Hirdetés
-
GAMEPOD
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Declare
őstag
1.7 dizel isuzu
de azzal szokták cikizni, hogy dagadt a mereteihez kepest
Allitolag az uj K astra 100-200 kg al lesz könnyebb, mint az elödje a J. Kivancsi leszek ra, mert szerintem egeszen jol nez ki es egeszen uj alapokra helyeztek, a karosszeriet, motorokat, mindent. Tesztek is egeszen biztatoak, pedig azert az opelt szeretik megrudalni a nemetek is
-
Declare
őstag
Nekem is akkor szokott az atlagfogyi zuhanni a vernyomasommal együtt
ha föuton gurulok 70-100 -al. Varosban egy egy piroslampanal indulas, befekezes, mert a gyalog epp atballag a zebaran stb, ilyen 26-30l/100km ek a pillanatnyi fogyasztasok. Pedig aztan a H astra GTC nem is egy oriasi kaszti/tömeg. Bar nem is pehelysuly a kis dagadék
(#112240) gzbotii Ilyet nem irtam. Amit kerdezett, arra a kocsira linkeltem be, amit a userek irtak spritmonitoron.
-
-
roberto211
őstag
Kanyarról,? Áhh.
Csak érezni kell
. 70ig abszolút jó nagyíves kanyarokban 90es kanyarodásnál kezd felmenni az adrenalin
Egyszer volt olyan. Teli gumi de a legotvarabb állapotban ,szalszakadt , nem volt mar rajta szinte minta se na en meg mentem Etelére.
Jöttem le ugye az Eger úton van egy olya szakasz ahol kanyarodsz es nem nagyon latod h ott lámpa lesz csak utolsó pillanatban ilyenkor meg erős fék kell mar
Na mentem ilyen 70-72 akkor meg nem voltam annyira ismerős ott , látom piros kanyarba fék be , kocsi kicsit keresztbe ment kormány visszarant fék elenged ,aztan ment tovább.
Néztek utana h mi volt ez de hat azoktol a gumik tol nem vártam csodákat meg azt se gondoltam h piros lesz
-
deicide
veterán
-
Declare
őstag
Miert az, hogy az uj autokat 2 liter benzinnel adjak at az mi?
Emelje meg az auto arat 15 ezer forinttal, de milyen tree dolog mar ez is. Vagy a virag meg a pezsgö arabol inkabb toljon bele benyat
Jo hogy nem azt mondjak, hogy "Kedves Uram, lehet jönni atvenni az autot, de az 5 liter olajat ne felejtse otthon, mert azt elsö inditasnal bele kell tölteni, meg az ablakmosot es a hütövizet is"
-
gaborbol
őstag
Ket szerelo jott ma reggel tesztvezetni, szerintuk is csapagy hang, de nem tudjak megmondani, hogy honnan jon a hang, ma majd dolgoznak rajta....
Most hivtak, hogy bedobtak a torolkozot, nem tudjak mi a gond, ezert atviszik a Mitsubishi markaszervizbe es talan ok majd tudjak mit kell vele csinalni. A gond csak annyi, hogy a kovetkezo szabad idopont hetfo reggel es valoszinu 2-4 napig kell neki majd a kocsi.
-
gaborbol
őstag
Ne is mond...
Szombaton felvettem a szervizvezetotol, azt mondta O szemellyesen probalta ki miutan a szerelo is kiprobalta, minden fasza hibatlan, ha barmi gond van neki szoljak, elnezest az eddigieket.
Mikor visszavittem es a szerelo vezette, valami elkezdett vinnyogni- susogni , olyan hangot adott ki mint amikor az ekszij csuszik, de nem pontosan az volt. Mondta a szerelo, hogy igen , hallja O is, ez ist megoldjak szerinte csak a feszito vagy valami aprosag.
Elhozom, a centirozas ezuttal sikerult, bemelegszik a kocsi, es a vinnyogas el is kezdodik rogton, ugyhogy most reggel visszem is vissza.
Raneztem hogy meg is mi lehet, total ugyan az mint a Acura(Honda) osszkerekes TL-je eseten:
Aztan ez alapjan mar az Outlander alatt meg is talatam, szogre ugyan az a hiba amit o is ir meg az Acurasok is irtak.
$1100 dollar koruli a varhato javitas, garos meg az auto, de sajnos csak a Toyota markaszalon belso garja van ra, ha a centirozas negy alkalmat kivant, bele sem merek gondolni ,hogy ez mennyit fog.
-
-
-
gaborbol
őstag
Ma szoltak, hogy kesz, megint. Talan negyedszerre-otodszorre?
Megkertem aki felhivott es mondta, hogy kesz a kocsi, hogy mivel ez a negyedik alkalom,hogy kesz, legyen szives es menjen mar vele egy kort es gyozogyon meg rola, hogy nem raz-e a gumi/futomu?
A szerelok mar kiprobaltak, es jo! De most o is megy vele. Visszahiv, kiprobalta, hibatlan, jojjek batran.Odamentem, motorhazteto szep, eg es fold, elek szepen futnak, egy nagyon kis elteres van talan egy 5 centis reszen. Elhoztam, autopalya, es ugyan ugy raz 110 korul.
Megint vissza hozzajuk. Adtak egy szerelot, mondtam vezzesse o batran,( en tudom, hogy szar) autopalya...jee ez tenyleg raz...Igen ezert hagytam itt tegnap es kertem, hogy centirozzatok ki.
Hjaaaa, ok tegnap csak a futomuvet allitottak, a kereket nem centiroztak. Es ez egy hivatalos Toyota markaszerviz.Harom ember vezette, (latom is, mert beleraktak 45 Km-t es ket kilometerre van az autopalya) es mondtam nekik, hogy 100-tol raz, 110-nel meg mocskosul raz, a 15 eves 350K--t futott Volvo nem csinalt ilyet.
Szoval itt az elso kep az "Outlander- rol"
-
-
gaborbol
őstag
Ma hivtak, hogy kesz a kocsi, lemuszakizott, bealitottak a motorhaztetot, raktak ra ket uj gumit ingyen, csereltek elso fekbeteteket szinten ingyen. Mondom WTF, es ezt tenyleg csak ugy ingyen kicsereltetek?
Azt mondtak muszaki nelkul kereskedo nem adhat el maganszemelynek kocsit, es igen, addig meloznak rajta ingyen amig at nem megy at muszakin. Ez nagy pozitivum.
A valosagban a motorhazteto ugyan olyan csale volt, de este 9-ig vannak nyitva varjam meg, megcsinaljak.
Ez a sajat kepuk a hirdetesbol:Oke megvarom, de addig lebasszak a karosszeria muhelyeseket,meg foglalnak idopontot azonnalra, menjek addig meg egy probakort vele, ahova akarok, egyedul, csak akkor jon velem valaki, ha en kerem.
Elmetem a ket uj gumi nem volt kicentirozva, razott a kormany, amugy iszonyatosan megy. Ez elott volt a 2007-es Outlander XLS, elvileg ugyan ezzel a motorral, de az nem ment ennyire. Persze a Prius 2-bol ultem at kovetlen, lehet azert tunt sokkal erosebbnek, vagy a GT-n mas program fut.
Na vissza a szerivzbe, kozbe a karosszeria muhely bezart, mert ok csak 5-ig voltak, csak a szalon es a szerviz van estig. Szoval holnap megint vissza. Amugy eszmeletlen udvariasak, rendesek, csak oda kell rajuk figyelni
Ha valaki ilyet keres es gondolkodik a Rockford- Fosgate premium hangrendszeren akkor ne tegye. Ahogy a neve is mondja egy fos, pont ugyan olyan szarul szol mint a sima gyari alap rendszer, bar a hangszorok es a gyari mely a csomagtartoban szepnek szep
Amugy nagyon korrekt joszag remelem sokaig huzza majd.
-
footy
addikt
Én sehol nem írtam hogy új gumival kell eladni/megvenni az autót, a kolléga keverte bele ezt.
Arra próbáltam rávilágítani, hogy a félrekopott gumi utalhat futóműhibára amit esetenként csak súlyos összegekért lehet rendbe rakni.(#111822) trassher
Valamit rosszul csinálhatsz ha nem látsz be egy autó alá sem ha lefekszel.
Jaja, az a baj, hogy nem vagyok polihisztor autószerelő amőbaAmúgy most beszélünk a semmiről. Aki nem ért az autóhoz azt a szervizben is simán átvághatják nem? Legyen az állapotfelmérés vagy szerviz, teljesen mindegy.
Ezek szerint a konklúzió az, hogy csak autószerelőknek szabad autót venni, igaz?
A pár nappal korábban említett áltag user két gyermekes anyuka meg járjon gyalog mint az állatok. -
Amelyik nepper nem engedi meghajtani a kocsit pályán az nem is akarja eladni, vagy van mit rejtegetni. HA nem engedi át a kormányt de ő maga megküldi már az is jó.
(#111822) trassher: akkor csak az épülésedre. Aklímakompresszor működési hőfoka, a szállított gázmennyiség és a nyomás pl megaszongya h mennyire öreg. Nekem Gazsiban robbanáshatárig volt töltve. Valami 24-25 bar volt benne. És ugyanígy van értelme az alapos átvizsgálásnak.
-
maggi1886076
addikt
2 éve, amikor én vettem az autót, elvihettem átnézetni. Persze ő is ott volt a helyszínen. Sőt előtte meg sem mondtam, hogy hova viszem. Csak jött utánam az autóval. Átnézettem, mindent megnéztek, annyit találtak, hogy kopottak voltak a fékek. Műszaki vizsgához még tudtam alkudni egy keveset. Így nyugodtabb szívvel vettem meg, persze így is lehet rizikó benne. De 2 év alatt bele ment 40k, olaj, vezérlés cserén kívül, csak a fékbetéteket cseréltettem, meg gumit, de ezek mind kopóalkatrészek.
Amikor beültem az autóba jól éreztem magam, nem zavart semmi, hiba sem volt, kormány sem volt kopott( persze ez megtévesztő lehet), egyben volt az autó, új állapotú volt. Akkor volt 6 éves. Azt mondták,ahol átvizsgálták, hogy kicsi rá az esély, hogy tekert az óra. Mondjuk az sem érdekel, ha az. Nem vagyok szakértő, amit neten olvasgatok,azok alapján tudok nyilatkozni, de ez kevés, egy szervíz többet tud mondani, persze az sem lehet 100%-os.
-
rbalint88
addikt
Egy 10km/fél órás próbakör bele szokott férni azért. Ebben lehet találni rossz utat, ahol kijön a futómű nyűgje és a beltéri zörgések is adhatnak támpontot töréssel (inkább annak javításával) kapcsolatban. Motorba nem látnak bele, az alap dolgokat tudod ellenőrizni te magad is (kartergáz, nem forralja-eszi a vizet). Kettőstömegű csattanását és a futóművet lehet kihallani, olajfolyásokat figyelni (jó zseblámpa aranyat ér!), aláfeküdni a rozsdát megnézni, de a használt autó a 25ezres átvizsgálás után is lutri marad. Féket rendbe rakni nem drága dolog, a motorba nem látnak bele, viszont az a legnagyobb lutri és költségtényező is, szóval felesleges túlaggódni, úgysem tudod kizárni az összes hibalehetőséget.
trassher: ez így van, amit leírsz. csak arra akartam rávilágítani, hogy nem kell túlmisztifikálni ezt a márkaszervizes átnézést. főleg úgy, hogy ott meg szeretnek huhogni, hogy vagy tőlük vegyél autót vagy náluk javíttasd és cseréljenek olyan dolgot is, aminek semmi baja.
-
Nagyszerű, ez a Suzuki szervíz saccra 2x annyira nézi át a kocsit mint a Porsche M5, ott azt mondták, féket se mérnek (csak tudnám mi a redva van akkor a bruttó 25000-ben).
A második cikket ismertem.Kérdés: normális átvizsgálás hol van a nagykőrösi autópiachoz nem messze?
Vagy igazából az a budaörs nincs is olyan messze, az meg lehet a próbaút60 km és 60 perc pályán oda-vissza.
-
Rick4
félisten
Az, hogy egy motor láncos, nem jelenti azt, hogy örök élet, az egyik haveromnak, (aki történetesen a totalcaron az lpgdoki) volt egy Honda Stream-je, ami láncos, és milyen meglepő, vacakolt a vezérlés, nem is tudták volna megcsinálni, pedig 150K alatt volt benne, csak ha a fél motort kicserélik.
Lett helyette egy Prius hybrid, meg egy Toyota Highlander hybrid. Attól függetlenül, hogy láncos vagy sem, nincs velük gond.
-
-
-
Köszi, ezek felírva, bár SX4-et nem akarok.
Toyota Corolla-t már vagy a harmadik ember ajánlja, de még egy darab eladót nem találtam a megfelelő paraméterekkelViszont találtam pár másikat, amiről kérnék véleményt (mind magyarországi, első tulajdonos!):
Renault Scenic 1.6 automata:
- gyári gázos tényleg lehet?
- 4.2 m csak, abszolút perfekt Pesten parkoláshoz, viszont széles, ez nekem kb az álom méret!
- friss műszaki, rakat extraVW Bora 1.6
- tempomat, stb. minden van ami kellAudi A4 V6
- izé, ez mennyit eszik és mikor hullik szét? ha széthullik sokba fáj? széthajthatták már, mi?Hyundai Sonata 2.0 CRDI
- bár nem akarok egy ilyen b nagy szedánt, de ismeretségi körben van egy, amiben 500e km után max olajat tettek, inkább érzelmileg tetszik
- fullextra kb. -
köszi mindenkinek.. igen, én is így gondoltam. 6-800 ezer az még mindenből eléggé az ársáv alja esetleg közepe, arra is még kellene költeni, átírni stb. amiből meg ennyi pénzért jót lehet venni, olyat meg nem vennék az Opel helyett.
a Vectra édesapám nevén van, gondolom itt működik az üzembentartói.. ha meg itthon van rá szükség, akkor el tudok menni néha a Corsával is.
köszönöm, akkor ezt a karbantartást a nyárra valahogy elosztom, hogy ne egyszerre kelljen olyan "szabad szemmel jól látható" összeget rálocsolni
-
-
emilio3
csendes tag
Nekem kettes van, a listàdból ítèlve neked is az volt, ezèrt is kèrdeztem.
Akkor valamelyikünk jól belenyúlt, mert èn, az àlltalad leírt problèmàk, egyikèvel sem talàlkoztam. A vàltó pld. kifogàstalan, egy ùjjal lököm be a sebessèget, imàdom! Az ülès olyan tartósnak tűnik, hogy a 95ezer km-ből, 90ezret simàn letagadhatna. Szóval nàlam minden patika, èn örömmel ülök be az autóba. Remèlem mèg 4-5 èvig így is marad. -
jerry311
nagyúr
-
-
footy
addikt
A zárt rendszerű DPF
örök életű.az autó teljes életciklusára van tervezve. A nyitottat kell cserélni. A Fordoknál az elején tuti nyitott volt és ott 120-150(valamikor hamarabb) között esedékes volt a csere.(#110525) Csaby25
Piaconként eltérő. Németországban és Ausztriában 2006-tól, Magyarországon pedig 2008-tól. (Gondolom Romániában is 2008-tól lehet.)
Mondjuk én úgy tudtam te benzinest keresel. Ott pedig nincs DPF. Nem lehet hogy a DMF-fel kevered? -
TaaT
nagyúr
-
-
footy
addikt
Akkor már csak azt kellene eldönteni, hogy hogyan cseréljem. Elég lenne 1-et venni, vagy inkább 2?
Csak mert a minta olyan 6mm körül van. Más részről ha +1 veszek, akkor muszáj Conti Premiumcontact5-öt vennem, ami annyira nem gyere be(hangos) de legalább drága. (75+5euro)
Viszont a Falken Ziex sokkal szimpatikusabb lenne és abból a kettő 120, viszont akkor más gumi lesz elől mint hátul.
Ti mit mondtok? -
-
Az a baj hogy az audi automatája a váltó épségét tartja szem előtt, és akkor is beavatkozik ha szerinte kell. Plusz mögöttem volt 1750 km Dániából hazafelé, a 2x. óra végén már nem azt néztem hogy milyen fokozat, csak hogy legyen meg neki a 20 perc nagy fordulat, meg hát hogy gyorsan haza érjek
Munez: akkor is csak életem második bírsága, uh ha leosztom belefért. Rohadjon meg a DPF meg a kitalálója
Új hozzászólás Aktív témák
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Futás, futópályák
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Autós topik
- Peugeot, Citroën topik
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Kutya topik
- Google Pixel topik
- Bronzos ATX 3.1 tápok a be quiet! névjegyével
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Csere-Beszámítás! Gari:2027.04.02 Playstation 5 Slim Digital edition + Ajándék Venom töltő állomás!
- HP szerverek áron alul
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG MAXIMUS Z790 HERO alaplap garanciával hibátlan működéssel
- IKEA (HAVREHOJ) tablet tartó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest