Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Marseille199
senior tag
válasz PRO-peller #9849 üzenetére
Ezzel teljes mértékben egyetértek. Vagyis inkább részben. Mert ergonómiára-gyorsaságra stb nagyon jó, viszont ezért az árért ott az ep1, ami képminőségben azért már jobb
Vége
"Amikor a kép életlen, a gondolat éles, és amikor a kép éles, a gondolat eltávolodik a fókuszponttól." - Hiroshi Sugimoto
-
Mercutio_
félisten
Lehet én nézek be valamit, de dinamikában kb. annyira van a G3 a 7D-hez, mint az az új D7000/K5 szenzorhoz
andersen10: Jah, nem kicsit volt király tavaly nyáron a 30-sokfokos melegben, hogy a teljes fotós cuccom egy övtáskában elfért pótaksival, DCR-250-nel, lenspennel, jogsival, pénzzel, hitelkártyával annyi eltérés volt, ehhez képest, hogy még nem volt meg a 45/1.8 és a 9-18 helyén egy kitobi "terpeszkedett"
PRO-peller: D40 ISO1600-ig jó? Mire? A 6MP-s szenzorral nem a mérete a baj, hanem a gyenge dinamika, sok zaj. Egyébként ezt a földműves stílust hol szedted fel, csak nem fotozz.hu/pixinfo fórumokon?
Parci: Belépő tükrösből a Pentax K-r-nek piszok jó a fogása.
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
-
andersen10
aktív tag
A parci vs madgie ergonómiai hitvita kapcsán.
Nekem D80, D90 volt, markolattal és anélkül. Használtam ideig óráig D40-et, D300-at is. A D80/90 + markolat volt az ideális méret az én kezeimnek. Sajnos sehol nincs ergonómiában a G3 a ehhez képest. Nem lehet "ráfogni" a vázra, a gombok gagyik, az süllyesztett FN1 egyenesen használhatatlan. Sem anyaghasználatban, sem a működés finomságában nincs egy ligában a kettő (elég megnézni egy Nikon forgatótárcsát ahogy lágyan de jól érezhetően bekattan, vs a panasonicon a Szokol rádió hangerőpoti). De én erre előre treníroztam magam nem ért meglepetésként.... és továbbra sem bántam meg a váltást.
-
Mercutio_
félisten
válasz andersen10 #9857 üzenetére
Ezt csak demónak beraktam és lefotóztam egy fórum hsz-hoz, mert ment az észosztás DSLR tulaj részéről, hogy semmi előnye az mFT-nek
Normál esetben az obik nincsenek ilyen sűrűn és köztük egy-egy fotós táskából átemelt elválasztó szivacs van.
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
HÁZIGAZDA
a pentax k-r valóban jobb/komolyabb kialakítású. ez így van. az eredeti állítás viszont az volt, hogy a d40 egy szargagyi, nikonhoz méltatlan váz. ami totál nem igaz. nem kell, hogy mindenki kedvence legyen, elfogadom, hogy madgie-nak nem tetszik, de a vázzal nincs objektív baj.
igen, a pentax k-r izgalmasabb. az e-4xx pedig teljesen más.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
scarabaeus
őstag
válasz andersen10 #9857 üzenetére
Övtáska engem is érdekel. Most van egy kicsi, övre is akasztható LowePro kompaktos táska, de ha bővül a halmaz, jól jöhet más.
Wasabi, hogy van?Quoth the Raven "Nevermore."
-
madgie
titán
válasz andersen10 #9864 üzenetére
A G3-nál azért nagy előny, hogy a tapicska miatt alig kell a gombokhoz nyúlni. A tárcsája amúgy a GF1 mellett borzasztó, alig lehet benyomni, nincs rendes nyomáspontja. Az Fn1-re az AE-Lock-ot raktam, a kettőre a Preview-t, de lehet meg fogom cserélni, preview főleg csak éjszaka kell, akkor is kevésbé, mert a régi vázaknál világosabb keresőképet ad a G3.
Tényleg, Wasabi! Rendeljük, vagy ne rendeljük?
[ Szerkesztve ]
-
PRO-peller
senior tag
válasz Mercutio_ #9854 üzenetére
PRO-peller: D40 ISO1600-ig jó? Mire? A 6MP-s szenzorral nem a mérete a baj, hanem a gyenge dinamika, sok zaj. Egyébként ezt a földműves stílust hol szedted fel, csak nem fotozz.hu/pixinfo fórumokon?
Véleményem iso 1600/D40:http://prohardver.hu/tema/micro_four_thirds/hsz_9820-9820.html
De ha tovább is visszaolvasol én is csak annyit írtam,h nincs baj a 6mpx-el. Erre fől oktatást kaptam az új szenzorok dinamikájáról "földműves stílusban". Most értem, h véded a csapattársat, de nem tudom mit szólnál ahhoz, h mindezt amúgy megsúgnám neked tobzódó cikiszmájli körítéssel? -
andersen10
aktív tag
válasz scarabaeus #9867 üzenetére
Wasabi: mérni nem mértem meg. annyit meg nem lövöldözök, hogy összejött volna legalább 2-3 ciklus ergo megbízható tapasztalat. Az első példány szubjektív érzésre kicsit hamar merült le és valóban hirtelen ejtette a feszültséget a végén. úgy érzem a töltése is gyorsabb volt, mint a pana akkunak, ergo a kapcitása lehet problémás lesz. A második példányt még nyúzom, az nem akar lemerülni
De ha ekkora az érdekődés, akkor csinálok egy videófelvevős időmérős tesztet Pana vs. a két wasabi.
-
HollyBoni
veterán
Szerintem Oly E-PL1 vagy PL-2 lesz. Az legalább occsó'.
-
HollyBoni
veterán
válasz andersen10 #9881 üzenetére
Erre gondolsz?
-
vendingo
veterán
válasz HollyBoni #9879 üzenetére
Ugyan ebbe a cipőbe jártam pár hete. PL1 volt a kiszemelt, max 80-at szántam rá.
Aztán vettem a többiekre hallgatva egy új PL2-t 100-ért+ 46-ért egy 14-es obit.
Rá lehet kapni a dolgokra, csak győzze fizetni az emberA PL1 is príma kis szerkezet főleg, ha nagyon jó áron hozzátudsz jutni.
Ha csak arra van pénzed azt se bánd, oda vissza felpofozza a 2x-r drágább kompaktokat.[ Szerkesztve ]
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
HÁZIGAZDA
válasz HollyBoni #9885 üzenetére
képminőségre semmi különbség nincs az e-pl1 és az e-pl2 között. fogásra még talán jobb is az e-pl1. az 1/2000s záridő néha zavaró, a kisebb felbontású lcd annyira nem, simán lehet élni vele. műanyagabbak a gombjai, de nagyobbak.
az igazat megvallva az e-pl1 a jobb vétel sokkal. én voltam olyan hülye, hogy beleszerettem az e-pl2 formájába, muszáj volt megvennem.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
titán
Az PL3 meg aztán abszolút nem az ergonómia csúcsa. Mindenképp kell rá vennem egy aftermarket gripet, mert különben csak a PL1-t használnám. Egymás mellett van a kettő a polcon, és általában a PL1-t kapom fel
A PL1 meg fog kapni egy öntapadós műbőr frontpanel burkolatot (a hátlapra nem rakom fel).
[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
HollyBoni
veterán
válasz andersen10 #9891 üzenetére
Nem csak a váz 80k?
-
titán
válasz HollyBoni #9894 üzenetére
Az m4/3 vázak mind kicsik, pont ez az előnyük, ezért szeretik azok, akik szeretik. Akik nagyobb vázat szeretnek markolni, azok rosszfelé keresnek.
Az Oly vázak között a PL1 legnagyobb, de a Pana vázak (többsége) nagyobb nála. Talán tényleg a használt GH1 lenne a legjobb választás.
[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
trialboj
őstag
Sajnos nem találom azt a kommentet, ahol a sandisk sd kártyát ajánlották, ezért ismét a közösben kell zavarogjak, nézzétek el nekem.
Ez, 30mb/s adatforgalomra képes, így már ki tudom használni a hackelt vidómód adta lehetőségeket?
[link]"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //
-
sphe
senior tag
válasz Messer22 #9878 üzenetére
Én mint E-PL1 user nem vagyok rosszul a AF-től és a záridőtől sem. Tudom, van sokkal jobb is, de gyakorlatban ha "lemaradtam" bármilyen pillanatról, az a bekapcsolás és a kattintás között eltelt idő miatt volt, vagy amiatt, mert nem volt a fényképezőgép hirtelen kéznél.
A sok beállítási lehetőségben viszont ki kell tudni igazodni, tehát aki nem tudja mire jók a rekeszérték, záridő stb, az inkább válasszon egy canon G-t vagy S szériát.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Projektor topic
- Windows 11
- Anime filmek és sorozatok
- eBay
- Battlefield 2042
- Facebook és Messenger
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest