Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Kérdezés előtt olvasd el az összefoglalót, de minimum a "Gyakran feltett kérdések" bekezdést!
A topik célja, hogy segítsen eligazodni a hálózati adattárak piacán. Mivel a NAS-sal kapcsolatos igények rendkívül sokfélék lehetnek, a lehetséges megoldások között is igen komoly eltérés lehet árban, teljesítményben, kényelemben és rugalmasságban egyaránt.
Az összefoglalóban összegyűjtöttük a legfontosabb alapinformációkat, és az egyes lehetőségek rövid bemutatásával igyekszünk segíteni, milyen irányba induljon el a leendő NAS-tulajdonos.
Új hozzászólás Aktív témák
-
rizso
addikt
válasz Multibit #23343 üzenetére
Igen, néztem én is, hogy nem mai darab. Sok mindent nem tudok róla, csak ajánlották, állítólag 6TB HDD-vel, de hogy milyen(ek), milyen állapotúak, passz, elmondás alapján "gyári" konfiguráció.
Mennyit érhet így HDD-vel, ha hibátlan?
Alex91, akkor nem is kell, ha nem leszek szebb Viccen kívül, ami érdekelne, hogy esetleg filmek streamelésénél van-e tapasztalható előny, ami miatt jobb lenne a 212p-nél (amivel amúgy nincs sok gondom, ha elindul a film, akkor szépen megy vele, nem akadozik).
Eladó cuccok: Panasonic Lumix 25/1.7 m4/3 objektív | új iPhone 15 Pro Max "padlizsán" színű bőr tok | fekete Samsung S21 Ultra Smart View tok (pár alkalommal használt) | Samsung Wireless Dual charger | D-Link DIR-860L router
-
rizso
addikt
Sziasztok!
TS-212p-t megérné lecserélni egy TS-259 PRO+-ra? Otthoni felhasználás esetén éreznék előrelépést?
Eladó cuccok: Panasonic Lumix 25/1.7 m4/3 objektív | új iPhone 15 Pro Max "padlizsán" színű bőr tok | fekete Samsung S21 Ultra Smart View tok (pár alkalommal használt) | Samsung Wireless Dual charger | D-Link DIR-860L router
-
rizso
addikt
válasz fogtunder #21066 üzenetére
Kosz a tippet, elegnek tunik leiras alapjan
Ceges cumok nem biztos, hogy lesznek rajta, ha megis, az is max par szam MB, nagyon max par giga, de valoszinuleg csak otthoni felhasznalas lesz.
-
rizso
addikt
Sziasztok!
Ismerős akar venni egy NAS-t, alábbi paramétereknek kellene megfelelni:
- ár kb 40-60e körül
- két HDD hely
- magyar nyelv előny
- minél egyszerűbb beállítás, kezelhetőség
- felhasználás: a belerakott HDD két részre lenne osztva, az egyik része tök átlag otthoni felhasználás helyi hálón keresztül (illetve ezt kívülről/távolról is el kellene érni), a másik fele pedig céges adattárolásra lenne külső hálózatos eléréssel - illetve lenne egy kisebb partíció is google drive szinkronizációra elkülönítve
- ami fontos lenne, hogy a céges partíciót csak a cég dolgozói lássák, a privát fájlokat meg csak otthon az ismerős és a család, tehát teljesen legyenek külön hozzáférhetőek - bár gondolom ez megoldhatóMit érdemes venni? Nekem egy Qnap 212p van, de szerintem jövőre nézve érdemes kicsit komolyabbat nézni
-
rizso
addikt
Sziasztok!
Szerintetek mitől lehet ilyen siralmas a másolás NAS-ról gépre, vagy éppen gépről NAS-ra? Qnap TS-212p, router D-Link DIR-860L, a gépben AC-s wifi.
-
rizso
addikt
Sziasztok!
Kicsit off, de hátha valaki tud segíteni.
Adott egy Qnap 212p és a Transmission. Azt akarom megcsinálni, hogy Transmissionhöz legyen két külön user, és az adott felhasználók csak a saját torrentjeiket lássák. Van erre mód?
Másik kérdés: Transmissionön belül van rá mód, hogy én határozzam meg a letöltési helyet torrentenként? most mindent a download/transmission/completed mappába tölt, és szeretném, hogy mondjuk a filmek/zenék/játékok/stb külön legyenek ott, ahol én akarom
-
-
rizso
addikt
Sziasztok!
Megjött a kis QNAP TS-212p meg hozzá a WD Red. Van itt olyan fórumtárs, aki jártas a QNAP NAS-ok lelki világában, és türelme is van néha foglalkozni egy kezdő nassolóval?
-
rizso
addikt
Sziasztok!
WD Red mellett alternatívának milyen lenne pl. az alábbi két HDD?
Seagate ST3000DM001 3TB
Western Digital WD30EZRX 3TBKicsit lennének drágábbak a 2TB RED-nél (1-2e a különbség), viszont 4-5000-rel olcsóbbak a 3TB RED-nél.
-
rizso
addikt
Sziasztok!
QNAP 212P mint első NAS mennyire ajánlott? Gondolok itt arra első körben, hogy mennyire egyszerű bekonfigolni, használni - a hardver ahogy látom rendben lenne, és nagyjából a vélemények is pozitívak róla
-
rizso
addikt
Az fasza
Tegnap este hazavittem, hogy kipróbáljam, mennyire használhatatlan, de nem volt még időm foglalkozni vele (alapból Win10 blokkolt minden D-Link szoftvert, amit telepíteni akartam).
Vittem mellé még egy DIR-860L routert is, és bár nem egy NAS, de egy HDD-t rá lehet dugni, és elérem a hálózaton lévő eszközökről, szóval ameddig nincs NAS, a semminél jobb
Lehet kipróbálom azért, de valószínűleg másik NAS lesz majd 30e alatt...
[ Szerkesztve ]
-
rizso
addikt
válasz krealon #17117 üzenetére
Bolti árnál olcsóbb lenne, de nyilván nem ingyen
AZért írtam, mert ilyenem van készleten, nem kellene nagykertől rendelnem másikat De ha azt mondjátok érdemes másikat rendelni, akkor nyilván megér egy kis nagyker lista átnézést
-
rizso
addikt
D-Link DNS-320L-ről mi a véleményetek? Csak mert egy ilyen lenne kéznél is, csak HDD-t kellene belepattintani
-
rizso
addikt
Köszi, mindenképpen hasznos beszámoló Én is úgy érzem, hogy nem lennék egy power user, akinek spéci cuccra van szüksége, tök alap felhasználásra kellene, vagy inkább úgy mondom, arra kell, amire való egy otthoni NAS.
-
rizso
addikt
Sziasztok!
NAS noobként szeretném a segítségeteket kérni
Nincsenek nagy igények, amikre használnám/használnánk:
- 2 laptopról, 2 telefonról, 1 TV-ről kellene elérni otthon a rajta tárolt adatok
- tudjon torrent klienst futtatni
- FHD tartalmak gond nélküli streamelése (ehhez gyanítom nem árt majd egy jobb routert beszerezni)
- távoli hozzáférés laptopról vagy akár mobilról (pl. munkahelyemről elérjek 1-1 fájlt, ha szükségem lenne rájuk)
- 0-24 működést bírja gond nélkül
- minimum két merevlemezt fogadjon, és jó lenne rajta korábbi 2,5" HDD-k fogadása miatt legalább 2 USB csati isNem tudom mennyire életszerű, reális dolgok, amiket leírtam, de írok egy gyakorlati példát is: páromnak van egy kis gépe 128GB SSD-vel, ami adattárolásra nem valami sok. Le akar tölteni torrenten keresztül egy FHD filmet, azt egyből a NAS-ra mentené, és utána onnan bármikor elérné - legyen az a gépe, vagy telefonja, vagy akár az én gépem/telefonom, vagy éppen a TV. Ja és igen, ha pl. elutazunk vidékre szülőkhöz, akkor onnan is elérjük a fájlokat
Árban nem tudom mennyit érdemes erre áldozni (nyilván szeretném lehetőségekhez mérten minél olcsóbban megúszni), meg azt sem tudom biztosan, hogy mennyire reális, amiket írtam, de talán érthető, hogy mire lenne szükségem
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemlámpa, zseblámpa
- Xbox tulajok OFF topicja
- Tőzsde és gazdaság
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Politika
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Rövid videón a Lost Soul Aside
- Autós topik
- További aktív témák...
- Apple Watch Series 7 45mm Midnight Aluminium Case, GPS
- Xerox 106R04349 Dualpack fekete
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- Gamer Pc eladó! 32GB RAM/Ryzen 5 5600/ 1TB SSD/ 5700XT/ RGB-s ház
- Panorámás Gamer PC! i7-8700/GTX 1070 Ti 8GB/16GB RAM/512GB+128GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest