Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
FEDman
addikt
Ha jól értem, hogy Pana vázra keresel a Lumix 14-42-nél egy kicsit jobb kit obit. Ha így van akkor én a helyedben e téren elfelejteném az Oly-t!
És nem azért mert bármi gond lenne az Olympus-al, én is nagy megelégedéssel használom a Pana vázamom a 45/1,8-at.
Viszont azért azt én is érzem, hogy a Pana obik Pana vázon és az Oly obik Oly vázunk teljesítenek a legjobban. Mondjuk pontatlansággal én nem találkoztam, akkor se ha keverem a márkákat, de gördülékeny határozott működés szempontjából szerintem lehetőség szerint érdemesebb a váz márkájához ragaszkodni.
Egyszerűsítve a dilemmádat, Pana vázra szerintem értelmetlen olyan Oly obit választani, aminek van Pana megfelelője. Jelen esetben már csak a stabi miatt is.
Ha Pana vázra keresel a Lumix 14-42-nél kicsit jobban rajzoló kit obit akkor szerintem csak és kizárólag az általad is említett Lumix 14-45 jöhet szóba, mással egész egyszerűen nem is érdemes foglalkozni!
( Aki meg fixekben gondolkozik annak meg az M.Zuiko 45/1,8 a legjobb választás, függetlenül attól milyen váza van. )
-
-
HÁZIGAZDA
én a stabinak borzasztóan örülök, az e-3 stabija fantasztikus volt, itt meg, állításuk szerint ezen még javítottak is. amúgy is az oly vázak egyik megkülönböztető jegye, ám a peneknél elég gyengus.
nagyon akarok egy om-d-t! az 1/4000s is oké nekem, inkább .nef fájlokat kéne kiköpnie magából.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
törölt tag
Nekem volt, és van is szerencsém Olympus és Panasonic MFT optikákhoz is. Én a Panasonic optikákat jobban szeretem, az általad felvázolt szegmensben képminőség tekintetében egyértelműen a Panasonic 14-45mm F3.5-5.6 ASPH a legjobb megoldás!
Persze az Olympus 14-42mm f/3.5-5.6 II M.Zuiko is jó optika, de ha választanod kell akkor válaszd a jobbat.
[ Szerkesztve ]
-
tench
tag
A dilemma nálam is megvan. Jön a 14/2.5, akkor nem nagyon fog kelleni a 14-42 -es kitobi.
A zoom viszont van, h jól jönne. 14-45 v. esetleg 14-150? -
Warter
addikt
PTool v3.64d és ez már támogatja a GF2-t. Kíváncsi leszek mit lehet kihozni belőle.
[ Szerkesztve ]
-
Mr.Csizmás
titán
utolsó ajánlat, 14-42 II R MSC, és 40-150 MSC-re...senki többet?
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
Daniel Alves
őstag
Ki milyen RAW konvertálót használ?
Az olympus viewer2 valamiért nem akarja megcsinálni a csoportos konvertálást(#8616) Mr.Csizmás
rálesek...[ Szerkesztve ]
Orbea Orca OMR M10iLTD www.translapschallenge.com
-
Mr.Csizmás
titán
válasz Daniel Alves #8615 üzenetére
lightroom...más nagyon nincs
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
Tulku
veterán
válasz #58660352 #8614 üzenetére
Az természetes, de én a következőkre lennék kíváncsi:
-Mennyire látszik a videók sötét részein, a részleteknél, úgy összességében?
-Tudod-e már manuálisan kezelni videó előtt-közben az egyes paramétereket (S,A, ISO pl)?
-720p bitrátája is növelhető-e és meddig?
-1080p közben hogyan viselkedik? 10 videó indításnál (részletes dolgokat kell filmezni) nem írja-e ki egyetlen egyszer sem hogy a "kártya írási sebessége miatt a felvétel korlátozva"?Válaszaid előre is köszönöm!
-
titán
válasz Daniel Alves #8615 üzenetére
Corel AfterShot Pro
Én Corelbuzi vagyok.
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
Messer22
senior tag
-
titán
-
titán
válasz scarabaeus #8623 üzenetére
A Samyangra gondolsz? Az nem natív obi
(#8622) schawo
Az ábrákon egyébként jól látszik, hogy a két obi közül átlagban a II-es picit jobb képminőséget hoz, de sok olyan gyútáv/rekesz kombó létezik, ahol a sima a jobb. Épp ezért semmi értelme néhány beállított kép alapján megítélni egy objektívet.[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz scarabaeus #8625 üzenetére
Van benne autofókusz? Nincs -> nem natív, csak a bajonett mérete mft Oké, értem én, hogy cápának úgyse kell AF, de ez más kérdés
[ Szerkesztve ]
-
madgie
titán
Nincs autofókusz, de nagyon is Micro 4/3-ra tervezett cucc APS-C-n "kicsit" vignettál
jó kupi van bal oldalon Úúú, meg az asszony csillogós mobiltokja FTW!
[ Szerkesztve ]
-
madgie
titán
válasz Messer22 #8630 üzenetére
A füles meg a töltőcsatik ilyen káosszerűen férnek el, de a gép nem szokott így kint lenni az asztalon, akkor csak a teszt kedvéért hagytam kint (szerettem volna egy olyan képet, ahol az APS-C Samyang képbe belerajzolhatom, milyen részt rajzol ki 4:3/3:2/16:9-nél a multiaspect M4/3 szenzor... csak sajnos elég kötyogós volt a NEX adapter ,így nem sikerült precízen megcsinálni)
schawo: HD668B, még az első rendelésből
[ Szerkesztve ]
-
FEDman
addikt
válasz SpongyaBob #8620 üzenetére
Az idei évet nézve már most minimum 8 új obiról lehet tudni.
M.Zuiko 60/2,8 Macro
M.Zuiko 75/1,8
Lumix 12-35/2,8
Lumix 35-100/2,8
Voigtlander 17,5/0,95
Tokina 300/6,3
Sigma 19/2,8
Sigma 30/2,8[ Szerkesztve ]
-
scarabaeus
őstag
Nomeg a napellenző is - népek durván lefaragják Nexen (emlékszem, a gömbpanorámások a Nikon 10.5 mm halszemet is megfarigcsálták Canonhoz, az volt a standard módszer)
[ Szerkesztve ]
Quoth the Raven "Nevermore."
-
madgie
titán
válasz scarabaeus #8636 üzenetére
Jaja, asszem a seggét is át kell műteni kicsit. Legalábbis nekem nem volt végtelenem vele... bár ott az adapter volt a ludas, mert semmivel sem volt Ha kell valakinek, sikítson, valahol itt kallódik. Mióta nincs NEX-em, nincs értelme sem.
-
FEDman
addikt
Nemrég jelentették be a NEX-re tervezett halat is. Ez már 8mm-es, ebből is látszik hogy 7,5 Sami egy direkt mFT-re lett obi.
-
titán
válasz scarabaeus #8645 üzenetére
Ez is X lesz? Ezek mind villanyzoomosak?
-
SpongyaBob
veterán
Speciel engem leginkább a 75/1.8 érdekel.. de szerintem meg is maradok ezen a szinten ha meghallom az árát..
i11 White 64GB, AirPods 2, Lumix GX7
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest