Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Kérdezés előtt olvasd el az összefoglalót, de minimum a "Gyakran feltett kérdések" bekezdést!
A topik célja, hogy segítsen eligazodni a hálózati adattárak piacán. Mivel a NAS-sal kapcsolatos igények rendkívül sokfélék lehetnek, a lehetséges megoldások között is igen komoly eltérés lehet árban, teljesítményben, kényelemben és rugalmasságban egyaránt.
Az összefoglalóban összegyűjtöttük a legfontosabb alapinformációkat, és az egyes lehetőségek rövid bemutatásával igyekszünk segíteni, milyen irányba induljon el a leendő NAS-tulajdonos.
Új hozzászólás Aktív témák
-
TigerCat
nagyúr
válasz ivanyii #10797 üzenetére
DNS-323 volt, most cseréltem le. Egy borzalom...
2 napja megy a Synology DS213j, 2db WD Red 3TB lemezzel. Csendes, viszonylag gyors, úgy néz, amire kellett, arra beválik. Sajna drágább, mint amennyit szánnál rá, de szerintem megérte az árát.♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu
-
enginev3.0
félisten
Sziasztok
Nas-t keresek, NSA310 volt, de 6mb/s letöltési sebességnél már kiakadt
Csak torrentezésre kell, 150-200 torrent futtatására, ami feltöltés, letölteni csak egyet egyet szoktam ritkán, HD tartalmat (linux iso)Tippek?
[link]vagy
Western Digital 1TB NAS (WD10000H1NC-00)Ezeket néztem ki
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
V.Stryker
nagyúr
válasz Anathema67 #10794 üzenetére
Csinálj a nas-on fent megosztott mappát. hozz létre felhasználót, akinek a mappa felett legyen írás olvasás joga.
Majd total commander-> hálózati kapcsolat menüben csinálj egy kapcsolatot \\nas ip címe\megosztott mappa beírásával. Lehet kér nevet, jelszót. Ekkor megjelenik jó esetben mint egy lemez és simán F5-el tudsz rá másolni.
Annyira még nem néztem bele, hogy tud-e letölteni magától, de szerintem igen, ha a Zyxelem is tudott.
-
-
V.Stryker
nagyúr
-
kabar
senior tag
válasz Anathema67 #10790 üzenetére
A Netgear-t nem ismerem, de meg lennék lepődve ha nem lenne az általad felsoroltakra alkalmas.
"Der erste Trunk aus dem Becher der Naturwissenschaft macht atheistisch; aber auf dem Grund des Bechers wartet Gott.“
-
Anathema67
tag
Sziasztok,
kedvező áron hozzájutottam egy Netgear ReadyNAS 102-höz. Tudnátok segíteni beüzemelni? Szinte teljesen láma vagyok. Két HDD van benne, RAID kialakítása megtörtént. Az asztali gépem és a media playerem is látja. Itt jön a gond, hogy tudok felrakni rá pl. filmeket? (igazából azok kerülnének csak fel) Van lehetőség hogy netről közvetlenül a NAS-ra töltsek? A többi kérdés szerintem még csak ezután fog jönni.
Előre is köszi a segítséget
[ Szerkesztve ]
-
kabar
senior tag
válasz Integra #10781 üzenetére
Lehet, hogy hülyeség, de azért szerintem meggondolandó, hogy a DS215Play ára Magyarországon megközelítőleg 200.000HUF környékén lehet (615EUR az ebayon). Ez már azért igen szép summa. Ha ennyire fontos az adatbiztonság, lehet, hogy egy microserver (vagy egy 2 lemezes NAS)+ valami lassabb 1- vagy 2 lemezes NAS-sal jobban járnál. A gyorsabb NAS-ról menne az adatelérés, a kisebbik meg csak mentene róla hálózaton ciklikusan. Elég gyors hálózat esetén csinálhatod azt is, hogy nekünk a gépeken csak az OP-rendszer van, minden munkát a hálózati adattárolón levő fájlokkal végzünk és oda is mentünk. Egy jó is RAID meg egy plussz másolat már szerintem tökéletesen elég. De ez is csak egy vélemény.
"Der erste Trunk aus dem Becher der Naturwissenschaft macht atheistisch; aber auf dem Grund des Bechers wartet Gott.“
-
Patice
nagyúr
válasz Integra #10785 üzenetére
Ha az még belefér, hogy építesz erre egy külön gépet, akkor hajrá.
4 lemezes NAS-t nem is olyan nehéz összehozni (pl. integrált procis mini-itx alaplappal, paneltáppal + egy megfelelő házzal).
Vagy alternatívaként egy HP microserver + valamilyen ingyenes NAS szoftver, vagy akár XPenology.
Attól függ, mennyit vagy hajlandó az építéssel, egyedi konfigurálással foglalkozni.
Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
Integra
titán
válasz Patice #10782 üzenetére
igen, synology és qnap amiket ideje nézek, de nem akartam szándékosan nevet írni, kíváncsi vagyok arra, hogy ti mit gondoltok.
qnap-ból van egy disznó jó soho/mediaszerver nas, de veszett drága is... így lehet, hogy arról lekell mondanom, és nézem, hogy mi van még.alex:
igen, nem kizárt,hogy vasat veszek, amit akarok, és kell egy plusz szfotvert hozzá vennem, ami ezt a fajta menedzsmentet tudja.veze:
köszi, fejben tartom[ Szerkesztve ]
...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
veze
őstag
Pl Cobian backup ami aztán bármilyen nasra , annak vinyóját megadva célként, végzi a dolgát, az általad megszabott feltételek szerint .
-
Patice
nagyúr
Nem lehetetlen az igényeidnek megfelelő NAS-t találni. Neked konyhakész NAS kell, amit csak kiveszel a dobozból, beállítod és működik.
Ajánlom figyelmedbe a Synology, vagy a QNAP modelljeit. Synology 4 lemezes NAS-ok: [link]
Vagy ami még nincs a listában: Synology DS415play
A NAS-sal együtt megveszed a szoftverét is, ami gyárilag képes arra, amit leírtál.
Van itt PH!-n Synology-s topik. Ha ilyet veszel jöhetsz oda is segítségért a beállításhoz.
De nem akarok reklámozni, csak saját tapasztalat alapján elégedett vagyok a márkával.
Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
Integra
titán
szükségem lenne egy 4 fiókos soho nas-ra, nem feltétlen a legolcsóbb érdekel, hanem minőségi, stabil, megbízható és felhasználóbarát megoldás, ha kell, rendes supporttal és os frissítéssel etc. tehát nem nagyon akarok baszkurálni meg piszkálgatni.
amire szükségem van, ahogy az egészet elképzelem.
a nas a házban elzárva megy, 24/7 interneten van router mögött.
ehhez csatlakozik otthoni hálózaton bármi ha kell, laptop, telefon, média lejátszó etc, a lényeg, hogy adatelérés mindenről legyen.
továbbá elérjem a nast neten keresztül bárhonnan laptopról úgy, hogy folyamatosan backupoljon, szinkronizáljon. ne nekem kelljen kopizni mindig a kettő között manuálisan, hanem a háttérben legyen egy kapcsolat ami a megadott mappákat folyamatosan figyeli a nas megadott mappáival.
tehát ha elvesztem a laptopot, vagy tönkre megy az ssd, akkor minden fontos adatom a nas-on otthon meglegyen. fontos az, hogy ezen területen sok legyen a beállítási lehetőségem illetve betudjam állítani, hogy hogyan történjen a szinkronizáció, a laptopok és a nas között. legyen csak szimpla feltöltés, ami az ssd-re kerül, vagy ha módosítok a laptopon egy file, amiről a nas-on van egy másolat, akkor beállíthassam, hogy x verziót tároljon belőle és a legrégebbit törölje mindig automatikusan, mikor egy újabb verzió lesz belőle, vagy ha úgy akarom, akkor írja mindig a laptop file felül a nas-on található backupot ha módosítást észlel a laptop fileban etc.... egyáltalán milyen lehetőségek vannak ezen a téren? ezek alap dolgok vagy extra igények?
nem nagyon értek ehhez a részéhez, ha van ötletetek, tanács, érszrevétel, szívesen olvasom.....egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
veze
őstag
válasz FefeeX #10775 üzenetére
Én eltérő tipusból is csinaltam. nem csak tipusban de méretben is eltértek.
Mikor betettem a másikat, érzékelte hogy a korábbi raid tömb kuka lett és felajánlotta a helyreállítást a másikra. meg is tette. A szépséghibája csak annyi hogy a másik ( nagyobb méretü) vinyóbol létrehozta a kisebb eredeti tömböt, a maradék meg "elveszett", tehát kihasználatlan marad.
két azonos méretnél ( de eltérő tipus) szerintem nem lesz gondja -
G@ß!
őstag
válasz FefeeX #10775 üzenetére
Ez esetben a következőt tenném:
NASban lévő 1 db winyó JBOD-ra -> számítógép winyójának tartalmát rátenni a NAS-ra. -> Ha kész, a sz.gépből winyó ki, be a nasba. -> Nas felajánlja a RAID1-et, és a nasban eredetileg lévő winyóról felépíti a raid1 tömböt.
-> öröm, boldogság?U.i. [Itt] is valami hasonlóról írnak.
[ Szerkesztve ]
-
G@ß!
őstag
Sziasztok, egy kis segítséget szeretnék kérni.
Vettem egy nsa325v2-t és egy 2Tb wd red-et mellé.
Jelenlegi gépemben van egy 2Tb hitachi winyó, azon fontos adatok vannak.
Eredetileg úgy gondoltam, hogy a gépben lévő winyó tartalmát rádobom a nasra, majd belepattintom a nasba ezt a vinyót, és raid1-ként használnám.
Jól gondolom, hogy ezt elfelejthetem?
A nas az első indításkor jbod-t enged...ebből gondoltam, hogy nem lehet... -
betyarr
veterán
válasz Multibit #10772 üzenetére
nos,a nas,ami nekem van (310) simán viszi az 50 megás netet meg a fullhd anyagot közben.a kérdés inkább az,hogy egy 100 vagy 200-as net plusz egy fullhd anyag mennyire zakkantja meg a 325v2-t.mert ha bírná és nem csak az itt említett 9 megabyte lenne a korlát,akkor befektetnék egyre.
-
félisten
Raspberry PI + SeaFile kombóról van-e valakinek tapasztalata?
Éppen ezen töprengek, miután megsült a fájlszerverünk.
Torrent és médiafájlok nem érdekelnek.
Köszönettel: MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
Multibit
nagyúr
válasz betyarr #10768 üzenetére
Amikor a NAS terhelését tervezed, nem csak azt kell nézni, hogy mit bír a CPU! Nekem egy jóval erősebb NAS-om van. De! Ha torrenttel töltök le full sebességgel (ez most csak 100 Mbit/s lehet maximum) és elidítok egy BD50 lejátszást róla, akkor is csak 17-18 % a CPU terhelés! Az I/O Wait, tehát a lemezekre törénő várakozás ilyenkor alacsony. Ha ezek mellett elidul egy rendszermentés külső USB3 lemezre, akkor a CPU terhelés max 50 %-ra megy fel, de az I/O Wait nagyon durva lesz. Jól látszik, hogy nem a CPU (nem is a RAM), hanem a lemezkezelés a szűk keresztmetszet.
-
betyarr
veterán
válasz Multibit #10766 üzenetére
igen,azt már láttam,köszönöm!
valami biztosabb tapasztalati infóra lenne szükségem.nálam a 310 egy 50/30-as kapcsolat mellett,amikor bele lendül a hálózat,akkor 7-8 mega körül simán hasít max 80% prociterhelés mellett.ezért gondolom a 325v2 simán megbirkózhat nagyobb sávszéllel is.igaz,ekkora terhelés mellett már egy combosabb anyagot nem tud streamelni. -
betyarr
veterán
felteszem itt is a kérdésem,hátha több tapasztalat van: a 325v2 mekkora sávszélű netet bír max?
-
V.Stryker
nagyúr
válasz ivanyii #10762 üzenetére
Nekem volt NSA-310-em. Maximálisan tudom ajánlani a márkát. Stabil, jó gépek, a firmwarrel is foglalkoznak. Én nagyon szerettem. Bármikor vennék ismét. Írták az én típusomra,hogy hangos, nekem a hálóban volt és egyáltalán nem hallottam, pedig nem vagyok süket.
A D-Link-et nem ismerem, mint nast, de az egyéb eszközeikkel mindig szívtam, pl most is melóhelyen a szar routerjükkel. Így a nas-ukból se kérek személy szerint.
Szóval részemről a Zyxel fele terelnélek a kizárólagos pozitív tapasztalataim alapján. (Egyébként van Zyxel router, switch amit használunk és mind kiváló termék. )
-
-
ivanyii
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget kérnék, elérkezett az idő,hogy beruházzak egy Nas-ra.
Amit szeretnék ha tudna a leendő Nas:
-2 fiókos
-gyors, halk,megbízható
-Torrentek futtatása minél több annál jobb
-File megosztás laptop,android telefonok,tabletek,okos tv,Iphone eszközökkel
-Távoli elérés interneten
-Elérhető mobil eszközkel mind belső hálózatról mind pedig internet felől
-Közel jövőben pedig tervezem Ip camera beszerzését úgyhogy az is tudnia kellene kezelnieA kiszemelt nasok:
Zyxel NSA-320S
D-Link DNS-320 NAS
D-Link DNS-320LW
Vagy ha esetleg tudtok ajánlani még valamilyen Nast. Az ár az max 25 ezer.
Segítségeteket előre is köszönöm. -
Salex1
őstag
Tudnátok segíteni? Egy Tp-link router USB-be rakott pendrive-ot használok hálózati meghajtónak, deakadt egy problémám. Van egy sima FAT rendszerű pendrive akkor az miért SMB-ként jelenik meg, ha a routerbe dugom. Illetve a lényegesebb, hogy miért nem enged kb. 230Mb-nál nagyobb fájlt másolni rá. (ha rajta van a pendrive-on alapból, akkor rendben kezeli)
Filmet szeretnék androidon streamelni róla, és eléggé megbonyolítja, hogy a pendrive-ot ki kell húzni, rámásolni és csak utána tudom nézni...ennyi erővel a mobilra is másolhatnám. -
V.Stryker
nagyúr
válasz TigerCat #10759 üzenetére
És szerintem olvass utána a synology lemezkezelő, raid módjainak, mert van egy pár. Csak, hogy ha beteszed a vinyókat, akkor tudd a következő lépést. Ő alapból a saját raid módját fogja előtérbe helyezni, ami jó, mert van mentés, de nem biztos,hogy neked az kell. Nekem speciel nem kellett tükrözni és jó volt,hogy elolvastam.
-
-
Pista0001
addikt
Épített NAS-ra gondoltam.
Mi a minimum hardver? Milyen szoftverek kellenek? Milyen oprendszer?
Nálam a cél torrent, helyi hálón és távolról is elérhetőek legyenek a fájlok, esetleg stream, DLNA. Első blikkre Gigabyte GA-C1037UN-EU-ra gondoltam, gondolom bőven elég. Celeron 1037U (17 watt TDP), dupla gigabit LAN (ezeket szeretném egyszerre használni, valami kötegelt módban, vagy mi ), normál RAM slotok (van két modul a fiókban), 3 SATA (ebből az egyik SATA3, SSD is van a fiókban, a másik kettő pont elég a HDD-knek) meg egy eSATA, szóval biztatónak tűnik. Ház is van, táp is van, szóval tényleg csak az alaplapot (integrált procival) kellene megvennem, ami így bőven a komolyabb (és komolytalanabb) NAS-ok alatt van árban. Kérdés, hogy ingyenes szoftverekkel tudja-e, amire nekem kell. A fogyasztás teljesen másodlagos, okom van feltételezni, hogy két HDD-vel sem fogyasztana 30 wattnál többet normál üzemben. Amiket ki kellene szolgálnia: egy asztali gép OSX-szel, Linuxszal és Win 7-tel, egy notebook Win XP-vel, egy tablet és egy mobil Androiddal, plusz vendégek mobil eszközei. Természetesen egy időben max 2-3 eszközt kellene kiszolgálnia, nem többet. Egy SSD lenne benne az oprendszernek, két HDD RAID0-ban a torrentnek (ez megosztva), eSATA-n egy dokkoló, amibe ha merevlemez kerül, automatikusan meg kellene osztania. Mindehhez webes kezelőfelület jó lenne, de végül is a távoli asztal is jó menedzselni a rendszert. Szóval a kérdések:
- Valóban elég-e a hardver?
- Milyen oprendszert célszerű választani, és ahhoz milyen egyéb szoftvereket, hogy tudja azt, amit fentebb vázoltam? -
krypton
senior tag
Ezt a nem helyi hálózatot úgy kell érteni, hogy egyetem alatt hétköznap albérletben vagyok, gyorsabb a net és ott szeretném elhelyezni. Hétvégente azonban mindig hazautazom, de szeretném elérni néha a fájlokat. De akkor úgy látom megoldható. Akkor NSA325 az én gépem. Remélem nem kell majd sokat bűvészkedni azzal hogy beállítsam
-
Möhe
addikt
egyértelműen nem
a 213j-1.2Ghz-s a proci, a 214se -800Mhz, 50%-al több a kraft a 213j-ben a másikhoz viszonyítvaesetleg egy Qnap TS-212p , ebben 1.6-os a proci
szvsz
-
akom
őstag
Synology DS214se néztük ki első körben.
Mi a véleményed, megbirkózna a dologgal? -
akom
őstag
Sziasztok!
Létezik olyan NAS 50.000 Ft alatt amely 100Mbit-es sebességgel tud transmission segítségével tölteni?
Legfőképpen két rekeszest szeretne az érdeklődő.Előre is köszönöm a segítséget.
-
TigerCat
nagyúr
válasz V.Stryker #10743 üzenetére
Na, ez eszembe sem jutott, köszi! Gondolom ha egy routert képes vagyok beállítani, ez sem lesz olyan nagyon vészes...
krealon:
Nem néztem, csak gondoltam addigra előfizetek fix IP-re ha az kell hozzá, de így inkább megvárom.♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu
-
nagyúr
túl tömör akartam lenni, úgy látszik azt kérdezte OP, hogy el tudja-e érni máshonnan is a routeren lévő cuccokat, nem csak a helyi hálózatról. Te írtál neki lehetőségeket, ezeket egészítettem ki a Polkasttal.
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
Tonyk
veterán
válasz krypton #10737 üzenetére
NSA325 is kiszolgál. Szoftverileig sincs semmi gond vele. Ha nem használsz tisztán Apple termékeket, akkor felesleges szerintem a Synology.
Zyxelben egyszerűen telepíthetők a programok persze a gyárik is vannak hozzá alapból, de ha esetlegesen kell valami más kell, akkor viszonylag nagy a közösségi támogatottsága az FFP csomagnak köszönhetően. így több száz csomag közül lehet válogatni.
Majd látod mire van szükséged.Nem helyi hálózatról tudnék fájlokat elérni stb?
Megoldható gyári szoftverekkel is többféle módon: FTP, Webes megosztás. Ennek ellenére azt mondom, hogy ilyen megosztásra inkább VPN. FFP alól telepíthető ugyan VPN a zyxelre (openvpn), de célszerűbb lenne már a routeren beüzemelni (már ha támogatja) az Openvpn.t vagy esetleg a PPPTP-t.
[ Szerkesztve ]
Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
krealon
veterán
válasz krypton #10732 üzenetére
"Tehét az igényeimnek egy ZYXEL NSA325 v2 megfelelne? Nem helyi hálózatról tudnék fájlokat elérni stb?"
Ha a Möhe altal emlitett DS213j eleg hozza hardveresen, akkor az NSA325 v2 is.
A Synology-nal, a dupla arral, a "sokkal jobb" szoftvert fizeted meg. (Akkor "sokkal jobb", ha tenyleg szukseged van ra es ki is tudod hasznalni.)
-
Möhe
addikt
válasz shteer #10729 üzenetére
Neee
Ezzel a sebességgel lazán megbirkózik egy syno 213j (tapasztalat) procija, és még marad is benne kraft másra.
krypton:
Szóval kérdezz körbe/ olvass vissza itt/más NAS-os fórumot hátha valahol konkrétan említik ha éppen egy ennél kisebb procival szerelt példányt szemeltél ki. Vagy minnnyá beírja egy jártasabb kolléga.
-
krypton
senior tag
Tehét az igényeimnek egy ZYXEL NSA325 v2 megfelelne? Nem helyi hálózatról tudnék fájlokat elérni stb?
-
Tonyk
veterán
válasz shteer #10729 üzenetére
"Azt szeretném megvalósítani, hogy egy 50/30 Mbps internetet ki tudjak használni teljes sávszélességgel fel és letöltésre (értsd torrent)
akkor építened kell egyet"
50Mbit = 6MB. Mitől olyan nagy kaland ez, hogy építeni kelljen?
(#10730) Pista0001
A legolcsóbban talán (nsa310, nsa320) nsa325-től kezdődően szinte bármelyik kihajtja, hogy csak az olcsóbbakat említsem.
[ Szerkesztve ]
Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
krypton
senior tag
Sziasztok!
Azt hiszem egy NAS-ra van szükségem szóval itt kérdezek. Azt szeretném megvalósítani, hogy egy 50/30 Mbps internetet ki tudjak használni teljes sávszélességgel fel és letöltésre (értsd torrent), a letöltött adatokat pedig távolról bármikor elérjem, illetve személyes jellegű dokumentumok biztonsági mentésére keresek eszközt egyben. NAS-ra van szükségem, és ha igen akkor mennyiért kapok nekem elegendő teljesítménnyel?
[ Szerkesztve ]
-
TigerCat
nagyúr
válasz bogabi #10725 üzenetére
bogabi, kabar:
Először is, köszönöm szépen a hozzászólást!
Másodsorban amire kell, az nem egy óriási igénybevétel. A fontos az, hogy a képek elérhetőek legyenek minden gépről, ha ketten egyszerre másolnak, ne haljon meg az egész és naponta-hetente egyszer valamennyi gép adatai rá legyenek tükrözve egy backup alkalmazással. A gépeken amúgy alig van adat, mert szinte minden felhőben van, így tárhely sem nagyon kell. Most két darab 1TB-os lemez van benne, aminek több mint a fele üres. Ennél több nem kell. A jelenlegi eszköz egy ősöreg DNS-323, ami bűn lassú, így csak jobb lehet minden.
Először megveszem az olcsóbbat (DS213j), mert ha az is elég arra amiket írtam, akkor marad. Ha nem, akkor az lesz az otthoni eszközöm és ide jöhet a profibb cucc. Talán ez a legjobb (legbiztosabb) megoldás...
♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu
-
kabar
senior tag
válasz TigerCat #10721 üzenetére
Szerintem a TS-269Pro meg a DS-214+ nem egy kategória sem árban sem tudásban. A DS713+ már közelebb állna hozzá. És még 20-30 ropival beljebb is lennél vele meg még bővíthető is. De ezt én csak a specifikáció alapján mondom, mert nem értek hozzá.
-
senior tag
válasz TigerCat #10721 üzenetére
Céges felhasználáshoz pár észrevétel:
Archiválásra ne a NAS-t használd. A napi mentések mehetnek rá, de archiválni vagy egy külső HDD, vagy szalag, stb. ami ne ugyanazon a helyen legyen tárolva, mint ahol a NAS van! (mennyi cuccotok van, felhő nem opció archiválásra esetleg)?
Amúgy mind QNAP mind a Synology jó választás. A listából én céges felhasználásra a QNAP TS-269 Pro-t választanám.
[ Szerkesztve ]
A tévedés joga fenntartva. A meccs áll egyenlőre, egyelőre ez a helyes.
-
Tamarel
senior tag
válasz krealon #10723 üzenetére
Természetesen egy szálon gondoltam a másolási sebességet.
Rsync+cron-ra gondoltam én is, de a wd my cloud-nál azt írták ugrik a gari. Esetleg a routerről tudnám még indítani, kérdés milyen lesz.
Synology weboldala szerint 20W körül tetőznek az 1-2 lemezesek. A wd meg 10nél. -
krealon
veterán
válasz Tamarel #10722 üzenetére
- legalább 50MB/s sebességű lan share
Ezt a sebesseget csak 1 szalas terhelessel kepes nyujtani barmilyen winchesteres adattarolo.
Ha ezt parhuzamosan akarod elerni, akkor SSD-re kell dolgoznod.- egyirányú könyvtárszinkronizálás (erre és erről máshova), tetszőleges időpontra időzítve
pontosan megmondva hogy honnan hova, semmi automatikus backup könyvtár elnevezés vagy hasonló
(parancssorból is jó)rsync megfelelo parameterezessel elvegzi ezt a feladatot. Ha linux alapu firmware van a NAS-on, akkor ez valoszinuleg megoldhato
- sima egyszerű dlna
Ezt passzolom.
- kis fogyasztás (nagyságrendileg 10-20W)
Ebbe az energia osztalyba maximum egy WD MyCloud fer bele.
- ezek után is maradjon meg a garancia
Szerintem erre egy synology/qnap overkill.
Ha ezt a gyari szoftvernek kell tudni, akkor szerintem a QNAP/Synology -n kivul nincs mas.
-
Tamarel
senior tag
Sziasztok.
Az alábbi funkciókra keresnék egy hálózati tárhelyet:
- legalább 50MB/s sebességű lan share
- egyirányú könyvtárszinkronizálás (erre és erről máshova), tetszőleges időpontra időzítve
pontosan megmondva hogy honnan hova, semmi automatikus backup könyvtár elnevezés vagy hasonló
(parancssorból is jó)
- sima egyszerű dlna
- kis fogyasztás (nagyságrendileg 10-20W)
- ezek után is maradjon meg a garanciaSzerintem erre egy synology/qnap overkill.
Előre is köszönöm. -
TigerCat
nagyúr
Sziasztok,
Szeretnék venni két NAS-t. Egyet otthonra és egyet a céghez. Mindkettő kétlemezes, utóbbinál a több felhasználó egyidejű kiszolgálása fontos. A hálózat Gigabit, amennyire lehet, szeretném kihasználni. A céges router cserélve lesz, pontos típus még nincs, de valami korszerű, mai darabra, bár gondolom ez nem számít annyira.
Otthoni felhasználás
- Csak Mac géppel használjuk
- Apple Time Machine mentés
- iTunes szerver (filmeknek)
Keret:
- Max.: 70-80 ezer Ft. (csak a NAS, lemezek nélkül)
Tárterület:
- 2db WD RED 3TB lemez van, az elég.Céges felhasználás
- Windows és Mac gépekkel használjuk
- 4 grafikus ide menti a kész anyagokat (archiválás)
- Ha később kellenek, innen töltjük le a képeket
- Gépek mentése naponta egyszer
Keret:
- Max.: 150-170 ezer Ft. (csak a NAS, lemezek nélkül)
Tárterület:
- 2db WD RED 3TB lemez van, egyelőre elég.Ezeket néztem ki:
Otthoni: QNAP TS-220, Synology DS213J
Céges: QNAP TS-269 Pro, Synology DS214+Mit javasoltok? A QNAP állítólag jobb, profibb cucc, viszont a Synology-ról is jókat olvasok. Amelyeket kinéztem, nem kőbe vésett iránymutatók, csak egy kis keresés és olvasgatás eredményei.
Előre is köszönöm!
:-)♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu
-
Möhe
addikt
válasz Gabatt #10714 üzenetére
Építettem magamnak, ha jobban körülnézek akkor a J1900 vagy a Q lenne a gépben. (adatlapomnál a kisgép)
De kérdezz be a szerveres topikba, biztos ami biztos.
Nálam max8-12% a proci terhelés ha megizzasztom xpenology alatt.
Átlagban 3-5% megvan ha csak letöltök 120/Mbiten. -
veze
őstag
-
Patice
nagyúr
-
G@ß!
őstag
Jelent-e nagy sebességbeli különbséget az, hogy sata 2 vagy sata 3 csatlakozójú-e a nas?
-
mzoleex85
csendes tag
Sziasztok
Vennék magamnak egy NAS-t. Erre gondoltam : WD My Cloud Personal Cloud Storage 3TB. Első sorba filmnézésre és torrentezésre lenne.Jó lenne a Diginek a 100/50 új szolgáltatását kihasználni. Jelenleg egy TP-link WR1043ND router-em van Ha jól értelmeztem telefon és tablet-tel is tud kapcsolódni. Ezen felül nem tudom hogy lehetséges-e távoli kapcsolatból elérni ? A könnyű beállítás sem lenne utolsó szempont.
Előre is köszönöm a választ.
Zoli
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sony kdl-46ex720 led lcd 3D full HD tv
- Gigabyte rtx 3070
- Rengeteg tokkal + üvegfóliával - iPhone 13 Mini gyári független 128GB Akku: 85%
- Apple M4 Pro chip 14 magos CPU-val és 20 magos GPU-val, 24 GB egyesített memória 512 GB-os SSD-tárol
- Samsung 24" LCD, 1920 x 1200, 5ms, DVI, VGA, + HDMI, Kecskemét
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest