Új hozzászólás Aktív témák

  • aginor

    veterán

    válasz lugosi #103181 üzenetére

    Tavaly én sem fotóztam szinte semmit, így jelenleg azon agyalok, hogy mit racionalizáljak, mert azért elég sok pénz áll a cuccban. Viszont, ha nagyon belejövök az eladásba, de mégis szeretnék még fotózni, akkor már befigyelhet egy rendszerváltás, bár a 40-150-et még nem találtam meg sehol máshol. Lehet egy dedikált makróval ehetne kiváltani. Nem tudom, még majd meglátjuk.
    Abban igazad van, hogy nem biztos, hogy kell a nagyobb felbontás, viszont amikor verseny van, akkor nyilván egy IS számíthat a döntésben, tehát haladni kell a korral. Ilyenek az új funkciók is, amik között tényleg vannak okos dolgok (pl: folyamatos kijelzőkép a keresőben, hi-res, liveND, stb.)
    Amúgy állandóan felhozzátok ezt a GX80-at, de erre továbbra is azt tudom mondani, hogy ha nem kell nagy fejlődés hozzá képest, akkor ott egy telefon, és még csak cserélgetni sem kell a lencséket és videózni is tudnak már egészen vállalhatóan.
    SZERINTEM, akkor kell fényképezőgép, amikor vagy "kritikus" a képminőség, vagy a fotózás klasszikus jellegű élményéért megyünk el képelni. Nekem egyik esetben sem a GX80 lenne az első gondolatom, de ez ugye én vagyok. ;]

    "de a valóságban szerintem már olyan javulásokat látunk, amik a valós felhasználást nem befolyásolják" - ez attól függ, hogy hogyan definiáljuk az elvárásokat. Instagrammra készült kép esetében valóban mindegy (de oda egy telefon is jó, csak hogy ismételjem önmagamat), ha pedig fontos a technikai értelemben vett minőség, akkor oda lencséből és vázból is valami komolyabb kelhet.
    Meglátásom szerint az általam frissíteni érdemes lencsék közül a képminősége mindegyiknek alapvetően rendben van (talán pont a 9-18 a leggyengébb közöttük), viszont "funkciókban" lehet fejleszteni (pl: szigetelés, képstab, építési minőség, ilyesmik).

    "Ebből a megvilágításból szerintem nem rossz ez az "új" váz sem." - rossznak az előd sem volt az önmagában. Viszont ha összehasonlítjuk -akár rendszeren belül- a konkurenciával, akkor viszont lehet, hogy nem elég jó (PL: Pana G9mk 200k-val olcsóbban). Én egyelőre nem mondok ítéletet a váz felett, mert nem ismertek a paraméterei, így igazából még bármi lehet a szégyenfolttól a szent grálig. ;)

    Amúgy ha van még gondolatod, akkor részemről jöhet, úgyis lényegében halott a topic. Bármit mond (írj) ezt már csak felfelé tudjuk elmozdítani. :D

    jaanoo89: én ennél a típusnál a következő ésszerű fejlesztéseket tudom elképzelni:
    építési minőség, szigetelés, szalagkábel és talán a képsarkok, ha nem dobja meg nagyon az árat. A korábbi verziót ismerve (és figyelembe véve a JIP jelenlegi stratégiáját) én egy szabad szemmel is látható áremelésre számítok ennél a modellnél a fejlesztések számától és jellegétől függetlenül (talán 350k?).
    "Egyébként is kellene valamit kezdeni azzal a termékkel, mert jelenleg nagyon drága a tudásáért." - pláne, hogy pár hete lőttem egy 7-14-et 165k-ért. :DD :Y

    Azért vagyunk a világon,hogy valahol vegyünk egy ATI Radeon-t :))) by: LADA VFTS http://www.flickr.com/photos/40852488@N03/

Új hozzászólás Aktív témák