-
GAMEPOD.hu
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
adalbert1
veterán
Sziasztok,
egy olyan monitort szeretnék venni, ami minél kevésbé fárasztja a szemet napi 8-10 óra munka esetén.
Amilyen kritériumokra gondoltam:
-22-24" méret
-1920*1080 felbontás
-antiglare coating
-matt, antiglare keret (az innen tükröződés is zavar)
-állítható magasság
-előre-hátra dönthetőség
-IPS vagy PVA panel
-PWM mentes működés
-DVI vagy HDMI bemenet (esetleg mind a kettő), ha van esetleg fejhallgató kimenet, az pluszAmi érdekelne, hogy LG-nél amit flicker free-nek írnak, az PWM mentes? Próbáltam cikkeket keresni, van olyan modell, ahol igen, de van olyan modell, ahol nem derült ki egyértelműen.
Jelenleg ez a két jelöltem van (igaz, árkategóriában az egyik majdnem a duplája a másiknak ), tudnátok még párat ajánlani (inkább olcsóbbat, mint nagyon drágát)?
LG 22MB37PU-B
DELL UltraSharp U2414H -
Dare2Live
félisten
válasz MPowerPH #69789 üzenetére
Még mindig nincs meg. Igen egy 1070/980TIt vissza lehet úgy butítani, hogy elég legyen 4Kra. És ha jobban butítasz egy 980 sött 7970et is. Igen 3gb ram is elég 4Kra kérdés mennyire butítasz.
Ha továbbra se érted ezt a nagyon egyszerű dolgot akkor nem.
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
assemble
addikt
Nekem otthonra lenne egy jategep melle (gtx1070-el), szoval elsosorban jatekra (nyilvan nem minden ujabb jatek fut meg stabil 60 fps-sel 4k-ban, szoval azt gsync hijan nehany ujabb, nagy igenyu jateknal visszavennem 1440p-re/1080p-re), de bongeszni szoktam meg sokat, esetleg dolgozni is valamilyen szinten, rovid videokra (foleg youtube mondjuk). Konkretan filmezni annyira nem tervezek rajta, bar az is igaz, hogy ilyen meretnel mar az se akkora bolondsag. A legtobb film meg 16:9-nel is keskenyebb manapsag, szoval pont a sarkok konstans feketek lennenek olyankor, az ilyen szempontbol tenyleg jobban kiemelheti a problemat (meg nem probaltam mondjuk filmeknel, majd ranezek h milyen a helyzet ugy - eddig tenyleg csak full fekete kepernyonel vettem eszre a jelenseget), de mondjuk a film meg pont nem azon a reszen van, szoval ezt se latnam akkora problemanak.
Egyebkent ha keszlet hijan elallni es ujat rendelni nem is tudnek, az LG garancia szerintetek nem foglalkozik ilyesmivel, siman lepattintananak vele? -
muhaha01
tag
sziasztok,
próbáltam utánaolvasni hazai és külföldi fórumokon, tesztoldalakon is, de nem jutok dűlőre sajnos.
Kérlek ajánljatok nekem full HD felbontású, 27 collos, IPS paneles monitort.
Nézegettem viewsonicot, dellt is, de nem tudok dönteni.
Ha ajánlanátok nekem 2-3 ilyen paraméterekkel rendelkező cuccot, azt megköszönném.Üdv
-
Tin
veterán
válasz assemble #69791 üzenetére
sajnos ez ilyen. lehet, hogy a pofozgatás csak akkor segít, ha amúgy a diffúzorlap normális, és csak "vissza" lehet vele állítani, javítani túl sokat nem.. egy próbát azért megért.
a megtartást meg... én megtartottam pixelhibával, pedig jogosult voltam a cserére. annyira nem zavar, amennyivel olcsóbb volt, az meg belefért. office munkára a bleed abszolút a "tökmindegy" kategória, de ha mondjuk gyakran filmezel (21:9) akkor azért gyakran nézed a bevilágítást. -
assemble
addikt
Koszi, megprobaltam kozben, de szerintem nem nagyon javitott.
A kavat erosen nyomva amugy ideiglenesen tenyleg eltolodik kicsit mas helyre a bleed, de az se nagyon segit.
Egyebkent nem full fekete kepernyonel tovabbra se nagyon veszem eszre egyaltalan, full feketenel sem annyira durva, csak vaksotetben latni valamivel jobban.. Szoval kicsit hajlok most afele, h ennek ellenere megtartsam, mert osszessegeben amugy elegge tetszik a dolog..[ Szerkesztve ]
-
djg
aktív tag
sziasztok,
Van valakinek tapasztalata az alábbi LG monitorral?
LG 29UC88-B IPS LED Gaming monitor, 29", 2K,
Nagy felbuzdulásomban rendeltem egy ilyet, mert már egy ideje szemeztem velük, de most EMAG-on jó akcióba futottam.
Át még nem vettem, csak ma rendeltem. Remélem jó lesz.
Most egy Samsung 23"-t használok, ami tévé is egyben, de mivel a koaxot az se direktbe kapja már az STB-k idején és nem is IPS, ezért gondolom ezen az LG-n tévézni is jobb lesz (bár nem az az elsődleges feladata).
Hangszóró ezen is van, állítólag nem is vészes, csak ennek nincs saját távirányítója, meg hát az még kérdés, hogy a rendes tévé adás hogy jelenik meg ezen a szélességen... :S
De elsődlegesen a gaming a feladata. Tudtommal a wide view és az íveltség annak jót tesz. (tévében nem szimpatizáltam az ívelt megoldásokkal, de itt csak egy ember ül előtte)
FreeSync-et nem tudom kihasználni, mert nV-m van jelenleg, azt mondják az is sokat dob az összképen...
De nem találtam olyan LG-t, ami GSync-es lenne...Köszi a véleményeket!
-
MPowerPH
félisten
válasz Dare2Live #69786 üzenetére
A min. 50 meg is van. 4k-n sok dolgot ki lehet loni, kezdve az elsimitassal. Egyeb beallitasok minosege maradhat maxon. Es az MSAA sem akkora ervagas, pont 4k-n. 7970, GTX980 nemhogy 4k -ra alkalmatlanok, de meg az 5760x1200 is megfekteti oket-->nincs eleg VRAM. Es akkor meg ott a G Sync, ami sokat dob az egeszen. A nelkul en se vennek 4k-s monitort, de meg 1440p-st sem. Mar az FHD-hez kepest is hatalmas a valtozas, pedig ott volt eleg fps.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
Goblin12
őstag
Hali
E-Bay-en: Acer Predator XB271HUbmiprz 580€ én ezt nem akarom elhinni, hogy ez valódi ár. Minden más bolt 800€+-tól hírdeti
WQHD |G-Sync | 165Hz | 27" | minden ami kell, ennyiért még meg is érné, 800€-ért ez szerintem baromira nem éri már meg, ennyiért már ott az ASUS ROG Swift PG27AQ vagy az Acer Predator XB271HKbmiprz, vagy rosszul látom a helyzetet?
[ Szerkesztve ]
-
Dare2Live
félisten
válasz MPowerPH #69783 üzenetére
Sött ha még pár dologból vissza veszel egy 980 is elbírja 4Kt, ha még egy picit akkor egy 5éves 7970 is...
Gondolom érted.
Ehez képest ráadásul te (is) a TIt várod... pedig egy 980TI/1070 is elég 4Khoz.És nem csak a visszaveszel hanem a ki milyen FPSel boldog és ez megint nagyon egyénfüggő. Van aki min 20-35el fpsezik, nekem kell a min 50, és hát sokan oda vissza vannak a 100hzs monitorokért...
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
gurubefree
senior tag
Acer Predator z35 ...szuper kep . merethez kepest a 2560x1080 nem is annyira rossz . sajnos a mini DP to DP kabel meg nem jott meg igy csak 60hz-en g-sync nelkul megy igy Jatszani BORZASZTO !!!!
Ha valaki falra akarja raki ( mint en ) akkor sufni tunning . Nagyon meg kell valogatni a felfogato reszt mivel csak es kizarolag a 100x100-as jo hozza a multi-meretesek nem !
Xiaomi Redmi Note 5 Plus ( xbox one x , xbox live : ExistedName )
-
MPowerPH
félisten
válasz Dare2Live #69780 üzenetére
Ha a GTX980 Ti nem kohog, akkor az 1070 sem fog. Elbirja, par dologbol kell csak jobban visszavenni, lasd MSAA. De ha az 1070 nem eleg, akkor a 80-as sem lesz az. En most adtam el a sajatomat, visszapattintottam a 980Ti-t, mert a megvaltas az a Titan XP lenne. Es talan majd a Ti. De ettol fuggetlenul minden szepen fut 4k -n is a Ti-vel.
De ez a 4k-ra vonatkozik. A 3450x1440 -et pedig lazan vinni fogja, majd fele 4k, annak meg messze annyi eroforras sem kell, mint az 5760x1200-nak. A 4k pedig az utobbival egyenrangu.[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
-
n3zold3r
csendes tag
Esetleg erre valaki?
Annyival kiegészíteném, hogy szempont lett az is hogy minél vékonyabb legyen a káva (későbbi multimonitoros bővíthetőség miatt).
Igazából a jó kontraszt illetve fekete miatt én magamtól oda jutottam, hogy BenQ EW2750ZL -t kellene venni.
Illetve van egy újabb model a BenQ EW2775ZH ez nem igazán tudom, hogy jobb -e egyátalán, az egyetlen tesztben amit találtam róla kicsit lehúzták ellenben a BenQ EW2750ZL -t szinte mindenhol dicsérték.[ Szerkesztve ]
-
Dare2Live
félisten
-
deja vu
addikt
Ahhoz már egy GTX1080 kéne inkább.
Iphone 7 Plus | Sony A7R+Zeiss FE 35mm F2.8+Zeiss FE 55mm F1.8 | Eizo CX271+Eizo CS270+Eizo SX2262W+Eizo S2233W | Z170 Ext4+I7-6700K+Noctua U14S | GTX1070 Gaming | 16gb 3600MHz | 850PRO 768GB | Seasonic Platinum | Define R5+3xNoctua | Razer Taipan
-
Peace
nagyúr
-
assemble
addikt
Kerdes, hogy mi szamit neked szuperjo vetelnek.. 27"-bol pont volt egy jo vetel amirol lemaradtal (LG 27MU67), paran itt vettunk is, mondjuk viszonylag nagy aranyban light bleeding-esek (az enyem is valamennyire)..
Amit meg kapni es eleg jo aron is van, az a Samsung U24E590D, de az csak 24"-es.
Meg viszonylag jo aron van a most megjelent LG 27UD58 (135k korul), itt irtak rola: [link].
Egyebkent ezeken kivul a tobbi olyan 150k-tol indul. -
Peace
nagyúr
Predator X34 esetleg? Ezzel akkora gondok nem lehetnek, ugye? Egy GTX 1070-esre lenne rákötve.
-
Peace
nagyúr
Sziasztok!
4K-s monitorból van most valami különösen nagyon szuperjó vétel? 27"-os érdekelne meg esetlegesen 32-34". Ez a két kategória méretben.
-
darealkilla
aktív tag
Sziasztok,
van valakinek tapasztalata, hogy milyen "félfelbontáson" játszani? Arra gondolok, hogy 2560x1440 natív felbontású monitoron milyen 1280x720-ban játszani? Mert ha a WQHD-t már nem viszi jól a VGA, akkor 720-ban még jól menne, 4 pixel meg összeáll egynek, legalábbis így képzelem el...
Vagy 4K kijelzőn full HD-ban?én vagyok az ördög
-
Tin
veterán
válasz assemble #69767 üzenetére
pedig néha segít. próbáld ki, én a pixelhiba környékén megnyomkodtam a sajátom, hátha feléled, ettől bevilágításos lett, és simán kipofoztam belőle. mondjuk az igaz, hogy ezzel megszüntetni nem lehet (az enyém nem is volt bevilágításos), csak picit eltologatni a helyét.
-
assemble
addikt
Koszi, lehet h megprobalom majd, ha hazaerek..
Rakeresve a problemara egy ilyen videot is talaltam (egy masik monitorhoz), de kb rossz nezni amit csinal, es a fele kommentelo alatta azt mondja h ettol csak megrosszabb lett, szoval ezt nem hiszem h beprobalnam [link][ Szerkesztve ]
-
Tin
veterán
válasz szabadoslac #69763 üzenetére
próbáld ki. amúgy működik, ha nem fixen ragasztott vagy csavarozott a diffúzorlap. ennél nem. sok másnál sem. annó egy hozzáértő faszi mutatta, röhögtem, aztán csak lestem hogy baaaaazz
-
Dare2Live
félisten
válasz scabi78 #69760 üzenetére
nem 150ért, de 450ért sincs.
IPS ld lenti képen glowt. detto kontraszt. 1:1000 nagyon sovány.
VA/MVA... blur, késleltetés....
TNt meg hagyjuk is....Ez van. Hacsak nincs 1.600ad egy amoledesre akkor akármit választasz kompromisszum. Így lett az, hogy végülis én berendeltem 100ért a 34"os 21:9es LGt. Remélem nem lesz komoly glowja...
-
deja vu
addikt
válasz scabi78 #69760 üzenetére
Azért ez egy nagyon belépő 4k, ennyiért én nem várnék olyan sokat.
Iphone 7 Plus | Sony A7R+Zeiss FE 35mm F2.8+Zeiss FE 55mm F1.8 | Eizo CX271+Eizo CS270+Eizo SX2262W+Eizo S2233W | Z170 Ext4+I7-6700K+Noctua U14S | GTX1070 Gaming | 16gb 3600MHz | 850PRO 768GB | Seasonic Platinum | Define R5+3xNoctua | Razer Taipan
-
assemble
addikt
Megjott az LG 27MU67
Eddigi gyors tapasztalatok, osszehasonlitva Samsung U24E590D-vel (egyiket fogom megtartani) :
+ nem, vagy sokkal kevesbe sipol, mint a Samsung (normal tavolsagbol azt se hallom, de azert itt egyertelmuen jobb a helyzet kozel hajolva is)
+ jo ez a meret (kepatlo)
+ baromi jo, hogy ilyen szabadon dontogetheto-forgathato - akar 90 fokkal
0 szinekben nem latok oriasi kulonbseget, nekem mindketto eleg meggyozonek tunik, merest nem fogok tudni csinalni h melyik a szinhelyesebb, de szemre eleg kozel vannak egymashoz, es mindketto nagyon jo
0 pixelhibat eddig nem talaltam (Samsung-on sem)
- vastagabb/bumszlibb, mint a Samsung (persze csak oldalrol/hatulrol latszik, es igazabol lenyegtelen)
- a gombjai miatt sokkal nehezebb kezelni, mint a Samsung joystick-os megoldasat, ez nem olyan oriasi ervagas mondjuk, mert alapvetoen csak egyszer kell jol beloni, es jo lesz. Arra peldaul tartott egy kis ideig rajonni, hogy a sharpness 50-es erteken a jo: alatta homalyosit, felette tulelesit ami artifact-okat okoz a kepen, foleg a betuk korul vettem eszre.
- bevilagitas van minden sarkan kicsit valamennyire, 1 sarkon eleg minimalisan, egyiken kicsit jobban, 2-n (jobb alul, bal felul) viszont elegge lathato szerintem.. Csak fekete szinnel erzekelem, ott viszont, ha direkt figyelem, eleg feltuno.. Persze nem hiszem h sokszor bambulnek annyira full fekete kepeket, hogy ez akkora gyakorlati problema legyen, de azert pont eleg, hogy tudat alatt is zavarjon. Egyertelmuen ez a legnagyobb ervagas, es valszeg ezen fog mulni, hogy vegul ezt tartom-e meg, egyebkent valszeg nem nagyon gondolkoznek rajta. Az a baj, hogy ha elallok a veteltol, masikat mar nem fogok tudni szerezni ennyi penzert, mert kifogyott. (amugy siman lehet, h amit vegul Tin kollega elvitt, az volt eredetileg nekem foglalva, egy hajszalon mult amugy hogy atvegyem, csak a vilagon minden osszejott, hogy megse sikeruljon - ugy latom azzal valszeg jobban jartam volna.. )
IPS paneleknel eleg gyakori jelenseg, azt tudom.. De egyelore nem tudom, hogy mi legyen.. Szerintetek?Osszehasonlitaskent:
LG:Samsung:
[ Szerkesztve ]
-
Dare2Live
félisten
Erről vkinek véleménye, használja?
Nagyon tetszenek a nagy 34-35"ös 21:9es monitorok és ez most elég jó áron van, nem TN(IPS), van freesync... tesztet viszont alig találok róla.És akkor a kettes kérdés, milyen vga kéne alá? Mivel van 40-60(75hz) közt freesync 480X? Vagy gyenge hozzá a 480X és kell alá 1070 amivel viszont bukom freesyncet.
-
kinderke
újonc
Sziasztok,
segítséget szeretnék kérni, teljesen amatőr vagyok a témában. Jelenlegi LG IPS236 monitoromat kb 5 éve nyúzom és szeretném lecserélni. 24-es FHD-t szeretnék, nagyobbat nem, mert viszonylag közelről nézem. Nem vagyok grafikus és átlagos felhasználásra szeretném használni (játék, film, net). Visszanéztem a fórumon jó néhány oldalt és úgy láttam, hogy (többek között) a Dell P2417H-t ajánljátok, ami az én céljaimra is megfelelő lenne. Viszont nem láttam még élőben, a kérdésem az lenne, hogy mennyire jó (vagy nem) az én jelenlegi monitorom, fogok -e érzékelni bármi minőségi változást? Azt tudom, hogy ez egy inch-el nagyobb, mint a mostani monitorom, de ezen felül lesz -e bármi pozitív? (Lehet, hogy furcsa kérdés ez így épp egy olyan személytől, aki se nem grafikus, se nem hozzáértő az adott témában.)
köszi előre is -
gurubefree
senior tag
válasz szabadoslac #69749 üzenetére
A jatekok tobbsege igen ... ha nem ( lsd. Fallout 4 ) akkor is van ra mod amivel meglehet oldani .
-
deja vu
addikt
válasz devil-k #69753 üzenetére
PS, amiket te írtál olyanokat még soha sem ajánlottunk grafikai munkára.
[ Szerkesztve ]
-
deja vu
addikt
válasz devil-k #69751 üzenetére
ASUS PB248Q FullHD+
BenQ GW2765HE WQHD
ASUS PB278QR WQHDIphone 7 Plus | Sony A7R+Zeiss FE 35mm F2.8+Zeiss FE 55mm F1.8 | Eizo CX271+Eizo CS270+Eizo SX2262W+Eizo S2233W | Z170 Ext4+I7-6700K+Noctua U14S | GTX1070 Gaming | 16gb 3600MHz | 850PRO 768GB | Seasonic Platinum | Define R5+3xNoctua | Razer Taipan
-
devil-k
nagyúr
Erre, valaki?
- mozi bolondéria -
-
musli26
tag
Hány cm kell lenni a monitor ideális távolsága a szemhez?
Egy 22' és 24'monitorhoz.
KösziDell SE2416H Asrock B75M-GL Core i3 3220 Corsair Vengeance 8Gb 1600Mhz Samsung SSD 850 EVO 250GB Chieftec CTG-450-80PB Samsung J5 2016 gold
-
szabadoslac
tag
Ha egy ilyen monitort veszek
Felbontás: 2560 x 1080A játék tudja követni ez a mérete?
-
deja vu
addikt
válasz MPowerPH #69744 üzenetére
Igazából le sem írta mire kell, és azért ebben a topicban sokan kérdeznek olyanok is akik dolgoznak, arra meg jobb a 16:10.
-
SeatZola
őstag
Srácok! Ha max.45-50eFt a keret és @3-24"IPS kell akkor melyiket?
Eddig ezeket neztem ki: LG 23MP68VQ-P vagy LG 24MP58VQ-PRappi
-
-Solt-
veterán
válasz Saradomin #69742 üzenetére
A tanácstalanságod a tájékozatlanságodra vezethető vissza... Nyisd le az összefoglalót, olvasd át, és utána elfogod engedni ezt az IPS vs válaszidő dolgot!
Amikor egy kérdésre nem kapsz választ, annak 90%-n két oka van. Az egyik, hogy nem tudják a választ, a másik, hogy olyat kérdezel ami benne van az összefoglalóban.
www.smart-bus.hu
-
Saradomin
csendes tag
Nagyon vacilálok egy 144hz TN panel között és egy 60hz IPS között.
Az a baj, hogy oké FPS-re rohadt jó lenne az a TN, de minden másra rossz. ( film, youtube, photoshop, és azért ha már 1060 lenne benne kipróbálnék más gameket is)
Szóval gondoltam az IPS-el jobban járok és még olcsóbban is kijöhetek.
Viszont 27" az kicsit sok mert ahhoz nem ártana egy WQHD az meg drága és FPS-re nem is jó.
Szóval 24" FHD adott, az IPS is(?), de kéne valami aminek azért relatíve alacsonyabb a válaszideje.
Tanácstalan vagyok
-
deja vu
addikt
válasz Saradomin #69739 üzenetére
Ha kell a 16:10-es képarány és picit jobb sRGB fedés akkor U2415. Átlagfelhasználásra a P2417H mellett döntenék, oázisban még olcsóbb mint itt az árgépen a legolcsóbb.
Nincs reklám!
[ Módosította: philoxenia ]
-
Saradomin
csendes tag
Róla esetleg valami vélemény ?
Vagy még sok jót hallottam róla is: Dell UltraSharp U2415
Csak ő drágább és nem tudom, hogy tud-e annyival többet.
-
gurubefree
senior tag
-
MPowerPH
félisten
válasz gurubefree #69736 üzenetére
Jol dontottel, sok lenne neki az a felbontas. Ha lett volna lehetoseged sli-re, akkor rendben lenne.
Don't Tread On Me
-
gurubefree
senior tag
válasz AxBattler #69735 üzenetére
En is nagyon kivancsi vagyok Eleg megosztott a tabor ezzel a monitorral kapcsolatban . Az esetek tobbsegeben a hozza nem ertes , rossz beallitasok . Bizok benne , hogy jo dontottem es nem eroltetem a gtx980m-el az 1440p-t .
keszulok a dologra :
-
félisten
válasz gurubefree #69734 üzenetére
Az már elviselhető egy 35"-os, 21:9 monitornál.
Grats, kíváncsi leszek a véleményedre!"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
félisten
válasz gurubefree #69732 üzenetére
Te szegény. Látom, nagy bajban voltál/vagy...
Egyébként milyen messziről nézed a monitort játék, és böngészés/ofiszolás közben?"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
gurubefree
senior tag
Lehet legkoveztek de sok ragodas , teszt olvasas , youtube video utan ugy dontottem nem lesz 1440p .
A gtx980m 1080p-ben a szuper . Igy hirtelen felindulasbol vettem egy Acer z35-ot
Majd jelentkezem ... Ha valakit erdekel akkor szivesen csinalok par gameplay videot is .Akik barmilyen formaban is segitsegemre voltak azoknak koszonom megegyszer !
-
*Ropi*
félisten
válasz MPowerPH #69713 üzenetére
Ár teljesítmény arányban az X-Rite i1Display Pro (más néven i1D3 vagy EODIS3) a legjobb vétel. A nagy színterű monitorokon felül O.L.E.D.-et, plazmát, projektort is lehet kalibrálni vele. Kis trükkel még a HDR megjelenítőket is viszi.
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
properttl
csendes tag
Ha laptopra kötök monitort, hogy osztott képernyőm legyen, akkor pl egy full HD monitor hajtása az megviselné a gép teljesítményét ?
-
Saradomin
csendes tag
Sziasztok!
Játékre keresek monitort!
(fps játékra kell, szóval alacsony válaszidőset)Ár: 80k max
Kritériumok:
- 24 inch
- IPS
- Max 6ms válaszidő
- 1080p
(lehetőleg matt felület )Előre is köszi!
-
Erwinke
aktív tag
Hello!
- játszára használnám, minden féle ami csak van kipróbálom, am meg CS:go, LoL, WoW
- méret szerintem a 21 - 22" os megfelelő iróasztalra amit cca 60cm ről tekint meg az ember, de ha nagyobb az se, gond ...
- felbontás: Hát ezt nem tudom, nem tudom mi értelme van a 4k-nak. Mert ha jól tudom akkor az eléggé izzasztja a kártyákat. Nekem a FHD untig megfelelő 16:9 v 16:10 közt nem tudom mi különbség van.
- összeg: cca 100e ft.980Ti gigabyte Gaming 1g, 4th gen. i7 és egyéb okosságok... Kösz!
-
félisten
-
Dark_Spirit
csendes tag
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni;
Kizárólag grafikai munkára (PS,ID,AI) keresek monitort, árban olyan 80-100k körül.
23' és a fölött, a képarány igazából mindegy hogy 16:9 vagy 16:10 (perpill 19:6-ot használok, de lehet a 10-es jobb lenne)Tudnátok ajánlani valamit?
Előre is köszönöm.
[ Szerkesztve ]
Come to the dark side, we have cookies !
-
Tin
veterán
válasz MPowerPH #69708 üzenetére
még egyet tudok ajánlani. nem tudom, milyen a te monitorodban a diffúzor lap rögzítése, de vannak modellek, aminek a backlight bleeding helyén a panel keretét erősebben megkocogtatva (paskold meg) ez változik, és akár "tolható", jobb esetben egészen el is tüntethető a bevilágítás.
mondjuk ha a keret csavarjait húzták meg rosszul, vagy a diffúzor lap hepehupás, akkor ezzel nem mész sokra. -
nrbx
tag
válasz Pelican #69709 üzenetére
Ismerem az alza-t, cseh cég, ott, illetve Szlovákiában az egyik legnagyobb, egyik legrégebbi e-shop, megbízhatónak számít. Ami miatt én az itt a fórumon ajánlott monitorokat áruló kereskedőktől vennék (vettem is) monitort, az a kalibralas lehetősége (említetted képek szerkesztésére). Persze ha van módod kalibrálni otthon, vagy valakinel, akkor bárhol megveheted.
[ Szerkesztve ]
-
patomi
őstag
Sziasztok.
23-24" között kerestem IPS monitort. Kb. 45K illetve alatta keresgélek. (nyilván nem a csúcs készülékek vannak ebben az árban)
Ezeket néztem ki.
acer G237HLAbid
LG 24MP48HQ-P
LG 24MP58VQ-P
ASUS VP239H
Segítsetek légyszi, melyiket válasszam? Az eszem azt mondja ASUS VP239H legyen. A szívem az LG 24MP58VQ-P felé húz, de talán jobb az előbbire hallgatni.Fékezz ballal és fasza gyerek vagy :)
-
norby91
tag
Üdv.
Keresek 144hz-es monitort főleg játékra. cs:go, battlefield, titanfall 2..
Gép még nincs meg alá.BenQ XL2411Z vállalható kategória, esetleg más?
Köszi.
[ Szerkesztve ]
-
MPowerPH
félisten
-
törölt tag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani VA/IPS monitort?
Ami még megéri, ajánlható. -
Pelican
őstag
Sziasztok!
A pár éves laptopomhoz (DELL n7110, Win10) keresek monitort, sajnos csak max. WQHD-t tud meghajtani, ezért ilyet.
Képeim szerkesztése lenne a fő feladat (meg a sima napi felhasználás, levelezés, böngészés), TN-es panelt semmiképp nem akarok. Méretben legyen minél nagyobb (eddig egy 40"-os Samsung fullHD tv-t használtam, de azon túl nagyok a pixelek közelről ), árban meg 80-100e-et szánnék egy használtra, de használtban nem találtam WQHD-t egyáltalán, csak 1920x1200-at.
Első kérdés tudtok-e ajánlani olyan boltot ahol tartanak használt WQHD monitorokat?
Néztem újat is, a BenQ GW2765HE-t találtam ár/érték arányban legjobbnak, legolcsóbban itt. Sose hallottam erről a boltról, van-e róla valakinek tapasztalata vagy tudtok-e megbízhatóbb boltot ajánlani?
Esetleg más hasonló ajánlott monitor?
Egyáltalán érdemes-e még pénzt tenni egy WQHD monitorba vagy vegyek 4k-sat?
4k-s monitoron hogy nézhet ki egy WQHD felbontás és egyáltalán meg tudja-e jeleníteni (pl. a 4k-s Philips tévém nem tudja)?http://pel.hu/eoscard http://pel.hu/bdedit
-
Tin
veterán
válasz MPowerPH #69706 üzenetére
oázis és monitorguru kínál pixelhiba garit, személyesen lehet bontani. az igaz, hogy ez az ips glow-ra nem vonatkozik, szóval kis szerencse is kell hozzá...
a 14 napos elállással viszont akkor megoldhatod.
nézd, írtam feljebb: én egy LG 24MU67B-t vettem (cégesnek, így nekem nincs elállás), és van egy zöld dead subpixel, viszont szinte nulla a bevilágítás. 72 órán belül gariztathatom, és cseréli a dell, de ugyanez a dilemma: mit kaphatok helyette? mert ha egy pixelhibamentes full bevilágítósat, az sokkal rosszabb, mint az a szaros subpixel hiba... és ez így lutri.
(#69708) BMW001: ha kint élsz, hívd fel a local acer supportot, és kérdezz rá, hogy ez garis feltétel-e. közben meg döntsd el, hogy mennyire zavar ez a dolog. amúgy, ha az acer ilyen 72 órás subpixel garit, mint az lg, és tényleg rossz a bevilágítás, akkor meg sokkal rosszabbul nem járhatsz, a következő panelt meg, ha pixelhibás is, arra hivatkozva újra cseréltetheted.
[ Szerkesztve ]
-
MPowerPH
félisten
Olyan nem nagyon van itt... Mindenhol dobozban jon, kiprobalni nem lehet. De cserebe akar ok nelkul is elallhatok a veteltol, csereltethetem. Csak mondom, fosok tole, hogy ugyan igy megkapom, vagy meg rosszabb lesz. TV teren nem tudom, az OLED -nel ez a dolog ismeretlen. Nem is ertem, miert nincs meg OLED monitor... Vagyis tudom, de eleg lassan haladnak a fejlesztesek.
80 -on volt a fenyero, visszavettem 50 -re, contrastot 40 -re, gammat 2.2 -on hagytam, szebb a fekete. Lehet kicsit vackolni kell a beallitasokkal, es jobb lesz.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
Tin
veterán
válasz MPowerPH #69701 üzenetére
van egy samsung tévém. konkrétan leszartak pár éve, amikor erre hivatkozva akartam cseréltetni. sajnos ez ilyen, és sötét filmeknél vagy játékoknál baromi idegesítő tud lenni.
annyit tehetsz ellene, hogy leveszed a fényerőt, és megszokod. legközelebb meg olyan helyen vásárolsz személyesen, ahol lehet bontogatni, de ez is elég necces. vagy visszaküldöd 14 napon belüli elállással, és újra megrendeled.
a dellnél is van glow... ugyan pixelhiba és pwm miatt, de bontattam pár u2412m-et, és volt elég erősen bevilágítós is.[ Szerkesztve ]
-
MPowerPH
félisten
válasz 4264adam #69703 üzenetére
Az altalaban ezzel jar az IPS ugye kicsit durva kijelentes. En a Dell U-P szerias monitoroknal soha nem tapasztaltam ezt a jelenseget, pedig ha masoknak gepet epitek, akkor alt. azt vetetek veluk a konfighoz, es nincs IPS glow. Mint ahogy irtam, nekem az elozo 3db Dell -emnel sem volt.
Van egy 14 napos intervallum, amikor barmikor visszakuldhetem a monitort, talan meg csereltetni is tudnam egy az egyben. Csak kerdes, hogy amit kapok cserebe, az nem e lesz e ugyan ilyen.Egyebkent brutalis, GTA V repul, G Sync nagyon adja. 5760x1200 utan sokkal folyamatosabb a kep, marmint abszolut nincsen lag, FPS teren is jobb vagyok, ami nagyon erdekes. Tudtam, hogy a 3 monitoros felallas terhel, foleg 1200P -ben, de nem gondoltam volna, hogy ekkora lesz a difi.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
Franklin
addikt
válasz szabadoslac #69698 üzenetére
A képminőséget nem befolyásolja a frissítési frekvencia. Ha jó képminőségű monitort szeretnél, akkor IPS kell neked. 144 Hz pedig akkor kell, ha sokat játszol fps játékokkal (ezeknél jön ki igazán az előnye).
144Hz+IPS kombó fullHD felbontásban nincs, csak WQHD-ban, pl. ASUS MG279Q, ACER XF270HU, ezek 180e Ft körül vannak.
Szóba jöhet még a 144Hz+VA+fullHD, pl. Samsung C24FG70, Lenovo Y27F, mindkettő ívelt és nemrég jelentek meg, nem tudom lehet-e már ezeket kapni.
-