Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Fontos: aki OKOSTELEFONT szeretne, kérem, fáradjon át ide: [link]!
Telekom készülékcsere akció a készlet erejéig vagy 2024.12.31-ig!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fancy-boy
Topikgazda
válasz .Szaki. #51959 üzenetére
"Én mondtam neki, hogy ez már nem az a Nokia, hanem HMD, de ez őt nem érdekli."
Nem ez a fő lényeg. Azt mond neki, hogy más a rendszer, tehát más a kezelése, más a menü, hiányoznak alapvető dolgok, bár az utóbbi modellek már valamivel jobbak.
Nokia 230 esetében viszont azt vedd figyelembe, hogy a jobb felső gomb funkciója nem választható.
Egyik vásárló véleménye:"A menüje átláthatatlan, nehéz megtalálni a funkciókat még annak is, aki 15 éve csak Nokia telefont használ. Nem felhasználóbarát, hogy a jobb felső gombot nem lehet hozzárendelni pl telekkönyvhöz, előlapi kamerát kapcsolja csak be, és ezen nem lehet változtatni, pedig nem midenki élete a szelfizés."
Tehát csak akku cserés a Nokia 301?
Mert akkor vásároltok egy eredeti akkut és megvan oldva a dolog. ( azt nem írtad, hogy milyet vásárolt )Egyébként amit érdemes lenne még megnézni:
[ Szerkesztve ]
-
cocka
veterán
válasz .Szaki. #51961 üzenetére
2.4-es kijelzőkön mióta vannak jól látható betűk? Minél nagyobb a képernyő, annál nagyobb mértékben növelik a felbontást, minél nagyobb a felbontás, annál kisebbek a betűk.
Nézzük meg pl. az említett Nokia 230-at:
Az összes feliratnak legalább akkorának kéne lennie, mint a képen látható Select feliratnak, az Options és a Back picike. A valóságban meg még inkább.
Viszont ha megnézed ezt a 105-öt:
Akkor azt látod, hogy a Select és Exit felirat sokkal több helyet kap egy jóval kisebb képernyőn. Ennek ellenére sokkal jobban olvasható.
Szóval valójában ha jól olvasható kijelzőt akarnának a gyártók, inkább azon kéne rugózniuk, hogy a betűméretet hogy növeljék jól láthatóra nagyobb kijelzőméret és felbontás mellett.
-
-
Fancy-boy
Topikgazda
válasz .Szaki. #51630 üzenetére
Sokan vannak akik kipróbálják az érintős telefonokat, aztán csak nem tudják megszokni, szóval a biztonság kedvéért tartsd az Alcatelt készenlétben.
janeszgol kollégával meg nem értek egyet.
- Az Alcatel rendben van, bár nem mindegyik modell, azt viszont nem mondanám, hogy ha új, akkor csak az a márka.
Ott vannak pl. az időseknek készült modellek,pl. Doro, ott aztán jó a hangminőség, mikrofon, kijelző, betűméret.
- A használtak közül meg óriási a választék. A hagyományos Nokiákat egyszerű kezelni, de azért voltak még ott nagyon jó gyártók. SonyEricsson, Motorola, mondanám a Siemens-t is, csak ők elég korán kiszálltak, így a használt készülékeik már elég régi darabok.[ Szerkesztve ]
-
axioma
veterán
válasz .Szaki. #51105 üzenetére
En apum megszivatta magat a butatelefonjaval. Csorog, felveszi, senki nem szol bele, szam nincs. Mar telefonbetyarkodas is kepbe jott.
Erre egyszer ott voltam amikor csinalta, es kiderult, hogy van a telefonban valamelyik nem tul me'ly menuben olyan, hogy kamu hivas inicializalasa (hogy csorog a telefon es kimenekul a helyzetbol), es sikerult tobbszor ezt elinditania Mar nem is tudom, hgoy full ki tudtam neki kapcsolni, vagy csak leszedtem valami hotkey-rol. -
Burt1793
veterán
válasz .Szaki. #51099 üzenetére
Uhh, azokat a SIM-eket régen lecserélték ingyen a szolgáltatók.
Apám is hasonló a tiédhez, csak megunta a butatelefonokat és amikor friss volt, vett egy s5-öt, szép kis keretes tokkal használja, nagyrészt telefonálásra (plusz email, kamera, sportstracker, net), a 4G nem működött neki, ősszel mondtam neki, hogy cseréltesse már ki azt a barna pannongsm kártyát... azóta jó.SMS-ben vannak a fontos infók? Ez majd kiderül, amikor a 230-at átadom, hogy mennyire lehet egy C3322-es samsungról átmenteni az sms-eket. Valszeg semennyire, de majd megpróbálom.
[ Szerkesztve ]
-
Burt1793
veterán
válasz .Szaki. #51096 üzenetére
Helló!
A 230-as 2,8"-os kijelzővel van szerelve, nem is kicsi, alig kisebb hosszban, mint az s7-esem. Minőségre nem nagy szám, az az alu hátlap is papírvékony, de a műanyag körülötte nagyon könnyű, a kerete még kicsit vág is a sorjás mivolta miatt, bár ez csak bekopik. (Ez egy fehér készülék, lehet, hogy a fekete nem ilyen, a Lumia 930-assal nekem volt olyan tapasztalatom, hogy a fehér jobb minőségű volt, mint a fekete, komolyan, lehet, hogy itt fordítva igaz a dolog.)
A kijelző szép pixeles, fényereje is semmi az s7-hez képest. Aksi nem rossz, telefonálni lehet vele annyit, mint egy okostelóval. A rendszerrel sincs bajom, butatelefon. A kamera nem túl jó, lassú is az exponálás a mai okostelókhoz viszonyítva. A jobb felső gomb fixen szelfit akar csinálni, ezt nem lehet átállítani, ez szomorú. A menüt átállítottam listára, a kedvenceket (bal felső gomb) beállítottam kedv szerint, szerencsére a sorrend is variálható, gyorsan használható, nincs vele baj.[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
félisten
-
kutga
nagyúr
válasz .Szaki. #49054 üzenetére
Ez már engem is régóta foglalkoztat, hiányzott végre ez a hozzászólás.
MOD
csavarral
Miért nem veszel egy masszívabb, ütésálló okostelefont? Messenger szívás butatelefonon.[ Szerkesztve ]
'They bid me take my place among them in the halls of Valhalla where the brave may live...forever..' 13th warrior
-
félisten
válasz .Szaki. #48903 üzenetére
Köszi!
A Nokia 130 dual sim miben nem felel meg az elvárásaimnak?
Még nem láttam közelről, de képről egész elfogadhatónak tűnik.A külső megjelenésre gondolsz, ugye? Valóban kissé gyerekes a 301-hez képest a lekerekített hátlap miatt...
[ Szerkesztve ]
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
quailstorm
nagyúr
válasz .Szaki. #48479 üzenetére
De az még az Alcatel volt amiről te beszélsz, most meg csak egy kínai cég használja EU-ban a nevet a könnyebb értékesítés reményében. MTK-s cuccok ezek átcímkézve többnyire. (ettől még persze vannak korrekt modellek de nem egy 2-4 éves Nokia szint)
(#48480) Sz_David: S30+-os új gagyi Nokiák kizárva, Nokia 206 kizárva. Az biztos.
[ Szerkesztve ]
-
meroly
veterán
válasz .Szaki. #48388 üzenetére
Hát sajna nem ismerem a C3780-at, de az elődöt, a C3010-et se. Itt többeknek van S5610 és bejött, de ha nem hát nem.
Pedig hidd el még mindig a nokia gyártja a legjobb gombos csodákat.
Érdemes lenne a C3010-ból kiindulva valami hasonló tudásút keresni, az pedig az S30-as kategória. 112 pl egy kimondottan jó telefon szerintem, van pirosban is.
Ha nem Nokia meg nem is samsung, mert annak is már tapis a többi újabb készüléke, akkor marad valami nevenincs gyártó, amivel még többet szívtok. Nem elfogultság, de én tényleg nem tudom mást ajánlani.301-nek mi nyűgje amúgy?
Impossible is nothing
-
törölt tag
válasz .Szaki. #47973 üzenetére
ha még tud szerezni akkor inkább az y300
más a proci van benne rádió jobb a kamerája, jobb a kijelzője
a t-nél jó árban van a soni xperia M (neten rendelve 30K)nézegettem én is a 225-öst de inkább vettem egy használt 6303-at nekem nagyon le van butítva az S30+ az S40-hez képest, szeretem témázni a telefonokat
[ Szerkesztve ]
-
-
quailstorm
nagyúr
válasz .Szaki. #47896 üzenetére
Annyit én még telefonért sose fizettem. 35k a rekord. De ott volt 6 hónap bolti garancia, és kellett is. Kijelző megadta magát az utolsó héten, dead pixel spreadinggel.
A két teló amit használok: legolcsóbb Galaxy S apróról, volt leejtve meg úgy néz ki mint amit a kutya szájából húztak ki olyan kopott. De nem törött és a keret se jött le, pedig ezek tipikusak. Ez volt 12k.
Meg Samsung S5230 ami mócsingból van összerakva plusz ezer forintos érintő. -
quailstorm
nagyúr
-
-
minek?:S
őstag
válasz .Szaki. #47598 üzenetére
És az a para, hogy a "komolyabb felszereltségű" hagyományos mobilokból ennyi(nem?), nekem az 515 nagyon bejön, de azért szerintem ezzel a tudással picit magas az ára, Ez a 301 meg nem is rossz..bár.. szerinted érdemes lecserélni a jó kis 6120c-met? Csak melóba kéne, csak telefonálásra igazából, de jó, ha tud wifit pl. a Qwerty meg nem bejövős, max csúszkásban vagy BB-n.
Üdv.:M.
-
BigBlackDog
veterán
válasz .Szaki. #47136 üzenetére
Valami egyszerűbb is elég lenne. Nem teljesen tudom, hogy mit jelent a "nagypapa-mobil" pontosan, de van egy sejtésem, hogy valami ilyesmi kéne. A minimális betűméret (betűmagasság) kb. 6-8 mm kéne legyen (a "mérések" alapján). Viszont a kontrasztkülönbség nem annyira lényeges, szóval nem feltétlenül csak az inverz, monokróm kijelzős telefonok jöhetnek szóba.
[ Szerkesztve ]
-
Yiggdrasil
aktív tag
válasz .Szaki. #46652 üzenetére
Most szereztem egy W850i-t, az volt mindig is kb az álmom, de persze sikerült elhagynom anno pár naposan.
Gondolkodom mellé egy strapásabb darabra is, K300 tényleg bírja, de olyat mégegyszer nem akarnék.
K750/W800 lehetne alternatíva talán.@quailstorm: Köszi neked is a választ! W810/710 is elég masszívnak tűnik, de sehol se találok sajna.
W995 hát igen, az meg a K850 amit muszáj szereznem még az életben, mert nagyon tetszenek, de azoat se adáa el már senki sajnos. P-ből a P1 lenne a legkorrektebb darab?Amúgy nem tudtok valami oldalt/boltot ahol még fellelhetőek ezek a remek készülékek?
[ Szerkesztve ]
-
StSanya
senior tag
válasz .Szaki. #46623 üzenetére
.Szaki. és tvamos!
Köszönöm a válaszokat! Végül 520 lett, Dominóban, netes rendeléssel most jó árban van...
De tragikus a Telekom, azt írja ingyen szállítással, de nem küldi ki, mert csak, hanem el kell érte menni személyesen (nem lusta vagyok, az nekem sajnos oda-vissza 85 - 90 km), rendelés során lefagyogat a felület, meg kidobál, stb...
"Használati utasítás amatőröknek való! A profik rengeteg ideig szívatják magukat, majd fórumoznak egy kicsit..."
-
quailstorm
nagyúr
válasz .Szaki. #46652 üzenetére
W810, W710. Szerintem. Jó hang, nagy tudás, és strapább mint egy strapamobil.
Aztán ha okosságra kell menni az mondjuk W995-öt jelent.P sorozat okostelefon, Symbian UIQ. Végén már IGP is volt bennük, csak nem nagyon használták ki.
K550-ből nálam van egy működő, folyással a W610-ből származó képernyőjén, logout blogomban láthatod. Széthullik...
[ Szerkesztve ]
-
tvamos
nagyúr
válasz .Szaki. #46633 üzenetére
Ha semmit sem csinalok vele, ez (L620) is gyors!
A gond akkor kezdodik, ha mondjuk web radiot hallgatnek, kozben meg mondjuk a bongeszoben kikeresek valamit, pl. egy boltnak a cimet, oda szeretnek navigalni, es a cimet at akarom masolni a here-be... Mert akkor jonnek a belassulasok, meg a szerencsetlenkedes. Ha ez melle meg beesik egy sms is... :-\(#46637) meroly válasza Lizardman (#46635) üzenetére
Nokiának nincs dual active készüléke.
Sajnos en sem talaltam. Vegul kiegyeztem egy X02-2-vel, ami csak dual standby.
Eddig meg vagyok elegedve vele. (Ez ram nem jellemzo!)[ Szerkesztve ]
"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
SimS
senior tag
válasz .Szaki. #46421 üzenetére
Üdv
Köszi neked és meroly-nak is a választ!
Elfelejtettek a telefongyártók egyébként normális készüléket gyártani? Ezek hányadékul néznek ki, már bocsánat. A Samsung még hagyján, de az meg elég borsos - bár ajánlottat kapott itt a PH!-n. Jó mondjuk nem szépnek kell lennie, hanem működnie..Köszi, megyek tapizni, aztán választok egyet!
SimS
[ Szerkesztve ]
Your journey will not end well. You cannot change your fate... no man can BattleTag: hamboo#1540
-
Blackmirror
őstag
válasz .Szaki. #46143 üzenetére
A qwertys verzió beütne igazán.
Egyébként pont azt akartam írni, hogy ezt még fehérben is el tudnám fogadni pedig nem nagyon szeretem a fehér színt telefonban.Ez egyszerűen jól néz ki.Ha jobb lesz s kijelzője mint ami a primonak(pl.:betekintési szög) és normális az aksi akkor már van egy új vásárlója nokiáéknak.iPhone X@R, iPad Pro
-
Dhampir
félisten
válasz .Szaki. #46143 üzenetére
végre talán felébredt a Nokia
Ők lehet, de a vásárlók némelyike Így nehezen fog időben felébredni.
-
válasz .Szaki. #46096 üzenetére
De nem is az egyedi készülékekre gondoltam, mert azok csak a csiribiri miatt milliós tételek.
Szóval kiegészítem azzal, hogy nagy tömegben kereskedelmi forgalomban kapható, eredeti, nem utólag feltupírozott legdrágább nem okos telefonAz árgép szerint a Sonim XP5300 Force 3G 101k., ill. a Nokia C3-01 45k.
[ Szerkesztve ]
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
meroly
veterán
válasz .Szaki. #45967 üzenetére
Tuti?
A nokia képes leírásában is benne van hogy hova kell rakni a memóriakártyát: 5. oldalon.A 100-asé nem bővíthető, azt én is néztem.
[ Szerkesztve ]
Impossible is nothing
-
koxos:8]
senior tag
válasz .Szaki. #45905 üzenetére
A 2 hét azért nem semmi.
Pont ez a gyenge pontja a mostani 3d-nek amit használok, hogy 1 napot is alig bír ki, ha használom a 3d-t rajta akkor meg pár óra alatt lemerül.
Ma voltam nézni kék színűt, de sajnos nem találtam sehol sem, feketéből van rengeteg.meroly:
Nekem pont azért tetszett a 3650 mert egyedi volt és fiatalos.
Akkor még suliba jártam, és azért lehetett vele villogni is.
De korrekt telefon volt, meg az, hogy kamerás nagy szám volt.
De ez a nokia 100 is 5k-ért elég nevetséges áron van.
5 boltban voltam ma és ebből 3 helyen le akartak beszélni a nokiáról, helyette inkább samukat ajánlottak. -
törölt tag
válasz .Szaki. #45840 üzenetére
Én pedig köszönöm a bő választ! Mit szóltok az Asha 302-höz? Nekem jobbnak tűnik ugyanannyi pénzért, mint az X2-01.
Tud valaki valami nagyon jó összefoglalót az elmúlt 2-3 év Nokia OS (nem Windows Phone) fejlődéséről, számozásáról és azok funkcióiról (alkalmazások telepíthetőségéről, stb.)? Mindig a GSMArenát néztem, ami baromi pontos és megbízható volt, de ezeknél a telefonoknál erről nem ad semmi információt.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz .Szaki. #45832 üzenetére
Szia!
Push: nem előre meghatározott (5-15-30p stb.) időközönként kérdezi le az e-mail-eket, hanem azonnal letölti és értesít róla. Ennél a készüléknél ez hogyan működik? Akartam írni, hogy Wi-Fi nem is kell ilyen készülékre (csak merít), van elég mobilnet forgalmam.
[ Szerkesztve ]
-
meroly
veterán
válasz .Szaki. #45801 üzenetére
Kicsit utána jártam, az X2-01-eden Series 40 6th edition van, a 3720 classicon is, a 301-en viszont pf1-es, de szerintem egyébként is lehetnek eltérések, készülékre optimalizált a rendszer nyilván.
(#45802) hiuuz: nézz meg élőben egy ilyen evolve-ot azért előtte!
Impossible is nothing
-
meroly
veterán
válasz .Szaki. #45786 üzenetére
Exchange nem megy rajta sajnos.
(#45788) Khelben: Nokia X2-02
(#45791) Dhampir: ha a 301-ben lenne LED villanó már rég megvettem volna
[ Szerkesztve ]
Impossible is nothing
-
Dhampir
félisten
válasz .Szaki. #45790 üzenetére
Ahám, a tetejébe van beépítve a lámpa, én meg a hátlapján kerestem.
Az S5610-nél eléggé kicsiben jelenik meg a hívó neve, ez láthatóság szempontjából negatívum.
Az S40 jó szoftver, ügyesen tálalja a szükséges dolgokat.A 301 jól néz ki, dual-SIM-es kategória, 3,2 megapixeles, fixfókuszos a kamerája, és LED-villanót/lámpát nem láttam benne.
-
Dhampir
félisten
válasz .Szaki. #45748 üzenetére
Lehet, hogy olcsó volt, de szerintem köszönőviszonyban nincsen az S5610-zel.
Az S5610-en tetszik az egyszerűen bekapcsolható, meglepően erősen világító zseblámpafunkció is.
A kijelzőjét kicsit fura érzés nézni, de telefonáláshoz bőven elég arra a néhány másodperces rápislantásra.
Ami viszont telefonként igen fontos tulajdonsága: kiváló hangminőség kihangosítva is, a másik oldalon szintén remekül hallanak, és stabilan tartja a térerőt.
Akinek nem létszükséglet a dual SIM, annak csak ajánlani tudom ezt a szép küllemű, pehelykönnyű mobilt.
-
tvamos
nagyúr
válasz .Szaki. #45748 üzenetére
Ez a Nokia 101 teljesen rendben levonek latszik, meg az X02-2-hoz kepest is, es az uzemideje is jobbnak tunik nekem, es kisebb is. Ma telefont kell rendelnem, mert a regi teljesen feladta... Ha csak telefonalasra, sms-re, ebresztesre, meg elekeztetok-re kell, Lotus Notes-al szinkronizalva, ez eleg lehet.
"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
quailstorm
nagyúr
válasz .Szaki. #45711 üzenetére
Hogy arra mi szükség van azt nem értem...
A célt az a teló is ellátja aminek a kijelzője egyszer már szilánkosra tört a padlóval történő találkozás miatt...
Egy átlag használt 6303i-vel el nem tudom képzelni mi baj lehetne. De az utángyártott kijelző már vacak, akár a Primo-é.De akkor viszont ott a C5. Jó drága, nem is túl okos, de ha megfelel, legalább megvan a következő 4-5 évre a mobil.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
Aki OKOSTELEFONT szeretne, kérem, fáradjon át ide!
-------------------------
Előzmények I.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest