Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
- Alig két nap múlva konzolokra is befut a Star Trek Legends
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- EAFC 25
- EA Sports WRC '23
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Steam topic
- Need for Speed: World Online
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Android játékok topikja
- Xbox Series X|S
-
GAMEPOD.hu
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
oxalisz
tag
válasz Brandynew #111164 üzenetére
A minimális hw igény általában csak annyit jelent, hogy éppen elindul az adott program. Erre nem szabad gépet venni, még alap szintű CAD használat esetén sem...
Egyébként az ajánlásoddal egyetértek
A mobil munkaállomások egyébként nem túl "csajos" gépek, mert masszívak, nehezebbek a konzumer társaknál. Cipelni kell...A hibáimból tanulok, az erdményeimből erőt merítek.
-
faki_
senior tag
Sziasztok!
Használt, garanciás vételre a laptopsystem.hu-n kívül van ajánlott hely?
-
Brandynew
őstag
válasz Kobak 27 #111194 üzenetére
A Dell 7559-nek jobb a kijelzője, mint a Lenovo Y700-nak, ami egy fényes kijelző, csak van rajta egy matt fólia. Az i5-ös Dell 7559 309 ezer Ft, az i7-re nem feltétlenül van szükség, csak meghatározott szoftverek képesek kamatoztatni a HT-t (pl. játékok szinte egyáltalán nem).
[ Szerkesztve ]
-
Csaszi87
tag
Sziasztok!
Gép vásárlás előtt állok, a tanácsaitokat szeretném kérni.
Anyagiakban az elképzelés kb. 150 ezer ft, +/- 10-20 ezer. Windows-os rendszer futna rajta, lemez meghajtó legyen benne és főleg netelésre lenne használva a gép és videók nézésére. Szóval semmi hardcore grafikai szerkesztés vagy játék, ilyesmi csak egyszerű videók nézése.
SSD-s gépek is szóba jöhetnek és akár 17" képátlójúak is.
Ja, és mindenképpen új gép jöhet csak szóba!
Inkább otthoni használatra lenne szánva, ritkán lenne hurcolászva.Végül milyen márkát, márkákat ajánlotok?
Köszönöm a válaszokat![ Szerkesztve ]
-
Kobak 27
tag
válasz Khelben #111185 üzenetére
Alapvetően a gamer topikot olvastam, ott a Lenovo tűnik ár értékben a legjobbnak. Tudom, hogy egy Dell vagy Hp workstation jobb lenne, de annak dupla ennyi az ára.
Nekem a revit miatt kell a teljesítmény, meg a ram.
A Dell 7559es nem rossz, de ez a konfig abból is 400 körül van már, ami elég sok. Ahogy olvastam, a kijelzőjét többször is hibaként hozták fel, de meg kellene nézni.
Ennek fényében mit ajánlanál ennyiért? -
Zsolt1
tag
Sziasztok!
1, Lehetőleg 1 hónapon belül, de legkésőbb június elejéig.
2, 60, nagyon max 65.000 forint.
3, Lényegében mindenre. Is, 2x. Játékra nem használnám, arra van asztali (+ se időm se kedvem sincs már hozzá), de ezen kívül programozás (proginfó 4. félév), virtualbox, photoshop, office, skype, böngészés nagyon sok tabon, stb..
4, Nem.
5, 13-15" és jó lenne 1600x900, de kiegyezek 1366x768-al is, ettől a felbontástól úgysem szabadul meg soha az emberiség, a többi mindegy, persze mindig az előnyösebb opciót preferálnám.
6, Nyáron az USA-ba megyek dolgozni (mosogatni+utazni ) szeptemberig és utána is hurcolnám az egyetemre, ha jövőre épp megint valami programozásos gyakot sima terembe rakna a kedves tanulmányi osztály vagy aki ezzel foglalkozik.
7, Szerencsére van dreamspark.
8, 4 GB RAM, ezen kívül majd amilyet találok, úgyis kicserélem/bővítem a jövő évi ösztöndíjamból (ha lesz ).
9, Legyen minél könnyebb, hosszú üzemidő (úgy értem, hogyha majd veszek hozzá új akkumulátort), webkamera.
10, Használt.Idáig a Lenovo Thinkpad T420/420s-eket nézegettem. Arra lennék kíváncsi, hogy milyen ellenérvek szólnak a két gép ellen, milyen lehetőségek vannak ezeken kívül, illetve hogy az adott feltételekkel létezik-e gép, amiben HD4000 van, esetleg újabb (a gép) és nem lépi át az összeghatárt. HD4000-hez i3 is megfelelne. Előre is köszönöm a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
-
Brandynew
őstag
-
smallmer
őstag
Srácok, ezek közül a procik közül melyik a jobb?
4720HQ vs 4750HQúgy látom az órajelek alapján, hogy a 4720HQ izmosabb.Ti mit mondotok?
-
-
Kobak 27
tag
Sziasztok!
Végigolvastam rengeteg hozzászólást, tájékozódtam, vannak elképzeléseim, de hátha tudtok jobbat vagy mást mondani.
Szükségem lesz egy notebookra, ez az alap felállás.
A paraméterek:
- max 1 hónapon belül meg kell vennem
- 300-350e Ft-ot szánnék rá maximum
- alapvetően munkára, Autocad, Revit (ez a legfontosabb), MEP használnám, az egyéb kiegészítő programokkal együtt
- ha lehet, játszanék is rajta, de nem kell mindennek fullon mennie
- 15,6-os méretben gondolkozom (fontos, hogy rá tudjak dugni 1 vagy 2 monitort)
- Alapvetően otthon használnám, de néha 1-1 tárgyalásra el kell vinnem
- Op rendszer nem érdekes
- Mindenképpen kell ssd és hdd is, ramból pedig 16 giga, i7-es proci és dedikált videókártya
- Csak új gép jöhet számításba, lehetőség szerint minél hosszabb garanciávalA fentiek alapján én a gamer notik körében nézelődtem, és a Lenovo Y700-as ami egyelőre a befutó.
Ehhez képest tudtok ajánlani valami mást, esetleg ha nagyon muszáj 1-2 hónapot tudok várni, de nem szeretnék.
Minden segítséget köszönök. -
Wyco
aktív tag
Hello,
Létezik-e olyan laptop manapság (vagy bejelentve de még nem kaphato) ami:
- 12-13" (semmikepp sem nagyobb)
- Van benne vagy 2db 2.5" slot vagy 1 db 2.5 slot & 1 M.2 SSD slot
- USB 3.1-et ismer
- i5 v i7-es
- nem AppleNem baj ha uzleti felhasznalasra keszul, max ebayen szedem ossze.
Otleteket elore is koszi
BackToTheUKBlog:[backtotheukblog.wordpress.com] 2019/09/05: Brexitgráf IV — őrültek és csirkék háza
-
Orlin
addikt
válasz Bkrisz9 #111175 üzenetére
Igen.Most néztem van 4-5 hónap a két cikk között.
I5 procival 8Gb rammal van a K501.A bővíthetőség elég körülményes sajnos az Asusnál,de ha a játékhoz jobb akkor ő lesz.
Köszi.[ Szerkesztve ]
LENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 1000 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics, Win11
-
Bkrisz9
őstag
válasz Orlin #111174 üzenetére
Játékra egyértelműen K501 az alkalmasabb. A processzorok ahogy én tudom mindegyikben i5 5200U. A cikk megjelenésének időpontja lehet a különbség illetve az, hogy minkét gépből több fajta konfig létezik így lehet másikat teszteltek.
Amennyiben OFF áradatot keltő mondanivalód van számomra kérlek keress meg privátban! Köszi! :)
-
Orlin
addikt
Sziasztok!
(És bocsi előre is a vergődésem miatt.)
Az itt kapott javaslatok és netes nézelődés után két laptop maradt.
Az Asus K501 és a Fujitsu A555G.
Mindegyik mellett és ellen is vannak pro érvek.A kérdésem az lenne játékhoz melyik lenne összeségében alkalmasabb.WOT-al játszok sokat.Esetleg más játék néha.Természetesen nem full grafikával.
A videókártyá melyikben jobb erre a célra?!
Valamint a tesztek alapján a procival van egy kis zavar a fejemben.
A leírás alapján mindkettőben Intel Core I5 5200U van.
De a TechKalauz teszt a Fujitsunál ezt írja:
"A processzor nem a legfrissebb családból került ki".
Az Asus K501-nél pedig:
"A gép az Intel legfrissebb Broadwell architektúráját kapta"
Hogy is van ez akkor?!
Köszi!LENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 1000 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics, Win11
-
Tomikapc
aktív tag
válasz Brandynew #111171 üzenetére
Köszönöm a választ! Nekem nem CAD-re kell, csak netezésre kell egy olyan gép, aminek 2 év múlva nem döglik meg az alaplapja. A fenti kollegának kell CAD-re. Köszönöm a laptopszalonos tippet, nem gondoltam volna, hogy ekkora különbség van.
Magam is egy dell 5521-et nyúzok ~3 éve és nagyon meg vagyok vele elégedve, azt is ti ajánlottátok.
Tomikapc
-
Bkrisz9
őstag
válasz czombacs #111169 üzenetére
Ilyen nem létezik. A full HD IPS-el kapásból 2 gépre csökkentetted a választható gépek számát: Fujitsu A555G és DELL 5558 (FHD változat IPS-es). Egyikben sincs mSATA de mivel optikai nem kell így annak a helyére mehet Caddybe a HDD a HDD helyére meg SSD. Ezek is épp, hogy bent vannak a keretben. A hajtogatható, tabletes dolgot nagyjából el is felejtheted, nem igazán létezik jelenleg ilyen megbízható megoldás és azok is inkább tabletek mint notebookok illetve még esetleg ultrabookok, egyik sem a teljesítményről híres és 13" körül mozognak ahogy én tudom mSATA pedig biztosan nincs bennük. Azt a lenovot pedig kapásból felejtsd el, ha komolyabb konfigot ajánlanak azonos áron más gépekhez képest az legyen gyanús és a lenovo garanciája is pocsék, de leginkább nem létezik.
(#111170) AeSDé Team
A válasz egyszerű: 200-ért nincs játékgép, maximum asztali. Erős kényszermegoldás lehetséges de ilyen is csak egyetlen egy van jelenleg: ASUS K501. A többi gép ezen az árszinten és ez alatt nem ajánlott különböző minőség, garancia és egyéb problémák miatt. A következő lépcső az N-s illetve G-s ASUS-ok 250.000-ért.
[ Szerkesztve ]
Amennyiben OFF áradatot keltő mondanivalód van számomra kérlek keress meg privátban! Köszi! :)
-
Brandynew
őstag
válasz Tomikapc #111168 üzenetére
Ragaszkodsz a notebook.hu-hoz? Inkább Laptopszalonosokat mutatok (a max. 150 ezer Ft-os árkategóriában, ha hozzátennél még 50 ezret, akkor lenne FHD-s, IPS paneles változat is (a TN és IPS ég és föld)).
A feketét direkt nem linkeltem, az rosszabb anyagból készült.
Viszont mielőtt megveszed, tényleg járj utána, hogy mit fognak csinálni az AutoCAD-del, mert nem garantált, hogy ez elég lesz hozzá, és akkor pénzkidobás. Ha ezt veszed, egy SSD (az ODD helyére) és még 4 GB RAM nagyot dobna a sebességén (nem lesz jobban alkalmas komoly AutoCAD-es munkára).
[ Szerkesztve ]
-
AeSDé Team
őstag
Sziasztok, ha egy balanszos játék-gépet szeretnék kihozni úgy 180-200 ezer körül akkor mennyire érdemes AMD-s procikban gondolkozni (FX8800 és társai)? Úgy látom a velük szerelt gépekbe általában izmosabb videokártya fér azonos áron, de attól félek hogy kevés lesz a proci ereje vagy többet eszik majd.
Még csak nézelődöm ezért nem töltöttem ki a kérdéssort, nyáron esedékes a vásárlás.[ Szerkesztve ]
-
czombacs
tag
Sziasztok,
Barátnőmnek néztünk volt 160.000 körül egy Lenovo IdeaPad Yoga 500-15IBD (Core i5-5200U, Nvidia 940M, 8GB RAM, 1TB HDD), viszont szeretnénk egy olyan notebookot, aminek van mSata csatlakozója (120GB SSD-t beletenni). Gyakorlatilag a fenti specifikáció tökéletes lenne (touch screen és convertibility) csak az mSata hiányzik. Részletes leírás lenn.
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
- Elkövetkezendő pár hét.
(2) A gépre szánt összeg forintban?
- 150-200eFt
(3) Felhasználás?
- Főleg zene: elsődlegesen spinning órákra lenne hordozva, tehát jó lenne touchscreen + összehajthatóság (Lenovo IdeaPad Yoga 500-at néztük, de nincs benne mSata).
- filmnézés, esetenként játék(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
- Régebbi játékok (Sims2), GTA III, lehetőleg full HD.
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
- Full HD, IPA, 15-16"
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
- Heti többször lesz hordozva (súly 2kg körül lenne ideális)
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
- Windows
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
- 120GB SSD (mSata-ban gondolkoztunk, de nem találtunk megfelelőt Yoga 500-nál) + 1TB HDD
- Optikai meghajtó nem szükséges, RAM 4-8GB(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
- Touchscreen, konvertibilis (notebook-tablet)
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
- Lehetőleg új, de a garanciás, jó állapotú használt is megfelelne.
Előre is köszönöm.
-
Tomikapc
aktív tag
válasz Brandynew #111164 üzenetére
Az 5558-asok közül melyik a best buy? Mondjuk 150 ezerig. Netezésre.
Választék.Köszi.
Tomikapc
-
Bkrisz9
őstag
válasz debcamp #111162 üzenetére
Alap CAD-re jó lehet a DELL 5558 a 920M-es VGA-val. Sulinkba valami siralmas még core2 duos configon vagyunk kénytelenek CAD-et használni, persze kivéve engem a saját laptop miatt. Kisebb 3D-re (mondjuk egy pár alkatrészből álló szerkentyű) is alkalmas lehet. Ami viszont nagyon kellene neki az a FHD kijelző, az 1366x768-on egyszerűen kevesek a sorok. Sokat elfoglal a felső menü, nem lehet átlátni a dolgokat rendesen. Sajnos az értelmesebb FHD gépek 200-nál kezdődnek. Én a helyükben a laptopsystem.hu-tól vennék valami használt üzletit, 1600x900-as kijelzővel és valami dedikált VGA-val, a 150-es keretbe talán belefér valami optimusos gép is (ez annyit takar, hogy ha nem szükséges akkor nem használja a dedikált VGA-t) és esetleg SSD (megkönnyítené a munkáját, a CAD szeret baromi lassan indulni..) Később meg nagyobb utángyártott akksi mert az lehet már nem bír többet majd 2 óránál.. Garancia (6-12 hónap általában de van amire több is) ezekre is van és számlát is adnak ha esetleg kellene. Nagyon megbízható bolt. Ami még nagy + a használt üzleti mellett az az, hogy ezek több 100.000ft-os gépek voltak nemrég, gondolhatod hol állak minőségben és strapabírásban egy mostani 120-150.000-be kerülő csodához képest. Elárulom: ég és föld, nekem ezelőtt üzletim volt, most a VGA miatt váltanom kellett és egy 155.000-s új konzumer gépet vettem.
Új, DELL 5558 [link] (Ebbe én még egy SSD-t tennék, a HDD-t pedig caddybe a DVD helyére.)
Használtba jelenleg nem találok most olyat amit fent említettem :/
Egyébként de, sajnos ma már a komolyabb egyetemi mérnöki munkákhoz is 300.000+-os gép kell nem ritkán. Szerinted miért van ennyi diákhiteles? Sajnos nem csak maga az oktatás hanem sokszor a szükséges eszközök is drágák ha csak nem akarod a suliban eltölteni a fél életed mivel nincs saját géped. A mostani energiatakarékos gépek sokszor sehol sincsenek egy pár évvel ezelőttihez képest.. A minőség is csak lefele gurul a lejtőn.
[ Szerkesztve ]
-
debcamp
aktív tag
válasz laszlobak #111163 üzenetére
(1) "Megérted, vagy nem, a lényegen nem változtat:" a mondandód stílusa (volt) a probléma forrása, nem az amit tartalmazott. Jól tudom milyen gépek vannak magas szintű felhasználásra, de ide most nem ez kell. Annak idején én is elvégeztem az egyetemet, tanultam és dolgoztam CAD programokkal 2 és 3 dimenzióban is egy olyan akkori 150-200k-s laptoppal ami a mai 150-200k-s darabokhoz képet sehol sem volt teljesítményben. Akkoriban az volt az adott szint és mégis működött és használható volt, nem kellett 6-800k-s gép..
Ahogy egyébként szerintem most sem kell, mert mint írtam válaszban, korántsem pro a felhasználási terület, épp csak ismerkedik és tanulja a dolgokat.
Plusz linkeltem mind2 program igényét.. Pentium volt, 2Gb ram meg ilyenek.. lásd újra ACAD 15 CorelDraw
Ebből kiindulva gondoltak arra a szerencsétlen gépre.. i3, 4Gb ram stb.. ismétlem, NEM hozzáértőként.. és mondjuk meg, nem volt hülyeség, mert igazuk van.. Az ott leírtakhoz képest jobb a gép (cpu,ram) gpu meg hogy directX legyen.. na ez sokat mondó. Az másik dolog, hogy (ha) valóban kellenek durvább erőforrások is, persze.. de akkor szólj az Autodesk-nek és a CorelDRAW-nak, hogy nem fedi a valóságot avagy pontosítsanak.(2) Nincs semmi gond, hogy egy ilyen keretet lőttek be. Nem értenek hozzá és mondtak vmit, plusz amit az előbb írtam, laikus következtetésük volt.
(3) Most akkor ezeken a gépeken dolgoznak vagy sem? (kiemelem, ha már elsőre nem ment )
Azt mondod ezeken a gépeken dolgoznak (vagyis az általad linkelt oldal 2-3, sőt 8 ezer dolláros gépein, Pl: HP ZBook 15-17, Lenovo ThinkPad W540-550, Dell Precision M3800-6800, stb).
Kérlek mutasd meg azt a több százas/ezres diák tömeget akik tanulmányaik elkezdésével ilyen gépekkel vannak felszerelve? Mondod, hogy a cég kifizeti nekik.. milyen cég? Iskoláról, tanulmányi időről volt szó, még most tanulja amit kell... A anyu és apu venne gépet a gyerekének.. nem vmi cég az alkalmazottainak, mint munkaeszköz (ami egyébként sem lesz az alkalmazotté, a cég tulajdona).. kicsit más a büdzsé, nem?
Szóval akár új vagy használt, akkor csak nem ezeken a gépeken tanulnak/dolgoznak, igaz?(4) Örülök az autódnak. Boldog és balesetmentes kilométereket!
De engedd meg hogy kiemeljem az utolsó mondatod egy részét:
"..azért, mert egy élet munkájával a család mellett ennyit tudtam félretenni!"
Nos képzeld, azt a kevéske kis 150k-t is lehet ők így szedték össze, hogy a lányuknak megvegyék a gépet, hogy tudjon tanulni.. netán majd dolgozgatni rajta vmit.Részemről nincs harag, értem én és ők is megfogják.
Attól ,hogy vki(k) nem ért(enek) valamihez, pl a számítástechnikához, nem kell lenézni és nem értelmesnek titulálni.. ha már itt vagy, lehet szépen is elmondani hogy nem igazán kivitelezhető amit szeretne. Ennyi.[ Szerkesztve ]
-
Brandynew
őstag
válasz laszlobak #111163 üzenetére
laszlobak:
Az AutoCAD minimum gépigénye 2 GB RAM, Pentium 4 processzor, DirectX 9.0 kompatibilis videokártya. El tudod képzelni, hogy "ruhatervező" szakon BA-n/FOKSZ-on milyen komoly dolgokat csinálnak... csak játszanak vele, rajzolgatnak pár vonalat, aztán az ott végzettek közül soha senki az életbe nem fog újra AutoCAD-et használni.
debcamp:
150 ezer Ft-ért a legjobb gép a lány számára a Dell 5558. Ilyen Acer és egyéb hulladékokat ne vegyél, mert tönkre fog neki menni, és gép nélkül marad.
Ha tévedek, és mégis komolyan használják az AutoCAD-et, akkor ne vegyétek ezt meg, mert szenvedni fog, nem fogja tudni megcsinálni a feladatokat. Ez esetben vagy hozzá kell tenni legalább 150 ezer Ft-ot és akkor Dell 7559 vagy Lenovo Y700, vagy kell keresni használtan valami erősebb hardverrel rendelkező gépet. Ha lenne rá lehetőségem, én hozzátennék 150 ezer Ft-ot, mert az egy tartós gép lenne, és hatékonyan tudna rajta dolgozni. Diákhitelt lehet fölvenni akár egy félévre, egy összegben is, és bármikor el lehet kezdeni törleszteni.
[ Szerkesztve ]
-
laszlobak
tag
válasz debcamp #111162 üzenetére
Fikáz, vagy nem fikáz, megérted, vagy nem, a lényegen nem változtat: - sem 99,990,-Ft-ért, sem 120-130 eFt-ért nincs CAD felhasználásra újonnan laptop. Most kiemeltem az utolsó bekezdésem hangsúlyos szavát, ha már az "értelmes" nem jött be.
Ezen meg lehet sértődni, hitetlenkedni, durrogni, a tényen nem változtat. Hiszed vagy nem, segítő szándékkal írtam, amit írtam, és nem az én hibám, hogy az ismerősödnek csak annyi pénze van, amennyi.
És képzeld, a több száz/ezer magyar mérnökök/diákok igen is ezeken e több ezer dolláros gépeken dolgoznak (többnyire otthon, mert szerencsés esetben a cégük meg tudja venni nekik) ma Magyarországon, csak ha már kilóg a s..... k a gatyájukból, nincs új fétisük, és megveszik pár száz dollárért használtan!
És képzeld, én már megettem a kenyerem javát, de most vettem legújabb, egyben álmaim autóját - 9,5 évesen - használtan! És képzeld, nem azért, mert rühellem az új autó szagát, hanem azért, mert egy élet munkájával a család mellett ennyit tudtam félretenni!
A lényeg mindig a részletekben van...Tanácsot lehet kérni, de a döntés felelőssége a Tied! (mindenkinek úgysem fogsz tudni megfelelni)
-
debcamp
aktív tag
válasz Bkrisz9 #111161 üzenetére
Köszönöm a hasznos választ
Egy lánynak lenne, ruhatervezésre kellene, ezt tanulja, tehát nem pro szinten és nem egy várost kell lemodellezni, hogy több ezer dolláros gépet igényeljen.. Van aki kérdez és normális, próbál segíteni.. van aki meg okoskodik.. és lefikáz úgy hogy amit előad, azt én is tudom. Az érdeklődők igényét és kiindulási pontját közöltem és jeleztem hogy erre több kell, de a keret is több mint az acer gépé volt..
Tehát abszolut kezdő, nem is biztos a 3D..vagy legalább nem olyan komolyan.
Ha kellene, akkor inkább átfogalmazom és nézzük meg úgy, hogy 150 körül mi az a legjobb gép ami nyilván nem 2-3ezer dolláros szinten, de elboldogul a dolgokkal...
Ha ez az a keret amit nem érdemes egyáltalán elkölteni, mert nem kapnának érte elviselhető munkát, akkor mondjátok meg és hagyjuk.. átgondolják mi legyen.
Nem hiszem hogy ebben az országban csak a tehetősek lehetnek mérnökök és tervezők, mert már egyetemre is több ezer dolláros gépek kellenének.. vagy ha igen, akkor még sincs szar helyzetben az ország, mert több száz/ezer diák van jelenleg is ilyen-olyan mérnök képzésen és akkor nekik ezek szerint mind ilyen pro gépük van...
... ja, mégsemVégső esetben: használtban milyen alternatívákat lehetne nézni?
[ Szerkesztve ]
-
Bkrisz9
őstag
válasz debcamp #111158 üzenetére
CAD milyen szinten? Ha munka es 3D akkor hasznalt munkaallomas jatszik csak mert az ujak tobb szar ezer forintba fajnak.
Egy CAD-CAM info tanulasra eleg lehet egy 940m-es VGA (en is ezzel szerelt gepet hasznalok) de ujonnan ez is 180-200.000
A rajzok bonyolultsagatok fugg milyen eros gep kell. Nekem a 940M eleg jelenleg alap tanulasra de jovore lehet valtanom kell valami specialisabb VGA-val ellatott gepre.[ Szerkesztve ]
-
laszlobak
tag
válasz debcamp #111158 üzenetére
A kérdést magad is meg tudod oldani:
Ha összehasonlítod - kitöltés után a linkelt - akár a 2D-s, akár a 3D-s AUTOCAD laptop hardverajánlójának a laptopjait a szintúgy általad belinkelt Acer paramétereivel, magad is láthatod, hogy olyan messze vannak egymástól, mint Makó Jeruzsálemtől.
Ebből minden értelmes ember csak azt a következtetést tudja levonni, hogy újonnan erre a felhasználásra ennyiből laptop nincs!
[ Szerkesztve ]
A lényeg mindig a részletekben van...Tanácsot lehet kérni, de a döntés felelőssége a Tied! (mindenkinek úgysem fogsz tudni megfelelni)
-
danieltailor
csendes tag
Sziasztok,
K501 be tudok otthon SSD-t tenni vagy az gari vesztéssel jár?
Azt tudom h a RAM igen, ha jól olvastam.
köszi
Dani -
debcamp
aktív tag
Üdv, újra itt egy másik ügyben
Ismerősöm szeretne venni laptopot, de gőzük sincs milyet kellene.
Kiindulásnak egy ilyet (acer aspire E5) adtak meg.. de ennél a keret is több.. bár ha ez is elég/jó a feltételekhez.. (?)
Elnézést a kérdések kitöltéséért.. tényleg semmi infó nincs, mert nem értenek hozzá.(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? Még márciusban.
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit) 120-130.. nagyon max 150e HUF
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy tanulás szintjén) Nulla játék. Csak AutoCAD 2015 (talán 3D ) és Coreldraw x7 menne rajta.
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? Nem
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? Átlagos. 15-17". Nincs infó, ami belefér és ajánlott.
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? Időnként igen, útközben nem.
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.) Win7-től felfele szerintem.
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e? 500Gb elég lehet, ODD passz. Nem ezen múlik.
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával) Új. -
Khelben
nagyúr
válasz Bozsana #111156 üzenetére
Vannak jó hajtogatós gépek, pl. a Dell 7347.
Az ultrabook azt jelenti, hogy vékony és könnyű gép, ennek megfelelően gyengébb hardver, mert a hűtésnek nincs rendesen hely. Sokszor a gyengébb hardver is belefut a hőmérséklet korlátokba, amikor egy-egy gépnek elrontják a hűtését.
-
Bozsana
tag
válasz Khelben #111130 üzenetére
Köszönöm!
Alapvetően nem túl jók ezek a hajtogatósak? Van ilyenje a lenovonak, hp-nek, dell-nek, toshiba, asus...mind rossz, vagy kifejezetten a lenovo az ami nem strapabíró?
Az ultrabook akkor micsoda végülis ha rosszabb belsőleg? Könnyebb a súlya? (bocsánat, ha ez nagyon hülye kérdés volt)
Köszönöm
B.
-
Tomikapc
aktív tag
Sziasztok!
Újra segítséget kérek ismerősöm nevében, már nem is tudom hányadszorra.Előre is köszönöm!
Most márciusban(2) A gépre szánt összeg forintban?
Ilyen 100-150 ezres sávban keresek best buy gépet leginkább.(3) Felhasználás?
Internetezés, netes játékok, office.(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Játékra nem nagyon kell.(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
Normál 15 coll körülit szeretnék. Matt jobb, de a fényes sem gond.(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Leginkább otthon lenne használva, de heti pár alkalommal cipelni is kellene.(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Nem muszáj, mindegy.(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
ODD nem kell, hdd-ből minimum 500 giga szerintem kell. RAM-ból pedig talán 4 giga elég mindenre.(9) Egyéb kívánság, speciális igények?
Webkamera nem hátrány!(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is?
Újak érdekelnek leginkább, de garis használtra is kíváncsi vagyok.Köszönöm
Tomikapc
-
Orlin
addikt
válasz Orlin #111125 üzenetére
Bocsi!
Akkor pontosítok,csak mobilon vagyok és elég nehézkes így!
A 111125-ben írtam a pontosabb paramétereket!Utána ajánlották is a Fujitsu és Asus notikat,de közben bejött a képbe a Dell 558 is.
Netezésre és néha játékra kellene,Wot.A régi Asus K53ta notim minimum teljesítménye jó lenne.
Köszi!LENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 1000 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics, Win11
-
smallmer
őstag
még ebben a hónapban. pár héten belül
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
maximum 400 ezer forint , de a legmaxabb a 430
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy tanulás szintjén)
programozás, játék, fotószerkesztés, irodai programok, és mindennapi használat
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
full hd-ban szeretek játszani, és mindig ki szoktam probálni az újabb gameket
17,3-as, felbontás minimum full hd, ti a fényeset vagy a matt kijelzőt ajánanátok? tn vagy ips, nem tudom
egyetemre heti 3 szor vinném illetve hétvégente vidékre, és vonaton egy filmet azért lehet megnéznék rajta
nem kell rá, wind 10 lesz rajta
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
hdd és ssd is lesz benne, másnem hdd caddy-val, ram minimum 8 giga, optikai nem szükséges, de nem baj ha van
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
hát esetleg a thunderbolt csatlakozó, de nem feltétel, ha lehet legyen
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
csak újköszönöm, hogy kapok tőletek segítséget
-
Orlin
addikt
Sziasztok!
A Dell 5558 mennyire ajánlott vagy,mennyire nem?!
A régebbi kommenteket olvasva ő is kiszemelt már a 200 körüli szegmensben az Asus K501 és a Fujitsu A 555G mellett.Köszi!
LENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 1000 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics, Win11
-
QwErTy42
addikt
válasz parandroid #111137 üzenetére
Kérlek nézz szét alaposabban a kínálatban, mielőtt hasonló okosságokat írsz!
Amióta ugyanis az Asus, Acer bevezette a 2-3 cellás 28-32 Wh-s játék akksikat a laptopoknál a korábbi 4-6 cellás 45-50 Wh-sak helyett, és amióta egyre vékonyabb anyagminőségekkel operálnak... azóta kérlek szépen a 2,2 kg teljesen megszokott egy 15,6 colos gépnél. Amúgy az átlag eddig is a 2,4-2,5 kg volt. 3 kilót csak a boldog békeidőkben nyomtak az üzleti laptopok, egy jó ideje azok is lefogytak...
...oktalan embert észérvekkel meggyőzni nem lehet...
-
parandroid
félisten
válasz Khelben #111136 üzenetére
Nem méricskéltem, ráadásul nagyon nem érdekelt, mert nekem nagy volt, de nem tűnt akkorának. Nem egyszerre próbáltam őket, valószínűleg ez kevert be, meg az, hogy a többi 15-ös gép mellett ez még úgy is karcsú darab, hogy a lekerekítésekkel tényleg mindenki szívesen játszik. A 2,3 kg is egész elfogadható egyébként a 3 kg körüli átlagos 15-ös gépek mellett. Szóval egy ránézést megérne a kérdezőnek. Persze nyilván nem ultrabook, mea culpa a szóhasználatért.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
Khelben
nagyúr
válasz parandroid #111134 üzenetére
Hát, érdekes érzékelésed lehet, a 13mm meg a 23mm ugyanolyan vastagnak érződik.
-
QwErTy42
addikt
válasz parandroid #111134 üzenetére
A 2,36 kg minden csak nem ultrabook. Ugyanezt a széleken elvékonyodó-parasztvakítós dizájnt már többen is nyomják jó ideje...
...oktalan embert észérvekkel meggyőzni nem lehet...
-
parandroid
félisten
válasz szabonagyur #111133 üzenetére
Hívd, aminek akarod, nekem édesmindegy. A HP pl. Lifestyle Notebooknak hívja, annak sincs sokkal több érelme. Egyébként van belőle 17-es is, az már hivatalosan Entertainment Notebook néven fut náluk.
Én próbáltam egyébként a 15-öst, azon kívül, hogy nyilván nagyobbak a befoglalóméretei és a kijelzője, érzetre, dizájánra, ergonómiára, de még vastagságra is tök ugyanaz, mint a 13,3-as.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
félisten
-
parandroid
félisten
válasz Khelben #111130 üzenetére
Envyből van 15-ös is, ha mindenképpen kell a nagy kijelző. Az hiába nagyobb, még mindig ultrabook, súlyban szerintem nem vészes a különbség.
p
[ Szerkesztve ]
-
Orlin
addikt
válasz adika4444 #111127 üzenetére
Szia!
Köszönöm!Külsőre az a Asus jobban tetszik.De a nem bővíthetőség aggasztó.Egy tesztben írták viszont,hogy "A gyári leírás szerint 1 db bővítőhelyünk van szabadon és 4 GB RAM van az alaplapra forrasztva, így összesen 12 GB memóriánk lehet a gépben."
De akkor gondolom ezt csak szervízben tudják beszerelni!?
Köszi.LENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 1000 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics, Win11
-
Khelben
nagyúr
válasz Bozsana #111128 üzenetére
Fujitsu A555G van 200 körül IPS-sel. A Yoga engem nagyon nem győzött meg, a "műanyag vacak" talán a legjobb jelző rá. A kifordítás használhatatlan ekkora súllyal. Használtból az üzleti gépek között munkaállomásokat érdemes keresni a jobb kijelző miatt, HP 8570w, Dell Precision család. Vagy IPS-sel a Dell 7440, az 14-es ultrabook, tehát gyengébb hardver van benne.
(#111124) nemmaradtnév : ha számít a súly, akkor a 15,6-os méretet hanyagolnám. 13,3-ból van ennyiért fullhd ips-es gép (pl. Asus UX, HP Envy). Asus N550 is jó gép, csak épp nem hordozásra való, mert hamar elveszíti a szépségét, a kopott gépház nem túl megnyerő. A Fujitsu strapabíróbb anyagokból van, az is jó választás lenne.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz nemmaradtnév #111124 üzenetére
-
Bozsana
tag
sziasztok!
Szeretném lecserélni a 6 éves belassult kis lenovomat. Mi a véleményetek a lenovo yoga 500as családról?
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? 2 hónapon belül
(2) A gépre szánt összeg forintban? 200.000 max
(3) Felhasználás? valamennyire photoshop,lightroom ( képszerkesztés mint hobbi), webdesign, ici-pici kódolás (most kezdeném el tanulni) és filmnézés
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? (max sims)
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? nem számít, ips nem hátrány
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? készülök hajóra dolgozni, úgyhogy gyakran
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.) win7-em van, így elég ha az futtatható rajta
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e? min 4 giga ram, hdd min 500giga
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? webkamera se hátrány
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával): inkább új, de ha van jó használt ajánlat...Köszönöm!
B. -
adika4444
addikt
válasz Orlin #111125 üzenetére
Hali!
Ha Nvidia 610M volt a gépedben, akkor sztem az már elére egy HD 520 szintjét, tehát egy HP Probook 4x0g3-at tudnék javasolni integrált VGA-val. Ha IPS FHD kijelzős gép érdekel kis felárért cserébe akkor a Fujitsu A555G típust is nézd meg. Garijuk jó, a wi-fi-jükről nem hallottam rosszat... Fujinak viszont AMD DVGA-ja van. Ha az Asus K vonalán maradnál akkor egy K501-gyel érdemes bepróbálkozni, de a házilagos rambővítés hiánya sztem nem a legjobb.
(#111126) premierpark:
Igen, sajnos még mindig elég bajos...[ Szerkesztve ]
üdv, adika4444
-
smallmer
őstag
Sziasztok,
tavaly vettem utoljára gépet, de most lehet megint aktuális lenne. A lenovo még mindig nagyon gagyi gari ügyben?
köszi -
Orlin
addikt
Sziasztok!
Elsőre sorry,de telefonon vagyok,mert a laptopom 3 hete szervízben van és most hívtam őket nem tudják megcsinálni...Asus K53.
Ezért esedékes sajnos új vétel.(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Következő hét.(2) A gépre szánt összeg forintban?
170-200 esetleg kicsit felette.(3) Felhasználás?
Netezés,játékok.Wot és egy-két éves esetleg mostaniak kisebb grafikával.(5) Kijelző mérete?!
15,6 1366/768 volt a régi.Ilyen méret lenne jó.(6) Mennyit lesz hordozva a gép?
Max a szobák között.(7) Operációs rendszer?
Windows.(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM)
SSD,de gondolom ebbe az árba már nagyon nem fér bele és inkább jobb lenne izmosabb videó kártya,proci,több ram.
A mostaniban 6 GB memória volt,jó lenne minimum ennyi.(9) Egyéb kívánság, speciális igények?
Erős wifi.Tudásban jó lenne hozná azért a régi Asus K53-at.(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is?
Csak új.Köszönöm!
-
nemmaradtnév
tag
Sziasztok!
Öcsémnek nézünk gépet és szeretnénk egy kis segítséget kérni:
-Most lenne esedékes (de nem is annyira sürgős)
-300-ba jó volna beleférni
-Felhasználás: -egyetem mellé -> lehetőleg dedikált vga nélkül (játék nem releváns), SSD nem muszáj gyárilag, de bővíthető legyen, DVD-író nem kell, különösebb processzor erőre sincs szükség, inkább a minőség lenne hangsúlyos (=> fém házikó, jó billentyűzet (esetleg háttérvilágítás))
-fullHD IPS, 15,6"
-súly számít, akksi annyira nem (értsd: ebben a kategóriában minden tud annyit ami elég)
-oprendszer nem kellA fórumot böngészve Fuji A555-re gondolna az ember (és eddig nincs is jobb ötlet), de egy kicsit elegánsabb design (pl N550, így képen sokkal jobban tetszik) megdobogtatná a szívünket. Ha van tippetek kérünk segítsetek.
Köszi!
-
danieltailor
csendes tag
Sziasztok,
K501 be tudok otthon SSD-t tenni vagy az gari vesztéssel jár?
Azt tudom h a RAM igen, ha jól olvastam.
köszi
Dani -
SyneT87
tag
Sziasztok,
Anyukamnak szukesege lenne laptopra, segitsetek kerlek:
Mostabab 1-2 heten belul
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
160-200
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy tanulás szintjén
Netezes, internetes online jatek, eleg a dedikalt vga
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Nem lesz jatekra hasznalva, csak bongeszos jatekra
15" legyen minimum, fullhd nem kozelezo, de ha belefer tokjo lenne
Alig lesz hordozva max evente 1-2x nyaralashoz
Opre nem kell eleg a freedos
Optikai nem kell, ssd kellene, de ha csak kulon extrakent kerheto igy is jo, vagy utolag en oldom meg garivesztes nelkul az is mehet
Nincs kulonleges igeny, maximum annyi hogy samsung ne legyen, kinezet inkabb uzleti mint csicsas, ill. Legyen strapabiro
Csak uj gep erdekelKoszonettel,
SyneT -
laszlobak
tag
válasz mekelek #111117 üzenetére
Nagyon nem nyúlhatsz mellé, ha jó állapotú, meg ha szerencséd van, még évekig kiszolgálhat. Azért említem a szerencsét , mert azért 6-7 éves, első generációs munkagépről van szó, amikhez csak nagyon ritkán, és nem mindenhol adnak komolyabb garanciát, ezért a személyes véleményem az, hogy ezt a korosztályt lassan "el kell engedni".
Hogy kinek mi, mennyit ér, az sok mindentől (felszereltség, állapot, garancia, mennyire sürgős a vétel, stb.) függ. Napi szinten való hurcoláshoz munkaállomás esetében 15" is nagyon sok, ezért én a helyedben elgondolkoznék a 17"-on, és kb.2 évvel fiatalabb, erősebb, a már említett HP EliteBook 8560w, vagy Dell Precision 4600, Lenovó ThinkPad w520 (még ez utóbbi a legkönnyebb, de egyúttal a legritkábban is fordul elő a használt gép piacon) gépek felé kacsingatnék, garanciával. Ezek hasonló árkategóriában vannak, és a fent említett előnyökön kívül - kb. napi 1kg-mal is "könnyebb lesz az életed".
[ Szerkesztve ]
-
Khelben
nagyúr
válasz kovikovikovi #111116 üzenetére
Használd egészséggel. Még mindig fenntartom, hogy a kategóriájában a legjobb gép.
(#111117) mekelek : a táskán múlik minden. Én ingáztam gyalog, biciklivel, tömegközlekedéssel is a 8560w-vel, az is kb. ez a súly. Egy jó hátizsák kell hozzá és nincs vele gond.
-
Peterson_
addikt
-
mekelek
csendes tag
Üdv mindenkinek! Notebookot szeretnék vásárolni, és ebben szeretném segítségeteket kérni.
Van egy Dell Precision M6500 NVIDIA® Quadro FX 2800M videokártyával 1920x1200 felbontás 110-ért, megéri vajon? Nap mint nap utaznék vele, ekkora döggel mennyire nehéz az élet? 3,8 kg (nem utaztam notebook társaságában még)(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? Lehetőleg minél hamarabb
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit) 100k +/- 20% ha sokkal de sokkal jobb van még egy kis plussz ért azt a tanácsot is szívesen veszem természetesen
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy tanulás szintjén) Elsősorban ms office, maple, matlab, origin, solid edge, később végeselemes moddelezésre, tanulás/munka szintjén
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?Játék nem cél
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? Ennyi pénzért nem tudom mire számíthatok, nyilván matt és minnél nagyobb felbontás, ips lenne a cél
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? kb. minden nap hordozva lesz, utazás közben is előfordulhat, a használata, bár ez utóbbi annyira talán nem lényeg
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.) win8.1-el és linuxal boldoguljon
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?optikai nem feltétlen szükséges, ssd párti vagyok abból 120 gb elég, viszont ha csak hdd-vel van az sem gond majd később cserélem
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)használtban gondolkodom[ Szerkesztve ]
-
-
-
buresz8
tag
válasz Mikulásbá #111110 üzenetére
Köszi!
Még egy kérdés, bár lehet kicsit off. Most egy 4 magos 1,8GHz-es noti van, ennél a 2 magos 2,1GHz jóval jobb? (Most csak az órajelet nézzük, a proci többi paraméterét nem)
Mert azt hiszem a mostaninál, csak az egyik mag pörög maxon a többi nem. Ez mindig így van? -
buresz8
tag
válasz Bkrisz9 #111101 üzenetére
Ezek az "U"-s energiatakarékos procik az adatlapon lévő órajelnél alacsonyabban működnek, vagy azon az órajelen? Szóval pl van egy Intel® Core™ i3-5010U 2,1, 2 magos 2,1 GHz-es proci. Itt már a 2,1 GHz az energiatakarékos mód, vagy még ennél is alacsonyabb órajelen fog működni?
Kicsit kuszára sikeredett, de remélem valamennyire érthető a kérdésem :S -
Middle
csendes tag
válasz szabonagyur #111103 üzenetére
Többségében irodai felhasználásra, de néha azért játszanék is rajta.
-
félisten
-
Middle
csendes tag
Sziasztok. 200k körül ti mit vennétek? Mindenre kell.
-
Bkrisz9
őstag
válasz Binda #111100 üzenetére
Ha nincs hordva egy métert sem akkor mi a jó büdös francnak kell notebook? Egy kis ITX PC sokkal jobb lenne, ha esetleg a hely a gond. Vannak egész pofás, egyszerű darabok is ha irodába kéne az meg + poén, hogy nincs hordozva, külső perifériák és notebook. Totálisan nem értem. Konkrétan egy asztali gépnek lenne használva. Sőt, még sokkal sokkal gyengébb egy notebook ennyiért mint egy ITX gép. A hordozható eszközök drágák. 150-ből olyan ITX gépet rak össze ami nagyon sokáig kiszolgálja, ellenben ezekkel az olcsó notikkal amikben az energiatakarékos U-s procik meg 4GB RAM nem hosszúrávra valók ergo a notival sokkal drágábban jön ki hosszú távon mert jóval hamarabb szorul cserére és bővíteni se lehet nagyon alkatrészenként hanem ha gyenge akkor komplett csere.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Lenovo Legion 5 - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5 10300H - 16GB - 1,5TB SSD - Win11 - GTX 1650 Ti
- ÚJ Asus Vivobook 15 M1502YA - 15.6"FHD - Ryzen 7 7730U - 16GB - 1TB - Win11 PRO - 2 év garancia
- Apple MacBook Pro - M1, 2020, Silver - 13", 8GB RAM, 512GB SSD, Tocuh Bar, Magyar Bill. - Eladó!
- ÚJ Asus Zenbook 15 UM3504 - 15.6"FHD IPS - Ryzen 5 7535U - 16Gb - 512GB - Win11 - 1,5 év garancia
- HÚHA MSI Cyborg 14 Hordozható Gamer Tervező laptop -25% i7-13620HS 10Mag 16GB/512 RTX 4060 8GB 144Hz
- Apple Macbook Pro 13 touch bar, touch id, silver i5 256gb/8gb 4 thunderbolt 2018, iPad beszámítás OK
- ASUS TUF Gaming F15/ Core i5-11400H/ RTX 3050Ti 4GB/ 16GB DDR4/ 512GB M.2 SSD
- HP 255 G9 laptop
- HP EliteBook 8570w i7
- ICENTRE Apple MacBook Air 13" laptop, Apple M1 chip 8 core CPU, 8GB, 256GB, Apple 7 core GPU, MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest