Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Bkrisz9

őstag

válasz debcamp #111162 üzenetére

Alap CAD-re jó lehet a DELL 5558 a 920M-es VGA-val. Sulinkba valami siralmas még core2 duos configon vagyunk kénytelenek CAD-et használni, persze kivéve engem a saját laptop miatt. Kisebb 3D-re (mondjuk egy pár alkatrészből álló szerkentyű) is alkalmas lehet. Ami viszont nagyon kellene neki az a FHD kijelző, az 1366x768-on egyszerűen kevesek a sorok. Sokat elfoglal a felső menü, nem lehet átlátni a dolgokat rendesen. Sajnos az értelmesebb FHD gépek 200-nál kezdődnek. Én a helyükben a laptopsystem.hu-tól vennék valami használt üzletit, 1600x900-as kijelzővel és valami dedikált VGA-val, a 150-es keretbe talán belefér valami optimusos gép is (ez annyit takar, hogy ha nem szükséges akkor nem használja a dedikált VGA-t) és esetleg SSD (megkönnyítené a munkáját, a CAD szeret baromi lassan indulni..) Később meg nagyobb utángyártott akksi mert az lehet már nem bír többet majd 2 óránál.. Garancia (6-12 hónap általában de van amire több is) ezekre is van és számlát is adnak ha esetleg kellene. Nagyon megbízható bolt. Ami még nagy + a használt üzleti mellett az az, hogy ezek több 100.000ft-os gépek voltak nemrég, gondolhatod hol állak minőségben és strapabírásban egy mostani 120-150.000-be kerülő csodához képest. Elárulom: ég és föld, nekem ezelőtt üzletim volt, most a VGA miatt váltanom kellett és egy 155.000-s új konzumer gépet vettem.

Új, DELL 5558 [link] (Ebbe én még egy SSD-t tennék, a HDD-t pedig caddybe a DVD helyére.) ;)

Használtba jelenleg nem találok most olyat amit fent említettem :/

Egyébként de, sajnos ma már a komolyabb egyetemi mérnöki munkákhoz is 300.000+-os gép kell nem ritkán. Szerinted miért van ennyi diákhiteles? Sajnos nem csak maga az oktatás hanem sokszor a szükséges eszközök is drágák ha csak nem akarod a suliban eltölteni a fél életed mivel nincs saját géped. A mostani energiatakarékos gépek sokszor sehol sincsenek egy pár évvel ezelőttihez képest.. A minőség is csak lefele gurul a lejtőn.

[ Szerkesztve ]

Amennyiben OFF áradatot keltő mondanivalód van számomra kérlek keress meg privátban! Köszi! :)

• laszlobak

tag

válasz debcamp #111162 üzenetére

Fikáz, vagy nem fikáz, megérted, vagy nem, a lényegen nem változtat: - sem 99,990,-Ft-ért, sem 120-130 eFt-ért nincs CAD felhasználásra újonnan laptop. Most kiemeltem az utolsó bekezdésem hangsúlyos szavát, ha már az "értelmes" nem jött be.

Ezen meg lehet sértődni, hitetlenkedni, durrogni, a tényen nem változtat. Hiszed vagy nem, segítő szándékkal írtam, amit írtam, és nem az én hibám, hogy az ismerősödnek csak annyi pénze van, amennyi.

És képzeld, a több száz/ezer magyar mérnökök/diákok igen is ezeken e több ezer dolláros gépeken dolgoznak (többnyire otthon, mert szerencsés esetben a cégük meg tudja venni nekik) ma Magyarországon, csak ha már kilóg a s..... k a gatyájukból, nincs új fétisük, és megveszik pár száz dollárért használtan!

És képzeld, én már megettem a kenyerem javát, de most vettem legújabb, egyben álmaim autóját - 9,5 évesen - használtan! És képzeld, nem azért, mert rühellem az új autó szagát, hanem azért, mert egy élet munkájával a család mellett ennyit tudtam félretenni!

A lényeg mindig a részletekben van...Tanácsot lehet kérni, de a döntés felelőssége a Tied! (mindenkinek úgysem fogsz tudni megfelelni)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés