Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
válasz #42706048 #33666 üzenetére
"ha felteszel egy hülye kérdést, hülye választ fogsz hallani, remélem hogy megérted és nem kell kétszer mondani..."
by akb
a kérdésed bőven kimerítette a hülye kérdés fogalmát, nem fogom ettől kellemetlenül érezni magam, már bocs
ha esetleg tudnál segíteni, elakadtam:
meddig tartott a 30 éves háború? ((( :junkhead
tisztában vagyok vele, azzal is h az adott mester nem kókler volt, csak a szokásos pörög a business szindróma, nevét nem tudja, 40-45 fokban kellett előtetőben megoldani a szerelést, galambsz@rban, nem egy élmény valóban ( : de tudta, megnézte, elvállalta, azt is tudta nem sos, csak legyen benn a víz és csatorna, csak azt nem értem ilyenkor mi jár a fejükben, h a pH@raszt annyira hülye h azt sem látja ha fordítva lejt a 110-es cső?
kinézett lakásban fürdőben nincs ablak, hátlra szellőzőt nem lehet tenni, elöl volt gyárilag is az ajtó fölött, hát kivitték oda, de a lehető leghosszabb úton, lehető legtöbb könyökkel, személyesen nem is néztem, sokadlagos volt, de képeket nézve nagy eséllyel 50-es csőben extraként ( : aztán képeket nézegetve nyilván ezt nég összekötötték a konyhai elszívó csövezésével is, ami szintén sok méterre van a kivezetéstől, kb egyik sem ér semmit, de legalább álmennyezetet is raktak az egész fölé, amit ledobáltak üveggyapottal, úgy hogy a lakás fölött is van laks
jobb is h klímát nem raktak be, azzal is csak a gond lenne, ha megvesszük jövőre úgyis kell egy kis felújítás, akkor megcsinálom a csövezések helyét, csak csövet kelljen beletölno és az egységeket felszerelni_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
-
valakky
aktív tag
válasz #42706048 #33652 üzenetére
Önmagában a gázt visszaszivatni a kültéribe nem nagy ügy. Kis kereséssel már magyar nyelvű jutyúb videót is találsz. Utána megint leszerelni a kültérit és feltenni egy nagyobb tartót akár házilag is megoldható.
Sokszor lehet olcsóbb, ha a csövezést valaki újra megcsinálja, önmagában a rézcső nem drága, csak a klímás kezében lesz rögtön 5e ft métere (ha van feltekerve pluszban cső, akkor nincs akkora gond, bár őszintén szólva azért akkor is ki szokás nyomatni a rendszert, de ha van kéznél jó kompresszor valszeg nem lesz anyagmaradvány úgy sem) mint forrasztatni, amihez a klímás kijön, megcsinálja, peremez, ésatöbbi, meg kinyomja nitrogénnel, mielőtt összerakja meg ráengedi a gázt. Ehhez az előkészítéshez is elég ha valaki géplakatos, vagy csinált már ilyet. Kültéri tartó felszerelésére meg aztán tényleg nem nagy ügy.
Szóval kis hozzáértéssel, kalákával elő lehet azért készíteni házilag is.
Aztán persze lehet hallgatni, hogy ez így van elcseszve, úgy van nem jó, ő aztán erre nem vállal garit, csak ha ő csinálja meg. A legtöbb esetben ez inkább csak a sértődés jele, hogy kevesebbet szakít ezen a melón.[ Szerkesztve ]
-
Male
nagyúr
Amikor erről volt szó nálunk, akkor klímás mondott a normál szerelésnél alacsonyabb árat (talán fele?) arra, hogy leszedi szakszerűen (a kültérit csak), itthagyja, és a szigetelés után visszateszi. Tehát érdemes eleve megbeszélni vele, hogy ez egy le-fel művelet, akkor olcsóbb, mintha simán leszerelteted, majd utána meg fel.
Másik opció, ha nem félsz egy kis munkától (lehet, hogy a szigetelő is megcsinálná, én nem bíznám rá), és van mögötte elég hely, hogy a klíma mögé csak vékony szigetelést teszel. Tavaly csináltam, még csak a lapok fent állapot: [kép] [kép]
Lent még korábbi évben raktam össze, az azért van már behúzva... mögötte meg frissen, amíg még nem raktam körbe, mert akkor még befért a kezem... A klímát meg lezártam kartonnal mögötte meg oldalt, hogy ne menjen rá a ragasztóból... mögé csak 2 centis ment, de így maradt elég helye, meg persze körben sem mentem túl közel hozzá, hogy kapjon bőven levegőt. Majd ha egyszer klíma csere lesz, akkor kipótolom azt a darabot a szigetelésben, és az új már úgy kerül fel. (jó, egy napot elcsesztem rá, szóval nem biztos, hogy gazdaságos )[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz #42706048 #33654 üzenetére
Ha felteszel egy hulye kerdest...
Evidens, h valaszt klimas cegtol fogsz kapni a kerdesre, amit neked senkitol nem sikerult megtudni elmondasod szerint
Az is evidens, h a ket szep szemedert nem fogja senki le es felszerelni ingyen a klimat, kb annyira ertelmes a kerdes, h autonal a nyari szettet ingyen rakja fel a teli helyett a gumis? Mert senki nem tudta megmondani, a gumist meg nem kerdezem, az biztos nem tudja
Azert erzed sztem ( :junkhead
Pannon klima, nem elso szerelesuk volt nalam, de legalabb utolso, klima ara jo volt, szereles talan 60e, nem fert bele ennyibe h lejtsen a kondenz csovezes, vizmertek nelkul is latszik h a sarok utani szakasz fentebb van, semmi kozom az epitoiparhoz, de valahogy nem fer a fejembe, h ezt h nem lehet latni, es mert nem lehet leprobazni folyadek teszttel legalabb
Nemreg vizet csinaltattam, a 110-es cso ellenkezo iranyba lejtett mint kell, parom is elsore latta, a mesternek nem tunt fel ( : de rettento buszke volt, mikor sikerult a megfelelo lejtesbe raknia a csovet harmadik probalkozasra :d negyedik nem lett volna, nem veszem at a munkat, megcsinalom en, de 1 ft-ot nem kap_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
pjen
félisten
Nem biztos,hogy le kell szerelni,bár biztos nem csinálják ingyen.A klíma mőgé esetleg vékonyabb szigetelést tesznek.Lehet a klímát is előrébb lehet húzni a tartón.A hő hídtól se kell félni,nálam a ház körbe szigetelve,kivéve a négyzetméteres vill.óra szekrény,ami mögött csak 10 centi fal van mégsem peníszedik.
-
windy
tag
A mi cégünknél fizetni kell a leszerelésért is és utána a felszerelésért is. Ez természetes, hiszen két szerelőnek ki kell menni hozzád, ott eltöltenek munkaidőt, ráadásul nem árt, ha szakszerűen van leszerelve, mert ellenkező esetben sokkal többe fog kerülni a felszerelés. Sokszor voltunk már olyan helyen, ahol a szigetelők szedték le a kültérit....gázt elengedték belőle, csöveket elvágták, konzolt leflexelték. Ilynekor akár háromszorosa is lehet a visszaszerelés költsége, mintha szakszerűen van levéve a gép.
A visszaszereléskor ugye újra ki kell menni, sok esetben forrasztani kell a meglévő csőhöz, visszaszerelni a konzolt, vissza a kültéri egységet, és újra beüzemelni a gépet. Ez gyakorlatilag egy fél telepítés, tehát kb. annyiba is fog kerülni.
-
Chaser
legenda
te ingyen csinálnád? nyilván fizetni kell, nem egy pohár amit arrébb raksz, ha jól tudom ilyenkor a gázt is le kell fejteni
bármelyik klímás céget felhívod és nem fogják titkolni, vagy a zöldségesnél nem tudták megmondani? mondjuk azt ellhiszem ( :_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
kelzsoca
félisten
válasz #42706048 #33534 üzenetére
Fűtésre, ha komolyan gondolod hogy klímával szeretnél fűteni, akkor ajánlott japán gyártók termékei közül választani, lehetőleg olyat, ami normális szerviz háttérrel rendelkezik, a Hitachi-val régen voltak ilyen problémák, nem tudom ez megoldódott -e azóta.
[ Szerkesztve ]
-
tdhenry
tag
válasz #42706048 #33325 üzenetére
Ti nagyon átestetek a ló túloldalára. Senki nem írta, hogy ami nem japán, az semmit sem ér! Ha nem tudjátok értelmezni amit írnak akkor baj van.
A japánok megbízhatóbbak, csendesebbek... Drágábbak. Mondjuk ez utóbbi sem igaz minden esetben, én legalábbis azt látom, hogy a Gree nagyon drága lett.
Tele van minden féle funkcióval, ami vagy hasznos a felhasználónak, vagy nem. -
asha07lcc
tag
válasz #42706048 #27431 üzenetére
Ha gondolod és Bp vagy környéke ránézünk akár a mai napon és megmondjuk mi a hibája. A gép adatait légyszíves küldd el és a gyári számát privátban. Tudni kell melyik Pana disztribútortól érkezett bár mindegyiknél jogosultak vagyunk a garanciális beavatkozásra. Kérünk egy elérhetőséget is(tel szám) szintén privátban vagy az adatlapunkon szereplő email címre. A beavatkozás , diagnosztika garanciális esetben díjmentes. Telepítési hiba esetén fizetős.
-
netpok2
csendes tag
válasz #42706048 #27431 üzenetére
Ez esetben öröm az ürömben, hogy legalább nyáron lesz mivel hűtened.
Amúgy majd a szakemberek megmondják, de én amit láttam service manualt ott általában kb 15-20 perc volt a hard limit a defrost módra, Ha addig nem sikerül leolvasztania akkor visszaáll fűtésre/hibával leáll. Sajnos a tiédhez tartozó manualban ennyira nem volt részletezve.
Ugyanitt, akinek van service manualja Daikin FTX35J3(V1B)/RX35K(5V1B9) kombóhoz az dobjon már meg vele, mert égen földön kerestem már, köszi.
[ Szerkesztve ]
-
-
jeriko2
tag
válasz #42706048 #27411 üzenetére
Az, hogy egy lakást/szobát mennyi energiával lehet kifűteni, két dologtól függ: a szigeteléstől és a kinti-benti hőmérséklet különbségtől (ha bent 22°C van, kint -10°C, akkor épp kétszer annyit kell fűteni, mintha kint 6°C lenne: 22-6=16; 22-(-10)=32).
A fűtéssel azt az energiát kell pótolni, ami a lakásból kiszökik a falakon, nyílászárókon.Szóval ha a villanyszámlád sok, a gáznak is soknak kell lennie, csodák nincsenek.
A gáz ára kb. 3Ft/MJ (megajoule) de ebből az energiából egy rész ki fog menni a gázkészülék kéményén, kazántípustól függően (hatásfok).
Ugyanez az energia villanyból (37Ft/kWh - val számolva) kb. 37/3,6Ft azaz 10,3Ft. Viszont klíma esetén a kapott energiát meg lehet szorozni a klíma SCOP értékével, ami egy 3-5 közötti szám. Nagyjából ugyanaz jön ki, mint a gázra, inkább talán picit kevesebb. A klíma előnye ott van, hogy sokkal gyorsabban fűt, precízebben szabályozható, olcsóbb kiépíteni és tud hűteni is. Cserébe van zaja, fújja a levegőt. Illetve a gáz a meleget talán egyenletesebben osztja el (szobák között mindenképpen).
Ha nálad a gáz sokkal takarékosabb, mint a klíma, akkor ott a klímával valami nem teljesen van rendben - vagy meg fogsz lepődni a gázszámlán is. Esetleg a klímától magasabb hőmérsékletet vársz, mint a gáztól.
-
DeFranco
nagyúr
kérlek tedd meg hogy rendesen, átgondoltan, korrekt és valóban megbízható szakemberrel utánajársz annak, hogy mi okozza nálad a gondot, vagy ha erre nem vagy képes és hajlandó akkor ne keltsd itt a feszültséget és ne keltsd rossz hírét egy megoldásnak.
többször, többen leírták neked, laikusok és szakértők is, hogy vagy a klímá(i)d működése rendellenes, műszaki vagy telepítési hiba miatt, vagy a falaid jelzésértékűek és egyébként a szél is átfúj rajtuk, mert amit leírsz az messze nem üzemszerű, és számos itteni felhasználó több éves tapasztalata mond homlok egyenest ellent annak amit te leírsz.
a te házad a te klímád, azt csinálsz vele amit akarsz, ebbe sem jogom sem szándékom beleszólni de hogy naponta ötször szorul ökölbe az arcom hogy már megint az ócsárolás megy megalapozatlanul és feleslegesen az nem pálya.
-
baloghgabor
aktív tag
válasz #42706048 #27426 üzenetére
Szerintem másik klímás is nézze meg! Ez a 30perces leolvasztás nem normális dolog. Ott valami más dolog történik, nem leolvasztás, vagyis úgy tesz a klíma, de ez 0°C körüli, nagy páratartalmú külső hőmérsékletnél is kb. 5perc lehet. A többi valami zavar, ami megdobja hatalmasan a fogyasztást. (nálam a havi plusz 14ezer volt a legtöbb anno a - 20°C alatti időben egy hónapra, szezonra pedig ~60ezer a klímákra, 2 FUJITSUra összesen). Az érzés persze más, mint kályhával, gázzal, de fogyasztásban jobbnak kellene lennie, ha normálisan üzemel.
bégé
-
asha07lcc
tag
válasz #42706048 #27425 üzenetére
inverteres klímánál nem nyomást hanem töltetmennyiséget kell ellenőrizni.... A telített gőznyomás akkor is konstans érték ha kb a fele töltetet elvesztette... Ha megtennéd mégegyszer, hogy ide írod milyen márka vagytípus és hány klíma megköszönném. Jöhet priviben is.
-
netpok2
csendes tag
válasz #42706048 #27426 üzenetére
Nincs több tippem mi lehet az oka, nálam nem is lép leolvasztási ciklusba mostanában. Ezek szerint vagy a típusok között van valami különbség vagy a környezetben, bár utóbbiban nem hiszem hogy lehetne akkora különbség ami ezt igazolná.
Itt egy kép az elmúlt hétről, leolvasztási ciklus ott volt ahol a sárga a kék alá ment. (Valószínűleg ezek a hőmérsékletek a valósnál alacsonyabbak, mert még nem pasztáztam a szenzorokat a csőhöz, csak félig meddig be vannak a hőszigetelés alá dugva.)
[ Szerkesztve ]
-
Kekmen
senior tag
A tavalyi (2017. február - 2018. február) egész éves áramfogyasztásunk díja ~ 37000 Ft volt. Ezek a háztartási eszközök itt is adottak. A klíma 2018 márciusban került fölszerelésre. A 3155 Ft-os átalányt felemeltem 4500-ra, de úgy tűnik sok lesz. Nyáron kb. 700 Ft-al, most hogy 1 hónapja ezzel fűtök, kb. 1200Ft-al lett több, tehát még az átalányt sem éri el. Ez csak egy szoba (13 nm) az egész lakásból (53 nm), már amit hűtök és fűtök. Számomra nagyon megéri így fűteni és nem is sötétben élünk. Jövőre valószínűleg a másik szoba is kap egy klímát.
[ Szerkesztve ]
"Orlando day dawning, One more Sunday morning, If this is heaven, I'm not afraid of hell."
-
elfelejtette
veterán
Az az érdekes, hogy a klímádnak 0-24-ben végig 1250W-on kellene menni, hogy összehozza egy hónap alatt a 900kWh-t, annyi a 32000Ft fogyasztás...
Nálunk február végén-március elején, mikor bezuhant a hőmérséklet -20 fokig, akkor produkált a klíma 10 nap alatt 250kWh fogyasztást, de egy szigeteletlen házról beszélünk, és egy kínai klímáról.[ Szerkesztve ]
"Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
Kekmen
senior tag
válasz #42706048 #27360 üzenetére
Leolvasztásnál szerintem sem normális, hogy megy a ventilátor a beltériben. Az meg, hogy 15-20 perc alatt kihűl a helyiség, az nagyon nem jó. Nálunk egy szigeteletlen társasház (tégla) kisebbik, kb 13 nm szobáját fűtöm egy Mitsubishi MSZ/MUZ-DM25VA-val általában délután 5-től este 10-ig 23 fokon. Másnap délutánra 19.5 fok volt a minimum amire lehűlt, de akkor reggel -10 volt és napközben is fagyott odakint. Valószínűleg ez a technika tartós nagy hideg esetén nem működne, de idén eddig még bevált. 20 perc alatt nem szabadna kihűlnie egy szobának, ha ott állandó fűtés volt előtte. Egyébként pedig egy leolvasztásnak sem szabadna addig tartania, az enyém maximum 5 percig olvaszt.
"Orlando day dawning, One more Sunday morning, If this is heaven, I'm not afraid of hell."
-
netpok2
csendes tag
válasz #42706048 #27365 üzenetére
Addig is megpróbálhatod hátha van hibakód a készülékben:
A távirányítón a check gombot nyomva tartod 5 másodpercig, megjelenik két vonal, utána a TIMER le vagy fel gombokkal tudsz lépkedni, ha valamelyik talált akkor 4 másodpercet sípol a klíma.Service manual, 95. oldal.
-
netpok2
csendes tag
válasz #42706048 #27363 üzenetére
Hát azt még esetleg el tudom képzelni hogy nagyon minimumon mozgatja, de hogy érezhetően azt nem hinném.
Az enyém teljesen leáll, ha közvetlen alátartom a kezem akkor lehet érezni ahogy "folyik ki" belőle a hideg, lehet azt hitte erre gondolsz.
Ha a ventilátor megy a beltériben és főleg ha a kültériben is, akkor inkább olyan mintha a kompresszort lekapcsolná a hővédelem, bár ezt illene detektálnia az elektronikának (szerintem).
[ Szerkesztve ]
-
netpok2
csendes tag
válasz #42706048 #27360 üzenetére
Sajnos a legjobb helyen is előfordul hibás készülék is és telepítési hiba is, remélem a szerelő megmondja mi volt a baja (illetve meg is oldja). Viszont most olvasva az írásodat, defrost módban általában nem megy a beltériben a ventilátor (a Daikinnál legalábbis biztos), a kültériben pedig biztos hogy állnia kell.
-
netpok2
csendes tag
válasz #42706048 #27329 üzenetére
Ha csak 20kw fogyasztással számolunk 24 órára az 800w, nálam akkor már 35-40 fokos levegő jön belőle ekkora áramfelvételnél,
Amit megnézhetsz még:
- ha van fűtőszál benne akkor meleg-e a klíma alja, az megehet 150-250 wattot
- nem jeges-e kültéri (ha nincs fűtőszál, vagy csak nem működik)
- a klíma csövei, ha hozzáférsz melegek-e, 25 fokos belső hőmérséklethez melegebbnek kell lenie mint 25 fok
- nem meleg-e a maga a kültéri (ilyen időben nem illene, de ha félig le van égve a kompresszor akkor reálisak az általad panaszolt jelenségek)
- a hangja rendben van-e, ventilátor meg hűtőgép hangjának illik lennie, ha zörög, kerreg vagy esetleg Zetorhangokat ad az kevésbé jó.Ha megvan a fogyasztásmérő akkor reális fogyasztások:
- kikapcsolt állapotban: <5W, általában ki sem tudják jelezni az olcsóbb fogyasztásmérők
- amikor nem fűt, mert hőmérséklet alatt van: <10-15W
- fűtés közben 150-1200W, ilyen időben az alacsonyabb részen illene lennie
- ha fűtés közben kikapcsolod: kb 50W környékére kell visszaesni amíg a kültériben is megy a venti.
Ezek egy Daikin FTX35J3-on mért értékek, de nagyságrendi eltérésnek nem illik lennie.Ha a fentiek közül valamelyik megbukik, akkor klímás minél előbb és a készüléket szerintem ne is használd addig.
Illetve hosszútávon ajánlom egy ilyen beszerzését, interneten meg lehet utána nézni, hogy mikor mennyit fogyasztott.
[ Szerkesztve ]
-
baloghgabor
aktív tag
válasz #42706048 #27330 üzenetére
Olvasom sokadszorra Nálad ezt a fogyasztást, de ez tényleg döbbenetes! Az elmúlt előtti szezonban volt 1000KWh felett kb. a két klimámmal összesen a fogyasztás (ez itt kb. havi lesz?!) . Külterületi (erdő a szomszéd), fölül sarazott mennyezet szigetelés, tehát van modernebb és jobb ennél. Igaz 2 FUJITSU dolgozott, meg dolgozik most is.
bégé
-
BigBear
senior tag
válasz #42706048 #27321 üzenetére
A Daikin Ftxf 35 megy gyak. folyamatosan, 24-26 fok a beállított. Hőmérő szerint (ami falközelben és elég messze van a klímától) 22-23 fok a hőmérséklet. Sajnos nem optimális a klíma elhelyezése, de nemigen tudtuk máshova tenni. A meleg nagy része megy fel a helyiség közepén a lépcsőn, ezért kapcsol be kevésbé a másik klíma. Gyakorlatilag a Daikin önmagában kénytelen fűteni az egész lakást, igaz, kiegészítő fűtésként. A fő fűtés egy cserépkályha.
-
-
Flashcash
Közösségépítő
válasz #42706048 #27311 üzenetére
Ennek a klímának a becsült energiafogyasztása fűtés üzemmódban EU régióra 852kWh/év
A klíma maximális fogyasztása fűtés üzemmódban 1,38kW.
Ha úgy számolunk, hogy a klíma folyamatosan maximális energiafogyasztással üzemel, napi 24 órában, akkor az alábbi fogyasztás jön ki egy hónapra: 30*24*1,38=993,6kW -> 37 292 Ft
Persze ez elég valószínűtlen felhasználás. -
tibibi
őstag
válasz #42706048 #27314 üzenetére
a legegyszerűbb akár ez is
(#27316) farkassamu szerinted miért drágább a japán ? Neked kell eldönteni .
[ Szerkesztve ]
-
BigBear
senior tag
válasz #42706048 #27309 üzenetére
Ez nekem is soknak tűnik. Nálunk csak normál tarifa / mérő van, a havi fogyasztás most olyan 600-650kW, amiben van 2 klíma, (az egyik keveset megy, nemigen kapcsol be), de a másik szinte állandóan, konyhai minden, 120l bojler normál tarifáról, tv 24 órában (asszonynak és gyereknek az az éjjeli lámpa...) hűtő, pc + az apraja.
-
kelzsoca
félisten
válasz #42706048 #27301 üzenetére
Egy saját történettel kezdeném:
Nálunk a szülői házba mindig magas volt a fogyasztás, pedig amit tudtunk modernizáltunk, eon megnézte az órát (régi darab volt, de gond nélkül működött) minden rendben vele, nincs probléma, cserélni sem kell.
Mivel az óra a szomszéd ház falán volt másik 4-5 órával, és régóta szerettük volna saját házfalra tetetni, megigényeltük az átszerelést pár éve, kijött az eon-os szerelő, levette az órát, majd mutatta hogy nézzük meg, rá van kötve az órára, valószínűleg ott "szökik" el az áram nagy része.
Az óra átszerelése után a rökövetkező teljes hónapokat nézve a villanyszámla a felére esett vissza, és azóta sem tapasztalunk magasabb fogyasztást, mint ami a tényleges. -
kelzsoca
félisten
válasz #42706048 #27299 üzenetére
Ne vicceljünk már, 40 ezer forint, ennyit egy szezon alatt kellene fogyasztania, én nem fizetek ennyit egy hónapra, és kizárólag elektromos fűtést (adax neo panelek) használok a házban egész télen.
Szóval vagy erős túlzás volt, vagy ott valami komoly probléma lesz, esetleg lopják az áramod..[ Szerkesztve ]
-
TeeJay
félisten
válasz #42706048 #26475 üzenetére
bocsi de klíma téma hogy villásdugós legyen a bekötés vagy jó a kismegszakítós is
én utóbbira szavazok
panelben lakom ott is veszek lakást
villámvédelem is van
még ha be is csap a tetőre akkor sem hiszem hogy baj lenne azzal ha nem tudom fixen kihúzniMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Zeki
nagyúr
válasz #42706048 #26301 üzenetére
Sehol sem volr írva, hogy a rossz cuccokat címkézi át.
Ez azt jelenti, hogy valamelyik kínai OEM gyártóval szerződést köt, és az gyárt neki vagy bizonyos tipust más logóval lát el. Az is lehet, hogy csak a külső műanyag borítás tér el.A Whirlpool is gyártat valakivel.
Mondhatnánk hogy olyan minőséget gyárt a kínai OEM, ahogy a megrendelő kéri, de a kínai nem tud önmagán túllépni. Jobbat nem tud gyártani, mint amihez eszközparkja meg tudása van.Mondjuk valahol mintha írta volna Windy, hogy túlvannak már pár Bosch klímán, és jobb mint gondolta.
De majd biztos benéz, ha jut rá ideje a mályva színű Bogárból. -
atos30
aktív tag
válasz #42706048 #26282 üzenetére
Mi szigeteltünk tavaly( hétvégi ház), így nem nagyon kellett a nyáron bekapcsolni a klímát.Délelőtt 21-22 fok, délutánra felment 26 fokig a legnagyobb kánikulában. Néha be kellett kapcsolni fűtés módban. Vicces volt, amikor kint 30 fok volt, mi meg fűtünk a klímával, mert a nyitott ablakokon se jött be a meleg
A pénz azért van, hogy elköltsük!
-
Male
nagyúr
válasz #42706048 #26281 üzenetére
Ja, értem
Szerintem igen... ha most berakatsz egy 5-öst, nem hinném, hogy megoldja az egész ház fűtését, jövőre meg ha bekerül egy másik még a ház másik részébe, akkor meg feleslegesen nagy marad az 5-ös egy akkora szobára. ( ha visszanézel, többen is írják, hogy az 5kW-osak alapból zajosabbak, amivel nem tudsz mit kezdeni ).
Nálam egy Fujitsu 09LTCA van, ami hivatalosan 2.5kW-os kategória, egy 20-22nm-es szobában, és így is bőven elég volt. -
Male
nagyúr
válasz #42706048 #26240 üzenetére
Az alaprajzot is nézve... hát én nem tennék be egy 5kW-os klímát egy 17nm-es szobába, csak azért, hogy majd átfújja a meleget máshová is... főleg két ajtón keresztül, mert nem nagyon fogja megtenni, ellenben zajos lesz ha megpróbálod átnyomatni vele, plusz vagy jóval melegebb lesz abban a szobában, vagy kikapcsolgat ha nem próbálod. ( amivel szoktak trükközni, hogy sima szobaventivel fújatod át az ajtón )
Ha ezek az 5-ösök is beleférnek a keretbe, akkor kb egy Fujitsu 09LTCA-nál vagy árban, ami fűtésre tervezett klíma... én azt rakatnám oda, akkora szobára passzolna is várhatóan a teljesítménye. ( persze így a másik szoba meg... hát én betippelnék egy 3-4 fokot minimum amivel hidegebb lesz... persze függően a szomszédoktól is )
( persze nem vagyok szakértő, csak a saját klímás fűtésemből indulok ki )[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz #42706048 #26246 üzenetére
Úgy tudom, hogy a Mitsunak van olyan modellje ami kifejezetten fűtésre (is) lett tervezve és -25-ig bírja nem csak -15-ig. Vissza kéne keresni windy postjai között mert volt róla szó a topikban.
Megvan MITSUBISHI MSZ-FH35VE/MUZ-FH35VE KIRIGAMINE csak egy baj van vele, közel 500k
[ Szerkesztve ]
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
TeeJay
félisten
válasz #42706048 #25774 üzenetére
engem is csak az érdekel mennyit teker de úgyis kifizetem
6. nyaramat töltöm panelban és remélem ez volt az utolsó mert albiban sehol nem engedtek klímát rakatni
úgyhogy jövőre saját lesz és ott lesz klíma és tolni fogjuk májustól októberig
25-26fok és egész lakást hűtse egész napha 5ezer lesz a villany akkor annyi
szigetelt panelba megyek és ha lesz műanyag ablak is argonos üveggel meg redőnnyel
akkor már elég jó lesz a klímaMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
TeeJay
félisten
válasz #42706048 #25736 üzenetére
ismerek olyan okos 42éves nőt aki inkább izzad a klíma alatt de nem kapcsolja be mert hát az majd sokat fogyaszt meg nem ért hozzá...
amikor meg 1x benyomtam neki mondta hogy ha néha használja akkor se a legjobb mert mindig megfázikhá mondom basszus azért van rajta hőfok állítás és akkor mehet egész nap
hát azóta is inkább izzad minthogy kis agyával megtanulja használni és élvezze a hűvöset
mondjuk biztos csak azért rakatott klímát hogy a szomszéd irigykedjen de használni nem fogja nehogy 4ezerrel több legyen a villanyszámla havontaMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Core2duo6600
veterán
válasz #42706048 #24631 üzenetére
Kérj egy helyszini felmérést akár több cégtől is, és írd majd be miket kaptál, azok közül könnyebb lesz választani.
De ha a márkák érdekelnek, akkor
Elsősórban Daikin, Fujitsu, Mitsubishi ElectricDaikin nagy előnye a haza márkaképviselet, így egy esetleges alkatrész igénnyel nem lehet gond.
A Fujitsit egy cég hozza be, így elvileg ott sem kellene gond legyen az alkatrész helyzettel.
Nálunk a cégnél van egy Fuji is a szerverszobában, eddig jól teljesít Elfogadnám a szobámba is perszePont ez van fent : https://www.fujitsuklima.hu/klimak/oldalfali-klima/asyg18lfca-aoyg18lfc
Kérdezném egyben a szakiktól létezik - e hasonló tudású normális teljesítményben 2,5 KW , gondolok a jobbra-balra motors terelő állításra pl.
[ Szerkesztve ]
Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
nesa
veterán
válasz #42706048 #21835 üzenetére
A szerelőd azt mondta hogy mivel lehet kapni SHUANGHUAN X5 klónt gombokért hülye aki BMW vagy más drága autót vesz 20m ér.
Persze lehet szerencséd a klímával, és akkor valóban jól jártál, ha üzemidőbe annyit kibír mint amit az én GRee gépem már ment 15 évig klímázhatsz.
Nekem 4. éve megy kb évi 11 hónapot.
[ Szerkesztve ]
-
-
Zeki
nagyúr
-
válasz #42706048 #21835 üzenetére
Én magam nem vitatom hogy attól hogy az 'olcsó húsnak híg a leve' még lehet finom
Én zsebbe nyúlós Toshibat rakattam fel, amire 10 év garit adnak es garantált alkatrész utánpótlást.
Amit itt mondanak az urak, az szerintem nem a noname leszolasa, hanem a 'supportja' a kérdéses.
Adja isten hogy ne legyen vele gondod
De ha egyszer lesz, akkor lehet az egész klíma cserés lesz.
Erre gondolunk amikor neves márka mellett döntünk és esetleg ajánlanak itt.
Használd egészséggel, és köszi a vélemény és tapasztalat megosztast[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
DeFranco
nagyúr
válasz #42706048 #21383 üzenetére
nézd, 3-4 hónapra tök mindegy mit veszel, valószínűleg elketyeg addig, aztán meg eladod és napszemüveg, azt venném amelyik olcsóbb meg szebb név van rámatricázva és jobban el lehet adni.
információnk nincs ezekről mert jellemzően aki itt kotyog, az nem ezt a kategóriát rakatta fel, ha igen, akkor majd mond valamit, de kevés emberről tudok aki nem legalább egy polar szintet vállalt volna be.
ezekről általában minden jó érzésű embert lebeszélnek a topic hangadói mert olcsók de sokkal kevésbé komfortosak és sokkal kevésbé megbízhatóak hosszú távon, ezek persze egyedi igények és átlagos esélyek, ki lehet fogni olyat ami neked megfelelő és sokáig jó, csak ez bizonytalan. továbbá nálad ezen értelmetlen gondolkodni mert szinte nem is fogod használni.
szóval szerintem ha ebben gondolkodsz akkor felesleges arra várni hogy internetes emberek álnéven és vicces rajzolt arcképek mögött majd megmondják neked arról a tuttit hogy hogyan költs el százezres nagyságrendű forintokat, te nem az optimumot keresed hanem egy generál olcsó megoldást. azt meg megtaláltad.
-
Zeki
nagyúr
válasz #42706048 #21381 üzenetére
Az Airfel valami úton-módon a Daikin csoporthoz tartozik, de azt hiszem Midea gyártmány (vagy az volt).
Amúgy supportban biztos jobb mint a Daewoo vagy a másik.Hja, Praktiker?
És egy brigád fel is szereli? Az jó.
Csak ha elromlik kihez is mész?Összefoglaló elolvasása megvolt?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest