Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
tranceplanet
addikt
válasz kutymorg #82099 üzenetére
DS3P lapot ne! UD3P! LE lapot is hanyagold! Nem véletlenül írtam azt a két lapot amit. Mellesleg én az ASUS lapot venném. Tökmindegy, a nyolc pines aljzat egyik felébe dugod működik minden lapnál.
[ Szerkesztve ]
" Könnyű döntések-->Nehéz élet ; Nehéz döntések-->Könnyű élet " - Válassz!
-
kutymorg
tag
válasz tranceplanet #82098 üzenetére
Akkor vagy a Gigabyte 970A-DS3P vagy az Asus M5A97 LE R2.0 lesz, mert ezek +4 pinesek.
Vagy jobban járok az általad ajánlott 2 verzióval?
A kettő/négy közül van amelyik ajánlottabb? Komolyabb tuning egyenlőre nem játszik, finomhangolás belefér.[ Szerkesztve ]
-
kutymorg
tag
válasz tranceplanet #82071 üzenetére
Az FX 6300 procihoz szükséges a 24+8pin vagy elég a 24+4pin?
A tápon (Chieftec ECO GPE-500S) csak 24+4 pin van...
Köszi! -
tivcike
tag
Üdv, net-re filmnézésre kellene egy konfig max 67000ft-om an rá Szerintetek melyik a jobb? :Alaplap FM2+ USB3 SATA3
Processzor AMD A4-6300 FM2 BOX cpu
Memória 8GB/1600Mhz
Háttértár1 120GB SATA3 SSD
Optikai meghajtó nincs
Videokártya HD AMD
Ház MIDI ATX HÁZVagy:Alaplap 1151 USB3,SATA3
Processzor Intel G3900 2.80 GHz Box
Memória 4GB/2400 DDR4
Háttértár1 1TB SATA3 HDD
Optikai meghajtó DVD ÍRÓ
Ház MIDI ATX HÁZKöszi
-
Milka 78
nagyúr
válasz bluemirage #82085 üzenetére
Annó az Asrock 870 Extreme 3-ban volt esata csati az alaplapon amit össze tudtál kötni a ház esata kivezetésével (már ha volt) vagy az említett hátlapi panellal.Azóta teljesen kiszorította ezt a csatlakozót az usb 3.0/3.1.Utoljára am3+,2011-es lapokon láttam,de 1151-en nem nagyon.Az sem segít hogy még a gyártók is kevereik az esata és a sata express fogalmát,így még kersni sem egyszerű
Hasonló cipőben jártam és valóban ingadozó a sebessége az usb 3-as dokkolónak (ellenben nem 15 hanem csak 8-9 ropi,mint a Sharkoon XT és nem rosszabb mint a drágább tesói).Ezért használok előlapi/beépíthető,sata hot swap-et.Mindkét gépembe van (Thermaltake N0023SN Max4 és RaidSonic Icy Box IB-168SK),gyors és kb 6 ropiból megvan.Lemezkezelőben offline/online és így menet közben is használható,cserélhető mint egy usb-s dokkoló.Max akkor használom a külső dokkolót a több hdd-vel dolgozok és sosem íratok vele.
Persze ez megint egy másik irány,de hátha megoldás számodra[ Szerkesztve ]
-
őstag
Az eSata sebesség kb. USB3-mashoz hasonló a valóságban, de jóval stabilabb... folyamatos...
Az USB3 esetében ez ingadozó lehet.
Egy rendes USB3-mas dokkoló pl. Delock az 17 eFt környékén van... vehetnék egy sima B250-es lapot és ahhoz +17 eFt-ért egy dokkolót, hogy ztán kb. még rosszabb is legyek teljesítményben... de hátha van egy kompakt megoldás. Tehát egy eSata-s alaplap akár 50 eFt-ig is...[ Szerkesztve ]
Meliora sunt bono inimica
-
MODERÁTOR
válasz bluemirage #82085 üzenetére
Először azt hittem milyen sok lapon van esata, aztán hosszas keresgélés után jöttem rá, hogy nem kevertem a sata expresszel.
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
palfitom
félisten
válasz Demokatona #82086 üzenetére
Én nem vennék, de attól függ, mire használod a gépet. Ha csak játékra, akkor nem veszítesz vele sokat, viszont nem a DDR3-é a jövő...
/Egy Z-s lappal nem eretnekség megcélozni a 3000 MHz-et, s így már elég nagy a különbség (1600 vs. 3000)./Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
Demokatona
tag
Sziasztok!
Ezt a [alaplap+proci] konfigot nézegettem.Érdemes még venni olyan alaplapot ami DDR3-as?Nem költenék rá ha nem muszáj.Van 2x4 GB HyperX Fury DDR3 1600MHz azokat tenném bele.
Privát üzenetre illik válaszolni , de ha ezt elmulasztod , akkor bunkónak tartalak .
-
őstag
Összeg: nem számít.
Hardver: I5-6500 alá. Egy GTX 1050 menne még később bele.
Lap mérete nem érdekes, hogy mATX, vagy ATX
Tuning: nemAmi számít: tartósság... ha nem is mindig 7/24-ben menne, de nem akarom, hogy 5 év múlva kiszáradt vagy bizonytalan kondik miatt halálozzon el... illetve a DDR4-et már ki akarom használni benne.
Killer kritérium: eSATA... ez kell bele... hátsó paneli kivezetésként.Valamennyire magam is jártam vagyok a hardver témába és pont ezért van egy érzésem, hogy ez eSATA kiványságom nehészégeket fog okozni, de pont ezért fordultam ide... mert Ti csak lapokkal foglalkoztok, így többet tudtok, többet láttok...
Próbáltam az eSATA szóra rákeresni itt és nézegetni korábbi hozzászólásokat, de nem jutottam előrébb.
Amivel korábban már megjártam:
Delock SATA bővítőkártya egy másik konfigban... így nem szeretnék ebbe az irányba elmenni...Meliora sunt bono inimica
-
addikt
-
addikt
Megkaptam a választ köszönöm
[ Szerkesztve ]
⏺︎ Bankot váltanál? Küldök meghívót! ⏺︎ A Gránit banknál akár 50.000 Ft-tal, a Raiffeissennél akár 60.000Ft-al is gazdagabb lehetsz! ⏺︎ Vásárolnál? Alza Plus+ éves előfizetés most 20%-kal olcsóbb! ⏺ ⏺ Részletekért keress priviben
-
Milka 78
nagyúr
válasz chriss89 #82077 üzenetére
Gondolom nem kell Raid,így a B250mPro4 bőven elég lesz a feladatra.
Ha akarsz fogni még kicsit a dolgon akkor az MSI B150m Bazooka Plus most jó áron van.Egy dekával sem tud kevesebbet mint a fent említett B250-es deszka,jól fel van szerelve és (biosfrissítés után) elbír a legújabb 7xxx i5/i7-ekkel is.tboy93 : A Coffe-t még ne vegyük biztosra,mert intel báék nagyon vakaróznak,hogy új lap keljen megint.Olyan pletykák vannak,hogy ugyan a foglalat marad,de a vrm más kialakítású lesz (lehet prociként fog ez is váltakozni),hogy tudjál új lapot venni megint.Ködös ügy még ez...
[ Szerkesztve ]
-
Milka 78
nagyúr
válasz Janika!2 #82076 üzenetére
Memory support-ból bármit,de egy 3000-es szettet mindenképpen megérdemel (az is tud menni 3200-3333mhz-n oc-val).
Ha jól rémlik ez benne van,de néz rá te is a listásra.[ Szerkesztve ]
-
chriss89
csendes tag
Sziasztok!
Tudnátok abban segíteni, hogy ezekhez szeretnék alaplapot venni, de nem tudom pontosan melyiket lenne érdemesebb.
i5 6400
8Gb ddr4 HyperX 2133Mhz
Gigabyte GTX 1060 6gbH170 vagy B250 lenne megfelelőbb? Amit néztem:
ASRock H170M Pro4
ASRock B250M Pro4Esetleg valami más típus?
25 körül szeretnék valamit venni.Köszönöm, Krisz
[ Szerkesztve ]
-
Janika!2
aktív tag
Sziasztok!Alaplap vásárlás előtt állok pár típust már kinéztem de konkrétan nem tudom melyik is legyen,minimális tuningra kéne egy i7 7700K alá 16gb-rammal menne.Illetve van valalkinek tapasztalata Auros lapokkal?Mennyire ajánlottak,stabilak stb...?
Ezen a pár típuson gondolkodtam:
GIGABYTE GA-Z270X-Gaming 7 (Auros)
GIGABYTE GA-Z270X-Ultra Gaming
ASUS ROG STRIX Z270E GAMINGKöszi a választ előre is!
-
Milka 78
nagyúr
válasz Armando_19 #82070 üzenetére
ASUS ROG STRIX Z270F GAMING amit elég sokan használnak és árában ez talán a legjobb választás.
E mellé beraknám az ASRock Fatal1ty Z270 Gaming K6-ot.Elég szépen muzsikált oc alatt,bár az is igaz,hogy az I7 ami benne volt simán vitte az 5ghz-t@1.345v-n ami nem egy nagy terhelés,viszont a tesztekben is jól szerepelt.
Az Extreme 4 tesztnél egy bűn rossz biost használtak azért volt frixi vele,de egyértelműen spórolósabb deszka mint a fenti két versenyző. -
tranceplanet
addikt
válasz kutymorg #82069 üzenetére
Hehe, tuningmentes FX proci nincsen, csak antituningos gazdi. FX proci alá érdemes masszív proci tápellátással (VRM) felszerelt alaplapot venni. ASUS M5A97 R2.0 vagy Gigabyte 970A-UD3P. Ezek a lapok a belépők az FX világába, aranyszabály itt, hogy a VRM-en nem spórolunk. Függetlenül attól, hogy tuningolsz vagy nem, ez a két lap stabil feszt. fog biztosítani a procid számára. Amúgy ezek az FX procik alapfeszen simán mennek 4,2GHz órajelen. Sőt érdemes finomhangolni, mert legtöbb proci túl sok feszt. kap, az AMD ráment a biztosra.
" Könnyű döntések-->Nehéz élet ; Nehéz döntések-->Könnyű élet " - Válassz!
-
Armando_19
őstag
válasz Milka 78 #82068 üzenetére
Sziasztok.
Eléggé hasonló jellegű az én kérdésem is, mint amire itt válaszoltál, talán egy kicsit nagyobb büdzsével.
1. Mennyit szánsz az alaplapra? 60k környéke
2. Milyen hardverek alá szeretnéd? első körben egy 7600k lesz benne, később coffe lake talán, esetleg delides 7700K, egy pár 3000-es corsair vengeance rammal.
3. Milyen méretű lapot szeretnél? Normál
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB,SATA,PCI,PCI-E,...) Nagyon semmi extra, nincs bővítőkártya a gépemben, legyen rajta alaplapi USB3 kimenet(ez szerintem már mindenegyiken van)
5. Milyen a monitorod csatlakozása? VGA-ról hajtom, de van minden, ez nem téma.
6. Szeretnél tuningolni vagy nem? A lehető legtöbbet szeretném kihozni belőle, amit egy Noctua NH-D15-el meg lehet oldani.
7. Használt, vagy új alaplap? Csak is új.Szóval a kérdésem adott. Olvasgattam teszteket, és láttam, hogy pl a Z270 Extreme 4 már wallos volt a 7700k tuningban, és 4600 fölé nem igazán tudtak menni vele, míg más lapok simán tudták a 4800-at ugyanazzal a CPU-val.
Ebben az árfekvésben melyik alaplap tudja a legstabilabb tuningot? Világítás, ledek, csilli vili nem nagyon érdekel, nem nézegetem a gépet belülről.Válaszokat előre is köszönöm.
További szép napot. -
kutymorg
tag
Sziasztok!
Adott egy tuning mentes AMD AM3+ FX-6300 CPU. Milyen legjobb ár/érték arányú alaplapot ajánlotok hozzá elsősorban az edigital kínálatából, de más jó alternatíva is jöhet!
Ára... a lehetőségekhez képest a legolcsóbb. Használt egyenlőre nem játszik.2db DDR3 1333MHz és 1 VGA, SSD+HDD, USB3.0
Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
Milka 78
nagyúr
válasz Angie™ #82052 üzenetére
Az a Giga lap nem a teremtés csúcsa,de a 7 fázisával együtt is elég lehet a feladatra,hisz nem akarsz 4.8-5 ghz-ig menni.Sima pci nincs rajta,de legalább tudja a 8/8-as pcie felosztást ami alkalmas cf/sli-re.Van rajta usb 3.1,de nincs sima pci.
A Krait Gaming kb ugyan az mint fent,de kicsit masszívabb táprésszel,mig a Tomahawk nem ajánlott cf/sli-re a 16-4-es kiosztás miatt (igaz ilyenre nem is adnak sli plecsnit ha jól rémlik)
Az Asrock jó deszkákat csinál,nincs velük gond,sőt...
A Fatal1ty k4 is rendben van,de ohne 8/8-as kiosztás és sli,alkalmatlan több vga-s rendszer alá.Nincs usb 3.1 és pci.
A Killer egy belépő szintű Z-s lap.Egyszerűsitett vrm és hűtés,de árában rendben van.Viszont se 3.1 se pci,viszont ahogy nézem tudja a 8/8-as sli kiosztást.
Asrockból a Z270 extreme 4 ami mig érdekes lehet számodra.Benne van az 50-es keretbe,mindent tud ami kell (van led is ),de ezen sincs pci. -
^^|CC|^^
tag
Sziasztok,
Végre bővítésre adnám a fejem. Viszont ez leginkább memóriára összpontosító lenne. A gubanc, hogy a lapom nem támogat többet mint 4GB.. A procimmal nincsen gondom, tehát egy olyan deszka kellene, amin tudnám is használni (xeon x5460). Jelenleg is egy lga775-ös foglalatú alaplapom van, pici "sufnituninggal", hogy passzoljon bele a proci. 8 vagy több GB-os támogatottság lenne a cél.
Tudnátok esetleg segíteni, hogy merrefele nézegessek?? (nem vagyok nagy szaki)
Előre is köszönök mindent !
üdv.
Thug... The Hate U Gave Little Infants Fucks Everybody... //by.: Tupac Amaru Shakur//
-
Strauss
senior tag
Sziasztok! Gigabyte Z97 HD3 ajánlott lap ?( egy i5 4690 alá venném)
" a parlamentben demokrácia van - kő- papír-ollóval döntenek el mindent - Igaz Viktor használhat flexet is - "
-
ScomComputer
veterán
válasz ScomComputer #82060 üzenetére
*1.376-ra gondoltam....
-
ScomComputer
veterán
Z270 lap érdekelne,7700K/5Ghz...ezért is:
"Létezik olyan alaplap,ahol a beállított vcore-on megy a cpu,nekem a Ranger8 ha beállítok 1.36/5ghz,akkor 1,76-ot ad fix vcore-al llc5-el, de a többi feszt is felé lövi,pl vcc 1.1... és 1.28-ad neki."[ Szerkesztve ]
-
wassabi11
aktív tag
válasz Milka 78 #82050 üzenetére
Kicsit a jövőre is akarok tekintettel lenni min 3-4 évig nem akarok hozzá nyúlni vagy cserélni benne vmit mert kevés már ha meg minőségibb ugyan abban az árban akkor miért ne lehetne az erősebb és sok új infót láttam az elmúlt időben, nem baj ha picit többet tud.Én így gondolom
-
ooszi
senior tag
Sziasztok Giga B150m S1151 lapom van, jól sejtem hogy nem támogatja a RAID funkciót?
Köszönöm előre is a válaszokat.
A lap: [link]
BY ooszi
-
dunkel
őstag
Át szeretném építeni HTPC-nek használt gépemet (amiben APU a videó kimenet) dvga kártyás gépre.
Ami nem megkerülhető kritérium és ezt a hozzászólást is indukálja az a 100-120W folyamatos teljesítmény leadására alkalmas tápegység. Ennek maradni kell.Elvárások:
mATX méretű alaplap
1x PCIE2/3 x16 slot 2 slot széles VGA kártyának
1x PCIE2/3 x1 slot nem közvetlen az x16 alatt, inkább fölötte
10-15W TDP CPU
75W TDP RX460 vagy GXT1050 LP kártya menne bele
1x SSD SATA vagy m.2Vannak meglévő alkatrészek, de azokhoz nem ragaszkodom csak az mATX méretű házhoz és a benne lévő táphoz. Processzor teljesítmény nem lényeges, a futtatott alkalmazás szinte csak a GPU-t terheli. Egy Asrock J3455M vagy valami hasonló pl. tökéletesen ki is szolgálna, ha nem x1 módban futna a PCIE slot amitől tartok. Milyen alaplap/CPU párost keresek?
-
addikt
Sziasztok!
Szeretnék intelre váltani és elbizonytalanodtam az alaplappal kapcsolatban. Szívesen vennék egy-két véleményt tőletek.
1. Mennyit szánsz az alaplapra? - Max. 50K
2. Milyen hardverek alá szeretnéd? - i7 7700K - Corsair vengance led ram - Thermaltake verso c22
3. Milyen méretű lapot szeretnél? - Normal ATX
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB,SATA,PCI,PCI-E,...) - 1db vga (talán később sli), 1db hangkari (talán nem biztos hogy használni fogom a régi Xfi asusom), 1db m.2 és max3db sata, talán jó lenne a 2db m.2 későbbi bővíthetőség miatt5. Milyen a monitorod csatlakozása? - hdmi
6. Szeretnél tuningolni vagy nem? - ésszerű határokon belül, nem elszállt feszültségekkel
7. Használt, vagy új alaplap? - új
+1: Esetleg szeretnél CF/SLI-t? - talánSzóval régóta csak gigabyte alaplapokat használok, ki is néztem a Gigabtye Z270x ultra gaming lapot. Tetszik az RGB led világítása, mutatós gépet szeretnék építeni Aztán láttam hogy csak 7 fázis van rajta, el is ment tőle a kedvem.. Erősítsetek meg, hogy jól látom a z270 gaming k6 alatt minden Giga lap le van butitva 7 fázisra?
Az MSI következő ami szimpatikus, bár az utolsó lapom talán valami fapados 939 neo f volt belőle, utáltam mert nagyon gyenge volt tuningban. Most viszont azt látom elég szép kínálat van belőlük. Az 40-50e között szinte az összes lapja 10 fázisú, tetszik a z270 tomahawk és tomahawk arctic de ezeken ha jól láttam nincs sli és a hangkártya is egy régebbi realtec.. Van a z270 krait gaming talán ez az amin minden rajta van amit keresek ez jó választás lenne? A másik MSI lap még ami tetszik a Z270 sli plus, szerintem ugyanazt tudja mint a krait gaming csak szolidabb.. Írták hogy nagyon jók az MSI bios-ok, kiváncsi lennék rá milyen
Az Asrock soha nem volt a szívem csücske, mindig is belépőszintű, zölddobozos , fapados deszkák jutnak róla eszembe, hybrid 775 lapok ddr2 vel meg ddr3 al, atyaég..
Erre látom hogy már alaplapokat is gyártanak ? yéé A z270 fatality Gaming K4 vagy a killer sli elég szépen felszerelt deszkák.. tetszik tetszik.. ezeket érdemes megvenni ?
Asus lapokat nem néztem, az utolsó asus lapom ami volt olyan régen volt, hogy nem is emlékszem rá.. talán a tualatin 1200-as celeronom alatt volt ilyen.. nem nem az egy Abit ST6 volt.. ha jól emlékszem.. Tudom hogy Magyarország Asus fan Még mindig?[ Szerkesztve ]
⏺︎ Bankot váltanál? Küldök meghívót! ⏺︎ A Gránit banknál akár 50.000 Ft-tal, a Raiffeissennél akár 60.000Ft-al is gazdagabb lehetsz! ⏺︎ Vásárolnál? Alza Plus+ éves előfizetés most 20%-kal olcsóbb! ⏺ ⏺ Részletekért keress priviben
-
Milka 78
nagyúr
válasz wassabi11 #82048 üzenetére
Az is egy nagyon jó deszka,simán Strix szintű (kicsit felette),de ez Z170 lap amivel alap állapotban nem fog elindulni a 7700k csak bios frissítés után amihez vagy a bolt kell (ez plusz költség is lehet/megbeszélés tárgya) vagy pedig van havernak 6xxx/Skylake procija amivel le lehet frissíteni a biost.Így kb annyi lenne mint a Strix.
Különben meg ne hagyd magad elvarázsolni.Abból indultál ki ha jól rémlik,hogy B/H-s lap,ohne oc,majd jött a Z-s deszka/kis tuning és nem vagy guru.Ez utóbbihoz bőven elég egy 40-45 ropis lap is amiben boldogan fog menni a procid és egy dekával sem lesz lassabb mint egy +50-es lapban.
Persze ez csak jó tanács és mindenki maga dönti el mire költi a pénzét -
-
Strauss
senior tag
Sziasztok!
egy i5 4690 es procihoz milyen alaplapot ajánlotok, húzva nem lesz,méret mind1, ár max 20k -( nem gond ha olcsóbb )
Köszi.[ Szerkesztve ]
" a parlamentben demokrácia van - kő- papír-ollóval döntenek el mindent - Igaz Viktor használhat flexet is - "
-
wassabi11
aktív tag
Akkor a hero az alaplapok csúcsa? ha esetleg ezeket lehet rangsorolni, melyik hol áll, csak érdekesség ként érdekel ez a téma. (én a protol nagyon messze vagyok semmilyen oc-hoz nem értek, csak azt látom hogy a hero lapok bazi drágák).
[ Szerkesztve ]
-
Milka 78
nagyúr
válasz wassabi11 #82039 üzenetére
A Strix egyszerűsített vrm-el rendelkezik a Hero-hoz képest,amit ezen felül prémium anyagfelhasználás és bővített oc funkciók is jellemzik.A kérdés az,hogy ki tudod e használni.
Én még a mikrót is oc bios-al használom,de még sem vagyok akkor Pró,hogy ki tudjam használni a Hero lehetőségeit.OC guruk számára készült a deszka.
Persze ha mindent ki akarsz sajtolni a prociból és kened vágod a témát vagy nem félsz rászánni plusz időt a témára és a piszkos anyagiak is megvannak akkor Hero -
taknyí
senior tag
Sziasztok!
Egy ilyen lapban be lehet állítani, hogy egy sima I7 4790 proci mind a 4 magja 4 Ghz-re turbózzon? B85 lapomban ha mind a 4 mag megy akkor 3,6 Ghz az órajel.
Előre is köszi a választ!Nem vagyok jó ember, de nem is a legrosszabb!
-
wassabi11
aktív tag
Az Asus maximus hero és az Asus Strix között mi a különbség és melyik a jobb?
-
misi021
tag
Sziasztok.
Ezt az alaplapot szeretném megvenni MSI Z270 GAMING M7 alaplap, és mellé Intel Core i7 7700K-s processzort illetve Kingston HyperX Savage Black 16GB 3000MHz DDR4 RAM-ot.
Kompatibilis lenne az Alaplap a procival ? Tudom hogy 1151-es foglalatú, de úgy értem hogy a típusa Z270, hogy nem-e befolyásolja valamiben.
RAM Fury-ban nem volt 3000MHz-es támogatásban így hát a SAVAGE-re esett a választásom. Jelenleg is HyperX SAVAGE RAM-om van csak DDR3 és 1600MHz.A segítség kérést előre is szépen köszönöm
-
MM
őstag
válasz gabber01 #82035 üzenetére
Intel Core i3 / i5 / i7 2xxx "Sandy Bridge" (LGA1155) (kiemelt téma)
Itt ha kérdezel biztosan elmondják neked, konkrétan hogyan tudod beállítani, sejtésem szerint egyszerűen a szorzót 4-el megemeled, de kellhet hozzá egy kevés + feszültség a CPU-nak, esetleg power limit kitolása, hogy a turbó is működjön. (1156 után én 1150-re ugrottam, 1155 kimaradt )
-
Milka 78
nagyúr
válasz Tyler8 #82032 üzenetére
Nagyon nincs ilyen.Régen volt az Asrock Z170 Extreme 4,de az már nincs vagy csak egy két beragadt darab méreg drágán.A 200-as deszkák,meg alapból kiestek és még túl is vannak árazva.
Perpill a Gaming Pro 44-ért marha jó vétel,egy dekával sem tud kevesebbet oc alatt mint a Z270 Gaming Pro/Strix.
Ha később K-s proci megy bele és a kiszemelt Kaby Lake proci lesz,mindenképpen legfrissebb bios menjen rá még a csere előtt.A régebbi bios-okkla el sem indulna benne az új proci. -
Milka 78
nagyúr
válasz tboy93 #82031 üzenetére
Na látod én meg ezt nem értem.Non k proci alá max 30-ért vennék lapot,de inkább 25-ért.38 ropiért mérik a K4-emet amivel ki lehet facsarni szint mindent a prociból,minde zokszó nélkül viseli az 1.400v-s feszt mind a cpu,mind pedig a memória terén.Nincs fagyás,nincs vrm drop,nincs füst.
Ízlések és pofonok.
A Skylake általánosan nagyobb feszen,hamarabb kifulladt ezáltal 4.7 körül elfogyott a hűtés.A Kaby-t 4.7-en lazán lehet hűteni,hisz kevesebb fesszel is elmegy.Ami nálam járt 7700k simán ment 4.9-et 1.320v-vel és akkor ez még nem is volt egy hu de űber darab.Viszonyítás képpen a mostani procimnak kb ennyi kell a 4.5ghz-hez.Persze ha azt vesszük a Kaby is ugyan úgy melegszik,csak ugye a kevesebb fesz miatt van vagy 200-300mhz előnye.
Skylake allatt privibe oc guruk kérdeztek,hogy jó pénzért tudok e 5ghz-s példány amit delidelnének (még binelt példányokat sem lehetett nagyon kapni),most meg csak a PH-s ismerőseim közt van 5db delid nélküli 5ghz-s i7 és egy rakat 4.8-4.9-es darab.[ Szerkesztve ]
-
Tyler8
tag
Sziasztok!
Asus Z170 PRO GAMING lapnál tudtok jobbat hasonló ársávban?
Amiket tudnia kéne:
- 2x8 PCI Express sáv, úgy láttam ezt csak a Z-s lapok tudják, i7-6700-hoz lesz (non-K), de ez kitétel
- DVI, DSUB, HDMI minimum
- Type C, legalább ennyi USB 3.0/3.1
- ezen van igényesebb hang és LAN is, ami plusz, de nem feltétlen elvárás
Még annyi kérdés, hogy tápellátás terén ti mit választanátok, ami megfelel ezeknek feltételeknek és jobb ettől, később majd lehet megy bele K-s proci is.
Szerintem jó ez a lap, de hátha van itt aki tud valami jobb vételt.
[ Szerkesztve ]
► borders are made for the dumb ◄
-
Milka 78
nagyúr
válasz tboy93 #82029 üzenetére
Azért az az 50,inkább 25-35 csak okosan kell vásárolni.
6700k +5 (7700k +15) ropi a 7700-hez képest.Ehhez egy deszka megvan kb 39-43 ropiból ami olcsóbb mint a te lapod,de még a PC Matehez képest is csak +10-12 ropi.
A hűtés meg egy Macho ami szintén 4-5 ropi a tiédhez képest és tiszta hódara lesz a gép belseje.Persze itt lehet akár olcsóbb hűtéssel számolni a non-k procira igy akkor összesen +7500 ft a vége.
A Delidet meg hagyjuk.Nekem is egy lusta dögöm van ami kapja a feszt rendesen,még sincs lecsapva és egy full leszabályzott játékvíz van rajta.Ehhez képest a Kaby még kevesebb fesszel megy,ergo hűvösebb.
Különben ez a delid dolog a non-k és az amd felhasználók vesszőparipája,sok köze nincs az igazsághoz.
A fenti keretből simán mevan a 6700k-val a 4.5ghz míg a 7700k-val ettől akár +200mhz (ha meg belenyúl egy jó prociba akár több is). -
nagyúr
Nezopont kerdese, szerintem nem eri meg. Normalis Z-s lap felara a B-hez kepest 20k legalább, K-s proci felara 15-20k es a K-s procit huzni is akarod azert veszed, szoval bikabb hutes kell ra mint a nonK-ra, ami megint plusz egy 10-es legalabb. Nekem nem ert meg ~50k-t a 7700k. Arrol akkor meg nem is esett szo, hogy a K-t ha huzni akarod akkor minimum a delid, amivel kapasbol ugrik a garid a 100 ezres vadi uj cpu-rol
[ Szerkesztve ]
-
akkójóva
tag
(#82026) koxx
(#82027) Milka 78
Köszönöm!
A 7700K-ról meggyőztél (nem volt nehéz ), egyelőre úgy néz ki, hogy az MSI Tomahawk lett a nyerő. -
Milka 78
nagyúr
válasz akkójóva #82025 üzenetére
Ha lightos tuning akkor MSI Z270 PC MATE.
Ha nincs tuning akkor MSI B250 PC MATE.Ha fekete-fehér akkor és tuning akkor Asrock Z270 Pro4 (nincs usb 3.1),ASRock Z270 Extreme4 (nincs pci),MSI Z270 Tomahawk Arctic (nincs pci)
Ha fekete-fehér és nincs tuning akkor MSI B250 KRAIT GAMING (nincs pci csati) vagy Asrock B250 Pro4 (nincs usb 3.1) -
akkójóva
tag
Sziasztok!
Jövőhéten esedékes egy gépvásárlás és a segítségeteket szeretném kérni a pontos típushoz. Alapvetően még azt nem döntöttem el, hogy i7 7700 vagy 7700K-t veszek, ezért lehetőség szerint 1 B-s (nem kell Raid) , illetve egy Z-s alaplapra lennék kíváncsi.
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
Z-s alaplapra: 50-55k ; B-s alaplapra: 35-37k
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
Pontos típusokat még nem tudok, de 16 gb ddr4 ram, gtx 1080
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
ATX
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB,SATA,PCI,PCI-E,...)
Jó lenne, ha lenne rajta usb 3.1 gen 2
5. Milyen a monitorod csatlakozása?
Displayport/DVI
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7700K esetén csak egy nagyon lightos tuning maximum, semmi hardcore 5 Ghz
7. Használt, vagy új alaplap?
Szeretném újonnan.
Köszi a segítséget!
Szerk: Esetleg ha fehér vagy fekete-fehér lenne annak külön örülnék.[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz Ra's al Ghul #82022 üzenetére
Taichi sztem boven eleg.
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
Milka 78
nagyúr
válasz DrTechnoid #82021 üzenetére
Egyre nagyon figyelj.PCIE 3 8/8-as kiosztású lapot nézz 8vagy pCIE 2 8/8-at),mert a 16/4 a max kamu cf-re való,kb használhatatlan.
pl. az Asrock Z97 Anniversary,cf esetén PCIE2 8/8-ra vált.[ Szerkesztve ]
-
Ra's al Ghul
senior tag
Sziasztok!
Az alábbi konfighoz ti melyik alaplapot vennétek?
CPU: Intel Core i7-7700K
RAM: G.SKILL TridentZ 16GB (2x8GB) DDR4 3000Mhz F4-3000C14D-16GTZ
VGA: GTX 1080 Ti
TÁP: Be Quiet! 750W Dark Power Pro 11 BN252Asrock Fatal1ty Z270 Professional Gaming i7 vagy Asrock Z270 Taichi
A proccesszor mindenképpen húzva lenne.
Segítségeteket előre is köszi.
Theatricality and deception are powerful agents to the uninitiated.
-
őstag
-
Laccoss
addikt
válasz DrTechnoid #82019 üzenetére
Z97-es chipsetű lapok támogatják a 3 vagy 4 utas Crossfire-t. Ha van kiválasztott lap, akkor a gyártó oldalán megnézheted támogatja e.
-
őstag
-
SECTORnooB
addikt
Sziasztok! Miért van az hogy kicsit ferdék a kondik?
[link]
Válaszotok előre is köszönöm[ Szerkesztve ]
-
Laccoss
addikt
válasz DrTechnoid #82016 üzenetére
Ööö, miért ne lenne kompatibilis? A Vga és a Proci crossfire-be?
-
őstag
Helló, szeretnék egy RX580as videókártyát, de a meglévó processzorom az i7 4790 . Van olyan lap amibe mind a kettő rész kompatibilis? Tovább megyek, létezik ilyen crossfire kiadásban?
http://steamcommunity.com/id/DrTechnoid/
-
palfitom
félisten
válasz tzsolesz #82012 üzenetére
Talán a s1151, hiszen minimum 2 generációból tudsz procit használni hozzá (6. és 7.).
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
tzsolesz
nagyúr
Hali. Gondolkodom 775 ről váltásról. Melyik intel cpu foglalat ma a legéletképesebb a jövőt tekintve?
[ Szerkesztve ]
-
Milka 78
nagyúr
-
Brenor
aktív tag
Sziasztok!
Most építek egy középkategóriás gamer pc-t minden megvan csak egy alaplap hiányzik. Egy core i5-6500, 16gb ddr4 2400mhz, radeon rx470 4gb-hoz keresek, 20k körüli alaplapot, csak annyi az igényem, hogy legyen legalább 4db memória foglalat, videókártyából elég csak egy. Itt aprón néznék, 20knál nem szeretnék sokkal többet fizetni.
-
sztcs
csendes újonc
Hello!
Anyós gépében, az LGA775-ös lapon megpukkant valami, a maradék cuccok alá keresek lapot(SATA II HDD, IDE DVD-RW, PCI-Express ASUS EN7300TC512/TD video).
Ha már lapcsere, akkor úgy gondoltam LGA1150-esre váltok, kezdésnek egy izmosabb Pentium G3xxx procival. Ezt pár év múlva, CPUcserével még tudnám fejleszteni (i3-i5).
Tuning nem lesz, felhasználás szokásos anyósféle dolgok: net, szövegszerkesztés, film, zene.
Alapvetően használtban gondolkodom, de ha van értelme, jöhet az új is.
ATX házban lesz, de lehet microATX is a méret.
Monitort vesz újat, a lapra viszont 15.000 lenne a kezdő keret.B85 és H81 chipseteket nézegettem.
Tudnátok mondani konkrét tipust, melyikre érdemes beruházni?
A válaszokat előre is köszi!
-
Pityu.
nagyúr
válasz Pulykahuszár #82005 üzenetére
Pår napja múlt el 1 hónapos
Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.
-
Pityu.
nagyúr
válasz Pulykahuszár #82002 üzenetére
Ó nyugi,èn mikor gèpet fejlesztek,èn is bukok,már én is bőven át lèptem a keretet. Nekem van egyèbkènt egy mortar ha esetleg gondolod.
-
Milka 78
nagyúr
válasz Pulykahuszár #81999 üzenetére
Egyszerűsített vrm rész ami ráadásul kopasz,nincs rajta hűtés.
Ezen felül egyszerűbb hangkártya,egyszerűbb lan kártya és érdekes módion nem írja,hogy az M2-es csati nvme kompatibilis mint a Mortarnál.Lehet csak sata módban tud működni.[ Szerkesztve ]
-
Pityu.
nagyúr
#Pulykahuszár
Itt utána tudsz olvasni [link]
Úgy látom a mortårok elèg kapósak lettek,nem kell egy fájintos? 😊[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Kingston Fury Beast memória - 2x8 GB DDR5, 5200 MHz, CL40 (KF552C40BBK2)
- Beszámítás! ASUS ROG MAXIMUS Z690 HERO alaplap garanciával hibátlan működéssel
- KERESEM: MSI Z97 XPOWER AC
- Gigabyte 4.gen i7-es félkonfig! fejlesztés miatt, eladó! FoxPost ON!
- Eladó 64GB (2x32GB) DDR4 3200MHz SK Hynix memória - eladva, értékelésre vár
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest