Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Kérdezés előtt olvasd el az összefoglalót, de minimum a "Gyakran feltett kérdések" bekezdést!
A topik célja, hogy segítsen eligazodni a hálózati adattárak piacán. Mivel a NAS-sal kapcsolatos igények rendkívül sokfélék lehetnek, a lehetséges megoldások között is igen komoly eltérés lehet árban, teljesítményben, kényelemben és rugalmasságban egyaránt.
Az összefoglalóban összegyűjtöttük a legfontosabb alapinformációkat, és az egyes lehetőségek rövid bemutatásával igyekszünk segíteni, milyen irányba induljon el a leendő NAS-tulajdonos.
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
válasz Dr.FantastiK #18019 üzenetére
Szia!
Köszi!
Egyéb Zyxelekhez sem találtam.Aztán végiggondoltam, hogy lehet 4TB-os lemezek helyett jobban járnék 3TB-osokkal, viszont 2-bay cucc helyett egy 4-bay eszköz lenne célszerű ekkor (NSA54x) hosszú távon.
Olyat tudok ezzel az eszközzel művelni, hogyaszondja': Berakom a lemezt, utána mellé mégegyet (ebből létrejön egy RAID1 tömb), utána berakok még ketőt és azokból is létrehozok egy tömböt?
Tehát így a 12TB-ból lenne 6TB hasznos helyem.
Ez kivitelezhető?
Köszi!
Üdv. core2
-
félisten
válasz Dr.FantastiK #17965 üzenetére
Érdekes, a mieinknél problémamentes volt a beállítás, és azóta a működés.
Majd egy hét múlva megint rákérdezek, de olyan nagyon szar azért nem lehet.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
balhmm
tag
válasz Dr.FantastiK #17933 üzenetére
Ezt a hülyeséget mennyiszer fogod még ide leírni? Nálam 5 évig hiba és leállás nélkül működött a 310-es fillérekbe került verzió.. Egyébként most hoztam egy 326-ost tesztre, mert a qnap 212p-től nem igazán ájultam el.. nagyon lassan másol gigabiten. Lehet az előző kolléga kifogott egy hibás darabot. Az már viszont sokkal jobban zavar és érthetetlen számomra, hogy a 310-esből kiszedett winyot miért nem látja semmilyen linux? Sőt a 326-os sem látja akkor sem, ha külső eszközként dugom be?
-
félisten
válasz Dr.FantastiK #17875 üzenetére
Legalább a téma-összefoglalót elolvashattad volna, mielőtt hülyeségeket írsz. Ott ugyanis elég világosan le van írva, ami a kommentek között is számtalanszor elhangzott, hogy ott van pl. a D-Link -- ami egyébként még mindig messze nem a legalja.
, Itt a LogOuton is volt tesztje pl. egy ZZZ márkájú csodának, és még az is használható.
A "legalja" szó egyébként nem az elérhető leggyengébb minőséget jelenti, hanem a kifejezetten szart. Ha tehát olyan piacról van szó, ahol a legkevésbé jó termék sem kifejezetten vacak, akkor nem igazán szerencsés a használata.
MaCS
-
nagyúr
válasz Dr.FantastiK #17875 üzenetére
Dehogy igaz. A Zyxel egyszerű, fapados, de megbízható NAS-okat gyárt. Ez a "belépőszint", nem a "legalja". A legalja az, ami rosszul vagy egyáltalán nem használható, mint pl. a DLink vagy a mindenféle névtelen csodák.
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
félisten
válasz Dr.FantastiK #17844 üzenetére
Ilyen hülyeségeket ne írjunk már ide még -val sem, mert még komolyan veszik.
Először azt kel megnézni, hogy mik az igények, aztán lehet gondolkodni a pénzügyi lehetőségek felmérésével.
A Zyxel régebbi/kifutó szériája is elég jó, a most aktuális NAS-sorozat pedig kifejezetten jól sikerült.
A Synology lehet jobban kezelhető, jobban támogatott, de ez nem azt jelenti, hogy (szerintem) az otthoni felhasználók többségének ne lenne nagyon jó a Zyxel.
MaCS
-
JoceeHunt
őstag
válasz Dr.FantastiK #17844 üzenetére
Ne szomoríts el , most vettem át ebben a pillanatban az 542-es Zyxel-emet...
joceehunt felhasználónak 60 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=joceehunt
-
balhmm
tag
válasz Dr.FantastiK #17829 üzenetére
Nekem a 310re, ami nagyon regi (310s jott utana, de mar az is regi) na a sima 310re pl volt 2016 elejen is frissites
-
fogtunder
nagyúr
válasz Dr.FantastiK #17795 üzenetére
Csak én nem SHR-ről beszéltem, hanem külön ext3 kötetekről.
I hate morning people. And mornings. And People.
-
fogtunder
nagyúr
válasz Dr.FantastiK #17790 üzenetére
mi köze van ennek bármihez, amit írtam?
I hate morning people. And mornings. And People.
-
Vastika
tag
válasz Dr.FantastiK #10589 üzenetére
Igen, azt hiszem, megvan a hiba :-) Kopp, kopp, kopp ;-)
Be volt kapcsolva a Twonky, ami építgette a kis adatbázisát. A másik fent lévő DLNA szervert ki is kapcsoltam eleve - csak nem vettem észre, hogy van még egy Media Library nevű akármi is rajta, ami ugyanezt csinálta a saját adatbázisával... ;-)
Kikapcsoltam a piszkot mindenestől. Most megy a Twonky adatbázis építése, meg mellette 25-30MB/s sebességgel a felmásolás - a proci persze 100%-on, de kipróbáltam, mellette megy a videó lejátszás is :-)
Remélem, működni fog a kis masina... A firmware-t is frissítettem ma, mert bár az admin felületen nem talált frissítést, a weboldalukon én mégis találtam egy 12 nappal frissebbet, mint ami rajta volt.
Amúgy ilyen-olyan kapcsolat révén szerintem elég jó áron vettem, 33.000 forint volt, a 2TB-os RED vinyóval együtt valami 52.500 volt, ha jól emlékszem. Itt Ausztriában 2TB-os WD-t 125€-ért már házhoz is hoznak, de LG tévém van, meg amúgy is... Ha már NAS, akkor legyen NAS ;-) Remélem, nem bánom meg, mert időm és kedvem nincs sokat szórakozni vele, csak használni akarom a kütyüt.
Üdv: Vasti
-
Multibit
nagyúr
válasz Dr.FantastiK #10578 üzenetére
Csakugyan? Szerencsére az én Seagate-jeim nem tudják, hogy lassúnak kell lenniük .
Van WD Red-em is, egy kutya a kettő sebesség szempontjából. Ha kevés adat van rajtuk, akkor gyorsabbak, ha tele vannak, lassú mindkettő. -
Multibit
nagyúr
válasz Dr.FantastiK #10536 üzenetére
Az attól függ, hogy mivel izzasztod a NAS-t. A legtöbb felhasználónak nincs szüksége rá. De ha lesz végre egy kis időm és megfaragom a szükséges scripteket, akkor elindulhat az Oracle XE, ami indulás képpen egymaga 600 MB-ot levesz a memóriából.
[ Szerkesztve ]
-
kabar
senior tag
válasz Dr.FantastiK #10481 üzenetére
Annak ellenére, hogy rengeteg synology van a környezetemben, most írtam meg a Zyxeles supportnak, hogy én nem ilyen gyors és szolgálatkész támogatáshoz vagyok hozzászokva. Tudnék mesélni akár a hivatalos fórumban történt furcsa dolgokról, elkendőzött hibákról, hamis specifikációról.
Bár az is igaz, hogy volt aki kifejezetten normálisan állt hozzá a cégtől. Na abból azt hiszem egy pali volt a "gyári" oldalról. Egy nappal a hiba bejelentése után (nincs ám kötelező regisztráció miazmás) a Zyxel magyar support küldte a patch file-t egy igen udvarias és informatív levél kíséretében. Nekem meg másfél havi levelezés után az angol supportra levelet kellett küldenem, hogy küldjék már a patch-et mert a német oldalon már fent van, hogy van megoldás az akkori problémára. És igen. Nem tévedés az angol supporttal levelezzél, mert a hibát magyarok azt mondták úgy lehet kezelni, ha nyitok egy service lettert és elküldöm az angol supportnak.
Szóval jó jó a synology, de azért van hova fejlődni, különösen a sötét oldalnak...."Der erste Trunk aus dem Becher der Naturwissenschaft macht atheistisch; aber auf dem Grund des Bechers wartet Gott.“
-
Tonyk
veterán
válasz Dr.FantastiK #10481 üzenetére
főleg azokat, akiknek még tapasztalatuk sincs vele ...
Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
Tamarel
senior tag
válasz Dr.FantastiK #10422 üzenetére
Kb hasonlóak a mobil alkalmazások, mind tud direktben és gyártón keresztül kapcsolódni. Nem csak ddns-t nyersz (amiből van ingyenes), mert ha a telefon és a nas is router mögött van akkor egy szerveren megy át az adat amitől se gyorsabb se biztonságosabb nem lesz.
Qnapnál több a beállítási lehetőség, viszont nincs külön progi filmnézésre.Lenne még egy kérdésem: kétlemezesnél elég a fél giga ram vagy kell majd az egy?
[ Szerkesztve ]
-
Tamarel
senior tag
válasz Dr.FantastiK #10419 üzenetére
Kb, de melyiknek jobb az androidos alkalmazása? Melyiknél nem kell a gyártó szervere a kapcsolathoz pl?
Most pakolgatom fel, de nas hiányában nem jutok messzire.[ Szerkesztve ]
-
Tonyk
veterán
válasz Dr.FantastiK #10407 üzenetére
"Ha figyelmesen elolvastad volna a kerdezo igenyeit, akkor látnad hogy nem fog kihasználatlanul allni!"
Kérlek jelöld meg melyek azok az általa megjelölt alkalmazások amik mindenképpen erőművet igényelnek!
"mert a legfőbb szempontom, hogy a képek (gyerek, család, nyaralás, stb... meglegyenek sokáig, illetve eltudjam érni őket."
Mert ugye ezek nem ellenfelek még a belépő kategóriában sem."Torrent is menne rajta, az se akadozzon..."
Sávszélességről nem volt szó, mi az amit ki kéne hajtani.
"miert probáljatok meg rábeszelni az Zyxel-t ?"
Nem rábeszéljük, hanem beszélünk róla. Nem menő itt róla beszélni, mit "alternatíváról"?
-
muranyig
tag
válasz Dr.FantastiK #10394 üzenetére
köszi
-
muranyig
tag
válasz Dr.FantastiK #10392 üzenetére
köszi szépen!
syno 214se, vagy 213j?
-
muranyig
tag
válasz Dr.FantastiK #10389 üzenetére
arra gondoltam, hogy max a synology ds213j árát. 55 körül, de jobb lenne ha kijönne kevesebből...
köszi -
Fénygyermek
csendes tag
válasz Dr.FantastiK #8983 üzenetére
Szia
Köszönöm, hogy válaszoltál a kérdésemre. Végül egy Synology DS212J lett a választásom.
Remélem ezzel már nem fogok befürödni, mint az omninas-sal. -
Kroni1
veterán
válasz Dr.FantastiK #8982 üzenetére
A 12W load fogyasztás miatt szimpi a My Cloud, egy kinőtt gépet sajnos nincs szivem 24/7-ben járatni, már csak a tudat miatt, hogy az mennyit fogyaszt..
-
BullZeye
veterán
válasz Dr.FantastiK #8982 üzenetére
Hogyne a régi kis gép pedig a magam 100 wattos fogyasztásával pikk pakk visszahozza az árát.
Eladó Yuka 1000 robotfűnyíró + sweeper!
-
Kroni1
veterán
válasz Dr.FantastiK #8978 üzenetére
Sztem csak nas kell nekem, nem mikroszerver! Találtam is jót: WD My Cloud, ha jól látom ez mindent tud amit felsoroltam..
-
BullZeye
veterán
válasz Dr.FantastiK #8978 üzenetére
Amiket felvázolt az egy egyszerű nas szerver, miből következtettél micro szerverre?
-
Tonyk
veterán
válasz Dr.FantastiK #8958 üzenetére
"jol bizonyitott helyzett hogy Hardver-bol ' sosem elég "
Streamleni simán streamel 3 tv-re is fullhd-t. Torrenttel sincs gondja, úgy, hogy megy mellette döcc nélkül a fullhd stream. Aki ennél többet akar vesz/épít (mikro)szervert.
"USB 3 is jol johet."
Mire? Főleg ha nincs ilyen eszköze. De ahogy mondják, sokkal értelmesebb egy gigabites háló.
(#8959) Egon
"(anno akciósan vettem 23K-ért: best buy volt"
Bizony . Én is annyiért vettem, előtte egy héttel és utána egy héttel 30E volt. Bánon, hogy nem vettem kettőt akkor belőle .
-
Egon
nagyúr
válasz Dr.FantastiK #8958 üzenetére
Speciel jelenleg annyival drágább a 325-ös (volt idő, hogy nem érte el a 10K-t az árkülönbség), hogy ennyit biztos nem ér meg. A hardvere nem számottevően erősebb (ahova kevés a 320, oda jó eséllyel a 325 is karcsú lesz), az USB3-at meg ki nagyjából lehet váltani a gigabites LAN-nal (és egy USB3-at tudó klienssel).
Ha most vennék, megint 320-at választanám (anno akciósan vettem 23K-ért: best buy volt)."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Tonyk
veterán
válasz Dr.FantastiK #8953 üzenetére
Kérdés, hogy szüksége van-e usb3-ra ill, hogy mire nem elég a "gyengébb" 320 és hogy rászán-e kb +12E-et. Ha igen akkor már inkább a 325 v2.
Úgy gondolom ár/érték arányban a 320 verhetetlen, de mindenkinek más az igénye.Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
junkpod
veterán
válasz Dr.FantastiK #8919 üzenetére
nem ezt írtam én is? Vagy csak nem jött át?
A RAID pénzkidobás otthoni adatbiztonságra, mert ilyen célra külső archiválás kell.SZVSZ semmi értelme nekünk homeusereknek bármilyen RAID felhasználásban gondolkodni, csak kidobsz egy rakat pénzt vinyóra ami nem használhatsz ki.
Ja és a DVD alkalmatlannak tűnik a hosszútávú biztonsági mentésre, egynek jó de csak erre nem lehet alapozni.
[ Szerkesztve ]
Box's don't touch!
-
BullZeye
veterán
válasz Dr.FantastiK #8919 üzenetére
DVD múlandó, és 13 év digitális képei az egész családtól 150 giga.
-
Elemental
addikt
válasz Dr.FantastiK #8914 üzenetére
"a csaladi fotoknak csupan ' eszmei ' erteke van , semmi tobb. Soha semmi hasznot nem tudsz majd nyerni beloluk ! !"
Azt írta, hogy pótolhatatlanok. Minden más pótolható.
Ki az az elvetemült, aki képes a nason tárolni a jelszavait? Én még online eszközre sem raknám, nemhogy nasra, ahol semmi más nem védi az adatokat egy támadótól, csak egy felhasználó/pw páros.
[ Szerkesztve ]
-
BullZeye
veterán
válasz Dr.FantastiK #8914 üzenetére
Nem írta, hogy pénzt érne, azt írta eszmei értéke van, az pedig többet ér mindennél, minden másra ott a master card!
amúgy fotókhoz pont nem használnék RAID-et, azt sokkal inkább szüleim gépén egy mentés, húgom gépén egy mentés 120km-re, meg itthon 3 gépen mentés.
-
junkpod
veterán
válasz Dr.FantastiK #8910 üzenetére
Már aki raid-et használ/hisz benne. Szvsz pénzkidobás 2-3-4 tera helyet home körülmények között raidra pazarolni. Csak a dokumentumfájlok és a családi fptok videok pótolhatatlanok, az meg legfeljebb pár száz giga.
Box's don't touch!
-
junkpod
veterán
válasz Dr.FantastiK #8861 üzenetére
14:40 óta 1x parkolt, asszem megfogadom a tanáűcsokat áés kinullázom ezt a beálítást
köszi(bár tuti nem parkolt 2830-at, ha most kb óránként 1-et parkol...
Box's don't touch!
-
Möhe
addikt
válasz Dr.FantastiK #8861 üzenetére
nekem a syno nas smart-ja nem is jelzi a samu f1-es vinyónak mennyiszer parkolt
a 193-as érték egyszerűen ki is marad a listábólszerk: OFF
21k-ért (okosban papír nélkül) 3TB wd green vs 31k 3TB red ,melyiket?[ Szerkesztve ]
-
junkpod
veterán
válasz Dr.FantastiK #8852 üzenetére
free alatt a "nyílt forrássú" appokat értem, ezen az oldalon (http://www.synology.com/hu-hu/support/download/DS211+#download_tabs_package) gyakorlatilag a nem "Station" végű appok nagy többsége ilyen. Azaz jószándékú csapatok fejlesztettek linux alá segédprogramokat és ezek közvetlen telepítését a Synology meg lehetővé teszi, de ez nem a Synology terméke/munkája. Ügyes marketing húzás szerintem, hogy ezért mint szolgáltatásért jelentős felárat kérnek.
Így szerintem kár azzal ajánlani a drágább hardvereket, hogy több app van hozzá, mert:
- ezek 90%-a a guruknak való, home usernek elég az olcsóbbakban is megtalálhatóak
- a guruknak meg nem okoz gondot telepíteni egy ffp-t bármelyik olcsóság alá, így ingyen elérhetőek az open source appok nekik is.
- így annak a kedves szolgáltatásnak, hogy ezek az appok ffp nélkül közvetlenül is elérhetőek a NAS felületéről, nem túl sok haszna van.Bár ez kezd már itt hit kérdés lenni én ebben hiszek, te pedig másban és itt is vallás szabadság van téríteni persze lehet, hogy gyarapodjon a nyáj, kinek-kinek a kedve szerint. Csak maradjunk a tényeknél.
Box's don't touch!
-
junkpod
veterán
válasz Dr.FantastiK #8738 üzenetére
hát arra már nem emlékszem, hogy valóban kizárólag webes GUI-t keresett, de ha ehhez ragaszkodik akkor bármelyik transmission alá rakhat másik webes GUI-t is, pl: https://code.google.com/p/transmission-control/
Box's don't touch!
-
junkpod
veterán
válasz Dr.FantastiK #8727 üzenetére
meg próbálom elmagyarázni: amit mutatsz képet az nem a letöltő program, a fejlécében ki is van írva, hogy GUI. Az a funkció gazdag letöltő program amire büszke vagy az a Transmission, ami szinte minden Linux alapú hardveren elfut, akár egy WD mybookon is. Igen, QNAP-on is
Szóval lesz ilyenje a QNAP-on is majdnem ugyanilyen felülettel amit beszúrtál, csak a PC/MAC/ANDROID/IOS gépre fel kell rakni egy Transmissoin Remote GUI (GUI=Graphical User Interface ami a Transmissonnal RCP protokollon keresztül kommunikál).
Miért akarod félrevezetni a kérdezőt?Box's don't touch!
-
stickermajom
addikt
válasz Dr.FantastiK #8734 üzenetére
Ja, hogy magára a NAS-ra lehessen Remote GUI szerű appot telepíteni, amivel a kibővített funkciók elérhetők? Na így már értem.. Csak megzavart a kép..
-
stickermajom
addikt
válasz Dr.FantastiK #8730 üzenetére
Amit belinkeltél képet egy sima Transmission Remote GUI. Bármilyen Transmission képes NAS-t el lehet érni vele. Ezért kérdezem csak, hogy az-e az elvárás
-
stickermajom
addikt
válasz Dr.FantastiK #8727 üzenetére
Annak kéne lennie QNAP-on, ami a képen van?
-
Möhe
addikt
válasz Dr.FantastiK #8718 üzenetére
ez kell neked
én is innen használom, cégtől,idegenből is simán lehet használni
(780 torrentet kezel jelenleg, amiből átlag 40-50 aktív) -
moore007.
csendes tag
válasz Dr.FantastiK #8719 üzenetére
próbából megtettem korábban, de túl messze van a két készülék és esetlen a kezelése.
LAN-t szerettem volna erre használni.SAMSUNG UE55ES6100, SAMSUNG UE40F6700, UPC direct
-
junkpod
veterán
válasz Dr.FantastiK #8718 üzenetére
Aminek a kepet beszurtad az nem a teansmissionremote gui applikácio, az a transmission alap webes remote felulete. Egyébként meg a trackerek fülön jobb klikk és trackerek hozzáadása menu.
Kezdem azt hinni, hogy szándékosannem érted...Alex91: ennek van hátránya? Mi a jobb, böngésző motort terhelni vagy nativ win appot futtatni?
[ Szerkesztve ]
Box's don't touch!
-
junkpod
veterán
válasz Dr.FantastiK #8714 üzenetére
akkor kérj még egyszer elnézést ugyanis letöltöttem és egyesével megkerestem a kívánt funkciókat és (úgy vélem) mindet megtaláltam benne
Töltsd le bátran és ellenőrizd le. Nem kétlem, hogy "túrbóztak" rajta a synosok, de azért még nem saját fejlesztésBox's don't touch!
-
Dragon27
senior tag
válasz Dr.FantastiK #8698 üzenetére
Dr.FantastiK QNAP-ra ,. még nem ,. azt tudom hogy 2 lemezest akarok a lehető legalacsonyabb fogyasztás és legjobb teljesítménnyel így közeledtem a QNAP felé de kezdik megutáltatni úgy hogy még meg se vettem Ha DS213j hardverilag és fogyasztásilag azonos lenne TS-212P akkor nyugodtan a Syno-t választanám főleg hogy közeleg ez [link]
bbmt Baszki rámutatnál App Centerbe transmissionra hol van
-
bbmt
senior tag
válasz Dr.FantastiK #8688 üzenetére
Hát azért mintha enyhe elfogultságot vélnék kihallani
Nekem volt Syno most Qnap van, egyik kutya másik eb...A kanál a gyengék villája
-
Dragon27
senior tag
válasz Dr.FantastiK #8688 üzenetére
Synology probléma esetén legalább valaki válaszol .. QNAP használók hol vannak ennyire nehéz 3 képet készíteni ha egyáltalán ezek benne vannak
Ha volna felesleges + pénzem megvenném minkét márkát .....
-
junkpod
veterán
válasz Dr.FantastiK #8687 üzenetére
nem, arról volt szó, hogy Te azt állítottad, hogy a Synology NAShoz ingyen van DDNS, míg a többihez (Zyxel) pénzért. Pedig pont fordítva: Synology szolgáltatásokért busás árat kell fizetni, Zyxel pedig egy ingyenes DDNS szerverre tud csatlakozni alapból és a vételárban sem kell erre plusz pénzt költeni. Na mindegy, mert hiába kértem, nem tudtál felsorolni olyan Syno szolgáltatást ami másnak nincs és hom-usernek hiányozna, közben meg megy az oltás, hogy majd megtanuljuk, hogy a minőség csak pénzért van.
Abban kérnék inkább tanácsot, mit műveljek a routerrel, hogy webről elérjem már ezt az olcsó és szar Zyxel NAS-t LAN-on keresztül megy minden, web-gui, ftp... de WAN felől eddig csak a webgui-ig jutottam. FTP nem elérhető. beállítottam a port forwardot a routeren és a DDNS is a router által van indukálva.
Valaki leírhatná a saját beállításait, please.Box's don't touch!
-
junkpod
veterán
válasz Dr.FantastiK #8685 üzenetére
ne legyünk már szemellenzősök, képzeld, regisztráltam (ingyen)! no-ip.com
ja, és a synoval NEM ingyenes, hiszen Te is mondtad, hogy ezekért a szolgáltatásokért fizeted meg a dupla vételárat. Tehát a synoval regisztráltál (pénzért)a beépített torrent kliens valóban max 10-est enged, de a transmissionban még nem találtam meg hol lehet ezt állítani.
[ Szerkesztve ]
Box's don't touch!
-
junkpod
veterán
válasz Dr.FantastiK #8682 üzenetére
Hát ha igaz a 10 torrentes limit akkor könnyeimet morzsolgatom...
A ddns támogatás pedig működik.Box's don't touch!
-
junkpod
veterán
válasz Dr.FantastiK #8672 üzenetére
első sor: mármint a syno nem visz? meg a syno fájlkezelő primitiv?
(mert ugye a syno jóságaira voltam kíváncsi)amúgy ha arra céloztál, hogy a Zyxel 325-ön futtatható 4 féle torrent app közül egyik sem tud egyszerre 10-nél több torrentet tölteni, akkor erre nem tudok érdemben válaszolni, mert még soha életemben nem töltöttem egyszerre 3-4-nél több torrentet, de általában inkább 1 vagy néha 2 jellemző, így ez nem igény nálam. (nem is tudom felfogni amikor itt sokan 100-as nagyságrendű aktív torrenteket írnak, ha ez mind tartalom fogalmam sincs mikor van idejük ezeket elfogyasztani...)
második sor: még csak fogalmam sincs mit jelentenek az általad írt rövidítések, így ez sem igény részemről.
Mint írtam olyan feature-ökre vagyok kíváncsi ami home user számára fontosak!
(#8680) Celtis
köszi az infót de sehol nem írtam, hogy a LAN címeket küldi a DDNS szerver felé. tisztában vagyok vele, hogy a WAN dinamikus címét fogja a DDNS szerver hozzárendelni a no-ip.biz névhez.
Ezeket mind tudom.
Azt nem tudtam, hogy ha a router végzi a DDNS címküldést akkor egyszerűen a portszámok alapján tudom a céleszközt kiválasztani, e mindjárt kipróbálom.[ Szerkesztve ]
Box's don't touch!
-
balhmm
tag
válasz Dr.FantastiK #8677 üzenetére
Akkor ez van sajnos
Most üzemeltünk be egy ilyet: Western Digital 3TB 3,5" My Cloud Personal White USB 3.0 WDBCTL0030HWT-EESN
Nettó: 39ezer.. ugyanezen a hálózaton 60 mega felett másol mindkettő irányba.. media server mellett is
Lehet cserélni kellene a zyxelt is sajnos
-
balhmm
tag
válasz Dr.FantastiK #8675 üzenetére
De 4 hónapja ilyen mármint bármit csinálok ilyen marad.. ennyi idő lenne az indexelés?
-
junkpod
veterán
válasz Dr.FantastiK #8665 üzenetére
háááát...
átnéztem a listát, de nem találtam olyat ami nincs a Zyxelben és szükségem lenne rá. Lehet felületes voltam. Syno-sok, tényleg soroljatok már párat ami szerintetek otthoni usernek hasznos többlet lehet.
A mostani igényeim:
- bárhonnan elérhető adattárolás (web, media player)
- fotó és video webes megosztás
- ütemezett backupok
- torrent letöltés, automatikus letöltés dropbox torrentről
(több most nem jut eszembeSzóval biztos vannak még dolgok amire eddig nem is gondoltam, hogy hiányozhat, mert nem ismertem.
Nos?Box's don't touch!
-
junkpod
veterán
válasz Dr.FantastiK #8652 üzenetére
felkeltetted a kíváncsiságomat, a syno-kat nem ismerem és nagyon részletesen soha nem is nézegettem a leírásukat, egyszerűen ingerküszöb feletti áruk miatt, viszont érdekelne mik azok a szolgáltatások amik vannak egy syno-ban de nincsenek egy zyxelben. Ha tudnál ilyeneket felsorolni akkor mérlegelhetném, hogy érdemes-e későbbiekben syno felé törekedni.
köszi előre is.(#8654) gbors
amit csináltál (kiemeltél két egymástól független két mondatot és kapcsolatot sugalltál köztük) azt csúsztatásnak nevezik[ Szerkesztve ]
Box's don't touch!
-
Egon
nagyúr
válasz Dr.FantastiK #8650 üzenetére
Max. a hozzád hasonló, nyilván rendkívül tapasztalt és hozzáértő Syno-fanok nem fognak "eggyetérteni" (helyesírás LOL).
Aki (hozzám hasonlóan) pusztán fájlszervernek, illetve a médialejtászó "etetésére" használja a NAS-t (VPN szervert tud a routerem is), azt halál hidegen hagyja a folyamatosan frissülő firmware (feltéve ha problémamentesen működik az eszköz - a Zyxel nálam bő egy év alatt így tett...)."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
törölt tag
válasz Dr.FantastiK #8629 üzenetére
Én még egyelőre a funkciók szétválasztásában hiszek (majd lehet hogy ez később megváltozik): a NAS csak megoszt, a lejátszó csak lejátszik, a TV csak megjelenít, és így tovább. Meggyőződésem, hogy - normál árak mellett - csak így fog rendesen működni a rendszer. De persze lehet olyan TV, ami mindent visz, nem vitatom, csak nem biztos, hogy számomra elfogadható áron.
-
Multibit
nagyúr
válasz Dr.FantastiK #8624 üzenetére
Jó szórakozást!
-
törölt tag
válasz Dr.FantastiK #8624 üzenetére
Nem egy olcsó darab!
Megérte? Komolyan kérdezem.[ Szerkesztve ]
-
Zjunior
veterán
-
Zjunior
veterán
válasz Dr.FantastiK #8586 üzenetére
Van!amúgy van külső winyóm.
Még lemondhatom, ha annyira szar de iponon dícsérik.
Ventije nem izgat másik szobána lenne.
Wd my cloudot akarok/akartam, csak a transmissiontól félek, feliratokat akkor hogyan lehet megoldani?[ Szerkesztve ]
Work Hard ™- Play Hard ™!!
-
zozek
tag
válasz Dr.FantastiK #8544 üzenetére
Ok,köszönöm.Van valami értelmes akkor ilyen 20k körül,illetve mi az ami már jó lenne.Mondjuk csak hálózati meghajtóként menne.Nem kell torrent,FTP semmi extra.Esetleg használtban ami jó?
-
napata22
csendes tag
válasz Dr.FantastiK #8485 üzenetére
tudom, hogy a konnektorból nem kell kihúzni, de ezek szerint olyan mint a pc shut down.
Mostani állás szerint DS112j-t veszek 1 TB WD RED-del (még gondolkodok, hogy kell-e a 2 TB +8e-ért.)
1 TB WD RED két fajta van: WD10EFRX (18e) illetve WD10JFCX (24e). Itt van lényeges különbség, vagy meg lehet az olcsóbb WD RED-et is venni?[ Szerkesztve ]
-
napata22
csendes tag
válasz Dr.FantastiK #8478 üzenetére
1.) az időzített ki/bekapcsolás kb. olyan mintha a a konnektorból húznád ki/dugnád vissza manuálisan?
3.) WD Caviar Green 5400 mivel rosszabb, mint a WD Red a NASba? A kompatibilitási listában az 1TB Redhez (WD10EFRX) azt írják: "This drive has no vibration sensors and may not be suitable for 24/7 operation in a rack environment." Most akkor jó a Red ebbe a NAS-ba? -
junkpod
veterán
válasz Dr.FantastiK #8373 üzenetére
Na de a 325 mégiscsak fordulatszabályozós, nem?
Mindegy, hétfőn meg lesz és beszámolok, legfeljebb eladom.[ Szerkesztve ]
Box's don't touch!
-
Egon
nagyúr
válasz Dr.FantastiK #8348 üzenetére
Hány darab Zyxel NAS-t láttál élőben?
Elhiszem, hogy nagy Syno fan vagy, de az, hogy láttál pár képet a neten más márkájú termékekről, még nem biztos, hogy kellő mértékű tapasztalattal vértez fel..."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
junkpod
veterán
válasz Dr.FantastiK #8339 üzenetére
Az a 320 volt, nem? Annál nincs is a speckoban smart fan csak a 325-nél.
Igényeim minimálisak: torrent, film lejátszás, usb3, foto megosztás, elfogadhato ram, egy gombos archiv külsőre-külsőről.[ Szerkesztve ]
Box's don't touch!
-
ecx
tag
válasz Dr.FantastiK #7457 üzenetére
Szia Dr. FantastiK!
No, ez már érdekesen hangzik, tudnál erről egy rövid összefoglalót vagy linket adni: miben jobb a Syno szoftvere?
Köszönöm szépen!A legjobbakat!
-
balbekk12
tag
válasz Dr.FantastiK #7436 üzenetére
hűű..azért én nem gondoltam,hogy egyből 60e-t kiadok érte!
Pl.: egy D-Link DNS-320 ??? az nagyon gagyi?
Nekem csak otthoni használatra kellene, torrentezéshez és kész...
Nagyon nem vágyom különleges funkciókra!
Bár nem is tudom,hogy milyen egyéb funkciókat tud egy ilyen "cucc" ! -
balbekk12
tag
válasz Dr.FantastiK #7434 üzenetére
Esetleg valami javaslatot kérhetnék,hogy milyet érdemes vennem?
-
Criton
veterán
válasz Dr.FantastiK #6615 üzenetére
Be lehet állítani, nálam is be van.
-
Dragon27
senior tag
válasz Dr.FantastiK #6615 üzenetére
Már irkáltunk erről : bárhol állítottam be hogy ne kapcsoljon ki akkor is lekapcsol
DSM-be és HDD programjával van lehetőség állandó működésre : de ezt már írtuk hogy nem lehet ..... 100%Minél hamarabb megkel szabadulnom a usb Station képtől és váltani QNAP TS-120 de lehet ez se jobb ezen a téren ....
[ Szerkesztve ]
-
ActionPS
csendes tag
válasz Dr.FantastiK #6485 üzenetére
Köszi a választ. A Synology-tól sem zárkózom el, de egy-két kolléga nagyon nyomja a Cisco termékeket, illetve magán jelleggel is több helyről a Cisco termékeket javasolták. Utánanéztem és az új lehetőség az FS5500. Mit gondolsz erről? Én határozottan jobbnak látom, mint az NSS3000, és árban pedig nem sokkal durvábbnak.
-
Zsigabiga
csendes tag
-
Slownz
senior tag
válasz Dr.FantastiK #6576 üzenetére
Találtam hozzá leírást, így bizakodó vagyok, hogy be fogom tudni állítani.
A többi kérdésemre esetleg tudna még valaki válaszolni: Az érdekelne, hogy mennyire konfigurálható (akkor transimissionnel), lehet-e időzíteni, sebességet állítani, stb.
Szerk. Mármint a torrent kapcsán.[ Szerkesztve ]
-
Kroni1
veterán
válasz Dr.FantastiK #6522 üzenetére
Lévén hogy inkább a nagy fáljokra lenne használva, én azt a grafikont néztem, ott meg 20MBps vs 37.5MBps a 310-es javára, ami jnagyobb különbség és a használat szempontjából jelentősebb is.. De ugy döntöttem, hogy mivel a PLEX nem tud mindent amit PC-n, igy nem veszek NAS-t, a PC-s az tökéletes lesz nekem mindere!
- - - - - -
Mankó: "Teszt szerint nagy fajlokat 37 mb-val olvas, nem hiszem hogy streamhez nem eleg a tv-nek ez a sebesseg. Full hd-hez tuti eleg, 3d-hez meg majd meglatjuk."
Például az Avatar 3D-s 20GB-os Half-OU mkv fájl az végig közel 20Mb/s-el van tömörítve, sehol se megy 25 fölé, így azt kell mondjam a jól elkészített 3D-s filmek streameléséhez is elegek lehetnek ezek a kütyük![ Szerkesztve ]
-
Mankó
veterán
válasz Dr.FantastiK #6510 üzenetére
Veszek egy giga switchet is hozza. Teszt szerint nagy fajlokat 37 mb-val olvas, nem hiszem hogy streamhez nem eleg a tv-nek ez a sebesseg. Full hd-hez tuti eleg, 3d-hez meg majd meglatjuk.
Alex91: en streamelgetni is akarok filmeket a tv-re, akkor is ajanlott a wd? Eredetileg a zyxelben is meg lehet lepni egy hutesmodot a zajtalansag erdekeben.
[ Szerkesztve ]
-
Kroni1
veterán
válasz Dr.FantastiK #6508 üzenetére
Itt ahogy olvasom a DS2 az meg másolásban még gyengébb a 310-esnél is, nagy fájlokkal fele annyit tud.. Vagy torrent szempontból viszont sokkal jobban használható?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Dr.FantastiK #6510 üzenetére
Már bocs, de ha valaki töltögetni akar, seedelgetni egy kicsit, meg film lejátszásra használja, annak minek is az USB3, vagy a gyorsabb írás-olvasás?
14GB nálam kb 5 perc alatt került át a gépről, de nincs gigabit lan (még), szerintem egyáltalán nem lassú az alap dolgokhoz.
De ez persze csak egy amatőr véleménye, 18 órai NAS használat után. -
Mankó
veterán
válasz Dr.FantastiK #6508 üzenetére
Hardverileg pedig eleg meggyozo a 310 is, de te mire alapozod, hogy gyenge?
Jobb valasztas lenne a 320, vagy 325? Esetleg valamelyik dlink, vagy masik marka ami 30 alatt van? -
Mankó
veterán
válasz Dr.FantastiK #6501 üzenetére
A transmission legyen a legkevesebb, de menni fognak a leirt dolgok problema nelkul?
-
Kroni1
veterán
válasz Dr.FantastiK #6497 üzenetére
LG Lw5590, és a TV topicban írta madoxx h pont ilyen 310-est használ PLEX-el és nekem is ezt ajánlotta. De majd még kifaggatom h mennyire tudja vagy sem..
Tudom synology gyorsabb meg többet tud, de egyenlőre annyit nem költenék..
-
Kroni1
veterán
válasz Dr.FantastiK #6488 üzenetére
Hogy érted, hogy a PLEX az vakítás? Az én TV-m nem tudja kezelni a DTS hangú mkv-kat, az egyéb próbált DLNA-s mediaszerverprogikkal a filmeknél meg a hangsávot sem tudom váltani ha több van. Most a PC-ről megy a PLEX, ott be van állítva a DTS kompatibilis mód, és az elsődleges hang illetve feliratnak a magyar, és így akadás nélkül megy, tökéletes minden, kivéve hogy a PC-nek mennie kell. Ha ugyanezt tudja nekem NAS-ba tett HDD-vel is akkor az nekem már szuper volna..
Torrent-et nem igazán nyomom durván, a 10db elég volna, több nem nagyon szokott lenni, a lényeg hogy a seed menjen PC nélkül.
Szóval akkor a sebessége meghaladja a 20-30MB/s-ot? Az fontos, mert ennyi azért minimum kéne, hogy a FullHD 3D filmek is menjenek akadás nélkül róla..
Amúgy akkor a fenti célokra szerinted jó lesz ez nekem, vagy inkább kicsit drágábbat érdemes venni esetleg?
-
ActionPS
csendes tag
válasz Dr.FantastiK #6429 üzenetére
A Synology-ról relatív jókat hallottam, de mit szólsz a Cisco NSS3000-hez? Egész jó árban van és az irodánkban lévő Cisco termékekkel nagyon jó tapasztalataim vannak. Van tapasztalod Cisco NAS-sal, érdemes ezt választani?
-
Zsigabiga
csendes tag
-
blueboy_HU
tag
válasz Dr.FantastiK #6450 üzenetére
'' pl. lehet egy NAS-sal olyasmit csinálni hogy egy fényképezőgépről a képeket áttölteni rá mondjuk így: bedug, gomb megnyom, kihúz?
ilyesmiket álmodozok. van realitása? ''
ha veszel egy Synology DS213+ -t, akkor igen.Sima, "+" nélküli DS213 is tudja, és 20-szal olcsóbb mint a DS213+.
-
dani3l
őstag
válasz Dr.FantastiK #6374 üzenetére
Ja ez is kb az egy dollaros tetelek köze tartozik ebayen, postaval együtt, aztan meg ugy is van rajt haszon.. Max 20 centböl kifröccsöntik az egeszet..
-
Parson
addikt
válasz Dr.FantastiK #6321 üzenetére
1 millió [h] = 41666,6* [nap] = 114,08 [év] folyamatos üzem mellett. Ez még 2,5-ös biztonsági tényezővel is 45,6 [év]. Aszem ennél jobb nem kell.
Viszont kérdésként felmerül, hogy tényleg mi van akkor, ha hirtelen elmegy az áram a NAS alól? Mi történik ilyenkor? Mondjuk első körben adatmásolás nélkül (úgy értem, hogy közben nincs éppen adatmásolás, max beolvasás).
───────────── P r o / E N G I N E E R ─────────────
-
Criton
veterán
válasz Dr.FantastiK #6317 üzenetére
a torrenteknek köszönhetően nem nagyon van ideje magát hibernálni
Egyébként sokan meg az ellenkezőjét mondják, szóval akkor én hagytam a 20 percen. -
akisbandi
aktív tag
válasz Dr.FantastiK #6241 üzenetére
Az is egy megoldás. Abból a HDMI kábelből, amit én használok, egy 20 méteres darab 50.000 Ft. Még jó, hogy nekem csak egy méter kellett. Pedig minél messzebb vannak egymástól, annál inkább kell a minőség. Persze ha szomszédosak, akkor tényleg a legjobb, legolcsóbb megoldás.
-
őstag
válasz Dr.FantastiK #6227 üzenetére
Szoktam megnézni újra filmeket, de az is tény, hogy a letöltött filmeknek a tíz százalékát ha láttam, és akkor még sokat mondtam. Mondjuk azt nem is mondtam, hogy ebből a szempontból én normális lennék, csak azt, hogy nekem a négy lemezes NAS is kevés lenne... Ha megnézed az adatlapomon, hogy mennyi jelenleg a diszkkapacitásom, akkor rájössz, hogy én az a típusú ember vagyok, aki tükrözi az internetet, bespájzol a rosszabb időkre. És akkor én csak a filmeket töltöm, és abból is csak olyat, amit egyébként szeretnék megnézni. Egyszer majd.
The Amiga, Born a Champion
-
Criton
veterán
válasz Dr.FantastiK #6221 üzenetére
de ha BD-HD filmeket tölt akkor nem árt egy 4lemezes
-
Patice
nagyúr
válasz Dr.FantastiK #6195 üzenetére
Lehetséges. Bár nem tartom valószínűnek.
Szerintem most kicsit lassítja a folyamatokat az Intel Atom procik NAS-okba szánt fejlesztése.
Pár éven belül szerintem elég sok NAS fogja használni és szerintem kicsit mosódni fog a határ a NAS és a médialejátszó között.
[ Szerkesztve ]
Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
Statikus
senior tag
válasz Dr.FantastiK #6178 üzenetére
Irónikus voltam
Már olyan rég volt olyan hsz, amiben a mikroszervereket istenítik, hogy az mennyire jó és minek NAS, különbenis a PC-ben is meg tudsz osztani bármit, tud torrentezni, képnézegetni stb...
-
Multibit
nagyúr
válasz Dr.FantastiK #6179 üzenetére
Apa! Kezdődik!
-
asdxx
csendes tag
válasz Dr.FantastiK #6154 üzenetére
Szerencsére eSata-ra sikerült rádugnom, így BIOS-szal le tudtam venni a jelszót. Most már jól működik. Múlt héten Netgear supporton feladtam a problémámat, hogy a nasuk lockolta a hdd-t. WD-hez már átirányítottak, hogy ez HDD probléma, oldják meg ők. Kezd érdekelni, hogy ők tudják-e a jelszót.
-
asdxx
csendes tag
válasz Dr.FantastiK #6133 üzenetére
Vicc? Közben addig eljutottam valami folyamat beragadt, security lock-t rakott a vinyóra. Most már csak azt kell kitalálnom, hogyan vegyem le, ha nincs linuxom. Ha másnak is lesz ilyen spórolok pár óra guglizást: a jelszó NETGEAR.
-
JoceeHunt
őstag
válasz Dr.FantastiK #6096 üzenetére
És a DynDNS-hez jó ha fix az ip is a szolgáltatónál. Én ezzel benyaltam.
Beállítottam a NAS-omat, meg a Routeremet a távoli eléréshez, használtam 2 évig, jól rá is szoktam. Bármikor bárhonnan bekapcsoltam a gépem, hozzáfértem a NAS-hoz, mindenhez.
Aztán okos fejemmel szolgáltatót váltottam, figyelmetlenül, na azóta nem megy a rendszer, mert változó az ip.
Sajna így nem jó, már nagyon körbejártam, nem lehet semmit tenni, ráadásul olyan alhálókkal egy a szolgáltató, hogy még a fix ip szolgáltatással (havi 3000.-) sem megy. Valami geb@szos, de 3000-et sem fizetnék érte pluszban havonta.Szóval erre figyeljetek.
joceehunt felhasználónak 60 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=joceehunt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Nők, nőügyek (18+)
- Filmvilág
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Asylum - tölthető a demó
- Ukrajnai háború
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- Dell Latitude 7480, I5-7300u, 8GB, 256GB M.2, POOR, FHD, Számla, Gari
- Teclast Mini PC/ 12. gen. processzor/16GB/512GB
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 7 9800X3D processzorok 3 év garancia 27% áfa KÉSZLETRŐL!
- Apple iPhone 15Pro 512GB, Natural Titan, Icentre vásárlás, makulátlan, független + kiegészítők
- GAMER PC! Ryzen 5600X / RTX 3060 Ti / 16GB 3200MHz / B550 / 512GB NVMe! BeszámítOK
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest