Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
sebgutkopf
őstag
Idővel ez a dupla kattanás remélhetőleg minden milc gépből el fog már tünni. A nex-nél 2011 óta már csak a zárás kattan az első "redőny" már elektronikus, míg a nikon teljesen elektromosra is megcsinálta az egyikben (V talán).
Viszont az oly meg a pana nem tudom mire vár már megint, ezt nekik is meg kéne csinálni, minimum a nyitást, de az igazi a teljesen elektromos lenne. Eleve kisebb lenne a shutter lag, meg a kevesebb mechanikai mozgás...Állványról fotózásnál először meg is tréfált, mert azt hittem nem csinál semmit és szépen besétáltam a képbe megnézni mi a fene van. Aztán kattant és akkor esett le, hogy ja a kattanás a kép vége volt, míg a rajt meg valamikor 2 sec-el a gombnyomás után lehetett (beállítás szerint), de azt én nem észlelhettem.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Kipróbáltam mi történik, ha egy dedikált makró optika elé teszek egy Raynox M-250 előtét lencsét. A nagyítás értelemszerűen megnőtt, de a képminőség is érzékelhetően csökkent:
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
válasz sebgutkopf #9252 üzenetére
Mindket nikon full elektronikus zaras, 1/16000s zaridovel, csak a v1-ben van mechanikus zar is.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
FEDman
addikt
válasz Mr.Csizmás #9255 üzenetére
Na azért ne csináljuk itt a drámát, ne mondd nekem, hogy az E-PM1-ed gyakrolatban olyan csigalassan reagál!
2:58-tól egy "csiga lassan" reagáló E-PM1 látható.
-
FEDman
addikt
válasz sebgutkopf #9253 üzenetére
Nincs, de én is úgy gondolom, hogy a videó miatt a képfrissítés itt eleve adott így ezzel nem lehet olyan szabadon játszani.
-
sebgutkopf
őstag
Akkor pedig videónál a gyorsabb fps-t tudó készülékek előnyben vannak af-ben illetve érdemes lehet kipróbálni, hogy amelyik tud 720p50-et ott gyorsabb-e az af mint 1080/25-ben?
A nex nálam már lebukott. 1080/50-ben sokkal gyorsabb és pontosabb videó közben az af mint 1080/25-ben.
-
Tulku
veterán
válasz sebgutkopf #9264 üzenetére
Úgy tudom, hogy egyik panának (oly-nak?) sem 50-60p a szenzor kiolvasási sebessége 720-on vagy1080-on, hanem 25p...de majd a szakértőbbek kijavítanak.
Tehát 50p-t azt hiszem milc-ek közül csak a sanyi tud...
-
Mr.Csizmás
titán
hmm gyerekek
egy áldás ez a belenagyítós fókusz... gyöngyállatkákat fotóztam, vakuval, kevés fényben....az AF néha mellélőtt, de a belenagyítós megoldotta. és még sör és pálinka is volt!
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
sebgutkopf
őstag
720-on se?
Közben mi tegnap kaptunk egy új fw-t az 5n-hez. A lényegi változás, hogy gyorsabb lett az AF. Fotó és videó alatt is, de fotónál feltűnőbb a különbség. Nem lett egy e3, de egész jó vigasz. Örülök!
Ma elvitték a pro FT obijaimat is. Már semmi olympus cuccom nincs, így végképp csak megtűrt ember lehetek ebben a topicban.
[ Szerkesztve ]
-
Gondwana
addikt
Halàszlé volt ebédre.
A Samuka szemét ràtoltam a GH1-re és most jò!... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
Superbad
tag
Eláruljátok nekem ki vagy mi az a Samuka ill. Sammy?
-
madgie
titán
Egy rövid animáció a múltkori csillagfotós, fás képről.
A piros csík a koncepció része persze nem, de gőzöm nincs, milyen programmal lehet ezt jól összerakni.
-
andersen10
aktív tag
Játszogattam a 14-essel, tudom, nagylátóval nem illene close up portrézni...
http://www.flickr.com/photos/17109204@N00/6802307340/
-
Gondwana
addikt
A halszem mellé rendeltem egy marék űberkínai filtert is (46mm), de csak most bontottam ki.
Röviden: fényképezésre használhatatlanok, az UV gyakorlatilag ablaküveg, tökéletesen tükröz (a többin sincs semmilyen bevonat), a CPL az nem is cirkuláris, az ND8 meg szép ződ, mint a Ray Ban lencsék (extrémosszú záridőkhöz kiegészítendő a Pana DMW-LND8-at még azért lehet, hogy lesz szerepe)
Valószínűleg ismerős optikussal szabatok beléjük rendes lencséket a Swiftszélvédőtől picit jobb optikai tulajdonságokkal.... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
madgie
titán
No, mivel csináltam? Lightroom
-
-
vendingo
veterán
Nagyon király ez a sarkifény, csak nem bírom frankón megörökíteni :-( homályosak a képek, vagy túl sok a fény. M funkcióban van a gép 14-es panával f2.5-ön, 10-20-30-as kiodással több iso értékkel is próbáltam, de a wb-t sehogy se bírom állítani. Haverom kompakt géppel brutál képeket lő, látszódnak a csillagok, meg minden. Mondjatok pár hasznos infóval el látni még. A mostani képek eléggé gázosak ahoz képest, hogy milyenek lehetnének. Állvány nincs, de a földre teszem a gépet egy dobozra, vagy a kocsi tetejére. Raw + jpegbe lövöldözök. Amúgy nem bírok fogalmazni a nem kevés szesztől. Bocs. Honap lesz gorillapod. Amúgy a nappali képek királywk :-)
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
Daniel Alves
őstag
Orbea Orca OMR M10iLTD www.translapschallenge.com
-
Tulku
veterán
Madgie: Nagyon jó ez az összevágás..vagymi
OFF
Ide írom először, mert itt lehet esedékes a 45-ös Zuiko miatt:Ha valakit érdekel egy nagyon baba új Polaroid Állítható 46 mm-es ND szűrő (nem a gagyi noname) az írjon privátban!
-
madgie
titán
válasz Daniel Alves #9290 üzenetére
No, csak találtál linket Örülök neki, mert én sehol nem lelem a saját hozzászólásom, mondjuk ilyen szinten másnapos nem voltam vagy 4 éve, mint most
-
Mr.Csizmás
titán
válasz Daniel Alves #9291 üzenetére
nekem is az van, már próbáltam.
egész jó, csak ne bitangnagy gyt.-vel csináld. még jó hogy megvan a 14-es, úgyhogy lassan kirándulni kell.
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
gorgo
őstag
Khm, valaki belinkelné, hogy az inexen hol vannak az apróhirdetések? Gyakran látok olyan postokat, amikben ilyenekre hivatkoznak, de nem találok rá...
"Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
Mercutio_
félisten
Aztán a pixinfo apró-rovatát, apronet-et is lehet mazsolázni.
[ Szerkesztve ]
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
Új hozzászólás Aktív témák
- Projektor topic
- Windows 11
- Anime filmek és sorozatok
- eBay
- Battlefield 2042
- Facebook és Messenger
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest