Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Kérdezés előtt olvasd el az összefoglalót, de minimum a "Gyakran feltett kérdések" bekezdést!
A topik célja, hogy segítsen eligazodni a hálózati adattárak piacán. Mivel a NAS-sal kapcsolatos igények rendkívül sokfélék lehetnek, a lehetséges megoldások között is igen komoly eltérés lehet árban, teljesítményben, kényelemben és rugalmasságban egyaránt.
Az összefoglalóban összegyűjtöttük a legfontosabb alapinformációkat, és az egyes lehetőségek rövid bemutatásával igyekszünk segíteni, milyen irányba induljon el a leendő NAS-tulajdonos.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mh197
őstag
válasz fogtunder #21974 üzenetére
Köszönöm a segítséget, meggyőztél! Már fel is töltöttem a drive -ra az anyagot. Igen jó a fel és letöltési sebesség is, publikus linket is lehet csinálni róla, szóval tényleg szuper. Ráadásul így ingyenes, és meg tudjuk osztani is, akiknek szeretnénk. Tényleg fölöslegesen dobtam volna ki a NAS -ra a pénzt..
-
mh197
őstag
válasz fogtunder #21971 üzenetére
Közben már szétnéztem a Drive- on, és tényleg lehet venni helyet, mondjuk haviban 690, amúgy meg éves 6900 , lehet úgy jön ki olcsóbbra.
Nálam is van azért több elérés. Feleségem is használ munkahelyen, otthon, szülőknél is van egy két kütyü. Most csak azért merült fel, mert a lagziban voltunk kb 100-an, így több ismeretlennek is jó lenne egy linket elküldeni. A videó fájlok méretei (a full hd és teljes) darabonként 10 Gb. Ebből van három. Azt már látom, hogy a Drive 15 Gb- ig enged mindennel együtt ingyenesen is, max az a kérdés, hogy mit szól ahhoz ha egy fájl 10 Gb méretű.. Mondjuk ez a kérdés a fizetős verzió esetében is fenn áll majd.
Köszönöm még egyszer az infót, ötletet. Egy kicsit még elgondolkodom rajta, lehet tényleg a Drive lesz a jó, főleg ha még ingyenesen is elmegy három mail címmel mondjuk a három video fájl. Ahogy láttam, ott lehet linket is csinálni róla, és akkor publikusan a link birtokában (mármint akinek elküldjük) mindenki letöltheti.
[ Szerkesztve ]
-
mh197
őstag
válasz fogtunder #21968 üzenetére
Ez is egy jó ötlet, köszönöm!! Az ingyenes tárhelynél elég korlátolt a feltölthető méret.
Ennek a drive-os lehetőségnek utánaolvasok/nézek. Esetleg van linked hozzá, vagy gugli a barátom, és úgy is rátalálok erre.
Megjegyzem a NAS pont amiatt merült fel bennem, hogy ki tudja mikor, de még lehet hogy szükségem lesz rá. Ráadásul az asztali gépre most csináltam egy 2TB méretű raid1 -et egy új winyóval, ami miatt kiesett egy 400 Gb- os winyóm. Gondoltam felhasználom ilyen célra, meg legalább ezt is megismeri az ember, hogy hogy kell ilyet csinálni, használni.
-
tag
válasz fogtunder #21887 üzenetére
Köszönöm a válaszod.
Megpróbáltam már rárakni egy Xpenology-t, de valamiért nem sikerült.
A telepítő pendrive megvolt, vid pid értéket beállítottam a Grub.cfg-ben.
El is indul a boot rendesen. Feltelepítettem a hálózaton levő egyik gépre a Synology Assistant. Elindítom, de nem találja meg az Asrock Ion-t.A routerben sem látom az Asrock Ion-t, hogy kapna IP-t.
Mit ronthattam el? -
tibi970307
tag
válasz fogtunder #21867 üzenetére
Pont ez a gond. 4db 1TB-os, 1db 3TB-os. Valószínűleg azért vett külsőt, mert a számítógéphez még annyira sem ért, hogy a belsőt beszerelje.
Meg van neki osztva egyébként, hogy melyiken mi van. Lényegében 3db, amit tényleg használ állandóan multimédiára, tehát ennyi biztos, hogy rá lenne dugva. Egyikre csak filmek, másikra csak koncert, 3. pedig vegyes. A lejátszója egy Popcorn multimédia lejátszó, jelenleg mindig kihúzza azt a külső merevlemezt, amelyikről nézni akar valamit és bedugja a Popcorn-ba. Ezt akarjuk elkerülni most.
Az ajánlást köszönöm, megnézem mindegyiket és kipróbáljuk. Lehetőleg online rendeljük, így ha a külső merevlemezekkel nem jó megoldás, akkor tudunk élni az elállás jogával.
-
formula01
senior tag
válasz fogtunder #21781 üzenetére
Pontos adattal sajnos nem tudok szolgálni, de nem kell semmi extrára gondolni. A kollégák felhasználói szokásaiból fakadóan, biztos, hogy nem lesz nagy a terhelés. Adatbázis, mailszerverünk másik gépen fut. NAS-on szigorúan egyéb fájlok, dokumentumok, scannelt képek, videók, lemezképek stb lenne tárolva. Ezek eddig mind az 1 központi szerveren voltak, de elfogy a tárhely (ami amúgy sem volt nagy, nincs fél TB), illetve kiöregedik a szervergép is cserélve lesz a következő ~1 évben.
Ezek alapján mit tudnál, tudnátok ajánlani? Valamint WD RED családból választok HDD-t szerintetek megfelelő lehet, vagy inkább mást javasolnátok?
Előre is köszi!
Eladó Legok: 21325 (Bontatlan), 10497, 21333, 42160 (Egyszer összerakott, hiánytalan)
-
smallmer
őstag
válasz fogtunder #21759 üzenetére
nálunk 240/20-as upc van egyelőre. Filmet csak böngészőn tudok nézni távolról vagy mondjuk egy vlc-vel is valahogy le lehet játszani windowson?
nem kell itt nagy dolgokra gondolni egyébként. Otthon vidéken van mikor csak 3 megával tölt a bittorrent és ilyenkor csinálnám azt hogy a nason bedobom a filmet és hamar lehúzza a pesti net. Vidéken meg nekiállok nézni. -
törölt tag
válasz fogtunder #21766 üzenetére
Én nem láttam még sajnos működni. Direkt teszteltem távolról cimbora 216 play-es vasán, ha ds video alól kértem 1080p-t low-ra transzkódolva simán ment a proci meg se röccent. Ugyanitt a plex szintén kívülről 99%-ra tolta végig, és szólt a kliens is hogy a szerver nem elég gyors... Ez kb egy hete volt
-
interstate76
addikt
válasz fogtunder #21761 üzenetére
Mobilos plex app királyság, sztem is vastagon megéri az árát! Ennek segítségével van nálam kb. fél TB-nyi családi fotó és videó, ill. párszáz GB-nyi zene, mindez anélkül, hogy bármit is rá kellene másolgatnom a telóra. Mióta ismerem a plexet, azóta szempont nálam, hogy tudjam futtatni az otthoni szerveren (legyen utóbbi akár mini PC, akár NAS, akár épített gép, akár laptop).
téglalap, Amerika, hangszóró, hétfő...
-
smallmer
őstag
válasz fogtunder #21756 üzenetére
igazából travian játékkal játszottam anno és volt egy auto építés script, csak azon gondolkodtam, hogy mehetne, de nem eget rengető. megnézem, hogy mi van a tv-re. egyre jobban hajlok a 218+-ra
olyanra van lehetőség, hogy ha vidékre megyek akkor onnan nézzem a nason lévő filmeket? ha igen akkor hogyan néz ki?
[ Szerkesztve ]
-
smallmer
őstag
válasz fogtunder #21742 üzenetére
de pl a hdmi-nek mi az előnye ? illetve fogyasztásban a qnap többet fogyaszt ugye?
torrentben van különség a kettőnél?igazából ez elég nehéz döntés, mert mobil illetve tabletben csak apple terméket használok, pc-ben meg csak wint
ja és más gyártó kilőve ugye?
[ Szerkesztve ]
-
smallmer
őstag
válasz fogtunder #21731 üzenetére
nektek ha kellene választani, akkor melyiket vennétek meg inkább? QNAP TS-251 vagy Synology DS216play?
miben nyilvánul meg a többlet az os-ben a synology javára?mondjuk torrentnél a synologynál a gyengébb hardver miatt nem lehet, hogy lassabb lesz a sebesség?
a sima DS216 miben más mint a play?
köszi
-
CactuS
Arcképgyáros
válasz fogtunder #21633 üzenetére
Akkor meg lehet megint vissza a kezdőre a 416Playhez. Főleg, hogy a rengeteg fotóhoz is jobban kell a CPU (abban nem vagyok biztos, hogy az arcfelismerés is csak azon megy manapság).
[ Szerkesztve ]
Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac? George Carlin
-
poolbig
aktív tag
válasz fogtunder #21619 üzenetére
Nos, ez az, most pont így használom, de azért vettem annak idején, mert VM-eztem (ESXi) rajta és egyéb szerver funkciókat is használgattam. Ez most már nem megy, így nekem funkcióját vesztette. Emiatt gondolkodom abban hogy a NAS+kamera rögzítésre vennék valami célszerszámot, szervernek meg egy szervert (DELL 3 év NBD). Csak kicsit sokat kell gyűjtögetnem mindehhez, ezért töröm az agyam, hogy hogyan lehetne legolcsóbban kihozni az egészet.
-
poolbig
aktív tag
válasz fogtunder #21613 üzenetére
Bocs, persze, persze, csak elírás volt, nekem a négy lemezes 416play lenne pálya. A Syno természetesen tetszik (Xpen megy most a Gen8-on), de mennie kell a Gen8-nak, már lassan hányok ha ránézek, mert eszembe jut a bele fecölt pénz és a drága support emailje lebeg a szemeim előtt, amikor elküldték, hogy mennyibe is kerülne az alaplapcsere. Azt hittem ilyen nincs, hogy az alaplap (116.980 Ft +Áfa) ára kétszer annyi mint egy komplett Gen8. No, mindegy 1-2 hónapot adtam még magamnak a vásárlásig, addig keresgélem a megoldást.
-
poolbig
aktív tag
válasz fogtunder #21609 üzenetére
Szia!
Gen8-om volt (van, mert visszakerült hozzám), de beszart az iLO-ja, így használhatatlan szerverként (soha többé HP, inkább DELL 3 év garival), most buta Xpen-NAS-ként fut (akárhányszor ránézek csak a szívás jut eszembe, így mindenképp menni kell), szóval gondolkodom mindenfélében. Az egyik ötlet volt ez a spec NAS-nak spec NAS-t vegyek, ne mindent egyben eszközt. Aztán meg később gyűjtök egy egy kis játszóházra (DELL T30) magamnak, a családot meg kiszolgálja a NAS. A 216Play-t nézegettem, de miért jobb mint az Asustor AS6104T?
Köszi[ Szerkesztve ]
-
Jaded
őstag
válasz fogtunder #21596 üzenetére
A telefonom iCloudba ment, a Honor nem lényeg (csak a képek a fontosak rajta). A Windowsos gépen sem lenne semmi, ahogyan a Macbookon sem. Mondjuk ha az iPad a Macbookra ment, azt még ki lehet bírni, az max 1-1,5GB.
Először Zyxel NAS326-ost néztem (ez kb 33ezer ft), de leírások alapján a Synology jobban tetszik. Persze ha elég a Zyxel, hülyebiztos a szoftvere mint a Synoé (nem értek egyikhez sem, szimplán némi utánaolvasás után ez jön le), akkor jó a Zyxel is.
A legolcsóbb 2 lemezes Syno 50körül van, tehát az lenne a határ. Egyelőre a PC-ben lévő 1TB-os vinyóval menne, később raknék mellé egy 2 vagy 4 terásat (bár ha egylemezest választok valamelyikből, akkor elég lehet a 4TB). Jelenleg az egy terás sincs tele és ebből még lehetne válogatni 2-300gigát ami nem kell (duplikált fotók, esetleg elrontott fényképek, régi zenék).
Filmek tulajdonképpen nincsenek, sorozatok elvétve, bár azokat is törlöm ha már végeztem velük.Renault Megane IV Limited
-
ZetorGumi
addikt
válasz fogtunder #21589 üzenetére
Nincs neki ilyen tulajdonsága.
Csak annyi, hogy a saját IP-jén keresztül el lehet érni a beállítási felületét, amin abban a pillanatban van előnézeti képe.
Nem lehet bele tenni kártyát, semmit nem lehet bele, ezért alternatíva a NAS.Még a hét folyamán meg fogom kérdezni, hogy muszáj-e az nekik, hogy meg tudják nézni? Vagy elég ha csak rögzít rá, és ha van valami, akkor azt ott meg lehet nézni.
New Mixes: http://www.mixcloud.com/ZetorGumi | VW Passat B8 2.0CRTDI CRL
-
ZetorGumi
addikt
válasz fogtunder #21587 üzenetére
Rendben.
A kamera az megvan, működik is vele, egy épített NAS-sal, csak elköltözöm otthonról, és jön velem a NAS is, így nem lesz semmi, amire rögzíthetne, erre kell egy megoldás, amihez nem kell építgetni, hanem eredeti, és jól működik.
New Mixes: http://www.mixcloud.com/ZetorGumi | VW Passat B8 2.0CRTDI CRL
-
troszti
aktív tag
válasz fogtunder #21569 üzenetére
Köszönöm az infókat!
Az összefoglalóban olvasottak lebeszéltek a RAID használatáról. Egyenlőre egy 2 HDD-s nas-t tervezek összedobni, talán később bővítek. Szerintem rámegyek egy Celeron processzoros változatra.
Fogyasztásban mire számíthatok majd? Ilyesmi tapasztalatod van esetleg?
fiokmuhely.hu ...ahol nem csak fiókok készülnek
-
troszti
aktív tag
válasz fogtunder #21567 üzenetére
Tudom, hogy ezek alap dolgok (leszámítva a transzkódolást, amit megmondom őszintén nem tudom, hogy használok e vagy sem )
Az OP rendszer nem nagyon tisztázódott, igazából egyiket sem használtam még, szóval mindegy melyiket tanulom meg, csak legyen stabil. Amúgy FreeNas, Xpenology, OMV, ezek játszanak.fiokmuhely.hu ...ahol nem csak fiókok készülnek
-
tibee01
újonc
-
Core2duo6600
veterán
válasz fogtunder #21551 üzenetére
Ez így igaz, nálam is abban a szobában van ahol alszom az ágytól a lehető legmesszebb.
Unokaöcsém miatt került oda, mert ott nem nyomkodta a világító gombot rajta, amikor odamászott, most már 4 éves, így lehet visszakerül majd az eredeti helyére, az ajtó eléje nyilik, így amikor még kicsi volt nem is látta.Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
CactuS
Arcképgyáros
válasz fogtunder #21497 üzenetére
Ha egyszer meglesz itthonra is a Syno, akkor mindenképpen akarok egy hasonlót. Bár én a Sickrage-et nézegettem, de nekem beletört a bicskám anno.
Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac? George Carlin
-
badd
tag
válasz fogtunder #21355 üzenetére
nyilván nem fog repeszteni, de a kezdeti adatmennyiséget gondolom a pc-re közvetlen rádugva fel tudom másolni a NAS-ra, vagyis úgy létrehozni egy backup rendszert, hogy először USB-n, aztán meg majd neten keresztül folytassa, és nem zavarodik össze tőle. ha nem tud ilyet, akkor az tényleg felveti a problémát.
meg kérdés hogy azt meg lehet-e csinálni, hogy mondjuk ha bejön egy terányi adat, akkor azt felmásolva a gépemre, majd aztán ha a NAS helyére is elmegyek, és közvetlenül felmásolom rá, akkor a két helyet megadva (ahova a gépre másoltam, és ahova a NASra) összehasonlítja a dolgot, és ha látja, hogy ugyanaz, akkor összeköti magában, hogy ez ugyanaz, és létrejön a backup kapcsolat.
+ Alex91: a crashplan-nél tuti, de azt hiszem a backblaze-nél is az van, hogy lehetne nekem gigabites feltöltési sebességem, egyszerűen a saját oldalukon lekorlátozzák. A crashplan feltöltési sebesség 1,5-2 mbit volt, és utánaolvasva is ennyi, amire leszabályozzák. A backblaze tud 7-8 mbit-et is, de annál is van egy max korlát (most nemtom mennyi, de van), amivel lehet feltölteni.
-
badd
tag
válasz fogtunder #21350 üzenetére
kb. 4-5TB most az alap, mivel videóvágás miatt a nyersanyagok, és a kész teljes minőségű több 10 gigás videók rendesen viszik a tárhelyet. (bocsi, ezt elfelejtettem leírni, pedig le kellett volna) meg akkor már nem csak egy gépről, hanem mondjuk laptopról is menne a mentés rá.
A cloud alapú mentést próbáltam, először a crashplan-t, de marha lassú a feltöltése egy kezdeti backup is több hónap (lenne, de nem vártam meg). Aztán most a backblaze van, gyorsabban tölt fel sokkal, de az de egy kicsit furán kezeli az egyben nagyon nagy fájlokat, és amiatt is már lassan egy hónapja fut nonstop a gépem, hogy kb. 2TB-nyi adatot feltöltsön, csak ugye addig nem ment mást, ami már korábban mentve lett (kb 1 TB-nyi adat), és ha 30 napig nincs backupolva valami, vagy legalábbis ellenőrizve (amíg mást backupol, addig ellenőrizni se tud), akkor azt törli a backblaze, és után azt lehet megint újra feltölteni, remélve, hogy 30 nap alatt lezavarja.
Más megfelelő ár-érték arányú cloud-ot meg nem tudok (mert bizonyos összegnél megint ott lennék, hogy egy NAS jobban megérné), plusz így kvázi folyton megy a gépem.
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
válasz fogtunder #21341 üzenetére
Vannak ilyen megoldások is rá, ebben már benne van az USB 3->SATA adapter.
-
Zebu
addikt
válasz fogtunder #21336 üzenetére
Nyugodtan töröld... elnézést. Első hirtelen felindulás volt, nem ide fogom posztolni.
Maradok én is a 2 kötetnél... petaspacet megnézem micsoda, nem hallottam róla. Ez egy addon? Eddig linkeltem mappákat egyik lemezről a másik mappáiba. Ssh és ment a hard link...
Ezt ismeritek:[link]
-
D@reeo
aktív tag
válasz fogtunder #21325 üzenetére
Szia, kicsit talán félreérthető volt. Nem akarom ezekre használni, csak kiváncsi vagyok mi mindenre lehet jó egy nas. Közben olvasgattam kicsit és látom létezik webszerver meg vm hoszting funkció is.
Előbb a funkciókat akarom felfedezni, hogy mik vannak, utánna tudok majd árat belőni és válogatni a lehetséges gépek közül. P2p nem kell, van egy Dell wyse vékony kliensem rajta openeleccel, meg transmission nel, szóval a medialajatszas is meg van oldva a torrent mellett. Max a nasra mentenék meg onnan jatszanam le a tartalmakat a mostani külső hdd helyett. Ios backupot meg úgy értettem, hogy a gép helyett a nasra csinálja az iTunes, de azt hiszem van lehetőség hálózati meghajtora menteni. Szóval a nasnak ehhez a funkciohoz lehet nincs is köze. -
Alex91
félisten
válasz fogtunder #21325 üzenetére
Mondjuk nalam ra van kotve egy dual hdd dock filmekkel usb 2.0-an, azt a nas-sal osztom meg. Ha nem hasznalom oket, akkor szepen altatja a dockoloban levo hdd-ket. Nem mondom, hogy elegans megoldas, de mivel mar a dockolo adott volt a hdd-kkel, es eredetileg a routerre volt szanva, csak az nem latta mindket merevlemezt, igy raktam a nas-ra, ami szerencsere kezeli mindet hdd-t.
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz fogtunder #21278 üzenetére
Szerintem itt valamit rosszul értelmeztél: Én a Notim-ra írtam, hogy 100Mbit-es az ethernet-je és hogy a max speed közeli/sokszálas letöltéseknél eléggé belassul a rendszer. Ezt tényként írtam, nem másképpen. A torrent valamiért amúgy is fogja nálam a rendszert, és nem állnék neki folyton külön limitálgatni amikor steam-elni is akarok, mert kiszámíthatatlan a dolog.
A Zyxel-el kapcsolatban pedig elég konkrét kérdést tettem fel, amit, ha valakinek van vele gyakorlata, akkor gondolom tudni is fogja rá a választ, de akkor megismétlem, hátha nem voltam elég érthető:. Ha Fix 10MB/s-et állítok be a kliensben az összes torrent-nek (max. 1-2-3 torrent egyszerre) és emellett kezdek neki stream-elni (SMB-n), akkor azt hardware/rendszer ügyileg ki tudja e szolgálni pöpecül?! A router-em biztos nem lesz akadály.
Ennyi.
Ezekről a videó manager-ekeről meg még nem is hallottam, manuálisan adom meg a letöltési helyet mindig, ennyi belefér. Kb. max annyi, hogy az első winyóra öltse vagy a másodikra. Amúgy sem vagyok egy sorozat junkie, hogy ennyire kellene az ilyesmi.
-
MCGaiwer
addikt
válasz fogtunder #21270 üzenetére
én is 4 lemezes nast tervezek venni, de most elgondolkodtam a HP GEN8-on. Sajnos szinte semmi hálózati ismeretem nincs. Mennyire lenne nehéz telepíteni és beüzemelni egy ilyet? érdemes lenne belevágnom, vagy így inkább maradjak egy előre telepített NAS mellett 100+ért?
Csak otthoni hálóra, médiaszervernek használnám TV, Médialejátszó, PC mellé, külső elérésre nincs szükség. Torrentek azért fütnának rajta, és a legtöbb média is nagy felbontású, 4k.
[ Szerkesztve ]
Amazon.co.uk, £50 értékű Gift Card cserélhető/eladó
-
SunMount3r
nagyúr
válasz fogtunder #21270 üzenetére
A fontosabb dolgok a notim-hoz csatlakoztatott 3db külső winyón vannak (gyak. most is NAS-ként funkciónál). A lényeg az lenne, hogy olcsóbban ki tudjak jönni hosszú távon a lemez árakat tekintve a külső USB-s winyókhoz képest, ezért is lenne jó egy 4 lemezes.
így funkció szerint szét van osztva minden, a letöltés nem zavar bele a streamingbe, stb.-> Éz az, hogy én mindkét winyót, főleg torrent-re +emellett videó stream-elsére szeretném használni (néha párhuzamosan). E téren hogy áll ez a Zyxel? Pl. a kliensben a 10MB/s max.-ot belövöm a letöltéshez, akkor menni fog a dolog röccenés nélkül?
Most gyakran azért kell leállítanom a torrent-et a notim-on, mert épp videót akarok róla stream-elni és a kettő együtt nem mindig megy zökkenőmentesen (mondjuk csak 100Mb-ites a ethernetje, meg szerintem alapból sem bírja nagyon a proci/hálókártya). Ezt szeretném kivédeni, többek között.
De akkor maradok a kétlemezesnél, azt hittem nem lesz ennyire drága a 4-es...
[ Szerkesztve ]
-
-
Biga123
addikt
válasz fogtunder #21227 üzenetére
Ezt nem tudom megerősíteni mivel nálam minden esetben megy a transcode (szinén ARM -os NAS TS-231).
És ki se lehet kapcsolni. Viszont mivel gyenge a HW nem képes folyamatos lejátszást produkálni.
Ha a Smart tv PLEX kliensét használom.
A DLNA része rendben van de az fényévekre van a rendes klienstől.---- Elméletileg, az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem.----
-
spe88
senior tag
válasz fogtunder #21209 üzenetére
1. NAS kezelőfelületén letiltottam a DDNS-t
2. NAS kezelőfelületén letiltottam a UPNP-t
3. NAS kezelőfelületén letiltottam a visszaállítottam a gyári portokat
4. portot továbbítottam a routeren (remélem jól)Továbbra sem jó, most már a sima HTTP és FTP protokoll a myzyxelcloud szerint megint nem megy, ami előzőleg működött az új portokon.
ez a helyzet?
mit rontok el?
amúgy a NAS manualban azt írja, hogy reggelni kell valami DDNS-t szolgáltató site-re, most hogy van ez?
Tényleg nem tudom már mi van
Köszönöm
Spóroljunk! Kerül, amibe kerül!
-
spe88
senior tag
válasz fogtunder #21207 üzenetére
nos amire jutottam:
1. kértem ISP-től publikus IP-t: megkaptam.
2. átállítottam a HTTP és FTP protokollt 40000 feletti értékre
3. a WebDav és egyéb HTTP publish porotokoll maradt az 5000-5004 tartományban ezt nem tudtam belőni a NAS-on, hogy más legyen.
4. Mivel nem találtam a NAS-on nem UPNP beállítást, a routeren ki sem kellett nyitni a portokat, zöldre váltott a NAS kezelőfelülete automatikusan az adott portokon.
5..A MyZyxelcloud is nyitva látja immáron mindent, amire így első körben szükségem van.
6. A MyZyxelcloud felületén nekem van egy DDNS címem. Az mit takar?
7. noIP-n csináltam magamnak egy másik DDNS reget is, nem tudom a zyxeles ugyanazt a célt szolgálja-e.
8. NAS kezelőfelületén megadtam a noip adatokat.Lényeg a lényeg sem a Zyxeles sem a NoIP-s adatokkal nem tudom kívülről elérni a NAS-t android webböngészőn keresztül. (De szerintem máshogy sem.)
Mit tegyek?
Köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
spe88
senior tag
válasz fogtunder #21200 üzenetére
a router elégetésén már én is gondolkoztam, igazából nem fagy meg semmi, de szinte semmit nem lehet rajta beállítani... szerinted nem lehet rajta beállítani a DDNS-t? akárhogy kerestem nem találom!
szóval az eljárás:
1. szólok az ISP-nek hogy rakjanak vissza publicra
2. beszerzek egy routert ami támogatja a DDNS-t (csak ha ez a Tenda nem viszi...)
3. routeren beállítom a noip szervert DDNS-nek
4. letiltom az UPNP-t routeren
5. fix ip-t adok a NAS-nak
6. kézzel beállítok 40000 feletti értéket a routeren a különböző protokolloknak
6a HTTP
6b FTP
6c torrent
7. ezt megadom a NAS beállításaiban is (ezt tudtommal csak az upnp fülnél lehet módosítani)
8. lefuttatom a myzyxelcloudout az új értékekkel
9. beszerzek valami appot telefonra, ami kezeli a NAS FTP elérését (sztem vmi fájlkezelő tudja)ez így megállja a helyét?
köszi
-
ViZion
félisten
válasz fogtunder #21191 üzenetére
+1
Én purple-t vettem, ez a "fő" korong, mellette a red, ami a backup (szépen le is kapcsolja). Előtte a RED a PC-ben volt, sebességgel gondja ott sem volt, NAS-on is másoltam rá/róla, nem tapasztaltam hibát, lassulást.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
cstomee
tag
válasz fogtunder #21181 üzenetére
Aha, így már értem. Tehát ha a kliens TV/mobil támogadja a formátumot akkor a NAS csak adatot továbbít.
Igen, én is a Synology felé hajlok a DSM miatt is, a live demója tetszik eddig. Építéshez nincs meg a megfelelő tudásom, mármint szoftver részről. Bár a Xpenology topicot is olvasgatom de így kezdésnek szerintem maradok az outofbox megoldásnál.
Akkor a DS216+II + WD RED tuti jó választás számomra?
Köszi!
Alex91
Köszönöm! -
Patice
nagyúr
válasz fogtunder #21154 üzenetére
Egyes modern Celeronokban (Apollo Lake) - meglepetésemre - engedélyezve van a VT-D (ami korábban csak Core i5-től felfelé volt elérhető desktop prociknál).
Az elérhető Asrock J3455-ITX lapon ugye van 4 SATA csati ebből kettő natív, azaz nem adható át VT-D-vel, de a külön ASMedia vezérlőn lógó kettő viszont igen.
[ Szerkesztve ]
Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
Delfi
tag
válasz fogtunder #21140 üzenetére
Rendben van, elnézésedet kérem, biztos túlreagáltam a dolgot.
A válaszok valóságtartalmát nem vitattam, csak nem találtam bennük használható információt. Az általános válaszokkal az a gond, hogy a hol vagyok kérdésre is tökéletesen jó válasz a Föld bolygón, de megköszönni nem fogja az illető akinek mondod. Most nem mennék egyesével végig a kapott válaszokon, de kb. ugyanezt éreztem, amikor megkaptam őket.
Nem tudok microservert választani, mert nem tudom olyan helyre tenni ahol senkit sem zavar a zúgása és még be is tudnám kábelezni. Így maradt a gyári NAS, pedig az általad javasolt gép tetszik nekem és a pénztárcámnak is.
-
Delfi
tag
válasz fogtunder #21137 üzenetére
Nem hiszem, hogy vissza kellene bármiből is vennem, mert nem arcoskodtam.
Részemről logikus elvárás, hogy ha a topikgazda hozzászól a kérdésemhez, akkor ne valami hülyeség miatt tegye, hanem adjon választ. A linkelésnek abszolút semmi lényege sem volt egy pár bejegyzéssel fentebbi kérdéshez, csak jeleztem, hogy arról beszélek.
Mindenesetre nekem inkább az tűnik arroganciának, hogy azt fontosnak érzed, hogy beszólj egy formai vacakért aminek semmi lényege sem volt az adott szituációban, de információt nem közöltél. Tulajdonképpen feleslegesen pazaroltad a szabadidődet, de legalább rúgtál egyet belém. Már megérte, nem?Nem kértem, hogy próbáljatok ki eszközöket, de a fórum többi részén ha valaki "milyen XYZ-t vegyek?" topikot nyit vagy felügyel, ott bizony válaszolni szoktak a kérdésekre. És bizony, aki folyamatosan olvassa a topikot - lévén ő a "gazdája", az felcsipegeti a sok-sok információt ami ott megjelenik. A kérdező nem fog 4000 oldalt végigolvasni(speciel én elég sokat átolvastam belőle) mert tele van olyan információval amivel nem tud mit kezdeni, mert nem neki szól.
Még csak azzal sem vádolhatsz, hogy nem voltam türelmes, vagy nem próbáltam meg kellőképp körülírni, hogy mit szeretnék és miért, valamint érezhető, hogy próbáltam összekaparni valami infót a kérdezés előtt is, hogy lehetőleg ne kérdezzek nagyon triviális dolgokat.
Mélységesen lehangoló az, amikor megírsz egy normális kérdést és semmitmondó párszavas hülyeséget kapsz vissza vagy csak simán belédkötnek. -
capafog23
őstag
válasz fogtunder #21070 üzenetére
Multibit: Ezek 100k körül vannak, annyit nem szeretnék azért rászánni.
fogtunder: Az a baj ezzel az építés dologgal hogy nem igazán értek a linuxhoz, csak annyira amennyi kellett hogy mókoljam a DNS-320-at.
interstate76: Úgy vagyok vele ha már pénzt adok ki érte akkor egy olyan eszközt veszek ami erre a célra van kitalálva, és végeredménybe neked jól működik ez a laptop dolog, de az nem erre lett kitalálva.
Most találtam rá erre a WD My Cloud-ra mi a véleményetek róla?
Youtube videókba azt írják hogy teljesen halk, csak akkor ad ki hangot amikor valaki használja a vinyókat. -
rizso
addikt
válasz fogtunder #21066 üzenetére
Kosz a tippet, elegnek tunik leiras alapjan
Ceges cumok nem biztos, hogy lesznek rajta, ha megis, az is max par szam MB, nagyon max par giga, de valoszinuleg csak otthoni felhasznalas lesz.
Eladó cuccok: Panasonic Lumix 25/1.7 m4/3 objektív | új iPhone 15 Pro Max "padlizsán" színű bőr tok | fekete Samsung S21 Ultra Smart View tok (pár alkalommal használt) | Samsung Wireless Dual charger | D-Link DIR-860L router
-
Devilstudio
tag
válasz fogtunder #21055 üzenetére
Na kérem elmentem egyik ismerősömhöz.
Laptopon futott a webes felület azon belül is az erőforrás figyelő.
Smart tv bekapcs plex futtat.
480p sima liba 4% procihasználat.
720p flottul megy 6% procihasználat. Nem akad l, nem fagy.
1080p-nél a proci felugrik 99%-ra. Fagy, akad, tölt.
Na de teszteltem másik 1080p sorozatot ami meg 6%-8% procihasználat mellett ment gyönyörű szépen.Szerintetek érdemes lenne váltani egy kicsit erősebbre?
QNAP TS-253A-4G QTS-Linux Combo NAS
22k több de 4gb ram dupla lan és quad proci.#Patice Ahol most teszteltem ott 30/1 a net.
[ Szerkesztve ]
Az adatvédelem halott, és a szociális média tartja a dohányzó fegyvert.
-
Multibit
nagyúr
-
Raypapa
tag
válasz fogtunder #21002 üzenetére
Igen, de erőteljes Zyxel szponzorációt érzek az erőben, ezért gondoltam másokat is megkérdezek... (Ez nem azt jelenti, hogy az nekem nem jó, de ha épp nem olyat kapok, akkor milyen lehet még jó?)
...és ha már a Zyxel NAS326-ot ajánljátok, akkor a 325 v2 nem jó? Mi a különbség? Köszi![ Szerkesztve ]
-
aktív tag
-
scream
veterán
válasz fogtunder #20955 üzenetére
Meg a RAM bele ótvar drága.
Amúgy és is még mindig filózom, mert azért mégiscsak tudnék fogni ~62ezret, cserébe lenne egy erősebb hw-s (igaz kb 3x akkora a TDP-je a HP-nak) jobban bővíthető gépem.
Hangügyileg hogy teljesít nálad a Gen8-as? Mondjuk a Qnap-odhoz hasonlítva.
Mennyire lehet benne ventilátort cserélni (ha túl hangosnak gondolnám a gyárit?), HDD-k mennyire rezegtetik meg a házat, mennyire jön ki belőle a HDD motorok zúgása? (Sajnos elég háklis vagyok a hangokra)
Ütemezett power on/off-ot tud a BIOS? Azt tudom, hogy Xpenology-val nem megy.
Illetve van preferált beszerzési hely? Vagy éppen ahogy HA-n találni?
-
scream
veterán
válasz fogtunder #20925 üzenetére
Én olyat olvastam, hogy a QuickConnect is megy (2016 márciusi cikk volt), vagy azóta valamit szigorított rajta a Syno és már nem lehet használni?
Illetve ugye ez a regisztrációs kártya nem kötelező a hivatalos terméktámogatáshoz (ami angolul van) illetve a garanciához?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LEGO klub
- iPhone topik
- Asszociációs játék. :)
- Milyen videókártyát?
- Red Dead Redemption 2 (PC)
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kompakt és jól szellőző alumíniumházzal indítja a jövő évet az Antec
- Parfüm topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest