Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Milka 78
nagyúr
válasz
#Morcosmedve #83396 üzenetére
Én is láttam mér YT-n,hogy működik,de többször beszívtuk és volt tulaj aki vissza is hozta,mondván "nem ezt ígértük".Persze ingyen megoldottuk neki,sűrű bocsánatkérések közepette,de azért ciki volt
Amíg nem 100%-os valami addig nem nagyon merem ajánlani,nehogy megszóljanak érte,de innetől zárójelben hozzáteszem majd,hogy van egy ilyen lehetőség -
choco01
addikt
Hali.
Azt lehet tudni hogy ezt az Asus PRIME B250M-Plus lapot milyen firmwareval szállítanák? Weblapon azt írják 0206-tól kezdve támogatja az i5-7500 procit, most már a 0809-nél jár az fw..azért lenne fontos mert akkor nem kérünk 2500-ért bios updatet ha az alapverzió a 0206..
-
Milka 78
nagyúr
válasz
#Morcosmedve #83393 üzenetére
Ez gyakorlatban nem működött,mi is próbáltuk Asus/Asrock deszkán
Kb Stoon forumtárs uj gépét másolta.Pörgött minden és se kép se hang.
Ellenben bios alol tök jól mentAz árakkal semmi bajom,tudom,hogy beesett egy csomó Z170...szerviz...másod/harmad állás...én volnék
-
stoon
addikt
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
Milka 78 #83391 üzenetére
Ez hazugság, mert pendrive ról, csak a tápot rádugva a lapra, lefrissítehtő a BIOS
Le van írva a módszer a manual-ban is.
Nem meszesedtem be, nézd meg az árakat.
(#83389) koxr: Az említett lap magasabb szintet képvisel és jelenleg “olcsó”. Intel Optane, amivel többet tud egy Z270-es lap, mint chipset.
-
Milka 78
nagyúr
A procid nem fog elindulni benne csak ha a boltal befrissíteted a legfrisseb verziójú bios-ra ami plusz költség,vagy ha van havernakk Sky Lake procija azzal be lehetfrissíteni,de Kaby Lake-el nem!
Stoon : Arról a ledről semmi infót sem találok,de nehogy a bios chip visszajelzője legyen,mert az MSI és Asrock deszkámon is ott volt ami azt jelzi,hogy sérült a bios chip.Elsőre pedig memória frixinek tűnik,akkor nem af életjelet,csak forgatja a ventiket.Táp?
BolhásMaci : Meszesedsz vagy csak szimplán Playersel szörpöztél?
-
koxr
csendes tag
válasz
#Morcosmedve #83388 üzenetére
Bocs a tudatlanságért ha butaságot kérdezek, de nem baj hogy ezen a Z170 van nem Z270? Amúgy ezeket tudja ROG is amit írtam, csak drágábban meg frissebb chipsettel? A másik hogy eget verő tuningok nem lennének csak a prociból hoznék ki kicsivel többet.
-
#Morcosmedve
veterán
Jelenleg Z170 Hero VIII a legjobb ár/érték lap. Azt vedd, 46-48k közt.
-
A "ROG" meg a "STRIX" egyenként 10% felár.
Mármint Asrockhoz képest, nem vitás nagyon jó egyébként.
Asrock: Asrock Z270 PRO4, ebből van mATX es kivitel is, de ezen erősebb picit a VRM, mondjuk nem tudom mennyire számít...
Szerényebb VRM-el, van mini-ITX kivitelben is, bár az drágább mint az mATX és az ATX méretű.
Ezek 40 alatt vannak, az ITX kivitel az 40 magassága.
Ha befér az ATX szerintem azzal jársz a legjobban.
Szívem szerint azt mondanám hogy, vedd az ASUS-t amit írtál, de ha a pénztárcám barátja vagyok, akkor Asrock.
Ennek az Asrocknak Asusban kb ez felel meg: Asus PRIME Z270-K, de még ez is drágább nála jóval.
Csak mondanak mások is még okosságot.
-
stoon
addikt
-
Üdv!
Pontosan milyen alaplapról van szó ?
a XEON 5450 procival együtt vetted?
vagy később került bele?
Javaslom, hogy asztalon rakd össze, lehetőleg egy natív 775-ös, a lap által supportált CPU-val, kezdésként BIOS reset, majd csak a legfontosabb dolgok legyenek rajta, azaz:
Asztalra kirak, CPU betesz, hűtő felrak, csatlakoztat a cpu hűtő csatijához, 1 modul ram az 1.-es slotba (bár nem árt előkotorni egy kézikönyvet, hogy milyen a lap ram kezelése, főleg hogy gondolom ez a lap ddr2-es), táp csatlakoztat 20+4pin, segéd 4(+4) pin, ha nincs integrált VGA akkor az elsődleges VGA slotba egy biztosan működő VGA (ha van ilyened), monitorra ráköt, billentyű beköt, egér még nem szükséges, lehetőleg PS2-es billentyűt, ha van az alaplapon hozzá port (lila általában).
Ezek után a megfelelő tüskepár rövidrezárása (pl. csavarhúzó, itt sem baj ha megvan az alaplapi kézkönyv, de többnyire feliratozzák a tüskepárokat, eseteben a PWR-t kell keresni.
Bocs ha kicsit szájbarágósra sikerült.
-
koxr
csendes tag
Üdv!
i5 7600k és Asus Strix 1060 oc alá kellene egy mindenképpen Asus vagy Asrock lap. Tuning is lenne.
Mit tudnátok ajánlani ami ár/értékben jó? ASUS ROG STRIX Z270H GAMING-et néztem, de ér ez ennyit vagy túl van árazva?Jó lenne kevesebből megoldani, mert amit itt spórolnék el tudnám költeni hűtőre.
-
stoon
addikt
sziasztok! van egy kis gondom : vettem itt aprón egy alaplapot . egy sli rendszert szerettem volna csinálni! de nem kapcsol be a gép és egy "led1 R474 " led világít pirosan folyamatossan! a lap egy xfx750i , 2×9800gtx+ ,4×1Gb 1066 ram 750 wattos táp ,XEON 5450 proci! valami 5let?
-
Milka 78
nagyúr
válasz
ViZion #83371 üzenetére
VRM téren nem rossz,de amit művelenk bios téren egyes lapoknál (igen a fent említett deszka utolsó biosa is rosszabb mint az előd)...olyan mintha ez nem akarna változni náluk.A Z68GD80G3 is egy abszolult csúcs deszka volt,profi felépítés és 3 évnyi tömény szívás volt a biosokkal.
Azért van cég aki ezt jobban megoldja.
Persze mindenhol vannak hibák és vannak tulajok akiknek magasabb az ingerküszöbmk és pont nem érdekli őket,de a nálunk is a legkevesebb gond az Asus,Asrock-al van és most nem 2-3 gépes tapasztalatról beszélünk.
Ha az az összeollózott,linkelt,több teszt amiről szó van az max érdekességnek jó,mert különböző,fesz,proci,ház,próbapad és még sorolhatnám a különbségeket...ez minden csak nem objektív
Más részről egyik lap sem alakalmas über tuningra,mindelfogy egy bizonyos fesz felett.Ezeket a lapokat 3.8ghz-nél tovább nem kínoznám aki meg többet akar ettől az vegyen valós 6+2 vagy akár 4+2 duplázott x370-es deszkát.
Ettől függetlenül a fentiek közül még mindig az MSI a nyerő -
Milka 78
nagyúr
válasz
Siamiáu #83375 üzenetére
MSI B250 PC MATE vagy ha ragaszkodsz a mATX-hez akkor Asrock B250m Pro4 vagy MSI B250m Mortar.
Mondjuk ha Sky Lake poci lesz benne és akarsz egy kis pénzt sporolni akkor érdemes lehet elgondolkodnod egy B150-es lapon,mert egy dekával sem rosszabbak a 200-as lapoktól és bios frissítéssel (ami csak Sky Lake procival végezhető el) a Kaby Lake procik is mennek benne gond nélkül (mint nálam is).
Ez esetben MSI B150M BAZOOKA PLUS. -
Milka 78
nagyúr
Memória téren a Ryzen lutri.Inkább maradj a 2933mhznél és akkor nem ér csalódás (bár tucatnyi példa van a 2666-os sebességre) és persze van pár ember aki 3200-on tolja,de ők vannak kevesebben.
Különben nem csak a lapon fog múlni,hanem a proci memória vezérlőjén és hogy milyen memóriát választasz hozzá és azon milyen chipek vannak (Samsung B-die a legjobb,majd a Hynix amik átlag 2933-on kifulladnak és a Micron amit mindenki szid és 2666 vagy annyi sem).
Mivel neked meg van már akiválasztott lap a Ryzen topickba segítenek,hogy milyen szett lenne a legjobb és mik az elvárások.
N -
mzso
veterán
válasz
Milka 78 #83359 üzenetére
Szerinted a PRIME B350-PLUS elég arra hogy felhúzzam a memóriát 3200-ra? Úgy látom nem drágábbak a 3200-asak mint 2666-osak, csak vajon tudom-e hasznukat venni?
(Meglepődtem, hogy a Ryzenek nem támogatják 2666MHz-nél nagyobb szabványos frekvenciákat... Eddig csak 3200-es RAM-okat néztem.)
-
Siamiáu
tag
Sziasztok!
Alaplap vásárlás előtt állok. A keret 25k nagyjából, de jó lenne minél olcsóbban. Alap, hogy legyen 4 RAM foglalata és M2 sata csatlakozója. Valaszinüleg 6. vagy 7. generációs i5 lesz benne, a VGA pedig 1050 ti vagy 1060 3gb. Eddig a Gigabyte b250 DS3H-t néztem. Melyik márka alaplapjai megbízhatóak? Ti melyik alaplapot ajánlanátok?
A válaszokat előre is köszönöm!
-
varmi2
nagyúr
-
Enkidux
csendes tag
Sziasztok!
Laikusként szeretnék segítséget kérni Tőletek.
Van egy Gigabite GA-P35-DS3 alaplapom cpu-val, ssd-val ram-al és mivel elvileg 4 vga hely van benne rig-et építenék belőle, de mivel az alaplap régi konstrukció nem tudom, hogy a mostani modern vga-kat meg tudja e hajtani. RX 580 vagy GTX 1060, 1070 -re gondoltam.
Szerintetek? Igen, nem? Ha igen, akkor hogyan?Köszönöm!
Gábor -
ViZion
félisten
-
Milka 78
nagyúr
válasz
#15490560 #83366 üzenetére
Ezek közül talán az Arctic a legjobb,bár az sem teljesen százas.Van aki elégedett vele és van akinek tele van a hócipője az MSI bios-aival.A héten is volt Artctic-os tulaj aki baromi gyorsan visszaállt egy régebbi verzióra,mert használhatatlan volt.Persze a régebbivel nem volt gond így a probléma megoldódott...
Szintén a héten volt egy Gamnig 3-as tulajjal és már nagyon megbánta,hogy nem Asrock-ot választott.Memória téren ott sincs minden rendben (bár ez kényes kérdés az egész platformon,körültekintően kell szettet választani bele).
Az Asusok meg kopasz vrm-el rendelkeznek ami hajlamos elmelegedni oc alatt,így ezért azt kizárnám.mzso : Giga feljebb olvasható...Ha van hely inkább maradj atx vonalon és a fenti 2db Asus közül valamelyiket válaszd.Ezekkel nem nagyon tudsz bakot lőni és kedvező az áruk is.Ha meg lenne valami frixi van egy rakat Asusos aktív tag akik tudnak segíteni a Ryzen topickba.
-
mzso
veterán
válasz
Milka 78 #83367 üzenetére
"Ellenben a Pro-n nincs pci csati így az neked amúgy sem jó.
"
Most nézem, hogy a Prime-A-ra is reagáltál amit nem láttam. (Én is arra jutottam, hogy majdnem ugyanazt tudja a kettő)
Esetleg kisebb lap irányában egyet találtam ami megfelelel: Gigabyte GA-AB350M-D3H
Gondolom az egyetlen lényegi előnye a méret, de vajon mi a hátránya? (Eddig csak sima ATX-es lapom volt.) -
Milka 78
nagyúr
Hidd el az Asus-Asrock deszkáknak van a legkevesebb frixije a biossal (új platform vannak hibák/hiányosságok minden deszkánál).Van ott egyszerű user error is és folyamatos a javítás rájuk.Ez ne tántorítson vissza.Ellenben a Pro-n nincs pci csati így az neked amúgy sem jó.
-
törölt tag
Sziasztok! Visszamondták az AsRock B350M Pro4 rendelésemet, nem lehet beszerezni. Előre fizettem, így ajánlottak helyette:
- MSI B350M MORTAR ARCTIC
- GIGABYTE AB350M-HD3
- ASUS PRIME B350M-K
- ASUS PRIME B350M-E
- GIGABYTE AB350M-GAMING 3Ugyanazon az áron odaadnák ezeket. Melyik jobb/ugyanolyan? Tudnátok kettőt mondani belőle hátha átvernek megint. Ők az MSI Mortart mondják, tetszene is, de inkább megkérdezlek titeket is. Köszi előre is!
-
mzso
veterán
válasz
Milka 78 #83363 üzenetére
A "Asus Prime X370-A " akartam írni, csak a másolásnál elkúrtam.
A specifikáció szerint van PCI: https://www.asus.com/Motherboards/PRIME-X370-A/specifications/A Prime-nál az zavaró, hogy többen kiemelik az árukeresőn a hiányos Bios-t.
-
Milka 78
nagyúr
Talán egy Biostaros fórumtárs van,nem egy elterjedt típus/márka.
Az X370 Prime-Pro egy nagyon jó kis deszka,oc alatt meghálálja a plusz pénzt,de emlékeim szerint nincs pci csati rajta ezért hagytam ki.
Ha meg a sima Prime-A-ról beszélünk az sokkal nem nyújt többet,mint a fent említett B350-es,igaz ettől még jó lehet neked. -
winhate
őstag
Sziasztok
Baratomnak szeretnek megbizhato stabil konfigot ajanlani.
Nem szeretné évente cserelgetni a gépét.1. Mennyit szánsz az alaplapra?
30k
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
Intel G4620
Gtx 1050 Ti
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
Atx
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB,SATA,PCI,PCI-E,...)
Minden (usb3 ,msata , pcie stb...)
5. Milyen a monitorod csatlakozása?
Dsub , Hdmi
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
Nem
7. Használt, vagy új alaplap?
Újköszönöm
-
mzso
veterán
válasz
Milka 78 #83359 üzenetére
Az az egyik amit találtam, a PCX keresője alapján. Meg még a Asus Prime X370, Biostar X370GT5 alaplap drágán.
Másoknak nincs 6+ SATA + PCI kombinációja a jelek szerint.Viszont azt látom, hogy az ASUS a Type-C-t mellőzi. Nem tudom az kell-e nekem. (Vagy hogy gen2 USB kell-e nekem. Bár csak MSI-nél van híján a gen2 type-c mellett nekik meg 6 satás alaplapjuk sincs.)
Olyan pár száz forintos átalakító létezik amivel Type-c kábelt/eszközt type A slotba tudok csatlakoztatni ha nagyon arra van szükség?Egybéként ha elgondolkodnék a Asus Prime X370 ,és a Biostar X370GT5 között akkor melyiket érdemesebb. Számomra az utóbbi márka teljesen ismeretlen.
-
-
mzso
veterán
Helló!
R5 1600-hoz 3200-as rammal milyen ATX-es alaplap ajánlott? Amit szeretnék még az az 6-8 SATA meg USB.
Meg egy PCI sem ártana a hangkártyámnak.
Tuning nem igazán érdekes. Inkább a csend érdekel mint +10% teljesítmény. Az ár meg legyen ezekhez képest minél alacsonyabb. (Ha csak nem megy a minőség rovására)
Úgy látom nem nagy a választák. Az árukereső 12 alaplapot dobott ki.
Egyébként van értelme manapság a márkát figyelni? Le lehet belőle szűrni valamit?
Most Gigabyte-om van egyébként de nem vagyok oda érte, már jó néhány éve különböző hibák jelentkeznek. (Nem működő hálókártya, elmegy a hang, és az utóbbi időben rendszeres rendszerfagyások.) Amit amikor vettem leginkább az Ultra Durable 2 (szilárd elektrolitos kondi) marketing miatt választottam. -
Milka 78
nagyúr
válasz
enginev3.0 #83354 üzenetére
1151-es vonalon van ilyen "csökkentett" mATX méret.
-
Milka 78
nagyúr
válasz
enginev3.0 #83352 üzenetére
Ha az itx méret akkor nincs,csak drágábban.
-
enginev3.0
félisten
Sziasztok
Am4 lapból nincs olyan kicsi lap 20k alatt ami belefér a TT core v1-be?
-
palfitom
félisten
-
kirisz
tag
válasz
palfitom #83344 üzenetére
Köszi a választ, a MSI B150M BAZOOKA PLUS-t választom. A gépet általános céllal használom, filmnézés, netezés néha játék. Sajnos meghibásodott a gépem, ezért szervizbe vittem, de cserélni nem tudták, ezért most újat kell bele tetetnem. Azért az i5 6400 került bele, mert új i3-at kevésnek éreztem, az 6500 pedig drága volt.
-
Milka 78
nagyúr
válasz
kurazsi #83345 üzenetére
Ha maximalista vagy és van rá keret akkor mehet a Z,-s lap és a 3000-es modul (amit még tovább lehet húzni),de a 2400-as órajellel sem fogsz eret vágni.Alaklmazástól függően 5-15% (sokszor meg zéró) a különbség a kettő között.
Ha B250 akkor MSI B250 PC Mate.Jól felszerelt és nagyon kedvező árú deszka,tök felesleges ettől a B-s lapra kiadni.
Ha Z270 akkor mehet a Z270 PC Mate.Nem egy űber oc deszka,de neked sanszosan nem is kell több,hisz csak a memória miatt lenne szükséged a Z-s deszkára.
Az általad említett deszka is teljesen jó,de feleslegesen drága.Viszonyításként majd ugyan ilyen áron a bios frissített Asrock Z170 Fatal1ty K4-emben most is 4.8-on megy egy 7700k.
37 nagyon sok egy szorzózáras lapért -
palfitom
félisten
válasz
kurazsi #83345 üzenetére
2400 MHz fölött a ramokat csak Z170/Z270-es lapban tudod futtatni.
Amennyiben főleg játékra fogod használni, akkor szinte mindegy a ramok órajele, lényeges FPS-többletet nem jelent.
Ajánlott lap pl. MSI B250 PC MATE vagy mehet általad kinézett ASUS B250F Gaming is.
Ha tuningolnád a ramokat, akkor pedig nézd meg ezeket:
ASRock Z270 Pro4 / MSI Z270 PC MATE / ASRock Fatal1ty Z270 Gaming K4. -
kurazsi
csendes újonc
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
35-40 ezer forintot
cpu: i5 7500
videokártya: gtx 1070
ram: g.skills ripjaws 2x8gb 3000mhz c15
táp:fsp 600w hydro bronze
ház: phanteks enthoo pro M
ssd: samsung 850 evo 250gb3. Milyen méretű lapot szeretnél?
ATX
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB,SATA,PCI,PCI-E,...)
- M.2 portra szeretném csatlakoztatni az ssd-t
- legyen min. két olyan usb portja ami a régi típusú (2.0) usbt befogadja, ez lehet 2.0 vagy 3.1
- 3000 mhz ramot támogassa5. Milyen a monitorod csatlakozása?
DVI
nem lesz tuning
mindegy
Mit javasoltok? Én ASUS B250F gaming-re gondoltam így elsőnek, de talán ez nem támogatja a 3000 mhz ramot (egyáltalán van észlelhető különbség 2400 és 3000 között intel procin?)
Szóval gondolom egy z270 kéne ehhez. Abból jó a legolcsóbb, vagy van még valami amit nem vettem figyelembe?
Köszi a választ!
-
kirisz
tag
Sziasztok!
Új alaplapra lenne szükségem. Ilyen konfiguráció mellé mit ajánlotok: GTX 1050 TI 4gb, 2xHyperX 4GB FURY DDR4 2133MHz, Intel core i5 6400 2.70GHz 1151, BE QUIET! Pure Power 9 400W.
Összeghatár 20 ezer Ft.
Előre is köszi a segítséget.
-
Milka 78
nagyúr
válasz
kukucsakakuk #83331 üzenetére
Az az Asus 6+2-es vrm kiosztású és ajánlott deszka.
Ha van rá pénz akkor abban nem fogszcsalódni.
Ha meg nem akarsz 1.350vfölé menni és elmebeteg 4ghz-t kihozni a gépből,tehát egy modoros 3.8ghz-el megelégszel akkor elég az Asus B350 Prime Plus is,de ha már oc akkor ne a lapon spóroljunk -
Milka 78
nagyúr
válasz
Tepsifüles #83330 üzenetére
A 1151/100-as deszkái is kezelik,de bővebben az összefoglalóban (a 1151-es lapoknál) van leírás róla.
-
Milka 78
nagyúr
válasz
keeri_offici #83336 üzenetére
Nem véletlenül ajánlottam a fentieket
-
MongolZ
addikt
Srácok, hogyhogy nincs AM4 összefoglaló?
-
kukucsakakuk
csendes tag
Sziasztok!
egy ryzen 1600 alá keresek lapot.Kicsit szeretném húzni, ezért az ügyen érdeklődnék, hogy vrm-ben a 4(doube)+2 vagy a 6(real)+2 jobb-e tuning tekintetében. Találtam valami angol leírást de nem egészen értettem meg. Eddig az asus prime x370 prot néztem (a sima x370 prime elvben csak 4+2es). Tudtok esetleg valamii jó alternatívát erre, vagy pedig valami jobb bár érték arányút ebben a 30-45 ezres kategóriában?
-
Tepsifüles
tag
Sziasztok.
Egy gépet szeretnék összerakni irodai használatra, de olyat, aminek az alkatrészeit a windows 7 (eredeti) felismeri/van hozzá driver. i3-as gép lenne ssd-vel minden extra nélkül.
Jelenleg mi a "legfrissebb" generáció / socket / ram típus amit gond nélkül még kezel a win 7?Válaszokat előre is köszi.
-
bandi0000
nagyúr
válasz
#Morcosmedve #83327 üzenetére
kicsi az esélye az elromlásnak nyilván, de ha mégis akkor szopacs, mindenesetre köszönöm
-
bandi0000
nagyúr
válasz
#Morcosmedve #83325 üzenetére
igen erre gondoltam, mert hero ba se hiszem h 24/7 be megy a tuning, csak az új/használtba ugyan annyiba jönne ki szinte, de akkor marad a hero, esetleg hátha lesz ph -n is használt hero, csak mivel nem pesti vagyok így a nem ipon/aqua garis lapok nem êrik meg, mert esetleges gariztatáskor nekem kell a postát állni
-
-
bandi0000
nagyúr
sziasztok
a nyers adatok alapján jobb vétel a hero 8 nál egy maximus 9 apex?
ez az apex lap hol helyezkedik el a ranglistán? mert egy árban van a hero 9 el
-
Milka 78
nagyúr
válasz
keeri_offici #83322 üzenetére
Ami most jó áron van az a MSI B150M BAZOOKA PLUS (m2-es csati is van rajta).
Ezen kívül az Alza-án most van jó áron MSI B150M Night Elf és Asus B150M Pro Gaming
Legfrisseb bios-al megeszi a Kaby Lake procikat is mindhárom deszka. -
keeri_offici
csendes újonc
Sziasztok
Érdeklődnék, hogy egy i7-6700 as (non k-s) procihoz milyen lapot tudnátok ajánlani? Az abszolgút világos hogy 1151 es
-
glantai
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Adott egy félkész konfig, amiben egy ASROCK B150 Pro4/3.1 alaplap van. Ebbe jönne egy i7 7700, rá egy Hyper 212 EvO, valamint vagy egy GTX 1060, vagy egy RX 570, ez még nem eldöntött. Kérdésem, hogy ezek a dolgok "mennek" a fenti alaplappal? Azért kérdezem, mert nem cserélném ki, ha nem muszáj.
Valamint van e különbség, hogy 2x8 GB, vagy 4x4 GB elosztásban van a RAM?Előre is köszönöm a válaszokat!
G
-
Sziasztok!
Kinéztem egy samsung chipest trident z-t F4-3200C14D-16GTZR ramot a 1600x és a ASUS B350 mellé.
Nos olyan kérdésem lenne, hogyha nincs a asus b350 qvljében ez a tipus akkor nem érdemes ezt az alaplapot venni?
Viszont az asus qvlben van 4x16GB 2800 mhzs, amit sokkal problémásabb megvalosítani.
Neten nem találtam róla semmit.
-
rkriszt73
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék újítani és problémában vagyok, mert nem tudom "milyen alaplapot vegyek"?
A következő processzorok, amik árban még beleférnek: I5 7400, vagy Ryzen 1500X
Az alaplap ára max 23000.-
De ami lényeg, hogy nem szeretnék videokarit cserélni....ami egy Gigabyte HD6770-es.Köszönöm a válaszokat
-
törölt tag
Sziasztok i7 4790 procimhoz keresek alaplapot eddig egy Asus Vanguard B85 szolgálta, mATX méretű lapot keresek a lehető legolcsóbbat akár használtan is amennyiben ez nincs hatással a gép teljesitményére játék, multimédia szempontjából köszönöm
-
Dinomano
őstag
Sziasztok!
Lehető legolcsóbban szeretnék nagyjából (legalább belépő szinten) egy up-to-date pc-t összerakni, a lehető legkevesebb dolgot kicserélve... Tudom, h.nem mai darab a gép, és akkor is "olcsóságos" volt, de sok pénzből nem gazdálkodhatok... (Tehát ár érték-arányban a legjobb kompromisszumos megoldás érdekel, amivel esetleg még 3-4 évig játszhatok).... 19" LG HD Ready monitorom van, nem akarok 50.000*20.000 felbontáson játszani... :-P
CPU
AMD Athlon II X4 640
Propus 45nm Technology
RAM
8,00 GB Dual-Channel DDR3 @ 401MHz (6-6-6-15)
Motherboard
ASRock N68C-S UCC (CPUSocket)
Graphics
W1943 (1360x768@60Hz)
AMD Radeon HD 7750 1 GB
Hard Drives
120GB Maxtor Maxtor 6Y120L0 ATA Device (PATA)Valamint találtam egy olcsó 320Gb Samsung HDD-t (HD321KJ 7200) neten. (A 120 gb mellé tenném, de van pár külső HDD-m is, bár azok inkább arhiválásra...)
-
benibuzas
újonc
Sziasztok!
Egy konfigot szeretnék össze dobni a napokban.
Az ami biztos hogy belekerül az egy i7-7700k.
Mellé vagy egy Gigabyte 1080ti gaming oc kerülne vagy egy EVGA 1080 Ftw 2 icx.
RAM-bol 16 gb G.skill Ripjaws 3000mhz lenne a választásom.
Tápegységként egy FSP Hyper 700W-ra gondoltam.Az érdekelne hogy elég lenne-e egy MSI Z170 Mortar alaplap ehhez a konfighoz vagy mást ajánlanátok? Nem tervezem nagyon az egekbe huzni, de azért minimálisan talán csak a kiváncsiság kedvéért.
De esetleg meghallgatom a véleményeket is az emlitett konfigrol.
A válaszokat elore is köszönöm. -
jenci78
csendes tag
válasz
brandarchi #83298 üzenetére
A 1151-es lapokba a 6.7. generációs procik mennek. a 4. generáció már nem megy bele. A 4. generáció a 1150-esbe való. Amit linkeltem a 1150-es lap volt és a 4. generációs procikat fogadja.
-
F34R
nagyúr
Sziasztok...
AM4-s lapot tudtok ajanlani???
Amire szuksegem lenne mATX meret, jol felszereltseg, jominosegu alkatreszek (VRM, a nyak stb)
Ne legyen a biossal es a RAM-al problemam. Tuning nem lesz.Az ar max 38k.
-
Milka 78
nagyúr
válasz
sultansmith #83303 üzenetére
Azt hiszem volt már egy ilyen kérés itt mostanság és bele is buktunk,de a Giga mániája volt TB-t tenni a drágább deszkáira,hátha rálelsz egyre véletlenül.
-
sultansmith
senior tag
Hali!
Nagy dilemmában vagyok: keresek thunderbolt 2-es vagy 3-as alaplapot (inkább 2-es), ami 1151 foglalatos, tud ddr4-et, és legalább 2, vagy több pci ex slotja van, na meg min. 5 usb portja hátul.
Sajna a magyar webáruházak szűrői eléggé nomádak a számomra, nem igazán találtam bennük, sőt, ahol lehetett a szűrni ott is sokszor rakott be olyan lapokat amiken egyáltalán nem volt tb port.
Tud itt nekem valaki segíteni?
Előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- ASUS Z77 V LX Alaplap/i5-3570 külön is eladó
- BESZÁMÍTÁS! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Kingston FURY Beast 64GB (2x32GB) DDR5 5200MHz. 59000ft
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z590-E Gaming Wifi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- LGA1700 Processzor foglalat javítás, foglalat csere
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor X6b 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i7-5GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Z390 AORUS ULTRA alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest