-
GAMEPOD.hu
Fontos: aki OKOSTELEFONT szeretne, kérem, fáradjon át ide: [link]!
Telekom készülékcsere akció a készlet erejéig vagy 2024.12.31-ig!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mosanke
senior tag
-
Mosanke
senior tag
Ma volt a kezemben egy Nokia 6300. Olyan állapotban volt mintha új lenne. Jó érzés volt kézben tartani és telefonálni rajta. Ha nem lenne jelenleg egy dualsim samum meg egy Nokia 6303-m (ez jelenleg kölcsönbe van) akkor biz'isten vennék egyet. De három telefonhoz meg már kevés a két kezem.
-
Mosanke
senior tag
válasz meroly #46708 üzenetére
Szia!
EZT kerested?
Délelőtt jártam az Árkádban. Mondhatni, hogy megőrült a nép!
Buszból beláttam az Edigital boltba (ott ment el előtte), hogy bent tömegnyomor van, de kint is állnak emberek akik meg még be szeretnének menni.
Árkádban a MM-ben tömegnyomor, Telenor, Vodafone és Telekom üzletek telt házasak!Hát az is igaz, hogy azt a jelentős plusz pénzt ami a rezsicsökkentésből megmaradt az embereknek, valahol meg el kell költeni. Mondjuk én is gondban vagyok kicsit mostanság, hogy több pénzem marad meg mint amit eddig megszoktam, és mindig azon kell agyalnom, hogy hova költsem el.
[ Szerkesztve ]
-
Mosanke
senior tag
válasz bluobluo75 #46702 üzenetére
Hali!
Amire kell arra biztosan elég lesz, de valamit mondanék a tapasztalataimból. Volt nekem egy Samu C3050-em. Arra amire kellett bőven elég volt, de amikor éppen letelt a 2 év garanciális idő, szépen beadta a kulcsot a csuszkája. Samu szervizben 9 ezerért cserélték volna. A közeli GSM szervizben valamit bűvöltek vele (egy ezresért) és újra használható lett, de mondták, hogy ez már csak ideiglenes megoldás lesz és bármikor újra elromolhat. Gyorsan el is adtam amíg működött. Mind ezt csak azért mondom, hogy ezt is vedd számításba a távlatokban az ilyen slide (szétcsúsztatható) telefonoknál.
-
Mosanke
senior tag
Sziasztok!
Kicsit témába is vág meg nem is...
Milyen érdekes a telefonok érték tartóssága. Van egy 3 éves, nagyon szép, megkímélt állapotban lévő Nokia 6303-asom a Samsung C3322 mellett. Ez utóbbi alig 3 hónapos még.
Csak kíváncsiságból, feltettem mindkettőt az egyik országos hirdető portálra. Nokia 11 ezerért, Samu 14 ezerért hirdetve. A hirdetés megjelenése után pár órával már mindkettőre több komoly vevő is jelentkezett. Mondhatni, hogy egy nap alatt akár el is adhattam volna.És most az ellen példa. Szeptember 6.-án vettem egy Nokia Asha 202-őt. Nem igazán jött be mivel több apró, de számomra egyre jobban idegesítő hiányosságával kellett szembesülnöm. Ezek miatt aztán el is adtam.
Fent volt a hirdetőportálon, de 3 hét alatt mindössze egyetlen egy vevő jelentkezett, és adott volna érte kemény 6 ezer forintot. (nevetséges ajánlat) Meguntam hirdetni, és bevittem a Nokia GSM boltba/szervizbe. Bevették 12 ezer forintért azonnal. -
Mosanke
senior tag
Elnézést rossz topikba írtam.
[ Szerkesztve ]
-
Mosanke
senior tag
válasz darthsmoke #46373 üzenetére
Szia!
Tudom, hogy nem jó hír de ...
Megnéztem a Samsungomat (C3322). Ott van olyan lehetőség Üzenetek/Saját mappák. Ezen belül lehet létrehozni és nevet adni a mappáknak és ide lehet menteni az üzeneteket. De a megnyitott üzeneteknél az Opció>> majd Saját mappák útvonalon is el lehet ide jutni. Ugyan ezt tudja az én régi Samsung C3050-esem is. Lehet, hogy a koreaiak felhasználó barátabb szoftvert tudnak/tudtak írni?[ Szerkesztve ]
-
Mosanke
senior tag
válasz darthsmoke #46370 üzenetére
Az 'Üzenetek' menüponton belül van olyan, hogy 'Archívum'? Én oda szoktam eltenni a fontosabbakat, amiket meg szeretnék hosszabb ideig tartani. (Nokia Asha 202)
Valami hasonlót tud a Samsungom is (C3322) de az most nincs nálam jelenleg és emlékezetből meg nem tudom.[ Szerkesztve ]
-
Mosanke
senior tag
válasz Rabbitf_24 #46361 üzenetére
Nem tudom segít-e majd. Egyik barátom járt ehhez hasonlóan nem is olyan régen.
Telenoros és előfizetős és előfizetéssel vette a mostani telefonját. Pár hete áttette a SIM-et egy szintén telenoros telefonba mert az Ő telefonja elromlott és szervizbe vitte, és ugyan ezt a hibaüzenetet kapta. Telenornál aztán mahináltak valamit és attól kezdve jó lett, felismerte a kártyát.Az nem lehet (és majd a hozzáértők megmondják) hogy ha előfizetéssel van vásárolva egy telefon akkor annak az IMEI számához társítják azt az előfizetői SIM-et is?
[ Szerkesztve ]
-
Mosanke
senior tag
Még el nem felejtem. Tegnap az MM-ban kézbe vettem egy Akai PHA-2800 DualSim telefont. Na ha valami ócska lehet fogásra, érintésre érzetre meg úgy összesen akkor ez az. Kemény 9 ezer forint az ára.
[ Szerkesztve ]
-
Mosanke
senior tag
válasz meroly #46322 üzenetére
A MM-ban a Samu S5610 mellett volt kettővel arrébb az a Nokia 301 feketében. Éppen az S5610 mellet lévő C3322-őt nyomogattam (szerencsémre) és ezért tudtam szólni annak idősebb házaspárnak.
Nekem ezzel a Nokia 301 dual sim-mel (azért vettem kézbe mert dual simes) nagyon vegyes érzetem volt és van. Menüje semmi különös, aki használt Nokia-t annak nem újdonság. Hanem az a külső és azok a gombok...beleértve a középső navi gombot is!
Végig olyan érzetem volt mint egy gagyi játék telefont fogdosnék és nyomkodnék, nem pedig egy 20 ezer forint feletti árban lévő telefont. Komolyan mondom, hogy a Samu c3322 és az S5610 mellett (érzetre, tapintásra meg egyáltalán) nagyon gagyinak éreztem ezt a 301-et.[ Szerkesztve ]
-
Mosanke
senior tag
Ma jártam az edigital felé és gondoltam benézek hátha jött közben és van fehér Nokia 515. Kirakva nem volt de kicsit ismerem az egyik eladót és kibontotta az egyiket a dobozából. (haverjának van félretéve és ezért mert ilyet tenni)
Hát mit mondjak? Nem nyerte el a tetszésemet ez sem. De ha már - fővesztés terhe melett - de mindenképpen választani kellene a kettő közül, hogy fekete vagy fehér akkor már inkább a fekete. De az sem tetszik. 5 db fekete és 5 db fehér jött ma délelőtt rendelésre, de az elmúlt egy hét alatt az előző 8 darabos készlet gyorsan elfogyott.Más...
Hogy én milyen aljas is vagyok... az edigitalban láttam, hogy a Samu S5610 most 19.990 Ft, a szomszédban az euronicsben meg mint kifutó darab 18.990 Ft. A MM-ban mellettem egy idősebb házaspár nagyon nézegettek egy ilyen készüléket, nyomkodták ...stb és meg akarták venni. 24.900 Ft-os áron. Halkan odasúgtam, hogy a konkurrencia két másik boltjában - szintén kártya függetlenül - ezrekkel olcsóbban is megvehetik. Azonnal letették a telefont és indultak át a másik boltba.[ Szerkesztve ]
-
Mosanke
senior tag
Akt érdekel.
Tegnap beugrottam a helyi edigital boltba és megnéztem ezt új Nokia 515-öt. A fekete színű volt kiállítva és ebből is a dual SIM-es, de külsőleg nem különböznek egymástól, az egy SIM-es és a két SIM-es.
Valahogy nem győzött meg a dizájn engem. Lehet, hogy én vagyok konzervatív és megszoktam a jelenleg használt (csak kölcsönben van nálam) Nokia Asha 202-öt, vagy a saját Samsung C3322-ömet, de semmi plusz érzést nem éreztem amikor kézbe vettem. Túl fekete volt az egész telefon, és olyan gyász hatás érzete volt számomra. Kipróbálni nem lehetett csak megnézni és kézbe venni.
Ha már hagyományos mobil, akkor - nekem legalább is - bőven elég formailag a mostani Samsung vagy Nokia de akár a régebbi Nokia 6303-as vagy a 6300. Amely kettő egyébként a kedvenceim még mindig.[ Szerkesztve ]
-
Mosanke
senior tag
válasz Blackmirror #46297 üzenetére
Hát igen, de hiába győzködtem neki ez kellett.
Úgy kell vásárolni ahogy én ...
Véletlenül vettem/vettük észre, három hete, hogy az itteni Edigital-ban valami ünnepi akciósban az összes hagyományos telefon ami akkor jelenleg készleten volt mindegyik 50%-os kedvezménnyel van aznap. Rögtön lett is véve egy Nokia Asha 202 dual. (9990 Ft) Ez még belefért a hagyományos telefon kategóriába.
Nekem egy Samsung C3322-esem volt/van de most cseréltünk pár hétre telefont. Nekem eddig tetszik ez Nokia telefon. -
Mosanke
senior tag
válasz func93 #46294 üzenetére
Olyat ami lehetőleg majdnem újszerű állapotú, hibátlanul működik és megvan hozzá minden gyári tartozéka. És ajánlott a személyes átvétel mert akkor legalább látod és kézbe is tudod venni.
De komolyra fordítva... kicsit tág ez a megfogalmazás így az elvárásaidhoz.Volt kollégám járt rosszul a napokban egy ilyen netes hirdetése vásárlással. Egy ideje akart már venni egy Samsung Galaxy Ace 2-öt. Gondolta olcsóbban megússza, ha hirdetés útján veszi. Nem így lett. Kinézett magának 29 ezerért egy szép/újszerű állapotúnak meghirdetettet minden gyári tartozékával. A telefonról feltett fényképek is ezt mutatták. Mondtam Neki, hogy vegyen inkább boltban az a biztos, ráadásul éppen akkor az Euronics-ban volt is ilyen készülék gyárilag független és akciósan 34.990-ért. Ő a meghirdetettet vette meg mégis. Amikor meghozta a csomagos, a dobozában egy eléggé lehasznált telefon várta töltő és minden más tartozék nélkül. Ráadásul úgy volt független, mint aztán kiderült, hogy eredetileg T-mobilos volt és valami sufni műhelyben lett kiütve belőle a szolgáltató függőség ami félig sikerült csak. Ilyen hibái voltak, hogy:- nem mindig ismerte fel a kártyát legyen az bármelyik szolgáltatóé, aztán vagy elindult az Op. rendszer a telefonban vagy nem és félúton lefagyott. Ha végül már minden működött a ritka esetek közül akkor meg szakadozott a térerő és le/fel kapcsolódott a hálózatra. Javítása 20 ezer körül lett volna.
Na csak ennyit a szépnek és függetlennek mondott telefonról.[ Szerkesztve ]
-
Mosanke
senior tag
válasz Drughi #46290 üzenetére
Ha csak tényleg telefonnak kell és egy SIM akkor Samsung S5610
Ha két SIM akkor meg Samsung C3322
Vagy még a mostani kedvencem a Nokia 202 dual SIM. -
Mosanke
senior tag
válasz #40993792 #46262 üzenetére
Nekem mindkét szolgáltató megtartotta a régi kártyát azaz nem adta vissza. Kérdeztem, hogy vissza kapom-e de azt mondták, hogy ez már inaktív és nem fog működni és ezért bevonják.
Ezért bátorkodtam kijelenteni ezt ilyen merészen.
Mivel az új SIM kártyának a régihez képest értelem szerűen más a sorozatszáma (SSN) is, ezért a régi kártyáról átmásolt IMSI előfizető azonosító (ez tartalmazza az előfizetőre vonatkozó összes információt) már csak ezzel az új kártyával fog működni, hiszen ehhez van/lett hozzárendelve a cserekor. -
Mosanke
senior tag
válasz quailstorm #46259 üzenetére
Remélhetőleg van még az ügyfélszolgálaton olyan adapter ami tudja fogadni azt a nagyméretű kártyát. A régi SIM kártyát nem kapod vissza. Azzal kezdik, az adat egyeztetést követően, hogy átmásolják egy új üres SIM-re az adatokat a régiről. Ezzel egyben törlik a régi SIM azonosító kódját a rendszerből, és már csak az új lesz az aktív. Néhány perc alatt megvan az egész.
A mostani telefonod tudja fogadni ezt az új kártyát? Neked még az 5 V-os lehet.[ Szerkesztve ]
-
Mosanke
senior tag
válasz meroly #46256 üzenetére
Melyik szolgáltatós SIM-et vettél? Nekem a Dominó 5 Quick-nél a csomagolásban már gyárilag kombinált SIM volt. E-Digitalban vásárolt és nem regisztrált SIM. (2790 HUF volt összesen és ebből 2700 HUF lebeszélhető) Utólag kellett beregisztrálnom de az is csak 2 percet vett igénybe. Igaz nem az enyémet cseréltettem a T-Mobil Ügyfélszolgálatnál, de ott is már a kombináltat adták. A Telenornál is kombináltra cserélték szó nélkül. Nem kérdeztek semmit, hogy tudja-e fogadni a telefon vagy sem.
Samsung C3050-be lettek cserélve. Látta a pultnál az ügyfeles (mindkét szolgáltatónál) a telefont de nem kérdezte meg, hogy mikro SIM vagy normál, csak cserélte szó nélkül.Nokia C2-01 telefonokat és van köztük sosem használt is vagy csak keveset használt de hibátlan külső/belső állapotban, az aprodon már 10 ezer körül vagy már alatta is lehet kapni. Szolgáltató függőt vagy éppen függetlent. A MM-ban lévő C2-01 az független volt.
[ Szerkesztve ]
-
Mosanke
senior tag
válasz quailstorm #46253 üzenetére
Szia!
Nem vagyok szakértője, csak a tapasztalatomat írom le.
A SIM kártyát a szolgáltató két évente ingyen cseréli ha akarod. Előbb is cserél mint két év, de akkor fizetni kell érte.
Én egy hónapja cseréltettem le újakra (Telenor és T-Mobile) és mivel az én nevemen volt mindegyik ezért kérték előtte az adatokat is hozzá. Ha már nem él a kártya tulajdonosa akkor nem tudom ilyenkor mi a forgatókönyv, de ha bemész és elmondod mi a helyzet akkor nem hiszem, hogy akadálya lenne a Te nevedre való átírásnak. A Telenor és a T-Mobile is (de gondolom a Vodafone is) már olyan SIM-eket ad ki amiken előre ki van már könnyítve a kisebb mikro SIM kártya is, csak ki kell törni a normál SIM-ből és máris használhatod.
A telefon választáshoz annyit, hogy én most vasárnap jártam az itteni MM-ban és ott volt 14.990-ért Nokia C2-01 fekete és kártyafüggetlen. Még ki is próbáltam kicsit. Szerintem vállalható készülék. -
Mosanke
senior tag
Sziasztok!
Van a Nokiakhoz is egy olyan számítógépre telepíthető program, mint a Samsung New PC Studio, de nem találom. (vagy nem jó helyen kerestem mert nem tudom a pontos nevét)
Betenné valaki a linkjét ahonnan letölthetem? Ebből van magyar nyelvű is ugye?
Köszi előre is.[ Szerkesztve ]
-
Mosanke
senior tag
válasz meroly #46198 üzenetére
A Nokia Asha 202 gyári töltője AC-11E típus jelzésű. Megnéztem.
Számítógépről és a microUSB bemeneten keresztül csak azért töltődik lassabban a telefon, mert a számítógépről 5V és 100mA töltőáram jön ki. A telefon hálózati töltője pedig (szintén 5V) de 450mA-rel tölt. Csak ezért lassabb a számítógépről. Na meg azért sem szerencsés ezt rendszeresen megtenni mert kevés a töltőáram és ez nem igazán kedvez az akkumulátor élettartamának. -
Mosanke
senior tag
válasz meroly #46198 üzenetére
Köszi.
Ez egyelőre inkább csak tervezet, de azért az is megérne pár szót, hogy a Nokia miért teszi (még mindig) rá a telefonjaira külön is még azt tűcsatlakozós aljzatot amikor közben már ott díszeleg a telefonján a microUSB-s csatlakozó aljzat. Nem lenne egyszerűbb egy az egyben megoldani? -
Mosanke
senior tag
Sziasztok!
Adott egy Nokia asha 202 telefon, ezen van microUSB csatlakozó is ahol (ha a számítógéphez van csatlakoztatva) töltődik az akkuja is. Alapból egy 2mm-es tüske csatlakozós töltő jár hozzá egyébként. Szeretném kiváltani ezt a tüske csatlakozós töltőt, és azt szeretném megkérdezni, hogy ha olyan Nokia kompatibilis 220V-os hálózati töltővel tölteném ezt a telefont aminek microUSB csatlakozós a telefonos vége és a telefonnak ebbe az aljzatába dugom, hogy nem károsodik-e töltésnél a Nokia. A számítógépről kapott töltés nagysága és a külön töltőről a külön kivezetett töltő bemenetre menő az megegyezik?
Ha lehet így is tölteni a telefont akkor tudnátok hozzá illő töltőt is ajánlani, amit meg tudok majd venni?[ Szerkesztve ]
-
Mosanke
senior tag
Nekem csak pár napig volt szerencsém ehhez a Nokia 6303-hoz, de nagyon kellemes tapasztalataim maradtak róla. Elhasználtam már néhány telefont az elmúlt években, de mondhatom, hogy eddig ez volt az egyedüli amelyik kényelmes fogású volt és szinte belesimult a kezembe. Jó volt kézbe venni és telefonálni vele.
Kis hasonlattal, olyan mint a kedvencem és sokáig hű társam a Beretta 92FS marok lőfegyver. Ennek, kézben fogva a kiegyensúlyozottsága (a teli 20-as szekrénytárral vagy anélkül), az ahogyan szinte úgy simul a kezedbe mintha egy test lennél vele ...na de nem folytatom mert ez nem az a topik.
[ Szerkesztve ]
-
Mosanke
senior tag
válasz meroly #46018 üzenetére
Szia,
Van a vaterkán egy Nokia 6303 liciten a sok másik között. Bekapcsolás után nem reagál egyik gombra sem, más hibája nincs, ezt írja az eladója. Kijelző világít, ott a háttérkép meg ilyesmi. Csak azért írom ezt be, mert kishibás(?) telefonnak van meghirdetve, bár jelenleg már közel 3 ezres licitnél tart.
Ez valóban kis piti és olcsón javítható hiba?[ Szerkesztve ]
-
Mosanke
senior tag
Hát ezek a telefon márkaszervizek is megérik a pénzüket.
Egy Samsung szétcsúsztatható (slide) mobilnál az volt a gond, hogy a csúszkánál valami érintkezési hiba volt időnként, és a SAMSUNG szerviz szerint ezen csak annak az alkatrésznek a cseréje segít. Mondták hogy ha otthagyom egy hét múlva készen lesz és 9500 Ft. A telefon két évvel ezelőtt újonnan és függetlenül volt 22 ezer.
Az egyik szomszédos GSM szervizben ezt a hibát 10 perc alatt megoldották csupán 800 forintért és nem kellett alkatrészt cserélni. Annyit mondtak, hogy várhatóan most már megint sokáig és jól fog működni a készülék, de ha újra előjönne a hiba akkor vigyem be.
Na ez volt két hónapja és azóta is kifogástalanul megy a telefon pedig sokat van használva naponta.[ Szerkesztve ]
-
Mosanke
senior tag
Nem úgy van ez, hogy a szolgáltató csak akkor üti ki a szolgáltatói korlátozást (függetleníti ki) ha az igazolt tulajdonosa viszi be a készüléket? Természetesen ha már lejárt arra a készülékre a vállalt hűség idő.
Csak azért mondom/kérdezem ezeket, mert jó barátom vett egy készüléket használtan de nem Ő volt az első tulaj és ezért a Telenor nem akarta ezt megtenni, holott már nem volt sem hűségidős sem garanciális az a telefon.
Fogta és elvitte egy megbízható szervizbe és ott gond nélkül megoldották 8 ezerért.Tudom, hogy ez az utolsó mondatom tiltott téma, remélem nem kapok érte büntit.
-
Mosanke
senior tag
válasz meroly #45955 üzenetére
Mondjuk ebben van igazság.
A másik kiszemelt készülék egy Nokia 6303i lett volna, de égen-földön nem volt sehol. És nem azért mert már régi darab és szépen elhasználódott az idők folyamán, hanem azért (és ezt több helyen is megerősítették) mert olyan jóra sikeredett, hogy kevesen akarták/akarják még most is eladni.[ Szerkesztve ]
-
Mosanke
senior tag
válasz meroly #45946 üzenetére
Szia!
Érdekes és szignifikáns értékű lett a Nokia C3-01 utáni érdeklődésem. Próbálom rövidre fogni. Ma délelőtt elmentem jó pár helyre érdeklődni ezen telefon után. Ebben volt egy Telenoros és egy T-Mobile ügyfélszolgálat, egy Nokia szakszerviz (itt fogadják garanciális javításra is a három mobilszolgáltató által forgalmazott Nokia készülékeket), négy jó hírű és korrekt mobil-szerviz, akik saját szerviz garanciával adnak el mobilokat, ami általában 3 hónap, valamint jó néhány műszaki bizományi és mobil adás/vétel üzlet. Ez utóbbiak nem valami bizalom gerjesztőek voltak.
- A két mobil szolgáltató amikor megkérdeztem Őket erről a készülékről, szinte ugyan azt válaszolta. Amikor elkezdték ezt a készüléket forgalmazni alig egy hónap elteltével már rengeteg reklamáció és garanciális javításra beadott készülékük lett. Szinte csak a kijelző hibával voltak mindig. Az átlagosnál jóval magasabb garanciális javításra bevitt készülékek miatt elég hamar (pár hónap után) le is álltak ennek a típusnak a forgalmazásával. A Nokia meg eléggé nehezen akarta megjavítani és állandóan vita volt csak a gyártóval.
- Nokia szakszerviz szinte szóról szóra dettó ugyan ezt mondta. Rengeteget hoztak be hozzájuk garanciálisan alig egy hónappal a C3-01 megjelenését követően, kizárólag csak kijelző hibával. Adnak vesznek itt használt mobilokat is, de ez a típus azon kevesek egyike amiket nem vesznek be használtan sem. Mondta ezt a Nokiás szervizes.
- A négy megbízható mobil szerviz és egyben használt mobilok adás/vétele garanciával: - nem ragozom de a válaszuk a fentiekhez nagyon hasonló volt. Nem vesznek be ebből a C3-01 mobilból, így nincs is belőle eladni való...
Végül a műszaki bizományik és enyhén kétes hírű használt mobilt áruló boltok. A legnagyobb meglepetés itt ért, mert egyetlen egyben sem láttam ezt a készüléket és azért nem (rákérdeztem minden boltban) mert rosszak és sok hiba van velük ezért nem is veszik be ezeket mert nem lehet utána eladni.[ Szerkesztve ]
-
-
Mosanke
senior tag
Sziasztok!
Remélem jó helyen teszem fel a kérdésemet. Tanácsot szeretnék kérni egy Nokia C3-01 készülékhez. Tudom, hogy már régebbi típus de a fiamnak nagyon tetszik ez a fajta, ezért nézegettem a használtak között. Sokat lehet(ne) venni 8-14 ezer között, de több helyen is olvastam, hogy van egy sokszor előjövő hibája. A kijelzője egyszerre csak meggondolja magát és nem reagál az érintésre. Valóban valós ez a hiba? Vagy éppen "elcsúszik" és ezért nem azt érzékel amire tapintottam. Gondolkodjak egy ilyen készülék használtan, de megkímélt állapotban lévő vásárlásán vagy tényleg felejtős ez a Nokia.
Előre is köszönöm a válaszokat mindenkitől.
[ Szerkesztve ]
-
Mosanke
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni a vásárláshoz. Kellene egy dual SIM fogadására alkalmas készüléket vennem, ami egy idősebb, 60 éves ember számára lenne majd. Nem kell sokat tudnia a telefonnak, elég ha egyszerűen lehet váltani a két SIM között a kimenő híváshoz és egyszerűen lehessen fogadni a bejövő hívást és látható legyen, hogy melyikre jön a hívás. Ennyi az elvárás. Fényképezni nem lesz vele és SMS sem nagyon lesz küldözgetve. Csak a telefonálás.
Akinek lenne az nem műszaki analfabéta, de azért olyan nagy méretű nyomógombosokat (nagyi mobilok) ne ajánljatok mert azok szerintem förtelmesen néznek ki. Valahol 20 ezer alatti árban kellene ilyen mobil és ami megbízható is.Köszi előre is a válaszokat.
-
Mosanke
senior tag
Szia!
Én a következő képp tudom és bocsi ha kicsit félreérthető voltam előbb. MyPhone 6500/6680 >> Kezelik mind a két SIM-et egy időben, de ha az egyik aktív használatban van (telefonálsz rajta éppen), akkor ha a másikra jönne hívás azt a hívó fél foglaltnak hallja vissza, holott nem azon a telefonszámon beszélsz. Azaz nem kapsz egy figyelmeztető hangot, hogy a másikra közben jött egy bejövő hívásod és nem is tudod várakozásra tenni azt amelyiken beszélsz és átváltani a másikra. Én így értettem az előzőekben leírtakat és ezt erősítették meg a Samsung Ügyfélszolgálatnál is.
Nekem olyan készülék kellene amelyik így tudja kezelni a két SIM-et, de nem találtam. Azt hittem, hogy C3322-es tudja ezt de sajnos nem.
Hagyományos telefon kellene nekem az ilyenből, semmi extra benne. Csak hívás fogadás és indítás, na meg SMS küldés fogadás. Ennyi.
A Samsungok közül is tudják páran ezt a két SIM egy időben kezelést, de ott sem lehet/nem kapsz pittyegő hangot egyiknél sem, ha a másik SIM-re jönne bejövő hívásod, Így azokkal sem lehet hívásvárakoztatást csinálni csak váltani a két SIM között.
Talán valaki meg tudja mondani, hogy van-e olyan telefon amelyik tudja így kezelni a két SIM-et.[ Szerkesztve ]
-
Mosanke
senior tag
Szia!
Annyit tudok segíteni a kérdésben, hogy a tudtommal a MyPhone mobilok nem tudják ezt az elvárást amit kérdeztél. Egyik sem.
Sajnos még egy rossz hírem van, ami számomra is az, hogy a Samsung telefonok egyike sem tudja ezt! Én főképpen ezért vettem egy C3322-est.
Tegnap beszéltem a samsung központi ügyfélszolgálattal ahol hosszas várakozás után (keresték a lehetséges ilyen tudású készüléket) közölték ezt a számomra rossz hírt.[ Szerkesztve ]
-
Mosanke
senior tag
válasz 3.Aragorn #35835 üzenetére
Még szerencse, hogy van ez a 3 napos cseregarancia.
Egyébként nálam ez év elején a Telenor verte ki a biztosítékot, de nagyon. Hosszasan lehetne leírnom, de röviden inkább csak annyit, hogy szerintük a nejem 8 hónapos, Telenor függő Samsung készülékét (meghibásodott) nem vihetem az 1 év Telenor hűség alatt Samsung szervizbe, mert akkor érvényét veszti a Telenor garancia.
Mondanom sem kell, hogy ez így nem teljesen igaz! Van benne csúsztatás rendesen. Probléma megoldódott, a Telenor meg bek@phatja. -
Mosanke
senior tag
Köszi.
#35828 localhost
Na ez az elemről/akkuról használható külső diffúzor(?) engem is érdekelne. El nem tudom képzelni, hogy mi a franc lehet? Ráadásul még a telefon fülhallgató csatlakozójáról is megy!
Fotós barátom szokott hasonló szakszavakat használni, de Nála ez a szó (más szöveg környezetben) külső vakut jelent.[ Szerkesztve ]
-
-
Mosanke
senior tag
válasz 3.Aragorn #35821 üzenetére
Rákérdeztem ismerősnél akinek szolgáltatói függő a telefonja, hogy amikor vásárolta akkor hogyan is volt ez pontosan ?
Valahogy úgy mennek a dolgok, hogy először is elmész a szolgáltatódhoz, elmondod mik az elvárásaid a leendő telefonnal kapcsolatban. Ők adnak segítséget és javaslatokat is, hogy milyen márka és azon belül milyen típus lehet az, ami az elmondásod alapján megfelelhetne Neked. Mindenütt vannak kiállított telefonok az ilyen helyeken, azokat meg lehet nézni, van ahol még hozzá is lehet férni és nyomkodni.
Aztán ha választottál, leülsz a székedbe az ügyintézővel szemben, majd kihozzák a raktárból a mobilt, originált csomagolásban, (de az is lehet, hogy rendelni kell mert nincs éppen ott raktáron) majd elintéződik a papírforma. Szerződéshez adatok felvétele, fénymásolások a személyi okíratokról ...stb. Miután ez készen van ekkor aktiválják csak a SIM kártyádat. Utána már viheted is ki a boltból mint boldog tulajdonos a telefonodat.
Ha meg nagyon ki szeretnél próbálni több telefont is akkor javaslom például a Média Markt -tot. Ott nagyon sok készülék van kiállítva és legtöbbje be is van kapcsolva. Nyomkodhatod a gombjaikat, meg navigálhatsz a menük között. Itt el tudod dönteni, hogy mennyire jön be vagy sem az adott készülék. Utána már egyfajta határozott elképzeléssel mehetsz be a szolgáltatódhoz készüléket vásárolni. -
Mosanke
senior tag
válasz 3.Aragorn #35806 üzenetére
Közben látom megválaszolták a kérdésed.
Nekem nincs szolgáltató függő mobilom egy sem. Azért függetleneket veszek, mert nekem ez így praktikusabb.
Eddig mindig amikor vettem (MM; E-Digital és még Tesco-ban is vagy éppen legutoljára ausztriában az MM-ben) hazavittem, kibontottam őket aztán kész, annyi. Működtek ahogyan kell és sosem volt problémám velük. Sem az első beüzemeléskor sem pedig később.
Több telefonom és kártyám is van, két szolgáltatótól, feltöltős és előfizetéses telefonszámokkal. Ha úgy gondolom és úgy döntök, akkor egyszerűen csak lemondom azt az előfizetést és "visszaminősül" az a SIM és a hozzátartozó kapcsolási szám is mezei feltöltőssé. -
Mosanke
senior tag
válasz Algotis #35654 üzenetére
Telenor és a legolcsóbb Alaptarifa1 csomaggal, 2 év hűséggel 56.990 HUF
[ Szerkesztve ]
-
Mosanke
senior tag
-
Mosanke
senior tag
-
Mosanke
senior tag
-
Mosanke
senior tag
válasz doktordrog #35573 üzenetére
Szia!
Talán segít egy kicsit a döntésben.
Samsung Galaxy S Plus teszt és Samsung Nexus S teszt.[ Szerkesztve ]
-
Mosanke
senior tag
válasz littlelion21 #35554 üzenetére
Ami egyébként egy eredetileg anno még francia, de mostanra már teljesen kínai tulajdonúvá lett Alcatel One Touch 990.
[ Szerkesztve ]
-
Mosanke
senior tag
válasz spgabor #35471 üzenetére
Szia!
Véleményt nem tudok mondani erről, de itt egy teszt, olvasd végig.
-
Mosanke
senior tag
válasz spgabor #35469 üzenetére
Szia!
Fényképről tényleg eléggé nem szépnek látszik de élőben szerintem nem rossz.
Találtam néhány boltot Neked [link] de ahogy olvastam egyiknél sincs magyar nyelvű belőle.
A Nokia 2220-at én személy szerint nem javaslom. Szomszédom és egyben jó barátom asszonya használt egy ilyet, de állandóan valami baja volt. Mármint a telefonnak. Elég sokat volt szervizben is, aztán úgy fél év múltán megunta és kérte a csere készüléket. Az itteni Nokia szerviz kicserélte bár szívták a fogukat, de az új telefonnal sem sokat változott a helyzet. Jöttek a hibák megint. Fogta és jóval áron alul beadta egy használt gsm telefonokkal foglakozó boltba. Vett egy SE Xperia mini pro-t helyette. Azzal most boldog és nyugodt szimbiózisban él azóta.[ Szerkesztve ]
-
Mosanke
senior tag
válasz #40993792 #35442 üzenetére
Barátom két hete cserélte le a saját ZTE-Blade mobilját egy újabb kártyafüggetlen ZTE Libra-ra. Pontosabban odaadta a fiának (aki 15 éves) a Blade-t.
Volt nálam 2-3 napig ez a Libra, bár nem rajongok a tapizós telefonokért és azt kell mondjam, nagyon jó kis telefon lett. Lehet lassan átértékelni a fejünkben ezt az 'áhhh ez csak egy kínai' jelzőt.[ Szerkesztve ]
-
Mosanke
senior tag
válasz GaborGh #35421 üzenetére
Hali!
Arra figyelj, hogy ez nem telefon. Minden mást tudsz rajta művelni, csak egyedül telefonálni nem lehet vele.
Ugyan is nincs benne SIM kártya foglalat. -
Mosanke
senior tag
válasz Arthuro_Adam #35416 üzenetére
Igaz, valóban nem kapható jelenleg. De az E-mailemre azt válaszolták, hogy talán már a jövő hét közepére (vagy kicsit később) lesz megint. De nem biztos, hogy ebben a színben hanem majd fekete lesz, de ezt Ők sem tudták megmondani. Lényeg, hogy egy-másfél héten belül várhatóan lesz újra.
Mondjuk az én becslésem ilyenkor mindig az, hogy inkább ennek a beígért beérkezési időnek a duplája idő múlva lesz csak. -
Mosanke
senior tag
válasz #36583936 #35411 üzenetére
Nincs kifutóban ez a készülék. Csupán a színe miatt adnak rá (szerintem) kedvezményt, mert ebben a lila-rózsaszínben, amiben a T-Mobile árulja alig-alig eladható. (megint csak szerintem)
Talán így majd elviszik. (vagy nem, és akkor engednek megint az árból, mert ha raktárkészleten áll egy árucikk akkor a legdrágább)[ Szerkesztve ]
-
Mosanke
senior tag
válasz Petike6 #35247 üzenetére
Na de ez sem semmi.
Két hete történt. Barátomnak lerobbant az autója és délután kellett volna mennie a gyerekért az iskola elé. Megkért, hogy segítsek így én voltam aznap a kisegítő "taxis". Mellénk beállt egy BMW X5 fekete metáll. Jönnek a srácok kifelé az iskolából és aki beszáll a mellettem lévő autóba annak ott lóg a nyakán egy SE Xperia mini! A szemem majdnem kiesett annyira néztem, hogy jól látom-e? Az SE Xperias gyerek a barátom fiának az osztálytársa. Mindössze még csak másodikosak ezek a srácok. -
Mosanke
senior tag
Sziasztok!
Segítsetek nekem. Nagyon jó barátom venne egy új telefont (engem kérdezett) mert Ő sem ismeri annyira a készülékeket, hogy saját maga tudjon dönteni. Ezért kellene egy kevéske "rásegítés" Tőletek.
Az elvárások:
Érintőképernyős legyen, 3.2" - 3,5" kijelző méret. QWERTY billentyűtettel de az oldalra szétcsúsztathatós fajta, nem az olyan, ahol látszanak is a gombok. Telenoros lehet vagy kártyafüggetlen.
Fontos szempont még, hogy a jó fényképeket készítsen. Nem kell kiválóan fényképezzen de sok képet csinál. Használatra főképpen a sok telefonálás és SMS,MMS küldés a jellemző. Árban 40 K magasságában ha független, vagy kicsit felette. De ha Telenoros függő akkor biztosan olcsóbb is lesz.Köszike előre is mindenkinek a segítséget.
[ Szerkesztve ]
-
Mosanke
senior tag
válasz missmonroe #35178 üzenetére
Szia!
Én hirtelen ezt találtam. Samsung E1190. Nagyon alap készülék és 10 k alatt van az ára.. Tényleg csak hívást fogadni/kezdeményezni tud és SMS-t küldeni/ fogadni. Ébresztőóra biztosan van benne.
Asszonykámnak volt hasonló készüléke és annak az akksija elbírta nagyjából egy hétig egy töltéssel. -
Mosanke
senior tag
válasz MasterDeeJay #35132 üzenetére
Szia!
Ennyit találtam. [link]
A MyPhone 1070-ről ITT egy kis teszt.
De a napokban a (hazai)MM-ban járva ott is láttam néhány hasonlót és hasonló áron is.
[ Szerkesztve ]
-
Mosanke
senior tag
Sziasztok!
Jó vétel volt részemről a Samsung C3322 79.90 EUR/2db/2 év Samsung garanciával?
Ma délelőtt jártunk az EO-ban (Einkaufszentrum Oberwart). Az üzletközpontban, az ottani Media Markt-ban volt akciózás kártyafüggetlen készülékekkel (is), csak ma és csak a 80 EUR alatti és hagyományos telefonokra volt az 1-et fizet 2-őt vihet. (kann eine von zwei zahlen nehmen) Kérdeztem az eladót, hogy mire ez az akció. Azt mondta ez csak úgy van. Minden hónap utolsó szombatján szokott lenni náluk valamilyen hasonló ilyen akciózás a vevők kedvéért.
A lényeg az volt, hogy aki most/ ma szombaton vesz kártyafüggetlen telefont azon az áron amibe kerülne egyébként (74.90 EUR), az kap egy másodikat is hozzá ha ráfizet még 5 Eurót. Mondanom sem kell, hogy nem lehetett kihagynom ezt a lehetőséget. Már meg is van a másik készülék gazdája. -
Mosanke
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék tanácsot kérni.
Vennék egy mobilt(egyfajta ajándék is lenne) és a következő feltételeknek kellene (csak) megfelelnie. Több évre lenne. Nem ártana ha minél hosszabb időt tudna az akku két feltöltés közötti. Hagyományos kialakítású legyen, és legalább 2" vagy ennél nagyobb kijelzős legyen. Nem lényeg a fényképezési tudás és a rádió, mert alapvetően csak hívásokra és SMS-re lenne használva.
Azért nézzen ki valamennyire szépen is, mert nem melóra lesz használva akinek szánom.
Én nézegettem az internetes oldalakat, de annyi ilyen van ami megfelelne, hogy képtelen vagyok eldönteni. Ezért kérdezem meg itt Tőletek.
Meg nem is ismerem annyira egyiket sem, hogy el tudjam magam dönteni melyiket vegyem meg.Köszönöm előre is aki tud ötletet adni a vásárláshoz.
UI.:
Bocsika. Árat nem írtam, de 30 ezernél lehetőleg ne legyen drágább ez a telefon.[ Szerkesztve ]
-
Mosanke
senior tag
válasz missmonroe #35011 üzenetére
Szia!
Ha érdekel akkor ITT vannak egészen jó áron is (40 k alatt) Sony Ericsson XPERIA X10 mini kártyafüggetlen készülékek.
[ Szerkesztve ]
-
Mosanke
senior tag
Amit én linkeltem az olcsóbb és régebbi model. ITT a Tesztje.
És a B2710 teszt. Legyen választási lehetőséged.A B2710-et nem sok helyen lehet venni. Én csak ezt az egyet találtam most. Görgess kicsit lefele és megtalálod.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
Aki OKOSTELEFONT szeretne, kérem, fáradjon át ide!
-------------------------
Előzmények I.
- BestBuy topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen videókártyát?
- Elektromos cigaretta 🔞
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Windows 11
- TCL LCD és LED TV-k
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest