Új hozzászólás Aktív témák

  • HagaNRG

    őstag

    Na, kedves Uraim, megejtettem a nagy összehasonlító tesztet!

    Kb. egy órán keresztül lövöldözgettem egy boltban az EOS 750D-vel (ami lehetett volna akár a Nikon D5500 is, ha épp az van kéznél), valamint a nagy kérdőjelekkel, a Sony A6000-rel és az Olympus OMD E-M10-zel.

    Röviden szólva tökéletes mindkét fényképező. Az EOS is az, de most egy kicsit alábbhagyott a lelkesedésem a DSLR-ek iránt.
    Lehet, hogy hülyeségnek tűnik, de kb. múlt pénteken voltam ugyanebben a boltban, mikor először kézbevettem a két MILC-et és akkor mondtam is, hogy azok után extra kényelmes és megszokott érzés volt a Canon DSLR-t megfogni mellettük.

    Na, most ez megváltozott. Az egy óra alatt nagyon megszoktam mindkét MILC-et és a DSLR már fura bumszlinak hatott mellettük. Ezek alapján simán elhiszem, hogy pár hét alatt úgy hozzászoknék a kis mérethez, hogy érthetetlnül állnék a DSLR-ek mérete előtt.

    Az Olympussal sem lenne semmi baj (bár azért a boltos rafinált volt, mert mihelyst kiejtettem a számon, hogy nincs rajta fogás, máris előhúzott egy 59 euros extra markolatot (semmi akksitartó, vagy ilyesmi, egy szimpla műanyagdarab) és azzal pedig a Sony A6000-rel egysenrangú jó fogású géppé vált az EM10 is.

    A kezelhetőség- semmi gond egyikkel sem. Az Olympus érintőkijelzője és az ezen keresztüli fókuszálási lehetőség (nagyon könnyen, három ikon alapján választhatunk, hogy érintő kijelző zárva/érintő kijelző fókusz+expo gomb/ valamint érintő kijelzőn mutatunk a fókuszpontra és a gép exponál is).
    Mindezt egy szempillantás alatt és csak a képeket visszanézve tűnt föl egyértelműen, mekkora királyság ez, ami leírva eddig egyik tesztben sem tűnt olyan hú, de kihagyhatatlan extrának, viszont már most látom, hogy egy csomó helyzetben lehetne extrém gyorsan kikerülni a manuális fókuszálást az objektívvel, ha minimális tárgytávolságban lévő dolgok között kellene fókuszálgatni.

    Szóval az érintős kijelző mégsem akkora butaság, amekkorának eddig tartottam, már csak azért is, mert az A6000-essel fotózgatva többször akartam ujjal bökködni a kijelzőt az Oly után.

    Tehát engem azt hiszem meggyőztetek, felhagyok a DSLR-ek utáni álmodozással, letojom, hogy innentől kezdve béna amatőr fotósnak néznek majd, mini kompakt géppel, az egyik MILC gépet fogom választani.

    Hogy melyiket, azt megmondom kb. 15 perc múlva, mert most ráülök az SD kártyákra, és megnézem a boltban készült tesztfotókat.... :R

Új hozzászólás Aktív témák