Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
- Alig két nap múlva konzolokra is befut a Star Trek Legends
-
GAMEPOD.hu
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
BigBlackDog
veterán
Eizo monitorokról mi a vélemény? Megéri képminőség tekintetében egy átlag monitorhoz képest? Pl. EIZO FLEXSCAN EV2785-WT vs LG 27GP950-B összehasonlításban.
Illetve 27"-on a 4k mennyire vállalható?
(Még párszor próbálkozok, hátha jön infó, de nyugi, lassan már leállok a kérdésekkel. )
-
BigBlackDog
veterán
válasz BigBlackDog #122876 üzenetére
Tovább nézelődve sikerült szűkíteni a listát. Ezek körül melyik lenne a szerencsésebb választás?
LG 27GP950-B
SAMSUNG ODYSSEY G7 LS28AG7NU
DELL ULTRASHARP U2722D
DELL P2721Q
EIZO FLEXSCAN EV2785-WTRtings.com-on Eizo tesztet nem láttam, így nem tudtam belőni az a típust. A többihez képest hol állhat?
Illetve erősen gondolkozok, hogy kell-e nekem a nagyobb frissítési freki. Pár napja sikerült áttennem a mostani P2414H-t 60 Hz-ről 79 Hz-re. Nem mondom, hogy nem vehető észre a változás, de azért olyan nagy ugrást nem érzek. Vajon egy 120-144 Hz-es megjelenítővel más lenne a helyzet? Mennyire jellemző, hogy egy 60 Hz-es példány (pl. Eizo) működni fog 75-80 Hz-en is?
Illetve 27" esetén mennyire problémás a 4k megjelenítés? Jobb lenne QHD felbontásút nézni?
-
BigBlackDog
veterán
válasz BigBlackDog #122859 üzenetére
Erre esetleg van valakinek tippje? Pl. ebből a listából mit szabadna?
Ami még fontos lenne, hogy PWM mentes legyen, de gondolom ebben az ársávban ez már természetes.
[ Szerkesztve ]
-
BigBlackDog
veterán
Sziasztok!
Már egy ideje keresek 27"-os monitort, egyelőre még nem sikerült megtalálnom az ideális választást. Egy Dell P2414H-t váltana, legalább ezt a szintet kéne hoznia. Fényképszerkesztésre, filmnézésre és játékra is lenne használva.
Ami elvárás lenne:
- 27" körüli méret
- 4K felbontás (esetleg UHD)
- legalább 75-90 Hz
- FreeSync(/G-Sync)
- IPS, vagy ezzel minőségben egyenértékű panel
- Legalább 3 év gariEzeket figyelembe véve mit ajánlanátok? Amennyiben lenne lehetőség, inkább a "sivatagból" venném. Árat első körben nem írnék, hátha így könnyebb.
-
BigBlackDog
veterán
Dellek manapság mennyire ajánlottak? Asus Pro Art szériát néztem, elég nagy a választék 27-es méretben. Panelben van különbség, vagy csak plusz funkciókban különböznek?
Benq, Viewsonic esetén bármelyiket szabad, ami IPS paneles?
[ Szerkesztve ]
-
BigBlackDog
veterán
Sziasztok!
Egy Dell P2414H utódját keresném, inkább nagyobb méretben (27", 1440p). Általános használat mellett képfeldolgozás, filmnézés és minimális játék van. Extrák nem igen kellenek (esetleg a 60 Hz-nél nagyobb képfrissítésnek örülnék), de a mostani szintjét legalább hozza.
Mi lenne az ajánlott?
-
BigBlackDog
veterán
Sziasztok!
Egy P2414H mellé keresnék egy másik monitort. Jelenleg ez van elsődleges képernyőként használva. Sokkal nagyobb szélességű típus nem jöhetne szóba helyhiány miatt.
Felmerült, hogy ezt cserélném egy 24-24.5" méretűre, ami tudna már 120 Hz-es (vagy magasabb) frissítést is. Másik verzió alapján ez maradna középen, a helyén és mellé kerülne egy másik példány 24-27"-os méretben.
Milyen típust tudnátok ajánlani?
Használat szempontjából filmnézés, fényképfeldolgozás és némi játék szokott lenni az általános használat mellett. Jelenleg egy 5600XT szolgálnál ki, amit egyelőre nem cserélnék. Emiatt nem vagyok benne biztos, hogy full HDnál nagyobb felbontást van értelme választani (így gondolnám a 24" lenne a legnagyobb, ajánlott méret).
-
BigBlackDog
veterán
Dell P2414H-n van lehetőség a világítást lejjebb venni a menüben található 0 szintnél? Teljesen sötét körülmények között zavaróan világosnak éreztem még 0-ás fényerő mellett is.
-
BigBlackDog
veterán
válasz inteltunder #52454 üzenetére
Nem vagyok nagy szakértő a témában, de én inkább egy IPS-t keresnék kicsit többért. Mennyi lenne a keret? Mit váltana, mi helyett lenne? Milyen felhasználásra szánnád?
-
BigBlackDog
veterán
válasz Shokkolo #52444 üzenetére
Én ezt az infót kaptam nemrég.
-
-
BigBlackDog
veterán
Ennél a monitornál mit jelent a "PWM mentes háttérvilágítás szabályozással" extra (+3000 Hufért)? Ez valami műszaki átalakítást is takar?
-
BigBlackDog
veterán
-
BigBlackDog
veterán
válasz atomanti19 #52288 üzenetére
Kicsit pontosabban érdekelne a dolog. Én is elég sokszor hallottam már, hogy ne nézzem közelről a TV-t. Nem is szoktam, mivel nem túl kellemes a 1,5-2 méteres fullHD-t 1 méterről bámulni. Ha hosszútávon szemüveg lesz az eredménye, akkor gondolom valamilyen módon a szemnek az optikai leképző részei torzulnak sérülnek. Ha jól tudom, akkor az optikai leképzésben a szaruhártya-szemlencse-lencsefüggesztő rostok (izmok) hármasa veszi ki a főszerepet, legalábbis ezeknek a hibája korrigálható szemüveggel, kontaktlencsével. Ha felmerült a téma, gondoltam megkérdezem, hogy pontosan mi is sérül a hosszútávú, közeli, TV képernyő bámulásnál. Vagy esetleg a szemnek nem az optikai leképzése, hanem egyéb paramétere változik meg (ez esetben viszont kérdéses számomra, hogy a szemüveg tud-e egyáltalán segíteni)? Nem kötözködni akarok, csak eddig még nem sikerült mélyreható magyarázatot találnom erre a kérdésre.
[ Szerkesztve ]
-
BigBlackDog
veterán
Sziasztok!
Egy LG W2253V utódját keresem. Méretben elvárás lenne a nagyobb, 27"-os, vagy esetleg 24"-os képátlójú monitorok lettek eddig nézegetve. Általános felhasználás mellett amatőr szintű fotófeldolgozás, utómunka és néha-néha játék is szóba jönne. Felbontásban nincs nagy elvárás, legalább fullHD legyen. Viszonylag sötétebb helységben lenne használva, sokszor este, éjszaka (mostanin a fényerő teljesen le van húzva 0-ra, mivel egyébként nagyon zavaróan süti a szemem ). Ami még idegesít a jelenlegiben, hogy homogénebb képnél, alacsonyabb fényerőn némi vibrálás jelentkezik (gondolom ez a PWM), örülnék, ha ez sem lenne jelen már az utódnál.
Elsősorban új monitor lenne az elvárás, de legalább fél évig még garanciális használt is játszhat esetleg. A vásárlás december elején, közepén válik aktuálissá a jelenlegi állás szerint, nem tudom, hogy ez előnynek, vagy hátránynak számít-e (pl. árak tekintetében). Keret kb. 50e Huf. Mit tudtok ajánlani?
Előre is köszönöm a válaszokat és a segítséget![ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SAMSUNG LU32R591CWRXEN 32 " 4K GAMER MONITOR! AKCIÓ!
- LG (LS27BG400EUXEN ) 240HZ GAMER MONITOR ! AKCIÓ!
- LG Ultragear 27GN950-B - 27" UHD 4K 3840x2160 / NANO IPS 1MS /144Hz (OC 160Hz) / G-Sync - 1 ÉV Gari
- SAMSUNG (LC34J791WTRXEN ) 34" THUNDERBOLT WQHD ÍVELT MONITOR! AKCIÓ+
- Monitorok Huawei, HP, Samsung
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest