Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
- Alig két nap múlva konzolokra is befut a Star Trek Legends
-
GAMEPOD.hu
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jedster
tag
válasz vati182 #52346 üzenetére
De ha nincs pénzed, akkor miért ilyen drága új monitorra szórnád ki? Szerintem vagy vegyél egy "olcsóbb" 24-est, bekalibráltatva, aztán ha lesz sok pénzed, akkor vennél egy profi monitort. Vagy vegyél egy komolyabb használtat. A glossy-nem glossy dilemmát pedig felejtsd el. Ha nem szép a monitorod képe, annak más oka van. Régebben voltak durva szemcséjű AG felületek, főleg IPS monitoroknál, de azok az idők már elmúltak. Arról meg nem is beszélve, hogy attól, hogy üvegfelületet kap egy monitor, a panel belül még nem feltétlenül lesz glossy.
-
Jedster
tag
válasz madgie #52323 üzenetére
Mert ugye Astra Classic fapadot sem használnak rendőrautónak. Az elfogóvadász.
Az a gond, hogy a semi-glossy és light AG felületek cukorrétegezése közben egy csomó jó monitort kihúz a listáról, helyette inkább javasolsz egy 6bites panellal ellátott, fapad LED-es HDMI-s monitort. Aztán felbátorodik, megveszi a csilli-villi monitort, hazaviszi, ráköti az Nvidia kártyára HDMI-n, és nekilát a grafikai munkához, közben pedig "gyönyörködik" a színekben.
Ahelyett, hogy lement volna az egyik boltba, megnézett volna egy tucat típust, és megvette volna a közösen kiválaszott, kalibrált kijelzőt.
-
Jedster
tag
válasz Rick3D #52327 üzenetére
Ha 24", és megfelel a szélesebb keret, valamint a kimenetek, akkor inkább venném P2414H-t. Olcsóbb, és ugyanaz, mint az U2414H, csak nincs benne "gyári kalibráció". Viszont ennyi erővel kalibráltathatod is.
A P2714H is jó játékra/filmre, de PWM-es megvilágítása van. Ha ez zavar, akkor nem ajánlott.
-
Jedster
tag
válasz vati182 #52315 üzenetére
Én nem így vennék monitort. Nem attól lesz szép a képe, hogy mennyire sima a kijelző. Azt megértem, hogy a glossy panellal szimpatizálsz, de szvsz grafikai munkánál sokkal fontosabb, hogy wide-gamutos legyen, és kalibrálják. Plusz én olyat vennék, amin van displayport. Ezek után tenném a sorban a glossy felületet.
Talán a legjobb lenne, ha bemennél egy bemutatóterembe, ahol meg tudsz nézni pár monitort a saját szemeddel is. Talán segítene a választásban.
-
Jedster
tag
válasz DokiBaxxi #52264 üzenetére
Akkor érdemes HDMI-re kötni, ha nincs Displayport és DVI sem a videókaridon.
A legjobb, ha van min. 1.2-es Displayportod. Ha nincs, akkor DVI, vagy HDMI. A VGA egy analóg szabvány, nem ajánlott digitális monitorhoz, mert a jelet be kell hangolni, át kell alakítani hozzá megjelenítés előtt.
Érdekességnek egy friss cikk a témában a Prohardverről.
http://prohardver.hu/hir/hdmi_2_0-displayport_1_2_atalkito_ev_vege.htmlSzakmai körökben szokás köpködni a HDMI-t, mert egy fizetős szabvány, inkább tévéhez találták ki, butább és lassabban is fejlődik mint a displayport, de nagyon elterjedt.
Egyébként ha ragaszkodsz a HDMI-hez, akkor az Ultrasharp Dell sorozaton van (pl. U2314H), ami ugyanazt a panelt használja, mint a P-s sorozat.
[ Szerkesztve ]
-
Jedster
tag
válasz kevin1155 #52262 üzenetére
Dell P2214H. Állítható, jó minőség, ugyanolyan LG AH-IPS panellal, mint az MP55/65HQ sorozatoknál. HDMI nincs rajt, de displayport és DVI igen. LG-ken csak HDMI van, vagy VGA. Bár ennyi pénzért már nagyobb is kijön LG-ből, ha nem ragaszkodsz a 22"-hoz.
[ Szerkesztve ]
-
Jedster
tag
válasz concware #52254 üzenetére
Nem árt hozzá egy displayportos AMD kártya és egy kalibráló eszköz, hacsak nincs abszolút látásod, mert akkor némi rutinból és szoftveres mókolásból megoldható.
Egyébként 5000 körül van egy sima kalibráltatás. Csak akkor kell, ha fontos a színhűség. pl. nyomdatechnika, webdizájn, egyéb grafikai munkák.
-
Jedster
tag
válasz Pisti László #52185 üzenetére
Szerintem többet tudnának segíteni, ha kifejtenéd mit vársz el a monitortól, mire fogod használni, stb. Újonnan 30 alatt nem érdemes keresgélni, ha nem csak annyi a célod, hogy legyen kép.
-
Jedster
tag
válasz SunMount3r #52178 üzenetére
Én inkább nem vennék TN panelt. Kivétel, ha nagyon fontos a válaszidő. Inkább a bemeneti késleltetés szokott játéknál gondot okozni, ami inkább az elektronikán múlik.
-
Jedster
tag
válasz Pisti László #52181 üzenetére
Én nem venném. Inkább 22MP55HQ, vagy BenQ GW2255. Ezeknél olcsóbb csak TN paneles van. Használtan viszont meg kell nézni mit vesz az ember. Sok típus van, többnyire nem LED-es, hanem CCFL-es megvilágítással. Igény kérdése, kinek melyik felel meg jobban.
-
Jedster
tag
válasz Alice90 #52174 üzenetére
Fine grade matt felület gyakorlatilag az összes LG által gyártott AH-IPS panel. pl. xxMPx5HQ.. , Dell P2x14H, U2x14H, stb. Gyakorlatilag ma szinte az összes matt felület finom szemcséjű. Pár érintős és egyéb termékcsalád nem matt csak.
Fényérzékelő ritkább. Személyesen csak régebbi Fujitsu monitoroknál találkoztam vele. Gyakorlatilag nem csinál mást, mint a fényerőt tekergeti. Nem olyan elterjedt, és szerintem ne is legyen fő szempont vásárlásnál.
Drágább, főleg grafikai/tervezői feladatokra szánt monitoroknál szokás takarós keretet is adni a monitorhoz. Ha nem zavar a házibarkács, akkor kartonpapírból, vagy valami nem fénylő felületű anyagból te is gyárthatsz ilyen keretet.
-
Jedster
tag
válasz PrometheusX #52166 üzenetére
Glow jelenség amikor bizonyos szögekből nézve a monitor képe kifényesedik. A bevilágítás pedig amit tapasztalsz, valószínűleg blacklight bleed, ami a háttérvilágítás egyenetlensége. Általában az összeszerelési minőség ingadozása miatt, vagy tervezési okokra visszavezethetően alakul ki. Van, hogy kis igazgatással, csavarozgatással csökkenthető. A TFTCentralon láttam már régebbi Dell monitort szétszedve. Ott panelig bontották a monitort, és körbeszigszalagozták a panel szélét, hogy megszüntessék.
Ha nem tudsz rajta javítani, nagyon zavar és interneten rendelted, akkor vissza lehet küldeni. Egyébként ha nem túl nagy bevilágításról van szó, akkor nem garanciális jellegű a hiba.
-
-
Jedster
tag
"Pedig az AHVA az egy IPS variáns, tökéletesen ugyanazokkal a tulajdonságokkal. Ráadásul van olyan jó mint egy AH-IPS."
Pont, hogy nem. Ez lenne a lényeg. Persze, a szomszédnak a Galaxy is egy Iphone variáns, tökéletesen ugyanazokkal a tulajdonságokkal. Ráadásul van olyan jó, mint egy Iphone. Hát nem? De.
Én kérek elnézést.
"Minden panel ami ilyen működési elvű, az IPS panel"
Jól van, megértettem. Neked az IPS, mert te mindet így hívod. Sőt, van aki még a VA paneleket is IPS-nek hívja. Lehet, hogy a hozzászóló is így értette az IPS-t, amikor a 120Hz-ről beszélt.
"mégha azt "hiper fejlett látószögű" (AHVA) marketing mozaikszóval illetik is..."
Mert az IPS mi?
Persze, lehet saját nomenklatúrákat gyártani, de az nem lesz mindenkinek egyértelmű. Megjegyzem, a VA paneleket te keverted a beszélgetésbe.
-
Jedster
tag
válasz honda 1993 #51831 üzenetére
Jól teszed, hogy nem vagy márkabuzi. Ha nem sajnálod rá a pénzt, akkor vegyél Dell-t. Jobb az összeszerelés, állítható az álvány, több a kimenet, gyorsabb az elektronika (valószínűleg minőségibb alkatrészekből is áll). Ha viszont olcsóbban szeretnél kijönni, akkor az LG MP55/65/75-ös sorozata is ugyanezt nyújtja fapados kivitelben, (valószínűleg) ugyanezzel a panellel. A méretet csökkentve is lehet spórolni. 22MP55HQ-t akciósan láttam 33 alatt. Nem rossz vétel. Ha meg tudsz barátkozni az álvánnyal, a VGA/HDMI bemenettel, stb.
-
Jedster
tag
válasz honda 1993 #51828 üzenetére
A 24-es Dell monitorok beleférnek a 80-ba (sőt). Ennél nagyon jobb monitort nem találsz 80 alatt. Mást én nem ajánlanék. A téma összefoglalót meg lehet nézni, de én nem ajánlanék mást (ha nincs valami extra igény, amit ezek nem tudnak), mert nem ismerek minden monitort, erről meg van teszt, tapasztalat, stb. Az alábbi témát érdemes még böngészni:
http://prohardver.hu/tema/dell_u2414h/hsz_1-200.html -
Jedster
tag
válasz Zafir78 #51827 üzenetére
Hát úgy, hogy megnézed a Dell oldalán, akár rákattintasz a téma összefoglalós linkre.
1 DVI (Digital Visual Interface) csatlakozóaljzat (DVI-D) HDCP technológiával
1 VGA
1 DisplayPort (1.2a verzió)
4 USB 2.0 port (3 letöltési port, 1 feltöltési port)Forrás:http://www.dell.com/hu/p/dell-p2314h/pd
Tehát: Van rajta DVI-D. Ha a gépen van DVI-D, vagy akár Displayport, vagy legalább VGA, akkor csatlakoztatható.
-
Jedster
tag
válasz honda 1993 #51811 üzenetére
Hát, ő vagy az olcsóbb AH-IPS-es LG monitorokat ajánlanám, vagy jó lehet a VA-s Benq is. A szemkímélő monitoroknál a Flicker-safe és flicker-free feliratokat kell keresni. A Benq és LG legtöbb újabb monitora már ilyen. A háttérvilágítás villódzását küszöbölték ki, valamint van rajtuk kékfény csökkentő üzemmód.
Vagy: ha többet szeretnél rákölteni, akkor Dell P2414H/U2414H. Ezeknél nézd meg milyen kimenetek kellenek, mert a P2414H DVI/Displayportos, az U2414H pedig HDMI-s. Ugyanaz nagyjából a kettő, és ugyanúgy az LG 6bites AH-IPS panelját használják benne. Azt hiszem az U2414H gyárilag kalibrált is.
-
Jedster
tag
Használtra értettem régebbit. De ugyanígy nem vennék kifutó modelleket sem (hacsak nem irreálisan olcsó). Jellemzően pl. a régebbi eIPS-es Dell monitorok ma már inkább kerülendőek. Az LG nem számít réginek. Korszerű AH-IPS panellal megy, és már a szembarát termékcsaládba tartozik.
[ Szerkesztve ]
-
-
Jedster
tag
válasz laszlohu #51783 üzenetére
Nem az IPS panelek jönnek, hanem 144-es AHVA panelek a közeljövőben. IPS is jöhet persze, sőt 120-as UH-IPS eddig is volt. Viszont az átmenet sebességével nem nagyon tudsz mit kezdeni. A TN a legjobb. Akár 1ms GTG-t is tudnak a jobb panelek. Meglátjuk az AHVA mennyit tud.
-
Jedster
tag
válasz Csillag01 #51750 üzenetére
Attól függ mire kell és milyen áron. 3 különböző monitort linkeltél. A Samsungot nem venném, mert nem szeretem a TN paneles monitorokat. Az LG 27 colos. Ekkora méretben nem nagyon van olcsóbb IPS. Ez alapján jó vétel, feltéve, hogy kell a hatalmas képernyő. Az ASUS is jó. Játékra talán jobb, mint az LG, de csak 24"-os. Kicsit minőségibb és dizájnosabb a külsője az LG-nél. Tehát a 3 közül azt mondanám LG, vagy ASUS. Ha érzékeny a szemed, akkor az LG ajánlottabb. Az villódzás mentes, és van rajta kék fény csökkentő mód is. Az ASUS-ról nem tudom. Szerintem az PWM-es, de lehet, hogy magas frekvencián villog, ami nem annyira zavaró. Sajnos biztos forrást nem találtam hozzá.
Szerk.: Az LG-n nincs DVI bemenet. Tehát csak HDMI/VGA van.
[ Szerkesztve ]
-
Jedster
tag
válasz Peathee #51744 üzenetére
Csak egy tipp, de LG monitorban van a 24MP76HM-os, aminek ultrakeskeny kávája van. Igaz, nem olcsó ez sem. Mindenképp több monitor kell? Nem lenne jó egy 21:9-es ultraszéles LG?
http://www.lg.com/hu/monitorok/lg-25UM65-P-ips-monitor -
Jedster
tag
válasz Csillag01 #51745 üzenetére
Nem a GTG a lényeg, hanem az input lag. A válaszidő főleg az elmosódásban/utánhúzásban nyilvánul meg. A késleltetés érzését az input lag és a frissítési frekvenciából adódó késés adja.
Egyébként a 6ms a legtöbb embernek már bőven megfelel. Aki nagyon FPS mágus, annak kell valami kimondott 120/144Hz-es 1ms-es monitor.
Itt találsz egy tesztet, képekkel:
http://www.tftcentral.co.uk/reviews/asus_ml239h.htmAzt írják, jó a késleltetés és a pixel átmenet. Jó lesz játékra is. A dinamikus kontrasztra panaszkodtak (ki lehet kapcsolni), és a tesztpéldányon volt egy kis bevilágítás. Utóbbi az olcsóbb monitoroknál előfordulhat. Inkább szerelési pontatlanságra utal, néha kis mozgatásra megszűnik.
-
Jedster
tag
válasz #75128832 #51723 üzenetére
Nem tudom mit jelent, de valószínűleg nincs nagy jelentősége. Elvileg az is AH-IPS monitor, de egy picit gyengébbnek tűnik a színhűsége. A 35-ös sorozatszámból arra következtetek, hogy egy régebbi modell lehet. Plusz a káva matt. Néha nehéz a koreai gyártókat követni, mert egy csomó szinte ugyanolyan tévét/monitort képesek a piacra dobni, ahol csak a design, keret, vagy a talp más.
-
Jedster
tag
A flicker safe/flicker free monitorokat kell keresni. Ezek PWM mentesek. Néha csak bizonyos fényerő felett (pl. 30% brightness felett), de egyre több a teljes skálán PWM mentes monitor. Elvileg az általad linkelt LG is IPS monitor és flicker safe, valamint reader mód is van rajt (csökkenti a fárasztó kék fény kibocsátását), legalábbis az LG oldala szerint. Tesztet nem találtam róla.
Itt van egy pwm mentes lista (nyilván nem teljes):
http://www.tftcentral.co.uk/articles/flicker_free_database.htm -
Jedster
tag
válasz PrometheusX #51727 üzenetére
Attól függ milyen célra. A legtöbb ember már nem szívesen vesz TN panelt, mert bármilyen bevilágítást és fóliát teszel rá, nem lesz olyan jó színhűsége oldalról (máshonnan se), mint az IPS-nek, amit gyakorlatilag onnan nézhet az ember, ahonnan szeretné. A TN valamivel olcsóbb, és kevesebbet is fogyaszt. A drágább TN-es monitorok általában gamerekenek vannak pozicionálva, mert nagyon gyors a reakcióidejük (akár 1ms GTG), így akár 120-144MHz-es monitort is építhetnek belőle. Ha elég a 60Hz, és a (ma már) minimális utánhúzás, akkor tökéletesen jó lehet játékra egy IPS monitor is. A lényeg általában a bemeneti késleltetés, ami nem a panelon múlik. 40-50-ért már vannak 23-as IPS és akár PVA-s monitorok is. Ha a képminőség a fontos, akkor mindenképp ilyet válassz.
-
Jedster
tag
válasz #75128832 #51705 üzenetére
Nem sok 27"-es IPS monitort találni 70 körül, de az LG 27MP55HQ szerintem megfelel a kritériumoknak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Bestbuy játékok
- Futás, futópályák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Boldog karácsonyt kíván a PROHARDVER!
- iPhone topik
- Gitáros topic
- További aktív témák...
- Xiaomi Mi Curved 34" BHR4269GL 144Hz / 4ms / 3440x1440 Monitor
- LG Ultragear 27GN950-B - 27" UHD 4K 3840x2160 / NANO IPS 1MS /144Hz (OC 160Hz) / G-Sync - 1 ÉV Gari
- SAMSUNG (LS32BM80BUUXEN ) 32" 4K GAMER PRÉMIUM ! AKCIÓ!
- SAMSUNG (LS34C500GAUXEN) 34 " GAMER WIDE MONITOR ! AKCIÓ!
- Dell P2412Hb FullHD monitor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest