Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Kérdezés előtt olvasd el az összefoglalót, de minimum a "Gyakran feltett kérdések" bekezdést!
A topik célja, hogy segítsen eligazodni a hálózati adattárak piacán. Mivel a NAS-sal kapcsolatos igények rendkívül sokfélék lehetnek, a lehetséges megoldások között is igen komoly eltérés lehet árban, teljesítményben, kényelemben és rugalmasságban egyaránt.
Az összefoglalóban összegyűjtöttük a legfontosabb alapinformációkat, és az egyes lehetőségek rövid bemutatásával igyekszünk segíteni, milyen irányba induljon el a leendő NAS-tulajdonos.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ed Parker
nagyúr
közben megjött nekem is a syno ds 413j, a cucc hangtalan,az első formázás elég lassú.
a felület egész jó,rengeteg funkcióval. -
krealon
veterán
"Azért kérdeztem mert a ZyXEL NAS max 10 aktív torrentet tud futtatni."
..., ha nem teszel ra FFP-t es Transmissiont.
-
Legolas91
csendes tag
Sziasztok!
NAS-t lehetne használni TS3 szerver futtatására? (Linuxra fel lehet tenni úgy láttam.)
Ha igen, milyet ajánlanátok, ami emberi árban van és tudja közben a torrentet is?Üdv:
Lego -
Criton
veterán
Ez akkor szerintetek az említett célokra megfelel?
-
Danniel
tag
Sziasztok!
Jól gondolom, hogy ez ennyiért jó vételnek minősül?
[link]Szokásos felhasználás:
- torrent (nem agyba-főbe, hanem lekorlátozva, ésszel)
- adattárolás, fontosabb privát cuccok tárolása (családi képek, stb...)
- 24/7
- médialejátszás (nem dlna, hanem nsa310 -> ethernet -> tplink 1043nd -> ethernet -> wdtv) ez a leghangsúlyosabb!Köszi előre is!
http://www.flickr.com/photos/cirmidesign/
-
lacos001
senior tag
válasz Statikus #5178 üzenetére
Gizdázás résszel egyetértek.
Olcsóbb van,de direkt ....,neki leirtam nem nyilvánosan.Én is Synology-t akartam venni,ebbe a márkába voltam szerelmes,csak körbejártam a témát,olvasgattam és nem ezt vettem.Nem kell szerintem részletezzem,hogy miért,de a legkevesebb a pénz elhiheted.
(#5179) Ed Parker még retina mekkbúk
(#5182) Ed Parker Semmi gond nincsen vele.
[ Szerkesztve ]
-
tobias40
veterán
Netgear RND4000EUS
ez milyen vétel?
Nem sok mindent találtam róla...Üdv!
-
Ed Parker
nagyúr
válasz Statikus #5178 üzenetére
Gizdázás az, amikor valami gyökér megveszi 200k-ért megjelenés éjszakáján az ifónt és mivel egyébként csóró a gyerek, de kell a látszat, nem beszél rajta havi 2e ft-nál többet, mobilnetre nem tellik, így beül a mekibe és a starbucksba ingyenwifizni 3-4 órán keresztül egy minikóla mellett 200-ért...
Na ez a gizdázás szerintem.ezt már csak retina macbook-kal lehet überelni,élő példa 4-en,senki nem csinált rajta semmit,de a látszat és az irigykedő szemek megvoltak
-
Statikus
senior tag
válasz lacos001 #5176 üzenetére
Miért gizdázás, ha valaki szereti a minőséget, a stabil hw-t, a jó supportot, a negyedévenkénti garantált frissítést, azt, hogy a kezelőfelület egységes, a legolcsóbb eszközben is ugyanaz van, mint a soklemezes többszázezer forintos cuccokban, sőt a tavalyelőtti modellen is a mai fut...
Gizdázás az, amikor valami gyökér megveszi 200k-ért megjelenés éjszakáján az ifónt és mivel egyébként csóró a gyerek, de kell a látszat, nem beszél rajta havi 2e ft-nál többet, mobilnetre nem tellik, így beül a mekibe és a starbucksba ingyenwifizni 3-4 órán keresztül egy minikóla mellett 200-ért...
Na ez a gizdázás szerintem.Ha megteheti, kihasználja, vagy csak igénye van a minőségi NAS-ra nem kell fikázni, irigykedni, hogy esetleg neked csak valami olcsóbbra tellik.
Nem akartalak megbántani, lenézni, fikázni, csak ez a fórum nem erről szól - szerintem.
-
Criton
veterán
válasz lacos001 #5176 üzenetére
torrenten kívül ugye amire még használnám, ftp, sql, web stb... vagy szerinted mi az ami ezeknek az igényeknek megfelelő? Természetesen nem gizdázni akarok, vagy amire még gondoltam, hogy ha nem NAS akkor Asus RT-N66U meg a mostani 1.5TB HDD optware-el. De egy NAS gondolom erősebb hardverileg mint egy router.
-
Criton
veterán
Pénteken jön meg a málna, szóval szerintetek otthoni használásra ez megfelel minden téren?
0-24 torrentezésre kéne (jó le és feltöltési sebesség), Film megosztás ( lehetőség szerint DLNA), fotók tárolására, kis otthoni web/ftp szerver üzemeltetés, dyndns támogatás stb... kevés fogyasztás.
-
Statikus
senior tag
válasz Dr.FantastiK #5173 üzenetére
Ebbe is ugyanúgy kell proci, ram, hálózat, usb vezérlés
Csak ez ennyi pénzért semmit nem tud, 30-ért kapsz egy NAS-t -
Dr.FantastiK
őstag
Naa, megneztem ugy hogy ki is probaltam az asszony ge'pe'n a FreeNAS -t.
Ratelepitettem egy USB kulcsra. tobb mint 2 Gb kell neki !
Mukodik, az igaz, de sokkal macerasabb bealitani ,, a Syno felulethez kepest..!a tobbi lehetseges 'versenyzo' amit egy HomeMade NAS-ra lehetne tenni meg ennel is gyengebb !
Egy komplett Linuxot ratelepiteni egy Desktop gepre..az meg mar inkabb nem megfelelo hogy allandoan bekapcsolva legyen ..
[ Szerkesztve ]
Main full time job : >>> The ultra fast money producer !!!
-
Multibit
nagyúr
-
Ed Parker
nagyúr
válasz Multibit #5166 üzenetére
Tkp en is szoftver miatt döntöttem többnyire ez mellett.
Mert a logika szerint egy hp mikroserver olcsobb lett volna, viszont ahhoz nincs mellékelve szoftver, tudom hogy van arra is több választék, de a zaj is fontos es a fogyasztás is, mivel folyamatosan menne.A ds 213-at néztem, de az amivel jobb ill. többet tud, az számomra lényegtelen, ezért lett inkább a 4-es.
Elvileg hétfőn kapom meg. -
Multibit
nagyúr
válasz Ed Parker #5165 üzenetére
Várom a beszámolódat a tapasztalataidról. Kérlek, az esetleges kedvezőtlen véleményedet se hallgasd el (pl. ha mégis kevésnek bizonyulna a vas)!
Én is 4 lemezes NAS-t szeretnék venni, de nálam még az sem dőlt el, hogy Synology vagy Thecus. A N4200ECO nagyon tetszik. Árban kedvezőbb, mint egy hasonló kiépítésű Syno, viszont a Synology-nak a szoftvere jobban bejön.[ Szerkesztve ]
-
dani3l
őstag
válasz Dr.FantastiK #5163 üzenetére
-
Dr.FantastiK
őstag
aztan vegul milyet vettel ?
ja olvasom DS213.
Egyebkent azt olvastam mas helyeken hogy ha peldaul bealitasz egy syslog server-t ,, ott is kilyon a 64-bit elonye,, mert tud 400 log per secundum _vs_ 50 a 16 bites.....
[ Szerkesztve ]
-
dani3l
őstag
válasz Ed Parker #5161 üzenetére
Mielött megvettem a nast en is nezegettem az összehasonlito teszteket (be is linkeltem anno, de most nincs kedvem megkeresni), legfökeppen a titkositasnal jön ki a 2magos floatingpoint proci elönye, sima egyszerü felhasznaloi müveleteknel elenyeszö a különbseg pl a 2x1 illetve az 1x2 GHz-es processzorok között.
-
-
Statikus
senior tag
válasz Ed Parker #5159 üzenetére
Nem tudom, hogy ilyen "kis" igényeknél van e bármi előnye a 64 bitnek.
Biztos, hogy gyorsabb, jobb, a dual procihoz biztos jobban megy.Otthoni, nem hardcore használatra szerintem egy sima egylemezes j széria is bőven jó.
Aztán vannak igények, felfelé.
Nem azt mondom, hogy az egylemezes j a trabant kategória, de mondjuk egy alsókategóriás VW-el egyenértékű, a + -os pedig egy Volvo.
-
Ed Parker
nagyúr
válasz Dr.FantastiK #5158 üzenetére
Nem mindegy?
Es miért nem? -
Dr.FantastiK
őstag
egy kis olvasnivalo ,, azoknak akik Synology NAS vasarlasan torik a fejuket ,, es a Hardvare parameterek szerint probalnak donteni ,, ( mint EN is ) ::
http://forum.synology.com/wiki/index.php/What_kind_of_CPU_does_my_NAS_have
ui.
Nem mindegy hogy a memo 16 bit vagy 64 bit. ...Main full time job : >>> The ultra fast money producer !!!
-
Ed Parker
nagyúr
válasz daniel2121 #5156 üzenetére
Kb hétfőn kapom meg.
-
Ed Parker
nagyúr
válasz daniel2121 #5154 üzenetére
azt majd akkor tudm megmondani ha be lesz üzemelve.
remélem én is hogy jó lesz. -
Ed Parker
nagyúr
válasz daniel2121 #5152 üzenetére
igen,mert pont abba goondoltam bele,hogy a 4 lemezesben tudok egy raid 1-et csinálni és a maradék helyre meg 2 merevlemezt belepattintok és az egyik torrent a másik meg amolyan átmeneti.
ezt 2 lemezessel nehezebb és a jó abból ugyanennyibe kerül. -
Statikus
senior tag
válasz Elemental #5150 üzenetére
Nem muszáj wifis syno 80e-ért, lehet bármi, ami képes egy usb-s wifi donglet kezelni és programozható a bekapcsolás, a backup, az email majd a kikapcs
Léteznek lan-sata dobozok, de azzal az a baj, hogy hogyan kapcsolom be távolról.
Ha megoldható lenne egy WOL, akkor simán a Syno másolná rá a cuccokat. -
Statikus
senior tag
válasz Dewildoe #5148 üzenetére
Igen, az első cikkben kb-ot ír, azaz kilobitet, amit én linkeltem 450-es wifi tesztet az már kB-ot, azaz kilóbájtot.
Az első az elírás, a 17000 kB a helyes, azaz kb. 17 MB, ami még mindig nagyon messze van az elméleti 450/8-hoz képest, de szerintem már igenis jó sebesség.
A g-s wifi 56kB/s, ami 7 MB/s, ehhez képest 2,5x sebesség. -
Dewildoe
csendes tag
-
Statikus
senior tag
válasz Dr.FantastiK #5143 üzenetére
Ezt nem értem.
Te tudsz n-es wifin 20 megabájt / mp-el másolni és szerinted problémás az n-es wifi sebessége?
Így 50mp 1 GB átmásolása.
Nem értelek. Azt írtad korábban, hogy lassú lenne wifin backupolni.450 MBit = 56,25 MB/s elméleti sebesség, Így kb. 20mp lenne 1 GB. Ezt írtam korábban is.
-
-
Statikus
senior tag
válasz Dr.FantastiK #5141 üzenetére
20 Megabit? Hát az nagyon karcsú, ott valami gond van, vagy zavarnak a szomszédok.
Másik sávra váltottál már? -
Dr.FantastiK
őstag
nalam peldaul az N-es wifi nem megy 20 Mega-nal gyorsabban ...
-
Statikus
senior tag
OK, mondjuk nem tud max sebességet, mert a sufni routertől kb 5m-re esne + 1 fal.
De mint írtam, pár 100 mega nem mennyiség, amit szinkronizálni kell, csinálja felőlem akár 1 óráig is, nem zavar.
A napok 99%-ában hajnali 4-kor nem használom a gépet, 4-5 között simán megoldható zavartalanul a backup.http://prohardver.hu/teszt/netgear_n900_wi-fi_csucssebessegen/proba.html
A tuti az lenne, ha a wifi nélküli egylemezes syno (112) usb-jébe lehetne dugni ilyen 450-es wifit.Azért nem olyan nagyon rosszak azok a 450-es eredmények az első oszlopban.
[ Szerkesztve ]
-
dani3l
őstag
válasz Statikus #5137 üzenetére
Aham, ezeket az adatokat optimalis esetben valami legüres terben meg akar figyelembe is lehetne venni, egyebkent a 450-es n-es wifidnek legjobb esetben kb a negyedevel/ötödevel lehet szamolni es akkor meg nem vettük figyelembe, hogyha kiteszed a sufniba ami nem közvetlen a haz mellett van, jo ha hozza a tizedet..
Raadasul nem is beszelve a meteorokrol, mert az viszi a sufnit is..
Mondjuk 5GHz-en talan valamivel jobb lehet a helyzet.
[ Szerkesztve ]
-
Statikus
senior tag
válasz Dr.FantastiK #5136 üzenetére
Úgygondolom, mivel teljesen automatikusan üzemelne, nem számít az idő, ésszerű határok közt.
Mivel nem 3 terrányi cuccot kell naponta lementeni, max néhány 100 megát, max gigát, 1 óra alatt akár egy g-s wifivel is lemásolná.
Ennél azért kicsit jobb már a technológia.
2,4GHZ / n legrosszabb esetben is 225MBit, jó esetben 450.
A routerem tudja a 450-et, így pedig már elég gyors is.450-nél 56 MB/sec- el 20mp alatt kész egy giga.
De mondjuk nem tud ennyi és minden zavarja a wifit, legyen 10 perc a másolás. Ennyi azt hiszem nem számít soknakA mypassportot te dugod rá, másolgatsz rá, majd elviszed valahova.
Amit én írtam az egy automata tuti biztonsági mentési lehetőség, ha van rá keret akkor szinte tökéletes, ha nincs, akkor passport manualisan.http://www.synology.com/products/spec.php?product_name=DS213air&lang=enu#p_submenu
-
-
Dr.FantastiK
őstag
-
Statikus
senior tag
válasz Dr.FantastiK #5132 üzenetére
maximum különböző letöltési feladat - talán helyes fordítás
Ebből nekem az jön le, hogy torrentek, sima file letöltések összesen.
Őszintén, kinek van akkora sávszéle, hogy 50-et egy időben párhuzamosan ki tud szolgálni?
Még a 30 is sok.
utorrent jelenleg kinél hogyan van beállítva? Biztos, hogy nem 30-50 torrent egyidejű downloadra, semmi értelme nem lenne. Mondjuk 50db film egy időben jön 50 megabites sávon. Mindegyikre jut max 1 megabit, azért ez elég karcsú...
Szerintem sokkal célszerűbb maximálni 3-4-ben, amikor befejezte fél-1 óra múlva, jön a következő adag.
Hamarabb nézheted a filmet, nem kell napokat várni, míg mind az 50 lejön teljesen.Én a kétlemezest támogatom, akár egy lemezzel indulva, később csak beraksz mellé egy újat.
Engem is meggyőztek a fórumtársak, majd én magamat, hogy felesleges az itthoni raid tükrözés egy synon belül. Külső winchire lementeni a synorol amiről kell biztonsági másolat, ennyi.
Jóval olcsóbb és elviheted akárhova víz-tűzbiztos páncélba is akár.Igaz én olyan biztonságon gondolkodtam, hogy egy wifi-s nas-t másik épületrészbe, kamrába beraknék túlfesz és ups védelme mellett - elrejtve a lekvárok mögé
Magától feléledne akár naponta is, leszívná a synoról a változást, küld egy mailt, hogy hiba nélkül megtörtént, majd kikapcsol.Betörő nem találja meg, elég durva lenne, ha tűz-víz esetén oda átterjedne és mindkét helyen megsemmisülne... Wifi miatt kábelezni sem kell, csak 220, az meg van általában minden helyiségben.
Egyedül a hőmérséklet, amit még meg kell oldani, télen nulla fok közeli állapotban nem túl egészséges a NAS-nak, a HDD-nek, nyáron max 35 fok, az még belefér.
Nem olcsó, mert egy wifis syno + hdd + ups is veri a 100e-t, de kinek mit ér meg a tuti biztonság.[ Szerkesztve ]
-
Dr.FantastiK
őstag
'' Nem tudom, a filmeket milyen minösegben tarolod, illetve hogy tarolod-e egyaltalan öket, de ha igen es mondjuk hd-ban, az egy lemezes szerintem eleg hamar keves tud lenni. Ket lemezesben sem kötelezö raidet hasznalni...''
a filmekbol a regebbieket nem tartanam meg, csak bekerulnek egy lista-ba hogy = 'lattuk'.
arra gondoltam hogy :
>ha egylemezes't veszek , es bele egy 2 TB lemezt, es meert van ugyebar a NAS-on USB 3-as csati...arra ratudom dugni a WD MyPassport -ot,, ha majd helyigeny merulne fe..Mert ez a Passport ugynezki GYORSABB mint egy Hard_disc ,, ugyanis mar felig van toltve es megis 90 - 100 Mega tempoval szaguld aa irasi sebessege !! + hogy meg lehuzhatom , elvihetem, szoval: mobilitas szempont ...
Na meg az is a valosag hogy mar fel vagy eggy ev mulva a mostani 213+ penzeert sokkal erosebb hardvert lehet majd venni ...
[ Szerkesztve ]
-
dani3l
őstag
válasz Dr.FantastiK #5128 üzenetére
Nem tudom, a filmeket milyen minösegben tarolod, illetve hogy tarolod-e egyaltalan öket, de ha igen es mondjuk hd-ban, az egy lemezes szerintem eleg hamar keves tud lenni. Ket lemezesben sem kötelezö raidet hasznalni...
Nekem a DownloadStationben most is 50 aktiv letöltest lehet egyszerre beallitani (aminek egyebkent semmi ertelme torrentnel sem, de a többszaz torrent egyidejü futtatasarol es hasonlokrol mar korabban leirtam a velemenyemet, meg az mar mindenkinek legyen a sajat dolga..).
De ahogy erzed, arra, hogy Neked mi kell, mas nemigen fog tudni valaszolni, csak Te. Persze ha belefer a keretbe, nyugodtan veheted a 213+-t, megbanni biztos nem fogod es biztos, hogy valamivel jobb, mint a sima, csak ha mondjuk - kicsit sarkitva - az a döntö erv, hogy a +-oson 50 letöltes mehet egyszerre mig a siman csak 30, akkor nem vagyok benne biztos, hogy az a Neked valo..
Mindenesetre en azt mondom, vedd azt, amelyiket tudod. Ha belefer a 213+, vedd azt. Csak ne felejtsd el hozzaszamolni a vinyo arat is meg.
Statikus: Az egyidejü letöltesi feladatokra vonatkozik. Tehat ha be van allitva max 10re, akkor ha hozzaadsz 15 torrentet(/akarmit), akkor egyszerre 10-et kezd el leszedni, a többi varakozik, ahogy eggyel vegzett, elindul a soron következö.
[ Szerkesztve ]
-
Statikus
senior tag
válasz Dr.FantastiK #5129 üzenetére
Ezeket a különbségeket hol találtad leírva?
ws => vs = versus - nem kötekedés, csak így helyes
Ez a különbség a letöltés alatti fileokra-szálakra vonatkozik, vagy up-down összesen?
Összes szálat nézve ez semmi, download torrentenként sok, letöltési szálakra torrentenként elég, seedre kevés - valaki tegye tisztába légyszi, hogy mi mi
[ Szerkesztve ]
-
Dr.FantastiK
őstag
lejart ,, Na.
(B)Maximum Concurrent Download Tasks : 50 __ws__ 30 , a nem +.(/B)
Negymar pont ezert kelljen Transmission't rarakni ! !
-
Dr.FantastiK
őstag
Azert gondoltam hogy eleg lenne az 1 lemezes is, mert ugyis keszitek meg mashova is biztonsagi masolatot a fontosabb dolgokrol ... es ilyesmit tobbnyire ugysem a NAS-on tarolnek !
a NAS-ra menne :
-filmek
-zenek
-megosztas-ra szant kepek
-egy Blog
-esetleg egy sajat weboldal+++ ami meg nagyon fontos: a NAS intezne' a letolteseket, torrent, stb. Menne NONSTOP.
A keret maximum 213+ -ra elegendo..penz.
''Egyebkent minek a +-os, mit tud, amit a sima nem es szükseged van ra?''
peldaul : MaxConnection (FTP,, Torrent) 50 _ws_ 30 a nem 'plusszos'..
Nade csak azert vegyek 2 lemezest (sokkal dragabban) hogy Raid1-be duplikaljam az osszes cuccukat ? ?
[ Szerkesztve ]
-
dani3l
őstag
válasz Dr.FantastiK #5125 üzenetére
Hmm, NSA325 helyett kapasbol egy 213+?
Egyebkent minek a +-os, mit tud, amit a sima nem es szükseged van ra?
Btw. a kerdesre eleg nehez valaszolni, mivel az egyik egy lemezes, a masik pedig kettö, Neked kellene eldönteni, milyen kell (mar ha nem 212+-t akartal irni, ugye).Egyebkent nekem Syno DS213 van es teljes mertekben meg vagyok vele elegedve, a webes felület tenyleg nagyon jo.
[ Szerkesztve ]
-
Statikus
senior tag
válasz Dr.FantastiK #5125 üzenetére
Sima 213 nem sokkal lassabb, mint a 213+, viszont 20%-al olcsóbb.
-
Dr.FantastiK
őstag
Mar majdnem eldontottem, 99% , miutan vegigolvastam a legutobbi ~2000 hsz't ,, hogy veszek egy ZyXEL NSA325-t. ... mert ugy irtatok felole hogy boven eleg egy HomeUsernek..
Nade ,, miutan ratalaltam es atneztem a Synology DSM live DEMO-t ,,
itt : http://demo.synology.com:5000/webman/index.cgiaaaaa...hat ez valami Uber Brutal Total Menyorszag ! ! !
>>> Ez egy komplett Oprendszer.
>a zyxel 'Sparta'-i Admin interface-hoz kepest .... szvsz. Eg es Fold, => leirhatatlan ....
ugyhogy Synology forever ! !!!!!
-Mar csak azon agyalok hogy : DS112+ vagy a sokkal dragabb DS213+ ? ?
az iras olvasas sebesseg erdekel.. Mit szoltok melyik legyen ?
[ Szerkesztve ]
-
WinZol
aktív tag
válasz kircipeti #5117 üzenetére
A folyamatos szinkronizálásra RAID helyett nincs valami alkalmazás.
Olyan, mai figyeli, hogy a megadott könyvtárakban lévő állományokban volt el változás.
Ha igen, akkor végrehajtaná a szinkronizációt, azaz átmásolná a másik DISK megadott könytárába.Úgy gondolom, mint egy trigger progi.
Vagy ahogy pl. DLNA is működik. (Mint egy service alkalmazás)Ő is érzékeli a változást és azt követően analizál. (Csak itt nem analizálni, hanem másolgatni kellene)
És ez már majdnem olyan lenne mintha RAID-ed lenne.
(Tudom, hogy túlzással RAID, de szinte azonnali lenne és emberi beavatkozás mentes)Köszi
WinZol
[ Szerkesztve ]
-
Egon
nagyúr
válasz konyi79 #5121 üzenetére
Lehet hogy a routered topicjában jobban tudják a választ.
Dinamic dns vagy ddns beállítási lehetőséget keress, illetve virtual server/port forwardig-ot a port forwardolásához.
Regisztrálni nem a router-ben tudsz majd: ott csak jó eséllyel egy lenyíló menüben tudsz választani különböző ddns-szolgáltatók közül (pl. dyndns.org - ez sajna már nem ingyenes). Meg kell nézni, hogy milyen oldalakat támogat a router, utána rá kell keresni a neten, hogy melyik ingyenes, és ott regelni. A routerben utána a ddns-szolgáltatónál regelt login-jelszó párost kell megadni.[ Szerkesztve ]
"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
konyi79
addikt
Odáig megvan a webes közzététel a NAS-on, de a többiról fogalmam sincs hogyan kell.
TpLink WR1043ND routeren kellene ezek szerint belőni, de ilyen regisztrációs lehetőséget én nem találok a menüjében. Ha ebben tudsz segíteni, szívesen fogadom. Akár ide, más is okuljon, akár privátban.
Köszi. -
Egon
nagyúr
válasz konyi79 #5119 üzenetére
320-as alatt el tudom mondani, valszeg 310-es alatt is így megy.
Alkalmazások/Webes közzététel/Webes közzététel bekapcsolása/Kiválasztod az egyik nem publikált megosztást (könyvtár)/Alkalmaz
Ennyi a NAS. A többit a router-ben kell beállítanod (dinamikus dns, port forward). Ha nem megy kérdezz nyugodtan.
Nálam úgy van a megosztás, hogy a routerhez jár egy gyártói ddns (valami.asuscomm.com). Egy adott port van átirányítva port forward-dal a NAS IP-címére, így kintről a Http://valami.asuscomm.com:xxxx/MyWeb/public/ címen érem el a NAS public könyvtárát (valami helyett értelemszerűen a router kezelőfelületén keresztül regisztrált név, xxxx helyett pedig a port szerepel).
[ Szerkesztve ]
"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
konyi79
addikt
Nekem NSA 310 20/10 digi netet fullra kihajt, 1043-on keresztül. Nincs neki korlát beállítva, igaz mikor maxon szívják a seedet néha megakad a többi cuccon a net, de ritka. Viszont csak a gyári torrent kliens van rajta, szóval a 10db-os limit miatt letöltési maximum pár óra alatt lefut, újabb torrenteknél 1-2 nap esetleg míg 10 megával viszi fel.
-
XTaki
tag
ok
akkor marad a 'paraszt raid 1 '
csinalok 2 volume-t.
1T egyben az egyik diszken.
3T egyben a masik diszken.az erzekeny cuccokat az 1T-ra rakom, majd atmasolom minden este a masikra.
van erre kiepitett script futtatasi lehetoseg, elotelepitett program, letoltheto plugin?
jo volna egy backup program, ami csak a kolunbozetet masolna at...
XTaki
-
dani3l
őstag
Ismet lenne nekem is egy-ket lehet, hogy hülye kerdesem..
1. Ket lemez eseten elmeletben melyiken vannak nagyobb biztonsagban az adatok, amelyik folyamatosan megy, vagy amelyik többnyire nem megy, csak akkor pörög föl, ha eppen hasznalatban van. En az elsöre tippelek, meg mintha ezt is olvastam volna korabban, de kicsit akkor is fura..
2. Ha külsö merevlemezre mene a torrentezes, a belsöket le fogja kapcsolni a nas, vagy az elsödleges winyo akkor is pörögni fog folyamatosan, mivel azon vannak az alkalmazasok, köztük a download station is pl. Vagy ez ilyenkor belsö memoriabol fut? Ha esetleg ebben az esetben lekapcsolja a belsö winyokat, van valakinek tapasztalata azzal, hogy van-e valami kimutathato különbseg mondjuk egy 2,5"-os külsö vinyo hasznalata eseten? Mivel ahogy neztem negyedet-ötödet fogyasztjak a 2,5-es vinyok a nagyokhoz kepest.
3. Külsö lemezböl lehet valahogy ugyan olyan kötetet faragni, mint a belsökböl es ugy kezelni öket, vagy mindenkeppen csak egy usbshare mappa lesz belöle es azon belül a tartalma? -
Egon
nagyúr
Raid1-et hozz létre először, és utána próbálj a maradék helyre JBOD-t, a Raid0-t felejtsd el. De sanszos, hogy nem fog menni ez sem.
[link]A Raid0 úgy működik, hogy párhuzamosan meghatározott méretű (paraméterezhető) ír fájl-szeleteket ("csíkozás") egyszerre mindkét diszkre. Leegyszerűsítve, minden (adott méretnél nagyobb) fájl páratlan számú darabjai az egyik, páros számú darabjai a másik diszkre kerülnek. Ha az egyik vinyó behal, a teljes tömb adattartalma kuka.
[ Szerkesztve ]
-
Dewildoe
csendes tag
Wiki ezt irja:
A RAID 0 az egyes lemezek egyszerű összefűzését jelenti, viszont semmilyen redundanciát nem ad, így nem biztosít hibatűrést, azaz egyetlen meghajtó meghibásodása az egész tömb hibáját okozza. Mind az írási, mind az olvasási műveletek párhuzamosítva történnek, ideális esetben a sebesség az egyes lemezek sebességének összege lesz, így a módszer a RAID szintek közül a legjobb teljesítményt nyújtja (a többi módszernél a redundancia kezelése lassítja a rendszert). A megoldás lehetővé teszi különböző kapacitású lemezek összekapcsolását is, viszont a nagyobb kapacitású lemezeken is csak a tömb legkisebb kapacitású lemezének méretét lehet használni (tehát egy 120 GB és egy 100 GB méretű lemez összefűzésekor mindössze egy 200 GB-os logikai meghajtót fogunk kapni, a 120 GB-os lemezen 20 GB szabad terület marad, amit más célokra természetesen felhasználhatunk).
A Jbod pedig egymásután rakja a 2 lemezt és egyben tudod használni.
-
Egon
nagyúr
Ha csak egyben akarod látni a fennmaradó tárhelyet, ahhoz nem kell Raid0, jó a JBOD is (előbbit sebesség-szempontok miatt szokták alkalmazni, erre utaltam korábban).
Azt kell megtudnod, hogy a Raid1+JBOD kombó működik-e a kinézett NAS-on (szoftveres Raid sztem tud ilyet, de ahhoz nem NAS-t kell venned).
A #5098-ban ajánlott verziót lehet automatizálni is: elég egy primitív scriptet létrehozni egyszer, és nem lesz elfelejtve (pl. Autoit-tel)."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teclast Mini PC/ 12. gen. processzor/16GB/512GB
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 7 9800X3D processzorok 3 év garancia 27% áfa KÉSZLETRŐL!
- Apple iPhone 15Pro 512GB, Natural Titan, Icentre vásárlás, makulátlan, független + kiegészítők
- GAMER PC! Ryzen 5600X / RTX 3060 Ti / 16GB 3200MHz / B550 / 512GB NVMe! BeszámítOK
- Nvidia Quadro K2200 4GB
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest