-
Ármester
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
Új hozzászólás Aktív témák
-
kmisi99
addikt
Heló!
Tudnátok ajánlani egy gépet egy idős embernek? Alaplap(integrált vgas), cpu, meg ram kellene kizárólag újonnan kellene neki 25 000Ft ot szán rá és kb csak netezne meg hasonló kis gépigényű dolgok filmnézés stb...
[ Szerkesztve ]
-
vond
MODERÁTOR
válasz gyenesmartin #12796 üzenetére
Szerintem igen... Elégnek kell lennie...
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
vond
MODERÁTOR
válasz gyenesmartin #12794 üzenetére
Az i3+6870 az már elég szépen teszi a dolgát 1080p-ben is...
-
vond
MODERÁTOR
Bocs, a GPU-s részre meg nem válaszoltam... Elég egy olcsó H61-es lap is az IGP kihasználásához, pl. ASRock H61M-GS... Ha kell USB3/SATA3, akkor H61M/U3S3, vagy B75 Pro3-M...
(#12793) Tubi2: Attól függ... Ha csak általános dolgokra kellene, akkor elég lenne egy Celeron G530/540, vagy Pentium G620/840 is... Ezek jóval olcsóbbak... S ha veszel dGPU-t, akkor kb. 6750/6770-ig, GTS450-ig jók is lesznek... Ha ennél erősebb kártya lesz, akkor már i3 kell, GTX560 és HD6870 fölött meg már i5...
[ Szerkesztve ]
-
vond
MODERÁTOR
válasz gyenesmartin #12787 üzenetére
Már hogyne lenne, azért ez nem olyan kevés szerintem... A Pentium G840 elég csúnyán elveri az E2180-at minden tekintetben... De még a Pentium G620 és a G540/530-as cerkák is...
(#12789) Tubi2: 1155-ös i3-asból gyengébb csak csökkentett órajelű, kisebb fogyasztású van, de ez többe kerül, mint a sima 2100/2120... Az i3-2100 azért jóval jobb, mint az E8400... Ha 1-2 ezressel többért tudsz 2120-ast venni, akkor azt válaszd...
(#12791) gyenesmartin: Nagyon minimum valamelyik cerka... De ha PEntiumot veszel, akkor számíthatsz egy kicsit több fps-re... És nem utolsó sorban más dolgokban is erősebb lesz...
[ Szerkesztve ]
-
@tco@
aktív tag
válasz gyenesmartin #12783 üzenetére
http://www.cpubenchmark.net/cpu_list.php
Itt érdemes nézelődni.
-
horush
addikt
A vond által leírtakon kívül: +1MB cache, ami számít azért, valamint ez már kihasználja az 1333mhz-es ramokat.
-
vond
MODERÁTOR
300MHz-cel, az IGP meg 100MHz-cel... Játékokban 10-20% körül van a különbség... De van, ahol még több...
(#12784) Tubi2: 1155... Nincs mese...
(#12786) fezlergabor: Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
horush
addikt
válasz gyenesmartin #12781 üzenetére
Nézz használtan g840-et szvsz, 12k körül szokott lenni már.
-
vond
MODERÁTOR
válasz gyenesmartin #12779 üzenetére
Hát, nagyon neccesen, de talán elég lehet a kis Celeron a HD5770-nek... Mondjuk ha nem fontos a jól felszerelt alaplap, akkor azon foghatsz 8 ezret egy ASRock H61M-GS-sel, s akkor belefér prociból egy Pentium G840 is, vagy akár nagyon szűkösen egy használt i3-as is...
-
gyenesmartin
őstag
Szerintetek ez így jó lenne?
Asrock B75 pro3 vagy ASUS P8B75-v 20K
Intel Celeron G540 11K
Patriot 4gb ddr3 1333mhz 6KEzek a cuccok, egy ilyen gépbe:
Xonar D1 hangkártya
HD 5770 1gb
FSP BSII 400W
Samsung F3 500Gb
NEC 7280A fejlesztésre több pénzem nem lesz. Battlefieldes topikban (BC2) azt írták, hogy ez a processzor elég lenne majd a játékhoz.
-
vond
MODERÁTOR
válasz Supernowa #12773 üzenetére
Hali!
LAP: ASROCK H61M-GS ~12k
CPU: INTEL Celeron G540 2.50GHz 1155 BOX ~11k
RAM: CSX 4096MB DDR3 1333MHz CSXO-D3-LO-1333-4GB ~6k
GPU: (processzorban)
SSD: OCZ 60GB SATA3 2.5" Agility 3 AGT3-25SAT3-60G ~17k
ODD: kölcsön, vagy oprendszer install pendrive-ról
TÁP: FSP35060APN ~8,5k
HÁZ: COOLERMASTER RC-342-KKN1 Elite 342 ~8k
Összesen: ~62,5kEsetleg egy 9 centis venti hátra, bár a táp is kiviszi azt a kevés langyos levegőt...
Ha ez az összeg is sok, akkor a házon esetleg tudsz sprórolni valami fapados cuccal, de jó lenne azért ha legalább 1-2 venti lenne benne...
Ha nem lenne elég a kb. 50GB hely (10-15%-ot ajánlott szabadon hagyni az SSD-ken), akkor 17 körül már lehet venni gyors 500 gigás vinyókat is (pl. SEAGATE 500GB Barracuda 7200rpm 16MB SATA3 ST500DM002)...
De ha nem kell a sok hely, akkor mindenképp az SSD legyen (nagyon meg tudja dobni a rendszer sebességét)...
[ Szerkesztve ]
-
TGWH
őstag
Miért vágyol régi, elavult cuccra?
Talán i3-ban gondolkozz, és nézegesd az aprót, valami olcsóbb vga-val egész jót ki lehet hozni 50 ezer forintbólSzeretném harsogni kétkedők fülébe, Szeretném égetni reszketők lelkébe, Lángbetűkkel írni véres magyar égre: Ez a hit a fegyver, hatalom és élet, Ezzel porba zúzod minden ellenséged, Ezzel megválthatod minden szenvedésed. E jelszót, ha írod lobogód selymére, Ezt, ha belevésed kardod pengéjébe
-
Tubi2
senior tag
Úh, sok nekem az i7+480.
Használt téren csak Intel oldalon mit érdemes venni? Mondjuk olyan 40-50 ezerből.(lap+procc+ram+vga)
775 úgy néz ki túl van árazva, pedig régi álom az E8400.
- Tubi // 06-30-kettőhatnulla-3922 // Debrecen
-
TGWH
őstag
válasz Supernowa #12773 üzenetére
Üdv.
(#12757) deuscreator hozzászólása. Egy olcsóbb procival (A6, A4 esetleg) -10 ezer, és már meg is vagy, valamint valami olcsóbb, de megbízható táp és ház, pl. amit az utána lévő hozzászólásokban ajánlottak.
60-ból újonnan nagyon szűkös... vicces ötlet, de ha nem tárolsz sok adatot, 4-5 ezer forint egy 16gb-os pendrive, vagy linux cd-ről...[ Szerkesztve ]
Szeretném harsogni kétkedők fülébe, Szeretném égetni reszketők lelkébe, Lángbetűkkel írni véres magyar égre: Ez a hit a fegyver, hatalom és élet, Ezzel porba zúzod minden ellenséged, Ezzel megválthatod minden szenvedésed. E jelszót, ha írod lobogód selymére, Ezt, ha belevésed kardod pengéjébe
-
Supernowa
csendes tag
Sziasztok!
Kérlek ajánljatok nekem egy konfigurációt az alábbiakra.
1. Főleg internetezésre, flash jatékok futtatására lenne használva.
2. Jelenlegi gépből semmi nem hasznosítható.
3. Keret: 50e max.: 60e Ft. (monitor, egér, billentyűzet nélkül)Köszi
-
balpis
őstag
válasz deuscreator #12766 üzenetére
nem "komolyabb", hanem megbízhatóbb táp kell. Az meg sajnos mióta a Hipro is elk.rvult, nincs újonnan az FSP350 alatt.
Ha nincs dedikált VGA, akkor valóban lehet olcsóbb ház is megfelelő lehet. Azt akár aprón is nézhetsz, a lényeg, hogy lehetőleg elől-hátul lehessen bele teni 12 centis ventiket a minimális légmozgás kedvéért.
De vehetsz pár éves FSP Bluestormot általában 4k körül az aprón, azok még jódarabig el kell, hogy ketyegjenek.notebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó
-
myckey
veterán
válasz horush #12767 üzenetére
van egy HD-tévém azon játszok
meg van egy samtron monitorom,vagy 8 éves tartalékba
ezzel a kettővel vígan elvagyok
nekem ez a 1366x768 is bőven elég,meg élsimítást is kapcsolom a picsába,az is hidegen hagy"Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "
-
TGWH
őstag
válasz deuscreator #12766 üzenetére
Gondolom azért ajánlotta, mert azért mégsem lenne jó dolog, ha elfüstölne az egész a táp miatt, a ház meg nem szellőzik normálisan. De csak találgatok
Szeretném harsogni kétkedők fülébe, Szeretném égetni reszketők lelkébe, Lángbetűkkel írni véres magyar égre: Ez a hit a fegyver, hatalom és élet, Ezzel porba zúzod minden ellenséged, Ezzel megválthatod minden szenvedésed. E jelszót, ha írod lobogód selymére, Ezt, ha belevésed kardod pengéjébe
-
myckey
veterán
válasz tikshow #12764 üzenetére
Persze,tisztában vagyok ezekkel
Inteles gépet rakok össze,és játékra,nem filmezni
oda kellene vgaapróról találtam fél év garival 560ti kártyát,bár nincs hozzá semmi,csak a hardver maga
éppen 9 ezret még össze tudnék kaparni.és nekem nem is kell full hd,mert 1366x768-ba játszok mindig,vagy alattacsak nem merek belevágni az ilyet tesz-vesz dolgokba
egyébként lenne mindenestől 470,olcsóbban,de arról fentebb lebeszéltek,bár tesztek alapján(idei) egy erőben van az 560ti vel
"Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "
-
tikshow
addikt
válasz myckey #12763 üzenetére
A gtx 560ti durván 40%-al erősebb a 7770-nél, de ha csak filmezni kell akkor felesleges a vga. Elég jó igp van az amd procikba, ha igp-s kell akkor mindenképpen amd viszont ha akarsz külön vga-t akkor meg intel inkább. Ezzel az 560ti-al ugyan kicsit nyögvenyelősen de minden mai játékot tudsz futatni fullhd-ba maximum részletességen, csak, hogy lásd, hogy milyen teljesítményről beszélünk.
-
myckey
veterán
válasz Casanova* #12762 üzenetére
ÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚ!!!!!!
de jó is lenne,ha még annyit be tudnék áldozni
de 40 az a nagyon plafonezért írtam,hogy 31.000 tudok toál újat 7770
talán 40-re fel tudnék menni,de már nagyon nyögvenyelősen
55.000 ért már én is tudnék bolti 7850 vga-tezért kérdeztem,hogy mit csináljak.
vegyek-e gtx 560 olyan 35.000 ért asszem láttam
meg talán volt gtx 560 ti 40.000szóval érdemes-e 7770 helyett ilyet választani.gari ilyen 1 év lenne kb.vagy fél.
de én még soha nem szereztem semmit így,csak boltit.....szal bennem van a félsz,mert azért teljesítménybe nem gyalázzák a 7770-et(persze,több bennük a kraft)"Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "
-
Casanova*
veterán
válasz myckey #12760 üzenetére
VGA Sapphire ATi Radeon HD7850 2Gb (11200-01-20G): 59.990,-
VGA ASUS nVidia GTX560 Ti 1Gb (ENGTX560 TIDCII/2DI/1GD5): 53.990,-
a helyedbe az ATI radeon vga-t venném meg! erősebb és kevesebbet fogyaszt,modernebb... és 2gb memória elöny!
[ Szerkesztve ]
"Ha bírálnak téged,akkor valamit jól csinálsz. Hiszen csak azt támadják,akinél a labda van." ( BRUCE LEE ) ヅ ҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳ
-
horush
addikt
Llanohoz mindenképpen ajánlott a jobb ram, akár 1866mhz-es is, az kihasználja, s érzékelhető a teljesítménynövekedés az igp-nél.
myckey: Én azt a "hibás" 6950-et biztos nem venném meg. GTX470-ből csak ref példányok vannak az aprón, igaz viszonylag jó áron, de azok nagyon melegednek, s hangosak is. GTX560-nal, GTX560Ti-vel jól járhatsz.
Casanova*: 30-35k körüli vga-ról volt szó, nem 60k-sról..
[ Szerkesztve ]
-
myckey
veterán
Megint én lennék,........Szevasztok!
csak hogy ne legyen egyszerű a dolgom,belenéztem apróba,és találtam 1-2 ígéretes VGA-t
ugye most 7770 mellett tettem le a voksom(31.000)totál új,bolti,Saphire
De,találtam aprón pár kártyát,ami valsz.erősebb lenne.
gtx 470, gtx560, gtx560ti
illetve egy 6950,ami ha jól értelmeztem,nem veszi a driver frissítést,de volt akinél ment 4napig hibátlanul.(ezért ez csak 30.000)Ti mit ajánlanátok?
vegyek újat,Radeon
vagy ruházzak be a fenti kártya valamelyikére.
gtx560ti csak akkor férne bele,ha nem lenne új házRemélem lesz olyan emberke,aki veszi a fáradtságot,és utánanéz a dolgoknak/válaszol
Köszöntem!!!"Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "
-
TGWH
őstag
válasz deuscreator #12757 üzenetére
A8 helyett lehet A6 (17-25 ezer között), 1600mhz-es ram helyett 1333mhz-es (szerintem nem fogjátok észrevenni a különbséget, HA találtok olcsóbban, bár ez kérdéses), így spórolsz, amivel belefér egy normális ház + táp, pl. amit kollega írt előttem.
Kérdéses milyen a vinyó és a monitor.
Bár ha használt vinyót teszel bele (az?), akkor már ramból is vehetsz használtat, azokat szokás sűrűn cserélgetni gépbővítés occón címszó alatt. Akkor meg már alaplapot is lehet nézni, ha van.
A nagyonmax keretből így is bőven kijössz, de a 65 ezresből is.Szeretném harsogni kétkedők fülébe, Szeretném égetni reszketők lelkébe, Lángbetűkkel írni véres magyar égre: Ez a hit a fegyver, hatalom és élet, Ezzel porba zúzod minden ellenséged, Ezzel megválthatod minden szenvedésed. E jelszót, ha írod lobogód selymére, Ezt, ha belevésed kardod pengéjébe
-
balpis
őstag
válasz deuscreator #12757 üzenetére
ház+ táp kuka.
Halyette - sajnos jóval drágábban, de mionőségi megoldás:
Sharkoon Vaya ~8k + FSP400-60APN ~9k
De ez jobban szellőző ház és megbízható tápegység.
Esetleg egy felsőtápos olcsób házzal valamit lehet spórolni (vagy használt), s felső tápos házba olcsóbb - FSP350-60APN ~8k - táp is elég.Persze, ha csak videolejátszásról van szó meg netezésről, akkor a proci is lehet jóval gyengébb.
[ Szerkesztve ]
notebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó
-
deuscreator
csendes tag
Üdv,
Az itteni mesterek segítségét kérném.
1. Páromnak vennék asztali konfigot, a legdurvább igényem vele szemben a fullhd videólejátszás (egy fullhd, 32"-es lcd tv-re kötve hdmi-n keresztül), illetve, hogy ha kevés lesz a lóerő, akkor mellépakolva egy önálló VGA-t még majd kitolhassam az élettartamot.
2. Monitor és vinyó nem kell, az van.
3. Nagyonmax 70e-t szánok rá, és elvárás, hogy újonnan legyen, garanciával.
Ezt néztem ki:
Alaplap: ASROCK A75M-HVS - 13.699 Ft
Processzor: AMD A8-3870K 3.00GHz FM1 BOX - 27.635 Ft
Memória: KINGMAX 4096MB DDR3 1600MHz - 6.706 Ft
Billentyűzet + Egér: LOGITECH Wireless Combo MK220 - 5.931 Ft
Ház: LCPOWER 603B 420W – 9.944 Ft
Ez circa 65ezerTippek, trükkök, észrevételek, elszörnyülködések?
Előre is nagyon köszönök minden segítséget!
-
vond
MODERÁTOR
válasz balpis #12754 üzenetére
Pontosan...
Ezért írtam neki HP-ból a ProBook szériát... Mert hogyha olyat akar venni 150-ért, akkor az jó vétel, de az a 110 körüli PB semmi esetre sem (mondjuk valószínűleg a drágább sem)...
Én mondjuk azt sem értem, hogy a sz@rba került ebbe a topic-ba...
-
balpis
őstag
válasz DJhunci #12744 üzenetére
de ez nem két konkrét gép volt, csak két márka. Ezzel az erőval azt is kérdezhetted volna, hogy Giga aélaplapot 30k-ért vagy Asust vegyek 40-ért.
Az égvilágon semmi nem derül ki ebből a kérdésből.
(Vagyis van, ami kiderül, de az nem a gépekről....)notebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó
-
vond
MODERÁTOR
Az Ivy Bridge (esetedben 3450, vagy 3550) ugyanúgy LGA1155-ös foglalatú, mint a Sandy Bridge (esetedben 2500K)...
Egyébént a 3450 és 3550 között nem sok teljesítménybeli különbség van... 1-2 ezresnél többet nem ér meg ez a plusz...
A PCI-E 3.0 meg számodra tényleg abszolút nem mérvadó (egyelőre másnak sem nagyon)...
[ Szerkesztve ]
-
Mappa
addikt
na közben utána olvasgattam itten a dolgoknak, proci ügyben is
ivy bridge ...!ha! erre voksolnék mivel 22nm cserébe kevesebbet, fogyaszt pc-e 3.0 támogatás míg egy 2500k-nél ez nincs, bár nem tudom hova rakni a pci-e 3.0 de lényeg hogy a ivy tudja ha arról van szó de elsősorban a fogyasztás csökkentés. arról meg nem is beszélve hogy a 3550 ivy tudja a 2500k teljesítménybeli tudását, másrészt egy 2500-as 52k újonnan az 3550 meg ha csak épphogy is de olcsóbb.
és itt jön a ha! ...ez az ivy bridge 3550 1156 foglalatú ? illetve intel oldalán FCLGA1155 van feltüntetve? akkor itt most hogy is van?
SSD is tervben van, és ha össze is állna a gép akkor valszeg meg is kapná.
nem kötelező megadni
-
vond
MODERÁTOR
Szóval én a Te helyedben ezekre neveznék most be:
LAP: ASROCK B75 Pro3-M ~18k
CPU: INTEL Core i5-3450 3.10GHz 1155 BOX ~47,5k
RAM: CSX 8192MB DDR3 1333MHz CSXO-D3-LO-1333-8GB-2KIT ~11,5k
SSD: OCZ 120GB SATA3 2.5" Agility 3 AGT3-25SAT3-120G ~25k
Összesen: ~102kHa spórolni szeretnél, akkor aprós i5 33 ezerért (+hűtő, ha kell) és 60 gigás Agility 3 17 ezerért... Így összesen 80-ban bent lehetnél...
-
pohár
félisten
[ Szerkesztve ]
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
vond
MODERÁTOR
Gyakorlatilag semmi... Max. annyi, hogy a Z77-esben több variációs lehetőség van a különböző sebességű PCI-E foglalatoknál (számodra abszolút nem mérvadó), és hogy a Z77-es chipset támogatja az Intel Smart Response technológiát, a Z75 meg nem... Ez egyfajta SSD gyorsítótárazást jelent - de értelme szerintem nem nagyon van, inkább külön egy SSD az oprendszernek + programoknak, játékoknak...
Tényleg, SSD-t nem akarsz? Azzal lehetne ám igazán sokat dobni a gép általános sebességén...
Pl. az OCZ Agility 3 120GB ~25 ezerért nagyon jó vétel... Az oprendszer mellett elég sok játék is elférne rajta... Gyorsabb pályabetöltéseket, és magasabb minimum fsp-t tapasztalhatnál... Mindemellett a rendszer szélvész gyors lenne (a HDD erősen visszafogja a jelenlegi gépedet is)...
Lapból én 25-ért inkább a Z77 Pro4-M-et venném, hogyha megfelel az mATX méret...
-
vond
MODERÁTOR
válasz DJhunci #12744 üzenetére
A PB az minden, csak nem strapabíró...
Vegyél Fujitsu Lifebook A531-et 115-120 ezerért... Az bírni fogja több évig is...
De ha van lóvé HP Probook-ra is, akkor az is tökéletes lesz...További kérdésekért fáradj át IDE...
[ Szerkesztve ]
-
DJhunci
csendes tag
válasz balpis #12743 üzenetére
igazából ez a kettő ami érdekel készpénz van elég de nem tudom hogy kell e nekem a hp mert játékból már kinőttem de azt nem tudom hogy az olcsóbb nem e rontaná a képminőséget a 3D filmen és hogy meddig birná a gép mert nem akarok mostanában gépet venni ezért szeretnék egy strapabíró gépet de nem ismerem a Prackard Bell márkát hogy milyen!
Ezért is irtam ide mert itt csak többet lehet megtudni hogy meg e érné azt venni -
DJhunci
csendes tag
Hali
Melyik gépet ajánlanátok jobban? Packard Bell 109000Ft vagy Hp 149000Ft
3D tvre szeretném átt vinni hdmi kábelen a filmmet csak az eddigi gépeimen nincs hdmi és gépet szeretnék váltani de nem tudom hogy melyik lenne ideális.
-
vond
MODERÁTOR
Bár hardvereknél nem nagyon lehet 2-3 évre előre tervezni, de szerintem nem lenne gondod akkor sem a 3450-essel...
De ha valóban jó lesz a Ninja hűtőd erre foglaltra is, akkor már csak 13-14 ezer a különbség a tuningos és nem tuningos verzió között...
Igaz, hogy lehetne komolyabb húzást is toleráló lapot venni, de szerintem nem ér meg annyi pluszt... Ezekben a Pro3, Pro4 Z75/Z77-esekben is simán menne 4-4,5 GHz-et a 2500K... Az meg már aztán tényleg "mindenhez" elég...
Tuninghoz RAM-ból esetleg nézhetsz 1600MHz@1,5V-osokat, bár akkora gyorsulást szerintem ezekkel sem érnél el, mint amennyivel többe kerülnek... És a stabilitásuk ezeknek az olcsó kiteknek is elég jó...
[ Szerkesztve ]
-
Mappa
addikt
köszi a gyors válaszokat
hűtő lemaradt a "megmarad listából" scythe ninja 3 szintén marad (nagyon remélem, hogy a rev.b verzió ezt most így fejből nem mondom meg az van-e nekem, mert ahhoz van 1155 foglalat)
vond - jogos a kérdés, és "távol áll" tőlem a tuning, de nem szeretnék ilyen cpu limitbe ütközni ismét, és ha esetleg odáig megyek el, akkor egy bőven erősebb vga-t is ki tudjon szolgálni a gép mint a HD 7850-es.
nem 1-2 évre újítanék be, hanem hosszabb időre... tudom informatikában olyan,hogy hosszú idő nincs mert mindig van valami újabb,gyorsabb,jobb stb.
ennek ellenére mégis úgy tervezném, hogy ne keljen hozzá nyúlnom legalább 3-4 évig... jelenlegi konfigommal sincs baj és ez is jó pár éves, csak érzem egyes esetekben már hogy minden tudását kihasználva kevés lesz/lehet.
tehát ezeket belekalkulálva kellene a választás
[ Szerkesztve ]
nem kötelező megadni
-
vond
MODERÁTOR
Hali!
Biztos, hogy kellene Neked tuningos processzor (és hozzá tuningos lap)? Szerintem egy "sima" SB vagy IB i5-ös elég lenne, egy jól felszerelt alaplappal, és egy sima 8 gigás memória kittel..
Pl.:
LAP: ASROCK B75 Pro3-M ~18k
CPU: INTEL Core i5-3450 3.10GHz 1155 BOX ~47,5k
Összesen: ~77kA brutál CFX/SLI rendszereken és a 150-200 ezres VGA-kon kívül ez is mindenhez elég, és az esetenkénti videókonvertálást is elég szépen meg fogja oldani...
Minimum egy kövér huszassal többe kerülne, ha tuningolni is szeretnél:
LAP: ASRock Z75/Z77 Pro3, vagy Z77 Pro4-M ~25k
CPU: INTEL Core i5-2500K 3.30GHz 1155 BOX ~54,5k
CLR: minimum egy Xigmatek Gaia ~7k
Összesen: ~98kHa soknak találod mindkettő variációt, akkor aprón találhatsz i5-2300/2310/2320/2400-akat alig 30k felett... Lapon, memórián sokat már nem lehet fogni...
[ Szerkesztve ]
-
Mappa
addikt
Üdv.
Kacérkodom egy új masina összeállításán. A jelenlegi gépemből amit sikerül megtartani az a táp (Corsair VX450) és a ház (CM 690) HDD marad
Alaplap + Processzor + Memória amire szükség lesz
alaplap: topikjában olvasgattam, de A-Z-ig minden van
cpu: egy i5 2500k-re esne a választás (így talán könnyebb alaplapot választani)
memória: na ennél totál semmi, árakat azt néztem és ennyi. 8Gb sztem elegendő? 16 ? mire kellhet?
vga jelenleg van: HD 7850 de a mostani gépemmel erősen cpu limitem van. tehát vga már nem kell
a gépet főként játszásra használnám, egy-két videókonvertálás de ahhoz ez a i5 bőven elég.
ezek alapján kérnék egy összeállítást mit,hogyan, melyiket stb?!
[ Szerkesztve ]
nem kötelező megadni
-
balpis
őstag
válasz gyenesmartin #12735 üzenetére
ha nem hirdetik külön, csak simán leviszik az árát, egy délelőtt akkor is elfogyott volna, hisz a fórumokon egymásnak adják az infot az emberek.
Na meg lehet, kellett valakinek egy-két tucat, és kettesével lerendelte más nevekre...notebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó
-
vond
MODERÁTOR
válasz gyenesmartin #12732 üzenetére
Ez de durva...
Vajon ilyen kevés volt nekik raktáron?
Vagy tényleg ennyire megrohamozták a vásárlók őket?Nos, akkor az előző hozzászólásomat ezennel kéretik figyelmen kívül hagyni... Go for the 120GB Agility3, az is nagyon jó áron van...
-
szben05
tag
válasz gyenesmartin #12732 üzenetére
Hát ez nem tartott sokáig.
Érdekesek az emberek. Ha már meglátják, hogy akció már mindenki kapkod érte, gondolom azt meg nem veszik észre, hogy az agility 3 kb 2000-rel drágább... -
vond
MODERÁTOR
Ájpon SSD akció: 4 napig (vagy a készlet erejéig) a Kingston V+200 120GB 23.990 Ft... Ha valaki esetleg SSD-s konfigot akar, vagy csak egy nagyobb Solid State-re szeretne váltani...
Talán nem baj, hogy beírtam... Amíg van, addig a 120-as Agility helyett lehet ezt is ajánlani...
És NEM, ez nem a rosszul sikerült V200-as széria (még mielőtt valaki megkérdezi)...
[ Szerkesztve ]
-
marcusa
addikt
Sziasztok! Tudom hogy nem ide kellene írnom, de ti segítettetek összeállítani a gépem, talán ebben is tudtok. Adatlapomon található a konfig, eddig minden tökéletesen működött, este lekapcsoltam, ma reggel bekapcsolnám, de nem sikerül, egyszer felvillan a bekapcs gomb, és ennyi. Lehúztam már vinyókat, odd-t, videókártyát, ventiket, felcseréltem a reset-pwr gombokat, de változatlan a helyzet. A táp, az alaplap a proci és a memória az, ami bent van, én a tápra gyanakszom... A procit újan vettem, a többit aprón. Van esetleg ötletetek, hogy mi lehet a gond?
:-)
-
balpis
őstag
válasz ^Clown #12724 üzenetére
erre talán egy Llano konfig lenne elfogadható ennyi pénzből:
alaplap: ASROCK A75M-HVS ~13,5k (sata3, USB3 jól jöhet még. De csak DSUB és HDMI csatlakozóval. Ha kell DVI is, akkor USB3, Sata3 nélkül azonos árban GIGABYTE GA-A55M-DS2 )
CPU: A8-3870k ~27k
RAM: KINGMAX 4096MB DDR3 1600MHz ~6,5k
HDD: HITACHI 500GB 7200rpm 32MB SATA3 HDS721050DLE630 ~17,5k
ODD: NEC AD-7280S Fekete OEM ~4,5k
táp: FSP400-60APN ~9k
Ház: Sharkoon Vaya ~8k
VGA: APU a processzorbanSum ~85k
A nagy melegben nem ártana még egy 12 centis venti hátra is, pl. AC F12Később, ha kevés lenne, lehet bővíteni egy HD6670-nel, amivel együtt tud működni az A8 APU-ja.
Esetleg egy CPU hűtő egy kis tuninghoz nem árthat.Persze inteles rendszer is összehozható, de az kicsit drágábban jönne össze, bár erősebb is lenne:
alaplap: Asrock H61M-GS ~12k
CPU: intel pentium 620 ~15k
VGA: VTX3D VX6750 1GBD5-H ~24k
a többi ugyanaz
Sum ~95kEsetleg használt alkatrészekkel (pl. VGA) lehet 90 alá kerülni itt is. Pl. HD5750 ~17k, vagy 20k körül akár 6770 - de ez már úhabb játékokhoz is jó az adott felbontáson.
[ Szerkesztve ]
notebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó
-
horush
addikt
Hali, parancsolj:
LAP: Asrock H61M-GS ~12eFt
CPU: INTEL Pentium G620 2.60GHz 1155 BOX ~15eFt
RAM: PATRIOT 4096MB Signature DDR3 1333MHz PSD34G13332 ~6eFt
HDD: HITACHI 500GB 7200rpm 32MB SATA3 HDS721050DLE630 ~17eFt
ODD: Felrakja a windowst pendriveról
VGA: LEADTEK GTS450 1GB GDDR3 PCIE 32728007B20 ~22,5eFt
TÁP: FSP FSP400-60APN ~9,5eFt
HÁZ: Sharkoon Vaya ~8eFt
Összesen: ~90eFt.2 magos proci, 4gb ram, 500gb hdd, játékra is alkalmas vga, minőségi táp, korrekt ház.
XP NINJA: HDD-t kihagytad. Az a vga játékra nagyon kevés. Ahogy látom, az egészet az árgép legolcsóbb ajánlataira építetted. Szerinted végigfogja járni az összes boltot, vagy 5x fizeti a postát? Épp ezért, mi itt egy, vagy különleges esetben két boltból hozunk össze egy konfigot..
[ Szerkesztve ]
-
XP NINJA
őstag
ismételten mint újonc szólok
Intel Core i3 2120 Boxed - 29K
ASRock H61M-VS - 11K
KINGMAX 4GB DDR3 1333MHz - 5,5K
Chieftec CTG-500-80P - 12K (szerintem megéri mert 400W -osok 8K ért vannak normálisak)
Xigmatek Asgard Pro - fekete 12K
Samsung SH-D163A - 3,5K
MSI HD6570 1GB - 13K82500 FT
Opciók: +4GB ram (5,500FT)
8 giga + szállitások és ki is tölti a 90-et
-
^Clown
addikt
Sziasztok!
Tanácsotokat szeretném kérni. Ismerősm megkért, hogy rakjak össze neki egy gépet, de az asztali konfigokban nem vagyok annyira otthon. Paraméterek:
1.) használat: net, film, zene, tehát alapvetően multimédia, néha régebbi játékok, nem fullHD-ben. Valami kisebb VGA elférne a gépben.
2.) jelenlegi alkatrészek: nulla, azaz valami normálisabb ház is kellene
3.) ami van: monitor, egér, bill., hangfal.
4.) keret:nem mondtak pontos árat, olyan 70-90K körül lenne.
5.) jelenlegi monitor felbontása: nem tudom sajnos, szerintem valami alap 1440x900-as LCD lehet.
Köszönöm előre is!
-
horush
addikt
válasz myckey #12717 üzenetére
Ha csak játszol, akkor a tuningolható I5-tel jobban jársz, a játékok nem nagyon használják ki az I7-et.
Mondjuk én inkább sima, nem tuningolható i5-öt vennék, az is kiszolgál szinte minden VGA-t, s akkor tellene a 6850-nél jobbra.
Pl. aprón veszel 30k-ért egy sandy bridge I5-öt, s akkor vehetsz hd7850-et pl. (B75 lappal). -
sutykuru
aktív tag
-
Dicker
őstag
válasz #79335424 #12719 üzenetére
Húú régen mennyi ilyen ház volt
Nincs amúgy ráírva?
Meg melyik része az, ami igazán megfogott?
Mert fogantyús ház rengeteg van. Plexit meg saját magad is tudsz az oldalába rakni. De szerintem, ha alaposabban keresném, akkor meglenne.Szerk.:
Én is szerettem régen ezeket a házakat. Főleg a gyerekkori LAN-partyk miatt
Általában Chieftech, Coolermaster volt a legtöbb ilyen. Jó áron. De valaki biztos meg tudja mondani neked pontosan a típusát.OFF:
A mostani kedvencem egy Thermaltake Chaser, de sajnos amire hozzájutottam nagyon kedvezményesen , addigra el adtam az alkatrészeim, így attól is megváltam, mert nem lett volna kihasználva itthon.
De ha újra építenék gépet, akkor biztos azt választanám, és abba pakolnék![ Szerkesztve ]
-
myckey
veterán
Szeva emberek!
kéne egy kis gyors segítség.leadtam a voksom egy i5-3570k+z77pr3 konfigra(nekem)
na már most,az a helyzet állt elő,hogy amennyibe a fentebb említett proci fájna(nekem,nem bolti árban) annyiért tudnék szerezni i7-2600 procit.teljesen jó,garis,ventis.ésatöbbi....talán új is.
melyiket vegyem?(játék gép)
ugye ha a tuning nélküli(csak turbo) cpu,akkor ahhoz olcsóbb lap is elegendő lenne.B75Pro3de a másik kevesebbet is eszik,újabb,jobb grafikus vezérlő,és húzható/visszafogható.
ellenben az i7-non tuning,gyengébb graf vezérlő(bár ha veszek vga-t,akkor kisebb időközökre az is elég lenne/gondolok itt arra,ha a diszkrét beszarna/ )szóval mi legyen?
mit mondtok?Micsoda gondjaim vannak
"Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "
-
hamham
tag
hello
Egy olyan összeállítást szeretnék kérni tőletek ami elketyeg még egy darabig, játékra, filmezésre lenne a gép. Ház, hdd van illetve egy COOLINK-MPT4012P ami nem tudom elég-e. 120 lenne rá a keret, nem tudom beleférne egy ssd a rendszernek?(#12715) XP NINJA Az van
[ Szerkesztve ]
-
Casanova*
veterán
AMD proci nem jó,MSI lap nem jó. az elöbb összeírtak neked intel konfigot,az sokkal jobb!
LAP: Asrock B75 PRO3 ~20eFt
CPU: Intel I3-2100 (vagy 2120) (apró) ~20eFt
VGA: gtx560 / hd6870 apró (újan rohadt drága most minden vga) ~35eFt
TÁP: Thermaltake TR2 RX 450W ~13eFt (új)fezlergabor készítette
[ Szerkesztve ]
"Ha bírálnak téged,akkor valamit jól csinálsz. Hiszen csak azt támadják,akinél a labda van." ( BRUCE LEE ) ヅ ҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳ
-
Misua
senior tag
Üdv ismét!
Összedobtam egy gépet, játékra lesz, felbontás nem elsődleges, 22-s monitor később lesz hozzá.
COOLERMASTER RC-371-KKP460 Elite 371 460W 22924
MSI 760GM-P34 (FX) 12691
AMD Phenom II X4 965 3.40GHz AM3 BOX Black Edition 27007
MSI R6850-PM2D1GD5 1GB GDDR5 PCIE 34014
KINGSTON 4096MB DDR3 1333MHz CL9 KVR1333D3N9/4G 7379
SAMSUNG 500GB 7200rpm 16MB SATA2 HD502HJ 18860
122875Minden tipp-topp? Inteles rendszer nem érdekel, így ha AMD-s részről van jobb azt megnézném. Köszi
-
LW
őstag
A hirdhedten ingadozó árú powercolor 6870 újra kellemes áron van (tegnapi 45félhez képest)
-
Crias
senior tag
válasz Árjaharcos88 #12702 üzenetére
Igaz ez HKC de ugyanaz a kategória.
10k körül meg ezek vannak FSP Hexa, vagy ctg 400W neked ezek is elegek lesznek és szerintem ugyanannyit le is tudnak adni mint az a 600W-os LCPower.
a ctg 500w, 13k ha belefér akkor vedd ezt ha nem akkor a fentiek közül az egyiket.
Ha alsótápos a házad akkor a 400w-osokhoz kell majd hosszabbítót venni, amúgy elég lesz bőven az adott konfighoz, ha meg felsőtápos akkor nincs probléma elég hosszú lesz.[ Szerkesztve ]
Crias
-
balpis
őstag
válasz Árjaharcos88 #12702 üzenetére
kérdezd meg a tápos topikban, ha komolyan érdekel.
Nagy valószínűséggel nem stabilak a feszültségei, a ráírt max. teljesítményt szinte biztos, hogy nem tudja leadni, a védelmeinek minősége - és megléte - is kérdéses.
Bár van, aki szerint tökéletes német minőség.....
Az biztos, hogy nála rosszabbak is vannak a piacon, de ha hasonló árban megbízhatóbb van, akkor inkább azt. (pl. CTG500)notebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó
Új hozzászólás Aktív témák
- Mielőtt kérdezel olvasd el a téma összefoglalót!
- Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
- Beárazást kérni a beárazós topikban lehet!
- Eladó Konfig I5-9600K 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD RTX2060 6GB!
- Eladó Konfig Ryzen7 7800X3D 32GB DDR5 1TB M2 SSD RTX3090 24GB!
- Dell POWEREDGE H730 PERC PCIe RAID Card /W 1gb Cache Battery SAS SATA 044GNF
- ASUS B150M-A/i3-6100/2x4 GB DDR4 - FOXPOST az árban!
- HOPPÁ! i7-14700KF - RX 7800 XT OC - 32GB DDR5 - 2TB SSD - ÚJ Komplett RGB gamer PC! 3 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest