
Egyetértünk a billentyűzet dologban, én csak azt akartam mondani, hogy ha a K-s szériából akar választani, akkor K501 legyen, ne a K555.
Amúgy az elvárásoknak (15" + win + Ofiice + NVidia 260 ezerből), a Latitude 5-ös nem jó, mert lényegesen többe kerül.
Dell e7440, 5310 + Xiaomi Mi 9T + Ender 3
-
Khelben
nagyúr
válasz Sir Riccio #112702 üzenetére
Fujitsu A555G
-
Sir Riccio
addikt
Sziasztok!
Egy kedves ismerősöm szeretne notebookot vásárolni, az alábbiak szerint:
(1) A következő egy hónapban, de akár már most azonnal is vásárolna.
(2) A gépre 200-220ezer forintot szán.
(3) A gépet grafikai tervezésre használná (Adobe Photoshop, Lightroom, Illustrator, Indesign, Corel) eleinte tanulás, majd munka szintjén.
(4) Játékra nem annyira használná.
(5) Ha lehet akkor IPS paneles kijelző legyen, felbontás igény nincs megjelölve, 15,6"-ban gondolkodik.,
(6) Viszonylag sokat hordozná.
(7) Windows-al használná, de nem létszükség, hogy legyen előtelepítve (a munkahelye biztosítja neki).
(8) HDD legyen benne, 1TB körül, RAM 4 vagy 8GB, ODD nem létszükség de jó ha van.
(9) Nincs.
(10) Csak új gép jöhet szóba, mivel 0%THM akcióban/kedvezményes hitelre szeretné megvásárolni.Előre is köszönöm!
Deutsch Richárd Fotográfia / www.riccio.hu
-
Új hozzászólás Aktív témák
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Elemlámpa, zseblámpa
- One mobilszolgáltatások
- Egérpad topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Gaming notebook topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- 3D nyomtatás
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Bluetooth hangszórók
- További aktív témák...
- Lenovo Legion 5, 15'6, Ryzen 7 5800h, RTX 3060, RAM 16gb
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Air 13" 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF DASH F15 15 Gamer notebook - i5 12450H 16GB RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB DDR6 W11
- BESZÁMÍTÁS! Acer Nitro 5 AN515 15 Gamer notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD RTX 3050Ti 4GB GDDR6