Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Neck

veterán

válasz p_adam #4974 üzenetére

Szóval az érvelésed az, hogy a Canonnak gyújtsunk gyertyát, amiért 2 kripli váz után kiadta az R5 meg az R6 vázakat. Hmm. És a Sony-t ekézed a Cripple Hammer miatt, mikor a Canon olyan banális dolgokat csinál, mint pl még mindig van 30 perces felvételi korlát, a milliós vázakban is, pedig már adókedvezmény sincs utána, semmi értelme. Ez tipikusan szívatás, hogy differenciálja a MILC vázakat a rendes kameráktól. Legalábbis remélem, mert ha nem, akkor egyszerűen baromság, hogy benne hagyták.
    Nem az az innováció, ha gyér teljesítmény után lépünk nagyot, hanem az, ha a jóra is teszünk még egy lapáttal, és nem ülünk a babérokon. Szerintem.

Ha meg az α7III-ig nincs gondod a Sony kihozatallal, akkor viszonylag rövid vázlistát kell átvenni:

α7RIV: A világ legnagyobb felbontású FF szenzora. Ami megkapta a legfejlettebb AF-t is. Azt gondolom, ezt olyan nagyon ekézni nem kell. Piszok sok fogyott belőle, ahhoz képest, hogy azért ez már niche szegmens. Úgy gondolom, hogy ez innováció.

α9II: Ez tényleg csak egy ráncfelvarrás, de lényeges dolgokat tettek bele profik számára. Megkockáztatom, hírügynökségek adták le, mi hiányzik egy a9-ből, hogy alkalmas legyen profi munkára. Ezek anno kimaradtak az a9-ből. De oké, akkor ezt megadom, itt nem történt innováció, ez egy kis ráncfelvarrás.

α7c: Itt dolgozott a Cripple Hammer rendesen, pár döntéssel (régi menü, 1 kártya, gombok hiánya, és ami a legfájóbb, EVF) nem is értek egyet. De könyörgöm, ez a világ legkisebb FF váza to date, legalább mertek húzni valami tök újat. Nem kell megvenni, ha nem ilyen kell. Mégis sok embernek bejön a design.

α7SIII: "A" videós váz, mindenki erre várt, és kb nem spóroltak ki belőle semmit. De ezt Te is elismered, azt gondolom, nem kell túlragozni.

α1: A második, továbbfejlesztett stacked szenzor, 50MP + 30FPS. Azt gondolom, hogy ezt nem kell túlragozni, ez is elég innovatív cucc lett. Különösen, hogy most már lehet eshutterrel vakuzni, annyira gyors a kiolvasás. Szerintem látunk majd érdekes dolgokat, állítólag 5ms az α1 kiolvasási ideje, 16ms az R5-é. Azaz, ha nyomsz egy 4 frame-es pixel shiftet, még az is csak 20ms, viszont a Bayer alapszínszűrő kiiktatva.

Szóval kb az elmúlt 8 full frame vázból (ezek a fentiek, plusz a7RIII, a9, a7III) volt kettő, aminél van némi keserű szájíz (α9II, α7c), de az egyik jelentősen hozzájárult az AP-s szerződéshez, a másik meg a világ legkisebb FF váza. Még akkor is, ha kicsit kriplibb lett, mint lehetett volna.

Én azért annyira nem érzem ezt olyan rossznak.

Amúgy csak emlékeztetőül, az alábbi alapvetések alapján működnek:

Igen, ezek között nincs büdös nagy grip, fantasztikus user experience, esetleg retro táskarádió design, vagy 240 féle jpg output. Ha valaki olyat keres, akkor ez nem az ő rendszere.

Ezalatt a Canon kiadta az említett két vázat, a Nikon meg újra kiadta az első vázait úgy, ahogy már az elején is kellett volna.
    :C

[ Szerkesztve ]

An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"

• kovsol

titán

válasz p_adam #4974 üzenetére

Szerintem az A9 vonal nem fog kihalni.
    50Mpixel nem kell mindenkinek, de a gyors AF igen. Nem mellesleg a9II most 1,5M-100k visszatérítés. Ahhoz képest az A1 lesz 2,8M? Ennyiért ha nem létezne azzal se lenne hátrább az átlag fotós. :D
    Videóra meg az S3 továbbra is jobb lesz, 8K-ra meg nem érett még meg a világ.
    Az A1 inkább az A7R és az A9 széria egyesítésének tűnik, de kellett valamit villantani videora is. Meglepne ha bárki is videóra venné ezt direktben. Ahogy az Canon R5 is szerintem egy fotós masina inkább, de bele kellett erőltetni jól mutató videós dolgokat is, hogy a marketing anyag jó hosszú legyen.

May the Force be with you!

Új hozzászólás Aktív témák