Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tvamos
nagyúr
J5-öm van. Mire vagy kíváncsi?
[ Szerkesztve ]
"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
Komgeri
csendes tag
Sziasztok!
Használ valaki Nikon 1 J5-t vagy Nikon 1 AW1-t?Lenne pár kérdésem hozzá.
-
Muerte68
addikt
válasz PofaJenö #33195 üzenetére
Hát ez gáz,főleg a Samsung tulajoknak.Bár nem értem hogy ha később lehet hogy visszatérnek akkor minek ez a nagy kimenekülés?
Láttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/
-
PofaJenö
senior tag
válasz Victoryus94 #33185 üzenetére
Lumia 820 --> Huawei P9 lite --> Samsung Galaxy S 9 --> Sony Xperia 5II --> Samsung Galaxy S 10e. --> Samsung Galaxy S 22.
-
jjeahh
nagyúr
Nem tudtam, g3-gh2 egy nagyon pici késéssel ismeri fel az arcot és idegesít...No meg szemet sosem jelöli ki csak az arcot és párszor előfordult már, hogy az orr lett éles. G6-on nem igazán próbálgattam a ficsőröket, mert nem szeretem azt a gépet, nagyon krumpli meg műanyagos. De jó tudni
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Throme
veterán
válasz Victoryus94 #33185 üzenetére
Pl pixinfo-n írnak róla.
-
törölt tag
-
jmakk
őstag
válasz jjeahh #33181 üzenetére
Elárulom a Pana is szemre fókuszál, fixen a közelebbire. Csak ott arcfelismerésnek hívják és nem lehet mást állítani. De mindig oda fogja rakni a fókuszt. Sőt, szerintem jobban talál, mint az Oly. Legalábbis a G5-t után az E-M10-m volt és így tapasztaltam. A G6-on kipróbálhatod.
-
MrChris
nagyúr
Idén nem sok új modellt dobott piacra, bejelenteni meg... semmi új cuccal nem csigaztatt a közönséget. Lehet várni a nagy dobást, de ez nem arra vall, korábban ennyi idő alatt legalább egyszer megújította a termékpalettát, nx1-ből már gondolom hozta volna a frissítést.
De lehet, hogy készül a karácsonyra! -
Muerte68
addikt
válasz MrChris #33184 üzenetére
Ez még nem hivatalos csak hogy magyarországról kivonulnak.Valószínű de nem biztos naponta változtatják a bejelentéseket.Lehet ha az újabb gépek jobban mennek megondolják
Láttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/
-
Muerte68
addikt
válasz osztraksajt #33183 üzenetére
Ha a Fuji belefér a keretbe nagyon nem lehet mellé nyúlni vele-APSC szenzor a zaj biztos kevesebb lesz vele-meg hát Fuji
Gps-ben nem vagyok jártas miben van de a samunál biztos jobb a Fuji
Elnézést a samu tulajoktól ez van
Esetleg más gép szakértők tudnak még gps-es gépet mondani általában nem ez a fő szempontLáttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/
-
MrChris
nagyúr
válasz osztraksajt #33183 üzenetére
Annyira nagyot fordult, hogy időközben a Samu bedobta a türcsit.
-
osztraksajt
őstag
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Elöljáróban annyit hogy még hobbi fotósnak sem nevezném magam, beállítom auto módba és kattintok.Sőt, az is lehet hogy nincs is MILC/DSLR gépre szükségem. A mostani Panasonic TZ30 a pirosakkal hadilábon áll, nem adja vissza kellően amit élőben látok, illetve a sötét részek kimondottan zajosak. Viszont nem szeretnék zajosodást látni a sötétebb részeken, normális színeket szeretnék látni a képen, ehhez úgy gondolom nem árt egy egészséges méretű optika és szenzor.
Ami még számomra fontos: legyen benne GPS, vagy legalább (ahogy már utána néztem) telefonnal párosítva ellássa geotagging infóval a képet ( a Fuji X sorozatában és a Samsungoknál láttam ilyen funkciót). Elég sok körutat teszünk, ami akár többezer kilométer is lehet, nem akarom találgatni hogy vajon hol készült a fotó. A mostani TZ30-ban megvan, ebből nem akarok alább adni.
Eddig a Fuji X-M1 amit találtam és nagyjából lefedi azt amit akarok, Samsung fényképezővel nincs tapasztalatom és idegenkedem is egy kicsit a márkától, vagy 10 éve volt egy Samsung videókamerám, de 2 nap után ráfizettem egy Sonyra.... Azóta persze nagyot fordult a világ, ki tudja.
Nem idegenkedem a használt gép vételétől sem. Ha valaki tud javasolni valamit akkor azt szívesen veszem.
-
jjeahh
nagyúr
válasz #40935168 #33175 üzenetére
Te ha jól tudom studióban használod nyugis modellekre, én meg ha már portré, akkor pillanatképekre, koncert meg fesztiválfotókra
m3ss: Ez elég meggyőző, mondjuk nagylátóval könnyű dolga van, az 56-ossal nyitva már nem biztos olyan gyorsan megtalálná azt a szemet
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
m3ss
veterán
válasz jjeahh #33173 üzenetére
nem tudom, par percet probaltam a fujit, ebbol ne induljon ki senki. ellottem 10 kepet vele, 18f2-vel, iso1600 kornyeken szobaban, 1-2 meterrol. kb 10 masodperc alatt, osszevissza forgatva, mozgatva a kamerat es kozben kattintgattam. extrem kepszelre komponalva a szemeket. aztan meg egy selfiet is lottem. 10-bol 9 kep talalt kozelebbi szemre. en nem hittem el mindezt baromi gyorsan.
napszemuveggel pl nem mukodott. teljes alakosnal szinten nem nagyon, de ott mar nem is igazan kell...foleg ha gyorsan kikapcsolhato egy gombbalhttps://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
törölt tag
válasz jjeahh #33173 üzenetére
Látod, vettél volna E-M10-et. Azon megbízható a szem és arcfelismerő.
Istenkirály dolog, amikor középre nézel, modell aranymetszésben baloldalt például és amikor fókuszt állítasz, az arcát fogja be eleve egy olyan területen, ahol egy DSLR-nek már fókuszpontja sincs mondjuk. Nem kell újrakomponálni, ami magában rejti a veszélyt, hogy kicsúszol a fókuszsíkból. Csak nézel bután előre, modelled a jó helyen, katt, katt, katt, és az arca éles lesz. -
jjeahh
nagyúr
válasz Muerte68 #33170 üzenetére
Panák is tudják
m3ss: Vajon ez a szemfelismerő megbízható? Az én gépemben nincs ilyen ficsőr, de kritikus helyzetekben még az arcfelismerőt sem mindíg merem használni, inkább tapikijelzőn odahelyezem a fókuszt ahová akarom, meg beállítom, hogy érintésre azonnal exponáljon is. Ez mondjuk akkor igazán király, ha kukucskálás közben is lehet tapizni a kijelzőt, nálam g6 tudja ezt.
[ Szerkesztve ]
-
Muerte68
addikt
most volt egy féláras leárazás a mintaboltban-a fórumon írták hogy vittek mindent-biztos nem eladásra elvileg a magyar részleg kiárusítása volt nem biztos hogy lesz karácsonyi akció használtan NX 3000-et már 50-ért is láttam garival 70-körül-DE NX30-is volt garanciával újonnan 150-ért!!!!Ha rá kérdezel a topicjukban vagy az apróban-szerintem rengeteg eladó új gép fog előkerülni
-
Gork
tag
válasz ANDROID??? #33146 üzenetére
Azért az tényleg felháborító, hogy egyesek keresni is akarnak rajta.
A Samu kivonulásának egyébként várhatóan mi lesz a hatása a piacra? A fórumon visszaolvasgatva az NX3000-eseket pl. már volt hogy 80 körül is el lehetett vinni újonnan. Ehhez képest Samsungot már szinte sehol nem kapni újonnan, a Pana és Oly pedig 100-nál kezdődik... :/
Szerintetek érdemes most venni használtan de még bőven garanciálisan Samungokat? Vagy esetleg karácsonykor amúgy is lesznek olyan akciók, amivel esetleg 80 körül is ki lehet majd fogni újabb cuccokat? Illetve ha használt cucc? Akkor szerintetek 70 körül, minden esetben több mint egy év garival, melyik érdemesebb választani?
NX300? - A legrégebbi a 3 közül, de elméletileg egy fokkal talán magasabb minőség a másik kettőnél. Viszont a kit obi annyira ormótlan, hogy emiatt eléggé kiesett a célkeresztből.
NX3000? NX3300? - Egy lelkes amatőr számára nincs nagy különbség ha jól láttam, ergo nagyságrendileg mindegy, hogy a kettő közül melyiket választanám.
Mit gondoltok?
-
-
m3ss
veterán
válasz #40935168 #33167 üzenetére
ezzel az obival nem problema a fokusz shift, nem rekeszelsz
(#33168) jjeahh m43 nekem nem eleg jo, sokat fotozok magas ison.
fuji mar jo lenne. kerdes mennyire jo a fokusz 23,35,56 obikkal...mert meg csak a 18f2-ot probaltam xt10-en, az baromi jo..de ugy hallom tobbi obival azert nem harap annyira. na meg nem olcsok a fuji obik...az artok ar/ertekben agyonvernek mindent, optikailag. meg ff szenzortol se szivesen szabadulnek
de a cdaf pl jo lenne, szemfelismerorol nem is beszelve. gyerekfotozasnal ez a szemfelismero...de barmilyen kozeli pillanatfotozasnal is (eskuvo fele kb) aranyat erne. ellovok 5-10 felekeppen kompononalt kepet szemfelismerovel, mire dslr-el 2-3-at. es ezen mk3 sem segit, mert tul sok a valaszthato fokuszpont. es mire odatalalsz arra, amire szeretnel, ellottel 2-3 kepet szemfelismerovel. ha automatara bizod a dslrt, akkor lehet gyorsabb, csak epp o nem szemre fog fokuszalni, hanem ossze-vissza. kis doffal ez nem igazan mukodik.
egyszer nagyon kiprobalnek egy szemfelismerot gyerekfotozason...sokkal tobb jobb pillanat maradna meg igy. ja es lenne idom massal foglalkozni, mert nem kell a fokuszpontokat se pakolgatnom.https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
jjeahh
nagyúr
Tudom nem ugyanaz a gyútáv, de ilyen grip-es váz ilyen obival vagy egy ilyen szett neked túl kompromisszumos lenne? + egyéb csecsebecsék, persze ttl yn vakukról lemondhatsz...
[ Szerkesztve ]
-
m3ss
veterán
válasz jjeahh #33164 üzenetére
olyan eles nyitva, kepszelen is az art, h meg mindig nem hiszem el. es ahhoz kepest nagyon olcsok. ha nem lesz art milcre, lehet nem is valtok
na meg kozelpontja 50-esnek...mas objekitivve teszi. nem is hianyzik mar a makro kajafotokhoz, targyfotokhoz. 1.4, elesseg miatt jobban kroppolhato, 10cm-rel rovidebb mfd miatt eg es fold canon 50 1.4-hez kepest targyfotozni.
cdaf-el egesz keresot lefedo fokuszpontokkal tul imba lenne.https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
törölt tag
válasz Muerte68 #33163 üzenetére
Filmes gép - pvc lemez (helytelenül "bakelit")
DSLR - CD
MILC - FLAC fájlKb. így szoktam a laikusnak előadni. A CD is kihalt lassan. Ki fog a tükör is.
@m3ss: kuksizd meg a Zeiss Batis szériáját. Igaz, csak Sony E-Mount-ra készíti őket a Zeiss és mivel kis bázistávú bajonettre készített üveg, nem is nagyon adapterezhető egyébre, de valami nyami a képük.
[ Szerkesztve ]
-
Muerte68
addikt
válasz jjeahh #33160 üzenetére
Izlések és pofonok Előbb utóbb mindenütt tükör nélküli rendszerek lesznek már nem sok minden indokolja a létet a tükörnek-a felmaradó helyet meg valóban használhatják pld nagyobb akkuhoz.A mérettel szemben a fogyasztás nőtt.
Szerintem mindkét méretre volna igény[ Szerkesztve ]
-
m3ss
veterán
válasz jjeahh #33160 üzenetére
pedig a nagy markolat jo, en ha egy kezben fogom a gepet nem szeretem a kis markolatot. pl a nikon d6xx sorozat markolata tul kicsi, a 6d se sokkal kenyelmesebb. 5d/7d szeria pont jo nekem. vaz nem baj ha nem oriasi, csak a grip legyen jo nagy.
nekem is hasonlo az alomgep amit eperkutyus leir, annyi meg h legyen hozza yn vaku es sigma art obikat fogadjon sigma art obik cdaf-el, egy fullframe szenzorral, szemfelismerovel...az lenne a jo vilag.[ Szerkesztve ]
https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
Muerte68
addikt
válasz #40935168 #33159 üzenetére
A Leica divatcucc sznob termék😊 nem rossz de valóban nem a csúcs itt a logó a lényeg az ára az csúcsez még csúnya is.akkor inkább A7
-
jjeahh
nagyúr
válasz #40935168 #33158 üzenetére
Mindenkinek megvan a gépideálja, neked egy ff dslr méretű ff milc (ami studió portrékhoz tényleg kafa lenne), nekem egy kihajtható kijelzős gm5. Ez még nem jelenti azt, hogy mindenki másnak is megfelelne egy ilyen gép. Az én kezemhez pl. már egy d7100 vagy 60d is túl nagy és vaskos, egyszerűen meg sem tudom fogni rendesen, mert fordul ki a kezemből, főleg egy nagyobb obival, ráadásul cipelni sem egyszerű, már egy rövidebb sétán is kényelmetlen lehet, főleg nyári kánikulában.
-
-
törölt tag
válasz jjeahh #33155 üzenetére
Egy D800 méretű (és alakú, szóval DSLR-szerű) milc kb. mindenkinek igénye lenne, aki megtapasztalja egyszer is a milcek atomprecíz fókuszát. Hiszen úgyis térnek át nagy fotósok milcre, hogy szarabb a fogásuk, kis egyszerűbb tégla-féle a házuk, stb. Mi lenne, ha egy D4, 1D jellegű vázba tolnának be milc csúcstechnológiát, ac-s über wifitől kezdve GPS-en át minden fiszfaszt, úgy, hogy a sok elektronikát még etetni is tudná az irdatlan kapacitású akksi és utána a markolat második akksija ? Hmm ? Mindehhez hozzá jönne egy atom precíz fókusz, egy elektronikus kereső, elektromos első redőny a berázásmentességhez, keresőben bebukás-kiégés villogtatás, live hisztogram, szenzorstabi és stabizott keresőkép, teljes képernyőt lefedő arcfelismerő AF a közelebbi szemre, soroljam még ?
Ölnének érte. Csak gyanítom, hogy ilyet senki nem akar piacra dobni, mert innen már nem lenne hova. Márpedig addig jó, amíg van hova..
Képzelj el egy stúdiós workflow-t, ahol miközben lövöd a modellt, a marhagyors wifi (semmi Eye-Fi baromság) löki fel instant a fullhd előnézeti képet a mögötted, fejed felett lévő 60-colos LCD-re, hogy a modell instant láthassa, mi van .. - vagy a háttérben a kolléga azonnal elkezdhessen válogatni, vagy mire befejeződik a shooting és elköszöntök, már csak lehuppansz a gép elé és nézed, miket lőttél, anélkül, hogy kábelerdőztél volna, vagy elkezdenél még akkor a memóriakártyával szarakodni Kicsit kényelmesebb, kicsit egyszerűbb, kicsit kurvajobb lenne.
De egyelőre messze vagyunk ettől még mindig, nesze Neked XXI. század.
Vagy esküvőn amíg bent darálsz, a laptopod a sarokban vagy akár a hátadon (!) kapja wifin a képeket azonnal az előre beállított mappába. Aztán egy kis szünetben már lehet is nézni, hogy mi történt ... - ki hogy csinálja..
Szóval ezek azért elég jópofa dolgok és gördülékenyebbé tehetik a fotózást, feldolgozást. Nem beszélve a már említett DSLR-akksiméretről: etetni kell a milceket, mindig megy a szenzor. Hát lenne hely akksiknak egy nagy, rendes vázban. Ezek a mai törpe milcek nem sokáig bírják.
[ Szerkesztve ]
-
Muerte68
addikt
válasz jjeahh #33152 üzenetére
nem mondtam hogy nincs csak kevesebb és nincs annyira köztudatba,meg a belépő szinten is lehetne egy kettő.Igen a Leica Kályhacső féltéglán
A samu is csinálta a NX5-10-et utána meg átáltak a téglatestre
persze hogy kell a kicsi is én is olyat használok a könyaebb mozgás miatt[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz ANDROID??? #33154 üzenetére
Ettől függetlenül a kicsikre is igény van, mert kétféle kényelem létezik sztem: ergonómia, fogás vs kis méret-súly, vagyis egyszerű és kényelmes hurcolhatóság, pl. ha övtáskában, kabátzsebben elfér.
Mondjuk egy d800 méretű milcre annyira szűk rétegnek lenne gondolom igénye, hogy egyszerűen nem érné meg gyártani, de lehet tévedek. Legtöbb embernek valszeg már egy g6-g7 fogása is elegendő és kényelmes.
-
jmakk
őstag
válasz Muerte68 #33150 üzenetére
Úgy beszéltek mintha nem létezne pl. a Pana GH3, GH4.
jjeahh: hú vakker, ez odab@sz. Mintha egy nagy hordó lenne rászögezve.
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
-
-
törölt tag
válasz t72killer #33147 üzenetére
Mindenkinek más az igénye, hálistennek nekem a video abszolút nem fontos.
Viszont az idegesít, hogy az egész világnak MILC = kicsi.Nem. A milc egy technológia, nem pedig az, hogy kicsi. Pláne nem egy fullframe milc, amire nagy üveg "kell" , bár erre is van jó ellenpélda máshonnan, hogy nagy szenzort is ki lehet kis üveggel rajzolni ..
Én egy D800-szerű és méretű vázat szeretnék, Sony A7R II belsővel. Tükör ki a fenébe, viszont az akksit, markolatot, ilyeneket tartsunk meg, OVF helyett iszonyú jó EVF-et, teljes képmezős arcfelismerős AF, soroljam még ?
-
t72killer
titán
válasz Muerte68 #33141 üzenetére
"Nagyon a FF-gyúr a Sony" - ez nem is lenne akkora baj, ha olyan 300eFt környékén vezetnének be A7II kvalitású vázakat
#33135: Tücsökp: naja, kicsit nosztalgiáztam, és visszanéztem a régi gépeim speckóit: Ha végül vmi A7II-féleség lesz, akkoris kisebb/könnyebb lesz a FF milc, mint az aps-c D7000-em volt. Lencséből is valszleg lesz könnyebb a Sigma 24-70-nél, amit anno használtam... Amúgy nálam ez a nagy milc-fankodás a videózással kezdődött, ami kezd egyre fontosabb lenni a családban. A DSLR-ek katasztrofálisak ebből a szempontból, már egy nyamvadt gopró is nyomja a 4k-t, de az egymilliós csilivili nikoncsodába nem lehet beletenni...
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
Gork
tag
válasz Throme #33140 üzenetére
Akkor ha a Samsung kivonul, akkor ez azt jelenti, hogy megéri várni egy kicsit, mert kisöprik a készleteket, vagy pedig azt, hogy sokan eladják őket olcsóbban? Egyébként általánosságban milyenek a Samsung gépek? Csak mert bridge-ről átnyergelendőként még mindig nem áll össze, hogy miért árulnak apróhirdetésben pl. 70 ezerért Samsung NX 3300-at bontatlanul garival 16-50-es objektívvel, amikor boltban 130. 70-ért még normális kompaktot sem kapni és azért gondolom már a technológia okán is minőségi különbség van a fenti Samu és egy hetvenezres kompakt között. Vagy ennyire rossz a Samu? Akkor miért vette meg? Hol van a kutya elásva?
-
Muerte68
addikt
válasz #14121216 #33142 üzenetére
Mi a baj a fix-el?amúgy elég ritka az 1,8-zoom obiban.(ha van egyáltalán )
Az a panasonic nagyon jó kitt enyiért[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Köszi, akkor ezt az F/1.8-at benéztem, mert nem fix-re emlékeztem...
-
Muerte68
addikt
válasz ANDROID??? #33137 üzenetére
Várható volt sajnos az APSC-szekció sem áll sokkal jobban az E-bajonettel,Nagyon a FF-gyúr a Sony
Throme egyik héten bejelentik a másikon visszavonják még nem biztos,de elég valószínű[ Szerkesztve ]
-
hdanesz
őstag
-
jmakk
őstag
-
ANDROID???
addikt
-
törölt tag
Sziasztok Végül is én nem Milc-et veszek, de egy ismimnek meghoztam a kedvet hozzá
Kérdés: van olyan milc 200k körül, amihez kitben f1.8-as fényerejű obi jár? Mert valahol láttam, de nem találom melyik volt :/ -
törölt tag
válasz t72killer #33124 üzenetére
+1 ide is. Nem tudtam, hogy mostanában ennyi gondolkodni is tudó ember jár ide
Az A7R II szenzor zseni.@ mások: D800-ról jöttem le Oly E-M10-re, legnagyobb megelégedésemre. 2 méteres torony vagyok, nem kis kezekkel. De nem panaszkodom a fogásra. Tücsökpöcsnek hívom, viszont amilyen kicsi a bors, olyan erős
-
t72killer
titán
válasz Lassú Víz #33129 üzenetére
Általában 1 óra körüli egy normál merülés. Ha nagyon megkínozzák 4k videóval, akkor lemerül a sony. A rosszabb, hogy általában kettőt merülünk egymás után, és közben nemigen jut az ember száraz helyre ahol biztonságosan nyithatná a tokot (csónakban tízóraizik a többiekkel), azaz aktív használat mellett a második merülésre már tuti gondok lesznek az akksival.
-
Gork
tag
Sziasztok!
Segítséget kérnék. Az alábbi Pentax Q-S1-et több helyen árulják a normál boltokban kapható ár 60-70%-áért apróhirdetésekben, elméletileg bontatlanul. Szerintetek ennek mi lehet az oka? Most tervezek egy milc-et venni, kompaktról váltanék, de gyanús, hogy 60-70-ért árulják ezzel az 5-15-ös objektívvel.
http://goo.gl/woHiBN
És egyébként is, mi a véleményetek erről az objektívről? Mi a különbség, mondjuk egy Samsung NX 20-50 mm-es objekítvvel felszerelt géphez képest. Azt persze látom, hogy ebben viszonylag kicsi szenzor van pl. egy 20 mpx-es NX-hez képest, de újonnan ilyen alacsony áron nagyon jó vételnek tűnik. Mit gondoltok? Megér 60-70 ezret? Ráadásul újonnan pluszban egy 15-45-ös objektívvel már 190E ft-ba kerül a gép. Mire jó egyáltalán egy 5-15 mm-es és mire pluszban egy 15-45 mm-es objektív egy átlag felhasználónak, hogy 100.000 forintot dob a végösszegen? Lehet, hogy a kérdésem nagyon amatőr, utólag is elnézéseteket kérem miatta...
-
xXxian
senior tag
EOS M10-ről mit tudunk? Tényleg semmit, vagy csak az én információim hiányosak?
Eladó ASUS RT-N53 Router (9k)
-
t72killer
titán
válasz Throme #33109 üzenetére
Nem fog kihalni, csak marginalizálódni fog. Bizonyos helyzetekben jó a tükör: extrém gyors AF-et lehet vele megvalósítani (tudtommal a csúcs MILC-ek, pl A7SII sem körözik még le a prosumer tükrösöket - pl nikon D7200-at), ezenkívül a tükrös kereső nem kér enni, tehát ahol kritikus az akkuidő és macerás cserélni (pl vízalatti/egyéb védőházas fotózásnál) jól jön ha nem kell egy EVF-et és/vagy LCD-hátlapot etetni. Viszont ez elég limitált felhasználási kör, nem mindenki lő szembefutó gepárdot, (én lőném, de inkább altatópuskával ) forgat 2órás 4k filmet víz alatt, stb.
Abban egyetértünk, hogy az átlagpolgárnak már semmi szüksége tükörre.
#33112: A sonynál van 42MP-is (igaz, FF) és a slusszpoén, hogy nem egy sz&r zajhalmaz, hanem tényleg új dolgot tettek az asztalra. Hátulütője a 3k$-os ár, bár ezt FF vonalon megszokhattuk.
#33115: SzVSz egy magára vmit adó egér kikéri, hogy ő egy olyan pici lyukba bemenjen
[ Szerkesztve ]
-
Xabi78
aktív tag
válasz ANDROID??? #33121 üzenetére
Ezek mellett (a6000 és e-m10) megfontolandó alternatíva a Pana gx7. Keresős, és kitben most 152 (!) az edigitalnál, kb. egy kategória az előbb említettekkel.
Cave canem!
-
Muerte68
addikt
válasz ANDROID??? #33121 üzenetére
Nem komplett(obis )árak én most vettem A5000-et 90-ért,egy hónapja amíg nézelődtem addig találkoztam ezekkel az árakkal.Az A6000-nagyon jó gép ha megnézed a sony-s topicot nagyon sokan használják és általában azt ajánlják.Az oly 10-is jó az 1-est most olcsóbban is meg lehet venni mert kijött a mark2.Egyik kollégám most vett vázat még manuális obival is odaver .Ha kell az EVF-ami nagyon jó dolog mindkettő jó lehet.mindkettő jól fel van szerelve tárcsákkal könnyű kezelni mint a DSLR-gépeket csak jóval kisebb-de azért jó a fogásuk.Ami külömbség főleg hogy a Sony szenzora nagyobb APSC.
Ha képminőségre gyúrsz ott a Fuji -de sajnos azzal még nem volt szerencsém élőben találkozniLáttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/
-
ANDROID???
addikt
-
Muerte68
addikt
válasz ANDROID??? #33110 üzenetére
Vannak olcsó MILC gépek-Sony a5000_90000/Olympus pl3-65000-MM-ben akcióban-Samsung NX300-70000/NX mini-65000/Olympus pl5-90000-ezek mostani árak ha jól szétnéz az ember,és jó amatőr gépek belépő szinten.Az olympushoz +45000-ért EVF is vehető.és még mindig 150000-alatt van.A DSLR gépek KB 15000ft tól indulnak.Nincs baj a DSLR-rel csak a gyártók kiszúrják a vevők szemét az alap szolgáltatásokkal,olcsó nem túl jó kitt obival és a régi technikával mert az újjat csak a profi gépekbe rakják az amatőrnek jó ez.A gép vásárláskor egy hozzá nem értő amatőr aki csak jó minőségben fotózni szeretne azt hiszi hogy biztos jó minden az esetleges fókusz problémára nem is gondol ergó nem próbálgatja az obikat és talán szerencséje lesz.Tévedés ne essék én szeretem a tükrös gépeket a gyártók hozzá állásával van bajom.
Amúgy meg akárhogy nézzük a tükör felesleges lesz,de ettől lehet jó fogású nagyobb gépeket is gyártani csak már EVF-el akár a profi kategóriában is.Láttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/
-
Throme
veterán
válasz MrChris #33115 üzenetére
Nekem volt decenter. Ezzel még az AF tuning se tud mit kezdeni. Azóta csekkolom rendesen az obit. Na nem mintha sokat vennék.
Értem, hogy emiatt valakinek totál elmegy a kedve a tükröstől. Ezért jó, hogy vannak alternatívák.Egyelőre maradok dslr-nél.
Ja és van 15% kedvezmény panasonic cuccokra (obik, vázak) az edigitalnál. Most jött valami hírlevél....
-
Lassú Víz
addikt
válasz ANDROID??? #33110 üzenetére
Sok MILC belépő váz közel azonos képminőséget tud mint a profi, nem kell a 200k-s kategóriába szaladni. Inkább a használat közbeni kényelemmel, többletszolgáltatásokkal variálnak a gyártók. Szenzor kb. ugyanaz mindben, de a kereső, időjárás állóság, tárcsák, gombok, bracket funkciók, PC sync csatlakozó, 250 V-ig mehet a vaku talpfesze, PDAF támogatás léte. Előre eltehető beállítások száma, aktiválásuk módja és még lehetne folytatni a sort. De nincs ezzel baj. Lehet ülni egy stokin is, meg egy nagyon kényelmes fotelban is. Ha az egyik terméknél pénzt ér a kényelem, a másiknál is. Legalábbis nekem.
A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.
-
MrChris
nagyúr
válasz Throme #33106 üzenetére
Canonnal jártam úgy, hogy kibontom, elviszem próbálni, kattogok egy pár tucatot, hazamegyek, megnézem monyón és mind f/b-es. Az Oly dslrem két kitobija közül a tele meg frontos. Apám OlyE1-e is többször félremegy, főképp mögé, de az 5mp-es emiatt alig látni, nem is bosszantom vele. Aztán volt egy Nikon d40-es is egy iskolaigazgatónőnek aki odaadta fotózzak az előadáson mert ő nem tud, mindig életlenre sikerül... Nekem tököm tele lett ezzel a szarakodással és hogy a tükörház+pentatükörért! cserébe egy egérlyuk méretű sötét keresőkép van ezekben a gépekben. Elég belenézni egy 1000forintos Zenitbe hogy mi is az a tükrös kereső, máris azt érzed hogy átvernek...
Ezért is gondoljuk úgy itt többen, hogy a belépő-haladó tükrös egyre kevésbé nyerő választás. A követő fókusz sebesség előnyén és valamennyire az áron kívül kevés érv szól mellettük. A milcek általában drágábbak, mivel innovatívabbak, új ficsőrökért extra pénz, ez van. -
Nippon
őstag
-
jjeahh
nagyúr
válasz Nippon #33111 üzenetére
Mert mindíg lesznek akik ragaszkodni fognak hozzá ugyanúgy, ahogyan néhányan a mai napig analógra esküsznek, sőt, sokaknak a digit szentségtörés
Amúgy vannak dolgok amiket én is még mindíg hiányolok milc frontról, pl. occó ttl YN vakuk[ Szerkesztve ]
-
ANDROID???
addikt
válasz Throme #33106 üzenetére
A riogatás nagyon nem jó, mert elbizonytalanítja a leendő tulajt. Sok esetben amit a tükrösöktől vár és (pont eleget) meg is kap, azt MILC-ben jóval drágábban kapja csak meg, vagy ilyen-olyan kompromisszum árán, ha csak egy adott kerete van rá. Persze a fotózás alapjában nem olcsó, de azért nem sok embernek van megfelelő tőkéje egy jó vázra, mert ha az oly em10-et vesszük alapul vagy az A6000-et nem a 120k-s kategória. Az alacsonyabb árfekvésű MILC típusok, pedig vagy nem tudják azt amit a tükrösök, vagy nincs normális keresőjük. Az azért nem éppen helytálló, hogy 130-150k körül elérhető D3300, D5200, vagy olcsóbban A58, sokkal rosszabb tudású mint ebben az árban elérhető MILC, sőt.. és nem lehet mindegyik példány bf/ff hibás.
Azokról a leendő tulajokról nem is beszélve, akiket a méret nem érdekli, de nem is akarnak fejleszteni semmit, mert simán elvannak azzal amit egy DSLR 1-2 normális obival nyújt és azt vagy 5-10 évig nem akarják / tudják cserélni (persze ők vegyenek bridge gépet?). Azért 1-2 MILC tulaj sem vetette meg az előző tükrös gépét, és csak utána anyagi lehetőségei miatt is tudott 200k+ MILC vázat beszerezni. MILC-ek esetén az obik sem a legolcsóbbak közé tartoznak.
Vannak emberek akiknek veszélyesen kicsi fogásmentes néhány MILC, azért markolat vagy más kiegészítő rá, ha elérhető nem olcsó szintén. Azért egy 20-24Mp-es normális szenzorral ellátott tükrös nem hoz olyan rossz minőséget, azt MILC lehet csak 200k felett tudja alap obival.[ Szerkesztve ]
-
Throme
veterán
válasz Nippon #33108 üzenetére
Ugyanezt olvasom a számtek világban a pc-ről évek óta...
De menjünk vissza az időben könyv - tv, bakelit (ok vinyl ) - CD, aztán CD - mp3 és más digitális file formátum....Én nem parázok ettől....
Az valószínűbb, hogy átalakul és a kategóriák közt lesznek átmenetek, vagy összevonások, de hogy megszűnjön...bahhh.
Írhatnám én meg azt, hogy a fényképezőgép kategória fog megszűnni (beleértve a milcet) és eljön a telefonok kora a fotózásban is.... súlyra legkönnyebb, 100%ban mindig nálunk van...stbszvsz
-
Throme
veterán
válasz jjeahh #33103 üzenetére
Szerintem félreértettél, a MP háborút meg az iso emelést dslr-re írtam, nem milcre. De ezen nem veszünk össze.
Bár milcen is megindult a buli, mert van már 20 MP-es is (gx8 asszem), megy ez még feljebb is .Én örülök, hogy megjelentek a milcek, mert nem aludhatnak el a tükrös gyártók.
#33104) MrChris:
Nem tartom jónak én se, hogy obi vásárlásnál ellenőrizni kell a terméket, mert lehet hibás.
Tényleg bosszantó, hogy nem kevés pénzért árult cuccok nem tökéletesek.
Azonban van lehetőség, hogy több napon (kb 8 - 14 nap környéke ) keresztül is lehet akár tesztelni, és nem feltétlen a boltban adott a lehetőség.
Igen macera. Az se általános, hogy minden obiból ki kell próbálni több darabot. Vannak kényes obik ( pltamron 17-50 amiről olvasgattam itt ), de nem mind az.
Lényeg, hogy ki lehet szűrni. Aztán ott a sigma kezdeményezése a dokkoló. Ez se a szent grál, de segítség.
És tudom, hogy szervizes kalibrálás után is volt akinek nem szerette egymást a váz és az obi.
Kezdő szinten a kitobik ráadásul kis f/b fókuszt " le is nyelnek" .
De a túlzott riogatás szerintem nem jó. Aki gépet keres és egyből dslr-t, az szinte mindig kap egy ilyen kommentet, hogy ne vegyél tükrös rendszert mert f/b fókuszos obik vannak hozzá wwwáááá menekülj... ok ez túlzó volt részemről, de már lassan itt tartunk.szvsz
#33105) Mirman
ja ja ugyanazt írtuk le csak pepitában , lehet félreérthetően fogalmaztam.#33104) MrChris
ja igen, még egy gondolat. Az AF tuning lehetősége. Ez az egyik szemétség mikor dslr kategóriákról beszélünk, hogy egy köztudott nehézsége a rendszernek a már sokat emlegetett f/b fókusz és a legalapabb tükrösbe is be kéne tenni ezt a funkciót, de mégsem teszik. Nem úri huncutság, hanem kötelező elemnek kéne lenni.[ Szerkesztve ]
-
MrChris
nagyúr
válasz Throme #33099 üzenetére
Jó lenne ha ilyen egyszerű lenne a front/back fókusz probléma, hogy csak az obira lehesen fogni. Ráadásul ugyan az az obi egyik vázon hibátlan másikon nem, így felmerül a kérdés, hogy melyik is a rossz. Ez egy állandó fotós szenvedés volt számomra, és az egyre nagyobb felbontású szenzorok meg még rontanak rajta. Velem nem esett meg de olvasva a tükrös fórumokat, hogy a boltban ki kell bontani több obit is ahhoz hogy megfelelő párosítást találjanak. Ez szerintem nem normális és nem is megbízható, az én gépeimnél is hektikus volt mikor rossz vagy jó. Profi, obinként fókuszt állítható vázra nincs pénzem, ráadásul vannak még más paraméterek, igények is amik nem egy műszaki probléma megoldásáról hanem valódi igényekről szólnak. Átverésnek érzem hogy emiatt az alap dolog miatt profi gépet kelljen vennem. Mióta milcem van kb megszűnt a back/front fókuszprobléma.
-
jjeahh
nagyúr
válasz Throme #33102 üzenetére
"Tükrösön volt idejük vacakolni a MP háborún, az iso "egekbe tolásán" stb.
Ráadásul az útkeresés se egyszerű, hogy merre hova fejlődjön a tükrös rendszer."Valamit benéztél, mert nagyon nem így mennek a dolgok. Megapixel háború... dslr fronton a 24mp már általános és van 50mp is, mindeközben milc fronton inkább a 16mp az általános és van 12mp (!) is.
Iso "egekbe tolása"... ebben azért ugyanúgy fejlődtek a dslr-ek is, pl. sony szenzoros nikonok, pentaxok nem rosszak.
Útkeresés... bőven lenne ahová fejlődjenek a dslr-ek is, hogy párat említsek: kereső, videó, kontraszt af.Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Throme
veterán
válasz Muerte68 #33101 üzenetére
Ha így fogalmaztak, akkor teljesen igazuk van, hiszen van aps-c éf FF milc is, tehát nagyot nem tudtak hibázni ezzel a mondattal
Azon semmi meglepő nincs , hogy a milc dinamikusabban fejlőik. Hány éve van tükrös digitális gép és milc?
Tükrösön volt idejük vacakolni a MP háborún, az iso "egekbe tolásán" stb.
Ráadásul az útkeresés se egyszerű, hogy merre hova fejlődjön a tükrös rendszer.
Milcnek egyenesebb a fejlődési iránya, 'tudjon mindent', amit a tükrös, 'tudjon mindent, de jobb minőségben' és végül jön a 'tudjon többet és azt is jó minőségben'.Azon biztos lehet vitatkozni, hogy olcsóbb-e, pláne sokkal olcsóbb-e?!
Sok beszélgetés volt már a dslr kategóriák és azokon belüli funkciók felosztásáról.
Az biztos mi júzerek máshogyan osztanánk fel és súlyoznánk, de nem mi vagyunk a gyártó, ugye.[ Szerkesztve ]
-
Muerte68
addikt
válasz Throme #33099 üzenetére
belépő szinten a MILC beérte vagy beelőzte a DSLR-t.ezt a digitális fotó magazinban írták valószínűleg nem elfogult újság írók.Igazából már aq Nikon meg a Canon sem veszi komolyan a belépő gépeit-közép kategória alatt nem igazán verseny képesek .Feljebb meg ott van pl a sony a7-nem sok ellenfele van.Nincs bajom a DSLR-el nekem is volt vannak kezelésbeli előnyei de ezek tények és pld az Olympus OM -1-5-10- kezelésben is tudja mint a DSLR-és sokkal olcsóbb és korszerűbb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Építő/felújító topik
- Yettel topik
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- PlayStation 4
- Renault, Dacia topik
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- LG LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest