Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
- Alig két nap múlva konzolokra is befut a Star Trek Legends
-
GAMEPOD.hu
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
ingalls
senior tag
válasz robi30 #96973 üzenetére
Így nem igen tudunk értelmes választ adni. Viszont szigorúan véve, ha csak ez a baj, nem egy ökör ára egy átalakító, úgyh ha egyébként elégedett vagy a vga teljesítményével, akkor nem cseréld le.
Más: Szerintetek egy 24 colos 1080p-s képernyő képe élesebb, vagy egy 27 colos 1440p-sé?
-
ingalls
senior tag
Sziasztok!
Sajnos vettem egy olyan RTX kártyát, amin nincs DVI port, pedig az Xl2411Z-m csak ezen a porton keresztül tudja venni a 144 képes jelet. Tudtok esetleg segíteni, hogy van-e olyan DVI-DL to Displayprot (apa-apa), ami nem egy vagyonba kerül?
Ha az elősző kérdésre nem a válasz, akkor felmerül a következő:
Szeretnék egy legalább 24 colos monitort, ami minimum 1080p, és ami a legfontosabb, legyen rajta DP és 144 hz-es legyen. 100-nál többet nem szívesen szánnék rá, főleg, hogy a mostani Benq-val is teljesen elégedett vagyok, és csak sz@rér'-húgyér' tudnám eladni. Persze ha a 100 nagyon irreális, akkor kicsit mehet feljebb, de nem szívesen dobok ki sokkal több sast erre.
-
ingalls
senior tag
Sziasztok!
Mivel nincs monitoros kérdések topik, ezért kénytelen vagyok ide írni egy buta kérdést: ha 144 hz-en járatom a monitort, az hatással van az élettartamára, vagy indifferens a képfrissítés ebböl a szempontból?
Köszi -
ingalls
senior tag
Melyik ajánlott a kettő közül:
ASUS VG248QE
vs
BENQ XL2411Z?Most éppen az Asus drágább pár ezressel.
-
ingalls
senior tag
válasz kurtzyx #58118 üzenetére
A magas frissítésű monitorokat azonnal kizárhatod. A felsorolt játékok egyike sem igényli, s a színekkel kapcsolatos elvárásaid, filmnézés pedig inkább IPS-t kíván (ha már 100k körül gondolkozol).
A szakik majd megmondják az okosságot, de elöljáróban annyi, hogy a 60 hz-cel máris spóroltál magadnak 50-100k-t, akármelyik panelt is választod!
-
ingalls
senior tag
-
ingalls
senior tag
válasz -Solt- #58103 üzenetére
Hát... 1440p és 144 hz? Merész páros, ma még nem is létezik vas, ami ezt meg tudná oldani (emberi áron).
A magam részéről nem akarom megfizetni a 1440p-t , és nem is kell 27" az asztalomra, nem tudnék elég messzire ülni. Főleg annak fényében "túl sok" nekem ez a gép, hogy 720p-ben játszom. Gagyi VGA-val nyomulok.Az is elég lehet, ha találok egy nem-okádék TN+Film-et.
[ Szerkesztve ]
-
ingalls
senior tag
Tudom, hogy itt senki sem jós, de mit gondoltok, érkezhet 144 hz-es frissítésű IPS panel 5 éven belül 120k környékén? Most akarok gamer monitort venni, de 250k nagyon sok nekem. Ha lenne remény arra, hogy egy éven belül kapni lehet 150 környékén akár, akkor hajlandó lennék távolabb helyezni a "kielégülés" időpontját.
Köszi -
ingalls
senior tag
válasz DNS_65 #58062 üzenetére
Én is igy voltam vele, eszem a kefét. A BenQ azért jön be, mert nem olyan csilivili, mint a többi. Sajnos a 100 és a 120k közti további ajánlatok már egy következo kategória.
Nekem nem zavaró a TN, es 900p fölött versenyjátékot nem használok. Nagyobb felbontás és nagyobb képátló nekem kihasználatlan plusz lenne. Ezért lett volna a nekem való az XL2411Z. Remélem, vissza fog jönni vagy legalább újra lesz valami ebben a kategóriában.
-
ingalls
senior tag
A BenQ XL2411Z miért nem kapható értelmes helyen? Kifutott a piacról? Mi van helyette? Csak az XL2430T?
-
ingalls
senior tag
Sziasztok!
Aktív játékos vagyok, ilyen célra keresnék monitort. A jelenlegi monitoromat (BenQ g2222hdl) 75 hz-en használom, alacsony felbontáson. Egy cimborámmal leteszteltük, hogy mennyire érzékelem a 60 és 75 hz-es frissítés közötti különbséget. 10-ből 10 alkalommal megmondtam, milyen beállításon van éppen. 60-on olyan túrósnak érzem, hogy egyszerűen kifolyik a szemem. A játékokat alacsony beállítások mellett gtx 970-nel hajtom.
A lényeg, hogy egy olyan szerencsétlennek, mint én, megéri-e 120+ hz-es monitort venni, s ha igen, melyik a menő most a piacon?A panel nem érdekes, játék és film megy rajta, meg irodai használat.
Keret: 100k
Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
ingalls
senior tag
A BenQ XL2411Z 12k-val drágult az elmúlt héten, vagy csak rosszul látom?
-
ingalls
senior tag
Sziasztok!
Melyik legyen a következő monitorom: Asus VG248QE vagy BenQ XL2411Z?
Köszönöm! -
ingalls
senior tag
Sziasztok!
BENQ XL2411Z vásárlását tervezem. 80%-ban versenyjátékra használnám, a maradék 20%-ban szövegszerkesztés vagy könnyed játékok vannak, filmet tévén nézek.
Versenynél nem érdekes a felbontás, ott 720p-ben használom a monitort. Egyéb használatnál előjön az a kérdés, amiért végül is a fórumra jöttem: nem kevés a FHD felbontás egy 24"-os monitoron?
Milyen tapasztalatok vannak egyébként ezzel a kijelzővel?Köszönöm!
-
ingalls
senior tag
Az igazság az, - ahogy a kérdésemben is írtam -, hogy tök amatőr vagyok és nem tudom, mitől olyan mumus a TN panel. Egyetlen információm róla, hogy szűk az optimális betekintési szög... Nagy dolog, majd ülök úgy, ahogy jól látom.
Kösz a tanácsot, bár a 150 nekem sok képernyőre. 100-nál nem igazán adnék többet.(#55971) PAUBEN Ha a 2 benq-t a színek tekintetében kellene összehasonlítanod, mit mondanál? Én ezt a g2222hdl-t nem tartom túl szépnek. A 60hz meg az fps-eknél különösen nagy hátrányt jelent.
[ Szerkesztve ]
-
ingalls
senior tag
-
ingalls
senior tag
Sziasztok!
Monitort szeretnék a következö igényekkel:
Képátló: 23-24"
Felbontás: 1080p
Frissítés: 120hz +
Panel: ebben tanácstalan amatör vagyok
Felhasználás: 50%-ban keményen fps játékokra, 900 vagy 720p-ben, alacsony beállítások mellett, 40%-ban táblázatkezelés, 10%-ban film (emiatt kell a FHD).
Távolság: karnyújtásnyira ülök
Márka: mindegy
Szín: fekete
Forma: egyszeru
Csatlakozó: DVI vagy HDMI
Extrák: nem kell semmi sallang
Ár: 80-90k (fölötte is érdekel, ha van best buy)Köszönöm szépen!
[ Szerkesztve ]
-
ingalls
senior tag
Sziasztok!
60k körül van már elfogadható fhd, 24"-os, 120 hz-es monitor?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Bestbuy játékok
- Futás, futópályák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Boldog karácsonyt kíván a PROHARDVER!
- iPhone topik
- Gitáros topic