Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mercutio_
félisten
ISO100-800 között leszek kíváncsi jobb-e a dinamika, mint a G3 esetén, abból el lehet döntei, hogy u. az-e a zor, vagy sem.
Persze egy jó JPG motor sokat tud dobni a képeken az nem kérdés, emlékszem még a kis GF1-es RW2-ből mit tudtál kihozni, annó a JPG-hez képestAzt nem akarom tudni mi van elől középen a haján az elválasztásnál
[ Szerkesztve ]
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
madgie
titán
válasz SpongyaBob #8502 üzenetére
Ne gondoljatok már semmi rosszra, ártatlan kis serkecsalád az, semmi más
-
titán
- Azt nem akarom tudni mi van elől középen a haján az elválasztásnál
- Hosszúfarkú fejtetű.
Most már tudod
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
eeXaa
addikt
lazításképpen ...a kis huszas....
-
tench
tag
válasz Mr.Csizmás #8439 üzenetére
Már úton van.
-
vendingo
veterán
Most jött meg a PL2-m
Márciusba megyek Angliába, akkor majd veszek én is egy 14-est hozzá.Érdemes FW-t frissíteni rajta? (ha jól tudom, akkor jött ki már hozzá újabb)
[ Szerkesztve ]
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
titán
válasz Mr.Csizmás #8511 üzenetére
Annyiért kihagyhatatlan ajánlat
-
Daniel Alves
őstag
válasz vendingo #8512 üzenetére
Mennyibe lett meg a vége?
Esetleg valaki tudna segíteni hogy E-PM1-hez létezik magyar nyelvű manual?
a 4. képen látható menüt hogyan kell elővarázsolni? Vagy ez egy régi fw lehet?
(#8518) Mr.Csizmás: Köszi... a cd-ig nem jutottam el
[ Szerkesztve ]
Orbea Orca OMR M10iLTD www.translapschallenge.com
-
Mr.Csizmás
titán
válasz Daniel Alves #8517 üzenetére
van magyar, fel kell telepíteni a mellékelt dvd-ről, mert pdf-es.
nekem is e-pm1 van.
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
Daniel Alves
őstag
Orbea Orca OMR M10iLTD www.translapschallenge.com
-
titán
válasz Daniel Alves #8519 üzenetére
Ezt nem tudom honnan bugászták össze, de én nem ilyen adatokra emlékszem a forrásként megjelölt DXO-n.
-
Tulku
veterán
Díprevjún is ha a gradiation-t auto-ra veszed nézd meg a dinamic range összehasonlítást...van benne valami.
(viszont én bevallottan hülye vagyok, úgy hogy a hozzáértők pár órán belül korrigálnak) -
FEDman
addikt
A mai gépek szinte mind szűrnek zajt még Raw esetén is. Van aki nagyon ügyesen él ezzel, megint mások meg olykor túlzásba is esnek. De ami a lényeg emiatt azonos szenzorok is nyújthatnak kissé más teljesítményt attól függően ki hogy bánik vele.
A Pentax K5 esetében abszolút az az érzésem, hogy a többieknél erősebb Raw előtti zajszűrést alkalmazott. A DXOmark mérésénél is beszédes, hogy iso3200-tól "smoothed" megjegyzést kapott.
Nem véletlen mondom, hogy a DXOmark csak kiindulási alapnak jó, az igazi értékeléshez elengedhetetlen pár teljes felbontású kép kielemzése is. Például ha itt a NEX5n mellé kiválasztod a K5-öt akkor jól látszik, hogy a Pentax már alap iso-n is kicsit tompább puhább képet ad. Ezt mondjuk még esetleg rá lehet adott esetben fogni az eltérő AA szűrőre is, de ha megnézed ugyanezt iso6400-on, na ott már sokkal durvább lesz a különbség. Nézd meg mondjuk a pénzérmét, a Pentax képe látványosan tompább, puhább, életlenebb a Sonynál, ami már nehezen értelmezhető másként, mint hogy erősebb szűrést alkalmaztak.
Hogy melyik a jobb megoldás azt mindenki döntse el maga.
[ Szerkesztve ]
-
vendingo
veterán
válasz Daniel Alves #8517 üzenetére
104 ezer körül volt újonnan a váz+14-42.
Hogyan kellene nekiállni az FW frissítésnek? Mindenből 1.0 van rajta.
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
SpongyaBob
veterán
-
Mr.Csizmás
titán
válasz SpongyaBob #8533 üzenetére
vagy simán fent a filemenüben, eszközök - frissítés
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
vendingo
veterán
Köszi mindenkinek, sikerült összehozni a friss FW-t.
Még ismerkedek a géppel, meg a méretével.
Elsőre egész jónak tűnikCsak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
FEDman
addikt
Bocsi, most nézem, hogy K5-nek sikerült egy kis back focus-t összehoznia ebben a tesztben, ezt mindig elfelejtem. Ezt figyelembe véve a Pentax valószínű nem keveset hozott ki a 16-os lapkából és sokkal jobb annál, mint amit ez a teszt láttatni enged.
Feltéve persze hogy épp betalál az AF.
Ettől függetlenül a Raw előtti zajszűrés simán okozhat akkora különbséget, mint amit a DXOmark méréseinél látsz. -
Superbad
tag
Rábeszéltetek, rendelek én is egy 14-est!
-
Superbad
tag
válasz Mr.Csizmás #8540 üzenetére
"119+9"
-
Superbad
tag
És ezzel meglesz a gyújtótáv készletem: 14, 20, 45
-
Mercutio_
félisten
-
HÁZIGAZDA
válasz Mr.Csizmás #8545 üzenetére
én meg úgy tűnik, szopón vagyok, saját bevallása szerint múlt kedden postázta angliából a cuccot az eladó, ám sehol, és ennyi idő alatt már ideért volna, ha minden stimmel. jó nagy bukó lesz, ha lesz...
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
SpongyaBob
veterán
Én csak egy 14 és 45 fix sorról álmodom, ebből hétfőn meglesz a 45 A 20-as az nekem valahogy semmire se jó obi A 14 az meg kicsit később jön de azt nem hagyom ki..
i11 White 64GB, AirPods 2, Lumix GX7
-
Mercutio_
félisten
válasz SpongyaBob #8549 üzenetére
Én kezdek így lenne a 14-essel, mint te a 20-assal, csak annyi a különbség, hogy nálam mindkettő rendelkezésre áll, így némileg objektív vagyok.
Persze most az időjárás se kedvez a 14-esnek, nem sok olyan téma van - madgie te most hallgass! - amihez jól jönne a látószög.A hétvégén pedig - ha kijutok a szabadba - inkább a 9-18-at tesztelgetem, bár APS-C-n is inkább játszani volt jó az a látószög, de huzamosabb idő után rájön az ember, hogy még inkább kell tudni komponálni, ha a vicces képeken túl akarunk lépni és kihasználni az obi adta lehetőségeket.
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest