Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
arn
félisten
olcso thirdparty akkura tipp? nincs vmi bevalt gyarto?
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
-
rumos14
nagyúr
most már van A57 is
A65 váz, de 16mpixeles lapka, nincs GPS, kicsit gyengébb kereső (Pana G3 szint kb.) 700 dolláré'. ezért kapsz EVF-et, peakinget, 50/60p-t, vázstabit. ha vki nem mirrorlessben gondolkodik, sztem ez sokkal előremutatóbb választás mint egy 600D vagy D5100. -
rumos14
nagyúr
válasz Mr.Csizmás #10053 üzenetére
[link] itt az oldal alján a kék résznél azt írja h a 24-es lapka szar a sarkokban. tehát az érzékelő, nem az obi!
-
FEDman
addikt
válasz rumos14 #10052 üzenetére
A filmmel szemben a mai digitális szenzorok elsősorban mélységben kiemelkedő mikrolencsék miatt sokkal érzékenyebb a a sarkokban a meredeken érkező fényre.
Ezért is nehéz büntetlenül a mirorless gépeken a szenzorra tolni a palacsinta obikat.
No most ehhez képest nagyon úgy fest, hogy a Sony a 24Mp-es szenzorán olyan mikorlencséket alkalmazott ami különösen érzékeny erre a jelensége.
Hogy őszinte legyek pont egy ilyen szenzort tenni egy csúcskategóriás mirrorless-be az szerintem az utóbbi idők legnagyobb égése..
A Sony-tól ekkora hülyeséget én még nem láttam, pláne hogy ott volt a 16-os lapkája ami ilyen téren is teljesen problémamentes.
Ami meg a 30-as és 50-es obikat illeti meg az a legdurvább, hogy ezek egyike se az a kifejezetten a szenzorra tolt obi, azaz ez a jelenség itt relatíve még nem is olyan erős.
Például ha rácsavarsz a NEX-7-esre egy 2600$-os Leica 24/3,8-as fixet akkor még jól be is lilulnak emiatt a képszélek.
-
rumos14
nagyúr
válasz FEDman #10057 üzenetére
hát ez szar ügy. illetve blama a Sony részéről. lehet h a photozone-nak nem a NEX-7-tel kellene tesztelni, mert így nem ismerjük meg az obi teljes potenciálját, csak újra meg újra elszörnyülködünk a NEX-7-en.
az érzékelő elvileg ua. az A65, A77 SLT gépekben, de ott lényegesen nagyobb a flange distance (hogy is van ez magyarul? bázistávolság?), így ott ez a probléma nem jelentkezik? -
FEDman
addikt
válasz rumos14 #10058 üzenetére
Nagyobb bázistávolság esetén is létezik ez a jelenség, de ott értelemszerűen sokkal kisebb ennek a jelentősége.
Szerintem jó hogy PZ tesztel NEX-7-esen is, nem árt tudni, hogy ott mit művelnek az obik.
Meg hát az obit sose lehet önmagában kezelni. Most képzelj el egy nemrég több százezret kiadó NEX-7 tulajt amint nézegeti a széleken takony képeit és közben azt mondogatja magában, nyugi ember, semmi gond, az obi valójában sokkal jobb ennél..
-
Superbad
tag
Ti szerintem már beleőrültetek a részletekbe!
-
törölt tag
A Hosszas megfontolás után úgy döntöttem, hogy megválok szeretett fehér színű Panasonic DMC-GF2 vázamtól, és Olympus E-PL3 lesz helyette.
Hiába no, nekem bizony jól jön majd a szenzor eltolásos stabilizátor, amit már az E-P2 vázamon is nagyon szerettem.
-
Tulku
veterán
-
fattyu
veterán
nézem a topgeart és nem bírom elhinni hogy azon a szinten az a purple fringe az belefér, hogy nem lehetne olyan cuccal lőni ami nem csinálja vagy hogy a BBC szintjén nem lehetne ezt javítani utómunkában...
Amíg nem fotóztam fel se tűnt.a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
HÁZIGAZDA
válasz Mr.Csizmás #10068 üzenetére
a mini jobb, mert nem foglal ki akkora helyet az lcd, ami ráadásul a hátlap síkjában van. az e-pl3-nál a tárcsát nem lehet forgatni, mert fennakad az ujjad az lcd-ben. de a többi gomb sem egyszerű.
magyarán, de, a mini + egy franiec-féle grip biztosan jobb. más kérdés, hogy mindegyik váz túl kicsi szerintem, hacsak nem csak pancake obik mennek rá, akkor macerásak. az e-pl2 (nekem) szebb és jobb.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
arn
félisten
nekem a plbol a pl2 fogasa jott be a legjobban, aztan a pl1, majd a pl3. utobbinal a pm1 is "foghatobb". a mini szvsz franko, tetszik a mukodese, max a menurendszere lehetne kevesbe toy ranezesre, nem tetszenek ezek a designosnak szant dolgok, ami a praktikum rovasara megy.
[ Szerkesztve ]
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
|AP|
veterán
scarabeus (mint eddigi egyetlen GX1 tulaj)! Tudnál csinálni egy ilyen tesztet a GX1-gyel?
Bár valószínűleg ugyanaz lesz az eredmény, mint a G3-mal, de azért kíváncsi vagyok -
Gondwana
addikt
E10 óta nem nagyon használtam Olympust, de valamiért úgy dereng, hogy ott a blackframe-t nem lövi el minden hosszúexpó után, hanem menüben lehet vele refreshelteni ezt a korrekciót. Azért a Panákban is elférne valami hasonló...
(Esetleg előfordulhat, hogy a gép első bekapcsolása óta még egyszer sem volt a Long SHTR NR állapota ON? Hátha mégis eltárol valamit belőle...)... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
titán
E-PL1: ISO400 / JPG / NR ki / 60"
hosszúzáridős hotpixel szűrés aktív:hosszúzáridős hotpixel szűrés nélkül:
[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
HollyBoni
veterán
Kisebb gépet, pl E-PL1 nem nehezebb stabilan tartani mint egy nagyobb DSLR-t?
-
Gondwana
addikt
válasz HollyBoni #10078 üzenetére
(attól függ, hány maligános a célzóvíz)
GH1 lencsekupakkal:
(ISO100, Bulb, AutoLevels a képrészleten)
Nem feltételnül olyan sokkal jobb, mint a G3 - viszont ezt a zajtípust már azért szépen kezeli ahoroszkópkészítőstartrailkészítő program blackframe-opciója.[ Szerkesztve ]
... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
OPiiPO
veterán
konklúzió: nem mindegyik mFT váz alkalmas nagy fekete négyzetek fényképezésére jó minőségben
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
titán
Ha már így belejöttünk
PL1 ISO100 stb, stb
-
nesa
veterán
Jo kepeket toltok mostanaba, nemtudom melyiket rakjam hatterkepnek.
-
scarabaeus
őstag
Ahelyett, hogy a Vénusz-Jupiter 3°-os együttállásról születnének képek, utóbbi Galilei-holdjait is beleértve:-)
Quoth the Raven "Nevermore."
-
titán
válasz scarabaeus #10088 üzenetére
Várjá', mindjárt kikeresem a képen, melyik is a Vénusz
-
nesa
veterán
Ujabb donto allomashoz erkeztem, nemsok idom van, oszt van itt egy kis problema, eddig csak 1-1 kepet dolgoztam fel de most kb 600 kepet kene, behivom PL LR4 be a 600 RAWot (gondolom ennyit elbir) ha mind feldolgoztam hogy tudom egyszerre kimenteni az osszes kepet?
Ill olyan opcio van hogy rogton 2 meretbe mentse ki? -
madgie
titán
No, ne csak csillagizéket meg zajtengert mutogassunk már Próbálom szigorral ránevelni magam a 45/1.8 látószögére. Fura, de talán kezdem kapiskálni. Pár mai kép, slááájdsóban
szerk: itt vannak fotóban (kicsit több is), ha valakinek nem emésztené meg a gépe a slideshow-t.
[ Szerkesztve ]
-
andersen10
aktív tag
válasz madgie #10093 üzenetére
Madgie, hehh, nagyon egy sófra járt most az
agyunkzárszerkezetünk.(stimmel a 45/1.8 is... )
((de a tiéd jobb lett, el kell ismerni))
(((holnap reggel indul a G3-am természetes élőhelyére a hegyek közé, egy kis úccsó havat látni, Parci síelős képei bejövősek voltak, remélem a kis G3 is összeszedi magát és bizonyít majd...)))
[ Szerkesztve ]
-
madgie
titán
válasz andersen10 #10096 üzenetére
Nekem a tiéd is tetszik, csak közelebb kellett volna somfordálni Az enyémnél tapicsku AF volt, ha nekiállok AF pontokat választani, tuti kiszúr a kölök, de minimum az anyja a játszótérről. így csak tenyérből elő a G3, tap-tap-tap (három kép lett), vissza be a kabátzsebbe, továbbsétál
-
trialboj
őstag
Üdv, érdekelne, hogy a panasonic tulajok, honnan szerzik az obikat a géphez, körülnéztem pár helyen, és elég ritkaság számba megy, közép alsó kategóriást nem is nagyon találtam. Ebay opció ? használt és új beszerzési hely is érdekel
És még egy kérdés, azt ovlastam hogy elég keeset bírja az akksija, vennék 1-2 pótakkut, persze nem egyből, de ebayen láttam nagyon olcsón márka nélkülieket, szabad foglalkozni velük?
Nem ázsiai forgalmazó
"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs