Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Kérdezés előtt olvasd el az összefoglalót, de minimum a "Gyakran feltett kérdések" bekezdést!
A topik célja, hogy segítsen eligazodni a hálózati adattárak piacán. Mivel a NAS-sal kapcsolatos igények rendkívül sokfélék lehetnek, a lehetséges megoldások között is igen komoly eltérés lehet árban, teljesítményben, kényelemben és rugalmasságban egyaránt.
Az összefoglalóban összegyűjtöttük a legfontosabb alapinformációkat, és az egyes lehetőségek rövid bemutatásával igyekszünk segíteni, milyen irányba induljon el a leendő NAS-tulajdonos.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tibi970307
tag
válasz fogtunder #21867 üzenetére
Pont ez a gond. 4db 1TB-os, 1db 3TB-os. Valószínűleg azért vett külsőt, mert a számítógéphez még annyira sem ért, hogy a belsőt beszerelje.
Meg van neki osztva egyébként, hogy melyiken mi van. Lényegében 3db, amit tényleg használ állandóan multimédiára, tehát ennyi biztos, hogy rá lenne dugva. Egyikre csak filmek, másikra csak koncert, 3. pedig vegyes. A lejátszója egy Popcorn multimédia lejátszó, jelenleg mindig kihúzza azt a külső merevlemezt, amelyikről nézni akar valamit és bedugja a Popcorn-ba. Ezt akarjuk elkerülni most.
Az ajánlást köszönöm, megnézem mindegyiket és kipróbáljuk. Lehetőleg online rendeljük, így ha a külső merevlemezekkel nem jó megoldás, akkor tudunk élni az elállás jogával.
-
tibi970307
tag
Sziasztok!
Keresnék otthoni használatra NAS-t ismerősömnek. A legfontosabb, hogy van neki 5db külső merevlemeze, amiktől már nem szívesen válna meg, így fontos lenne, hogy ezeket is csatlakoztatni lehessen rá (egyszerre). Ez megoldható egy külső tápellátású USB HUB-bal?
Ezen kívül menne még bele egy belső merevlemez is, 3,5"-os.
Ilyen igényekre van megfelelő típus?
-
tibi970307
tag
válasz fogtunder #19439 üzenetére
Köszönöm a választ!
Igazából jelenleg a külső HDD-s dolog azért nem a legjobb, mert ha kicsit megmozdul az USB csatlakozó, akkor már a gép úgy érzékeli, mint ha kihúznám és akkor mehet a torrentek újraellenőrzése. Ami egy NAS-nál plusz opció lenne, hogy mehetne a torrent 24 órában, azon lenne nyomtató megosztás és mindenki elérné a tartalmát. Másik lehetőségként felvetődött az is, hogy egy belső 2,5" merevlemezt vegyek a notebookba, csak a NAS előnyeit így elveszteném.
Először is érdekelne, hogy milyen összegből lehet kihozni egy olyan koncepciót, ami nekem már megfelelne. Ha ez a plusz költség számomra még emészthető, akkor belevágnék. NAS esetén jó lenne nekem a használt is. A legolcsóbb lehetőség a Zyxel? Mert nem túl sokat lehet találni a piacon sajnos. 1TB bőven elég lenne, a merevlemez kihozható 10eFt-ból. Plusz 20eFt-ot még rászánnék a NAS-ra.
-
tibi970307
tag
Sziasztok!
Csak az összefoglalót olvastam el, böngészni jelenleg nincs időm.
Az én esetemben egy külső, USB3-as Samsung HDD-t kellene hálózati filemegosztásra használni.
Fontos lenne, hogy csendes legyen és legyen torrent kliens. Ezen kívül még BD50-es filmeket is nézek, tehát az olvasási sebességnek erre elegendőnek kell lennie. Amiről elérném az egy notebook és egy házimozi erősítő, amivel zenéket szeretnék lejátszani (támogatja a DLNA-t, AirPlay-t, tehát ez megoldható az erősítő részéről).Én elsősorban egy RaspBerry Pi-ra gondoltam. Nem tudom, hogy mennyire szolgálná ki szerintetek az igényeimet? Ha nem elegendő, akkor mit javasoltok helyette? Az összefoglalóban lévő Zyxel nekem felesleges, nem raknék bele belső HDD-t.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ukrajnai háború
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Elemlámpa, zseblámpa
- 3D nyomtatás
- Feltörték a PROHARDVER!-es regisztrációmat! (vagy elvesztettem a belépési emailcímet, 2FA-t)
- Home server / házi szerver építése
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Tőzsde és gazdaság
- Milyen monitort vegyek?
- Suzuki topik
- További aktív témák...
- Apple Watch Series 7 45mm Midnight Aluminium Case, GPS
- Xerox 106R04349 Dualpack fekete
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- Gamer Pc eladó! 32GB RAM/Ryzen 5 5600/ 1TB SSD/ 5700XT/ RGB-s ház
- Panorámás Gamer PC! i7-8700/GTX 1070 Ti 8GB/16GB RAM/512GB+128GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest