Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
lacus83
senior tag
válasz Ice&Lime #85598 üzenetére
Teljesen jó,én egy éve használom.
Bios egyszerű és kellemes a felület ezért is tetszik,lap stabil .
Kapsz egy rakat matricát vele,venti középre is.Semmi rosszat nem tudok rá mondani,nekem a mikro méret miatt is eset rá a választásom.
Persze jól is néz ki.
Audió híd világít pirosan,meg a chipset hűtő alatt egy piros állapot jelző led.
Fan aljzatból nem sok akad,de ami van az tudja a PWM és feszültség szabályozást is.Én Y elsoztóval oldottam meg a több ventit.
M2 osztozik valamelyik satával,az a trükkös része.Először aggódtam,amíg ezt nem tudtam mert az egyik HDDm nem látta a lap.Nah ezért.Összesítve semmi rosszat nem tudok rá mondani,én még 33k ért vettem 1 éve ,azóta már 26k is volt.
Természetesen 3 év gar.[ Szerkesztve ]
MSI B460 Tomahawk,I5 10400F Box,G.Skill Tident Z 2X8 Gb 3000Mhz RGB,Corsair H110i GT,Cooler Master Case,Samsung 860 Evo 256GB ,Toshiba P300 3TB,Focus+ 850W Gold,ASUS ProArt 4060 OC,LG 27GL850B
-
addikt
Na nem tudom, hogy hülyeséget csináltam-e, de tegnap láttam egy msi z370 tomahawkot 35ért, ami a limitembe beleesett még 33hó garival és be is jegeltettem. Gondolom jobb, mint a giga z370m d3h-tól, amit elsőnek néztem.
-
Peddy789
őstag
Sokat orlodok hogy milyen lapot meg proci kombot vegyek. Tuning sose erdekelt, i5 8400 ban gondolkodtam.
ROG STRIX B360-F GAMING B360 vagy
MSI B360 GAMING ARCTIC
-ot neztem de mindenhol az a comment jon neten hogy hat mi ertelmuk van ha van olcsobb Z-s lap. A Z 370 es lapok kicsivel gyorsabbak ugyanolyan processzor melett? Ahogy neztem ez kb elhanyagolhato sebesseg volt, azok a lapok amik meg olcsobbak nagyon gatyanak tunnek, megcsak 5.1 audio sincs meg stb. Van barmi mas ami fontos lenne? Egyik videoban azt emlehgetik hogy az ssd gyorsabb Z-s lapban? -
palfitom
félisten
válasz Andrej1 #85590 üzenetére
Szívesen!
Az Intel (legalábbis az újabb platformok), úgy nagy általánosságban nem válogatós a ramok tekintetében, ezért valószínűleg gond nélkül fognak futni a ramjaid.
LGA 1151-ben nagyon jó lapokat adott ki az Asrock, Z370-ben is nagyon jó lapjaik vannak, a Taichi pedig különösen ajánlott.
A tudása alapján a szakértők feljebb pozicionálják a Taichi-t a Strix szériánál. Asus-ból a ROG-lapok vannak vele nagyjából egy szinten (Hero, Code, Formula).Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
Andrej1
aktív tag
válasz palfitom #85571 üzenetére
Köszönöm a választ
Akkor beruházok egy Taichi-ra . Néztem a lapnak a memóri támogatás listáját de az én ramom nem szerepel benne . Mondjuk a Hero-nál sem szerepelt de szépen ment benne .
Remélhetőleg a Taichi-be is menni fognak.....
2x8 GB G-Skill F4-3200C14D-16GTZSoha nem volt még Asrock lapom mindig Asus ROG lapjaim voltak remélhetőleg ez is faszányos lesz .
Egyébként miben jobb a Taichi min a ASUS ROG STRIX Z370-F GAMING ? Stabilab és jobb OC ?
Az tényleg igaz, hogy mi-újság van veled ? :D
-
csemiubi
tag
válasz Milka 78 #85588 üzenetére
Értettem.
BIOS beállításokkal kell nekem mókolni valamit? Szerintem nem, mivel nem értek hozzá
Egyébként BIOS frissítést csak akkor érdemes csinálni/utánanézni hogy van-e új ha valami nem működik rendesen? Úgy értem, ha most a legfrissebb van fent, akkor innentől kezdve nem kell foglalkoznom vele?
[ Szerkesztve ]
Pap leszek az kurvaisten!
-
csemiubi
tag
Sziasztok!
ASUS PRIME A320M-K alaplapot vettem. A BIOS verzió 3803, tehát az a legfrissebb. A kérdésem hogy kell-e foglalkoznom ezekkel driverekkel?
Ezeket a windows 10 leszedi a frissítésekkel, vagy nekem kell ezeket egyenként telepítgetni?
[ Szerkesztve ]
Pap leszek az kurvaisten!
-
diegho
nagyúr
Pontosan milyen processzort akarsz húzni, ez a kérdés, a megválaszolása nélkül nehéz mondani konkrét alaplapot, mert a 6600k, 6700k, 7600k, 7700k ugyanazzal az alaplappal megy, a 8350k, 8600k, 8700k pedig egy másikkal, a foglalat ugyanúgy 1151-de nem kompatibilisek egymással, szóval írd le mit akarsz tuningolni.
-
-
TomX
tag
Hali!
Egy hülye kérdés.
30-35 forintért tudnátok olyan 1151-es lapot mondani amivel lehetne huzni a dolgokat a procin?
Ha használt az se baj.
Bocsi a fárasztásért.
Meg Ryzen 5 1600Xhez egy jó lapot amivel azta 4Ghz-t kibirom használni.[ Szerkesztve ]
-
palfitom
félisten
válasz kiskaloo #85575 üzenetére
Szia!
Mindkettő ajánlott lap.
+ ajánlottak, és megfelelnének neked: ASUS Prime B350-plus / Asrock Fatal1ty AB350 Gaming K4 / Asrock AB350 Pro4Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
kiskaloo
csendes tag
Szép napot kívánok!
Új AM4 -es ATX alaplapot szeretnék vásárolni egy Ryzen 5 1600 -as processzor és egy asus 1060 3gb alá.
Alapvetően B350-es lapokban gondolkodom. Fontos az m.2, és hogy legyen rajta 3.1-es usb.
Elsőre ez a két versenyző nyerte el tetszésemet, de nem tudok dönteni köztük. Tuning nem lesz, csak játékra kell. Tudnátok tanácsot adni, hogy melyiket válasszam, vagy esetleg másik alaplapban gondolkodjam?Gigabyte ga-ab350 gaming 3
Asus rog strix b350-f gamingKöszönöm szépen a segítségeket!
[ Szerkesztve ]
-
pohár
félisten
-
palfitom
félisten
válasz nyikszi #85572 üzenetére
Szia!
Ha nem lesz tuning, akkor mehet.
Én nem dobnám el egy jobb tuning lehetőségét, s megfontolnám ezeket: MSI B350M Bazooka / MSI B350M Mortar.[ Szerkesztve ]
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
nyikszi
őstag
Sziasztok!
Ezt a lapot néztem ki: ASUS PRIME B350M-A
Csak egy pc ház ventilátor csatlakozója van, de az gondolom egy elosztóval megoldható, hogy 2 ventilátort hajtson meg. Tuning nem lesz, néha videó és képmanipulálásra használnám. Vagy van jobb tőle?
''Ha az agyunk olyan egyszerű lenne, hogy megérthetnénk, olyan egyszerűek lennénk, hogy nem értenénk.''
-
palfitom
félisten
válasz Andrej1 #85570 üzenetére
Szia!
A Taichi nagyon ajánlott, ha van rá pénz, akkor vedd azt!
A "best buy" az Extreme4 ebben a kategóriában.Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
Andrej1
aktív tag
Sziasztok !
Szeretnék alaplapot és procit venni . Az előző lapot is ti ajánlottátok . Nagyon meg vagyok elégedve vele.
Asus Maximus Hero VIII ,CPU 6700k , RAM 16 GB G-Skill F4-3200C14D-16GTZ . Simán mennek a memók 3600-on a proci pedig 4600-on .A kérdésem az lenne hogy a Z370-es lapok között most van best buy Lap mint anno a Hero VIII volt ? A ramok maradnának, annyi tuning feltétel lenne mint a Hero-nál .
Két lapot néztem i7 8700k alá.
ASRock Z370 Taichi 65k
ASUS ROG STRIX Z370-F GAMING 62kEsetleg más típus is szóba jöhet olcsóbban is ha valóban jó
Köszönöm
Az tényleg igaz, hogy mi-újság van veled ? :D
-
addikt
Na a ryzenbe mégse merek belevágni, inkább maradok intelnél. Árban és méretben ezek férnek bele: Gigabyte z370m D3H vagy asrock z370m pro4. Eközül a kettő közül melyik a jobb? I5 8400 megy bele, talán jövőre váltanék i7 8700/8700k-ra, tuningolni nem szeretnék.
[ Szerkesztve ]
-
esikl012
tag
Sziasztok!
8350k processzor alá mi az a minimum lap amit érdemes alá rakni 2x4 GB 3000Mhz rammal?
OC csak normál határokon belül lesz.[ Szerkesztve ]
Sok munka van abba' ám, hogy ennyire félősek, Halottak vezetnek itt riadt kis élőket.
-
Televan74
nagyúr
válasz Milka 78 #85556 üzenetére
Akkor inkább már egy Z -s lap 40k körül.
Én soha sem vettem VRM hűtés nélküli lapot.Így ilyen problémával még nem találkoztam. Még a 4790k -m alatt is Gaming 5 csücsült. Talán irodai gépbe raknék csupasz lapot.
Amikor nincs remény! Jusson eszedbe nincs isten, csak én!
-
Ice&Lime
veterán
Sziasztok!
Erről a lapról asus asus ROG strix B250G gaming mi a véleményetek, és az audio (állítólag valami jobb fajta audio chip van benne), vrm részéről is?
[ Szerkesztve ]
-
Milka 78
nagyúr
válasz diegho #85553 üzenetére
Így igaz.Én sem adnék B/H-s lapért 25-nél nagyon többet.
Televan : Igen csak eddig a kopasz vrm-es lapokban azért elfutkározott egy i7-is (bár én mindig is vakaróztam az agyonspórolt deszkáktól),de most egy i5-nél is szűk keresztmetszet lehet egy ilyen lap.Más világ a Coffee kell alá a jó lap,legalább is itt nem az a sztori mint a Sky/Kaby prociknál ami egy szelet rántott húson is elfutott.
[ Szerkesztve ]
-
3800+
őstag
válasz diegho #85553 üzenetére
En is epp az MSI Z370A-PRO-t nezegetem mert hosszu tavon talan jobban megeri mint egy par ezer forinttal olcsobb B360-as lap. Csak ezen a deli hid apro hutoje nem jon be. A VRM viszont komoly hutessel van megaldva... van talasztalat errol a laprol valakinek?
[ Szerkesztve ]
MSI Z370-A PRO, XFX 6700XT, Intel i7-8700, AIO, 2x8+2x16 GB 2400Mhz
-
palfitom
félisten
Igaz!
(#85541) Peddy789
Nincs ilyen infóm.(#85543) Rony949
Persze, elég lesz.[ Szerkesztve ]
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
kissdani
senior tag
Sziasztok egy GIGABYTE AORUS GA-Z270X-Gaming K5 Alaplapot néztem ki, érdemes ezt a fajtát megvenni? A video kártyám is ilyen szerintem jól meértenék egymást. Mit gondoltok vagy más aorust válasszak ami jobban megérné?
Köszönöm
85XH9096B_UE75MU7000_Optoma HD33_Galaxy S10+_AGM A8_MSI GE73 7RD Reader_PS5_Denon AVR-X2500H_JBL ES 5.2_Dune HD Base 3D_Asus AX88U-N18U_Logitech Harmony Ultimate One_Samsung HW-K550_Synology DS918+_
-
pohár
félisten
válasz lacus83 #85546 üzenetére
TUF verzió volt is, arra emlékszem, csak a méretét nem vágom... na majd rálesek hétfőn
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
lacus83
senior tag
Én maradok a Tufnal szerintem.[link] I3 8100hoz elég lesz.
Z370 ben van róla közvetlen tapasztalat.
Nem csillog-villog, helyette stabil és terhelhető.
Szépen megy benne ismerősnek az I5 8600k.
B360 ban van is mikro Atx.
Nekem az kell, jelenleg Asus B250G van, teljesen meg voltam vele elégedve.[ Szerkesztve ]
MSI B460 Tomahawk,I5 10400F Box,G.Skill Tident Z 2X8 Gb 3000Mhz RGB,Corsair H110i GT,Cooler Master Case,Samsung 860 Evo 256GB ,Toshiba P300 3TB,Focus+ 850W Gold,ASUS ProArt 4060 OC,LG 27GL850B
-
pohár
félisten
hát ASUS-ból tudok neked hétfőn nézni mindhárom új chipsetből (de csak ASUS-ból egyelőre), már ha el nem kapkodták a kiskerek
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
-
Rony949
őstag
válasz palfitom #85537 üzenetére
Na most találomra ezt néztem ki magamnak: ASUS PRIME Z370-P
Remélem ez bőven elég lesz.
-
pohár
félisten
válasz palfitom #85540 üzenetére
egyenlőre te szeletelsz tortát, meg téged a darabolós gyilkos, egyelőre lesz az
3800+... még csak a héten jelentek meg, szerintem nagyon sokat még nem vehettek belőle, hogy legyen tapasztalat velük
[ Szerkesztve ]
-
palfitom
félisten
válasz Milka 78 #85538 üzenetére
Az jó hír!
"a kopasz vrm-es példányokat inkább jobb kerülni" - miért nem csodálkozom ezen?
Viszont egy normálisabb B360 ára már nagyon közel van a Z370 aljához, legalábbis egyenlőre...[ Szerkesztve ]
-
3800+
őstag
válasz Milka 78 #85521 üzenetére
Köszi!
Viszont ipon-on találtam Asus Prime B360-Plus lapot olcsóbban mint a Z370-es. Tuningolni nem szeretnék, tehát továbbra is a költséghatékonyság mellett egy stabil gép összerakása a cél. Van esetleg tapasztalat már ezekkel az új B360-as lapokkal?
-
Milka 78
nagyúr
-
palfitom
félisten
válasz Rony949 #85536 üzenetére
Szia!
Create. infóit egy kicsit pontosítom, illetve kiegészítem:
- 1 magos turboja 4 GHz, 6 magos turboja pedig 3,8 GHz.
- az még kérdéses, hogy a 6 magos turbot vajon tudja-e teljesíteni egy B-s lapban a 65W TDP limitje miatt. Meg kellene várni pár tesztet a B360-as lapokkal, utána már okosabbak leszünk.
-B360-as lapok már kaphatók.Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
addikt
válasz Create. #85533 üzenetére
Ha z-s lapot veszel (h illetve b még pár hétig nem lesz, ha jól emlékszem), akkor i5 8400 mellé mind1 melyiket veszed (pár napja kérdeztem és ezt a választ kaptam), ha később váltani fogsz k-s procira, akkor a tuning miatt már nem mind1, de arra meg majd ajánlanak vmit. A lényeg, hogy 3xx chipkészletes lap kell.
Az a hűtő ajánlott kategória, bőven elég egy i5 8400-hoz. A B360 lapok nem tudom, hogy megjelentek-e már, de mintha még pár hét kellene hozzá. Azért várj meg vkit, mert mintha a h/b chipkészletes lapokat gyengélték volna vmiben.
[ Szerkesztve ]
-
Rony949
őstag
válasz Create. #85533 üzenetére
Kösz, akkor valamit nagyon félreértelmeztem. Azt hittem ez is valamiféle húzás, tuningolás.
Akkor egy mezei B360-as lap is elég lesz hozzá gondolom.
szerk.:
Én erre gondoltam, 10e forintos hűtő: Be Quiet - Pure Rock[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Rony949 #85532 üzenetére
A turbo boost az a proci sajátja, igyanúgy boostol h, b, illetve z alaplapban is. A 6 mag max boostja 3.9ghz, amennyiben a progi kihasználja. 1mag max boostja ha jól emlékszem 4.1ghz. Ha a hűtős megfelelő, akkor ezeket az órajeleket magától állítani tudja(manuálisan nem tudod állítani, max kikapcsolni tudod csak). A táp meg elég hozzá, még akkor is ha 1080ti vga-t raksz mellé.
Szóval kb annyi dolgod van, hogy berakod az alaplapba a procit és megy minden magától. (Nem tudom, hogy a gyári hűtés milyen, de egy 5-8eft-s biztos elég neki).
[ Szerkesztve ]
-
Rony949
őstag
Sziasztok.
A közeljövőben tervezek majd venni én is egy i5 8400-t, viszont ez a 2.8 Ghz kicsit aggaszt és arra gondoltam hogy ezzel a Turbo Boost-al húznám egy kicsit. Ehhez milyen alaplap ajánlott legalább? Nem vágyom csili-vili alaplapra, úgyhogy beérem az olcsóbbal is ha lehet. Előző gépemhez is egy viszonylag olcsóbb lapot vettem és a mai napig jól szuperál (nem tuningoltam semmit se).Plusz egy OFF kérdés hogy az 500 wattos FSP bírni fogja-e ezt a proci húzást? (semmi extra dolog nem lesz a gépben, csak egy jobb fajta proci hűtő)
[ Szerkesztve ]
-
Nippon
őstag
válasz Milka 78 #85530 üzenetére
Közben bekerült a Hardverker listájába a Mortar, rendeltem egyet. Kíváncsi vagyok, hogy mi lesz belőle.
Mondjuk most is egy Z170M D3H lapom van egy 6600K-val egy nagyon alap tuninggal 4.3-ra húzva, ennyit simán elbír, soha nem volt gond vele, feltételezem, hogy ezt megugorja a Z370M is. -
tzsolesz
nagyúr
válasz Ace Ventura #85525 üzenetére
Értem. Akkor ezek szerint közben ez megváltozott. Azért eléggé megtévesztő, hogy a boltok csak a 2133Mhz-et tüntetik fel. Egyáltalán ezt sem értem miért kell feltüntetni, ha a prociban van a memvezérlő.....
-
tototos
őstag
-
tzsolesz
nagyúr
válasz palfitom #85519 üzenetére
Ezért is értetlenkedek.....
Mert visszaolvasva a topicot nem így volt még kb. 1 éve. Ezek szerint revíziós változások voltak a H110-es lapoknál, illetve BIOS frissítésekkel kiküszöbölték ezt a dolgot? Vagy akkor még csak találgattak.
Mert 7-ik genes procikhoz a 2400Mhz-es ramok támogatásához akkor is a B250-es lapokat szajkózta itt egy pár ember.... Mert hogy csak azokkal fog jól működni a 2400Mhz-es támogatás, és mert hogy hiába a támogatás a cpu-ban, ha ezekben a lapokban (H110) inaktiválja a 2400Mhz-es működést a gyártó (szintén intel).[ Szerkesztve ]
-
palfitom
félisten
válasz tototos #85522 üzenetére
Jó lap, én ajánlom!
Az Intel úgy általában nem nagyon válogatós ramok tekintetében (legalábbis a frissebb platformok).
Ha ramot is kell venni, akkor én inkább eladnám a procit (30k körül eladható) és ugranék 8. generációra. A 6500-as tudását (sőt) megkaphatod már ~31k-ért az i3-8100 személyében, s akkor minden új és garis lenne + még fejleszthetőbb platform. (pl. ASROCK B360M Pro4 ~25k)[ Szerkesztve ]
-
tototos
őstag
Sziasztok!
Meghalt az alaplap a számítógépünkben. Kellene egy csereadarab és mivel anno rossz volt a megrendelés ezért memória is.
A processzor egy i5 6500 és van még egy gtx970-es kártya. Fontos, hogy az alaplapon legyen 1db pci slot és lehetőleg ne a gtx970 elé essen.
Ez az alaplap jó lehet? ASRock B250M Pro4
Memóriából válogatós vagy nagyjából midnegy milyen veszünk bele?Köszönöm
-
3800+
őstag
Sziasztok!
i5-8400 alá Gigabyte Z370M-D3H/HD3 alaplap megfelelő? Semmi különös extra nem kell csak egy stabil gép...
[ Szerkesztve ]
-
palfitom
félisten
válasz tzsolesz #85518 üzenetére
Nem a laptól függ, hanem a procitól.
6. gen-nel 2133-on, 7. gen-nel 2400-on fog üzemelni a (legalább 2400-as) ram.[ Szerkesztve ]
-
tzsolesz
nagyúr
H110-es deszkába felesleges a 2400Mhz-es DDR4? Csak 2133Mhz-es memóriát támogat?
[ Szerkesztve ]
-
Enter65
senior tag
válasz sToOrm01umbb #85515 üzenetére
Az is AM4-es foglalatos lesz. Max BIOS frissités fog kelleni, de tudja fogadni.
-
sToOrm01umbb
csendes tag
Az lemaradt ,hogy szeretném ,hogy később Zen+ is belelehessen tenni. A B350-es is tudja fogadni a Zen+ majd?
[ Szerkesztve ]
-
Enter65
senior tag
válasz sToOrm01umbb #85513 üzenetére
Szia!
ASRock AB350 Pro4, Asus B350 Pro. -
sToOrm01umbb
csendes tag
Sziasztok!
1700-as Ryzen alá szeretnék valami tuning lapot a keret 40ezer ft, 3200-as 2x8-as memória fog belemenni.
A cél 3.9 - ha szerencsém van 4.0Ghz (SLI/Crossfire nem lesz).Ki mit tudna ajánlani?
-
speedygonzi2
tag
válasz Mercutio_ #85500 üzenetére
Mercutio,
köszi szépen a tippet, hát ez a lap biztos hogy átcsúszott az szűrőmon, mert elsőre nem tünt tönt érdekesnek.
Pedig nagyon is az egy olcsó rendszer építésére...
Az integrált procis lapokban tetszett a nagyon pici fogyasztás, és az hogy akár passziv lapképnt tudnak menni, de alig kell többet fizetnem ezért egy félig új félig aprós rendszserért, és azért mégiscsak egy "teljes értékű gép".Mindenképpen elgondolkozom rajta...
Köszi,
speedy -
Peddy789
őstag
Tudja valaki hogy mit jelent MSI-nel: 1 x 5050 RGB LED strip 12V connector ?
Szeretnek valami mutatos lapot hamar tobb evig fogom megint bamulni, es szerinte a feher lap sokkal szebben veri vissza az rgb strip fenyet mint a fekete lapok. Nemis ertem asusnak miert nincs feher lapja :/ .
Viszont nem tiszta mi a kulonbseg a jumperek kozott.
Rog B360F Gaming
Itt 1 x RGB Header(s) ir azt annyi.Mire kell ezeknel figyelni egyaltalan? :/
Az Msi B360 gaming carbon-nal pedig:
1 x 5050 RGB LED strip 12V connector (JRGB1)
1 x WS2812B Individually Addressable RGB LED strip 5V connector (JRAINBOW1)
1 x CORSAIR connector (JCORSAIR1)Mi az a corsair connector?
-
palfitom
félisten
válasz tzsolesz #85509 üzenetére
Pontosan!
Z370 már van egy ideje, s most érkeznek az olcsóbbak is (B360, H310).Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
palfitom
félisten
válasz Polemius #85507 üzenetére
Utoljára a Skylake-kel lehetett W7-et mókolás nélkül futtatni, lejárt már az ideje!
-
Polemius
senior tag
Sziasztok!
A H370 és B360-as lapok vajon mennyire támogatottak Win 7 alatt?
Van gyártó, akinek vannak a az új lapokhoz Win 7-es driverei? Vagy a Windows saját driverei közt?Tudom, hogy újak még, de gondolom Z370-es lapokkal már vannak ilyen tapasztalatok.
-
palfitom
félisten
válasz tzsolesz #85504 üzenetére
Ahogy a másik topikban is beszéltük, G4600-hoz és egy nonK i5 alatt nincs nagy jelentősége, ha az egyéb paraméterei megfelelőek a számodra.
A táp maradhat, amennyiben nem túl régi darab.Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
tzsolesz
nagyúr
Üdv. Mennyivel leszek hátrébb egy közepes felszereltségű H110-es lappal, mint egy közepes B250-esel?
Láttam H110-as lapot 24+4 és 24+8pines tápcsatlakozóval. Ez mennyire befolyásoló tényező a jövőben.
A 24+4-hez jó lenne a régi tápom is FSP350 PNF? Vagy az ilyet felejtsem el...... -
Mercutio_
félisten
válasz Mans20 #85502 üzenetére
8400-ig elvileg elég lesz a B-s lap, az efölötti magasabb TDP-s prociknál lesz gondban.
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Milka 78
nagyúr
Gyááá...nézegettem az "olcsó" B360-as deszkákat,alíg várom a 8600/8700-as kérdéseket velük kapcsolatban Persze kezdő ár még ö/nincs beállva,de úgy 28-30-tól indulnak azok a lapok amik egyáltalán szóbajöhetnek egy komolyabb Coffee esetén és itt még szó nincs a tdp limites/ohne turbo-s mizériáról.
Kíváncsi vagyok az első tesztekre,de ha ez a tdp korlát nem kerülhető meg akkor max i5 8400 alá lesznek jók ezek a deszkák és itt most nem a 20 ropis "izékről" beszélek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Horgász topik
- Hisense LCD és LED TV-k
- PlayStation 5
- Mikrotik routerek
- Call of Duty: Black Ops 6
- Kompakt és jól szellőző alumíniumházzal indítja a jövő évet az Antec
- Elemlámpa, zseblámpa
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- További aktív témák...
- Beszámítás! Intel Desktop Board DH87RL alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Gigabyte GA-Q77M-D2H rev:1.0 LGA 1155 alaplap
- Beszámítás! ASUS ROG STRIX Z270-I GAMING WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- MSI alaplap
- Beszámítás! ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest